25 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Καμένων Βούρλων: 2.8 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με κοινή απόφαση των αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών ο Δήμος Καμένων Βούρλων εντάσσεται στη Δράση 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Πράξη αποτελείται από ένα κύριο υποέργο που αφορά σε δράσεις για τη βελτίωση στην ασφάλεια του οδικού δικτύου στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν:
– Στην κεντρική βορειοδυτική είσοδο του οικισμού Μώλου (μέχρι και του Σχολικού Συγκροτήματος).
– Στις δύο κεντρικές εισόδους, Δυτικά και Ανατολικά, του οικισμού Καμένων Βούρλων.
– Στην παραλιακή ζώνη του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίες συνδέονται με τις περιφερειακές οδούς της ΠΑΘΕ, απευθείας στα πυκνοδομημένα τμήματα των οικισμών, και αποτελούν τις κεντρικές/εμπορικές οδικές αρτηρίες αυτών. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε αδιαμόρφωτες νησίδες, σε τμηματικές ελλείψεις πεζοδρομίων, κρασπέδων και διαβάσεων, στην ανεπαρκή απορροή ομβρίων, σε τμηματικές ασφαλτοστρώσεις, σε σημάνσεις και στηθαία ασφαλείας, καθώς και την ενίσχυση/επέκταση ηλεκτροφωτισμού.
– Σε οικισμούς του Δήμου θα γίνουν παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία με συχνή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών (παιδικές χάρες, σχολεία, κοινωφελή κτίρια, τουριστικές ζώνες, κεντρικές διασταυρώσεις κλπ.), όπως επιστρώσεις με εγκιβωτισμένα υλικά (κυβόλιθοι), τοπικές επισκευές οδοστρώματος, επισκευές και επεκτάσεις κρασπέδων και πεζοδρομίων, ενίσχυση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, τοποθέτηση πολυκαρβονικών καθρεπτών ελέγχου κυκλοφορίας, ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού, ράμπες διέλευσης ΑμεΑ καθώς και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης.
– Στο Υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου, κυρίως στους περιφερειακούς δρόμους εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ, στα επικίνδυνα σημεία θα πραγματοποιηθούν τμηματικές ασφαλτοστρώσεις (αύξηση της παρεχόμενης πρόσφυσης – τριβής) σε περιοχές έντονων οριζοντιογραφικών (στροφές) και μηκοτομικών (έντονες κλίσεις) μεταβολών, διαπλάτυνση ερεισμάτων για ασφαλή προσωρινή στάση οχημάτων λόγω βλάβης ή έκτακτης ανάγκης, εγκατάσταση οριοδεικτών, στηθαίων ασφαλείας, ενίσχυση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, και δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη Ασπρονερίου.

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, δήλωσε σχετικά:
«Μετά από πολλή δουλειά, συνεργασία και αλλεπάλληλες συναντήσεις, ο Δήμος μας θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.800.000 ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού του δικτύου. Ευχαριστώ για την ένταξή μας στο Πρόγραμμα τους αναπληρωτές Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, κ.κ. Στέλιο Πέτσα και Θόδωρο Σκυλακάκη αντίστοιχα. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας των δημοτών στις καθημερινές τους ανάγκες, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας και την επισκεψιμότητα στον Δήμο. Είναι ένα οριζόντιο έργο υψίστης σημασίας για μας, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται ήδη ή προγραμματίζονται δίνουν το αντίστοιχο αναπτυξιακό και θετικό πρόσημο που έχουμε οραματιστεί».

35 σχόλια:

George N είπε...

Το νέο ανέκδοτο. Ο κ. Συκιώτης οραματιστής.
Για μια φορά ακόμα προσπαθεί να μας σερβίρει … σανό… για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Ποια δουλειά και συναντήσεις έκανες για τη χρηματοδότηση, βρε αθεόφοβε ;
Πες για μια φορά την αλήθεια !
Εκλογές (βουλευτικές) έρχονται και η ΝΔ θέλει τη νίκη και την εξουσία. Και για την πάρει μοιράζει χρήμα.
Στη Φθιώτιδα πρέπει να πάρει τις 2 από τις 4 έδρες και πρέπει ο κ. Σταϊκούρας να είναι πρώτος Βουλευτής. Με εντολή του μοιράζει χρήμα σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας. Αυτή είναι η αλήθεια. Αρέσει ή δεν αρέσει.
Οι κκ Δήμαρχοι απλά εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά τις χρηματοδοτήσεις. Όπως και εσύ !
Θα δούμε και άλλες χρηματοδοτήσεις όσο πλησιάζει η 9η Απριλίου 2023.΄
Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας.
George N

ΔΚΒ είπε...

Όταν γεννιέται ο Χριστός γεννιέται μαζί Του
και η ελπίδα για ένα κόσμο χωρίς βία,
γεμάτο αγάπη και ειρήνη.
Χρόνια πολλά σε όλους σας !

George N είπε...

ΔΚΒ η αγάπη και η ειρήνη στηρίζονται στην αλήθεια και στην εμπιστοσύνη και όχι στο ψέμα. Με το ψέμα κερδίζεις ίσως μια μάχη (των εντυπώσεων) χάνεις όμως τον πόλεμο.
George N

D.R. είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία αγάπη και ευτυχία!
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες,

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως πάει ποτέ 2 ποτέ 3 ποτέ 4 εκατομμύρια ο δήμαρχος θα είναι Αχαστος

Ανώνυμος είπε...

8.59 πμ. Απλοϊκή και αληθινή η ανάλυση περί χρηματοδότησης των ΟΤΑ .
Όμως είναι υποχρεωμενοι οι πολιτικαντιδες τα πακέτα στήριξης της ΕΕ να τα διανέμουν όχι μόνο με την λογική των επιδομάτων για καταναλωση αλλά και αναπτυξιακά.
Κάποτε οι δημότες έλεγαν 'ας φτιάξει έργο και ας φαει' τωρα προστίθεται και 'ας ξαναβγει'.
Ως προς το ηθικό μέρος εξαρτάται
ποιος μιλάει;
Για δε την αλήθεια αυτό φαίνεται στην υλοποίηση όχι στην ανακοίνωση.
Πάντως αν πραγματοποιηθούν έργα οδοποιιας τότε είναι χρήσιμα.
Είναι φανερό ότι ο Σταϊκούρας,ο δήμαρχος κλπ βαδίζουν με το ρητό 'Συν Αθηνά και χείρα κείνει'και πάντως όχι όπως η Εύα Καϊλή .
Πρέπει να κατανοεί κάποιος πως παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και όχι να αγανακτεί γιατί δεν του αρέσει.
Και εμένα δεν μου αρέσουν οι Τσιγαριθρες αλλά δεν θα το κάνω και θέμα.

Ανώνυμος είπε...

@10.03 τι σημαίνει πως παίζεται το πολιτικό παιχνίδι ;
Δηλαδή αν το πολιτικό παιχνίδι είναι στημένο, εγώ ο πολίτης δεν πρέπει να αγανακτώ ;
Τι λογική είναι αυτή ;
Και που εσύ ξέρεις ότι το… ‘Συν Αθηνά και χείρα κείνει' … δεν κρύβει και διαφθορά ;

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνιδι εχει ως εξης....βολευουμε ολους ανεξαρτητου χρωματος και στοχευουμε σε μεγαλο ποσοστο...και μοιραζουμε χρημα προεκλογικα μιας και δεν ειναι δικο μας....τα πιστα σκυλια κομματικα θα ψηφισουν σαν τα βοδια.....ελα ομως που τα βοδια ξυπνησαν ......εγω ημουν ενα βοδι για πολλα χρονια....αναφερομαι στην ΝΔ....και στο πελατειακο συστημα που ενας κυριος εφαρμοζει

Ανώνυμος είπε...

10.21 πμ. θετεις ερωτημα με δυο διαστασεις,περι στημενου πολιτικου παιχνιδιου με καταληξη την διαφθορα-διαπλοκη και ως αποτελεσμα την αναποφευκτη αγανακτηση.
Εδω η απαντηση ειναι, οτι δεν κοιταξες ποτε σε κανονικο καθρεφτη τον εαυτο σου αλλα παντοτε
το ειδωλο που εβλεπες ηταν παραμορφωτικο, και εξηγω.
Εισαι Ανατολιτης Ελληναράς Σοσιαλδημοκρατης Κοινωωιστης, Τρουπωμενος Δικαιωματιστης, κολεκτιβιστης , αντιερωπαιστης και μεταβυζαντινος θρησκοληπτος,δηλ ενας Κρατιστης προλεταριος,συνταξιουχος απο τα πενηντα με αχαλινωτη ροπη στην καταναλωση ουισκυ με χρηματα οχι δικα σου αλλα του κοπου του αλλου -λογω φοροληστειας-.
Αν εμπιπτεις σε μια απο τις παραπανω ιδιοτητες τοτε εκει ειναι η εξηγηση στο προβλημα της αγανακτησης σου.
Αν οχι, δηλ εισαι Νεοπτωχος της μεσαιας τάξης και εισαι ενσυνειδητα
ακομη πιστος σε ενα απο τα πολιτικα "χρωματα"της Κομματοκρατιας , τοτε εισαι ανοητος.

2.34 μμ. Γιατι ησουν εκει και οχι καπου αλλου, εννοω την ΝΔ,μηπως γιατι εισαι ηθικος;
Αν παλι ο Σταικουρας παιζει τον ρολο του καταλυτη για την μεταμορφωση σου, τοτε επρεπε να
τον ευχαριστεις που σε εκανε απο βοδι...ανθρωπο?

Επιστρεψτε και οι δυο στην πραγματικοτητα γινετε κατ ελαχιστον, Φιλελευθεροι....Βέλγοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμε 6:46 μ.μ. αυτόν τον αχταρμά λέξεων που δεν βγάζει νόημα μόνο ένας ακροδεξιός-φασίστας θα μπορούσε να τον εκστομίσει . STOP

Ανώνυμος είπε...

Το εάν θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις στον α-β δρόμο της πόλης μας δεν σας απασχολεί???.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι αρμοδιότητα των αιρετών
που ξέρουν που κάθεται ο κάθε κολλητος.
Ρε περιμένετε να είναι αντικειμενικοί αυτοί που στην προσωπική ζωή τους είναι παρακατιανοι;πάρτε το χαμπάρι παντού Καιληδες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γινεται τιποτα πιστευω ειμαστε ολοι συνενοχοι στην καταντια του τοπου μας...απο το 2008 και μετα απο την οικονομικη κριση εγινε χαμος δεξιοι αριστεροι γιναμε ενα για να βρουμε δουλεια και να επιβιωσουμε με αποτελεσμα τα χαλια μας...κολομβια...αργεντινη ...βραζιλια ...ειμαστε στην μεση του βαρελιου...ο πατος εχει ακομη αρα θα ξαναψηφισουμε τα ιδια ατομα για καθαρα βιοποριστικους λογους και θα εθελοτυφλουμε....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ. Αυτές τις μέρες, μετά τα δέκα ποτηράκια οι σκάλες γίνονται... κυλιόμενες.

Ανώνυμος είπε...

Στις εισόδους των Κ.Βουρλων λεει😂😂😂😂😂Η Γ. Βασιλειάδη, όλοι οι δρόμοι μέσα στα Καμενα ακόμα και ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ που είναι σαν την επιφάνεια της Σελήνης από τους κρατήρες ούτε λόγος???

Ανώνυμος είπε...

Προς ενημέρωση των αναγνωστών. Κάπου διάβασα σε απόφαση οικ.επιτροπης; Ότι για τους εσωτερικούς δρόμους υπάρχει η πίστωση των 250.000 ευρώ της περιφέρειας, προ ετών, χρηματοδότηση που προώθησε ο Κυρμανιδης( έτσι ακούγεται, αληθεύει;;)

Ανώνυμος είπε...

Ας μιλήσουμε με αληθειες.Το παιχνίδι στον Δήμο για τα επόμενα δέκα χρόνια(όχι πέντε)θα παιχτεί ανάμεσα στον Συκιωτη και στον Κυρμανιδη.
Ο Πλατανιάς δεν χωράει στο κάδρο λόγω μη δυνατοτήτων.Η Ακραίοι αριστεροί δεν πολιτεύονται για την νίκη αλλά για την παρουσία.Εκεινος που θα γίνει δήμαρχος σταθεροποιείται .
Αυτό έχει να κάνει με την αυξανόμενη ροή χρήματος στον δήμο από διάφορα προγράμματα άρα και δυνατότητα επιρροης των δημότων και με την συνεχή αύξηση του τουρισμού μεχρι το 2030 σε συνέργεια με το πρόγραμμα Μήτση για το κέντρο των ΚΒ.
Περιφερειακά όμως της πόλης τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν και θα παραμείνουν με τα αγροτικά εισοδήματα και το εργατικό δυναμικό σε αναζήτηση εύκολης εργασίας(σερβιτόροι) αν αφήσουν χώρο οι Αλλοδαποι που 'σκουπίζουν' όλες τις δουλειές.
Συμπέρασμα,αυτοί που μιλούν για καταστροφές ή δυναμικές ανάπτυξης μέσω του Δημου , δεν γνωρίζουν περί πολιτικης οικονομιας τίποτε εκτός τις καφετέριες τα σουβλατζιδικα και τα τυροπιταδικα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

10.07 μμ 27/12. Έτσι όπως τα λες δύο ονόματα θα καταδυναστεύουν τον δήμο για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι σωστό;

Ανώνυμος είπε...

10.07 μμ 27/12 ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 8/10. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 9/4 ΚΑΙ 21/5. ΑΝ ΣΥΡΙΖΑ+ΠΑΣΟΚ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ...

Ανώνυμος είπε...

Μην φας έχουμε Τσιγαριθρες!

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ... ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΣΙΓΑΡΙΘΡΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Στα Καμενα αντι στην Αγναντη το εθιμο της Γουρουνοχαράς.

Ανώνυμος είπε...

Καλη η τσιγαριθρα αλλα για την Καρυά οχι για τα Καμένα

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα η γιορτή της τσιγαρίθρας γίνοταν και πρέπει να γίνεται στα χωριά οχι στα καμμένα βούρλα που η εικόνα του σήμερα ήταν, με άδεια μαγαζιά και ένα πλήθος ανθρώπων να τρώνε όρθιοι ένα επάνω στον άλλον, σαν το χειρότερο χωριό. ΑΥΤΟ Σ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πώς θα χόρευε ο Κυρμανιδης μαζι με την Καραμίτζενα.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καρακιτσαρια

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όταν πρόκειται για μάσα γίνεται ο χαμός. Δύο τρώγαμε το λουκάνικο πιάνοντας το με τα χέρια. Μετά από λίγο που βγήκε δεύτερη δόση, νατοι πάλι οι ίδιοι , με τα λουκάνικα στα χέρια.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: *τρώγανε*

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: *τρώγανε*

Ανώνυμος είπε...

Μετα τις τσιγαριθρες θαρραλεος ειναι αυτος που ενω τον επιασε διαρροια ρισκαρε το κλασιμο

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΤΑΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΩΝΗΜΑ Η ΑΝΩΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστά το επίπεδο μόρφωσης είναι πράγματι υψηλό !.Που δεν υπάρχει παρέα που να μην συζητά θέματα συνταξιοδοτικά; Σε ποια καφετέρια δεν αναλύουν τα αναδρομικά που ερχονται;Ποτέ σταμάτησε η κριτική για τα επιδόματα; Και γιατί τα διάφορα σοβιετικα Pass δεν γίνονται οριζόντια.Πραγματι υψηλο επίπεδο αλλά μόνο για τους τακτοποιημένους στο κράτος Πατερουλη!
Όσο για την κοινωνική συνοχή ας είναι καλά οι αριστεροδεξιοι της παραπάνω κατηγοριας που έχουν την δυνατότητα να προσχηματιζουν με τα πολιτιστικα , αναζητώντας τις ρίζες της προνεωτερικης ζωης.
Κοντά λοιπον στην βουκολικη ποίηση του Κρυστάλλη προστίθεται τώρα στην πόλη και το μάθημα γευσιγνωσιας της Τσιγαριθρας.
Φυσικά η πραγματικότητα είναι για αυτούς παντα Ιδεαλιστική ζητώντας να τους ακολουθήσουν στις αλλαγές
στα κοινά όπως τα επιθυμούν αυτοί μέσω της κινητικοτητας των πολιτιστικών,φευ όμως ?




Ανώνυμος είπε...

Η μόρφωση και η κοινωνική παιδεία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της παραγωγικής ηλικίας.Άσε τούς συνταξιούχους στην ησυχία τους. Αν και πιστεύω εσύ εισαι συνταξιούχος εξυπνάκιας. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συστημικοί κρύβεστε πίσω από γενικότητες .Αυτό ακριβώς είναι και το μειονέκτημα σας. Αυτό το ξέρει ο δήμαρχος και το εκμεταλευεται.Οι παλιοι Αστοι νοικοκυραιοι (λίγοι) και οι Νεοπτωχοι Μεσαίοι (πολλοι)γνωρίζουν δεν είναι ανόητοι.
Συνοδοιπόροι στους τζάμπα μαγκες δεν θα γινουν..
Αντί να έχετε ελάχιστη αυτοκριτική για να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση στα δημοτικά,εσείς είστε αμετανόητοι.
Λυπάμαι βέβαια αλλά Δημαρχία δεν θα δείτε προς το παρόν όσες πολιτιστικες τηγανοκουλουρες και να κάνετε.