25 Αυγούστου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Αποφάσισα να σας στείλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας γνωστοποιήσω ,τόσο σε εσάς όσο και σε όλους τους δημότες του Δήμου μας , το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδω και τέσσερις δεκαετίες σχετικά με την πρόσβαση στην ιδιοκτησία μου , το οποίο ίσως και να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Είμαι ιδιοκτήτρια οικοδομής η οποία βρίσκεται επί αδιάνοικτου πεζοδρόμου στο Ο.Τ. 65 , ανατολικώς του χειμάρρου <<Τρανό ρέμα>> και σε επαφή με αυτό. Για να σας το πω πιο απλά η ιδιοκτησία μου είναι απέναντι από το πρώην καφενείο Γουλιώτη , στο τμήμα του χειμάρρου βόρεια της Γερασίμου Βασιλειάδη και προς την θάλασσα , στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν και οικοδόμησα το συγκεκριμένο ακίνητο στερούμε ασφαλής πρόσβασης στην ιδιοκτησία μου εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου διαχρονικά , σχετικά με την διάνοιξη του ανωνύμου πεζόδρομου ο οποίος διέρχεται έμπροσθεν αυτής.

Είμαι υποχρεωμένη να διασχίζω το ρέμα με κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας , τόσο το χειμώνα εξαιτίας των νεροποντών , όσο και το καλοκαίρι εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και των ερπετών. Ο Δήμος μας αδιαφορεί χαρακτηριστικά ακόμα και για τον καθαρισμό της κοίτης , τον οποίο πραγματοποιώ εγώ κάθε έτος με δικά μου έξοδα αν και καταβάλλω δημοτικά τέλη.

Τον περασμένο Απρίλιο έστειλα εκ νέου επιστολή στον κ. Δήμαρχο Καμ. Βούρλων , την οποία σας επισυνάπτω , όπου του ανέφερα λίγο πολύ τα παραπάνω προτείνοντας παράλληλα και ορισμένες λύσεις μεταξυ των οποίων και η διάνοιξη του εγκεκριμένου από το 1994 ανωνύμου πεζόδρομου. Στην παραπάνω επιστολή , η οποία πρωτοκολλήθηκε στις 13/04/2022 , ζητούσα και μια δια ζώσης συνάντηση μαζί του προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Σήμερα , τέσσερις και πλέον μήνες μετά , ουδεμία απάντηση έλαβα εκ μέρους του Δήμου Καμένων Βούρλων. Για πολλοστή φορά πλήρης αδιαφορία. Είναι θλιβερό να υπάρχουν εν έτη 2022 δημότες οι οποίοι να είναι υποχρεωμένοι να διασχίσουν ποτάμια προκειμένου να φτάσουν σπίτι τους επειδή ο Δήμος είναι ανίκανος εδώ και 28 χρόνια να κάνει διάνοιξη ενός πεζόδρομου πλάτους τριών μέτρων . Την ίδια μάλιστα στιγμή ακριβώς απέναντι , στην δυτική όχθη του χειμάρρου , ο εκεί πεζόδρομος έχει ανοιχτεί πλήρως , έχει διαμορφωθεί και μάλιστα έχει φωταγωγηθεί (είναι ο μικρός πεζόδρομος που καταλήγει ακριβώς απέναντι από το Super Market).

Την παραπάνω επιστολή κοινοποίησα ήδη και στον συνήγορο του πολίτη και επιφυλάσσομαι για κάθε επιπλέον νόμιμη ενέργεια εκ μέρους μου.

Κλείνοντας θα απευθύνω για πολλοστη φορά έκκληση στον Δήμο Καμένων Βούρλων και προσωπικά στον κ. Δήμαρχο να ασχοληθεί με το πρόβλημα μου και να βοηθήσει στην επίλυση του. Ας γίνει έστω ένας καθαρισμός της κοίτης ή μια πρόχειρη πεζογέφυρα ώστε να φτάνω με ασφάλεια στην ιδιοκτησία μου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλη Λάμπρου
Πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας
Συνταξιούχος Ολυμπιακής αεροπορίας

---------------------------------------

Σχολιασμός του Blog

Κύριε Δήμαρχε θα απαντήστε? Ή δεν θα ασχοληθείτε γιατί δεν ‘έχει ψωμί’ αυτή η υπόθεση?


32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζετε να απαντήσει στην κ. Λάμπρου ο Δημος,αυτή ξέρει τι συμβαίνει με τις διπλανές ιδιοκτησίες που έχουν κτίσει μέχρι τα πρανή του ρέματος.
Συνεπώς ο πεζόδρομος για να ανοιχθεί
πρέπει να συνταχθούν πράξεις αναλογισμου να πληρωθούν επικείμενα και να γκρεμίσουν αυθαίρετες κατασκευές.
Φυσικα συμφωνώ ότι ο Δήμος στις διανοίξεις και την εφαρμογή του σχεδίου πόλης είναι χαμηλής έως ανύπαρκτης ενέργειας διαχρονικά.
Όσον αφορά τον δυτικό πεζόδρομο έχει διανοιχθεί με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη με τον όρο να μην έχει το πλάτος που προβλέπει το σχέδιο πόλης μέχρι να γίνει και εκεί πράξη αναλογισμου.
Συνεπώς έχουμε έναν δήμο που δεν μπορεί να διαχειρισθεί πολεοδομικά ζητηματα-εφαρμογες- και ιδιοκτητες ακινητων που εμποδίζουν,ο ένας μάλιστα από αυτούς θέλει να πολιτευθεί στα τοπικά κοινά.
Λυπάμαι κ. Καλή αλλά μόνο εναέρια πρόσβαση με ελικόπτερο θα ήταν μια λύση στο πρόβλημα σου .

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ για το χρόνο Σας!!!Ίσως η κατασκευή ελικοδρόμιου στην ταράτσα του σπιτιού να ήταν μια λύση!!! Πρωτότυπο όντως!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ξέρεις άλλωστε ήσουν τις...ολυμπιακής!

Ανώνυμος είπε...

Θα θελα το όνομα σας για να σας απαντήσω κατάλληλα εφ' όσον ήμουν της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ!!!ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΗ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ο μηχανικος σας σας συμβουλεψε να κανετε μονη σας την πραξη αναλογισμου για να ανοιξει ο πεζοδρομος πριν 28 χρονια ? αν μπορουσατε βεβαια να πληρωσετε το κοστος ? Ο ιδιοκτητης εχει το δικαιωμα να επισπευσει την διαδικασια μονος του και μετα να χρεωσει το δημο και τους υπολοιπους τα εξοδα !Μια τετελεσμενη πραξη αναλογισμου ειναι ισχυρη και εφαρμοζεται .

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τραχανά σας ευχαριστώ για την συμβουλή σας!!!! Δυστυχώς στη χώρα μας, πρωτίστως τα λάθη και μετά ζητάμε τα ρέστα από τον πολίτη που δεν φταίει!!! Και να ΠΛΗΡΩΣΕΙ από πάνω!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά μας ελλειψες, μάθαμε ότι πολεμαγες μαζι με τους Τσετσενους μισθοφορους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Λάμπρου την οποία γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ βαθύτατα έχει απόλυτο δίκιο σε όσα λέει και γράφει και μπορώ να πω χαρά στην υπομονή της. Δυστυχώς στα Καμένα Βουρλα όσο θα υπάρχουν χωριάτικες αντιλήψεις και κουτοπονηρια , προκοπή δεν θα γίνει. Σε ποιον προοδευμενο τόπο θα υπήρχε πολίτης που δεν θα μπορούσε να πάει σπίτι του ? Μόνο και μόνο για να μην γκρεμιστεί το αυθαίρετο του κολλητού..... Καλή δύναμη Καλή στον αγώνα σου!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγωνίζομαι για τους κόπους των μεταναστών γονιών μου και για τι δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών μου, στο σπίτι που με πολύ κόπο έχτισαν ο παππούς και η γιαγιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας κυρία Λάμπρου,
Σας εύχομαι μετά από 40 χρόνια να βρείτε το δίκιο σας αν και πολύ αμφιβάλλω, δυστυχώς...
Θεωρώ πως αυτή η επιστολή στο Blog αποτελεί ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση και θα σας παρότρυνα να κάνετε και τα επόμενα, ήτοι σε μέσα εθνικής εμβέλειας.
Οι λέξεις δίκαιο, αυτονόητο και προφανές είναι αυτές που αρμόζουν στο αίτημά σας όμως αυτές οι έννοιες είναι δυσνόητες στην Ελλαδίτσα μας...
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας να φτάνετε ασφαλής στο σπίτι σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος κ. Λάμπρου είναι κρατικος φορεας και διαφέρει από την Ολυμπιακή μόνο στο αντικείμενο, όχι όμως στα άλλα. .Απορω εσείς με την εμπειρια σας σε απόδοση εργου και σε 'πτωχευσεις' να μην μπορειτε να κατανοήσετε τις ομοιότητες .Το δε σπαρακτικό 'φτανει πια'το έχουν πει χιλιάδες πολίτες για την κρατική δομή της Ολυμπιακής. στην οποία εισασταν έγκριτο μέλος,ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πουν οι σανοφαγοι του ντοτορε, τι ακριβώς έκανε ο δήμαρχος 8 χρόνια για διανοιξεις δρόμων, αντιπλημμυρικα πόλεων και ασφαλτοστρώσεις. Δηλαδή Τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Προχθές ένα αγροτικό παρκαρε στο καφενείο μπροστα στην προσβαση (σκάλες) της κ. Λάμπρου.Εγινε φραστικό επεισοδιο μέχρι να απελευθερωθεί η πρόσβαση.Λυπαμαι αν εντός του πολεοδομικού ιστού των Καμένων βούρλων επικρατούν συνθήκες όμοιες με το Δερματι Ευρυτανίας.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένει ο λαός των Καμένων Βούρλων να λύσει τα προβλήματα τους ο ΛΕΠΕς αλλά στο τέλος θα τον πάρουν και αυτόν και τον καραφλό ηγήτορα με τις χΛΕΠΕς.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα λέγατε να προτείνουμε για υποψήφια δήμαρχο Κ Β την
Κα(ι)λή !

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακή ιδέα μια Κέλυ Δήμαρχος, ντόπια είναι, θα την κάνουμε ξεφτέρι.
Να γλυτώσουμε από τους γιατρούς που μας κάθονται στο σβέρκο.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι στα πρόσωπα άλλωστε έχει αναλυθεί επαρκώς.
Η κρατική υπόσταση στον δημο άρα και εγγενης αδυναμία να διαχειρισθεί γρηγορα ένα ζήτημα αλλά κυρίως η λάθος επικέντρωση στην πρωτεροποιηση φέρνουν την αντίθεση και την διαμαρτυρία των δημοτών.Εδω θα πω ότι και οι δημότες είναι αναρχοι και ο καθένας κάνει κριτική ανάλογα του μικροσυμφεροντος.
Μια λοιπόν κατασταση νοσηρη με χαρακτηριστικα τυπικά κοινωνιας συνοχής ουσιαστικά όχι.

Ανώνυμος είπε...

Ο γνωστός υμνητής του ντοτορε.. Δε πα να δεις αν ερχόμαστε?

Ανώνυμος είπε...

Όσο θα ζείτε εκτός πραγματικότητος- αυταπατη-τοσο ο κάθε Συκιωτης,Κυρμανιδης, Μπητα ,, ΤριανταφύλληςΤριγκας Τσωμοςκλπ όλοι τους αριστεροδεξιοι κολεκτιβιστες θα είναι στα πραγματα. Δεν υπαρχει ερώτημα
' Με τον ήλιο τα βγάζουμε με τον ηλιο τα βάζουμε τι έχουν τα έρμα και ψοφανε!

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ ο ένας από τους γείτονες που εμποδίζει την συγκεκριμένη κυρία στο να φτάσει σπίτι της μπλοκάροντας παράλληλα και την διάνοιξη του δρόμου είναι ένας από τους εν δυνάμει αυριανους δημάρχους εφόσον έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέβει στις εκλογές. Ίσως βάλει την διάνοιξη του δρόμου στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κ.Λαμπρου τον Δήμο μας τον απασχολούν μόνο οι συναυλίες και ο τουριστικός λιμένας που πρόσφατα δωρησαν σε ιδιωτικά συμφέροντα. Βλέπετε το πρόβλημα σας δεν έχει ψωμί για αυτούς.....

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑ ΝΑ ΖΗΣΩ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ!! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΛΑΜΠΡΟΥ Κ.

Ανώνυμος είπε...


Βρε Καλή μου, όσο όμορφη είσαι, άλλο τόσο
λάθος σκέψη έχεις. Συγχέεις το νόμιμο δικαίωμα της πρόσβασης με την σοσιαλιστική χώρα μας που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.
Γιατί δεν έμεινες στην αγγλοσαξονική Αυστραλία,αλλά ηρθες εδώ για να υπογράφεις διαμαρτυρίες (δικαια)με τίτλο 'τιμής'.
Πήγαινε και λύσε το πρόβλημα σου με τους γείτονες,.Ζητά άδεια ιδιωτικής μεταλλικής πεζογέφυρας με δικά σου έξοδα και διεκδίκησε τα έξοδα (έντοκα) από τον δήμο, επικοινωνησε με τον Σύλλογο ενεργών δημοτών, κανε κάτι, και μην ψάχνεις συμπαράσταση από τον λαϊκιστικό συφερτο .Επιτέλους είσαι Αστή δημότης, έγκριτο μέλος της κοινωνίας των Καμ. Βούρλων.THINK

Ανώνυμος είπε...

Κύρια Λάμπρου καλησπέρα σας!Είστε σε καλό δρόμο τρέχουν κ δεν φτάνουν άπαντες!Συνεχίστε τον αγώνα σας ,είμαστε όλοι μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

Εξάλλου τώρα ασχολούνται με το φτειαξιμο των δρόμων δεν έχουν χρήματα για ρέματα!(μας παρέσυρε το ρέμα πού λέει κ το άσμα)!

Ανώνυμος είπε...

(Φτιαξιμο )

Ανώνυμος είπε...

Ίσως το πρόβλημα της πρόσβασης να μην είναι το μόνο που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κυρία από την μη διάνοιξη του δρόμου. Επιπλέον υπάρχει και το πρόβλημα της μη δυνατότητας σύνδεσης του κτιρίου στην αποχέτευση ο ανύπαρκτος φωτισμός το βράδυ κλπ κλπ. Καλή δύναμη στον αγωνα σας κυρία Λάμπρου.

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ!!!! ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ(ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ(ΤΟΤΕ) ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έχουμε κάποιο νέο? Απάντησε ο Δήμαρχος?

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ...