15 Αυγούστου 2023

Αδέσποτα στο Δήμο Καμένων Βούρλων...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η κατάσταση με τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα σκυλιά στο Δήμο Καμένων Βούρλων έχει κατά γενική ομολογία ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αν είναι κάποιος πεζοπόρος ή ποδηλάτης είτε ακόμη και μοτοσυκλετιστής και βρεθεί κάπου έξω προς Καινούριο (ειδικά στο Νέο Θρόνιο), προς Άγιο Σεραφείμ,προς Ρεγγίνι, έξω από το Μώλο, αλλά και προς Λογγό, δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι θα χαρεί τη βόλτα του. Αγέλες σκυλιών πετάγονται και γαυγίζουν τρομοκρατώντας τους διερχόμενους και ειδικά τα παιδιά.

Τις περισσότερες φορές τα σκυλιά τα έχουν παρατήσει "ζωόφιλοι" μεγάλων πόλεων, οι οποίοι στην πορεία το μετάνιωσαν και θεώρησαν ότι το ζωάκι που δεν θέλουν πια, θα τα καταφέρει, με κάποιο μαγικό τρόπο, στην εξοχή. Τα σκυλιά αυτά σχηματίζουν αγέλες και μαζεύονται μπροστά από σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες τα ταΐζουν. Η αγέλη, θεωρώντας ότι προστατεύει το αφεντικό, επιτίθεται σε όποιον διερχόμενο.

Άλλες πάλι φορές, και δεν είναι καθόλου λίγες - ειδικά σε μη καλοκαιρινές περιόδους, τα σκυλιά είναι δεσποζόμενα και βγαίνουν μέσα από αυλές, από ανοικτές ή ανύπαρκτες αυλόπορτες.

Ο κάθε διερχόμενος βρίσκεται σε άσχημη θέση, θα πρέπει να αποφύγει την αγέλη χωρίς χρήση βίας, δεδομένου ότι ο νόμος για την προστασία των ζώων είναι, και πολύ σωστά, αυστηρός. Τα πράγματα δε, γίνονται πολύ δυσκολότερα, αν στη παρέα βρίσκονται παιδιά..

Η Αστυνομία, που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων (έλεγχος, στείρωση, τσιπάρισμα) είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, ο οποίος παρά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες δεν έχει προβεί σε κάποια, ορατή τουλάχιστον, ενέργεια. (Θεωρούμε ότι δεν ευσταθούν οι φήμες που λένε ότι οι φόλες που έχουν βρεθεί ανά περιόδους στις παραλίες, είναι έργο υπαλλήλων του Δήμου).

Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η υστέρηση. Ανεπαρκές προσωπικό; Έλλειψη πιστώσεων; Γνωρίζαμε ότι οι Δήμοι είχαν πρόσβαση σε έργα ΕΣΠΑ, με ακριβώς αυτό το σκοπό.

Ελπίζουμε ο Δήμος να αναλάβει δράση. Η κατάσταση, όπως έχει αδικεί τον τόπο μας.

Αναγνώστης

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εννεα χρονια προσπαθει ο Δημαρχος να δωσει λυση με τα αδεσποτα οπως προβλεπει ο Νομος αλλα δεν προλαβε.
Ειναι φαινεται πολυ δυσκολο αλλα πως αλλοι Δημοι το εχουν καταφερει.
Προσφατα πηγα απο τη βορεια μεχρι τη νοτια Ευβοια και δεν ειδα ουτε ενα αδεσποτο.Τυχαια δεν ξερω.Ισως εκει να βρηκαν λυση .Ας το ψαξουν στο Δημο μηπως ο Ευβοιωτης Περειφεριαρχης κ. Σπανος εδωσε λυση.Ας το ψαξουν στο Δημο πως αλλοι ''προλαβαν''
Εκτος και θελει και αλλη τετραετια για να προλαβει..
Δεν θυμαμαι αν στα προηγουμενα προεκλογικα προγραμματα ειχε πει η γραψει κατι για τα αδεσποτα.
Ο κοσμος θελει λυσεις και οχι υποσχεσεις.

Ανώνυμος είπε...

Προτεινω κατω απο τον δορυφορικο σταθμο της Σκαρφειας προς τη θαλασσα οπου υπαρχει τεραστια εκταση νομιζω οχι ιδιωτικη να δωσουμε ολοι απο δεκα ευρω αφου ο Δημος δεν εχει χρηματα οπως λενε να περιφραχθει και με τη βοηθεια ολων να ξεκινησει κατι.Λεφτα να πληρωνει τους δικηγορους γιατι δεν ειχε ναυαγοσωστη στην παραλια εχει?Και ποσα αλλα χρηματα σπαταλαει για χαζεμαρες.
Μηπως πρεπει να αρχισουμε να κανουμε μηνυσεις στο Δημο για μη εφαρμογη του νομου για να ξεκινησει κατι,οπως εκανε το λιμενικο με το ναυαγοσωστη?
Οι φιλοζωοι γιατι δεν απαιτουν την εφαρμογη του Νομου και συμβιβαζονται με την αρρωστη λυση να τους δινουν χρηματα για να τα ταιζουν?Οταν ομως καποιος κακοποιησει καποιο ζωο αμεσως τον μηνυουν.Μηπως παιζεται κατι με συμφεροντα βεβαια και σε αυτους?Αλλοιως δεν εξηγειται αυτη η ανοχη -αδρανεια τους με το μεχρι σημερα αποτελεσμα τους.
Ας προτεινομε ολοι μια λυση μηπως αλλαξει κατι.

Ανώνυμος είπε...

Η Λυση ειναι Μια
Και Τωρα Εφαρμοσιμη
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ
ΜΑΘΑΜΕ
ΞΕΡΟΥΜΕ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙ ΩΤΗΣ
9 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟΔΗΞΕ ΟΤΙ:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ
ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΣΕ
ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΜΠΟΡΕΣΕ
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΧΙ,ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ
ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕ
ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ
ΦΕΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΑΛΛΑΓΗ
ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ
ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ 2023

Ανώνυμος είπε...

Θέμα περιφερειας τα αδέσποτα? Οκ. Να το δεχθώ... Άρα θέλω τις προτασεις κ τις αποδείξεις σαφώς του Πρώην Αντιπεριφερειάρχη..... Και τις ανάλογες κινήσεις του....

Ανώνυμος είπε...

Τα αδέσποτα είναι ευθύνη των δήμων, χρηματοδοτούνται για τις επιλέξιμες δαπάνες τροφών, φαρμάκων, κτηνιάτρων. Ο δήμος δια του κ. Συκιώτη , δεν το έχει φέρει στο Δ.Σ έστω να φτιάξουν, ενα φακελλο με τους Νόμους, να δουν τι απαιτείται για ένα καταφύγιο και σε θέση, ποιο το πιθανόν κόστος, χρηματοδοτείται μέχρι 70%. Μπορούν να το βάλουμε σε δασική 'η χορτολιβαδική έκταση προσβάσιμη με νερό κλπ. Επεισόδια με επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους και ζώα έχουμε. Τι περιμένουν?? Οι άλλοι δήμοι γιατί έχουν στήσει καταφύγια ?? Να δούμε στη συνέλευση στο μώλο, ο δήμαρχος θα κάνει καμμία νύξη, οι πρόεδροι των τ.κ θα το θέσουν ως πρόβλημα, τους απασχολεί;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα αδέσποτα είναι στον Δήμο τέλεια κ παύλα κ δεν χωράει σχολιασμό. Φιλότιμες προσπάθειες γίνονται από ομάδα φιλόζωων κ τον σύλλογο φίλων καρδιάς. Σίγουρα η μέχρι τώρα προσπάθεια δεν έχει δώσει τους καρπούς που αναμέναμε. Όμως μήπως λέω μήπως να της δώσουμε να τελειώσει ότι έχει ξεκινήσει για την υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης των αδέσποτων φίλων μας το χρονι που ζητάει ; Διότι αχ ενός με έναν νέο Δήμαρχο θα θέλει τουλάχιστον πενταετή πίστωση χρόνου για να σκεφτεί τι κ πως να το κάνει κ αφετέρου δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για το εάν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης των φίλων μας. Ουδείς έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί γι αυτό το θέμα πλην του Δημάρχου. Όλοι μιλάνε για ένα ΕΣΠΑ από ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ ουδείς δεσμευτικέ μόνο ο Δήμαρχος υλοποιεί την ένταξη κ την χρηματοδότηση ακούστε ακούστε. Δημοτικού Κτηνιατρείου για αρχή κ κατ επέκταση έρχεται κ το κοινοκομειο σημαίνει αυτό Θέσεις εργασίας , μείωση εξόδων , ασφαλείς κοινότητες. Δημιουργικά μαζί !!!

Ανώνυμος είπε...

9 Ολοκληρα
Δεν Μπορεσε!!!!
Εκεινος ο Γιαννης ο Γκολφομητσος
Ρωτηστε τον σας παρακαλω πολυ
Τραβηξε του χριστου τα Παθη Στη Συνεργασια του με τον Δημο ,ως Προεδρος της Φιλοζωικης!!!
Παραιτηθηκε!
Τωρα ο Συκιωτης Θα τα Φτιαξει Ολα?
Δεν γνωριζω τι Συμφεροντα εχετε 3:13
Αλλα Ανθρωπος -Δημαρχος Που Αυτες Ηταν οι Ικανοτητες του 9 Χρονια
Δεν Εχει Αλλο!!!
Το Τερματισε
Απλα
Αυτο Μπορει
Εαν Η Κοινωνια του Δημου Ξαναθελει ΑΥΤΟ
Παω πασο
και με τις Υγειες μας
Ομως μετα....
τσιμουδια!!!
ας χορεψουν ξανα τα ποντικια
το πολυ πολυ παλαμακια ,για τον ρυθμο!

Ανώνυμος είπε...

Εαν η αγάπη για τον τόπο κ η συμπόνια για ζώα λέγεται συμφέρων ναι έχω. Αυτό , έχω τον τόπο μου , που τον επισκέπτονται οι τουρίστες , τα μαγαζιά της παραλίας κ τους καμενοβουρλιωτες . Ναι έχει μπει το νερό στο αυλάκι εστω κ τώρα. Το όραμα των άλλων μπορώ να το ξέρω ; Ουδείς ανακοινώνει τίποτα. Ποιο είναι το σχέδιο των άλλων ; Τι εννοείς με τον όρο ποντίκια ; Επειδή τα βαρίδια πήγαν αλλου κ πλέον ο συνδυασμούς του Δημάρχου κ εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου στελεχώνεται με αγνά νέα παιδιά που έχουν όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά ; Αυτά τα παιδιά , τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους εννοείς ποντίκια ; Ναι κ ρυθμό κ άποψη κ έργο θα κάνουν. Ο Δήμαρχος ξέρει είναι έμπειρος κ με ανθρώπους που μόνο ως σκοπό έχουν την ανάπτυξη κ την προσφορά ο Δημος θα απογειωθεί. Δημιουργικά μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βούλα καλά δεν ήσουν στας Αθήνας;;; Σε βλέπω να κρύβεσαι εσυ σαν το ποντίκι σε λιγο…

Ανώνυμος είπε...

Ναι είμαι στας Αθήνας και γράφω στο διαμέρισμα πειράζει
ΒΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Τα δέκα χρόνια στην διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι αρκετά να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις πόσα χρόνια αλήθεια χρειάζεται ένας δήμαρχος;

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Βρε 3.56, ‘Δημιουργικά μαζί’ σημαίνει ότι ΕΣΕΙΣ ως εξουσία πρέπει να φροντίζετε για τη ποιότητα της ζωής μας, των ΔΗΜΟΤΩΝ. Και σ' ερωτώ …

Α/ Τι από τα παρακάτω κάνατε 9 χρόνια για να σας εμπιστευτώ ξανά ;
Α1/ Πολλές περιοχές του Δήμου μας δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από νερό, .
Α2/ Υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια και είμαστε ένας ‘βρόμικος δήμος’,
Α3/ Υπάρχει κόσμος που πίνει νερό από σωλήνες αμιάντου,
Α4/ Καμία ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο των ΚΒν δεν έχει γίνει
Α5/ Έχουμε ακόμα σχολικές αίθουσές σε κοντέινερ
Α6/ Κλειστά γυμναστήριά σε μαύρα χάλια
Α7/ Ανύπαρκτοι αγροτικοί δρόμοι, ειδικά στα ορεινά χωριά
Α8/ Υπάρχει Κοινότητα που εδώ και 9 χρόνια υδροδοτείται από υδροφόρα
Α9/ Αγέλες αδέσποτων σκυλιών σε όλες τις περιοχές του δήμου
Α10/ … κλπ

Β/ Ποιους ανθρώπους να εμπιστευτώ που έχουν ως μόνο σκοπό την Ανάπτυξη+Προσφορά ;
Β1/ Αν είχαν για δεν φρόντισαν να μου τη δείξουν 9 χρόνια ;
Β2/ Τον Συκιώτη που κλέβει φόρους από το Κράτος ;
Β3/ Τους αργόμισθους-κηφήνες του δημοσίου, Σκεπαρνάκο-Παπαγρηγορίου-Σωσώνη-κλπ
Β4/ … κλπ

ΕΝΝΙΆ 9 χρόνια τώρα, βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Το κάρο με τα προβλήματα του κόσμου, όμως, είναι βαριά φορτωμένο και κολλημένο και ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει είναι το άλογο να μπει μπροστά από το κάρο των προβλημάτων για να υπάρξει δυναμική και σοβαρή φυγή προς τα εμπρός. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
Αν θα είναι ο ΚΥΡΜΑΝΊΔΗΣ ή ο ΠΛΑΤΑΝΙΆΣ, θα το αποφασίσει ο λαός.

Έτσι έχουν τα πράγματα 3.56, ‘Δημιουργικά μαζί’ !
Η προπαγάνδα σας δεν περνάει !
Τον Συκιώτη ο λαός θα τον στείλει σπίτι του…. να ξεκουραστεί !
Να ξεκουραστεί γιατί 9 χρόνια δούλεψε πολύ το παλληκάρι… έχυσε πολύ ιδρώτα !
Ιδρώτα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ και όχι για μένα τον ΔΗΜΟΤΗ.

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αχ Βούλα

Ανώνυμος είπε...

Κ παλι...... Τι έκανε ο πρωην αντιπεριφερειάρχης για τον τόπο του? Κρίθηκε, απομακρύνθηκε σε 8 μήνες, κ έρχεται.... Ως Νέος Καίσαρας?
Έχουν γνώσιν οι φυλακες!

Ανώνυμος είπε...

Για την Περιφέρεια μιλάμε ή για τον Δημο

Ανώνυμος είπε...

Για τον Δήμο.... Βέβαια. Όμως τα δημόσια προσωπα έχουν μια πορεια στα κοινά... Κ βεβαίως ερωτώ... Τι θα κάνει ως Δήμαρχος την στιγμή... Που δεν προσφέρει από θέση ισχύος. Νομίζω ευλογο ερώτημα!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι τα δημόσια πρόσωπα έχουν μια πορεία αλλά ο Συκιωτης ήδη έχει μια πορεία 10 χρόνων στα δημοτικά δρώμενα τι παραπάνω αναζητεί;Γιατί ένας αναγνωρίσιμος ιατρός δεν αφήνει την θέση του Δημάρχου τι τον κρατάει γαντζωμένο στο τιμόνι του δημου;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απο την υπέρτατη θέση του αντιπεριφερειάρχη φθιωτιδας να κατέλθει κάποιος να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημαρχακου; Να είναι μόνο η ματαιοδοξία ; Τι είναι αυτό που βλέπει όπως το βλέπει κ θέλει να γίνει Δήμαρχος ;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι λες τι να βλέπει μάλλον γνωριζεις

Ανώνυμος είπε...

Που να ξέρω εκεί που κοιτάει αυτός αλλά λόγια να αγαπιόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Άλλο αγλαισμα , ο Λιακος , δεν του κάτσε η κουταλα της περιφέρειας κ ήρθε να γλύψει το κουταλάκι του Δήμου. Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ , ΑΣΘΕΝΕΙΣ , ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ , ο άλλος τι έχει; ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ; Καλά ο Πλατανιάς άντε γεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Α!!! Μπράβο, ο γιατρός στον δήμο έχει βάλει τον αυτόματο πιλότο και όλα πάνε κατά ..
διαβόλου.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα σας τσούζει που κ το Γιατρειο έχει κ τον Δήμο πάει τραινο κ δεν εκβιάζεται διότι δεν έχει ούτε ανάγκη τα χρήματα ούτε τα βαρίδια συμβούλους να τον τραβάνε πίσω. Δημιουργικά μαζί

Ανώνυμος είπε...

Να δεις πόσο τρέχει το τραίνο. Χθες πήρα λογαριασμό νερού+ αποχέτευσης, ξέρεις ποιο τρίμηνο , το 4ο του 2021. Τέτοιο τραίνο με... κάρβουνο.

Ανώνυμος είπε...

Δημιουργικά μαζί τα φάγαμε και αν κάτσει θα τα φάμε…