31 Αυγούστου 2024

Φωτιά από κεραυνό στο Βουνό πάνω από τα Καμένα Βούρλα – έντονη κεραυνικη δραστηριότητα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει προβλήματα, με διάσπαρτες φωτιές να ξεσπούν σε διάφορα σημεία.

Ένα από αυτά είναι το Βουνό πάνω από τα Καμένα Βούρλα, όπου φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Παρά τη βροχόπτωση που επικρατεί στην περιοχή και που έχει συμβάλει στη μείωση της έντασης της φωτιάς, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν αδιάκοπα τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεσή της. Στο σημείο και η Πολιτική Προστασία του δήμου Καμένων Βούρλων.

Διαβάστε περισσότερα...

28 Αυγούστου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ "ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ"

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμένων Βούρλων «Νεανικός Παλμός» και η Φωτογραφική του Ομάδα σας προσκαλούν στην Έκθεση Φωτογραφίας τής Ομάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»,

με θέμα «Καθένας το ταξίδι του…»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 19:00-21:00.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Λαμιέων και ο ΟΠΑΣΤΕ.

Το 2016 ο Σύλλογος πρότεινε στον Ζαν-Νοέλ Βεντέρ,
Καλλιτέχνη Φωτογράφο, καθηγητή φωτογραφίας
στην Σχολή Καλών Τεχνών του Κεμπέρ, Γαλλία, κάτοικο Καινουρίου,
να αναλάβει την καθοδήγηση της φωτογραφικής ομάδας.

Λίγα λόγια τού Ζαν-Νοέλ Βεντέρ στον Κατάλογο της Έκθεσης.

1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Για την έκθεσή μας προτάθηκε ένα καινούργιο θέμα: «Καθένας το ταξίδι του». Αλλά ποιο ταξίδι; Το ερώτημα μπήκε αμέσως μετά τις πρώτες μας συζητήσεις. Όλοι στην ομάδα βρεθήκανε λίγο χαμένοι.

Πώς να εκφραστεί κανείς μέσα από ένα τέτοιο θέμα; Κουβεντιάσαμε κι αποδείχθηκε πως είχε να κάνει με την προσωπική μας ευαισθησία, καλούμασταν να βρούμε το εσωτερικό μας ταξίδι, τον εαυτό μας. Σιγά-σιγά τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους, κάποιες φορές με πολλά απρόβλεπτα και δισταγμούς, αλλά με θάρρος κι αποφασιστικότητα για την τελική επιλογή. Προτείναμε επίσης να συνοδεύονται οι φωτογραφίες κι από ένα κείμενο της επιλογής του δημιουργού.

Αποφασίσαμε να επιλέξουμε επαγγελματικές εκτυπώσεις για τον κάθε έναν, σε μεγάλο μέγεθος και σε μικρότερα μεγέθη. Ανακαλύψαμε ότι το να βρεθούμε μπροστά σ’ ένα μεγάλο μέγεθος φωτογραφίας αλλάζει την αντίληψη και το συναίσθημά μας.

2. ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Οι συναντήσεις τής ομάδας μας γίνονται κάθε 15 μέρες. Πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ, ο καθένας μας παρουσιάζει τις φωτογραφίες του κι έπειτα τις συζητάμε. Βλέπουμε συχνά και τη δουλειά φωτογράφων απ’ όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα Καλλιτεχνών φωτογράφων. Συνειδητοποιούμε ότι πολλοί Καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης χρησιμοποιούν τη φωτογραφία ως μέσο έκφρασης.

Ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο φωτογραφική έκθεση τον μήνα Αύγουστο στα Καμένα Βούρλα. Τα ταμπλό με τις φωτογραφίες μας εκτίθενται κοντά στην παραλία.

Το 2020, φέραμε τη δουλειά μας στην γκαλερί «PurPur» στη Λαμία. Το θέμα μας ήταν «Η Ανθρώπινη Παρουσία» με την επιλογή των εικόνων να απαντάει στο ερώτημα, «Πώς μπορούμε να παρουσιάσουμε έξι εικόνες που να συνδιαλέγονται μεταξύ τους;». Στη διάρκεια αυτής της έκθεσης είχαμε και μια συνάντηση-συζήτηση με το κοινό με θέμα «Είναι η φωτογραφία τέχνη;»

Τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Στην αρχή ήμασταν 5-6 άτομα και τώρα φτάσαμε τους 20, ηλικίας από 20 ως 76 ετών.

Τώρα, μας περιμένει μια άλλη εμπειρία. Η έκθεσή μας στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος». 45 μέτρα εκθεσιακού χώρου.



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Χώρος:
Δημοτική Πινακοθήκη της Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»
Αινιάνων 6, Λαμία, τηλ 22310 50534

Διάρκεια:
2 έως 30 Σεπτεμβρίου

Ωράριο:
Δευτ. έως Παρ. 09:00-14:00 και Τετ. 19:00-21:00

Εγκαίνια:
4 Σεπτεμβρίου 19:00-21:00




Διαβάστε περισσότερα...

27 Αυγούστου 2024

Που είναι το πρόβλημα στον Βιολογικό καθαρισμό στα Καμένα Βούρλα?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Για να το βάλουμε στην σωστή του διάσταση το πρόβλημα (η τα προβλήματα αν θέλετε), μιας και είναι πολυδιάστατο ως θέμα, ας καταγράψουμε τα θέματα, σύμφωνα με την δικιά μας λογική και πάντα εκφράζοντας την προσωπική μας άποψη, η οποία προέκυψε από την σχετική έρευνα που κάνουμε ως συνήθως.

Θέλω να πω, ότι το πρόβλημα στον Βιολογικό Καμένων Βούρλων δεν είναι ένα, αλλά πολλά ταυτόχρονα μαζί και θα τα καταγράψω παρακάτω.

Θα μου πείτε, μας πως, τώρα προέκυψαν? Όχι είναι όλα χρονίζοντα προβλήματα, που η εκάστοτε δημοτική αρχή, έδινε κάποιες λύσεις, οι οποίες, σύμφωνα και κρίνοντας με το αποτέλεσμα ήταν κακές.
(δεν θέλω να φτάσω να πω ότι γινόντουσαν διαγωνισμοί για επισκευές, και τα λεφτά πηγαίνανε σε πορσε και πολυκατοικίες αλλά θα φτάσουμε και σε αυτό κάποια στιγμή).

Τα προβλήματα λοιπόν είναι πάνω από ένα (είναι 6 για την ακρίβεια), και θα τα απαριθμήσω παρακάτω.

Έχω μια κάποια γνώση για το κάθε πρόβλημα και την ιστορία του, ωστόσο δεν είμαι δικαστική αρχή να έχω (ή να αναζητήσω) όλα τα δεδομένα, κατά συνέπεια θα αποφύγω να καταγράψω την όση γνώση έχω, θεωρώντας την μη ολοκληρωμένη.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα θέματα …

1.Δεν έχουν συνδεθεί όλοι στον βιολογικό, μιας και κατά καιρούς στα ρεματάκια μέσα στα Καμένα Βούρλα, υπάρχει δυσοσμία, ακόμα και στις καλές εποχές. Δηλαδή παλιές παράνομες σωλήνες προς τα ρεματάκια, που συνδέουν βόθρους σε υπερχείλιση, και με την πρώτη βροχή ή το γέμισμα, εκτονώνουν το περίσσευμα στα γνωστά ‘ρεματάκια’

2.Οι σωληνώσεις που διατρέχουν τα Καμένα Βούρλα, έχουν τα προβλήματα τους, σε κάποια σημεία στο δίκτυο, που στο παρελθόν έχουν δώσει δείγματα ‘οσμής’. Οι κεντρικοί σωλήνες ντε, που ξεκινάνε από τον Ποσειδώνα και διατρέχουν μέχρι και τα Πλατανέικα, βάζοντας και τους καθέτους αγωγούς. Πρόσφατα πριν 1-2 χρόνια έχει αντικατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος τους με κάμποσα δις ως αντίτιμο (εδώ το έχω να πω κακία για το που πήγαν αυτά τα λεφτά … αλλά κρατιέμαι)

3.Τα αντλιοστάσια που υπάρχουν για να σπρώχνουν τα λύματα, έχουν και αυτά τα θέματα τους, αλλά και την οσμή τους, και μάλιστα έντονη. Ελπίζω να μην έχει αντίρρηση, γιατί θα σας στείλω του πέριξ των αντλιοστασίων για να κουβεντιάσετε….

4.Ο ‘δίδυμος’ κεντρικός αγωγός που υπάρχει από τα πλατανείκα προς ΒΙΟΚΑ και αυτός έχει τα θέματα του και τα επαναλαμβανόμενα σπασίματα του, και τις διαρροές του, ότι και αν σημαίνει αυτό … αυτό και αν είναι αγκάθι …

5.Ο Βιολογικός (που είναι η καρδιά του συστήματος) είναι απαρχαιωμένος - χαλασμένος, δεν λειτουργεί καθόλου μα καθόλου, και τα περισσότερα μηχανήματα θέλουν αντικατάσταση. (ούτε λόγος για τριτοβάθμια επεξεργασία) . Για να καταλάβουμε όλοι μας τι σημαίνει τριτοβάθμια, σημαίνει ότι ο αποδέκτης βγάζει νερό για πότισμα (έχω φωτογραφία με τον πρώην δήμαρχο Αντωνίου να το πίνει αυτό το νερό), και κάποια στερεά απόβλητα μικρού όγκου, απόλυτα ελεγχόμενα

6.Ο σωλήνας προς τον αποδέκτη είναι σάπιος και σπασμένος σε κάποια σημεία. Βρίσκεται μέσα σε περιοχή Natura, σε ξένη ιδιοκτησία (η γη που βρίσκεται ο αποδέκτης ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και σε λίγο θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη), και στην ουσία η σωλήνα αυτή συνδέθηκε στον παλιό αποδέκτη του κάμπινγκ (ναι παλιά το κάμπινγκ είχε βιολογικό με δικό του αποδέκτη), δηλαδή ποτέ δεν φτιάχτηκε αποδέκτης που προβλέπει εκατοντάδες μέτρα μέσα στην θάλασσα με σημαδούρες κλπ κλπ

Μόνο αυτά τα προβλήματα να πάρουμε, χωρίς να ξεδιπλώνουμε το κουβάρι και να τα αναλύσουμε ένα – ένα, και χωρίς να αποδώσουμε ευθύνες, συζητάμε για το φιάσκο της 20ετίας στα Καμένα Βούρλα, μιας και η σωστή επισκευή των παραπάνω θα πάρει πάνω από 5-10 χρόνια ΑΝ υπάρξουν τα κονδύλια.

Η προκήρυξη που έχει δημοσιεύσει ο Δήμος μας, αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Βιολογικό και την σωστή του (ας το πούμε και έτσι) λειτουργία , που δύσκολο το βλέπω, αλλά από μόνης της αυτή η προκήρυξη ΔΕΝ λύνει το συνολικό πρόβλημα.
Βλέπετε η σύμβαση με την τρέχουσα εταιρεία που έχει την ευθύνη του βιολογικού (εδώ γελάμε), λήγει όπου να είναι και πρέπει να γίνει νέα σύμβαση, εξού και η νέα προκήρυξη (στο σιτε του Δήμου είναι).

Για να καταλήξω κάπου, όσο και αισιόδοξος και να είμαι σαν άνθρωπος, εδώ είναι όλα μαύρα.

Πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξουμε, και η πραγματική δημοσιοποίηση του προβλήματος στο κοινό μοιάζει μονόδρομος, προς προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και να μην πάει και κανένας φυλακή από του διοικούντες δηλαδή.

Θεωρητικά και βάση νόμου, η αποκεντρωμένη που επέχει θέση εισαγγελέα και ελεγκτικής αρχής προς τους δήμους, αν κάνει έρευνα σε βάθος, θα προκύψουν φίδια με διχαλωτές γλώσσες …

Βέβαια, ποτέ δεν μου άρεσε να είμαι απλά μέρος του προβλήματος και να γκρινιάζω, και πάντα ήθελα να είμαι μέρος της λύσης και αισιόδοξος, φιλοδοξώ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας, σε συνεργασία με την πολιτική βούληση των διοικούντων, τουλάχιστον να χαράξουν ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του προβλήματος (όχι θεωρίες) που λογικά θα μας το ανακοινώσουν, ώστε να μπορούμε και εμείς απρόσκοπτα να ελέγχουμε την σχετική πρόοδο, και να είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται απλά για ταξίματα προεκλογικά.

Για να καταλήξω κάπου, γιατί κούρασα με το άρθρο ‘σεντόνι’, ο νυν δήμαρχος έχει πραγματικά πάρα πολύ δουλειά. Και αφενός δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει … αφετέρου δεν είμαι σίγουρος αν θέλει να εμπλακεί σε όλο αυτό … και για να το πω λαϊκότερα δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικός ώστε να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο τεχνικό έργο … (να ήταν απλά μια δίκη, να πω οκ, δικηγόρος είναι κάτι θα κουτσοκαταφέρει, αλλά εδώ για να φτιαχτεί αυτή η αρκούδα, θέλει να φέρεις τα καμένα βούρλα ανάποδα για χρόνια)

Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, εδώ θα είμαστε σε 4 χρόνια να ζυγίσουμε την αποτελεσματικότητα του νυν, να δούμε αν θα τον ξανακάνουμε δήμαρχο την 31/12/2028

Με τιμή
Κώστας Γιαννακούρος

ΥΓ Η φωτογραφία είναι από την πρώτη αυτοψία που είχα κάνει στον Βιολογικό, με την εμφάνιση των πρώτων προβλημάτων τον 12/2008 (ναι καλά διαβάσατε το 2008 … δεν υπάρχει τυπογραφικό λάθος … δεν εννοώ το 2018).

ΥΓ2 Μην παρεξηγηθώ, καταγράφω την άποψη μου, και την γνώση που έχω, που έχει προέλθει δια της οσμής και μέσα από δημοσιεύματα στο internet. Δεν είναι απαραίτητο να την ενστερνιστείτε αυτή την άποψη μου ντε και καλά.
Επίσης είμαι ανοιχτός σε διορθώσεις αν έχει κάποιος βαθύτερη γνώση και δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα...

Καμένα Βούρλα: Μεγαλύτερη η ζήτηση από την προσφορά καταλυμάτων την φετινή τουριστική σεζόν

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ενθαρρυντικά φαίνεται πως είναι τα στοιχεία της τουριστικής προσέλευσης για την φετινή σεζόν στα Καμένα Βούρλα, καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο η ζήτηση στα καταλύματα ξεπερνούσε κατά πολύ την προσφορά. Από την άλλη, όμως αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος στην ύδρευση, την αποχέτευση και την καθαριότητα.





Διαβάστε περισσότερα...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΚΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή ανανγώστη 

Θα επιχειρήσω εκλαϊκευμένη παρουσίαση ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού των αστικών λυμάτων (ΒΙΟΚΑ)

Τα αστικά λύματα είναι τα υγρά απόβλητα που δημιουργούνται κατά τις διαδικασίες καθαριότητας(χώροι υγιεινής, μαγειρεία, πλυντήρια, κλπ) σε μια κατοικημένη περιοχή και περιέχουν:

· Μικροβιακό φορτίο που προκύπτει από τις κοπρανώδεις ουσίες(κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκος, σαλμονέλα, κλπ)
· Φορτίο με οργανικές κυρίως και ανόργανες ενώσεις.

Τα λύματα στο παρελθόν όδευαν ανεπεξέργαστα στα ρέματα στα ποτάμια, στις λίμνες και στη θάλασσα και προκαλούσαν βλάβες στα οικοσυστήματα τους

Εδώ και κάποιες δεκαετίες τα αστικά λύματα επεξεργάζονται στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού ΒΙΟΚΑ και αποδίδονται στον αποδέκτη απαλλαγμένα από τα επικίνδυνα φορτία τους.

Α.ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ
Το μικροβιακό φορτίο απομακρύνεται με χλωρίωση στο τελευταίο στάδιο επεξεργασίας στις δεξαμενές χλωρίωσης με προσθήκη χλωρίου που ρυθμίζεται μέσω δοσομετρητών. Προσθήκη χλωρίου λιγότερου του απαιτούμενου μεταφέρει μέρος του μικροβιακού φορτίου στον αποδέκτη. Προσθήκη χλωρίου περισσότερου του απαιτούμενου δημιουργεί στη θάλασσα επικίνδυνες χλωραμίνες.

Β. ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ
Το οργανικό και ανόργανο φορτίο (BOD, μέταλλα, επικίνδυνα μέταλλα αποδομείται και απομακρύνεται στις κυρίως εγκαταστάσεις του ΒΙΟΚΑ. (Προεπεξεργασία, Δεξαμενές αερισμού, Δεξαμενές καθίζησης, Φιλτρόπρεσσες, κλπ) έτσι ώστε τα αποβαλλόμενα επεξεργασμένα λύματα να μην επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η παρουσία Αζώτου, Καλίου και Φωσφόρου, προκαλεί το φαινόμενο του ευτροφισμού στο θαλάσσιο περιβάλλον (υπερανάπτυξη φυκιών τα οποία μετά από κάποιο διάστημα πεθαίνουν και τα οργανικά κατάλοιπα τους προκαλούν ασφυξία στην ιχθυοπανίδα και δυσοσμία στο περιβάλλον.

Γ. ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΚΑ
Η σωστή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ εξασφαλίζεται από παραμέτρους που προβλέπει η νομοθεσία και οι καλές πρακτικές
Η συνήθης επιλογή για τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ είναι μέσω εξωτερικού συνεργάτη (εργολαβία) που διαθέτει την εμπειρία, το εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και τα κατάλληλα συνεργεία συντήρησης.
Η εργολαβία οδηγεί τον ΒΙΟΚΑ με βάση τη συγγραφή των υποχρεώσεων που προβλέπει ο διαγωνισμός και εξασφαλίζει την αυστηρή τήρηση των υπαρχόντων Περιβαλλοντικών Όρων (Π.Ο.)


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ
· Έγινε διαγωνισμός για την επιλογή εργολαβίας και με ποια κριτήρια;
· Υπήρξε γραπτή συγγραφή υποχρεώσεων (Τεύχη δημοπράτησης) και από ποιον αρμόδιο συντάκτη;
· Πραγματοποιείται περιοδικός ελεγχος της εργολαβίας;

1. Διάθεση σε ημερήσια βάση του απαιτούμενου εκπαιδευμένου προσωπικού (2-3 άτομα);
2. Διάθεση Χημικού η Χημικού μηχανικού που να καθοδηγεί σε διαρκή βάση το προσωπικό του ΒΙΟΚΑ και να καθορίζει τις παραμέτρους λειτουργίας οι οποίες μεταβάλλονται διαρκώς λόγω ποιότητας και ποσότητας των λυμάτων και των εποχών; (πυκνότητες λυμάτων, περιεκτικότητα οξυγόνου των δεξαμενών επεξεργασίας, κρίσιμες πυκνότητες για την δεξαμενή ωρίμανσης της λάσπης, ηλικία της απομακρυνόμενης λάσπης, κλπ)
Υπάρχει καταγραφή αυτών των παραμέτρων λειτουργίας διαθέσιμη σε κάθε ζήτηση;
3.Διαθεση εξειδικευμένου συνεργείου (μηχανοτεχνίτης, ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός) για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών;
4.Χρησιμοποιουνται οι προβλεπόμενες ποσότητες υλικών σε καθημερινή βάση (π.χ. χλώριο, υλικά εργαστηρίου, κλπ);
5.Πραγματοποιουνται οι προβλεπόμενες από τους Π.Ο. φυσικοχημικές και μικροβιακές αναλύσεις στις δεξαμενές χλωρίωσης κατά την έξοδο των λυμάτων προς τη θάλασσα;
Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται από διαπιστευμένο εξωτερικό εργαστήριο;
Αποθηκεύονται σε αρχείο, παρακολουθούνται από κάποιον αρμόδιο του Δήμου και ποια τα αποτελέσματα των αναλύσεων;
6. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους για την τήρηση των ΠΟ στον ΒΙΟΚΑ και ποια ήταν τα αποτελέσματα της αυτοψίας;

ΠΡΟΤΑΣΗ
Για να μην ακούγονται σχόλια που δεν είναι τεκμηριωμένα, θα μπορούσε μια ομάδα (Περιφέρεια, Δημοτική αρχή) να πραγματοποιήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις και τα αρχεία του ΒΙΟΚΑ και να αποφανθεί για τη σωστή ή μη λειτουργία του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η παρέμβαση για τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ δεν αποτελεί κριτική για οποιαδήποτε (παρελθόν, παρόν) Δημοτική αρχή. Θέλει να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Οι μηνύσεις από τον δικηγόρο Αργυρόπουλο, για τον Βιολογικό Καθαρισμό Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 1.000 παιδιά φέτος στην Κατασκήνωση της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Εν δὲ τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ἐξελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς τῆς οἰκίας ἐκάθητο παρὰ τὴν θάλασσαν· καὶ συνήχθησαν πρὸς αὐτὸν ὄχλοι πολλοί, ὥστε αὐτὸν εἰς πλοῖον ἐμβάντα καθῆσθαι, καὶ πᾶς ὁ ὄχλος ἐπὶ τὸν αἰγιαλὸν εἱστήκει. καὶ ἐλάλησεν αὐτοῖς πολλὰ ἐν παραβολαῖς λέγων·..»

Αυτό ζήσαμε! Και εμείς. Καθόμασταν στη παλιά τραπεζαρία κοιτώντας τη θάλασσα, εκεί και σε μας, μας μίλησε ο λόγος του Χριστού από παραβολές του.

Εκεί μάθαμε για τις παραβολές του φίλου του μεσονυχτίου, παραβολές της ζύμης, του κρυμμένο θησαυρού και το μαργαριταριού..

Εκεί βιώσαμε το λόγο του Χριστού στις παραβολές αυτές και καταλάβαμε τι σημαίνει φιλία, και πού είναι ο θησαυρός μας. Και ότι το προζύμι, το λίγο και το ουσιαστικό αυτό έχει την βασική δράση και δύναμη..

Και άλλα πολλά…
Σε λίγες μέρες λειτούργησε το προζύμι μέσα μας, δηλ. η Χάρη του Θεού. Η αγάπη του, και η αγάπη του Ποιμενάρχη μας, κ. Συμεών, ο οποίος μας είχε στην καρδιά του και στη προσευχή του, όπου κι αν βρισκόταν, εντός και εκτός Κατασκήνωσης.

Σε λίγες μέρες ζήσαμε το θαύμα της αγάπης, το θαύμα της αυθεντικής επικοινωνίας. Ήμασταν στον κόσμο, και όμως όχι..

Λίγες μέρες αξέχαστες. Θα τις κρατήσουμε να είναι το προζύμι μας για όλη την χρονιά μέχρι να ξανά συναντηθούμε στην Αγία Αικατερίνης.
Στην Αγία Αικατερίνη μικροί και μεγάλοι αφήσαμε τα κλάματα μας, τον πόνο μας, την αγάπη μας, την χαρά μας και τις προσευχές μας.. και τα τραγούδια μας»

Με αυτά τα μεστά πνευματικά λόγια, γραμμένα στο βιβλίο των καρδιών του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, αποτύπωσε μία χαρισματική μοναχή και επιστήμονας, η γερόντισσα Παρακλήτη, προεστώστα της Σκήτης της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής Λητής Λαγκαδά, η οποία, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και αδείας του σεπτού Γέροντος Ελισαίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, διακόνησε για πολλές ημέρες, σε περιόδους κοριτσιών, το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Εμπνευσμένος από αυτά τα λόγια και από την εμπειρία της διακονίας της γερόντισσας Παρακλήτης, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών καλωσόρισε σήμερα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» τον σεβαστό Πρωτ. π. Ραφαήλ Βαγιούκα, εκλεκτά στελέχη και δεκάδες κορίτσια από την αδελφή Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου για την 10η Κατασκηνωτική Περίοδο της φετινής θερινής σεζόν, όπου πλέον των 1.000 (!!!) παιδιών συμμετείχαν σε όλα τα προγράμματα του Κατασκηνωτικού Κέντρου.

Είχε προηγηθεί εμβόλιμα και μία ειδική περίοδος για παιδιά ΑΜΕΑ στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, που υπέγραψε στις 19 Αυγούστου 2024 ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με τον ιδιοκτήτη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» κ. Παναγιώτη Παπαδήμα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας κ. Παναγιώτη Αγγελάκη.
Μετά το πέρας και της 10ης αυτής περιόδου, που ξεκίνησε σήμερα, θα ακολουθήσουν και ειδικές μετακατασκηνωτικές συναντήσεις κληρικών και λαϊκών στελεχών του Κατασκηνωτικού Κέντρου και έτσι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η εφετινή θερινή περίοδος λειτουργίας των ιστορικών εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamianow.gr

Διαβάστε περισσότερα...

24 Αυγούστου 2024

Λειτουργεί σωστά ο Βιολογικός καθαρισμός στα Καμένα Βούρλα? -- (updated) (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανέγνωσα άρθρο – καταγγελία τοπικού συλλόγου της περιοχής μας στο Facebook (που και αναδημοσιεύω), και προκύπτει σύμφωνα με τα γραφόμενα, ότι ο Δήμος Καμένων Βούρλων γνωρίζει για το πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού (ότι δεν λειτουργεί σωστά).

Κατά συνέπεια, όπως λένε και στην πιάτσα, θα το κάνω escalate και θα ζητήσω πληροφορίες – βοήθεια από ‘παραπάνω’

Κύριε Περιφερειάρχη Σπανέ, εσείς γνωρίζετε κάτι?
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Σανίδα, μήπως εσείς?
Κύριε υπουργέ Σταικούρα, εσείς που είστε ντόπιος, σας ‘πήρε’ η μυρωδιά μήπως?

Οι ενέργειες που είχαν γίνει από το 2022 δεν επαρκούν? Γιατί χάλασε πάλι? Υπάρχει κακοτεχνία ή πρέπει να γίνει και άλλο έργο? (συγνώμη κιόλας, ερωτώ διότι δεν γνωρίζω)

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε αυτό παρακαλώ ρε παιδιά της τοπικής ή της περιφερειακής ή της κεντρικής διοίκησης?

Αναδημοσίευση από το facebook






===================================

Προσθέτω στο άρθρο ίδια καταγγελία που υπάρχει πρόσφατα με φωτογραφίες
===================================
Λύματα και δυσοσμία στην παραλία Καινούργιου, Καμένων Βούρλων

«Θέλουμε να σας καταγγείλουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τριάντα (30) οικογένειες που μένουμε στη παραλία Καινούργιου, Καμένων Βούρλων δίπλα από το κάμπινγκ του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα πάνω από 4 μήνες μια αφόρητη δυσοσμία υπάρχει στη περιοχή μας. Ενημερώσαμε πολλές φορές το Δήμο Καμένων Βούρλων χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τελικά η δυσοσμία αυτή προέρχεται από σπασμένους αγωγούς που μεταφέρουν τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της πόλης Καμένων Βούρλων που υπολειτουργεί και πέφτουν μέσα στη θάλασσα της περιοχής μας και δίπλα από το κάμπινγκ του ΕΟΤ.

Η παραμονή μας είχε γίνει αφόρητη τόσο από τη δυσοσμία όσο και από τη μόλυνση του νερού της θάλασσας όπου κάνουμε μπάνιο εμείς και τα παιδιά μας.

Μια επίσκεψη σας στη περιοχή μας όπου υπάρχει και παιδική χαρά θα σας το επιβεβαιώσει.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamiareport

-------------

Και άλλες φωτογραφίες μου έστειλε αναγνώστης για το θέμα … με την ‘μη καθαρότητα’ της θάλασσας μας, διαλέγω μια αντιπροσωπευτική (της 24/8/2024) και την ανεβάζω και αυτή για την πληρότητα του άρθρου


 


Διαβάστε περισσότερα...

23 Αυγούστου 2024

Λύματα στο γήπεδο των Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Καλημέρα σας

Μένω Καμένα Βούρλα, και περνάω κάθε μέρα από το γήπεδο προς το Καινούργιο με το μηχανάκι, και το απόγευμα επιστρέφω.

Ζέχνει ο τόπος λύματα σε μια μεγάλη απόσταση, πριν και μετά το γήπεδο, εδώ και μήνες. Είναι αφόρητο και σου έρχεται εμετός πραγματικά με τόση ζέστη.

Είναι σίγουρο ότι κάποιος αφήνει λύματα εκεί, ή έχει σπάσει ο αγωγός.

Ήθελα να ξέρω και να καταλάβω γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται? Δεν υπάρχει κράτος, δήμος, περιφέρεια?

Τόσο σκορποχώρι είμαστε?

Ο νέος δήμαρχος γιατί δεν κάνει κάτι? Δεν μπορεί?

Μήπως δεν το γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και τα λύματα σίγουρα καταλήγουν μάλλον στην θάλασσα?

Υπάρχει κάποιος σύλλογος ή φορέας παρακαλώ να ενημερώσει τον Δήμο για να κάνει κάτι επιτέλους?

Γεράσιμος Ζ.

Διαβάστε περισσότερα...

22 Αυγούστου 2024

Μεγάλο πρόβλημα εδώ και μέρες με το πόσιμο νερό στην Ανάβρα Καμένων Βούρλων – φεύγουν από το χωριό δηλώνει ο πρόεδρος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Χωρίς πόσιμο νερό οι κάτοικοι στην κοινότητα Ανάβρας του δήμου Καμένων Βούρλων από τις 14 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Δημήτρη Γιαννακόπουλο υπάρχει σοβαρό προβλημα αφού η κοινότητα μένει χωρίς νερό για ώρες ενώ ο δήμος όπως αναφέρει ο ίδιος δεν μεταφέρει καθημερινά νερό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι σε απόγνωση.

“Η γεώτρηση δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε την συνδρομή της υδροφόρας του δήμου μετά από πολλές επικοινωνίες με τους αρμόδιους μια μας φέρνουν νερό, μια δεν μας φέρνουν. Είναι σοβαρό το πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν τον 15αύγουστο ωστόσο θέματα υπάρχουν εδώ και δύο μήνες περίπου. Αναγκάζομαι και εγώ το κόβω κάποιες ώρες για να υπάρχει απόθεμα στην δεξαμενή αλλά πιστεύω ότι ο δήμος έπρεπε να βάλει έναν ιδιώτη να κουβαλάει νερό πόσιμο. Αν με πάρει δηλαδή ένας κάτοικος τηλέφωνο και μου πει δεν έχω πόσιμο, τι να κάνω εγώ. Λογικό είναι να γκρινιάζει ο κόσμος. Πριν τον 15αύγουστο είδα κόσμο στο δρόμο να φεύγει και να μου λέει φεύγουμε γιατί δεν έχει νερό”; τόνισε ο κύριος Γιαννακόπουλος.

Ήδη όπως είπε αρκετοί από τους κατοίκους που είχαν βρεθεί για καλοκαίρι στο χωριό αναγκάστηκαν να φύγουν αφού δεν υπάρχει νερό.

Οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πίνουν προκειμένου να υπάρχει νερό για τις υπόλοιπες καθημερινές ανάγκες, όταν μεταφέρει νερό στην δεξαμενή ο δήμος.




Διαβάστε περισσότερα...

20 Αυγούστου 2024

Γέμισαν με επισκέπτες τα Καμένα Βούρλα και ο Άγιος Κωνσταντίνος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον Δεκαπενταύγουστο του 2023, βρέθηκε φέτος η τουριστική κίνηση στα παραλιακά μέτωπα της Φθιώτιδας.

Επιχειρηματίες από τα Καμένα Βούρλα, μιλώντας στο Star τόνισαν, ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την περιοχή καθώς από τον χειμώνα μέχρι και τώρα η κίνηση στα καταστήματα ήταν μεγάλη, βοηθώντας τους επιχειρηματίες να ορθοποδήσουν σε μια δύσκολη περίοδο.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο, το πλοίο για της Σποράδες φαίνεται πως έφερε μαζί του και την αύξηση της κίνηση στα καταστήματα της περιοχής με τους επιχειρηματίες να ζητούν το δρομολόγιο να συνεχιστεί και τους χειμερινούς μήνες.

tvstar.gr



Διαβάστε περισσότερα...

19 Αυγούστου 2024

Κατασκηνώσεις Καινούργιο Φθιώτιδας: Ολοκληρώθηκε το Summer School με παιδιά από την Ουκρανία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ολοκληρώθηκε το Summer School της Ι.Μ. Φθιώτιδος στο Καινούργιο για δεκάδες Ουκρανόπουλα από την Χερσώνα.

“Με δάκρυα συγκίνησης αλλά και γεμάτα όμορφες εικόνες αγάπης και θαλπωρής πήραν τον δρόμο της επιστροφής για την δοκιμασμένη πατρίδα τους, την χτυπημένη από τον πόλεμο Χερσώνα της Ουκρανίας, δεκάδες ευλογημένα χριστιανόπουλα, τα οποία φιλοξενήθηκαν επί πολλές ημέρες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος”, όπως αναφέρει η Μητρόπολη Φθιώτιδας

Αγόρια και κορίτσια, Δημοτικού και Γυμνασίου, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους και τις μητέρες τους, παρακολούθησαν το ειδικό Summer School, το οποίο κάθε χρόνο, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πανέμορφο Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Καινούργιο Λοκρίδος αποκλειστικά για παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη, ως επί το πλείστον ορφανά εκ πατρός, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών έχασαν τον πατέρα τους στη δίνη του πολέμου.

Το 2022 φιλοξενήθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο παιδιά από το Κίεβο, το 2023 από την πόλη Μπούτσα και το 2024 από την πόλη Χερσώνα.

Το φετινό πρόγραμμα το στήριξε οικονομικά – κυρίως ως προς την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς την εμπόλεμη περιοχή της Ουκρανίας – ο δραστηριοποιούμενος στην Ουκρανία, εκ Λήμνου ορμώμενος επιχειρηματίας, κ. Παντελής Μπούμπουρας, Άρχων Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Τα παιδιά μάλιστα τα συνόδευσαν μέχρι το Καινούργιο και από το Καινούργιο μέχρι την Χερσώνα επιτελικά στελέχη από το «Ίδρυμα Μπούμπουρας» («Boumbouras Foundation»), ενώ τον συντονισμό της επικοινωνίας με το «Ίδρυμα Μπούμπουρα» ανέλαβε ο επί των εκπαιδευτικών θεμάτων συνεργάτης του Σεβασμιωτάτου, Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Κατασκηνωτικό Κέντρο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έχουν συστηματική λειτουργική ζωή με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, με προσευχή, εξομολόγηση και συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία, επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους στην περιοχή μας, καθώς επίσης και Ιερά Προσκυνήματα και Ιερές Μονές.

Επίσης, απήλαυσαν τόσο την θάλασσα του Κατασκηνωτικού Κέντρου όσο και άλλες παραλίες της Φθιώτιδας, καθώς επίσης και τις πισίνες μεγάλων ξενοδοχείων της περιοχής, που φιλοξένησαν τα παιδιά.

Μέσα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο παρηκολούθησαν έναταχύρρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αγγλικών και ελληνικών, συμμετείχαν σε σεμινάρια και εκπαιδευτικές δράσεις και ανέπτυξαν πλήθος αθλητικών, καλλιτεχνικών και οικολογικών δραστηριοτήτων.

Τέλος, πραγματοποίησαν εκδρομές και εξορμήσεις σε διάφορους προορισμούς στην περιοχή μας με σκοπό να γνωρίσουν τις ομορφιές της Φθιώτιδας και όλης της Στερεάς Ελλάδος.
Κοντά στα παιδιά ήταν ανελλιπώς ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, διαμένοντας στο Ιερό Επισκοπείο εντός του Κατασκηνωτικού Κέντρου, επιτελικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με επικεφαλής τους ακούραστους πατέρες Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη, Πρωτ. π. Βασίλειο Καραμέρη και Πρωτ. π. Ιωάννη Ελευθερίου και πρωτεύθυνο τον ανύστακτο, ακάματο και ασταμάτητο Διευθυντή Νεότητος, Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Βάγια. Τέλος, τα παιδιά τα συνόδευσε στις εκδρομές τους και τα προσέφερε πνευματική καθοδήγηση, διακονώντας και τις λατρευτικές τους ανάγκες, ο φιλομαθής και εύχαρις Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

Σημαντικότατη τέλος ήταν η στήριξη που έλαβαν τα παιδιά από ευσεβείς κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς ψυχολόγους, ιατρούς και άλλους εθελοντές συνεργάτες της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κατά την αναχώρηση των παιδιών, αφού τους διένειμε δώρα και ευλογίες, απηύθυνε λόγο ελπίδας και αισιοδοξίας και παρακάλεσε τόσο τα παιδιά όσο και τους συνοδούς τους να μεταφέρουν τον αδελφικό εν Χριστώ ασπασμό στους ομοδόξους αδελφούς, ιεράρχες, κληρικούς και λαϊκούς, στην δοκιμαζόμενη πατρίδα τους.

Επίσης, ο κ. Συμεών εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την συνδρομή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων για την ασφαλή διαμονή των παιδιών, ενώ επικοινώνησε και με τις κατά τόπους αρχές στα σύνορα των κρατών και στα αντίστοιχα προξενεία, που παρείχαν άριστη διευκόλυνση για την γρήγορη και ασφαλή διέλευση των παιδιών από χώρα σε χώρα έως την άφιξή τους πάλι πίσω στην Χερσώνα.

fonografos.net

Διαβάστε περισσότερα...

17 Αυγούστου 2024

Καμένα Βούρλα: Bazaar από τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Φίλοι καρδιάς”

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το καλοκαιρινό Bazaar από τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Φίλοι καρδιάς”!

16,17 και 18 Αυγούστου 2024, πραγματοποιείται το Bazaar του Φιλοζωικού Συλλόγου “Φίλοι καρδιάς” στα Καμένα Βούρλα.



Διαβάστε περισσότερα...

16 Αυγούστου 2024

Καμένα Βούρλα: Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι στην καρδιά των Καμένων Βούρλων δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο.

Αν αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτίστως υγειονομική βόμβα καθώς και επικίνδυνη σε περίπτωση φωτιάς τότε τι;

Ο χώρος αυτός έχει να καθαριστεί ένα χρόνο

Λυπηρό για τα Καμένα Βούρλα

Τόσος κόσμος περνά από το σημείο αυτό στην διάρκεια άσκησης και πραγματικά αγανακτούν.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις....»

Αναγνώστης

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση από τον Δήμο Καμένων Βούρλων για την χρήση του νερού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης κάνει έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού και περιορισμός της άσκοπης κατανάλωσης του, καθώς στην περιοχή βρίσκεται πάρα πολύς κόσμος.

Αναφέρει σχετικά ο κ. Κυρμανίδης:

“Περιορισμός της άσκοπης κατανάλωσης νερού.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Δήμο μας για να περάσετε λίγες ημέρες ξεκούρασης το 3ήμερο της μεγάλης γιορτής «Της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου».

Επειδή όμως φέτος η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οι ημερήσιες ποσότητες αντλούμενου νερού οριακά καλύπτουν τις καταναλωτικές ανάγκες.

Παρακαλούμε να αποφεύγετε την αλόγιστη χρήση και την υπερκατανάλωση, ώστε αυτό το υπερπολύτιμο πλέον αγαθό να μη λείψει από κανέναν.

Καλή διαμονή & χρόνια πολλά!”

Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή καραβίδας την Παρασκευή 16 Αυγούστου στον Άγιο Κωνσταντίνο!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Σύλλογος Αλιέων Αγ Κωνσταντίνου Φθιώτιδας «ΕΝΑΛΙΟΣ ΔΑΦΝΟΥΝΤΑΣ» σας προσκαλεί στη φετινή «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου και ώρα 22:00μ.μ στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου.

Την φετινή μας εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γιάννης Κατσίγιαννης ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του δημοτικού τραγουδιού συνοδευόμενος από πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. 

Στο κλαρίνο θα είναι μαζί μας ο υπέροχος Κωνσταντίνος Μπριάνας.

Είμαστε σίγουροι ότι η βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση του συλλόγου μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

14 Αυγούστου 2024

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη η τουριστική κίνηση στα Καμένα Βούρλα / Πολλές επιλογές για τους επισκέπτες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων, Γιώργος Λιακόπουλος, τόνισε στον Lamia Polis 87,7 και την εκπομπή "Πάμε Πλατεία", πως υπάρχει αυξημένη κίνηση κυρίως λόγω καλοκαιριού και όχι λόγω των ιαματικών πηγών.

Αυξημένη η κίνηση σε όλα τα χωριά και τις παραλίες της Φθιώτιδας από τους εκδρομείς, αλλά και τους επισκέπτες.

Πληρότητα 100% παρουσιάζουν τα καταλύματα στα Καμένα Βούρλα, ενώ φέτος είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων, Γιώργος Λιακόπουλος, τόνισε στον Lamia Polis 87,7 και την εκπομπή “Πάμε Πλατεία”, πως υπάρχει αυξημένη κίνηση κυρίως λόγω καλοκαιριού και όχι λόγω των ιαματικών πηγών.

“Ο ιαματικός τουρισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα”, τόνισε, ενώ όπως είπε υπάρχει αυξημένη κίνηση με την κυκλοφορία στον Ε65 από την Θεσσαλία. Οι επιχειρηματίες έχουν συγκρατήσει τις τιμές και ο επισκέπτης διαθέτει πολλές επιλογές για διασκέδαση.


Διαβάστε περισσότερα...

Καμένα Βούρλα: Η παραδοσιακή λουτρόπολη της Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

10 Αυγούστου 2024

Εκτροφείο κουνουπιών στα Καμένα Βούρλα και εστία μόλυνσης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αγαπητοί αξιωματούχοι συγχωριανοί του Δήμου μας

Είναι γνωστό τις πάση, ότι τα κουνούπια αναπαράγονται σε στάσιμα νερά. (ελπίζω να το έχετε ακούσει αυτό).

Μάλιστα οι επισημάνσεις των επιστημόνων, κάνουν αναφορά για αναπαραγωγές κουνουπιών, ακόμα και στα στάσιμα νερά από τα πιατελάκια των γλαστρών.

Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορώ, στην μέση στα Καμένα Βούρλα, υπάρχει μια υγειονομική βόμβα (θα τολμήσω να πω), που εκτός των άλλων κακών, τα κουνούπια αναπαράγονται κατά εκατομμύρια.

Αναφέρομαι στο ρέμα που υπάρχει μετά το λιμάνι, που τα νερά είναι στάσιμα / καταπράσινα, ζέχνει ο τόπος και είναι η χαρά του κουνουπιού που θέλει να αναπαραχθεί.

Δεν θα το έκανα θέμα, αλλά το παρακολουθώ πολλές βδομάδες τώρα (τα στάσιμα νερά), αλλά το βασικότερο είναι ότι και τα κουνούπια με έχουν κάνει κόσκινο.

Μήπως τώρα που ακούμε όλα αυτά για τα κουνούπια, και το πόσο επικίνδυνα έχουν γίνει να κάνετε κάτι? Και να λύσετε το πρόβλημα ρε αδερφέ?

Μήπως να στείλετε ένα από τα μηχανήματα που έχετε να κάνει μια διάνοιξη προς την θάλασσα, ή να καθαρίσετε την κοίτη με κάποιο τρόπο ή δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει? (συγνώμη, μηχανικός δεν είμαι, ούτε πανεπιστήμονας, αλλά ελπίζω εσείς με την εμπειρία σας και τις υπηρεσίες σας να βρείτε μια λύση).

Εντωμεταξύ, μου κάνει δύσκολο να μην έχετε περάσει από το σημείο, πράγμα που θεωρώ ότι η αδιαφορία σας μάλλον υπερτερεί από το δημόσιο καλό (με την ευρύτερη έννοια του όρου)

Τέλος πάντων, και πάλι για να μην το μακρηγορώ, σας παρακαλώ, επιληφθείτε με κάποιο τρόπο. (ήρεμα το λέω)

Φιλικά Κώστας Γιαννακούρος




Διαβάστε περισσότερα...

04 Αυγούστου 2024

Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όλο τον χρόνο, η ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Καμένα Βούρλα προσελκύει εκατοντάδες πιστούς που έρχονται να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Γνωστό και με τις παραλλαγές “Μοναστήρι της Καρυάς” της ” Αγίας” η ” Αγία Σωτήρα” το όμορφο αυτό Μοναστήρι βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πάνω από την λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων σε υψόμετρο 310 μ. μέσα σ΄ ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με μια εξαιρετική θέα.
Φυλάσσονται πολλά κειμήλια και φορητές εικόνες

Η αρχική ίδρυση της Μονής πρέπει να έγινε περί τον 7ο μ.Χ. αιώνα χωρίς αυτό να θεμελιώνεται επιστημονικά. Το καθολικό ανάγεται στον 11ο με 12ο αιώνα. Αρχικά ήταν ρυθμού Βασιλικής με τρούλο τον οποίο κατέστρεψε διά κανονιοβολισμού Τούρκος αξιωματούχος. Η κατάρρευση της οροφής το 1600 περίπου, επισκευάσθηκε σε σαμαροσκεπή τρίκλιτη βασιλική. Για την τοιχοδομία έχουν χρησιμοποιηθεί λίθοι μεγάλων διαστάσεων από κτίσματα παλαιοτέρων χρόνων του 5ου η 4ου π.Χ. αιώνος, ενώ θραύσματα από αρχαίες κολώνες και άλλα, βρίσκονται συγκεντρωμένα νοτίως του καθολικού.
Μεταξύ των ετών 1725 η 1736 εως 1757 έγινε η υφιστάμενη μέχρι σήμερα αγιογράφηση του Καθολικού, από ανώνυμο αγιογράφο.

Το μοναστήρι γιορτάζει στις 6 Αυγούστου όπου τιμάται η ανάμνηση της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στους χριστιανούς και στους αγωνιστές της επαναστάσεως. Τό 1833 διαλύθηκε. Στα χρόνια της Κατοχής ήταν καταφύγιο των κατοίκων. Ανασυστάθηκε το 1964 καί το 1975 έγινε επίσημη ανακαίνιση. Οι άοκνες προσπάθειες της αδελφότητος και οι δωρεές το κατέστησαν από κτιριακής απόψεως ένα νοικοκυρεμένο σύνολο. [Φωτογραφίες: Άρης Μαρτάκος]

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο fonografos.net

Δείτε το πρόγραμμα εορτασμού εδώ 

Διαβάστε περισσότερα...

03 Αυγούστου 2024

Άγιος Σεραφείμ Φθιώτιδας : Γιορτή παραδοσιακής πίτας το Σάββατο (3/8/2024)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η χειροποίητη παραδοσιακή πίτα στο επίκεντρο!

Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Σεραφείμ Φθιώτιδας θα πραγματοποιηθεί Γιορτή παραδοσιακής πίτας, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024.

Φυσικά πέρα από απολαυστικές παραδοσιακές πίτες θα παρουσιαστούν και χορευτικά, στο όμορφο χωριό του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Η εκδήλωση, που τιμά την παράδοση, διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Αγίου Σεραφείμ.

lamianow.gr

Διαβάστε περισσότερα...

01 Αυγούστου 2024

Το νερό έφερε ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε πρόβλημα για γερούς λύτες έχει μετατραπεί η υδροδότηση στους δήμους που τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω αύξηση του πληθυσμού η κατανάλωση αυξάνεται ,αγγίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της σπατάλης.

Η μεταφορά νερού για την υδροδότηση του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν η αιτία της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ νυν και πρώην δημάρχου Καμένων Βούρλων.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του οργάνου οι τόνοι σηκώθηκαν πολλές φορές καθώς ο δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή αναφορικά με τα έργα και τις υποδομές που σχετίζονται με την υδροδότηση, που ουσιαστικά υποχρεώνουν την δημοτική αρχή να αναζητά τρόπους να διαχειριστεί το πρόβλημα με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για δημότες και επισκέπτες.

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης αντέδρασε έντονα στο τρόπο που η δημοτική αρχή επέλεξε να εφοδιάσει τις δεξαμενές καταγγέλλοντας ότι δεν πληρούνταν οι υγειονομικές προϋποθέσεις.

Κυρμανίδης

Συκιώτης

lamiafm1.gr

Διαβάστε περισσότερα...