05 Απριλίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΣΗΜΕΡΑ»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Παρακαλώ τον διαχειριστή να δημοσιεύσει το παρακάτω κείμενο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ως Εκδότης και υπεύθυνος της Τοπικής Εφημερίδας των Καμένων Βούρλων, χαιρετίζω το Blog και τους αναγνώστες και συντάκτες του.

Εύχομαι τα καλύτερα και πιστεύω ότι μπορεί να δράσει με πολύ ωφέλιμο τρόπο για τους πολίτες και την πόλη που τόσο αγαπάμε όλοι μας.

Η εφημερίδα Κ.Β.Σ. θα προβάλει οτιδήποτε είναι καινοτόμο και φρέσκο, όπως έκανε πάντα εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια( είναι αλήθεια, πέρασαν τόσα πολλά).
Έτσι θα αντλεί θέματα από το Blog τα οποία όμως είναι δύσκολο να προβάλει αυτούσια, διότι η ανωνυμία στο Διαδίκτυο είναι εύκολη και αποδεκτή, όχι όμως σε μία εφημερίδα (ειδικά για τον εισαγγελέα :-) .

Η κριτική στην εφημερίδα η οποία έχει ήδη γίνει, από τον Blogger αλλά και από 1-2 άτομα, είναι τελείως αποδεκτή από εμάς, ακόμη και η αυστηρή, γιατί δεν θεωρούμε αποκλειστικό μας προνόμιο την κριτική για τα δημόσια πράγματα και πρόσωπα.
Όταν κρίνουμε απαραίτητο να απαντάμε σαν συντάκτες ή σαν εφημερίδα, θα το κάνουμε, κυρίως για να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και να μην υπάρχουν κενά.

Τα 11 χρόνια προβολής ζητημάτων της πόλης, δεν ξέρω αν είναι πολλά, δεν είναι όμως και λίγα, ώστε να θεωρηθεί η Κ.Β.Σ. καιροσκοπική. Μπορεί κατά καιρούς από κάποιους να χαρακτηρίστηκε τέτοια, επειδή όμως την υπολόγιζαν, τους χάλαγε τα σχέδια και έτσι η λάσπη έπεφτε εύκολα.

Όμως η αλήθεια είναι σαν το χρυσάφι: όση λάσπη και να της ρίξεις, αυτή θα λάμψει τελικά.

Αυτή είναι η μοναδική συμβουλή που θα μου επιτρέψετε να σας δώσω: να γράφετε όχι αντικειμενικά, δηλαδή ισορροπιστικά, αλλά αληθινά, την αλήθεια που εσείς πραγματικά πιστεύετε, και που κατά 95% θα είναι η πραγματική, αν πραγματικά την πιστεύετε.
Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουμε γράψει ψέματα ούτε μία φορά, παρότι ασχοληθήκαμε με πολλά και σοβαρά ζητήματα, παρόλες τις πιέσεις και τις απειλές που δεχόμασταν και κατά καιρούς δεχόμαστε.

Ούτε βέβαια εκμεταλλευτήκαμε την δύναμη της πένας και αυτό φάνηκε από την εσκεμμένη αποχή μας από τα εκλογικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια.
Θα χαρώ λοιπόν να υπάρχει ενδιαφέρον για το Blog, να βγαίνουν αλήθειες(και φαίνεται να βγαίνουν!) και να μοιράζετε κυρίως σφαλιάρες(ακόμη και σε μας) και λιγότερα μπράβο. Γιατί κυρίως τέτοιες μας χρειάζονται έτσι που κατάντησε αυτό το διαμάντι που λέγεται Καμένα Βούρλα.
Με μεγάλη χαρά θα δούμε και επώνυμες επιστολές σας να δημοσιεύονται στην ΚΒΣ. Αλλά και επώνυμες τοποθετήσεις στο Blog, θα δώσουν πιστεύω άλλη βαρύτητα στο χώρο αυτό.
Κάνω εγώ την αρχή.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δημήτρης Μακρυνιτσας
thecramp@hol.gr

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα τον υπεύθυνο ανάρτησης των επιστολών στο blog να μη ψαλιδίζει τις παρενθέσεις - σχόλια της επιστολής (βλέπε κουμπαρος.....) γιατί αφενός είναι ανέντιμο αφετέρου προδίδει ανευθυνότητα. Νομίζω ο κύριος Μακρυνίτσας οφείλει να πάρει θέση επί του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει καμία ευθύνη ο Διαχειριστής, ήταν ένα αίτημα δικό μου από την αρχή της δημοσίευσης, να παίξει για λίγες ώρες η παρένθεση. Όταν αναφέρεται κανείς για καταγγελίες θα πρέπει να έχει στοιχεία ή μάρτυρες, και γιαυτό ήθελα να ‘δώσω για λίγο φως’, ώστε να το δουν μερικοί.
Δεν είναι όμως αυτή η ουσία της επιστολής, και θα ήθελα να τοποθετηθείτε στο γενικότερο πλαίσιο, γι αυτό έγινε και η αφαίρεση.
Δημ. Μακρυνίτσας

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας

Είμαι ο νομικός, που προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκα στον σχολιασμό για την εφημερίδα ΚΒΣ.
Το πρόβλημα νομίζω, δεν το έχει αυτός που δημοσιοποιεί μια μεμπτή είδηση,αλλά αυτός που προκαλεί την είδηση.
Το πρόβλημα μας δεν είναι η εφημερίδα παιδιά , είναι αυτοί που παράγουν τις ειδήσεις ξανά λέω και όχι αυτοί που τις καταγράφουν.

Ευχαριστώ._

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρξε πίεση προς το πρόσωπο του απ` το περιβάλλον του Δημάρχου μέσω του κουμπάρου του (Γ.Π) αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο κ. Μακρυνίτσας αν θέλει να τον λαμβάνει κάποιος πλέον στα σοβαρά. Όχι λέω και μετά από λίγο ξελέω, (τι σημαίνει να παίξει για λίγες ώρες η παρένθεση του κουμπάρου Γ.Π) τι είναι αυτό ενημέρωση κατά βούληση ;
Ο εκδότης της εφημερίδας Καμένα Βούρλα Σήμερα κάνει μια μικροαντιπολίτευση, κάθε φορά όμως όπως τον συμφέρει, για να μην είναι σε ευθεία γραμμή πάντα με τον Δήμαρχο και προσπαθώντας να διασώσει κάποια προσχήματα. Αν θέλει να γίνει πειστικός και να αποκτήσει κάποια εκτίμηση στην κοινωνία των Καμένων Βούρλων και επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά, πρέπει να παραιτηθεί ο πεθερός του o οποίος στηρίζει τον απατεώνα Αντωνίου. Γιατί σε ότι λέει και γράφει δεν είναι πλέον πειστικός, όταν ο πεθερός σαν Αντιδήμαρχος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την καθαριότητα τον πρώτο χρόνο και τη χρέωση του Δήμου με το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ. Απ` την άλλη τα χώνει στον Αντύπα για της απουσίες του και το άνοιγμα σε χρέος του πολιτιστικού οργανισμού στο ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ (που μπορεί ίσως οι απουσίες να είναι και ένα δείγμα διαφοροποίησης στη γραμμή του Δημάρχου) σε αντίθεση με τον πεθερό του που είναι παρόν πάντα ,δεν έχει λόγω στα δημοτικά συμβούλια και όλα τα ψηφίζει , και δεν το σχολιάζει αυτό στην εφημερίδα . Ο κόσμος όλα τα βλέπει και τα σχολιάζει, δεν τρώει κουτόχορτο.
Γιάννης ….

Ανώνυμος είπε...

Καλός ο Αγώνας σου κύριε Μακρυνίτσα, αλλά έχει δίκιο ο σχολιαστής σου, έχεις FAULT!

Ανώνυμος είπε...

Για μισό λεπτό κύριοι

Αν έχω καταλάβει καλά, εδώ μέσα γράφουν μισοί από την πλευρά της αντιπολίτευσης, και άλλοι μισοί που την πατήσανε με τον Μάκη και είναι δυσαρεστημένοι από τους λάθους χειρισμούς του.
(δηλαδή το 90% των καμένων βούρλων)

Τι σχέση έχει ο πεθερός ο ξάδερφος ο κουμπάρος και ο μπατσανάκης?
Επικεντρωθείτε στα προβλήματα που υπάρχουν, και την επίλυση τους.

Ο καθένας από εμάς έχει δώσει , δίνει , και θα συνεχίσει να δίνει δείγματα γραφής.
Η εφημερίδα όταν τα χώνει (που τα χώνει) δεν με χαλάει καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Για το είδος της εφημερίδας , στο βαθμό που σχολιάζει τα κακός ή καλός κείμενα του δήμου μας , νομίζω κάνει πολύ καλή δουλειά και με το παραπάνω ! Αξίζει συγχαρητήρια!. Αντί να ζητήσουμε τον λόγο από την προβληματική αντιπολίτευση , ρίχνουμε λάσπη σε κάποιον που τολμάει και γράφει επώνυμα την γνώμη του; Πόσοι από εμάς θα το κάναμε;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι πρέπει να πω μερικά πράγματα για όσα έχουν γραφεί ως τώρα σχετικά με εμένα και την εφημερίδα. Κατ’ αρχην είναι σεβαστή κάθε άποψη σχετικά με μένα, και αποδέχομαι την κριτική, όποια κι αν είναι(εντός ηθικών ορίων βέβαια) αφού εκ των δραστηριοτήτων μου γίνομαι και εγώ ας πούμε ‘δημόσιο πρόσωπο’.
Ας προσπαθήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις όμως.
Dear Ανώνυμε Γιάννη,
Θεωρείς ότι κάνω μικροαντιπολίτευση, είμαι ουσιαστικά σε ευθεία γραμμή με τον Δήμαρχο, και για να αρχίσει να με παίρνει στα σοβαρά ο κόσμος(γιατί προφανώς τώρα δεν με θεωρεί σοβαρό), αλλά και να αρχίσει να με εκτιμά(γιατί δεν με εκτιμά καθόλου), πρέπει να αναγκάσω τον πεθερό μου σε παραίτηση και να βάλω πιο ξεκάθαρα εναντίον του Δημάρχου, ώστε να έχω το δικαίωμα να ασχοληθώ με τα κοινά. Όπως είπε και ο Ανώνυμος 5:43 μμ, Απρίλιος 06, έχω Fault.
1.Για το αν με εκτιμά ο κόσμος και με παίρνει στα σοβαρά, επέτρεψε μου να έχω αντίθετη με σένα άποψη. Τουλάχιστον για την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μου. Πιστεύω πως ανήκεις στη μειοψηφία, αλλά δικαίωμα σου. Με όλους καλός ,ούτε ο Χριστός δεν ήταν.
2. Για το αν κάνω μικροαντιπολίτευση, πάλι πιστεύω ότι δεν συμβαίνει, αυτό εισπράττω από τους αναγνώστες με τους οποίους κουβεντιάζω καθημερινά. Ας σου θυμίσω όμως 2-3 πράγματα: Το ότι αναφέρεσαι στην καθαριότητα σήμερα, με ποσά, αποφάσεις Δ.Σ. κ.λ.π. μάλλον το οφείλεις στην εφημερίδα που το ανέδειξε τόσο έντονα και καθαρά. Γιατί στα συμβούλια, στο ακροατήριο είμαι συνήθως μόνος μου, με 1-2 άτομα το πολύ(να είσαι ένας από αυτούς; δεν το πιστεύω) Ήμουν άλλωστε αυτός που είπα τα ίδια πράγματα με στοιχεία και στη συνάντηση των συλλόγων με τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου για το θέμα της καθαριότητας. Να σου θυμίσω το θέμα των αυξήσεων του νερού και την ανάλυση που έγινε στο φύλλο Ιανουαρίου;
Να πάμε στο θέμα του Πάρκου και των ιστορικών για την πόλη μας κτηρίων; Νομίζω είναι περιττό γιατί ξέρουν όλοι τις προσπάθειες μου. Η ερώτηση των τριών Βουλευτών προς τον Υπουργό Λιάπη, και οι φάκελοι με πλήθος στοιχείων προς τους βουλευτές αυτούς, αλλά και τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού(για να δώσω και μια μικροείδηση) δεν πήγαν μόνοι τους. Την Καθαρά Δευτέρα που όλοι τρώγατε τη Λαγάνα σας και πίνατε τον καφέ σας, κάποιος ήταν στην ταράτσα του Ασκληπιού ρισκάροντας, για να τραβήξει φωτογραφίες με τα φυτρωμένα δέντρα…
3. Όσον αφορά τον πεθερό μου, δεν νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ γιατί δεν παραιτείται. Δικαίωμα του είναι να κάνει ότι θέλει και προφανώς καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Ούτε τον παρότρυνα ποτέ να είναι υποψήφιος, ούτε το συζητήσαμε ποτέ. Έχει τις ευθύνες του για ότι καλό ή κακό ψηφίζεται στο Δ.Σ. όπως και όλοι οι άλλοι σύμβουλοι. Οι αρμοδιότητες του όμως πέρυσι, ήταν τόσο λίγες που είχε την ευθύνη της καθαριότητας μόνο, και όχι όλου του Δήμου. Και αυτό μέχρι να έρθει ο ιδιώτης, οπότε ουσιαστικά, έχασε και αυτές.
Από την άλλη πλευρά θα έπρεπε να γνωρίζετε ποιος μάζεψε υπογραφές για το Συντελεστή Δόμησης και την αλλαγή της Γερ. Βασιλειάδη, ποιος κόλλησε αφίσες για να ενημερωθεί ο κόσμος, ποιος έκανε παρέμβαση για την κατάσταση στο λιμάνι και τόσα άλλα. Αλήθεια πόσοι από σας θα έρχονταν κόντρα σε ένα συνδυασμό με τον πεθερό τους απέναντι και μάλιστα τόσες φορές;
Δεν έχω σκοπό να περιαυτολογήσω, να αυτοπροβληθώ, όπως έγραψε και ο Ανώνυμος 11:59 μμ, Απρίλιος 03 ότι έγινε στην εκδήλωση για τον Βασιλειάδη(αλήθεια ποιοι έκαναν την εκδήλωση εκτός από τον κ. Κουνούκλα και εμένα; Μάλλον δεν ήσουν εκεί).
Ίσως θα πρέπει όμως τελικά να ευχαριστήσω όλους τους παραπάνω για την αναγκαστική, όπως ήρθαν τα πράγματα, προβολή όλων αυτών των γεγονότων.
Μακάρι πάντως να έχετε της ίδιας έντασης δραστηριότητα για τα κοινά με τον υποφαινόμενο, ή ακόμα και την μισή, και να συναντηθούμε μαζί στο μέλλον σε κοινές προσπάθειες και αγώνες για την όμορφη πόλη μας, και με μπροστάρηδες εσάς, γιατί όχι.
ΥΓ1: Θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι σε κάθε περίπτωση το θεσμό του Δημάρχου και ο κ. Αντωνίου εκπροσωπεί είτε το θέλουμε είτε όχι, την πόλη. Έτσι δεν υιοθετώ σε καμία περίπτωση καμία επίθεση επί προσωπικών θεμάτων, όπως δεν έκανα ποτέ μου στο παρελθόν για κανένα. Αυτό το λέω, διότι είμαι ο μόνος που γράφω ΕΠΩΝΥΜΩΣ στο blog και δεν θα ήθελα να ταυτιστώ από κάποιους, με χαρακτηρισμούς που μπορεί να γράφονται σε διάφορες απόψεις.
ΥΓ2: Ειλικρινά ζητώ συγνώμη από τον Blogger και τα μέλη, για το μακροσκελές γράμμα.
Δημήτρης Μακρυνίτσας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη (17.25, 06/04),
δεν έχεις δίκιο να αξιώνεις την παραίτηση του πεθερού στη μεστή επιστολή σου. Καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις. Αν εννοείς ότι ο κ.Μακρυνίτσας είναι επιλεκτικός στην κριτική του και αποφεύγει να την ασκήσει εναντίον του πεθερού του, τότε η αιτίασή σου είναι έγκυρη.
Χαίρομαι που θίγεις το καίριο θέμα του προσωπικού συμφέροντος σε αντίθεση με το κοινό καλό. Δεν είναι εύκολο αγαπητέ να διακυβεύσεις τη γαλήνη των οικογενειακών σου σχέσεων ακόμη κι αν δηλώνεις εραστής της αλήθειας. Προφανώς, ο εκδότης της εφημερίδας δεσμεύεται συναισθηματικά και πρακτικά να το κάνει, κάτι που φυσικά θα συνέβαινε σχεδόν σε οποιονδήποτε θα βρισκόταν στη θέση του. Κάτι τέτοιο δεν θα το επέτρεπαν ούτε τα ήθη μας ούτε και η ρεαλιστική ψηλάφιση της πραγματικότητας. Στη χώρα μας, όταν έρθουν τα δύσκολα, δε θα μας βοηθήσει ούτε το κράτος ούτε κανένα blog ή εφημερίδα που εκδίδουμε. Θα μας βοηθήσουν οι άνθρωποί μας, διότι αυτή είναι η μορφή της κοινωνικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Και δε μας πάει ούτε το μυαλό ούτε η καρδιά να δυναμιτίσουμε τη σχέση μαζί τους.
Βέβαια, όλα αυτά για άλλους ισχύουν πολύ και για άλλους λίγο. Για τους περισσότερους όμως ισχύουν πολύ. Αν δεν ίσχυαν, σε μια κοινωνία χαμηλής ηθικής στάθμης όπως της πόλης μας (ή μήπως όχι?) δε θα μιλούσαμε ο ένας στον άλλο. Σιωπούμε όμως και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε ανάγκη την ανωνυμία του blog για να εκφραστούμε.
Δεν υπερασπίζομαι ούτε κατηγορώ κάποιον. Απλά προτείνω να σκεφτόμαστε δυο φορές πριν κάνουμε τα παλικάρια (και αυτό απευθύνεται και στο Γιάννη και στον κ.Μακρυνίτσα), γιατί μια δεύτερη ανάγνωση των γεγονότων μπορεί να μας εκθέσει. Καλό είναι όμως, κ.Μακρυνίτσα, από τη στιγμή που το κάνουμε, να έχουμε τη γενναιότητα να πιούμε όλο το ποτήρι και όχι να πίνουμε μια γουλιά και μετά να φτύνουμε κάνοντας το χαζό (βλ."κουμπάρος").

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θα παρέμβω και γω στο θέμα επειδή ο φίλος Γιώργος μάλλον δεν ζει εδώ από ότι μας έχει πει και δεύτερον έχει μία διάθεση να τα εξισώσει όλα. Με όλους καλός και με όλους κακός. Δηλαδή αυτά που διάβασες εσύ ότι έγιναν από τον κ. Μακρυνίτσα, θα τα έκανες εσύ στη θέση του? Θα τα έκανε άλλος? Και γιατί δεν τα έκανε? Πούντος?
Άμα ζητάς κράξιμο του πεθερού του, ζητάς και του κάθε συμβούλου χωριστά. Από ότι διαβάζω στην εφημερίδα, και καταλαβαίνω, 2-3 άτομα είναι ο κύκλος του Δημάρχου, αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη όταν γίνονται στραβά. Σίγουρα η συγγένεια είναι κάτι σημαντικό και δικαιολογούνται πράγματα, αλλά εσύ κ. Γιώργο τι γουλιά έχεις πιεί για τα Κ. Βούρλα? Χε χε χε, καμιά πορτοκαλάδα και κανένα ποτάκι στο Μύθο μπορεί. Μόνο αυτό
Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μέσα είναι φανερό ότι κάποιοι είναι βαλτοί, γράφουν κάτι για να προκαλέσουν αναταραχή. Όσοι στοιχειωδώς παρακολουθούν τα πράγματα, ξέρουν ότι την αντιπολίτευση στα Κ. Βούρλα την κάνει μόνο η εφημερίδα (Μακρυνίτσας, Γερασίμου και όσοι κατά καιρούς κριτικάρουν μέσα από αυτή). Όλοι οι άλλοι κάνουν…τουμπεκί.
Αναπαράγετε το θέμα του κουμπάρου γιατί δεν μπορείτε να πείτε κάτι άλλο και αφού έχει απαντήσει για αυτό. Τα χώνετε κάποιοι στο συντάκτη για μικροπολιτική, και γιατί δε σφάζεται με τον πεθερό του, προφανώς γιατί σας ενοχλεί που γίνεται κριτική στην ‘κυβέρνηση’. Η κριτική είναι αυστηρή και μερικές φορές παρά είναι.
Προσέχετε γιατί φαίνεστε.
Είστε ή άσχετοι, ή βαλτοί

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε Μανώλη, μήπως κάποιους τους ενοχλεί που γίνεται κριτική στην αντιπολίτευση; Αυτό που γράφτηκε, ότι είναι η χειρότερη αντιπολίτευση που έχει περάσει (ας είναι καλά ο aganet που διαβάζουμε την εφημερίδα ηλεκτρονικά) θα έχει πειράξει πολλούς. Γιατί βλέπω ότι οι Γιάννης , Γιώργος κουβέντα δε λένε για τον Μιμάκο και την παρέα του. Μήπως είναι ψηφοφόροι του;
Ποδηλατάκιας

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να τον ξέρω προσωπικά τον κο Μακρυνίτσα, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ο μόνος πολίτης των Καμένων Βούρλων, που ασχολείται και ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο μας και αυτό το αποδεικνύει το έργο του. Όλοι εσείς που τον κρίνεται και τον κατακρίνεται μέσα από το blog ανώνυμα που ήσασταν τόσο καιρό??? Έπρεπε να βρεθεί κάποιος, να δημιουργήσει αυτό το blog για να εκφράσετε τις αντιρρήσεις και να εναντιωθείτε στο Δημήτρη ??? και αν δεν σας αρέσει ο τρόπος του, ο λόγος του, το έργο του, εσείς τι έχετε να αντιπροτείνετε, έστω και ΑΝΩΝΥΜΑ??? Γιαυτό λοιπόν πριν κρίνουμε τους άλλους καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Πόσο μάλλον όταν στο στόχαστρο βάζουμε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγαπάνε τον τόπο μας.

Όσο για τον πεθερό του, τον μάλωσε αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει, ε μωρό παιδί είναι…. (για όνομα του Θεού, δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα για τον Δημήτρη και του τα χώνετε για τον πεθερό του. Τι να κάνουμε το παιδί αγάπησε!!!!!!!!!)


Δημήτρη θα ήθελα πολύ να τα λέγαμε από κοντά κάποια στιγμή

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον φίλο Μανώλη!
Δεν είμαι εγώ ο Γιώργος που γράφει το σχόλιο το οποίο κατακρίνεις... και καλά κανεις! Έχω εκφράσει την συμπαράσταση μου στην εφημερίδα Κ.Β.Σ. και στον εκδότη της ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά και την κάνει χωρίς κάποια υποστήριξη!
Εγώ θέλω μόνο το καλό της λουτρόπολης των Κ.Β. και θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου τα επόμενα χρόνια να κάνω τα Κ.Β. την πρωταγωνίστρια λουτρόπολη της Ελλάδας! Επείδη όπως είπα η ιδιότητα μου για τον επόμενο 1 χρόνο περίπου δεν μου επιτρέπει να βρισκομαι στην πόλη που αγαπώ, ανυπομονώ πότε θα επιστρέψω...
Τέλος, για να αποφεχθούν οι παρεξηγήσεις θα υπογράφω ως Γιώργος Α.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Γιώργος Α.

Ανώνυμος είπε...

Μανώλη,
έχω πιει αρκετές πορτοκαλάδες στο Μύθο. Δε νομίζω ότι είναι όμως και πολύ έξυπνο να τις κουβαλάω για γαλόνια, γιατί αφ'ενός δεν είναι αυτό το νόημα ενός blog και αφ'ετέρου εδώ μιλάμε ανώνυμα που σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να δηλώνει ό,τι θέλει. Αυτή είναι και η ουσία του blog ότι μέσω της ανωνυμίας μπορούμε να δώσουμε βάση στις απόψεις και όχι στις ταυτότητες.
Σε ό,τι αφορά την κριτική που άσκησα ή δεν άσκησα θα ήθελα να πω το εξής. Η κριτική είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας. Καλόπιστη όμως και με ρεαλισμό και επιχειρήματα. Σε ό,τι αφορά τον κ.Μακρυνίτσα σε αυτό το blog παρατηρούμε τα δύο άκρα. Οι μισοί θέλουν να τον σταυρώσουνε και οι μισοί να τον χαϊδέψουνε. Πρέπει κι εγώ να κάνω αναγκαστικά ένα από τα δύο?
Ο κ.Μακρυνίτσας είναι όντως ένας από τους λίγους που δραστηριοποιούνται για να ασκηθεί αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τον κρίνουμε? Στο μέλλον πιθανόν να διεκδικήσει (και απόλυτα θεμιτό)και κάποιο δημοτικό αξίωμα. Αν δεν μπορεί να αντέξει την κριτική τώρα, πώς θα την αντέξει τότε που θα είναι πολύ περισσότερο βαρύνουσα?
Στους σκληροπυρηνικούς καμενοβουρλιώτες όπως είναι ο Μανώλης θα ήθελα να πω ότι μάλλον αυτόι ζούνε σε άλλο τόπο και ανακάλυψαν ξαφνικά ότι στα Καμένα Βούρλα υπάρχουν κουμπαριές, συμπεθεριές, φιλίες (και λυκοφιλίες) που διαπλέκονται με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Μήπως εθελοτυφλούμε? Αγνοούμε το τι ρόλο παίζουνε τα σοϊα, οι κλίκες και τα ρουσφέτια στην εκλογή του εκάστοτε Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου? Αν δεν υπήρχανε όλα αυτά, δε θα είχαμε δημάρχους που ο ένας αποδείχτηκε χειρότερος από τον άλλο ούτε θα συζητούσαμε σε αυτό το ύφος και ήθος στο blog. Θα ήμαστε σε άλλο επίπεδο.
Πριν αρχίσουμε τις δαιμονοποιήσεις, ας αναρωτηθούμε. Το φαινόμενο Μακάκου είναι πρωτόγνωρο για τα Καμένα Βούρλα? Όλη η βρωμιά της πόλης μας εμφανίστηκε προ διετίας? Τώρα μόνο ξεφύτρωσαν οι τριώροφες πολυκατοικίες με τις χτισμένες πιλοτές? Τώρα γέμισε τσιμέντο η παραλία μας? Τώρα μόνο αφήνονται υπόνοιες για καταχρήσεις? Και το βασικότερο: Τι ρόλο έχει παίξει ο καθένας μας προσωπικά σε αυτό το χάλι? Ποιο χατήρι κάναμε είτε δίνοντας την ψήφο μας είτε κάνοντας το χαζό?
Δεν ψήφισα το Μιμάκο κ.Ποδηλατάκια. Το πρόβλημά μου όμως δεν είναι ούτε αυτός ούτε ο Μακάκος. Το πρόβλημά μου είμαστε εμείς. Γιατί πρώτα πρέπει να αλλάξουμε το μέσα μας.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά σε όλους σας. Ευχαριστώ για τα καλά σας και τα κακά σας λόγια, επίσης όλους.
« Αν δεν μπορεί να αντέξει την κριτική τώρα, πώς θα την αντέξει τότε που θα είναι πολύ περισσότερο βαρύνουσα?».
Έδειξα ότι δεν αντέχω την κριτική φίλε Γιώργο; Το ότι απάντησα σε ορισμένα θέματα, δε σημαίνει ότι δεν αντέχω στην κριτική. Άλλωστε μου ζητήθηκε να απαντήσω. Χαίρομαι που δεν αμφισβητήθηκε τίποτα από όσα έγραψα. Αυτό είναι το σημαντικότερο, η αλήθεια. Κατά τα άλλα, γράψτε ελεύθερα, δεν αμφισβήτησα, κανενός τις προθέσεις. Πρέπει να είμαστε δεκτικοί στην καλόπιστη κριτική από όποια θέση και να βρισκόμαστε ή θα βρεθούμε.
Σημείωση 1: Η ποδηλατάδα το μεσημέρι της Κυριακής ήταν θαύμα, και με μπόλικη συμμετοχή. Η διαδρομή με το ποδήλατο(Κ.Β.-Άγιος-Κ.Β.), όπως δεν την είχα νοιώσει ξανά τόσες δεκαετίες. Μπράβο στα παιδιά –διοργανωτές (άντε και στο δήμο για τα μπλουζάκια).
Σημείωση 2: Η εκδήλωση της κ. Φαλάρα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Μπράβο και σε αυτή και σε όλα τα παιδιά.
Σημείωση 3: Την Κυριακή το πρωί στο Ωκεανία (11 π.μ.) θα γίνει συνάντηση για να λειτουργήσει Σύλλογος Θερμαλισμού. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Αξίζει τον κόπο. Ο Θερμαλισμός είναι το μέλλον των Κ. Βούρλων.
Δημήτρης Μακρυνίτσας

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι Θερμαλισμός?
Μπορείτε ρε παιδιά να μας ενημερώσετε και εμάς?

Ανώνυμος είπε...

Θερμαλισμός φίλε μου είναι όταν μπαίνουν σε μια μπανιέρα ο κ. Μήτσης και ο κ. Δήμαρχος, κάνουνε το μπάνιο τους με ιαματικό νερό, κατόπιν παίρνουν το αναψυκτικό τους εν συνεχεία το φαγητό τους, τα λένε συνέχεια μύτη με μύτη και τα σπασμένα τα πληρώνουν οι δημότες των Καμένων Βούρλων. Κατάλαβες φίλε τώρα τι είναι θερμαλισμός ….

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ φίλε, με κάλυψες … κατάλαβα

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σωστά, όπως ήταν στην μπανιέρα ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Θέμο. Βέβαια, στο τέλος που ήταν κρύο το νερό, αρχίσαν να πιτσιλιούνται.

Ανώνυμος είπε...

"Aν και ο «θερμαλισμός», όρος που αναφέρεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων που περιστρέφονται γύρω από μια λουτρόπολη, όπως με πληροφόρησε ο κ. Mανασσής Mήτρακας, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Xημικών Mηχανικών του AΠΘ και μέλος του Eυρωπαϊκού Συνδέσμου Iαματικών Πηγών, γνωρίζει μεγάλη άνθιση στο εξωτερικό, εδώ παραμένει στην πλειονότητα των περιπτώσεων σε πρωτόγονη μορφή."