25 Φεβρουαρίου 2024

Θα λογοδοτήσει η Δημοτική Αρχή των Καμένων Βούρλων για τις πράξεις της και τις παραλήψεις της?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δημοτικό Συμβούλιο - Πρόσκληση - 08/03/2024

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το λιμάνι θα ακούσουμε κάτι?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ; ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΑΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω ότι σε έπιασε φόβος χωρίς να ξέρεις τι εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κόλπο να γίνεται η συνεδρίαση εργάσιμες ώρες είναι του Δημάρχου ή το επιβάλλει το Υπουργείο? Θα θελα να το δω αλλά 1030 μόνο αργοσχολοι συνταξιούχοι μπορούνε....ή το σκέφτομαι λάθος

Ανώνυμος είπε...

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου διεξάγονται εκτός εξαιρέσεων κατά τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ΥΠΕΣ //Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού συμβουλίου//

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς άλλο το συμβούλιο, άλλη η λογοδοσία αλλά και αυτό φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να γίνει απόγευμα

ΔΚΒ είπε...

Ν 5056/23 Άρθρο 7 Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής
Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής
1. Επιπλέον της παρ. 1 του άρθρου 67, το δημοτικό συμβούλιο κάθε δύο (2) μήνες συγκαλείται υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. H παράλειψη σύγκλησης του συμβουλίου στην ανωτέρω προθεσμία για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
2. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εγγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που επιθυμεί να θέσει κάθε δημοτικός σύμβουλος, τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, εφόσον έχουν κατατεθεί εγγράφως στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου τρεις (3) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα. Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία (3) θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας. Επιπλέον των ανωτέρω δέκα (10) θεμάτων, έως δύο (2) θέματα μπορούν να συζητούνται εφόσον τα έχουν θέσει οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων. Αν έχουν υποβληθεί πάνω από δύο (2) θέματα από τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, τότε διενεργείται κλήρωση. Η παρουσία του δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου ή του πρόεδρου νομικού προσώπου στη συνεδρίαση είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει εγγραφεί θέμα της αρμοδιότητάς τους στην ημερήσια διάταξη. Σε περίπτωση κωλύματος, ορίζεται από τον δήμαρχο ο ίδιος ή άλλος αντιδήμαρχος ή εντεταλμένος σύμβουλος για να συμμετάσχει στη συζήτηση του εν λόγω θέματος.
3. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημερώνει, δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, τους δημοτικούς συμβούλους για την ημερομηνία, τον τόπο συνεδρίασης, καθώς και για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων.
4. Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης.
5. Θέματα διεξαγωγής της συνεδρίασης αυτής δύνανται να περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
6. Για τη συνεδρίαση αυτή δεν εφαρμόζεται η παρ. 10 του άρθρου 67, περί απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου.


Ανώνυμος είπε...

Για αυτο δεν κοιμαμαι μην και δεν γινει η ειδικη συνεδριαση.
Ρε ποσο πισω ειστε ;
Ο Μητσης ξεκινησε καθαρισμα παρκου και τον σταματησαν.
Για αυτο εχετε τιποτα να πειτε .

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Κατούρησε η κατσίκα στο αμπέλι του γείτονα, δεν θα τεθεί θέμα.
Για αυτό έχεις τίποτα να πεις?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ποιος τον σταμάτησε και γιατί?

Ανώνυμος είπε...

Ασχετε,η επενδυση Μητση οταν υλοποιηθη θα ειναι σημαντικη για την σναπτυξιακη πορεια της Λουτροπολης.
Βλακεντιε,αυτο δεν ειναι αυτοματισμος,αλλα ακομη και η επιστροφη του παρκου σε μια καλυτερη κατασταση ειναι μια αρχη.
Προλεταριε της κακιας ωρας, το να καταγγέλεις στην πολεοδομια (τυχον) παραβασεις της εταιριας Μητση και ετσι να σταματα ο καθαρισμος μονο οφελος δεν προκαλεις.
Απορω πως αντιλαμβανεται ο Δημος την εντολη της εταιριας προς τον διευθυντη της(αν δεν ειναι ραδιο αρβυλα) οτι σταματα καθε προωρη εργασια μετα την παρεμβαση της πολεοδομιας, και η επανεναρξη εργασιων θα επαναληφθη οταν μετα την τριετια οριστικοποιηθει η τραπεζικη χρηματοδοτηση!
Βαθυστοχαστε χωριατη,ποιος χανει απο ολα αυτα;
Αντε Κρατιστη για κανενα ραss διατιμισης τροφιμων απο τον Κούλη και μετα τα ξαναλεμε.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ, ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΤΕΛ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

"Μακάριοι" δηλ ευτυχισμενοι,οχι "Μακάρι" δηλ ευχη να πραγματοποιηθει.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Ο Δήμος Λαμιέων ψάχνεται για ανοίγματα 500 χιλ.ευρω σε προμηθευτές κλ. Ο δικός μας που βρίσκεται;;; ο δήμαρχος μας πότε θα ενημερωθεί το πώς βαδίζουμε, τα ανοίγματα του πρώην πόσα είναι;; Βέβαια δεν αναφερόμαστε στις χρηματοδοτήσεις έργων από την κεντρική διοίκηση, αλλά τα δικά μας ευρώ από φόρους πως πάνε;;

Ανώνυμος είπε...

Η παλαιά επιτροπή διαβούλευσης ήταν αποτυχία, η δίμηνη λογοδοσία με ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων και προέδρων τ.κ να δούμε τι θα προκύψει. Πεδίο δόξης λαμπρό να θέτουν θέματα ιδιαίτερα οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης .

Ανώνυμος είπε...

- Μαρεβα, μην ξανα φυγεις.
- Μην με εγκαταληψεις παλι με τον εφοπλιστη Μαρεβα !

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ
ΡΑΔΙΟΜΑΚΕΛΑΡΙΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μώλου θα θέσουν θέμα σχετικά με τα αδέσποτα του Μώλου και του Αγίου Σεραφείμ? Θα θέσουν θέμα για τους αγωγούς μεταφοράς ακάθαρτων που ξεχειλίζουν? Θα θέσουν θέμα αξιοποίησης του ειρηνοδικείου? Θα θέσουν θέμα καθαριότητας? Επειδή ο αναμάρτητος πρώτος ..........., αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα θέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Ανώνυμος είπε...

Λογικό να ενημερώσει ο δήμαρχος πόσα είναι τα ανοίγματα του πρώην αλλά και ο πρώην να ενημερώσει τι άνοιγμα παρέλαβε. Σίγουρα πολλοί θα εκπλαγούν.

Ανώνυμος είπε...

Για τις πλατείες υπάρχει άδεια χρήσης? Πληρώνουν τέλη η κάνουν παράνομη κατάληψη χωρίς να καταβάλουν τέλη? Αυτό ποιός θα το ρωτήσει? Μόνο ένας τραχανάς ίσως τολμούσε.

Ανώνυμος είπε...

Για όλα μπορεί να μιλήσουν όλοι, μόνο για ένα θέμα δεν θα τολμήσει κανένας και αυτό είναι το λιμάνι γιατί πολλά μπορεί να ακούστηκαν όμως όπως αποδείχθηκε όλα λειτουργούν άψογα και ο Δήμος εισπράττει κανονικά τα μισθώματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο δημος ειναι μια θεσμικη απατη στην ουσια "παραγει κοπρια" και την σερβιρει για "φουα γκρα" στους ημιαγριους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξρω απο δημο, ειμαι συριζα, αλλα να βλεπω τον αλλον να φοραει κολλητα παντελονια,για να φαινονται τα καπούλια και να κουβαλαει μαζι του εκεινο το χαμενο τον Τρειλερ που δειχνει να μην ξερει που βρισκεται, ε δεν το αντεχω.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ο δήμος έχει ικανοτατους αντιδήμαρχους που θα μετρήσουν τις εκτάσεις του κάθε μαγαζιού στις πλατείες και θα χρεώσουν ανάλογα, μην ανησυχείς.,,,,,,Καλή είναι η τεχνολογία αλλά και αυτή με μέτρο. Είχα δει παιδάκι 2 χρονών πριν 13 χρονια ακριβώς να παίζει παιχνίδια σε κινητό και φυσικά αυτό ήταν βλακεια του πατέρα του .Μάθετε τα παιδιά να παίζουν με μπάλες κρυφτό κυνηγητό ποδήλατο κλπ.Οταν σε κάθε σημείο της ζωής τους θα επεμβαίνει η τεχνολογία θα γίνουν ζόμπι. Δεν γίνεται τα ρομπότ νααντικαταστησουν παντού τους ανθρώπους. Αυτή η ιστορία με την τεχνητή νοημοσύνη δεν μου αρέσει καθόλου. Στο τέλος οι μηχανές θα γυρίσουν εναντίον του ανθρώπου.,,,,Ο σύριζα ξεφτυλιστηκε με ευθύνη τσιπρα, πως είναι δυνατόν κάποιος με πείρα πρωθυπουργού να μην ξέρει πως να κάνει αντιπολίτευση

Ανώνυμος είπε...

Κώστα ανησυχώ γιατί θα μετρήσουν την πλατεία οι αντιδήμαρχοι και όχι η υπηρεσία, εκτός και αν αστειεύεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Να μην ανησυχης,την πλατεια θα την μετρησουν οι ιδιοι οι καταστηματαρχες και αναλογως θα χρεωσουν τον δημο για τις υπηρεσιες που προσφερουν στους δημοτες,παραμενοντας ανοικτα 365 ημερες πληρωνοντας στο κρατος τελος επιτηδευματος και φορο εισοδηματος απο το πρωτο ευρω.
Λιμάρια

Ανώνυμος είπε...

Στον Δήμο τί πληρώνουν? Τέλος επιτηδεύματος
στο κράτος μπορεί να πληρώσουν τέλος επί των ακαθαριστων στον Δήμο πληρώνουν?

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρεσαι στον Άγιο Κωνσταντίνο και στον μώλο γιατί στα καμένα όλοι πληρώνουμε στην κτηματική.

Ανώνυμος είπε...

Μ. Καρυστιανου:
(μητερα θυματος στα Τεμπη)
-'Δεν ελπιζω τιποτε απο την ελληνικη δικαιοσυνη!

Ανώνυμος είπε...

Με την προσφυγή του Τραχανά έχουμε νεώτερα. Αργεί πολύ να αποφασίσει η αποκεντρωμένη και αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Ο Τραχανάς έχει ρωτήσει στην αποκεντρωμένη τι γίνεται με την προσφυγή του?

Ανώνυμος είπε...

Ο νυν δήμαρχος είχε υποσχεθεί πως θα ενημερώσει για όλα τους δημότες.....τι ...?όχι..???ααααα...για αστείο το έλεγε...Εν τω μεταξύ έχει πει σε όλους τους δικούς του να λένε "μαντήλι να κλάψουμε δεν έχει ο δήμος"

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Προσφυγή έχει κάνει και ο συκιωτης που είναι πιο ισχυρή από την δική μου γιατί είναι τέως δήμαρχος και επικεφαλής μείζον μειοψηφίας. Ακόμα κανένα νέο υπάρχει και το άρθρο 152 αν...Όσο αυτή η χώρα δεν επιστρέφει στο βενιζελισμο δηλαδή στην απλή πολιτική λογική πάντα θα έχουμε μαύρες επαιτειους όπως σήμερα και το καλοκαίρι το μάτι. Φταίει και ο λαός που ψηφίζει ανίκανους

Ανώνυμος είπε...

Ασε τον Βενιζέλο στον θρόνο του . Η πολιτική του απέτυχε

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι βέβαιο ότι ο νέος δήμαρχος παραλαμβάνει τον Δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που τον είχε παραλάβει ο Συκιωτης.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο Δήμος εισπράττει τα μισθώματα από το λιμάνι είναι όλα καλά? Για τα κτίρια δεν θα ακούσουμε τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ξέχασαν γρήγορα την οφειλή στον Παπαλαμπρου, το μεγάλο χρέος στον ΧΥΤΑ Λαμίας αλλά και τις αμαρτίες της ΔΕΚΑΠΑΒ. Μόνο ένας Συκιωτης με την ομάδα του μπορούσε να ξεχρεωσει τον Δήμο και το κατάφερε, αυτό είναι η μεγαλύτερη προίκα στον νέο δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

😂

Ανώνυμος είπε...

Ειστε "αριστεροδεξιοι" κολεκτιβιστες ,ολοι σχεδον που αρθρογραφειτε εδω στο μπλοκ
Αυτο φαινεται απο το στυλ της γραφης.
Διαχειρηση,διαχειρηση,διαχειρηση!
Ο φιλελευθερος δεν ματαιοπονει ουτε αγανακτει γιατι δεν μπορει να αλλαξει κατι,αλλα σκεφτεται με ορους πραγματικοτητος.
Αντιδρα στο Αιτιο οχι στο αποτελεσμα,βλεπει διαφορετικα την προταση,οχι ως αυτοσκοπο απορροφησης χρηματος,αλλα ως κοστος-αποτελεσμα.
Λ.χ.μια αναπλαση περιοχης δεν μπορει να στερηται προοπτικης,αλλα να ειναι στειρα.
Ετσι αυτο που συμβαινει ειναι επιλογες μη αντικειμενικες οπως το πολιτιστικο στο Α/Κ.
Τωρα να δικαιωσω την ταδε πολιτικη ομαδα διοικησης εναντι της αλλης ειναι σαν να ξεχωριζω κουλτουρες.
Φυσικα ειναι αδυνατον αυτο,απλα μικροδιαφορες ανιχνευονται, που ομως δεν αλλαζουν το τοπιο της ανιρωπογεωγραφιας.
Παυσατε, λοιπον να αναγαγεται το μπλογκ ως Πνυκα της δημοκρατιας του Περικλη,αφου το πολιτικο επιπεδο ειναι πολυ υποδεεστερο.
Τελος, ενας φιλελευθερος δεν θα συναινεσει αντι του πρωθυστερου κακου σε ενα μεταγενεστερο.
Θα τα απορριψει και τα δυο,αρα θα πραξει συνειδητα χωρις τυψεις.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας είπες ρε μεγάλε! Αν έκανες και κριτική στην εξουσία κάτι θα έμεινε.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Κάτι μου θυμίζει η γραφή σου 7.48 . Σαν κάποιον που δήλωσε ότι αποχωρεί από το μπλογκ.



ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Όντως το μοντέλο είναι κριτων κατά 99 %

Ανώνυμος είπε...

Οποιος και να ειναι ο 7.48μμ εμενα με καλυπτει!

Ανώνυμος είπε...

Κ. Συκιώτη, δεν αντεχατε την απολογιστικη νέα διάδικασια, που είναι ενημερωτικη/απολογιστικη της διοίκησης του εκάστοτε δήμου. Πιστεύω ότι δεν θα συμμετάσχετε προσεχώς μέχρι να παρελθη χρόνος για να έχετε λόγωο, στις παραλήψεις της νέας δημ.αρχης. .
Καλώς κάνατε και απηλθατε.

Ανώνυμος είπε...

Το χρέος που παρέλαβε, μέσου Σκουρλέτη το μηδένισε, το νερό στον αγ. Χαράλαμπο γιατί το καταφερε, εννιά χρόνια δήμαρχος και από το 2018 στον αγ. Κων.εχουμε υδροφόρες; Αφήνει όμως προς εισπράξει 2,5 εκατ. ευρώ οφειλές δημοτών, αυτό Πού το πάτε, τα πετρέλαια Χατζή; Τα πρόστιμα του λιμεναρχείου στην ΔΟΥ; Κατά τα άλλα άριστη η διοίκηση Συκιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι προίκα στον νέο δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αυτά που δεν εισέπραττε για τα ψηφακια, το γνωστό σε όλους * δεν πείραξα και κανέναν*. Να δούμε εάν μπορούν να εισπράχθουν σε βάθος πενταετίας, τα 220 χιλ.της Λεβέντη ακόμα στα δικαστήρια, πόσα χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά με την Λεβέντη υπήρχε από τον Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου δεν δημιουργήθηκε από τον Συκιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Όπως το πάτε σε λίγο θα χρεωσετε στον Συκιώτη και τις αμαρτίες της ΔΕΚΑΠΑΒ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν θα το τολμήσουν γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τις αμαρτίες της ΔΕΚΑΠΑΒ τις πλήρωσε ο Συκιωτης και ήταν και πολλές

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας επιχειρηματίας δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις στον Δήμο π.χ τέλη ύδρευσης, τέλη παρεπιδημούντων κλπ. Ο εκάστοτε δήμαρχος δεν έχει ευθύνη για την διεκδίκηση των οφειλομένων; Τι να προβλέπουν οι νόμοι της τοπ.αυτοδιοικησης δεν τα διεκδικεί και πως; Κατάσχεση;, προσγείωση;; Εκτός εάν περιμένουν νόμο για διαγραφή .

Ανώνυμος είπε...

Για να μαθαίνεις. Πειθαρχική και ποινική ευθύνη για την μη είσπραξη εσόδων ή για την απώλεια εσόδων λόγω παραγραφής έχει ο προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών και ο ταμίας.

Ανώνυμος είπε...

Για να μάθω, θέτω ερώτημα :
α. Κάποτε πλήρωναν τα καταστήματα μπροστά σε πλατείες κάποιο μίσθωμα στον Δήμο
β. Κάποτε πλήρωναν για τις διαφημιστικές πινακίδες εδώ και εκεί, τώρα δεν πληρώνει κανείς δέκα και χρόνια τώρα. Γιαυτα τα δύο υπεύθυνος είναι ο προϊστάμενος οικονομίκων;; Πόσοι προϊστάμενοι έχουν διωχθεί ποινικά και πειθαρχικά;; Ξέρει κανείς ;; Πιστεύω ότι δεν είναι μόνον αυτά τα δύο, αλλά και αρκετά άλλα.