01 Αυγούστου 2024

Το νερό έφερε ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε πρόβλημα για γερούς λύτες έχει μετατραπεί η υδροδότηση στους δήμους που τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω αύξηση του πληθυσμού η κατανάλωση αυξάνεται ,αγγίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της σπατάλης.

Η μεταφορά νερού για την υδροδότηση του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν η αιτία της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ νυν και πρώην δημάρχου Καμένων Βούρλων.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του οργάνου οι τόνοι σηκώθηκαν πολλές φορές καθώς ο δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή αναφορικά με τα έργα και τις υποδομές που σχετίζονται με την υδροδότηση, που ουσιαστικά υποχρεώνουν την δημοτική αρχή να αναζητά τρόπους να διαχειριστεί το πρόβλημα με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για δημότες και επισκέπτες.

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης αντέδρασε έντονα στο τρόπο που η δημοτική αρχή επέλεξε να εφοδιάσει τις δεξαμενές καταγγέλλοντας ότι δεν πληρούνταν οι υγειονομικές προϋποθέσεις.

Κυρμανίδης

Συκιώτης

lamiafm1.gr

79 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που ξέραμε ήταν ότι κατά την έναρξη του ΔΣ ,γίνονται ανακοινώσεις από τον πρόεδρο και ερωτήσεις από δημ.συμβουλους προς τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος απαντά , μετά από όλες τις ερωτήσεις ο λες

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν μπορεί σε όλες ,απαντά στην επόμενη συνεδρίαση. Τι έχει αλλάξει στον κανονισμό του Δ.Σ;

Ανώνυμος είπε...

πέρασα με το αμαξί μέσα απο καμένα βούρλα και νόμιζα οτι δεν είναι καλοκαιρι. κεντρικός δρόμος άδειος λες και είναι χειμώνας.

Ε ρε γλέντια άντε να δούμε πότε θα ξηπνησετε . Κούλης 2.0

Ανώνυμος είπε...

Εάν κάποιος ζητήσει από τον δήμαρχο, έγγραφη ενημέρωση για τα 52 αυτά ερωτήματα που έκανε ο ίδιος στον Συκιώτη, θα τα έχει συντάξει στο 7μηνο, που είναι στην καρέκλα??.
Τα περιμένουμε στο σάιτ του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα λίγο ΚΙΜ πολύ κουραστικός ο τρόπος που τα λεει μάλλον έχει μπερδέψει την αίθουσα δικαστηρίου με τ Δήμο

Ανώνυμος είπε...

Διδάσκει σε... μαθητές.

Ανώνυμος είπε...

2:23 όντως σαν να τους κανει μάθημα τώρα το εβαλα και εγώ μόνο 5’ λεπτά άντεξα και το έκλεισα με πήρε ο ύπνος

Ανώνυμος είπε...

Πασχαλη βάλε μια τάξη επιτέλους μόνο εσυ μπορείς στο λένε όλοι στα Καμένα Βούρλα.

Ανώνυμος είπε...

Ξεσπασε ο καραφλας και ο δημαρχος ηρεμα , -΄Ενα πιλαφι για τον κυριο !

Ανώνυμος είπε...


Την κατανάλωση νερού, με το οποίο εποτίζονταν το 634 δενδρύλλια κάνναβις που βρέθηκαν από την ασφάλεια στο Δήμο Καμένων Βούρλων, μπορεί ο Δήμαρχος ή αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι που είναι αρμόδιοι για αυτά τα θέματα να μας πούνε ποιος θα το πληρώσει ??? Οι δεξαμενές για το πότισμα των δενδρυλλίων ήτανε τύπου μαύρου χρώματος ή από INOX ??? Πάντως ακούγεται ότι η ασφάλεια έχει συγκεντρώσει πλούσιο γενετικό υλικό και έχουν αρχίσει οι διασταυρώσεις . Πολύ σύντομα αναμένονται ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΤΖΑΒΙΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2.5 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Δήμαρχος για την αλόγιστη σπατάλη του νερού. Δεν μπορεί μια μερίδα ανθρώπων να κάνουμε οικονομία και άλλοι να δροσίζονται στις πισίνες και να απολαμβάνουν το γκαζόν αλλά να πληρώνουμε όλοι την ίδια αξία νερού. 25.000ευρω στοιχίζει μια διαδρομή δεξαμενής ινοξ στον Άγιο Κωνσταντίνο. ...Έλεος

Ανώνυμος είπε...

Αστείοι είστε, το πρόβλημα επάρκειας νερού που δεν το λύνει ο Κιμ ως περίτρανα διατυμπάνιζε πριν εκλεγεί, ξαφνικά έγινε μομφή προς καταναλωτές με μεγάλες απαιτήσεις.

Αμ Ηλία δεν μας τα έλεγες αυτά πριν σε ψηφίσουμε και σε κάνουμε δήμαρχο.
Τώρα μας τα γυρνάς!

Ανώνυμος είπε...

η διοίκηση του δήμου και η διαχείριση ανθρώπινων συμπεριφορών είναι δύσκολη, τελικά, ε? Οι παπαντζες που έλεγες πέρσι ήταν εύκολες όμως.
πλήρης αποτυχία και κρίμα.
πες στους 'δικούς σου' να μαζευτούν. Μόνο Georgia...

Ανώνυμος είπε...

Προτιμω Μωλιωτικο νερο με ποντικια παρα Αγιοκων\κο με Ραουταμπ, ετσι και αλλιως χαμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χανιγια στα πιλαφια και ο Πιπιλας στους Αστακους, παντως τετοια κηδεια με φορτηγα
μονο στο Μενιδι εχω δει !

Ανώνυμος είπε...

Μην φοβάστε ο Πιπιλας θα σας σώσει ξανά με τον πιστό του υπηρέτη ιζνογκουντ (ΤΡΑΧΑΝΑ). Δουλεύει καλά η προπαγάνδα εδώ μέσα. Η νέα διοίκηση δεν έχει ούτε χρόνο και εσείς κράζετε. Αφήστε την γκρίνια και πάμε τον δήμο ξανά ψηλά.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη έχετε ερωτήματα για το πόσο #ψηλά# θα φτάσει ο Δήμος με τον ΚΙΜ και το κοπάδι του , γιατί αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα εκατέρωθεν συμπεριφορές & στάσεις !!!!!!

Κριτων είπε...

Απο τις τοποθετησεις των δυο ανδρων συναγωνται συμπερασματα.
Ηχητικο Α
-Μια εκτενης αναφορα στο ιστορικο για ενεργειες που αφορουν την υδροδοτηση.
-Ο εμμεσος η αμμεσος καταλογισμος πολιτικης ευθυνης εκ της διαμορφωθεισης καταστασης.
-Η αδυναμια εντος επταμηνου να ικανοποιηθει μια αθροιστικη προβληματικη ετων.
-Η εκ του ασφαλους για τον δημαρχο -μη ευθυνη-αλλα και η μετατοπιση της ευθυνης στις πρωην διοικησεις ,συμπαρασυρει και τους νυν συνεργατες του ( πρωην της παλαιας διοικησης)
Συνολικα ηταν μια εμπεριστατωμενη με στοιχεια τοποθετηση για την υδροδοτηση,μεστή ,ηπια,νομικου τυπου απευθυνομενη (οχι σε μαθητες) αλλα σε ακροαματικη διαδικασια.
ΗΧΗΤΙΚΟ Β.
-Προσπαθεια εμμεσης αποποιησης ευθυνων .
-Επικεντρωση σε συγκεκριμενο γεγονος υψηλης εντασης σημασιας.
-Υποτιμητικη εκφορα λογου, -παραδειγμα με την λεξη " Κυρμανιδη" οχι κ.Κυρμανιδη"-
-Εκρηκτικη συναισθηματικη ρητορικη.
Εν συνολω υπηρξε ποιοτικη διαφορα μεταξυ του Α και του Β ηχητικου.
Η υδροδοτηση ειναι σοβαρη υποθεση για ολους μας και ο υδροφορoς οριζοντας ηδη εχει αρχισει να εκπεμπει sos .
Η δημιουργια συστηματων αφαλατωσης δεν προχωρει λογω ενεργειακου κοστους.
Η κλιματικη αλλαγη συμβαλει στο προβλημα.
Εμεις δεν μπορουμε να εχουμε την πολυτελεια των "Πρασινων και Βενετων" για πολεμικη,αλλα μονον την εγρηγορση στην λυση.
Προταση:Μια ειδικη συνεδριαση του ΔΣ απολογιστικη ,καθε οκτωμβριο μονον για την υδροδοτηση.
Ετσι ολο το χρονικο διαστημα μεχρι την εναρξη των μεγαλων καταναλωσεων του θερους να υλοποιουνται αναγκαια εργα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο τέως Δήμαρχος μας έβλεπε πάντα αφ' υψηλού, ασχέτως το χαβαλέ που έκανε με όλους και καλά χιούμορ,.....

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αντε ρε ανωνυμουλη θα πεις εμένα υπηρέτη, που κάνω αμέσως διάγνωση στα προβλήματα και λέω την θεραπεία, εγώ σας έμαθα τι ήταν τα λεντ το θυμάσαι? Με την μαλακια που έκανε ο μπασκετμπολιστας με την ακατάλληλη για μεταφορά νερού δεξαμενή αν ήθελα θα έγραφα ολόκληρες εκθέσεις κατηγορίας και θα είχα και δίκιο, δεν το έκανα όμως γιατί είμαι βενιζελικος και όχι λαικιστης προπαγάνδας. Η δεξαμενη που ρίχνει τώρα νερό δεν είναι μόνο ινοξ έχει εξαερισμό και μονωσεις ώστε να μην επηρεάζεται από την ζέστη το νερο το λάδι η σοκολάτα κλπ.Η ένδειξη στα γερμανικά "nur fur lebensmittel "σημαίνει μόνο για είδη παντοπωλειου τρόφιμα, leben σημαίνει ζωή και mittel τρόπος ή σκοπός. Αυτή η δεξαμενή είναι πανάκριβη και αν έχει μεταφέρει σοκολάτα υγρή και μετά θέλεις να μεταφέρεις λάδι, το εσωτερικό πλύσιμο θέλει αρκετή ώρα από άνθρωπο που μπαίνει μέσα για να φύγουν τα υπολείμματα σοκολάτας και πάλι δεν φεύγουν 100%.Είναι περίπλοκη η κατάσταση για μεταφορά τροφίμων, δεν είναι κάτι απλό. Άλλο οι ελιές που θα πλυθούν πριν συσκευαστουν και το λάδι που θα φιλτραριστει που μπαίνει σε τέτοιες μαύρες δεξαμενές κατάλληλες για τρόφιμα.,,,,,,,Όπως τότε που είχε γράψει ο Πασχάλης εκείνο το κείμενο πριν τις εκλογές, ρώτησε τον κυρμανιδη τι σκέφτεσαι για το δήμο και του είπε κοίτα ψηλά κλπ κλπ. Ρε έχετε καταλάβει με τι λαϊκισμό και παπαρες πήρατε εκλογές? Μόνο ο τζουβελος αξίζει το μοντέλο των 80ς ελπίζω με το 5χ5 στην νέα αγναντη να μην με απογοητεύσει!

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ θα τρίβεις τα μάτια σου μόλις κλείσει χρόνο η νέα διοίκηση και θα ζητάς συγνώμη!!! Όλοι θυμόμαστε την κωλοτουμπα σου αφού έχασε ο Πιπιλας. Δεν είχε λαλήσει καν ο πετεινός. Ο Πασχαλης θα πάει τον δήμο ψηλά όπως είχε υποσχεθεί στο κείμενο του.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Πασχαλης μπορεί …….. οι υπόλοιποι έχουν καβαλήσει καλάμι

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός με τον Λουκουμά λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια ο Λουκουμάς , είναι πολύ καλός για να βγάζει τους Φοίνικες από το Κάμπικ του ΕΟΤ να τους παίρνει, και να πηγαίνει να τους τοποθετεί μπροστά στην παραλία τη δικιά του. Αυτός είναι ικανός να μην αφήσει τίποτα στο Δήμο, οι τοίχοι να μείνουν μόνο …..

Ανώνυμος είπε...

Ασβουρια ,παψτε να βρωμιζετε το μπλοκ με τις ακαθαρσιες σας.
Μπλοκερ βαλε φραγη στις ανοησιες.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο δήμαρχος γνωρίζει ότι εργολάβος γεωτρήσεων οφείλει να κάνει μια γεώτρηση στον Άγιο Κωνσταντίνο κα μάλιστα σωληνωμενη και εντελώς δωρεάν γιατί δεν την απαιτεί?

Ανώνυμος είπε...

Λουκουμάς , λουκουμάς για να γεμίσει φοίνικες από το κάμπινγκ του ΕΟΤ το μαγαζι μπροστά να έχει ίσκιο

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ποια κωλοτουμπα ρε κεφτέ, όλο ψέματα γράφετε. Εκείνο το κείμενο ήταν ότι πιο ηλιθιο έχω δει ποτέ. Να πεις σε σαιτ του κωλου δημοσιεύτηκε τι καλό μπορεί να βγάλει η Φθιώτιδα η πατρίδα των μπακλαβαδων.Ο μπασκετμπολιστας σύνταξη προσπαθεί να βγάλει από το δήμο, είναι τελείως ανίκανος. Για πήγαινε στο Πασχάλη να του πεις για πεζοδρομηση καθετων στα καμένα, με την σκέψη και μόνο θα κλασει τόσο μαλλί που ο μπασκετμπολιστας θα πλέξει 3 κασκόλ. Είδα κατά τύχη στο φμπουκ ότι βάλανε ξύλα σε παγκάκια και το διαφήμιζαν, ρε πας καλά αυτά είναι πρότυπα 1950.Ο πρόεδρος σας καλός χορευτής αλλά με χαμόγελα δεν γίνεται τίποτα στο Δήμο. Είστε χειρότεροι γλυφτες από τους αγιοκωνσταντινιωτες εκεί στα καμένα, να ευχαριστειτε τους βλακες κρονους από τον Άγιο που σας χρηματοδοτουν στα δύσκολα χρόνια και μετά σκοτάδι στην πλατεία μας. Ξεχάστε και τα πολιτιστικά τώρα συναυλίες κλπ ακούστε πεγκυ ζηνα στο γιουτιουμπ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κώστα καλά τους τα λες μήπως ανοίξουν τα στραβάδια τους γιατί αυτή νόμιζαν πως ο Δήμος είναι εύκολη υπόθεση αμ δε όμως

Ανώνυμος είπε...

Η μετατοπιση δενδρων απο ενα δασος σε ενα αλλο μερος ειναι μεν παραβαση συμφωνα με τον νομο, αλλα χρησιμη εφ οσον δεν ειναι ιδιωτικος χωρος οπως η παραλια στα Καμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζοντας οτι, η Ενημερωση θα ελθει και στα Αλλα Μεσα
Οφειλω ως Δημοτης Οτι, στο insagram του Δημου Εχει Αναρτηθει Πληρης και Λεπτομερης Ενημερωση Απο το ν Δημαρχο κ. Κυρμανιδη Ηλια για την Εικονα της Αρδευσης του Αγ. Κωνσταντινου.
Ευχομαι να συνεχεισει Ετσι.

Ανώνυμος είπε...

Βρε καραγκιοζη Tραχανα όπως θες τα λες…
Λες «ο μπασκετμπολιστας σύνταξη προσπαθεί να βγάλει από το δήμο, είναι τελείως ανίκανος»
Ο δικος σου ο ικανος πιπιλας τι εκανε;
Για τον εαυτο του δουλεψε 9 χρονια…
Να οροφοδιαμερισμα στη λαμια… να ελαιοπεριβολο στο λογγο για φωτοβαλταικο παρκο…
Να jeepαρες BMW και τωρα PORSCHE…
Όλα αυτά τα πληρωσε με λεφτα που εβγαλε σαν γιατρος;
Μπιτ ηλιθιος εισαι;
Μιζες, μιζες, μιζες…
Γλυκαθηκε 9 χρονια και γι αυτό θελησε να ξαναβγει πέρσι και θα προσπαθησει και παλι το ’29…
Αφου υπαρχουν κουτορνιθια, σαν εσενα, που τον πιστευουν, μακακας είναι ;
Αι σαπερα βρε ξερολα… αντε σε κανα ψυχιατρο να σε κοιταξει…
Υστ/
Χρησιμοποιησα και εγω επιθετα… μονο εσυ ξερεις ;
Απο δω και περα ετσι θα σε στολιζω… κολοτουμπα που ψαχνεις για καρεκλα …
Υστ/
Και συ βρε μακακα 12.15... τι καλα τα λεει; Σταματα να τον τρολαρεις γιατι θα λαλησει τελειως στο τελος...

Ανώνυμος είπε...

Κ κατά τύχη μπήκαν όλα στο ίδιο δημόσιο μέρος που εφάπτεται με το μαγαζι του λουκουμά ; Νομική παράβαση ίσωμα να ερευνάται η κλοπή δημόσιας περιουσίας αλλά ηθική λουκουμά είναι σίγουρα

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο τύπου για την ύδρευση της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου

Επειδή τις τελευταίες ημέρες η σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η παραπληροφόρηση έχουν καταστεί η αγαπημένη ενασχόληση μιας, ευτυχώς μικρής μερίδας, που δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία και δημιουργεί τοξικότητα, επιτρέψτε μου να βάλουμε το θέμα στην πραγματική του βάση.
1. Πέρυσι τέτοια εποχή ακούσαμε από τα πιο επίσημα χείλη της τότε Δημοτικής Αρχής ότι, το πρόβλημα της ύδρευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο «Δήθεν οφειλόταν στις διακοπές ηλεκτροδότησης»... Δηλαδή κατά τα λεγόμενά τους αυτός ήταν ο βασικός λόγος, που ο Άγιος Κωνσταντίνος δεν είχε νερό…
2. Στις 12 Δεκεμβρίου του 2023, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των Δημοτικών εκλογών και πριν να αναλάβω καθήκοντα, έστειλα μία επιστολή προς το Δήμο Καμένων Βούρλων με την οποία υπέβαλα 52 κρίσιμα ερωτήματα, που περιελάμβαναν όλα τα αντικείμενα και τις υποχρεώσεις, τις δράσεις και τις ευθύνες του Δήμου. Μάλιστα επισήμανα ότι «… Οι εκλογές τελείωσαν, πλέον δεν υπάρχουν αντίπαλοι ούτε νικητές και ηττημένοι. Οι μόνοι μας αντίπαλοι είναι τα προβλήματα του τόπου μας και όλοι ενωμένοι πρέπει να εργαστούμε για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συνδημοτών μας. Προκειμένου να μη χαθεί ούτε μία κρίσιμη ώρα προετοιμασίας, σας ζητώ να με ενημερώσετε άμεσα στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και τη συνέχεια και συνέπεια που πρέπει να τη διέπουν».
Με ένα από τα παραπάνω ερωτήματα καλούσα την τότε Δημοτική Αρχή να με ενημερώσει για την ύδρευση κάθε Δημοτικής Κοινότητας ξεχωριστά και ειδικότερα να καταγράψει και να περιγράψει τις υφιστάμενες πηγές και γεωτρήσεις, τα υδραγωγεία και τις δεξαμενές, τα εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα, τα συστήματα καταμέτρησης και ότι άλλο σχετικό με την ύδρευση.
Λίγες ημέρες μετά ο τότε Δήμαρχος με ιδιόχειρο σημείωμα πάνω στην αίτησή μου, έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα…
3. Συνεπώς, σύμφωνα με τα παραπάνω, όταν την 1η Ιανουαρίου του 2024 αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή επίσημα τα καθήκοντά μας α) γνωρίζαμε ότι το βασικό πρόβλημα στην ύδρευση του Αγίου Κωνσταντίνου οφείλεται στον ΔΕΔΔΗΕ… και β) δεν είχαμε στα χέρια μας κανένα φάκελο και καμία χρήσιμη πληροφορία που να αφορά στην υδροδότηση των δεκαπέντε (15) Δημοτικών Κοινοτήτων, άρα και του Αγίου Κωνσταντίνου.
4. Στις 08.03.2024(!!!) οι υπογράφοντες μελετητές κατέθεσαν στο πρωτόκολλο του Δήμου Καμένων Βούρλων το με αρ. 2163 έγγραφο «Έκθεση Υδρογεωλογικής Αναγνώρισης στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ΠΕ Φθιώτιδας».
Σε αυτό το έγγραφο, με έκπληξη διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:

Ανώνυμος είπε...

Α) ο Δήμος Καμένων Βούρλων στις 31.08.2017(!!!) με το με αρ. 10495 έγγραφο ζήτησε από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) την εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης για τη διευκρίνιση των αιτιών μείωσης της παροχής νερού της πηγής «Αστέρω» από την οποία καλύπτονται οι υδροδοτικές ανάγκες της Δ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου. Παράλληλα ζητούσε να εντοπιστούν περιοχές με υδρογεωλογικό ενδιαφέρον προκειμένου να επιλυθούν με αντίστοιχα έργα και προτάσεις τα υδρευτικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν το Καλοκαίρι του 2016.
Από το παραπάνω αίτημα του Δήμου προκύπτει ότι αφενός το πρόβλημα στην υδροδότηση δεν οφειλόταν κυρίως στις διακοπές της ηλεκτροδότησης (όπως αβάσιμα και ανεύθυνα ισχυριζόταν τον Αύγουστο του 2023) και αφετέρου ότι ήδη από το Καλοκαίρι του 2016 είχαν παρατηρηθεί προβλήματα στην ύδρευση της Δ.Κ Αγίου Κωνσταντίνου, τα οποία η τότε Δημοτική Αρχή γνώριζε.
Β) Το ΙΓΜΕ συνέταξε τη σχετική μελέτη και κατέληξε συνοπτικά στα παρακάτω ευρήματα-συμπεράσματα:
- «Το δίκτυο μεταφοράς νερού (εσωτερικό και εξωτερικό) είναι παλιό και από αμιαντοσωλήνες, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εντοπιστούν οι διαρροές νερού, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι σημαντικές. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, τα 2/3 του νέου δικτύου έχουν κατασκευαστεί αλλά δεν τίθενται σε λειτουργία, διότι πρέπει να κατασκευαστεί και το υπόλοιπο δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές απώλειες νερού»
- «Μία άλλη αιτία του προβλήματος πέρα από τις σημαντικές διαρροές λόγω της παλαιότητας του δικτύου είναι η μη σωστή διαχείριση του νερού (κακή χρήση στις ντουζιέρες της παραλίας, αλόγιστη κατανάλωση για άρδευση κήπων, περιβολιών κ.λ.π.).
Το ΙΓΜΕ μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις προχώρησε και σε προτάσεις για να υλοποιηθούν αντίστοιχα έργα και δράσεις προκειμένου να μην παρατηρηθούν μελλοντικά προβλήματα στην υδροδότηση:
- «Άμεση λειτουργία του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού (εξωτερικό και εσωτερικό) πριν το επόμενο Καλοκαίρι (Δηλαδή πριν το Καλοκαίρι του 2018!)
- «Διάνοιξη ερευνητικής γεώτρησης νοτιοδυτικά της εκφόρτισης, σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από την πηγή «Αστέρω» με διάμετρο 8 5/8 και βάθος 80 μέτρων περίπου προκειμένου να διερευνηθεί και να εκτιμηθεί η μείωση της παροχής της πηγής «Αστέρω».
- «Για την αντιμετώπιση της άσκοπης κατανάλωσης νερού καλής ποιότητας προτείνεται η εκτέλεση ερευνητικής γεώτρησης δυτικά του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου. Το προτεινόμενο βάθος είναι 50-60 μέτρα.»
Για το λόγο αυτό προτείνεται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου ανάπλασης του δρόμου και της παραλίας, να κατασκευαστούν ανάλογες υποδομές διέλευσης από τώρα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα αργότερα.
- «Να υπάρξει τιμολογιακή πολιτική στις καταναλώσεις ποσοτήτων νερού, για να μην γίνεται σπατάλη, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο».
- «Στο σημείο τροφοδοσίας με νερό για τα πλοία της γραμμής για Β. Σποράδες να τοποθετηθεί μετρητής κατανάλωσης , ώστε να ελέγχονται και να υπολογίζονται οι ποσότητες νερού στο πλαίσιο της σωστής διαχείρισης».

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ:
Κατά τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα και δεν επιδέχονται της οποιασδήποτε αμφισβήτησης τα ακόλουθα:
i) Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή γνώριζε τουλάχιστον από το Καλοκαίρι του 2016 δηλαδή 8 χρόνια πριν, ότι υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου
ii) Ότι στις 31.08.2017 η ίδια Δημοτική Αρχή έδωσε εντολή στο ΙΓΜΕ προκειμένου να εκπονηθεί «Έκθεση Υδρογεωλογικής Αναγνώρισης στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ΠΕ Φθιώτιδας»
iii) Ότι η ανατεθείσα και εκπονηθείσα μελέτη με τα ευρήματα και τις προτάσεις της, κατά τα παραπάνω αποκρύφθηκε!
iv) Ότι επί 7 χρόνια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έλαβε καμία μέριμνα και δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε ενέργεια, σύμφωνα με τα πορίσματα και τις προτάσεις της παραπάνω μελέτης του ΙΓΜΕ προκειμένου να λύσει το πρόβλημα υδροδότησης του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Στους λίγους μήνες που ασκούμε τα καθήκοντά μας, κάτω από συνθήκες όχι απλά αντίξοες και χωρίς κανένα στοιχείο και καμία πληροφορία που να αφορά στην υδροδότηση του Αγίου Κωνσταντίνου (αντίθετα μας έλεγαν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και πέρυσι έφταιγε ο ΔΕΔΔΗΕ…) προχωρήσαμε στις παρακάτω ενέργειες:
- Με επιτόπιες αλλεπάλληλες αυτοψίες και τη συνεργασία του υδραυλικού του Δήμου και εξωτερικών εξειδικευμένων συνεργατών καταγράψαμε την πραγματική κατάσταση όλου του συστήματος υδροδότησης του Αγίου Κωνσταντίνου (πηγή, δεξαμενή, εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο)
- Επιβεβαιώσαμε ότι η κυριότερη αιτία (όχι όμως η μοναδική) του προβλήματος είναι οι σημαντικές απώλειες νερού που προκύπτουν λόγω της παλαιότητας των αμιαντοσωλήνων.
- Επιβεβαιώσαμε ότι, αν και από το 2013 (!!!) έχει κατασκευαστεί νέος αγωγός (εσωτερικού δικτύου) επί 10 περίπου χρόνια, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση και να εκτελέσει το έργο «Αποσύνδεση των παροχών ύδρευσης από τον αμιαντοσωλήνα και επισύνδεσή τους στον νέο αγωγό».
Την αξιολόγηση για όλα τα παραπάνω και τα αντίστοιχα συμπεράσματα τα αφήνουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.
- Άμεσα επικοινώνησα με την Κεντρική Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αξιώσω και να λάβω χρηματοδότηση για το παραπάνω έργο, καλύπτοντας καθυστέρηση 9,5 ετών. Παρόλο που βρήκα θετικό κλίμα και ανταπόκριση εύλογα μας ζητήθηκε ο φάκελος εκτέλεσης του έργου του νέου αγωγού. Διότι πολύ λογικά για να χρηματοδοτηθούν οι συνδέσεις προαπαιτείται να αποδεικνύεται με νόμιμο τρόπο η προηγούμενη κατασκευή του εσωτερικού δικτύου. Δυστυχώς στο Δήμο Καμένων Βούρλων, όπως εγγράφως μου απάντησε η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ο φάκελος του συγκεκριμένου έργου(!!!)
Δίκην «εξερευνητή» επί τρείς μήνες σε μία διαδικασία επίμονης και επίπονης αναζήτησης απευθύνθηκα σε οποιοδήποτε πιθανό και απίθανο φορέα ή υπηρεσία, που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το έργο, προκειμένου να βρω το φάκελο ή έστω κάποια στοιχεία αυτού, χρήσιμα και κρίσιμα για τη χρηματοδότηση του έργου των συνδέσεων. Μετά από τρείς μήνες είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι η χρηματοδότηση του νέου αγωγού εξετάζεται θετικά και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε επίσημα καλά νέα.
Σε κάθε περίπτωση δεσμεύομαι προσωπικά ως Δήμαρχος και για λογαριασμό της νέας Δημοτικής Αρχής ότι, το επόμενο Καλοκαίρι δεν θα βρεί τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές του Αγίου Κωνσταντίνου να υδροδοτούνται μέσω δικτύου από αμίαντο. Σχεδόν δέκα (10) έτη αδιαφορίας, εγκατάλειψης και εμπαιγμού είναι πολλά και αυτό το πρόβλημα θα λάβει τέλος «τελεία και παύλα»!
Παράλληλα όμως και ενώ ενεργούσαμε για όλα τα παραπάνω πριν από λίγες μέρες τυχαία ενημερωθήκαμε για κάτι, το οποίο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή 9,5 ετών όφειλε να γνωρίζει, ότι σε παρακείμενη τοποθεσία περίπου 3 χιλιόμετρα από την πηγή «Αστέρω» και στο ύψος του ΠΑΘΕ κοντά στο ξωκλήσι της Παναγίας του οικισμού «Πάτερα» υπάρχει γεώτρηση, η οποία κατασκευάστηκε κατά την εκτέλεση του έργου του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, η οποία ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο και τη διαχειρίζεται κατά χρήση ο παραχωρησιούχος του έργου.

Ανώνυμος είπε...

Άμεσα και μετά την παραπάνω πληροφόρηση προχώρησα στις παρακάτω ενέργειες:
Α) Στις 18 Ιουλίου 2024 απέστειλα αίτημα προς τον παραχωρησιούχο «Νέα Οδός Α.Ε.» προκειμένου να συναινέσουν αφενός να λάβουμε τα απαραίτητα δείγματα νερού για βιοχημικό έλεγχο και αφετέρου (Αν το νερό κρινόταν και πιστοποιούταν ως κατάλληλο) να μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτού για να ενισχύσουμε τα ημερήσια αποθέματα της δεξαμενής του Αγίου Κωνσταντίνου.
Β) Την ίδια ημέρα έστειλα ανάλογο έγγραφο στην Διεύθυνση Δ17 του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να λάβω τη σχετική άδεια.
Γ) Με την άμεση και καταλυτική συνδρομή του αρμόδιου υπουργού και συντοπίτη μας κ. Χρήστου Σταϊκούρα (Τον οποίο ευχαριστώ και δημόσια) στις 19.07.2024 λάβαμε τη σχετική άδεια.
Δ) Ήδη λάβαμε τις πρώτες αξιολογήσεις από τον επίσημο βιοχημικό έλεγχο και το νερό κρίθηκε κατάλληλο και ασφαλές για πόση.
Ε) Παράλληλα τρέχουμε με τους συναρμόδιους φορείς όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου με τρόπο απόλυτα νόμιμο και ασφαλή να λάβουμε νερό από την παραπάνω γεώτρηση και να το διοχετεύσουμε στη δεξαμενή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ευελπιστούμε όλες οι συνθήκες να συντρέξουν θετικά και να έχουμε αίσια έκβαση, παρέχοντας μια επιπλέον λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Όμως αναπόφευκτα και αβίαστα προκύπτει το εξής ερώτημα:
Όλα όσα παραπάνω πραγματοποιήσαμε και για τα οποία ακόμα ενεργούμε σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός μηνός, από τη μέρα που τυχαία πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη της συγκεκριμένης γεώτρησης, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν πρόλαβε σε 9,5 έτη να πληροφορηθεί, να δράσει και να υλοποιήσει;
Και εδώ αφήνουμε στη διάθεση σας ως δημότες να αξιολογήσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα…
Αγαπητές και αγαπητοί συνδημότες,
Είμαι σίγουρος ότι έχετε ενημερωθεί τόσο για την κατάσταση του Δήμου, που παραλάβαμε την 1η Ιανουαρίου, όσο και για το αντίξοο περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλούμαστε να δράσουμε και να λειτουργήσουμε τους πρώτους 7 μήνες της θητείας μας.
Οφείλω να ευχαριστήσω τις περισσότερες και τους περισσότερους από εσάς, αφενός για την κατανόησή σας και αφετέρου για την εύλογη υπομονή και αντοχή σας. Διότι ως λογικοί άνθρωποι και ως πολίτες που γνωρίζετε τι συνέβαινε στο Δήμο τα προηγούμενα 9,5 χρόνια, κατανοείτε και συμμερίζεστε ότι, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό σε 7 μήνες ούτε καν σε 1 ή 2 χρόνια να καλυφθούν πολυετείς υστερήσεις, να αντιμετωπιστούν χρόνιες παθογένειες και γενικά να γίνουν όλα εκείνα, που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα όταν έχουμε αναλάβει ένα Δήμο, που δεν είχε καν ψηφισμένο προϋπολογισμό, ως όφειλαν να έχουν πράξει από τον Οκτώβριο του 2023, που παρέλαβε χρέη που ακόμα αναγγέλλονται και ακόμα καταμετρούνται, με ανύπαρκτη διοικητική δομή και με υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπάνω δεν αποτελούν άλλοθι αλλά είναι τα πραγματικά δεδομένα, υπό την επιρροή των οποίων υποχρεωτικά λειτουργούμε ως νέα Δημοτική Αρχή όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε, για ποιους λόγους, ευτυχώς ελάχιστοι, πεισματικά επιμένουν στην παραπληροφόρηση, στην οχλαγωγία, στην διασπορά ψευδών ειδήσεων και στη δημιουργία μιας τοξικότητας που δεν ταιριάζει στην κοινωνία μας, την οποία όλες και όλοι μαζί δεν πρέπει να αφήσουμε να επεκταθεί. Διότι άλλωστε ο θυμόσοφος λαός έχει πει για αντίστοιχες περιπτώσεις ότι, αφενός «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι» και αφετέρου «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Σας ζητώ να είστε στα πάντα και πάντοτε παρόντες.
Να συμμετέχετε ενεργά και να ενημερώνεστε για όλα .
Να αξιολογείτε, να κρίνετε, να μας συγκρίνετε (και αν υπάρχει λόγος) ακόμα και να μας κατακρίνετε.
Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει εδώ και καιρό αφήσει πίσω της τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.
Δεν συμμερίζεται τα δίπολα «Οι ψηφοφόροι μας και οι μη ψηφοφόροι των άλλων» ούτε «Οι δικοί μας και οι άλλοι».
Για τα επόμενα χρόνια ασκούμε και θα ασκούμε τα καθήκοντά μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντί σας με εντιμότητα, με ειλικρίνεια, με διαφάνεια και με ισονομία. Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, μάχη που δεν κερδήθηκε είναι αυτή που δεν δόθηκε.
Και εμείς εδώ μαζί σας θα δίνουμε όλες εκείνες τις μάχες που απαιτούνται για να ξανακάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και τους πολίτες ευτυχισμένους.

ο Δήμαρχος
Ηλίας Γ. Κυρμανίδης

Ανώνυμος είπε...

Ο επομενος δηναρχος θα ειναι εκεινος που θα προτεινει ο Κιμ και η ομαδα του
Αν επιμεινει ομως να συνεχισει τοτε δινει το δικαιωμα και στον Πιπιλα για ελπιδα .
Δηλ αν υποθεσουμε οτι ο κωστας Κεφαλας ή η Μπητα ειναι ο υποψηφιος της ομαδος κυρμανιδη τοτε ο πιπιλας δεν εχει ελπιδες.
Αυτο δεν εχει να κανει με τις δυνατοτητες του προτεινομενου -η αλλα με τις διαπιστωμενες αδυναμιες του πιπιλα.
Επιτελους ας φανε και αλλοι ψωμι?
!!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι δουλεύουν η σωστές διοικυσεις.. Τα βλέπεις πιπίλα και πυστε ακόλουθε Τραχανά;;

Πάμε πάλη ψιλά!

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά τότε που το έκανε αγαπούσε πιπίλα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ηλία! Μαζί σου ως το τέλος!

Ανώνυμος είπε...

Η συμφωνία δεν είναι να είναι ο Ηλιας μέχρι το τέλος . Η προταση του είναι το δίπολο Κεφαλας Μπητα . Κοιτά να το δεχτείς γρήγορα για να το χωνέψεις Ήλια

Ανώνυμος είπε...

414.....γελάει ο κάμπος! Θα αφήσει αυτός την καρέκλα????? Δεν βλέπεις ότι δεν αφήνει να μιλήσει κανένας στο συμβούλιο? Ότι μόνο αυτός είναι εισηγητής παντού?

Ανώνυμος είπε...

Μη λες μεγάλες κουβέντες μη φύγεις πρώτος

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ Ηλία απ αυτούς τους δυο που λες αν μπορούσαν τόσα Χρονια θα είχαν κατέβει

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ την Sussi! αλλά καλή είναι και η Τζένη!

Ανώνυμος είπε...

Γελάει καλύτερα οποίος γελάει τελευταίος . Ας κάνουν ότι δεν ξανά κατεβαίνουν κ θα σ πω που θα πάει ο Λιας

Ανώνυμος είπε...


Ο Μαο ειναι ο αντιστοιχος Χανιγια του πριγκιπατου Ρεγκινιου!

Ανώνυμος είπε...

Ο επόμενος δήμαρχος γατάκια δεν θα είναι καμενοβουρλιωτης.Υπαρχουν ικανοί και καταρτισμένοι που με ανώτεροι πολιτική στήριξη θα ηγηθουν

Ανώνυμος είπε...

Εγώ γνωρίζω είδη δυο από Μωλο που είναι έτοιμοι για να κατέβουν στον στίβο . Πάμε κ από αλλου να δούμε ;

Ανώνυμος είπε...

Μπλοκερ δεν καταλαβαινεις οτι αυτος ο Τραχανας,με αυτα που λεει και τη γλωσσα που χρησιμοποιει, υποβαθμιζει το αξιολογο του μπλοκ?
Μη μου πεις οτι εχουμε δημοκρατια και ο καθενας....κλπ δημοκρατικα, γιατι δεν στεκουν, στη δημοκρατια ισχυει ''το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν'.
Μπουχτισαμε απο πολυλογαδες δηθεν πολιτικους (οπως ο δημαρχος ΚΥΜ).
Η δημοκρατια θελει πραξεις και οχι ωραια λογια,
Τα λογια ειναι για τα.. προβατα!

Απ' οτι εχει πει αυτο το "νουμερο", γιατι για "νουμερο" προκειται, ανταλλασετε και αποψεις μεσω εμαιλ.
Αν στεκει, πες του καμια κουβεντα να σταματησει το μπλα-μπλα, και να γραφει γι αυτα που ξερει, και οχι γι αυτα που φανταζεται.
Και επισης να μην ριχνει λασπη σε προσωπα, που κατα κοινη παραδοχή, προσφεραν στον τοπο (Τετριμιδας,Φλωρακης,κλπ)
ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

George N είπε...

Ο Δήμος μας από το 2014 μπήκε σε μια τροχιά διαρκούς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει οτιδήποτε με ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ και υπεύθυνος γι αυτό είναι ο τέως δήμαρχος κ Συκιώτης.
ΑΝ ο δικηγόρος-δήμαρχος κ Κυρμανίδης ΗΘΕΛΕ να μπει μια ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ώστε να βρεθούν χρήματα για λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας , ΘΑ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ για την προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον κ Συκιώτη, α) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της περιόδου δημαρχίας του, και β) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του κ Συκιώτη διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτά που δηλώνει στις φορολογικές δηλώσεις του ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ούτε την απόκτηση υπερπολυτελών jeep και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, ούτε τον πολυτελή/προκλητικό τρόπο ζωής του.
Κάτι πήγε να κάνει ο συνδημότης μας κ Σκούφιας αλλά χωρίς υποστήριξη δεν κατάφερε τίποτα. Αλλά, είναι άλλο να προσπαθεί μόνος ένας δημότης και άλλο η επίσημη δημοτική αρχή να ζητήσει να πέσει άπλετο φως στα πεπραγμένα του τέως δημάρχου κ Συκιώτη.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως, ο δικηγόρος-δήμαρχος κ Κυρμανίδης , για λόγους που μόνο αυτός ξέρει… ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τους προεκλογικούς του ‘’φιλιππικούς» κατά του τέως δημάρχου. Την ψήφο μας ήθελε, την πήρε και τώρα άλλα λόγια… !
Επομένως, μην περιμένετε κάτι το διαφορετικό επί δημαρχίας του !
Η πολιτική του θα είναι μια πιστή αντιγραφή των πεπραγμένων του τέως !
‘’Δεν έχω λεφτά… δεν θα έχετε νερό’’
Και μην ξεχνάτε: ‘’ Οι κρίσεις γεννάνε Κροίσους ‘’
George N


Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ...
Ο ΝΥΝ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2029...
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, "ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ"...
ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ...
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ...



Ανώνυμος είπε...

Για τον διαλογο με τον George N. και με τον 10.47πμ 3/8.
Αναλυουν την πραγματικοτητα μεσω του αποτελεσματος και οχι της Αιτιας.
Ο Δημος κ.βουρλων ειναι συνοθυλευμα γεωγραφικης,οικονομικης, και τοπικης κουλτουρας.
Ο Καλλικρατης ηταν λαθος επιβεβλημενη πολιτικη με σκοπο ναι μεν την ενοποιηση ανταποδοτικων υηρεσιων και την οικονομια κλιμακος,αλλα στην ουσια απετυχε, διοτι οπως -πριν Καποδιστρια- η καθε περιοχη ειχε την "εξειδικευση"της και την λυση ,τωρα εγινε "γενικης ιατρικης"!.
Ετσι ακομη και με δημαρχο την Καμιλα Χαρις το αποτελεσμα δεν θα αλλαξει σημαντικα.
Αλλη αιτια ειναι οτι ο μεσος δημοτης ψηφιζει συστημικα (εκτος των ακρων) για να εχει την ευκαιρια να συμμετασχει στην διαφθορα(βλεπε ατομικο συμφερον) και οχι να συμβαλλει στην παταξη της,ετσι και στα τοπικα οδηγειται σε μη
αξιολογητικη σταση ,εναντι των υποψηφιων αυτοδιοικητικων.
Αυτο το πλαισιο σκεψεις δεν δινει δυνατοτητα ορθολογικοποιησης της ηδη αρνητικης καταστασης,αλλα ως αντιδραση εχουμε το φαινομενο της αποσπασματικης διαμαρτυριας,αναλογα την ενταση του προβληματος.
Ετσι αντι να υπαρχει προταση λυσης να υπαρχει πολεμικη.
Το παρελθον στον δημο ειναι χρησιμο για συμπερασματα οχι ομως για επαναληψη.
Αν εθετα μια προταση αυτη θα ηταν η εξης:
Υποψηφιος Δημαρχος με οριζομενο εξ αρχης αντιδημαρχο( Διαδοχή) την προεκλογικη περιοδο με στοχο η πρωτη περιοδος της πενταετιας να εχει - ασφαλιστικη δικλειδα- για την επομενη με τον εξ αρχης υποδεικνυομενο ως επομενο υποψ δημαρχο!
Κατ αυτον τον τροπο ,οι δημοτες να ξερουν εκ των προτερων το πολιτικο παιχνιδι και κυριως να μην εχουμε το φαινομενο της επαναληψης (βλεπε κουραση,αλαζονεια κλπ).
Αυτη η πρακτικη -δυαδικο συστημα- θα δωσει την δυνατοτητα στον ψηφοφορο δημοτη να κρινει δυο ατομα και οχι ενα.
Η αποδοση του πρωτου (δημαρχος)με τον συνεχη "επιτηρηση" του δευτερου(Αντιδημαρχος) για ευνοητους λογους θα οδηγουσε σε θετικα αποτελεσματα..

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την έλλειψη ιδίων πόρων στο Δήμο: Είναι προκλητική και αδιανόητη η αδιαφορία πολλών να μην πληρώνουν την πολυετή κατανάλωση του νερού τους (ή τουλάχιστον να προβαίνουν σε ρύθμιση), τα τέλη που αφορούν στα νεκροταφεία κ.λ.π. Εύκολα στοχοποιούν τον Δήμο, αλλά ο Δήμος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις.


Ανώνυμος είπε...

Φίλοι σχολιαστές, αναφέρεστε στους ίδιους πόρους , ποιοι είναι αυτοί;
Α. Η ύδρευση/αποχέτευση/καθαριοτητα/φωτισμός είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες και κάθε χρόνο συμφωνα με τα εσοδα στις υπηρεσίες αυτες έχουμε νέα τιμολογια (υποχρεωτικά για την εκάστοτε διοίκηση στην έγκριση του πρ/σμου). Θα πω ότι δεν είναι εσοδο για διαφορα εργα. Όταν η εκάστοτε διοίκηση πχ Συκιωτης, δεν ασκεί πολιτική είσπραξης , τοτε επιβαρύνεται ο δημότης με αυξησεις . Έπεται ...... συνέχεια ωρα για μεσημεριανό ....

Ανώνυμος είπε...

Εσενα σοβιετικε αριστεροδεξιε Κρατιστη γιατι να σε πληρωνει ο φορος-κοπος του αλλου ,οταν εισαι στην ουσια αργομισθος, δεν δεχεσαι την αξιολογιση στην μονιμοτητα σου, πληρωνεσαι σε ολη σου την ζωη, δεν πληρωνεις ποτε φορο εισοδηματος δηθεν για εικονικη παρακρατηση, δεν πληρωσες ποτε ασφαλιστικη εισφορα και εισαι και τυπικα καθε Σαββατοκυριακο αραχτος , παρασιτικε.

George N είπε...

Διαφωνώ και με τους 3 σχολιαστές 12.44, 12.58, 1.42
Με τον 12.44 διότι 1) ο Καλλικράτης είναι νόμος του Κράτους και με αυτόν πρέπει να πορευτούμε όπως πορεύονται και άλλοι ανομοιογενείς Δήμοι στην Ελλάδα (πχ Λαμίας) και 2) το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό και ορίζεται και αυτό από νόμους του Κράτους. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε διαφορετικά. Την αλλαγή ‘’γηπέδου’’ την αποφασίζει η κεντρική κυβέρνηση. Εμείς εδώ πρέπει να προτείνουμε λύσεις που τις επιτρέπει η νομοθεσία.
Με τον 12.58 διότι η είσπραξη των τελών είναι καθαρά υπόθεση του Δήμου και οφείλει να βρει τρόπους να τα εισπράξει. Και υπάρχουν πολλοί. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει θέληση για είσπραξη. Και αυτή δεν υπήρχε ούτε με τον προηγούμενο ούτε με τον τωρινό δήμαρχο. Και ξέρεις γιατί ; Γιατί υπάρχει αυτή η ρημάδα η ψήφος επανεκλογής !!!
Με τον 1.42 διότι συγχέει τους ίδιους πόρους με τα ανταποδοτικά τέλη. Οι ίδιοι πόροι των ΟΤΑ δεν έχουν να κάνουν με τα ανταποδοτικά τέλη. Είναι έσοδα από διάφορες πηγές. Μια ματιά στον Προϋπολογισμό του Δήμου μας θα σε πείσει ότι είναι μηδαμινά ενώ θα μπορούσαν να είναι πολύ-πολύ περισσότερα.
George N

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μιλας για εισπραξεις συμφωνα με τον νομο ειτε ανταποδοτικα τελη ,ο θεος να την κανει ανταποδοση και ιδιους πορους δηλ φορους.
Ξεχνας ενα βασικο τον ηθικο νομο που ολοι μας τον εχουνε γραψει επανω στο ψηφοδελτιο το κανουνε πυραυλακι και το ριχνουμε και οπου κατσει!

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια... Β. Έχουμε το τέλος παρεπιδημούντων και εκδιδόμενων λόγ.σμων, που πριν χρόνια μόνον ο Τετριμιδας ασχολήθηκε να βεβαίωση ιδιαίτερα από καταστηματάρχες, μετέπειτα επί Συκιώτη ..μηδέν. βέβαια τώρα , μου φαίνεται ότι τα εισπράττει το κράτος για λογαριασμό των δήμων με παρακρατηση 10%. Ο πρ/σμος κάποτε είχε βεβαιωμένα και μη εισπραχθεντα 400.000€. Τώρα πόσα?? Θα μάθουμε προσεχώς με τον νέο π/σμο τι εισπράττει πλέον ο δήμος ετήσια? Έπεται συνέχεια....

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια..... Γ. Έχουμε και Τέλος Ακίνητης Περ. (ΤΑΠ) αυτό είναι για έργα δρόμων, απαλλοτρίωσης σχ.πολης, αγορές ακινήτων , πληρώνεται στη ΔΕΗ με τους λογαριασμούς μας. Πόσα λεφτά είναι; Περίπου 200 χιλ.ευρω. Βλέπεται εσείς να πιάνουν τόπο, εγώ ΟΧΙ, μάθαμε να έχει συνταχθεί καμμία πράξη αναλογικού, να έχουν πληρωθεί ιδιοκτήτες για διανοίξεις δρόμων σχ.πολεως? Που πάνε τα λεφτά? Δ. Έχουμε το ΦΦΕ , αυτός είναι φόρος, 10 λεπτά/τμ, έχουμε 1,2 εκατ.τ.μ άρα 12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, πόσα φαίνονται στον πρ/σμο άντε 6 χιλ. €. ΤΑ ΑΛΛΑ? Ε. Έχουμε και τα τέλη διαφήμισης κλπ. Ε!! Δεν πληρώνει κανείς. ΣΤ. Κατάληψη κοιν.χωρων ,πλατείες.... Μην τα θέλουμε όλα δικά μας, θα πρέπει να ξαναβγούμε δημαρχοι. Ε. Καλό εσοδο είναι τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ στην περιοχή μας
Ας είναι καλά οι συνεπείς που πάνε και τα πληρώνουν και .
......ο *νοων νοειτο*
ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Για την είσπραξη παλαιών χρεών ο ΚΙΜ δεν αναφέρθηκε καθόλου, λέτε να έχουμε νέο κύκλο αντιπαράθεσης από Σεπτ. Οκτώβρη με την σύνταξη του προϋπολογισμού.

Ανώνυμος είπε...

Από 12:58
George N νομίζω ότι επί Συκιώτη στάλθηκαν ειδοποιητήρια διακοπής παροχής ύδρευσης. Όσον αφορά στην ψήφο επανεκλογής ο σωστός Δήμαρχος θα πράξει τα δέοντα. Πολύ απλά, ο αρμόδιος υπάλληλος στέλνει τη βεβαίωση οφειλής στη ΔΟΥ για τα περαιτέρω και έτσι ο κόσμος εκτιμεί ότι υπάρχει ισονομία και δεν κυριαρχεί η κοροϊδία των ολίγων εις βάρος των πολλών. Άλλωστε είναι θέμα χρηστής διοίκησης και το απαιτεί το σύνολο της κοινωνίας.

George N είπε...

Πράγματι 7.43, είναι θέμα χρηστής διοίκησης. Αυτό είναι το ζητούμενο.
Αλλά όση χρηστή διοίκηση είδαμε επί Συκιώτη άλλο τόσο θα δούμε και επί Κυρμανίδη.
Ο Συκιώτης κοίταξε τη πάρτη του (και απορώ που υπάρχουν ακόμα ΄δημότες που τον υποστηρίζουν) ούτε στο χωριό του δεν κατάφερε 9 χρόνια να δώσει λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης. Όσο για τα έργα που μερικοί δημότες λένε ότι έκανε, έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Όλα τα χρήματα που ήρθαν περνούσαν μέσα απο το κύκλωμα Πατούλη. Τυχαία λέτε να ήταν η προσφώνησή του στην προεκλογική του ομιλία;
Για τον Κυρμανίδη, τα πρώτα δείγματα είναι αποκαρδιωτικά... ούτε στη Β.Κορέα το στυλ διοίκησης (απορώ που οι σύμβουλοί του τον ανέχονται...). Αυτός έχει μαύρα μεσάνυχτα απο διοίκηση. Φοβάται και τον ίσκιο του γι αυτό δεν αφήνει πρωτοβουλίες στους συνεργάτες του (τέλος πάντων αυτούς που έχει...).
Αυτά φίλε 7.43... δυστυχώς έχουμε μπλέξει...και δεν βλέπω φως στον ορίζοντα !

George N

Ανώνυμος είπε...

George Ν , τι ψηφισες αραγε ,τον Πλατανια!
Πολυ συμπερασματικος εκ του ασφαλους βεβαια δεν εισαι;
Γιατι δεν ανακατευεσαι λιγακι πιο ευκρινως οχι τιποτε αλλο αλλα για να γνωριζομαστε.
Πιστευω οτι εισαι απο το Πριγκηπατο.
Αν ησουν απο Αγιο θα συμφωνουσες με τον "Αρχοντα των δακτυλιδιων" Τραχανα.Απο Καμενα σιγουρα οχι γιατι τα ριχνεις στους κακοπληρωτες των τελων.






Ανώνυμος είπε...

Το ποι;oς είμαι έχει λίγη, πολύ λίγη σημασία.
Πάντως δεν είμαι αυτός που φαντάζεσαι.
George N

Ανώνυμος είπε...

Χρηστή διοίκηση: Η καφετέρια στην Γερ.Βασιλειαδη ίδιο τιμολόγιο στην καθαριότητα, φωτισμό με επαγγελματική αποθήκη εκτός σχέδιου στην Καρυά, Ανάβρα, Αγναντη επειδή ηλεκτροδοτουνται με Γ21. Λένε ανταποδοτική υπηρεσία η καθαριότητα, φωτισμος που ? στο πουθενά η αποθήκη δηλ. 500 τμ αποθήκη το χρόνο δαπάνη 900 ευρω τι σκουπίδια έχει και τι δημ.φωτισμο του παρέχει ο δήμος. Κυρμανιδη έχεις πολύ δουλειά μπροστα σου, σιγα-σιγα να τα δεις όλα. Εδώ έχουν εφαρμογή τα πλασματικά τετραγωνικά , άλλοι δήμοι τα εφαρμόζουν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε η αποθήκη με το ίδιο τιμολόγιο είναι 500 τ.μχ3.0 €/τμ=1.500ευρω τον χρονο, που καμιά καφετέρια δεν χρεώνεται με τόσα μετρα.

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό και ο νυν Δήμαρχος πριν αναλάβει ζητούσε ενημέρωση από την κάθε Υπηρεσία του Δήμου για να γνωρίζει και να μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα μελλοντικά. Είναι αλλιώς να έχεις μια απεικόνιση της κατάστασης και συνεργασία και αλλιώς να ανακαλύπτεις κάθε λίγο κάτι καινούργιο συν τις εκπλήξεις κάθε φορά!!!
Όμως και κάθε πολίτης όταν θίγεται μπορεί είτε με αίτησή του να περιγράφει το πρόβλημα και να έχει αρμοδίως γραπτή απάντηση είτε αν είναι γενικό να ζητήσει να τεθεί ως θέμα στο Δ.Σ. Και φυσικά δεκτή κάθε καλοπροαίρετη κριτική και πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

10.41μμ το αίτημα αρχές Δεκέμβρη και με 52 θέματα, για έγγραφη απάντηση, ήταν φάουλ του Ηλία. Σε λίγες μέρες αναλαμβάνεις και ζητάς να ενημερωθείς για τα 52. Τώρα είναι πλήρως ενήμερος , μετά από 7 μήνες διοίκησης;;;;. Μην νομίζεις ότι απαντάνε σε αιτήσεις πολιτών εντός 60 ημερών, φάουλ σε πολλούς δημότες είναι και δύσκολος σε αιτήματα δημοτών για ραντεβού. Να δούμε πως θα είναι η συμπεριφορά του αφού περάσει το καλοκαίρι. Οι τουριστικοί τόποι είναι εφιάλτης για τους εκάστοτε δημάρχους πλην.....πιπίλα, που από τις 1.0μμ μέχρι στις 3.00μμ ελυνε όλα τα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...


Οντως δεν δεχεται ο Δημαρχος ραντεβου με δημοτες, για τους οποιους εχει αποχρωσες ενδειξεις οτι δεν τον στηριξαν . Ειναι μεγα λαθος!
Στο θεμα της ενημερωσης του για τις υδροδοτησεις στον Δημο- το Δεκεμβριο του 23 -εχει κατ αρχην δικιο, ασχετα αν ηταν προβοκατορικη (52 ερωτησεις,μονο για τις επιπτωσεις του ραδονιου δεν ρωτησε) την οποια και χρησιμοποιησε με την προσφατη εκτενη σναλυση για την συνολικη εικονα των νερων. Εδω λοιπον εχουμε σωστη ενεργεια!
Ο κ. Συκιωτης επρεπε να απαντησει στα σημεια που αυτος ομως θα επελεγε,δειχνοντας οτι ο δημος εχει συνεχεια,(αλλωστε ο κ.Τετριμιδας τον ενημερωσε διεξοδικα οταν τον διαδεχτηκε). Ηταν λοιπον λαθος!
Οσον αφορα το πως αποφασιζει η καθε διοικηση να ορισει τον τροπο που θα λυση τα προβληματα του τοπου ειναι επιλογη.
Αυτα επιτασει η πολιτικη ορθοτητα .

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση σε αίτημα πολίτη είναι 60 ημέρες όταν υπάρχει συναρμοδιότητα υπηρεσιών. Το απλό αίτημα πρέπει να διεκπεραιώνεται σε 10 ημέρες. Ακόμη και αν δεν είναι πραγματοποιήσιμο ο αρμόδιος υπάλληλος είναι υποχρεωμένος με επαρκή και αιτιολογημένη στοιχεία να απαντήσει.
Σχετικά με θέματα συμπεριφοράς, θαυμάζω την αλήθεια του χρόνου. Αποκαλύπτει την πραγματικότητα των ανθρώπων!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει έλεγχος χρήστης διοικησης στην δημόσια διοικηση-δημους; Έχετε ακούσει κάποια ποινή σε δημοτικό υπάλληλο στο δήμο μας, εκτός εάν όλα δούλευαν και δουλεύουν...."ρολόι".

Ανώνυμος είπε...

@6.26 μμ Ο κρατικος υπαλληλος Σταθμαρχης στην Λαρισα με 54 νεκρους στην πλατη ειναι εκτος φυλακης και ο Κασιδιαρης με δυο σφαλιαρες στην τσιγαρού κομουνιστρια Κανελη ειναι μεσα.
Για ποια ευθυνη απο τις δυο μιλας?

Ανώνυμος είπε...

6:26 μ.μ. Υπάρχει ο Θεσμός της Αξιολόγησης του υπαλλήλου από τον Προϊστάμενό του για τη μέτρηση της αποδοτικότητάς του και την εν γένει συμπεριφορά του. Αν δεν τηρείται με αμεροληψία τότε παραβιάζεται η αρχή της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης. Είμαστε μάρτυρες συχνών περιστατικών διαφθοράς. Όταν φτάνει στο σημείο ο πολίτης να αγανακτήσει και να καταγγείλει, τότε κάποιοι άλλοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και έπρεπε να είχαν φύγει ΧΘΕΣ. Δυστυχώς έχουμε περισσότερο προσανατολισμό κατασταλτικό παρά προληπτική στρατηγική και μηχανισμούς ελέγχου.

Ανώνυμος είπε...


Ποιος προισταμενος υπηρεσιας δεν οφεληθηκε απο τις οργανωσεις του ρουφιανοσυνδικαλισμου για να εχει ηθικο αναστημα να βαθμολογησει ...συναδελφο! ?
Ολα σβηνονται ,μεταθετονται,μετακλητονται ,διαθεσιμονται ,αεργοποιουνται ποτε ομως
δεν απολυονται αλλα παντα καταβαλλονται και αναδρομικα,απο τα κοροιδα τα εξω.
Μην προσπαθειται να πεισεται,ουτε εσεις οι ιδιοι που πλασματοποιηθηκατε (τα πηρατε νωριτερα)δεν πειθεστε.
Η νενεσις ηρθε και δεν θα ζητησει το λογαριασμο απο σας που μαζι τα φαγατε αλλα απο τα παιδια σας ,τα εγγονια σας, καρεκλατοι αριστεροδεξιοι.
Καλα σας λεει ο Τραχανας ΚΕΦΤΕΔΕΣ!!!