22 Μαρτίου 2008

Απλές σκέψεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Γάκου

Παρακαλώ να δημοσιευτεί στο Blog σας,
ως προβληματισμός δημότη, όχι μονίμου κάτοικου, που δεν συμμετέχει καθόλου στα κοινά.

Καταρχήν οφείλω ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές του blog.
Σίγουρα τέτοιου τύπου προσπάθειες και δράσεις, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν για τα Καμένα Βούρλα.

Σκοπός του Email μου , ήταν καταρχήν να καταθέσω ότι παρακολουθώ τις εξελίξεις εμβρόντητος !!!

Είμαι από αυτούς που στήριξαν με την ψήφο τους τον Μάκη Αντωνίου, βλέποντας στο πρόσωπο του τις λύσεις στα προβλήματα του τόπου, προβλήματα και δυσαρέσκειες που υπήρχαν από την προηγούμενη εκλεγμένη δημοτική αρχή.

Διαβάζοντας το Blog προ ημερών, και διαπιστώνοντας εμφανέστατα την δυσαρέσκεια που υπάρχει και κατατίθεται από συντάκτες και σχολιαστές, σε σοβαρά θέματα για τον τόπο, ανακαλύπτω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο νόμιζα μέχρι τότε (δεν ασχολούμαι άλλωστε όπως κατέθεσα με τα κοινά) , ούτε τόσο ρομαντικά μια μέρα μετά τις πρόσφατες δημοτικές.

Έχω αρχίσει και ρωτάω με συνέπεια να ακούω για λελογισμένες ευθύνες σε χειρισμούς της τοπικής αρχής , πελατειακές σχέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και τοπικών παραγόντων, ίντριγκες , προπηλακισμούς δημοτικών συμβούλων , αδιαφορία σε προβλήματα χρόνια και σαφή εσωστρέφεια που προέρχεται από το κτήριο με την ταμπέλα Δημαρχείο.

Πως έγινε αυτό?
Ποιος το προκάλεσε?
Γιατί τα πράγματα 1,5 χρόνο μετά παρουσιάζονται τόσο δύσκολα
και με τόσο πολλά προβλήματα?

Είναι τελικά όντως έτσι ? απλά υπάρχει αντιπολίτευση όπως υπήρχε πάντα?
ή έγινε αντιπολίτευση η συμπολίτευση λόγω προβλημάτων και λανθασμένων χειρισμών?

Επί της ουσίας κύριοι καταθέτω την ανησυχία μου για την ομαλή πορεία του τόπου.

Ως ένας απλός δημότης , καθιστώ υπεύθυνο όλο το δημοτικό συμβούλιο για τους λανθασμένους χειρισμούς , τις λάθος αποφάσεις καθώς και για τις μη σωστές πρακτικές.

Η υπερδύναμη που έχω, η ψήφος μου δηλαδή, εξαιρώντας το γεγονός ότι μου δίνει το δικαίωμα να απαιτώ το καλύτερο, με καθυποτάσσει να καταδικάζω και την μετριότητα.

Στρωθείτε σας παρακαλώ στην δουλειά, κύριοι του Δημαρχείου , κάντε το καλύτερο για τον τόπο.

Εικάζω πάντως ότι η εποχή που τα καμένα βούρλα χρειάζονται φρέσκες ιδέες και πρακτικές , αλλά και τον ‘Τσίπρας’ τους έφτασε (χωρίς απαραίτητα να φωτογραφίζω πολιτική κατεύθυνση).

Υπογραφή
Ένα απλός , πλην όχι μόνιμος, κάτοικος που ανησυχεί.

Δεν έχω μαγαζί , δεν φιλοδοξώ να γίνω δήμαρχος, δεν πουλάω τίποτα στα Καμένα Βούρλα , δεν φιλοδοξώ να παρέχω κανενός είδους έμμισθης υπηρεσίας στον τόπο και γενικότερα δεν έχω κανενός είδους οικονομικού συμφέροντος πάνω η κάτω από το τραπέζι.
(τεκμηριωμένη αμεροληψία) ._

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες φίλε αλλά εδώ δυστυχώς τα γνωστά και μη εξαιρετέα συμφέροντα δίνουν τα ρεστα τους για να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να ρουφάνε το αίμα της πόλης. Δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, θα κοιτάξουν να ελένξουν το παιχνίδι και στις επόμενες εκλογές, με κάθε τρόπο.
Το θέμα είναι πόσο ψηλά θα σταθούν κάποιοι στο ύψος των περιστάσεων. Κάποιοι από τους οποίους περιμένουμε κάποια πράγματα….

Ανώνυμος είπε...

Αν η γενιά μας πρέπει κάτι να αποδείξει, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το ότι δεν μας ενδιαφέρει αυτός ο τόπος. Το δεύτερο, ότι δεν είμαστε πολιτικά άσχετοι και το τρίτο, ότι ξέρουμε να τιμωρούμε. την κατάλληλη βέβαια στιγμή. Με την ευκαιρία, τι παίζει ανάμεσα στο Γρυλλάκειο γεφύρι και στην οικία Γκαραγκάνη; Πως ξεχείλωσε έτσι ο δρόμος για να χωρέσει το ρυμοτομούμενο;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ο τόπος για να πάει μπροστά χρειάζεται νέους ανθρώπους άφθαρτους με όραμα και μεράκι για την πόλη και τον τόπο.Δεν χρειάζεται ανθρώπους που εμπλέκονται σε ίντριγκες και συμφωνίες κάτω απ` το τραπέζι.Δεν θέλει σικέ αντιπαραθέσεις τύπου Μακάκου-Μιμάκου ή Μακάκου-Γιανάκου και προσχεδιασμένα παιχνίδια για να εξηπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και ωφέλη κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τους δημότες των Καμένων Βούρλων.Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι φθαρμένο προϊόν προς εξαφάνηση. Για αυτό αγνοήστε τους και όταν έρθει η ώρα μαυρίστε τους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε οι κύριοι αυτοί << Μακάκος-Μιμάκος-Γιανάκος-Λιάκος, Α.Ε >> ότι καταστροφικό είχαν να προσφέρουν στον τόπο το έκαναν και το κάνουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο και ασφαλώς το έχουν εισπράξει και το εισπράτουν οι δημότες των Καμένων Βούρλων.Δεν θα ευθύνεται ο Μακάκος αν το σχέδιο επιστέψει πίσω τι στιγμή που ο ίδιος αγοράζει δρόμους, πλατείες, χώρους πρασίνου, οικόπεδα που δεν κτίζονται για να τους μετατοπίσει εν συνεχεία ή να τους κάνει οικοδομικά τετράγωνα. Ο Γιανάκος δεν είναι υπεύθυνος απ` τη μεταπολίτευση και μετά για σχέδιο αυτό και την επάκταση του. Καλά πρίν δεν ήταν και θεσμικός τώρα που συμετέχει ως αιρετός στο ΣΧΟΠ απο την πλευρά των Δήμων για να ελέγχει την νομιμότητα των επεκτάσεων τροποποιήσεων των σχεδίων τι κάνει προς αυτή την κατεύθυνση, είναι δημοτικός σύμβουλος αγνοεί τι ματσαράγκες γίνωνται κάτω απο τι μύτη του ή κάνει πως δεν της βλέπει πρός ιδίον οφέλος ??? Θα ήταν πάντως κατάντια τώρα προς το τέλος της σταδιοδρομίας του να καθίσει στο ειδώλιο με ότι συνεπάγετε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες ρε φίλε αφτοί οι δυο είναι στη μάσα και τα έχουν κάνει πλακάκια. Η αντιπολίτευση όμως τι κάνει γιατί δεν φέρνει προ ημερησίας διατάξεως το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τη κάνει δεν έχει πάρει είδηση τι γίνεται , η δημαρχιακή επιτροπή ???

Ανώνυμος είπε...

Α τώρα σώθηκες μα τι λέμε τόση ώρα ρε φίλε πιός να αντιδράσει ο Μιμάκος που είναι και αυτός στην Α.Ε Αντιδρούν βέβαια κανά δυο απ` την αντιπολίτευση αλλά τη να πετύχουν όταν ο επικεφαλής τους αποπροσανατολίζειδημιουργώντας βέρτικο. Όσο για τον πρόεδρο αυτός θα βρεθεί στο ειδώλιο γιατί δεν κατάλαβε πως έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Δεν ασχολούμαι με τα κοινά ο ένας, δεν ασχολούμαι με τα κοινά ο άλλος, ποιος περιμένετε να ασχοληθεί με τα κοινά? Εγώ?
Όλοι μας πρέπει να ασχοληθούμε αν δεν θέλουμε να διαλυθεί ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Στους Προεκλογικούς Λόγους του μιλούσε για προβλήματα του Δήμου βασικά και αυτονόητα με άμεσες λύσεις , μάλιστα για κάποιο πρόβλημα στο γεφυράκι στην θέση Camping-Φαλάρα που γέμιζε νερό ήταν τόσο τσατισμένος με την τότε Αρχή που θα έπαιρνε την μπουλντόζα να το φτιάξει μόνος του... Τις Λακκούβες που είναι γεμάτοι ο δρόμοι , σε σημεία Καμένων βούρλων , camping προς Παραλία Καινούργιου , Είσοδος Καινούργιου από Κέντρο Υγείας , (Πέρασε και ο Αβραμόπουλος από εκεί !) και σε πολλά άλλα σημεία ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ???
Οι Κούνιες οι κατεστραμμένες στην παραλία Καινούργιου δεν τις Βλέπει?? ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ , Λίγα Πυροτεχνήματα Λιγότερα και θα τα είχε Φτιάξει !!

Να και κάτι καλό που έμαθα , με ενημερώσανε σήμερα ότι στην Παρέλαση στο Καινούργιο Έφτιαξε τα Μεγάφωνα !Που Τόσο καιρό φώναζε ο τοπάρχης εκεί ... και ένα σχόλιο για τις εκδηλώσεις καρναβαλιού στο Καινούργιο το χειροκρότημα του κόσμου στην αναφορά του Δημάρχου ήταν σχεδόν ανύπαρκτο..για γέλια ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ !!! ΟΛΑ συζητιούνται όλα μαθαίνονται ΟΧΙ μόνο στο ΑΤΡΙΟΝ και στο ΝΕΟΝ αλλά παντού ! Ας κάνατε Πραγματική Δουλεία να παίρνετε Θετικά σχόλια ! αλλά με λαμογιές , ρουφιανιές , συμφέροντα , και όλες τις τόσες μαλακίες που γίνονται πως να μην τα σχολιάζουν ... Γνωρίζω ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την περιοχή , και έχουν γνώμη και μάλιστα γνωρίζουν τα πάντα !!! Να φανταστείτε πόσο ξεφτίλες πόσο χαμηλά έχουν φτάσει !

και κάτι άλλο:
ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΕΧΟΥΝ "ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ"... αυτό αφορά τους μικρότερους που ξαφνικά από του πουθενά είδαν και τον εαυτό τους Αντιδήμαρχο ... ΑΛΛΑ και τους μεγαλύτερους πάνω από αυτόν ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το περί προπηλακισμών δεν το κατάλαβα, ποιος προπηλάκισε ποιόν δημοτικό σύμβουλο?

Γίνανε μηνύσεις?
Πως και δεν μάθαμε τίποτα?

Αν το site έχει στοιχεία να τα γράψει να μάθουμε και εμείς τι γίνετε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες καλά ...
και να γίνει μήνυση ποιος θα είναι μάρτυρας και θα πει την αλήθεια ?? Την αλήθεια που την βλέπουν και δεν τολμούν ούτε στον εαυτό τους να την πουν...

Δεν έχεις ιδέα του πράγματος μου φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για την ειδικότητα του Μακάκου!

Ανώνυμος είπε...

Καλά , ας γράψουμε στο press-gr το τι γίνεται και ας αποδείξει όποιος θέλει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Μην ξεχνάμε τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών που έχει.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι το περιβάλλον του πρωθυπουργού, όλα τα κανάλια , αλλά και όλες οι εφημερίδες, έχουν ‘ανοιχτή γραμμή’ με το blog, πιστέψτε με.