19 Αυγούστου 2020

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ Κ. ΒΟΥΡΛΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την Παρασκευή 14/08/20, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου και τον Ηλιόπουλο Γιάννη, Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων. Συνομίλησαν με το προσωπικό και την ενημερωθήκαν από την υποδιευθύντρια, για τη λειτουργία του.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΚΚΕ τονίστηκε ότι, μόνο κατ’ όνομα είναι πρότυπο 24ωρης λειτουργίας, όπως το ονόμασε ο Υπουργός Υγείας, αφού στερείται μόνιμου ιατρικού δυναμικού βασικών ειδικοτήτων. Δηλαδή οργανικές θέσεις πλήρους απασχόλησης. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ΚΥ οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες, έρχονται μόνο ως επισκέπτες, μία φορά το μήνα ή την εβδομάδα ( ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, παιδίατρος κ. ά.), ενώ λείπουν εξ ολοκλήρου ειδικότητες καρδιολόγου και οφθαλμίατρου. Ταυτόχρονα οι περισσότερες από τις υπάρχουσες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού είναι επικουρικές ή αγροτικοί γιατροί, που σημαίνει με όριο λήξης. Όμως το θέμα της υγείας των κατοίκων της περιοχής και συνολικά του λαού, δεν μπορεί να είναι παροδικό, αλλά συνεχές και σε επάρκεια.
Εξάλλου, ειδικά με την εμπειρία από την πανδημία του κορωνοϊού, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της δημόσιας σύγχρονης και δωρεάν Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας υγείας για το λαό. Η προπαγάνδα της ΝΔ περί ατομικής ευθύνης ή Κέντρο Υγείας δήθεν πρότυπο -γυμνό όμως από μόνιμο ιατρικό και άλλο προσωπικό- δεν είναι απλά κοροϊδία, αλλά, έτσι, αποκρύπτεται ότι η κυβέρνηση ευνοεί και ενισχύει την κερδοφορία της περιβόητης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των εμπόρων του πόνου.

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μιλτιάδη Ηλιόπουλο ο οποίος έθεσε τα βασικότερα προβλήματα της πόλης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου. Τόσο για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού της πόλης, όσο και για την πρόσβαση των μικρομεσαίων ξενοδόχων, στις ιαματικές πηγές και τα υδροθεραπευτήρια. Να μην είναι η χρήση τους αποκλειστικότητα μόνο λίγων μεγαλοξενοδόχων.
Από την πλευρά του ΚΚΕ ενημέρωσαν, ότι, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, απαξιώνουν μέσω της εγκατάλειψης και υπονομεύουν τον ιαματικό πλούτο της περιοχής, προκειμένου να προωθηθεί η ιδιωτικοποίησή του. Ενδιαφέρονται μόνο για την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Θέση του ΚΚΕ είναι πως ο ιαματικός υδροθεραπευτικός πλούτος της περιοχής προέρχεται από τη φύση και, γι’ αυτό, ανήκει σε όλους. Συνεπώς πρέπει να είναι προσβάσιμος και δωρεάν για το λαό, με καλοσυντηρημένες κρατικές υποδομές.
Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν ότι τα θέματα, τόσο της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με μόνιμο προσωπικό, όσο και τα θέματα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αποχετευτικού των Καμένων Βούρλων, θα τα θέσουν τόσο σε τοπικό, περιφερειακό επίπεδο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και στη Βουλή, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση για τη λύση τους, αφού πρόκειται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, του ίδιου του λαού.

ΛΑΜΙΑ 17 08/2020

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς την πλέρια δημοκρατια,που θέλει το πλάτεμα και το φάρδεμα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ασε Ηλιοπουλε που εισαι δημ συμβουλος, μια γλαστρα ντεκορ εισαι απο τους 27. Πως βοηθησες εσυ τους μικροξενοδοωους οταν δεν αντισταθηκες στις αυξησεις ? Οταν βλεπω το 2,90 Χ ΤΜ εσενα και το Τσωμο βριζω ,τους αλλους μαουμαου τους ηξερα γιατι ειναι ικανοι. Η Μανωλακου απο τα λεφτα που αφησε η προηγουμενη κυβερνηση πληρωνεται και κανει βολτες με το ΚΚΕ ΑΕ

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα παιδιά να κάνουν βόλτες. Μπορούν να αερολογούν ελεύθερα. Έτσι κι αλλιώς το ακροατήριό τους είναι περιορισμένο και συγκεκριμένο. Οι υπόλοιποι απλά αδιαφορούμε.

Ανώνυμος είπε...

Έχει το ΚΚΕ ηθική;
Ναι έχει,την ηθική της ιδεολογίας.
Είναι προς το συμφέρον των άνεργων φορολογουμένων;
Ναι,γιατί θα ενταχθούν όλοι στην αίτηση
του δημοσίου.
Ποιον δεν συμφερει το φάρδεμα και το πλάτεμα του κράτους;
Πρώτον το σημερινό δημόσιο,λόγω ευθυγράμμισης των μισθών προς τα κάτω.
Από πού θα αντληθεί ο δημοσιονομικός χώρος για την κολεκτιβικοποιηση;
Πρώτα από την φορολογία των δήθεν εχόντων της μεσαίας τάξης.
Μετά από την απαλλοτρίωση των κατεχοντων.
Όταν όλα αυτά τελειώσουν με την εφαρμογή της τελειας κομμουνιστικής κοινωνίας,ο λιμός θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Παραδείγματα άπειρα επιβεβαιώνουν την ιδεολογία της δικτατορίας του προλεταριάτου.Ας κάνουμε την επιλογή μας.

Ανώνυμος είπε...

Και τωρα η δημαρχια , αριστριζουσα δεν ειναι , φερνει τον λιμο και τον καταποντισμο .που διαφερει η γραμμη Ηλιοπουλου απο Συκιωτη ; Προσληψεις με χρηματα αλλων , ολιγαρχια , οχι ανοικτη δημοκρατια, καταστροφη ιδιωτων και επιχειρησεων , γαντζωμα στη εξουσια , δικαιολογια οτι οι αλλοι παντα φταινε για ολα ..τελικα ο Συκιωτης μηπως ειναι αριστερος ;

Ανώνυμος είπε...

Μονο αριστερος,λυσσαρης μπολσεβικος μου φαινεται.

Ανώνυμος είπε...

 Οταν ο αλλος ειναι πραγματικος Γιατρος

“Γιατρέ, δεν αντέχω άλλο, πονάει όλο μου το κορμί, όλα στραβά μου πάνε” (MARIO ALONSO PUIG)
Ένας άντρας επισκέφτηκε τον γιατρό του για κάτι πόνους που είχε.
“Γιατρέ, δεν αντέχω άλλο, πονάει όλο μου το κορμί, όλα στραβά μου πάνε”.
Ο γιατρός άρχισε να υποπτεύεται ότι ενδεχομένως να υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα στους σωματικούς και στους ψυχικούς του πόνους, αφού ο άνθρωπος αυτός συνέχισε να παραπονιέται για το πόσο άσχημα πήγαιναν τα πράγματα στη ζωή του. Έτσι, κι εφόσον γνώριζε κάποια στοιχεία για την οικογενειακή και προσωπική του ζωή, του είπε:
“Σας καταλαβαίνω απόλυτα και λυπάμαι πολύ για το θάνατο της συζύγου σας”.
Ο άντρας τον κοίταξε παραξενεμένος.
“Τι λέτε γιατρέ; Η σύζυγός μου είναι μια χαρά’ μάλλον κάποιος σας παραπληροφόρησε”.
“Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που η σύζυγός σας είναι καλά”.
Και ο γιατρός έγραψε σ’ ένα χαρτί, αρθρώνοντας παράλληλα τη φράση: “Η σύζυγος είναι καλά”.
“Τότε μάλλον κάποιο από τα παιδιά σας θα είναι άρρωστο”, συνέχισε ο γιατρός.
“Γιατρέ, είστε πολύ περίεργος σήμερα. Ευτυχώς, τα παιδιά μου έχουν όλα την υγεία τους”.
“Τα παιδιά του είναι υγιή”, σχολίασε ο γιατρός, σημειώνοντας και πάλι στο χαρτί αυτή τη φράση.
“Δεν θέλω να ξύνω την πληγή σας, αλλά λυπάμαι που χάσατε τη δουλειά σας”.
“Γιατρέ, δεν ξέρω τι σας συμβαίνει, αλλά…”
Εκείνη τη στιγμή ο άντρας κατάλαβε πόσο δεν εκτιμούσε ότι πολυτιμότερο είχε στη ζωή του και πόσο είχε επιτρέψει να τον κυριεύσουν συναισθήματα που πήγαζαν από μια συγκεκριμένη αντίληψη των πραγμάτων. Τότε σηκώθηκε, ευχαρίστησε τον γιατρό και έφυγε.
Δεν έχει νόημα να στεναχωριόμαστε τόσο πολύ για πράγματα που δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε ούτε να νιώθουμε τόσο ανίκανοι να χειριστούμε την ψυχική μας κατάσταση.
Το να λέμε “ναι” στη ζωή σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε το ρόλο του θύματος και δεν αφιερώνουμε τον πολύτιμο χρόνο και την πολύτιμη ενέργειά μας στην αναζήτηση ενόχων. Αντιθέτως, αναλαμβάνουμε την ευθύνη τη στιγμή που πρέπει να αντιδράσουμε σε ότι μας συμβαίνει.
Αντί της αντίστασης ή της παραίτησης έχουμε την αποδοχή και την ευγνωμοσύνη. Ίσως επειδή ούτε η αποδοχή ούτε η ευγνωμοσύνη φαίνονται πραγματικές επιλογές, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αποδεχτεί ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο

Ανώνυμος είπε...

Που κολλάει αυτό το κείμενο με την ψυχολογία στα τοπικά δεν ξέρω,εδώ έχουμε δεδηλωμένη κατάσταση.Αυτο δεν αλλάζει μέχρι τη λήξη του θεσμοθετημένου χρόνου.Μετα θα δούμε.Η διαφορά όμως ενός Φιλόδοξου από έναν Αρριβιστα είναι όσο το ΟΛΑ η ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βρωμοκουμμουνα