06 Μαΐου 2014

Υπόλογος ο Δήμος για τις φόλες στο Καινούργιο.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στο Καινούργιο στην περιοχή Νέο Θρόνιο, οι φιλόζωοι θρήνησαν για 10 τουλάχιστον αδέσποτους και δεσποζόμενους σκύλους και αγωνιούν για την τύχη άλλων πέντε, που εχουν εξαφανιστεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Παλιά πρακτική οι φόλες... και με σίγουρα αποτελέσματα....

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το ιδιο δολοφονικό μοτίβο.
Κάποιοι... αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» την περιοχή, ενόψει καλοκαιριού, από τα «ενοχλητικά» ζώα.

Είναι βλέπεται.... «απολίτιστο» θέαμα να κυκλοφορούν αδέσποτα σε παραθεριστική περιοχή !
Αντίθετα είναι.... «πολιτισμένη» ενέργεια το τα σκοτώνεις αθώες υπάρξεις που δεν φταίνε που κάποιοι άσπλαχνοι και ανεύθυνοι τα εγκατέλειψαν !

Μεγάλες οι ευθύνες του Δήμου Καμμένων Βούρλων-Αγίου Κωνσταντίνου, που είναι παντελώς αδιάφορος για τα ζώα σχολιάζει η πρόεδρος του Φιλοζωϊκου συλλόγου Φθιώτιδας Αγγελική Μπαρτσώκα και εξηγεί:
Είναι υπόλογος γιατί δεν εφαρμόζει το Νόμο, ο οποίος λέει ότι έπρεπε να έχει φτιάξει κυνοκομείο, να έχει κάνει στειρώσεις αδέσποτων, να έχει ενημερώσει τους δημότες του για την υπεύθυνη υιοθεσία ζώου και να ελέγξει για τσιπ στα δεσποζόμενα, ώστε να περιοριστούν οι εγκαταλείψεις.
Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές.
Θα απαιτήσουμε με κάθε μέσο την εφαρμογή της νομοθεσίας, είτε αυτό αφορά την αδιαφορία των δημοτικών αρχόντων, είτε την παραβατικότητα πολιτών.


lamiafm1.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Δήμος Καμένων Βούρλων!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΖΩΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά....... σας ψεκάζουν!Εδώ σαν χώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο, ζούμε και δουλεύουμε(όποιοι έχουν δουλειά)μόνο για να πληρώνουμε,και δε μας φτάνουν καλά καλά,η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή, η κυβέρνηση κοροιδεύει τον κόσμο με ψίχουλα(κοινωνικό μέρισμα ή κάπως έτσι) κι εσείς τσακώνεστε για το όνομα του δήμου.. Ναι..ναι..........τελικά σας ψεκάζουν!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΘΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΑΝ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΤΑ ΛΥΠΑΤΕ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΚΥΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΡΥΣΗ.....................

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ Ο ΝΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΔΕΡΘΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΑ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ....

Ανώνυμος είπε...

megale na giasei to stoma sou me ta lamogia m blexame

Ράνια Βέργου είπε...

Η περιοχή που καλύπτει ο Δήμος μας είναι ένα τεράστιο ΚΟΛΑΣΤΉΡΙΟ και ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ αδεσπότων. Καλώς ή κακώς, η ευθύνη για την διαχείριση και την ΕΥΖΩΪΑ των ζώων ανήκει στη Δημοτική Αρχή. Βασικά πράγματα, όπως ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ, δεν απαιτούν μεγάλα ποσά και μεσοπρόθεσμα θα έλυναν σχεδόν το πρόβλημα. Οι λίγοι που ασχολούνται, εθελοντικά, με τα ζωάκια, αντιμετωπίζονται κάπως ως "γραφικοί" και από τις Αρχές και από τους συντοπίτες. Ο Δήμος, η Αστυνομία και κάθε ΑΡΜΟΔΙΟΣ είναι υπόλογοι στο ΝΟΜΟ, που αν εφαρμοζόταν, πολλοί θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν. Ο πολιτισμός μας φαίνεται στη συμπεριφορά μας απέναντι στους αδύνατους (παιδιά, ζώα, ΑΜΕΑ κλπ). Προς το παρόν οι ΦΟΛΕΣ καλά κρατούν, να μας χαιρόμαστε.