16 Αυγούστου 2024

Έκκληση από τον Δήμο Καμένων Βούρλων για την χρήση του νερού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης κάνει έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού και περιορισμός της άσκοπης κατανάλωσης του, καθώς στην περιοχή βρίσκεται πάρα πολύς κόσμος.

Αναφέρει σχετικά ο κ. Κυρμανίδης:

“Περιορισμός της άσκοπης κατανάλωσης νερού.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Δήμο μας για να περάσετε λίγες ημέρες ξεκούρασης το 3ήμερο της μεγάλης γιορτής «Της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου».

Επειδή όμως φέτος η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οι ημερήσιες ποσότητες αντλούμενου νερού οριακά καλύπτουν τις καταναλωτικές ανάγκες.

Παρακαλούμε να αποφεύγετε την αλόγιστη χρήση και την υπερκατανάλωση, ώστε αυτό το υπερπολύτιμο πλέον αγαθό να μη λείψει από κανέναν.

Καλή διαμονή & χρόνια πολλά!”

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε δήμαρχε το δημοσιεύεις στον fonografo και οχι στο kamena-vourla blog;

Ανώνυμος είπε...

δήμαρχε αντί να κάνεις εκκλήσεις εγώ λέω να φτιάξεις τα δίκτυα και τις σωληνώσεις όπως έταζες πέρυσι τέτοιο καιρό για να γίνεις δήμαρχος. μας έταξες ότι φέτος θα τα φτιάξεις τα νερά ή δεν μας έταξες; ψέματα μας έλεγες δήμαρχε; μπορείς να βγάλεις μια ανακοίνωση πότε θα έχει νερό ο άγιος; που να καταθέσω μήνυση που έχω 10 μέρες στο χωριό και κάθε μέρα δεν έχουμε καθόλου νερό για μισή μέρα;

Ανώνυμος είπε...

Εσυ κάνε μπανάκι στη θάλασσα…
Και παρε και κανένα αποσμητικό γιατί θα σε μπερδέψουν με γαρίδα σήμερα..🤣

Ανώνυμος είπε...

Συζητιέται ευρέως ότι στο ΛΙΜΑΝΙ των Καμένων Βούρλων οργιάζει η παρανομία . Εκεί έχει συγκεντρωθεί και συνεργάζεται η Greek Mafia με την Albania Mafia και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Έχουν δοθεί τρείς άδειες λειτουργίας καταστημάτων εκ’ των οποίων οι δυο σε Βουλγαρότορκους. Καλά ο ΚΙΜ με το Ξανθό Φιγουρίνι που υποτίθεται ότι είναι και ΝΟΜΙΚΟΙ στο Επάγγελμα δεν θα έπρεπε να εξετάσουν αυτές τις παρανομίες στο ΛΙΜΑΝΙ. Από το περιβόητο του Πάγκαλου «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» έχουμε καταλήξει σήμερα στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ» και δεν μιλάει κανείς «ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ»

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σωστο να υπαρχει ελεγχος νομιμοτητος κατασκευων πολεοδομικα οπως και παντου,
Συμφωνα με την πολυετη Συμβαση της τουριστικης Μαρινας με τον επιχ/τια , ειχαμε μαθει, οτι ο δημος εκτος του ετησιου μισθωματος ,υπηρχε ρητρα 10% επι των πωλησεων υπερ του δημου σε οτι επεκταση προσθετων δραστηριοτητων εκτος του ελλιμενισμου πραγματοποιουσε ο αναδοχος.
Συνεπως αλλο η νομιμοτητα κτηριων αλλο η επιχειρηματικοτητα που ειναι και οφελιμη για τον δημο, αν ισχυουν τα ανωτερω ή και αν εφαρμοζονται.
Το πως γινεται η διαχειριση στην Μαρινα και το ανθρωπινο δυναμικο της,ειναι εκτος της κριτικης.Μονον οι πελατες θα το κρινουν.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άκουσα ότι έγινε και τσαμπουκάς με μαχαίρια.
Εύχομαι να μην ισχύει, στέλνουμε τα παιδιά μας εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Η Αντιδημαρχος , αλλιως 'ξανθο φιγουρινι',πηγαινει στο Σελιν ?

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ έγιναν όλα αυτά ;

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με τις κατασκευες μεσα στο χωρο του λιμανιου αρμοδιο νομιζω ειναι το λιμεναρχειο και το υπουργειο ναυτιλιας για την λειτουργια δε των καταστηματων εντος ο Δημος με την Διευθυνση υγειας.Α υπαρχει και ο Εισαγγελεας για οποιον εχει συμφερον απο την ενδεχομενη παρανομη λειτουργια τους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΜΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ , ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΙΣΘΩΜΑ, ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 21000ΧΙΛΙΑΔΕΔ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΜΙΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΑΖΙΩΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΩΣ ΝΟΜΙΚΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση είναι στο άρθρο 5 της σύμβασης

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ 5 ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ , ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΝΟΕΙΣ Η ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Δήμος εφαρμόσει την σύμβαση που έχει και υποχρέωση τότε το ενοίκιο θα πολλαπλασιαστεί

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΙΜ και η Αντ’ αυτού το Ξανθό Φιγουρίνι που νομίζω ότι και οι δυο τους είναι ΝΟΜΙΚΟΙ στο Επάγγελμα άλλα μας έλεγαν πριν τις εκλογές. Αυτοί είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι στους Δημότες των Καμένων Βούρλων και μόνον αυτοί να καταγγείλουν την σύμβαση με τον ιδιώτη αν δεν εφαρμόζετε σωστά και κανένας άλλος . Τα υπόλοιπα που λένε όλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Τώρα σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην συμβαίνει τίποτα στο ΛΙΜΑΝΙ ! Αυτοί ως ΝΟΜΙΚΟΙ έχουν ελέγξει αν εφαρμόζετε σωστά η ΣΥΜΒΑΣΗ ???? Σιγά μην ασχοληθούν με την ΣΥΜΒΑΣΗ !!! Έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν !!! Όπως το να λαδώνεται κανονικά το γρανάζι με την ΜΑΡΜΙΤΑ ???? Τα χρόνια όμως θα περάσουν και οι ΔΗΜΟΤΕΣ δεν ΞΕΧΝΟΥΝ !!! Θα ξανάρθουν οι εκλογές και η αμοιβή τους θα είναι αυτή που τους αρμόζει !!!! Θα ξύνουν τον πάτο από το Βαρέλι ή μάλλον τον απόπατο. Θα ψάχνουν να βρούνε το δικό τους !!!!! Και όπως αναφέρει ο 4:36 , 16 Αυγούστου 2024 «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ» Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση και δεν μιλάει ουδείς !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι καθομαστε και γραφουμε για τον Κιμ αφου ειναι ζαμαν φου ολε.
Ασε που πηγε σε γαμο ακαλεστος και ο γαμπρος μολις τον
ειδε απο την ταραχη δεν μπορεσε να φιλησει την νυφη,
τουλαχιστον να ξερει τι πρεπει να κανει το....βραδυ...ή..

Ανώνυμος είπε...

Χαλαρώστε όλοι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.Ειτε σας αρέσει είτε όχι Κυρμανιδης δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Έχω σπίτι κοντά στη θάλασσα και βλέπω το απόγευμα πολύ χαμηλή πίεση στο δίκτυο
Συμπεραίνω ότι τα σπίτια σε υψόμετρο 40-50 Μ θα έχουν πρόβλημα υδροδότησης. Άρα κκ του Δήμου οφείλεται να αρχίσετε να ψάχνετε λύσεις για την αιχμή του καλοκαιριού....

Κριτων είπε...

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ
Αν καποιο δημοτικο θεμα θα επρεπε να ηταν ψηλα στην αντζετα της συζητησης αυτο θα ηταν η υδροδοτηση.
Και ομως για πολλους ειναι δευτερο ή και τριτο.
Συμφωνα με μελετες θα υπαρξει στο μελλον προβλημα.
Ο υδροφορος οριζων συνεχως κατεβαινει με αποτελεσμα να εχουμε υφαλμυρα νερα .
Λ.χ.Στο Ασπρονερι(υδρομαστευση) εχουμε μικρη αλατοτητα οσο προχωρουμε προς τα δυτικα της πολης αυξανεται(γεωτρηση ΑΕΓΕΚ,πηγη Βλαχα,Κονιαβιτη ψυχρο)
Σωστη λοιπον (κατ αρχην) η νουθεσια του δημαρχου για περιστολη της σπαταλης μεσω μειωμενης καταναλωσης.
Εδω επικεντρωνω ομως και την κριτικη.
Το ποσιμο νερο ειναι δικαιωμα το ιδιο σε ολα τα γεωγραφικα διαμερισματα του δημου.
Τα ΚΒ ομως δεν ειναι Αγιος Χαραλαμπος,ουτε οι inox υδροφορες που ικανοποιουν προσωρινα μια ζητηση σε ενα χωριο να χρησιμοποιηθουν ουτε καν για τον Αγιο Κων/νο ,ποσο μαλλον για την πολη με την τεραστια ζητηση των μηνων αιχμης του τουρισμου.
Ακομη και η πτωση της πιεσης στο δυκτιο ειναι καταστροφικη για την ποιοτικη εξυπηρετηση χιλιαδων παραθεριστων που πληρωνουν τις προσφερομενες υπηρεσιες του ξενοδοχειου ή των κατοικιων βραχυχρονιας μισθωσης η των πολυκατοικιων αλλα και των καταστηματων που ολα αυτα με κεντρο φυσικα το νερο .
Μην ξεχνουμε οτι το τουριστικο εισοδημα δινει μισθωτες εργασιες σε ολοι την περιοχη,ασφαλιστικες εισφορες ,ΦΠΑ,δημοτικα τελη και αλυσιδωτες συνεργειες για την οικονομια στην λοκριδα μεχρι την Λαμια.
Επι τουτου οφειλει ο δημος να διαφυλαξει την αναπτυξιακη πορεια του τοπου μεσω του τουρισμου κατα προτεραιοτητα, φροντιζοντας να μην υπαρξει ελλειψη προσφερομενου νερου.
Μαζι λοιπον με τις απαραιτητες ενημερωσεις να ενεργοποιησει προγραμμα ετησιο και επαναλαμβανομενο κατα τους μηνες χαμηλης ζητησης προς ενισχυση της υδροδοτησης προς την εποχικη υψηλη ζητηση.
Ειδωμεν

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που στα καμενα βουρλα υπαρχουν δημοτες που εχουν γνωσεις και μπορουν να ενημερωνουν!

Ανώνυμος είπε...

Κριτων γιατι τα λες τωρα,εννια χρονια με τον πρηγουμενο γιατι δεν τους τα ελεγες,ή μηπως δεν ειχαμε ελλειψη νερου τοτε.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Κρίτων , σωστή η ανάλυση : υδροδότηση –τουρισμός-οικονομάα περιοχής.
Όμως την τελευταία παράγραφο δεν την πιάνω , φιλέ.
Τι πρέπει να γίνει <>???

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Τι πρέπει να γίνει : στην χαμηλή ζήτηση για να έχουμε νερό στην εποχική υψηλή ζήτηση???

Ανώνυμος είπε...

Δεν εννοω αυτο που εχει να κανει με την "σπαταλη" λογω Υπερχειλισης των νερων οταν γεμιζουν οι δεξαμενες ,αλλα αναφερω την "χαμηλη ζητηση" ως μεγαλη χρονικη περιοδο , με δυνατοτητα ανετων αλλαγων [ μελετες ΙΓΜΕ νεες γεωτρησεις,συνδεσεις με δεξαμενες, ,δυκτια μεταφορας,μετρητες κλπ]!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε για Κ.Β πηγές υδροδοτησης αρτησιανες ασπρονεριου,βλάχα , παλυοβρυση τις τάξης των 150 -170 μκ την ώρα, γεώτρηση παθε 50 κμ(?). άρα η δεξαμενή των 600 μκ θα γεμίζει την νύχτα σε 3 ώρες. Με τηλεμετρία οι αντλίες σταματούν και το νερά, από τις αρτησιανες, πηγαίνουν στην θάλασσα.
Μια πρόταση θα είναι, επί πλέον, μια δεξαμενή των 500 μετρων κυβικων , για ντεπο/αποθήκευση και χρήση των +1000κμ την ήμερα .

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω φιλε με την προταση σου για νεα δεξαμενη,αρκει να γινει δεκτη απο τον δημο!

Ανώνυμος είπε...

Για φανταστείτε που πριν δεκαετίες ψάχναμε τα νερά Καρυάς, ξοδέψαμε εκατομμύρια δρχ. και στο τέλος τσίφος. Τα δε νερά ήταν δίπλα μας, πηγαίνανε στη θάλασσα τα βλεπαμε αλλά ας οψονται οι εμμονες.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχουμε μια βροχόπτωση, όπως η σημερινή, βλέπουμε ΠΟΥ τα δίκτυα απορροής ομβρίων, δεν λειτουργούν. Κύριοι του Δήμου, καταγράψτε τα και συμβουλευτείτε τεχνοκράτες για να βρεθούν ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, χρόνια τώρα τα ίδια και τα ιδια. Μόνοι σας ΔΕΝ μπορείτε ? Ζητείστε βοήθεια από άτομα ντόπια που μπορούν να σας δώσουν λύσεις, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ??? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ελεος και ελεος ρε φιλε,κοψτε τις υπερβολες.
Το δυκτιο ομβριων στα Καμενα εχει ηλικια ιση με τον διεθνη αυτοκινητοδρομο επι Καραμανλη του 1960 που σημερα λεγεται Γερ. Βασιλειαδη.
Οταν κατασκευαζόταν λοιπον εμπαινε μεσα η πιτσιρικαρια απο το ενα φρεατιο και εβγαινε στο επομενο !
Αυτο σημαινε οτι ειχε αρχικη διαμετρο τετοια που να χωραει ενα παιδι πεντε-εξη ετων .
Με την παροδο των ετων η λασπη το σκουπιδι κλπ περιορισαν την χωρητικοτητα με αποτελεσμα να μην μπορει να δεχθει τα νερα εντονης βροχης και να υπερχειλιζει.
Αν κατι μπορει σημερα να βελτιωσει την κατασταση θα επρεπε ενα ρομποτ-μηχανημα να μπει μεσα να καθαρισει συνολικα το δυκτιο και να το επαναφερει στην αρχικη κατασταση!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε το δίκτυο ομβρίων της Γ.Β θέλει, σωστά το λες τον καθαρισμό του. Το δίκτυο ομβρίων της οδού Μεταμορφώσεως , της Ερμού ( στο ξενοδοχείο πρώην Βενιζέλου), της Αθ. Διακου , έχετε προσέξει τι γίνεται με βροχή σαν την σημερινή? Δεν μπορούν κάθε χρόνο να κάνουν κάτι, έστω και έναν κάθε φορά? Μήπως και στα ταξί δεν γίνετε το ίδιο? Δήμαρχε, βάλε τους τοπικούς και τις υπηρεσίες σου να δουλέψουν πέρασε το καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις;;;
3,5 μμυρια έπεσαν απ' τον προηγούμενο....που ν τα;;

Ανώνυμος είπε...

Βρε ανοητοι,ΥΠΟΓΕΙΟ δυκτιο ομβριων υδατων εκτος γερ.Βασιλειαδη δεν υπαρχει πουθενα στα Καμ. Βουρλα.
Ολοι οι καθετοι και ολοι οι παραλληλοι ειναι με κρασπεδορειθρα επιφανειας..,εκτος απο κανενα δυο φρεατια που λογω εδαφους εχουν κατασκευαστει εξ αναγκης.
Που σημαινει οτι ολα τα νερα της βροχης οδηγουνται στην θαλασσα με φυσικη κλιση .
Οσα ομως φθανουν στην Κεντρικη οδο τοτε και μονο τοτε μπαινουν στο υπογειο δυκτιο και πανε στην θαλασσα.
Αντε γατακια,υδραυλικοι μηχανικοι του πολυτεχνειου ,πιαστε κανενα θεμα για τα σκουπιδια, μονο για αυτο ειστε ικανοι.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

6.23πμ, εάν έκανες μια βόλτα σε δρόμους του πρώτου σχεδίου πόλης θα έβλεπες σε πολλά σταυροδρόμια φρεάτια απορροής όμβριων (Ερμού, 28ης Οκτώβριου, Βενιζέλου, Αθ. Διακου και αλλού….. …….).
Λες ότι να τα κατασκεύασαν τότε, χωρίς δίκτυο απορροής όμβριων προς την θάλασσα (μόνον ένας ΑΝΟΗΤΟΣ θα το επικαλείτο).
Γατάκι , εσύ μόνο για τα……. σκουπίδια είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Φρεάτια και δίκτυο ομβρίων υδάτων υπήρχαν στην 28 Οκτωβρίου και στην οδό Μεταξά αλλά τά τσιμεντωσανε