01 Φεβρουαρίου 2024

Άυξηση Δημοτικών Τελών - Ποιος φταίει ?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αγαπητοί αναγνώστες

Για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, και για να μην μας περνάνε για μαλάκες, μιας και οι αυξήσεις που είναι στο προσκήνιο είναι υπέρογκες κατ εμέ (σύμφωνα με τα πραγματικά νούμερα) και αχρείαστες, θα καταγράψω 3 απλές και κατανοητές ερωτήσεις προς την οικονομική υπηρεσία, αλλά και προς όλους όσους πρεσβεύουν τις επίμαχες αυξήσεις..., και αναμένω 3 απλές απαντήσεις.

Βέβαια δεν μπορώ να ξεχάσω ότι η γενεσιουργός αιτία των αυξήσεων είναι ο παλαιός δήμαρχος (ίσως και για αυτό έχασε τις εκλογές), ούτε μπορώ να ξεχάσω ότι ο νυν δήμαρχος διερρήγνυε τα ιμάτια του (μέχρι να εκλεγεί) ότι δεν θα γίνουν οι αυξήσεις, ΑΛΛΑ την κύρια και βασική ευθύνη θα την αποδώσω (κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη) στον προϊστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών κύριο Δημήτρη Γάκη.

Έχουμε και λέμε ...

Α.Στην εισήγησή προς το Δημοτικό Συμβούλιο 23/11/2022 (ΑΔΑ: 9ΟΡ3ΩΚ1-ΖΒΦ) για τα Δημοτικά Τέλη του έτους 2023 είχε προβλέψει ότι οι δαπάνες της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού θα ανέλθουν στα 2.053.948,08 € και είχε προτείνει να παραμείνουν αμετάβλητοι οι συντελεστές στο 1,50 και 2,50 €/τμ και έτσι τα έσοδα θα κάλυπταν τις δαπάνες λόγω ανταποδοτικού χαρακτήρα της υπηρεσίας. Τι άλλαξε ?

Β. Ο Γάκης στην εισήγησή του προς τη Δημοτική Επιτροπή 24/1/2024 (ΑΔΑ: Ψ2ΜΕΩΚ1-ΚΗΤ) για τα Δημοτικά Τέλη του έτους 2024 αναφέρει (σελ. 5) ότι «για το έτος 2023 το σύνολο των δαπανών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αναμένεται να ανέλθει συνολικά στο ποσό των 1.606.832,30 €»
Δηλαδή αναφέρει ότι είχε προϋπολογίσει περισσότερα 447.115,78 € !!! Γιατί?

Γ. Ο Γάκης στην εισήγηση για τα Δημοτικά Τέλη του έτους 2024 ενώ έπρεπε να πάρει ως βάση το πραγματικό κόστος της υπηρεσίας του έτους 2023 δηλ. 1.606.832,30 € και να διαμορφώσει τον προϋπολογισμό του έτους 2024, ο οποίος λογικά θα ήταν κατάτι αυξημένος λόγω των τιμών ενέργειας, και έτσι θα προέκυπτε μείωση των συντελεστών, αντ’ αυτού…
Προβλέπει ότι οι δαπάνες της υπηρεσίας θα κυμανθούν στα 2.231.128,78 € δηλ αυξημένες κατά 624.296,47 € και προτείνει αύξηση των συντελεστών κατά 20% δηλ. στο 1,80 και 3,00 €/τμ
Αυτή η αύξηση +624.296,47 € των δαπανών πως τεκμηριώνεται;

Αυτές ήταν ερωτήσεις που έπρεπε να τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, και να απαντηθούν από τον Γάκη και τον “δικηγόρο” του κ Κυρμανίδη που υποστήριξε την πρότασή του.

Εσείς αγαπητοί φωστήρες και κατά άλλα συμπαθείς κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, αντί να πιάσετε το τράγο από τα κέρατα και να καταθέσετε τις ερωτήσεις που έπρεπε ‘αγρόν ηγοράζατε’, εμ έτσι δεν κάνουμε δουλίτσα, και όπως έχω πει και στο παρελθόν, αν δεν μπορείτε να κάνετε εσείς την δουλειά που πρέπει, να παραιτηθείτε να την κάνει άλλος αυτή την δουλειά.

Με τιμή
Ο Διαχειριστής
Κώστας Γιαννακούρος

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχα καλό ε; θα απαντήσει κανένας ρε παιδιά; δήμαρχε ηλία εσύ τι λες; κρύβεσαι πίσω από τις εισηγήσεις γάκη? αν γίνουν οι αυξήσεις ξεκινάς με γκολ και μπαίνεις στο στόχαστρο από το πρώτο δευτερόλεπτο

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΤΕΛΗ -ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ-ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΗΛ. ΤΟΥΣ ΜΑ@@@@ΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Γάκης εκτελεί εντολές … το παιχνίδι είναι στημένο…
Επειδή η υπηρεσία Καθαριότητας + Φωτισμού είναι ανταποδοτική, δηλ. δαπάνες = έσοδα…
Προϋπολογίζει έτσι τις δαπάνες ώστε να περισσεύουν χρήματα για να πληρώνεται και η δόση των 358.506,51 € που οφείλει ο δήμος να πληρώνει μέχρι και το 2027 στην Dasteri Systems ΑΕ που εγκατέστησε τα LED…
Αυτό είναι παράτυπο γιατί η δόση πρέπει να πληρώνεται από άλλους πόρους του δήμου και όχι να την πληρώνουν οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών…
Έτσι δεν είναι κε Γάκη; Αυτό δεν λέτε και εσείς στην εισήγησή σας ?
Από ποιους πόρους πληρώσατε τη δόση του 2023 ?
Από ποιους πόρους πληρώσατε τη δόση του 2024 ?

Ανώνυμος είπε...

Λάλησε και το σκουφάκι
Αι σα πέρα ρε και συ

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ blogger,
θα διαφωνήσω (μία από τις ελάχιστες φορές μαζί σου).
την ευθύνη έχει αυτός που ψήφισε δηλαδή όχι ο Συκιώτης, όχι ο Κυρμανίδης, όχι ο Γάκης, όχι ο φούφουτος, αλλά οι 15 σύμβουλοι του Ξανά Ψηλά.
Αυτοί δημιούργησαν τετελεσμένο, έννομη τάξη. γράψε τα 14 ονόματά τους, να τα θυμόμαστε
(νομίζω έλειπε ένας)

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ απλό το ζήτημα. Δεν ξαναπληρωνουμε νερά και ακολουθούμε την ίδια τακτική που κάνουν οι αλλοι και όπου βγει

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Ναι ... ετοιμάστε κρεμάλες όπως στον μεσαίωνα....... Δεν πάμε καλά έχουμε λαλήσει με την ανωνυμία μας. Ότι κατεβάσει η γκλάβα γράφει ο καθένας.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Σωστά, δεν πληρώνουμε νερά, δεν πληρώνει ο δήμος ρεύματα, κόβετε το ρεύμα στο αντλιοστάσιο δεν έχουμε νερό. Ωραία πρόταση να την εφαρμόσουμε.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ζήσε με το φόβο γατάκι. Μην και μην και μην... Άμα θες μια ζωή να είσαι θύμα κάτσε και πλήρωνε και άσε τους άλλους να ρίχνουν κανονια και να τους πληρώνεις εσύ

Ανώνυμος είπε...

Διπλό διπλό και άσσο τελικό!!! Χαχαχα Ηλία ξεκίνησες καλά! Keep walking τώρα,

Ανώνυμος είπε...

Ο ΞΨ προεκλογικα ειπε οτι θα ζητησει να γινει διαχειριστικος ελεγχος για την περιοδο δημαρχιας του Πιπιλα. Τι εγινε το ξεχασε και αυτο;
Α΄ρε μπαγασα Λιακο μας φλωμωσες στα ψεμματα, εμεις τα χαψαμε, σε ψηφισαμε και το φχαριστω ειναι η αυξηση των τελων.
Τι ανθρωπος εισαι εσυ βρε καρυωτη;

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται οτι ο κ Συκιώτης έβαλε τον επί 8 χρόνια νομικό του σύμβουλο Μήτσου να ετοιμάσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα τέλη.
Αν αληθεύει φαίνεται ότι πήρε σοβαρά το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης
‘Ιδωμεν
Εσείς κ Πλατανιά τι θα κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Πλατανιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι έχει καταθέσει προτασεις για τα ανταποδοτικά τέλη και ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να διαβάσουν τις προτάσεις του. Θα έχει ενδιαφέρον να δημοσιευθούν αυτές για να τις μάθουμε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Σε πολλους δρομους που τοποθετηθηκε φωτισμος LED εχουν ''ξεχασει'' να διακοψουν τον φωτισμο απο τις παλιες μαυρες κολονες της ΔΕΗ με αποτελεσμα να καινε και αυτες οπως πριν και να επιβαρυνουν τις δαπανες ρευματος.Αυτο γινεται απο τοτε που τοποθετηθηκαν οι LED.Κανενας αρμοδιος δεν υπαρχει μονο αυξησεις θελουν?Γενικα ειμαι απογοητευμενος με την διαχειρηση προσωπικου-μηχανηματων -εσοδων-εξοδων που κανουν στο Δημο μας.Στο σπιτι τους τετοιο κουμαντο κανουν?Καποιος-οι φταιει-αι.Πρεπει να ξεσηκωθει ο κοσμος να σας παρει με τις πετρες.Σοβαρη και υπευθυνη διαχειρηση χρειαζεται ο Δημος και οχι αυξησεις.Ετσι θα ελθουν μειωσεις.Αν δεν μπορειτε παραιτηθειτε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να ακυρωθεί μια απόφαση δεν είναι απαραίτητο να γίνει προσφυγή. Η απόφαση μπορεί να ακυρωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση μετά από έλεγχο, όπως έγινε με την αριθ. 16/190/2014 απόφαση Δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε την αύξηση τελών ύδρευσης Αγίου Κωνσταντίνου και αύξηση τελών αποχέτευσης Καμένων βούρλων. Η απόφαση που ακυρώθηκε είναι σχεδόν ίδια με την τωρινή . Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν περιέχεται οποιαδήποτε αιτιολόγηση τόσο ως προς την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης Αγίου Κωνσταντίνου όσο και στην αναπροσαρμογή των τελών αποχέτευσης Καμένων βούρλων. Ακόμη αναφέρει ότι από την απλή και μόνο παράθεση εσόδων και εξόδων δεν δύνανται να εξαχθούν οποιαδήποτε στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να αιτιολογούν επαρκώς την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης.Η απόφαση είναι ΑΔΑ:6ΘΓΩΩΚ1-237 και η απόφαση ακύρωσης της αποκεντρωμένης είναι ΑΔΑ: ΩΩ3ΤΟΡ10-ΝΧΒ.
,

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι κανονισμοί ύδρευσης των Δήμων έχουν διακοπή υδροδότησης, όταν ο λογαρισμος……..
Ο δικός μας δήμος, δεν έχει εφαρμόσει χρόνια τώρα το μέτρο αυτό και έχουν οι υδροδοτούμενοι χρέη της τάξης των 2 εκατ. ευρω περίπου.

Σας παραθέτω τι προβλέπει άλλος κανονισμός δήμου…

\\6. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν πληρωθεί και μετά την παρέλευση δεκαημέρου, το ποσόν μεταφέρεται και προστίθεται στον επόμενο λογαριασμό. Εάν και ο νέος λογαριασμός δεν πληρωθεί ή δεν ρυθμιστεί η οφειλή προς το Δήμο και μετά την παρέλευση δεκαημέρου η οικονομική υπηρεσία δίνει εντολή διακοπής παροχής του νερού στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία διακόπτει την παροχή και ενημερώνει για την ενέργειά της την οικονομική υπηρεσία.//

Ανώνυμος είπε...

Η προσφυγή είναι εύκολη δεν χρειάζεται νομικός για να την συνταξη αρκεί να είναι
καταναλωτής Αγίου Κωνσταντίνου ή Καμμένων Βούρλων.Μπορει την προσφυγή να την καταθέσει και ο σύλλογος Ενεργών Δημοτών Καμμένων Βούρλων.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος Ενεργών Δημοτών Καμμένων Βούρλων είχε συμμετοχή και στην ακύρωση της απόφασης 16/190/2014

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Ο Σύλλογος είχε δραστηριοποιηθεί με τον συνήγορο του Πολίτη αρχικά γιατί στα καμένα είχαμε μεγαλύτερο πάγιο στην ύδρευση και ο δήμος τότε δεν δεχόταν να το κάνει ενιαίο σε όλους στα 30 ευρώ που είναι σήμερα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Η αιτιολόγηση της αύξησης στην υδρευση στον Άγιο κων. δύναται να μνημονευθεί η έλλειψη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και η δαπάνη με ιδιώτη μεταφορά με βυτιοφόρα.
Εκείνο που είναι άστοχο και αναιτιολογητο είναι το πάγιο στην αποχέτευση στα Κ.Β από 48 σε 96€, τι του παρέχεις του δημότη παραπάνω από πέρυσι για 100% αύξηση; Αντί να το απαιτήσουν στην κατανάλωση ύδατος-αποχετευσης, που έχει κάποια βάση και το +80% της κατανάλωσης ύδατος να γίνει 120% και να το χρεωθεί αυτός που κάνει και την χρήση και να σκεφτείτε ότι το πάγιο έχει ΦΠΑ 24% σε σχέση με την κατανάλωση ύδατος που έχει 13%,δηλαδή αυξάνουμε και τα έσοδα του κράτους , αυτό που το πάτε; ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις ΚΒτες (όπως ο προηγούμενος σχολιαστής) καλά να σας κάνει.
Όχι 96 αλλά 196 € έπρεπε να σας πάει το πάγιο.
Παρτάκηδες ε’ παρτάκηδες.
Μόνο για την αφεντιά σας νοιάζεστε, για τους άλλους (χωριά) ούτε λέξη μπρε για το 20% στα δημοτικά τέλη.
Τι να σας νοιάζει εσάς αφού όλα σας τα ακίνητα έχουν αυθαιρεσίες και πληρώνεται μόνο τα τμ της άδειας ;
Τι να σας νοιάζει εσάς μήπως έχετε αγροτικές αποθήκες για να πληρώνετε 3 € το τμ ;
Παρτάκηδες ε’ παρτάκηδες.
ΑΓΡΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ φιλαράκι αγρότη, ο κάθε ένας γράφει για αυτό που τον ενοχλεί. Γιατί να με νοιάξει εμένα η αποθήκη σου? Μήπως να σου χρηματοδοτήσω και την αγορά του τρακτέρ? Πας καλά? Εγώ κοιτάω τα δικά μου προβλήματα, κοίτα και εσύ τα δικά σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο αγρότης εφόσον δεν ηλεκτροδοτείται η αποθήκη του και δεν παράγει απορρίμματα(δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων στην αποθήκη του)πρέπει να κάνει αίτηση στον Δήμο και υποχρεωτικά θα απαλλαγεί από τα τέλη

Ανώνυμος είπε...

Αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις για την αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και των τελών καθαριότητας και φωτισμού. Ενώ και στις δύο αποφάσεις αναφέρεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της πρότασης του Πλατανιά δεν αναφέρεται η πρόταση .μ
Μήπως είναι σκόπιμη αυτή η παραληψη? Ο κύριος Πλατανιάς πρέπει κατά την άποψη μου να ζητήσει ορθή επανάληψη.Πρεπει να δημοσιευθούν οι προτάσεις του κυρίου Πλατανιά για να μάθουν οι δημότες τι έχει προτείνει.

Ανώνυμος είπε...

Μπλόγκερ προσπάθησε να δημοσιευθούν οι προτάσεις του κυρίου Πλατανιά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε τώρα που ήθελε να βγει κιολας με τα λαμόγια π μάζεψε γύρω τ

kamena voyrla blogger είπε...

Βεβαίως να δημοσιεύσω την πρόταση Πλατανιά. Αν και την έχω λάβει σε ψηφιακή μορφή, εντούτοις η ποιότητα της δεν είναι αρκετά καλή για δημοσίευση.
Παρακαλώ κάποιον από το ΔΣ, (νομίζω την μοίρασε σε όλους στο ΔΣ την πρόταση) να μας την αποστείλει σε μια καλή ανάλυση ώστε να είναι παρουσιάσιμη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε συνδημότη (?) και διαχειριστή του μπλογκ αν είχες τ' αρχίδια να κατέβαινες υποψήφιος. Από τη στιγμή δεν κατέβηκες κανε τουμπεκι ψιλοκομμένο γιατί εξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται! Η νυν δημοτική αρχή θα κριθεί μετά από ένα με δυο χρόνια. Αυτή τη στιγμή πρέπει το τρένο να μπει στις ράγες καθώς ο προηγούμενος το είχε εκτροχιάσει εδω και χρόνια.

kamena voyrla blogger είπε...

Χαλάρωσε συνδημότη (!) 6,56 μμ, το γεγονός ότι δεν αρέσκομαι στο να γίνω τοπικός άρχοντας, δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να σας κρίνω .. κατά περίπτωση αυστηρά.

Βασικά είμαι ο εργοδότης σας, γιατί από τους φόρους μου πληρώνεστε! Η νυν δημοτική αρχή και η κάθε αρχή κρίνετε διαρκώς και μόνο εκ του αποτελέσματος. Αν νομίζεις ότι είσαι ακόμα στην Τετάρτη Δημοτικού και θα σου βαθμολογήσουμε με άριστα απλά την προσπάθεια είσαι γελασμένος. Εμείς φίλε οι δημότες κρίνουμε με το αποτέλεσμα.

Κοινώς .. θα σας πάρει και θα σας σηκώσει αν κάνετε μαλακίες, εφόσον διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα και το αύριο του τόπου. Νομίζω δεν ξέρεις τι βρωμοπληκτρολόγιο έχω και πόσο μου αρέσει η έρευνα σε βάθος. Αν τα πάτε καλά, θα σας κάνω και ρελάνς, αν τα σκατώσετε θα σας στολίζω διαρκώς. Τόσο απλά... Δεν σκοπεύουμε άλλωστε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε από το 2008. (ω ρε πέρασαν 16 χρόνια) …

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Συγχαρητήρια μεσιε Γιαννακουρε είσαι ο δεύτερος άνθρωπος που με εντυπωσιάζει στο μεγάλο δήμο. Ο πρώτος ήταν ο Αντωνίου το 10 .Εύγε, τέτοιους πολίτες θέλει η Ελλάδα για να αλλάξει.Σε βρίσκω βενιζελικο 100 %.Πάντα έτσι χαρντ ροκ

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να έχει κατατεθεί πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη να έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και να μην έχει γραφτεί στα πρακτικά?

Ανώνυμος είπε...

Μεσιέ Γιαννακουρο προσεχε μη σκίσεις κάνα καλσόν. 9 χρόνια παντως τον τσακισες τον Συκιωτη. Λαρωσε λοιπόν και απόλαυσε.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Υπήρχε και μια επιτροπή τουρισμού, αυτή δεν είδαμε να την συγκροτεί ο Δήμαρχος, την αφήνει για αργότερα. Πρόγραμμα τουριστικής προβολής
δεν είδαμε να συντάσσεται πέρυσι. Να το περιμένουμε κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2024.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Πάντως με το κλίμα που δημιουργείται άπαντες, αρχησαν τα όργανα σε δολιοφθορές.....συνέλθετε και εσύ......... διαχειριστή.

Ανώνυμος είπε...

Σάλιαρη

Ανώνυμος είπε...

Μάθαμε τελικά με τις κολώνες φωτισμού στα λουτρά τι έγινε?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΤΙΝΕ ΣΑΝ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ...ΚΙ ΑΠΌ ΌΤΙ ΜΑΘΑΊΝΩ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ.....
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ......

Ανώνυμος είπε...

Εδώ γίνονται πράματα και θάματα …... Αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, με το καλημέρα από τον Νέρωνα, χωρίς να έχει γίνει είσπραξη των χρεοστούντων στο δήμο Καμένων Βούρλων 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ περίπου, από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Κ.Β. ……… Προεκλογικά μας έλεγε ο Νέρων ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ αλλά ότι θα εισπράξει τα χρωστούμενα στο Δήμο Κ.Β. από τους οφειλέτες….. Ο Νέρων μας φλόμωσε στα ψέματα και οι Δημότες τον ψήφισαν και αφού τους έκλεψε την ψήφο τους με τα ψέματα του προχωράει τώρα στην αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης …… Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Ν. , είναι όλοι τους μουγγοί δεν έχει κανένας του δικιά του γνώμη, ότι πει ο (Ν) και ξερό ψωμί τέλος …. Η νέα δημοτική αρχή θεωρώ ότι πρέπει να κάνει αυτό που προβλέπει ο ΝΟΜΟΣ αν θέλει να εισπράξει τα 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ από τους οφειλέτες …… Δηλαδή να κάνει τι …… Βεβαίωση των χρεών των οφειλετών προς το Δήμο Κ.Β. και στη συνέχεια κοινοποίηση των οφειλετών στην εφορία (έτσι μόνο θα εισπραχθούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ) …. Βέβαια ο (Ν) δεν θα το κάνει διότι κάνει μικροπολιτική ….. Τι θα κάνει …… Θα βεβαιώσει τα χρέη προς το Δήμο μόνο σε αυτούς που πιστεύει ότι δεν τον ψήφισαν και στη συνέχεια θα κοινοποιήσει τα ονόματα τους στη εφορία, τους άλλους που πιστεύει ότι τον ψήφισαν θα τους αφήσει να συνεχίσουν να μην πληρώνουν…… Ναι αλλά βλέποντας αυτά τα καμώματα του (Ν) στο τέλος δεν θα πληρώνει κανένας………. Προεκλογικά μας έλεγε ότι αν εκλεγεί θα ζητήσει αμέσως να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από Ορκωτούς Λογιστές στο Δήμο Κ.Β. για την περίοδο της Δημαρχίας του Πιπίλα ( αν το δείτε γράψτε μου)….. Δεν οφείλει τουλάχιστον σε αυτούς που τον ψήφισαν να κάνει μια ανοικτή Λαϊκή συνέλευση στο κλειστό γυμναστήριο για να τους ενημερώσει τι παρέλαβε στο Δήμο Κ.Β. από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Συκιώτη (αν το δείτε να μου γράψτε μου )…. Αμ το άλλο που έρχονται λογαριασμοί σήμερα του 2022 και 2023 που έχουν πληρωθεί για να ξαναπληρωθούν …… Κάτι βρωμάει στο Δήμο κάτι δεν πάει καλά ….. Μετά από τις 3 συνεχόμενες αλλαγές των υδρομέτρων, από ότι φαίνεται και με χρόνο καθυστέρηση τουλάχιστον 2 ετών των λογαριασμών ύδρευσης , έχουμε πιθανόν το 2 μεγαλύτερο σκάνδαλο τύπου Άκη ……… Όπως καταλαβαίνεται βγήκε μάπα το Καρπούζι …….. Μάλλον πρόκειται για Νεροκολόκυθο ……..

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Φίλε, μέσα σε κάποιες αλήθειες εχεις και πολλές μπαρουφες ...(επιεικως). Πότε μα πότε θα αντιληφθούμε τα λογιστικά και τα νόμιμα ;
Βγαίνει σε όλους μας ο λαϊκισμός.

Ανώνυμος είπε...

Δωσεεε Σκουφακιιιι

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

1.22 ο σκουφιας δεν γράφει..μακακίες, ξεκόλλα.

Ανώνυμος είπε...

Η αγανακτιση για τις αυξησεις στα τελη εχει φτασει στο απροχωρητο.
Αντε ρε μπειτε σε ενα τραινο ολη η επιτελικη συμμορια και καντε συγκρουση
με ενα εμπορικο φορτωμενο με ξυλολιο. Ταγάρια...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΓΙΑΝΝΗ , ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕ ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ , ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

12.13μμ είσαι οφσάιντ . Μάθε ότι τα χρέη των δημοτών που είναι καταγεγραμμένα στον προϋπολογισμό , από τα τέλη υδρευσης-αποχετευσης είναι ήδη βεβαιωμένα στον δημο Μένει το στριμωγμα των οφειλετών, τον τρόπο θα τον βρει ο δήμαρχος έχει τσαγανο δεν θα κάνει πίσω.
Πάντως πρέπει να ψάξει αρκετά για οφειλόμενα που δεν έχουν βεβαιωθεί π.χ τέλη παρεπιδημούντων και εκδιδόμενων το 0.5%. Τις βεβαιώσεις των τελών έχει υποχρεώσει ο αρμόδιος υπάλληλος να τις εγγράψει ασχέτως ποιος είναι και τι λέει ο εκάστοτε δήμαρχος... Απλές σκέψεις παραθέτω...

Ανώνυμος είπε...

Από το πρώτο ουσιαστικό θέμα που τέθηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αύξησης των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης ο μόνος που κρίνεται με θετικό πρόσημο είναι ο κ. Πλατανιάς με τα ερωτήματα που υπέβαλε εγγράφως προς τον Δήμαρχο τον Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τα οποία ζητά απαντήσεις (απαντήσεις, που όλοι οι δημότες των Δήμου Καμένων Βούρλων θέλουν να γνωρίζουν). Η δε πρόταση του είναι , μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο Δήμαρχος ,ο Πρόεδρος και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο κρίνονται με αρνητικό πρόσημο. Ήτανε απροετοίμαστοι και δεν άρθρωσαν κανένα σοβαρό επιχείρημα γιατί πρέπει να γίνει αύξηση των τελών ύδρευσης αποχέτευσης. Ο δε Δήμαρχος κ. Κυρμανίδης έκανε κολοτούμπα με αυτά που έλεγε προεκλογικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των τελών ύδρευσης αποχέτευσης. Η καλή μέρα όπως λένε φαίνεται από το πρωί. Δυστυχώς το νέο δημοτικό δεν ξεκίνησε καλά …. Περιμένουμε την συνέχεια …..

Ανώνυμος είπε...

8:50. 3/2/2024 Δεν μας τα λες καλά. Δες τον λογαριασμό σου. Αν είσαι από τα Καμένων Βούρλα έχεις πάρει λογαριασμό μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του έτους 2022 αν είσαι απο τον Άγιο Κωνσταντίνο ένα χρόνο πιο πίσω.Αρα δεν έχουν βεβαιωθεί έσοδα περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ποιός ευθύνεται για αυτό από ποιον θα αναζητήσει ευθύνη ο δήμαρχος? Αυτό πρέπει να απαντηθεί.

Ανώνυμος είπε...

1.37
ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο Κ. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ...
ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ....... ;;;;;;.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΕΣΤΕ.......

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Τέλη ύδρευσης.... Είναι όπως τα λες ως προς τα καμ.βουρλα. Τους λόγους που ξέρουμε είναι, εν αρχή, η συνταξιοδότηση του υδραυλικού, οπότε ο δήμαρχος μας δεν μερίμνησε να αναθέσει σε ιδιώτη υδραυλικό και μετά η εταιρεία με την αντικατάσταση των υδρομετρων. Είδα τον πρόσφατο λογαριασμό που μου ήρθε 2ο τρίμηνο 22. Ευρω 26€ για 4 κυβ.μετρα. δηλ. Χρωστάω μέχρι σήμερα 6 τρίμηνα έστω με τον ίδιο λογαριασμό. Έχουν μπει τα νέα υδρομετρα άρα από φέτος θα πρέπει να χρεώνουν την πραγματική κατανάλωση. Τι θα κάνει η νέα διοίκηση για τα παλαιά, ένας θεός ξέρει...

ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ είπε...

Το μεγαλο αγκαθι στον δημο ειναι τα ανεισπρακτα τελη που αγγιζουν ισως και να ξεπερνουν τα 2.000.000 ευρω. Πρεπει ολοι εμεις οι δημοτες να καταλαβουμε οτι περα απο τα δικαιωματα και τις απαιτησεις, εχουμε και υποχρεωσεις. Ετσι δεν ειναι...Ο δημος πρεπει να εχει εσοδα για καλυψει τις αναγκες τις καθημερινοτητας. Ο δημος γνωριζει τους οφειλετες, μερικοι μαλιστα κανουν και κριτικη. Ο νοων, νοειτω. Ιδωμεν, καλο βραδυ.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Δυστυχώς Νίκο, με την μακροχρόνια κακοδιοίκηση στην είσπραξη των ίδιων εσόδων από τέλη κλπ χρησιμοποιούσαν τις χρηματοδοτήσεις ΣΑΤΑ για έργα σε κάθε τόπο, όπως προβλέπουν οι νόμοι, για να καλύψουν τα ελλείμματα των ανταποδοτικών.
Για να στρώσει αυτός ο δήμος χρειάζεται σοβαρή δουλειά και τσαγανό , τουλάχιστον δύο χρόνια.
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα στο ελληνικό δημόσιο, λόγω γραφειοκρατίας κ.α.