26 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

26/08/200 

Μια ακόμη πρωτοβουλία σε θέματα Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Πόρων αποτελεί πλέον η λειτουργία σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Δήμο μας.

Ένα χρόνιο πρόβλημα επιτέλους λύθηκε.

Δόθηκε η άδεια χωροθέτησης και χρήσης από την υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Οι προδιαγραφές λειτουργίας του ΣΜΑ θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί και δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο.

Στο Σταθμό θα πραγματοποιείται η μεταφόρτωση από τα απορριμματοφόρα στο Press Container για τον XYTA Λαμίας.

Παράλληλα θα ενισχυθεί η Ανακύκλωση με επιπλέον μπλε κάδους ώστε να μειωθεί αρκετά ο όγκος σκουπιδιών στους πράσινους κάδους και να γίνει καλύτερα η διαχείριση των αδρανών υλικών .

Το οικονομικό όφελος του Δήμου υπολογίζεται σε 100,000 € και πλέον μπαίνει ως ΣΤΟΧΟΣ , του χρόνου , η διαχείριση των σκουπιδιών και η Ανακύκλωση να πραγματοποιείται καθημερινά και αποκλειστικά από τα απορριμματοφόρα του Δήμου χωρίς συμβάσεις με Ιδιώτες.

Το δίκτυο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης οργανώνεται πλέον σημαντικά στον Δήμο μας .

Μια συλλογική προσπάθεια 4-5 μηνών της Διοίκησης ,των Υπηρεσιών και των άξιων συνεργατών του Δήμου , καθώς και της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καμένων Βούρλων έχει βάλει ψηλά τον πήχη της Καθημερινότητας για ένα σύγχρονό και λειτουργικό Δήμο.

Τέλος ζητάμε την συμμετοχή σας και την κατανόησή σας σε αυτή μας την προσπάθεια .

-Ο-
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Δήμου Καμένων Βούρλων
Παπαναγιώτου Δημήτρης

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταθμος μεταφορτωσης.Ποσα χρονια πηρε για να γινει αυτο στο Δημο; Ποσα χρηματα χαθηκαν , πηγαινοντας στη Λαμια οι σκουπιδιαρες χωρις λογο ; Ποιος εχει ευθυνη που χαλασε η "πρεσα " για τα σκουπιδια ποσο κοστισε να την φτιαξουν παλι ; δηλαδη λεμε μπραβο για κατι που το ειχαμε , το χαλασατε , και τωρα ξαναλειτουργει ; δυο βηματσ πισω , ενα μπροστα . ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαπαναγιώτου λίγους μήνες πριν διαμαρτυρόταν ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στον Δήμο και ότι η σημερινή αρχή είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου. Αυτά έλεγε προεκλογικά. Τώρα ξαφνικά γιατί όλα δουλεύουν ρολόι? Μήπως Μήτσο κάτι δεν μας λες σωστά? Μήπως σε ενδιέφερε μόνο η καρέκλα?

Ανώνυμος είπε...

Γκρίνια γκρίνια γκρίνια, έτσι δεν προοδεύει ο τόπος μας

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ , ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"
ΑΔΑ: 66ΖΖΩΚ1-ΛΕΒ - Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού ηλεκτρονικού και διεθνούς διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καμένων Βούρλων»
Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 26/08/2020
https://diavgeia.gov.gr/doc/66%CE%96%CE%96%CE%A9%CE%9A1-%CE%9B%CE%95%CE%92?inline=true
Αναγνώστες , ρίξτε μια ματιά στην σελίδα 2 με την τοποθέτηση του Β.Π
που ψηφίζει ΝΑΙ αλλά με παρατηρήσεις. (στην προηγουμενη ακυρωθεισα για τον Κολιοπουλο ψηφισε ΝΑΙ αλλα μετα εκανε και ενσταση!!!!!!!! )
Μπαίνει ένα ερώτημα:
« Τι θα κάνουν προσεχώς ο ΙΔΙΟΣ ή ΑΛΛΟΣ της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ
ΠΑΛΙ ΕΝΣΤΑΣΗ !!!!!!
Και εάν ακυρωθεί ;; Εμείς ως δημότες ΠΟΙΟΥΣ θα πρέπει να πάρουμε με τις πέτρες;;;»»
Κύριε Τσωμο, πολιτικά έχεις την κύρια ευθύνη , δες το παρακάτω που στην Ιστιαια Αιδηψό έχουν ήδη καταλήξει και στον ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ από το Κιλκίς. (και όχι ΕΡΓΟΛΑΒΟ Δημ. Έργων)
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A408%CE%A9%CE%957-%CE%9E%CE%A7%CE%96?inline=true
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κύριοι ρωτώ σαν απλός δημότης τα παιδιά μας θα μπορούν να παίζουν σε ασφαλείς παιδικές χαρές; Η θα τσακωνεστε μεταξύ σας ?

Ανώνυμος είπε...

Dhladh den provlepetai na ginei perifraksi? Ti einai auuta pou kanete? Oti organo ka na valete 8a katastrafi. Ntropi kai mono dropi oli auti h koroidia!!!! Bravo kyrie Boylgarh pou kai to ergo 8eleis na ginei kai na ginei k h perifraksh!!
Makarh na energouse etsi oloi h dhmotikh arxh!!

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη τσαπατσοδουλείες Συκιώτη!!! Εχει δίκιο ο Βουλγαρης που θα πάς χωρίς περιφράξεις? Χωρίς δάπεδο ασφαλείας ? Μακάρι να μην χτυπήσει κανένα παιδί διότι χωρίς πιστοποιημένη παιδική χαρα θα τρέχεις δήμαρχε!! Ο Τσώμος ειναι ένας απλός σύμβουλος δεν έχει απολύτως καμία μα καμία εκτελεστική εξουσία και μόνο που τον αναφέρεις είναι εκ τον ουκ άνευ. Λυπάμαι πολύ!!
Εκτός των άλλων επειδή ρώτησα τον Γιό του , μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τέτοια έργα.
Δηλαδή γιατί ρίχνεις τις ευθύνες αλλού?
Επίσης μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις με αναρτήσεις τύπου προμήθειας ότι και καλά είναι προμήθεια διότι σου απαντώ με ανάρτηση απο τον Δήμου Καρύστου που έχουν καταλήξει σε εργολάβο και όχι σε προμηθευτή με ποσοστό έκπτωσης πάνω απο 50% ,
για να δούμε Κύριε Συκιώτη πόσο ποίο συμφέρουσα για τον Δήμο θα είναι η δική σου διαδικασία?
Δές τον παρακάτω σύνδεσμο
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%96%CE%A0%CE%9E%CE%A91%CE%A7-1%CE%93%CE%A6?inline=true
Δήμος Ναξου κατασκευή παιδικών χαρών έργο : https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%9243%CE%9B%CE%A9%CE%9A%CE%97-8%CE%99%CE%A1
Εχεις την Κύρια ευθύνη Δήμαρχε διότι τα παιδία μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και θα κινδύνευουν στις παιδικές χαρές που πάς να φτιάξεις όπως θα κινδυνεύουν να καταστραφούν και τα όργανα που θα πληρώσεις μια περιουουσία με τον τρόπο που θα τα προμηθευτείς και δέν είναι μόνο ότι θα σπαταλήσεις τα χρήματα τα οποία Μήν ξεχνάς είναι δημοτικά χρήμτα και όχι προσωπικα Δέν θα είναι και λειτουργικές οι παιδικές χαρές.
Συγχαρητήρια και πάλι Κύριε Βούλγαρη για την έντιμη στάση σας!!

Ανώνυμος είπε...

«Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε».
Η φράση που χρεώνεται στον Κολοκοτρώνη και την είπε
όταν τον κάλεσαν να βαφτίσει ένα παιδί, πριν ακόμη γεννηθεί...

Ανώνυμος είπε...

Προχειροτητες , για τις παιδικες χαρες , γιατι φωναζετε , δεν τα ξερατε , τοσα χρονια ; παρτε του μια πιπιλα και γρηγορα για την παιδικη χαρα.

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Σουρής

Ποιος είδε κράτος κλασικό
Σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
Και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
Νάχει επτά Πρωθυπουργούς,
Ταμείο δίχως χρήματα,
Και δόξης τόσα μνήματα;

Νάχει βουλή ωσάν κι αυτή
Με Τσουτσουνάτο βουλευτή,
Να γεμίζει κάθε μέρα
Από λόγια τον αέρα;

Νάχει κλητήρες για φρουρά
Και να σε κλέβουν φανερά,
Κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
Τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Νάχει και άνδρες θηλυκούς,
Σακαταμένους, φθισικούς,
Να τους δέρνουν, να τους γδύνουν,
Και φωνή να μην αφήνουν;

Να θέλει δα κι απ’ την Τουρκιά,
Χωρίς να ρίξει τουφεκιά,
Χίλιες χιλιάδες στρέμματα,
Ν’ αυξήσει με τα ψέμματα;

Γεώργιος Σουρής - Φεβρουάριος 1880

Ανώνυμος είπε...

Telika apo deletio sma engine deltio kolafos via th dhmotikh arxh. Mhtso eisai gia lyphsh

Γιαννης Σκούφιας είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Μετά απο πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Κόμνινας και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, για 1η φορά στο Δήμο μας θα γίνει απόψε στις 8.00 ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των κατοίκων της Κόμνινας όπου θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης για να αιτιολογήσει την απόφαση του ΔΣ για την εγκατάσταση του ΣΜΑ σε περιοχή όπου υπάρχουν σε κοντινή απόσταση 2 γεωτρήσεις απο τις οποίες υδρεύονται τα χωριά Κόμνινα και Ρεγγίνι... και να απαντήσει σε ερωτήσεις των κατοίκων οι οποίοι σε ποσοστό 100% είναι υπέρ του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων αλλά ΌΧΙ στον τόπο που επέλεξε κατά πλειοψηφία το ΔΣ.
Παράδειγμα προς μίμηση και για τις άλλες Κοινότητες του Δήμου.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

Ανώνυμος είπε...

Να προτεινουν χωρο μετακομιδης,πισω απο το Γαληνη,στο κατω κατω δασος ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αφήστε την μιζέρια,ενα καλο παει να κανει ο Δήμος και εσείς σαν αγρια σκυλιά να τον κατασπαράξετε.

Ανώνυμος είπε...

Βλάκας δεν είναι εκείνος που δεν έχει ευφυΐα. Βλάκας είναι εκείνος που έχει ευφυΐα, αλλά δεν τη χρησιμοποιεί (OSHO)

Κοντα στις γεωτρησεις ΣΜΑ ; καμμια σωστη επιλογη ;
ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ .

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Χθες από τη Λαϊκή Συνέλευση της Κόμνινας, παρουσία της εκτελεστικής διοίκησης του Δήμου [Δημάρχου και Αντιδημάρχων], της Τεχνικής Διεύθυνσης του Δήμου και του συνόλου των κατοίκων, απεδείχθη ότι :
[1] Οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τον τόπο τους
[2] Δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα έργο, χωρίς την έγκριση της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δήμαρχος αναγκάστηκε… κάτω από την πίεση του κόσμου, που αντέκρουσαν όλα τα επιχειρήματά του για την επιλογή εγκατάστασης του ΣΜΑ στη θέση ΚΑΛΑΜΙ-ΚΟΜΝΙΝΑΣ… να δεσμευτεί ότι θα βρει άλλη τοποθεσία για την εγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Οι κάτοικοι ελπίζουν, έστω για μια φορά, να κρατήσει το λόγο του…

Ανώνυμος είπε...

Είναι οι εκπρόσωποι των γυναικών Κομνηνας υπέρ ΣΜΑ 100%. Πρόταση που θα πρέπει να πάει εξέφρασαν;; Άμα πάνε Ρεγκινι και πουν ΝΑΙ αλλά ΟΧΙ ΕΔΩ. Παπαναγιώτου τι σου μένει; ΑΓΝΑΝΤΗ κάπου στο δρόμο προς την Καρυα. Μήπως έχει πρόταση ο Σκούφιας και την κρατάει μυστική όταν βγει δήμαρχος;.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΜΑ είναι μια υπαίθρια εγκατάσταση και όχι μια στεγασμένη και κλειστή. Μπορεί να έχει ράμπες και προστατευτικά κουβούκλια για να μην παίρνει ο αέρας τα σκουπίδια όταν ξεφορτώνονται, αλλά οι οσμές υπάρχουν, τα ζουμιά χύνονται και οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά για να μην βρωμίσουν και οι ίδιες. Η διαδικασία απολύμανσης τέτοιων εγκαταστάσεων είναι δύσκολη.
Ο ΣΜΑ στο Ηράκλειο Κρήτης μυρίζει σαν χωματερή
Βλ. https://www.michanikos-online.gr

Ανώνυμος είπε...

Για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις, ως κατοικος της Κομνινας που παρακολουθησα τη χθεσινη συγκεντρωση, θελω μεσω του μπλοκ να κανω γνωστο οτι ο Σκουφιας εκτος απο την κριτικη που ασκησε στη Διοικηση του Δημου προτεινε ως θεση εγκαταστασης του ΣΜΑ το οικοπεδο των 26 στρ. που ειναι ιδιοκτησια του Δημου που βρισκεται ο ΒΙΟΚΑ Μωλου και αιτιολογησε την προταση του.

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικές κοινωνίες στα χωριά,πάντα ήταν καχύποπτες στα περιβαντολογικα.
Πάντα θέλαν το απόλυτο.
Ειδικά όταν η κοντινή πόλη μετακυλουσε προς τα εκεί λόγω χωρητικότητας διαφορες εγκαταστάσεις με υψηλή φόρτιση.
Το ίδιο έπραξε το Καινούριο,Αγ. Σεραφείμ για τον κεντρικό αποδέκτη λυματων στον Βοαγριο.
Ο Λόγγος για τον ΒΙΟΚΑ Αγ.Κων/νου.
Οι συνορευοντες δήμοι με τον ΣΦΟΣΔΑ ΚΟΚ.
Φυσικά είναι δικαίωμα η προτιμησιακη σκέψη,αλλά
κάπου τελικά γίνεται η εγκατάσταση και η ζωή συνεχίζεται.
Καλώς με την αντιρρηση
ετέθη και εναλλακτική πρόταση στον δημο,από την συνέλευση των κατοίκων.
Ένα ακόμη πρόχειρο ετέθη υπό κριτική.

Ανώνυμος είπε...

ΣΜΑ . Προχειροτητες

Ανώνυμος είπε...

Απλο διαχειριστικο ζητήμα,με χαμηλό κοστος για μια ιδιωτική επιχείρηση μεγάλο ζητημα,μεγάλο κοστος για το "ανταμικο γαϊδούρι" δηλ το δήμο.
Αυτό λέγεται sosial ανταποδοτική υπηρεσία.Συνολικο κόστος σαράντα ετών κρατισμού 370 δις ευρώ εξωτερικό χρέος,230 δις ευρώ εσωτερικό χρεος ιδιωτών προς το κράτος....Υγιαινεται με ΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι γυναίκες της Κομνηνας φοράνε ακόμη τουρκικο φερετζέ και όρισαν εκπροσωπο τους τον Σκούφια;
Η ο Σκούφιας αλλάζει πλευρά;
Τι άλλο θα δουμε;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως την πρόταση για ΣΜΑ δίπλα στον ΒΙΟΚΑ Μώλου είχε ακουσθεί στο ΔΣ πριν χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ήταν προταση του Δημήτρη του Τσωμου. Όντας σύμβουλος με το συνδυασμό του Συκιωτη!!