28 Αυγούστου 2020

Άρον άρον η αναμόρφωση προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με την διαδικασία του κατ επείγοντος και δια περιφοράς οι (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου για την αναμόρφωση προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020.

Δείτε εδώ και εδώ τις σχετικές ανακοινώσεις από το site του δήμου μας.

Εμ ρε παιδιά το ξέρατε ότι πρέπει να το κάνετε αυτό από τις 18/8. Τι σας έπιασε τόση κωλοπηλάλα σήμερα?

Σήμερα η πρόσκληση για να γίνει σήμερα? Που θα βρείτε μέσα σε 2 ώρες τους δημοτικούς συμβούλους να ενημερωθούν και να ψηφήσουν

Δεν τα πάτε και τόσο καλά με τον προγραμματισμό εκεί στο δημαρχείο εεε?

23 σχόλια:

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ο Δήμος είναι ένα βήμα πριν την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Ένα βήμα πριν την… ΜΕΘ. Προς το παρόν σώζεται με τις ενέσεις ρευστότητας [έκτακτες επιχορηγήσεις αλλά… επιστρεφόμενες) που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων. Για δεύτερη φορά επί δημαρχίας Συκιώτη.
Η Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών :
https://www.airetos.gr/UsersFiles/Documents/xreiotakapskilakakis.pdf

Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται 100% η παράταξη του δημάρχου κ. Συκιώτη που δεν γνωρίζει από Διοίκηση Πόρων. Αν ο Δήμος ήταν επιχείρηση θα είχε ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ.

Αυτό το κατέθεσα και στην προσφυγή μου την οποία η 3μελής επιτροπή του αρθ. 152 α π έ ρ ρ ι ψε [;;;}
Απόσπασμα : «Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του Δήμου πρέπει να ξαναγραφεί διότι είναι Πλασματικός. Λόγω της εγκληματικής αδράνειας της Διοικούσας Αρχής επί 5+ χρόνια, όσον αφορά την είσπραξη των απαιτήσεων του Δήμου, ο Δήμος έχει καταστεί ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ και πρέπει να διατάξετε άμεσα διαχειριστικό έλεγχο ώστε να ελεγχθούν τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου και να θεσπιστούν κανόνες χρηστής διοίκησης μήπως και προληφθεί η διαφαινόμενη χρεοκοπία του !

Αναλυτικά η Απόφαση του ΥΠΟΙΚ [Σκυλακάκης]
Με αυτήν ορίζονται οι προϋποθέσεις επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία βάσει της οποίας θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των πιστώσεων για την έκτακτη επιχορήγηση των ΟΤΑ και η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων.
Στην αναλυτικώς περιγραφόμενη διαδικασία πρωταγωνιστεί η πρόβλεψη για παρακράτηση από τους ΚΑΠ Δήμων και Περιφερειών. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
Το 60% των εισπραχθέντων ποσών επιχορήγησης, παρακρατείται ισόποσα κατά τα έτη 2022 έως και 2027 από τους προβλεπόμενους στα άρθρα 259 και 260 του ν.3852/2010 πόρους που εγγράφονται κατ' έτος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.
[2] Τα εν λόγω ποσά παρακρατούνται από τους υπόχρεους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής από το Υπουργείο Εσωτερικών των αποδιδόμενων σε αυτούς Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2022, ως εξής
[2α] σε 48 μηνιαίες δόσεις για ποσά επιχορήγησης μέχρι διακόσιες χιλιάδες ευρώ ( <=200.000 € ),
βσε 60 μηνιαίες δόσεις για ποσά επιχορήγησης άνω των διακοσίων χιλιάδων ευρώ ( >200.000 € ) και μέχρι τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ ( <=600.000 € ),
γσε 72 μηνιαίες δόσεις για ποσά επιχορήγησης άνω των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ ( >600.000 € ).

…Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ Α’ και Β' βαθμού, η επιστροφή του 60% της εισπραχθείσας επιχορήγησης πραγματοποιείται σε τραπεζικό λογαριασμό που καθορίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το διακανονισμό που ισχύει για τους ΟΤΑ. »
…Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή στο Κράτος του 60% της επιχορήγησης θεσπίστηκε ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο αρ.69 του ν.4714/2020, που ψηφίστηκε την 29η Ιουλίου.
…Κατά τα λοιπά, η Απόφαση προβλέπει πως οι ΟΤΑ οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων μέχρι την 31η Αυγούστου 2020, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων οπότε η πληρωμή δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι και τις 30.9.2020. Τυχόν υπόλοιπα της επιχορήγησης που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων εντός προθεσμίας, επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
------------------

Ανώνυμος είπε...

Βάσει όλων αυτώνκ.Σκουφια, λόγω
κακοδιαχειρησης ή αλλιώς ασχετοσυνης ο Δήμος θα λάβει επιχορήγηση σύμφωνα με τα ληξοπροθεσμα χρέη,τα οποία θα πιστοποιούνται
Πως;Τα δε χρήματα που δεν θα χρησιμοποιηθούν,θα επιστραφούν στο υπουργείο μέχρι κάποια τακτή ημερομηνία;

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Φίλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με ρώτησε αν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις περιλαμβάνεται και η υποχρέωση προς ΧΑΤΖΉ. Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η απόφαση του ΥΠΟΙΚ «τι είναι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις» έχω την άποψη ότι δεν συμπεριλαμβάνεται διότι εκκρεμεί απόφαση της δικαιοσύνης λόγω προσφυγής του ΧΑΤΖΗ (αγωγές).
Θυμίζω ότι η διένεξη υπάρχει διότι ο ΧΑΤΖΗΣ προμήθευσε με καύσιμα το Δήμο χωρίς την ύπαρξη σύμβασης. Σε πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης δεν δικαιώθηκε (ο ΧΑΤΖΗΣ) για την απαίτησή του.
Ίσως ένας δημότης-νομικός μπορεί να μας δώσει πιο έγκριτη γνώμη
Υστ
Ο σχολιαστής 6.12 μπορεί να πάρει απάντηση στο ερώτημά τους διαβάζοντας την απόφαση
https://www.airetos.gr/UsersFiles/Documents/xreiotakapskilakakis.pdf

Ανώνυμος είπε...

Οι Δήμοι στην Ελλάδα είναι 332. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι 130 οι οποίοι και επιχορηγούνται με 113.455.000,00 €. Από τους 6 Δήμους της Φθιώτιδας πρόβλημα έχουν 3 και επιχορηγούνται με τα ακόλουθα ποσά.
ΔΟΜΟΚΟΥ = 930.000,00
ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ = 370.000,00
ΛΟΚΡΩΝ = 450.000,00

Ανώνυμος είπε...

Ληξιπροθεσμες οφειλές,
είναι η υπέρβαση ημερομηνίας πληρωμής,που αποδεικνύεται εγγράφως,εν προκειμένου για τον Δήμο μέσω συμβατικής υποχρέωσης.
Στην περίπτωση της προμήθειας υγρών καυσίμων,υπήρχε αρχική προφορική συννενοηση με σκοπό την εκ των υστέρων νομιμοποίηση και πληρωμή,λόγω έκτακτης ανάγκης και αφού η επιτροπή παραλαβής πιστοποιήσει την προμήθεια,όπως και έγινε.Η πληρωμή τελικά δεν έγινε λόγω μη έγκρισης από την περιφέρεια,προφανώς για έλλειψη νομιμότητος.
Τώρα το δικαστήριο θα δώσει την λύση.Ενα είναι σίγουρο ότι με την ν υπογραφή της επιτροπής παραλαβής και την αποδοχή του χρέους από την πλευρά του Δήμου,είναι λογικά αδύνατον να μην δικαιωθει ο ιδιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση κορυφής μεταξύ μιας μικρης μεριδας συμβούλων της παρούσας Διοίκησης κ κουμπάρων όπως κ σαλτιμπαγκων της πολιτικής που μεταδίδουν από κόμμα σε κόμμα για ίδιο προσωπικό όφελος και που εχουν βλέψεις για να γίνουν δήμαρχοι στη θεση του δημαρχου μας οπως κ μεμονωμένων ατόμων κάποιον ελαχίστων από μια, δύο κοινοτήτων του Διευρυμενου καλλικρατικου Δήμου έλαβε χώρα στον Άγιο Κωνσταντίνο οι γλώσσες λένε ότι η νέα προεκλογική περίοδος άρχισε. Μάλιστα έχρησαν κ αρχηγό. Τους ευχόμαστε νέα από την καρδιά μας αγωνιστικούς χαιρετισμούς κ καλή πορεία. Μόνο μια συμβουλή επειδή έχετε κ κάποια ηλικία κύριοι κ αρχίζετε πάρα πολύ νωρίς παρακαλώ προσοχη μην καείτε στο ζέσταμα!! Εις Αλλά με υγεία!!

Ανώνυμος είπε...

Πες τον αρχηγό,τι φοβασαι μην κάψεις τον καμένο.ρε ουστ.

Ανώνυμος είπε...

Φράξια λοιπόν και στη συμπολιτευση,ρε που πάμε?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχεις διαπιστώσει φράξια κ στην αντιπολίτευση;

Ανώνυμος είπε...

Όλα θα εξαρτηθούν,από δύο παράγοντες ,πρώτα τι θα κάνει ο νυν,και μετά ποιος θα είναι αρχηγός της Φραξιας,και τα δύο όμως κάτω από την τέντα του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Στην επικαιροτητα εχουμε τον ΕΡρτογαν, τον Κορονοιο, και το προγραμμα Αντωνης Τριτσης κλπ
Εσεις εσχολησθε με το ποτε θα κηρύξει πτωχευση ο Δημος , για να την πληρωσουν οι δημοτες και να καθαιρεθει ο δημαρχος του 56% (στο στομαχι καποιων εχει καθίσει ο κοτζακ) και ποιος θα ειναι υποψηφιος δημαρχος μετα απο τρια χρονια.
Για δες τε Α.Τριτση και καντε καμμια προταση για την ΕΔΡΑ του Δημου, αρκετα μας εχετε βουλιαξει.
Σηκωσε τα μανιακια σου δημαρχε με τους ειδ, συμβουλους σου αλλα το ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της ΕΔΡΑΣ, που κοιμουνται γιατι τους ειναι αρκετα τα προνομια στις καρεκλες τους;.
ΙΔΩΜΕΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Κριτων είπε...

Ένας τρελός τρελός κόσμος είναι σε διαρκή λίμπιντο, αυξημενη αδρεναλινη ,και μεταπτωτικο σύνδρομο κατάθλιψης.
Όλα αυτά είναι αποτελεσμα ατομικης οικονομικής
καταστασης συνυφασμενη
με τα κοινά.
Βεβαια η γνωση πολιτικής οικονομιας δυτικού τύπου δεν υπάρχει,ούτε ειναι πρωταρχικό σημείο συζήτησης,διότι επικρατεί ο κρατικός καπιταλισμός ελληνικής προέλευσης.
Με άλλα λόγια νομοτυπος κατσαπλιαδισμος που οδηγεί πολλούς να ασχοληθούν με σκοπό την
προσοδοθηρια από το κοινό ταμείο του Δήμου.
Πως λοιπόν μπορεί να εκληφθει η εγρήγορση ατόμων ήδη εμπλεκομένων
για ομαδοποιησεις που αφορουν την επόμενη περίοδο.
Μάλλον προσπάθεια επανάληψης μιας αρνητικής κατάστασης σηματοδοτούν.
Αν η σημερινή διοίκηση ισως δεν ικανοποιεί,η αλλαγή δεν αφορά μόνο τον δήμαρχο,αλλά το σύνολο των αιρετών που
αποτελούν την σημερινή
συμπολιτευση(ομαδική ευθύνη).
Η διαφοροποίηση κάποιων
εξ αυτών δεν μπορεί να είναι αυθεντική ως αποτελεσμα ηθικής συνέπειας,αλλά καθαρά ατομικής επιδίωξης.
Συνεπώς η εμπιστοσύνη σε διάδοχο σχήμα με πυρήνα ανακυκλωμένα υλικά δεν μπορεί να υπάρξει.
Λύση του ζητήματος με γνώση ότι γενικως υπαρχει ποιοτικη ενδεια για ικανά άτομα,δεν υπάρχει
εύκολη,ούτε κοινωνικός αυτοματισμός υφισταται.
Μια πρόταση θα ήταν ένας ανεξάρτητος φορέας
όπως λ.χ.Συλλογος ενεργών Δημοτών να αναλάβει την υποχρέωση
να έλθει σε επαφή μέσω των μελών του με ευρύτερα διαδημοτικά άτομα για να εξαχθούν
συμπεράσματα περί τι σημαίνει ποιοτικό η μη για κάποιους που θα είχαν ενδιαφέρον για ενασχόληση με τον Δήμο.
Πάντως η κατάπτωση θα έχει χρονικο οριο ίσο με την διάρκεια της τάσης για ατομικό συμφέρον,ιδίως στα Καμενα Βουρλα.





Μελος της "ΦΡΑΞΙΑΣ" είπε...

ΚΡΙΤΩΝΑ το ανέκδοτο βγήκε για κάποιους σας εσένα που μιλάνε για ‘’ένα τρελό τρελό κόσμο που είναι σε διαρκή λίμπιντο, αυξημένη αδρεναλίνη ,και μεταπτωτικό σύνδρομο κατάθλιψης’’ και δεν έχουν καθρέπτη να δούνε το είδωλό τους.
Ένας τρελός δραπετεύει απ’ το ψυχιατρείο, μπαίνει σ’ ένα Ι.Χ. που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω, βάζει μπροστά τη μηχανή και φεύγει. Μπαίνει στην εθνική οδό με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά όμως στο αντίθετο ρεύμα. Οι οδηγοί των άλλων αυτοκινήτων που τον βλέπουν να ξεφυτρώνει μπροστά τους, αρχίζουν να κορνάρουν, να φρενάρουν, να του αναβοσβήνουν τα φώτα... Με λίγα λόγια, γίνεται πανικός!...
Η Αστυνομία δίνει την είδηση σ’ όλους τους σταθμούς για να αποφευχθούν ατυχήματα: «Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για μια έκτακτη είδηση. Οδηγοί ΠΡΟΣΟΧΗ! Τρελός οδηγός στην εθνική οδό, τρέχει με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας».
Ακούει το μήνυμα κι ο τρελός, κοιτάζει δεξιά, κοιτάζει αριστερά, κουνάει το κεφάλι του και μονολογεί: «Να ‘τανε μόνο ένας!»…
Ρε ψώνιο απάντησε πρώτα στον σχολιαστη της 9.27 – 28/8/20 που σε ρωτησε «ΚΡΙΤΩΝ γιατι δεν λες ποιος εισαι στον ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗ ? Ντρεπεσαι για το ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ? Ε ρε ανθρωπακια που θελουν να εχουν αποψη για τα δημοτικα πραγματα» και δευτερον δεν εισαι ο ειδημων περι τα δημοτικα πραγματα για να γραφεις ότι «η διαφοροποίηση κάποιων εξ αυτών δεν μπορεί να είναι αυθεντική ως αποτελεσμα ηθικής συνέπειας,αλλά καθαρά ατομικής επιδίωξης»
Αυτα προς το παρόν

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχια 6 χρονια ..τικ τακ τικ τακ , τακατακα , ταΚατακα.

Ανώνυμος είπε...

Καρακαντζας,Φροσάρα,Τριανταφυλίδης,Κουμπαρος κλπ
στη μπυραρία του Παπασταμάτη υπέγραψαν την διακήρυξη θέσεων και αρχών για το νέο ξεκίνημα,ερμε πιπίλα τι όνειρο να έβλεπες;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι ο Καραναντζας0 ? Ποιος ο Κουμπαρος ?

Ανώνυμος είπε...

Παντως ο ειδικος συμβουλος Καραγκιοζογλου αρχισε να αποδιδει,εμαθα οτι πολλοι επιχειρηματιες
στα Καμενα ρυθμισαν τις οφειλες στο Δημο,ενας μαλιστα πληρωσε ολοκληρη το χρεος 17000 ευρω.
Ομως τωρα τι γινεται στα χρεη απο τον Αγιο και το μωλο,υπαρχει αντιστοιχη πολιτικη ή αυτοι εχουν ασυλια καιπαιζουν με τον αθεμιτο ανταγωνισμο εις βαρος αυτων που πληρωσαν.

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχια Συκιωτη ,ΠΡΑΤΩ Η ΕΙΣΠΡΑΤΩ ;;;

Ανώνυμος είπε...

Λυκορνια τιποτ'αλλο έχετε,σας βούλωσε τα στόματα ο Κοτζακ,
ρε ουρτ.

Ανώνυμος είπε...

Ουστ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μπλόγκερ, διέγραψετον τον μ....α.

Ανώνυμος είπε...

Για δήμαρχος κάνει μόνο αυτός που θα με διορίσει. Δηλαδή ανάμεσα σε δυο κακά, διαλέγω αυτό που θα με βάλει στο δημόσιο.