11 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Θα θυμάστε φαντάζομαι την δημοσίευση που είχα κάνει τον περασμένο Αύγουστο σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζα , αντιμετωπίζω και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσω να αντιμετωπίζω και αφορά την πρόσβαση στην ιδιοκτησία μου η οποία βρίσκεται παραπλεύρως του χειμάρρου <<Τρανό Ρέμα>> απέναντι από το πρώην καφενείο Γουλιώτη. Θα θυμάστε ότι είχα αποστείλει και επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Καμένων Βούρλων στην οποία ζητούσα επίμονα λύση στο πρόβλημά μου , η οποία μέχρι εκείνη την στιγμή παρέμενε δίχως απάντηση.

Χρειάστηκε λοιπόν η παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη προκειμένου μόλις τον περασμένο Νοέμβριο ο Δήμος να μου αποστείλει μια αστεία και αόριστη απάντηση , στην οποία μου περιγράφεται συνοπτικά η διαδικασία της διάνοιξης του δρόμου , δίχως να μου απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα αλλά και τις προτάσεις που είχα υποβάλλει. Φαίνεται ότι , όπως πολύ σωστά είχε σχολιάσει κάποιος αναγνώστης , η υπόθεση μου δεν έχει <<ψωμι>> για τον Δήμο.

Βέβαια από την πλευρά μου το θέμα δεν θα σταματήσει εδώ, αντιθέτως τώρα αρχίζει , με την νομική πλέον οδό να αποτελεί μονόδρομο για μένα. Η υπομονή δεκαετιών έφτασε στο τέλος της.

Ήδη διανύουμε τον πρώτο μήνα του χειμώνα με τις νεροποντές να είναι προ των πυλών με οτι αυτο συνεπαγεται για την ασφάλεια μου αλλά και την ασφάλεια της ηλικιωμένης μητέρας μου που κατοικεί μόνιμα εκεί.

Σας επισυνάπτω τόσο το έγγραφο του συνηγόρου του πολίτη προς τον Δήμο , όσο και την αστεία απάντηση που έλαβα εγώ από αυτόν.

Θα σας ενημερώσω εν καιρό για την εξέλιξη του θέματος

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!

Λαμπρου Καλή του Ιωάννη
Συνταξιούχος Ολυμπιακής αεροπορίας
Πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Δήμου

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ πολυξερε τι λες για αυτά που μας κάνεις μαθήματα για τις πράξεις αναλογισμού και τα σχέδια πόλης. Αυτό που απαντά ο δήμος είναι σωστό?

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από πλευράς Δήμου!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Λάμπρου,
Τώρα διαπιστώσατε οτι έχετε πρόβλημα ασφάλειας και εσείς και η ηλικιωμένη μητέρα σας ;
Γιατί κάνατε υπομονή δεκαετιών;
Θεωρώ οτι η απάντηση του Δήμου είναι σωστή βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Αν εσείς διαφωνείτε γιατί δεν προσφεύγετε στη δικαιοσύνη;
Το κτίσμα σας είναι 100 νόμιμο ; Έχει όλες τις νόμιμες άδειες ;
Κάτι δεν κουμπώνει στη λογική μου.
Και κάτι τελευταίο…
Έχετε πράγματι πρόβλημα. Το αναγνωρίζω.
Αλλά το πρόβλημά σας είναι προσωπικό.
Τι ακριβώς περιμένετε από εμάς τους αναγνώστες του blog και το αναρτάται για 2η φορά ;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα της κ.Λαμπρου είναι πράγματι προσωπικό αλλά δεν ευθύνεται η ίδια. Το έχει δημιουργήσει ο Δήμος ένας οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης εις βάρος ενός δημότη και καλά κάνει και το αναρτα έτσι για να μάθουμε όλοι μας τι Δήμο έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν είπα οτι ευθύνεται η ίδια.
Μήπως όμως ευθύνεται ο προγονός της που το έχτισε σε μέρος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ; Και αν είναι έτσι πως ο Δήμος θα της δώσει πρόσβαση ;
Ίσως ένας ντόπιος μηχανικός και ειδικά ο πρώην δήμαρχος και Τοπογράφος κ. Γ. Πλατανιάς θα μπορούσε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Πάντως είναι απορίας άξιον πως φέρνει το θέμα τώρα στην επικαιρότητα.
Και το λέω αυτό διότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Γιατί δεν συμβουλεύεται τον γείτονά της δικηγόρο και υποψήφιο δήμαρχο κ. Κυρμανίδη ;

Ανώνυμος είπε...

Οπωσδήποτε υπάρχει πρόβλημα στην οικία της.Το πρόβλημα είναι σύνθετο
Πρώτα έγινε οικοδομή σε οικόπεδο περίκλειστο. Εκδοθηκε άδεια με πλασματική είσοδο ,,όταν η νυν ιδιοκτήτρια ήταν ακόμη παιδί.
Μετά με την αναθεώρηση του σχεδίου ο περί ου λογος πεζόδρομος ήταν στα αζητητα, μέχρι που η διπλανοί έκαναν σε αυτόν αυθαιρεσίες.Εκει πάλι δεν ενοχλήθηκαν .
Τώρα όπως λένε και τα έγγραφα η διαδικασία είναι μεν συγκεκριμένη αλλά δύσκολη λόγω του παρελθόντος.
Επίσης αν παρατηρήσατε η ιδιοκτήτρια δεν προχωρεί σε πράξη αναλογισμου από μόνη της ούτε εγκαλει τους διπλανούς,τα ρίχνει μόνο στον δήμο.
Συμπέρασμα υπάρχει ευθύνη και του Δήμου και των διπλανών και της ίδιας.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ο δήμος της απαντάει σωστά βάσει νόμου αλλά δεν της εξηγεί ότι δεν έχει πρόθεση να λύσει το πρόβλημα της τώρα για δικούς του λόγους,δεν έχει λεφτά ή δεν το θεωρεί σκόπιμο. Νόμιζα ότι το ρεμα στα καμενα ήταν οριοθετημενο αλλά και εσείς τα ίδια χάλια με εμάς έχετε. Μπορεί να κάνει οριοθέτηση του ρεματος μόνη της σαν επισπευδων για το τμήμα που την αφορά και μετά να κάνει πράξη αναλογισμού για να αποκτήσει πρόσβαση σε πεζόδρομο ή δρόμο. Ο καπελης στον Άγιο πριν 15 χρόνια έκανε μόνος του οριοθέτηση για να μπορέσει να τελειώσει την πολυκατοικία και έχει δικαιωθεί δικαστικά απλά τώρα δεν έχει νόημα να την φτιάξει. Ακόμα και το σπίτι να είναι παλιό και να φτιάχτηκε πριν το σχέδιο με απλό μικρό σοκάκι για πρόσβαση το σχέδιο δεν αφήνει τυφλά οικόπεδα και σπίτια.Ολα έχουν πρόσβαση σε δρόμο ή πεζόδρομο .Βλέπετε πόσο παλιός είναι ο νόμος για τις πράξεις αναλογισμού 1923 εποχή Βενιζέλου. Μέχρι το 1997 ο νόμος επέτρεπε να πουλήσεις ακίνητο που το κόβει το σχέδιο χωρίς να αφήσεις πεζοδρόμιο. Τώρα πρέπει να είναι καθαρό για να μεταβιβάστει σε αλλον αλλά δεν ξέρω αν ισχύει και για αποδοχή κληρονομιάς. Δεν πρέπει να λέμε ότι δεν μας αφορά το πρόβλημα ενός ιδιοκτητη ακόμα και αν είναι αλλοδαπός ή Έλληνας που δεν ψηφίζει εδώ επειδή μπροστά στο δικό μας σπίτι είναι μια χαρά το σχέδιο πόλης και έχουμε δρόμο. Υπάρχουν τόσες περιπτώσεις ειδικά στο Άγιο που άνθρωποι δεν έχουν δρόμο να πανε σπίτι τους που μας ντροπιαζει όλους.

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε προσφυγοπροστατη πάλι για το Βενιζέλο μας είπες. Δεν ακούει η κυρία αυτό που της λες

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τραχανά ποια είναι η επαγγελματική σας ιδιότητα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Κώστας πρέπει να δηλώνει επάγγελμα *ΞΕΡΟΛΑΣ*

Ανώνυμος είπε...

@@ 12.19, Κακώς ρωτάτε ποια είναι η επαγγελματική ιδιότητα του κ. Τραχανά.
Ο κ. Τραχανάς αντιπροσωπεύει τον Έλληνα που ανάλογα τη περίπτωση είναι… Πολεοδόμος, Μηχανικός, Οικονομολόγος, Νομικός, Περιβαντολόγος, Σεισμολόγος, κοκ. Δεν έχει μόνο άποψη για τα ανωτέρω θέματα αλλά προσπαθεί να την επιβάλλει κιόλας. Δυστυχώς σαν αυτόν υπάρχουν πολλοί – η πλειοψηφία. Στη περίπτωσή μας (στο blog) 2 ξεχωρίζουν.
Ο κ. Τραχανάς απο Α/Κ και κάποιος κ. Κρίτων (επίθετο ; ) από ΚΒ.
Φασκελοκουκούλωστα

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Κάνω γενικό εμπόριο και πιο πολύ ελιές επιτραπεζιες. Ότι σας γράφω δεν είναι γνώμη μου αλλά τι λέει ο νόμος που μου το έχουν πει μηχανικοί τότε που ήμουν σύμβουλος. Δεν έχω κάτι να κερδίσω γράφω σαν χόμπι και όποιος θέλει διαβάζει. Όπως και εγώ διαβάζω τα δικά σας. Η περίπτωση καπελη υπήρξε όταν ήμουν σύμβουλος που είχε σχέση με ρεμα

Ανώνυμος είπε...

1.13μμ Αρκεί ένας... Τριχωτός Διόνυσος

Ανώνυμος είπε...

Φωνάξτε τον σκούφια να σας σώσει!!!καναπεδομυαλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδαμε ούτε ένα σχόλιο όμως από την κυρία Λάμπρου σε αντίθεση με την δημοσίευση του Αυγούστου. Πως σχολιάζει τα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΗ
ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ...ΕΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ! ΤΙ ΚΡΙΜΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ , ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κ Λάμπρου τα περισσότερα από τα παραπάνω σχόλια είναι από παπαγαλάκια τα οποία σαφώς έχουν Κέρδος από αυτή την ιστορια !Μην ξεχνάς ότι έρχονται εκλογες κ ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο.(Από τον Άννα στον Καϊάφα) Εσύ τράβηξε το μέχρι τέλους κ είμαστε μαζί σου!Μην μασάς!!Εύχομαι να μην συμβεί το χειρότερο δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα με το συγκεκριμένο ρέμα!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 3.46 μου μου. δεν είσαι παπαγαλάκι το πιστεύω και λες στην Καλή να το τραβήξει και να μην μασήσει ,σωστα
Εγώ θα τις έλεγα να μην ακούει ενθαρρυντικά λόγια από Μπούφους,οι οποίοι δεν συμπονουν ούτε τα άντερα τους.Αντιθετως να λύσεις το πρόβλημα όχι με τα πτηνά αλλά με βάση τον νομο και την ισονομία αν υπάρχει .Επίσης θα μιλαγα περί εσωτερικης αυτοκριτικής σε ένα προσωπικό θέμα χρονιζων.
Αστούς λοιπόν δεν ήταν ποτέ παρών. αυτοι,ποτε δεν είχαν άποψη .Το δήθεν ενδιαφέρον τους ειναι
προσχηματικο, κινούνται με απόλυτο και μοναδικό κριτήριο την αλλαγή του Δημάρχου όχι η πρόσβαση στην οικία σου.Χρησιμοποιησε ιδιώτη μηχανικό.
Καλές γιορτές Καλή

Ανώνυμος είπε...

τζομπάνη κρίτωνα πάψε να αποπροσανατολίζεις..ζορίζεσαι..όχι δρόμο δεν άνοιξε ο ΄΄αγαπητικός΄΄σου ο ντοτόρ, αλλά δεν άνοιξε 1 τετραγωνικό άσφαλτο, δεν ήπιε νερό ο άγιος χαράλαμπος, οι συνδέσεις ύδρευσης στον άγιο θα γίνου το...2026 και πολλά άλλα. και εσύ γκαιμπελίζεις...χου ρε...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος αποπροσανατολίζει αυτός που λέει ότι η μη εφαρμογή του σχεδίου πολης του σχεδίου πόλης διαχρονικα(πεζόδρομος αδιανοικτος που το μισό πλάτος του είναι μέσα στο ρέμα) χρειάζεται μηχανικό και τυπικής διαδικασίας ενεργειες η ένας που δεν τον ξέρει η μάνα του,, προσπαθεί να σπεκουλάρει επάνω στο πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ.Λαμπρου έχει συγγενική σχέση με γνωστό και το σημαντικότερο με άφθαρτο μηχανικό της πόλης μας. Έτσι τουλάχιστον λένε στα καφενεία.....

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΠ'ΤΑ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ= ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

My family and I came to Kamena Voula for the summer to stay with my yiayia who lives on the river. It was difficult to cross the river every time we wanted to leave the house, the state of the river including the bushes and weeds was no help. My family and I have been coming to Kamena Voula since I was 2 years old and it is upsetting to see the state of the river and no action taken to fix it, or make my yiayia’s house more accessible to others, who come to visit to bring groceries, medication and check in on her.
Andromahi Lambrou (granddaughter)
University law student, Sydney Australia