07 Σεπτεμβρίου 2023

Γιάννης Πλατανιάς: «Έρχομαι για να ενώσω και όχι να διχάσω»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, πιστεύω στη σκληρή δουλειά και το αποτέλεσμα...»

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Πλατανιάς μιλάει στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για όλους και για όλα.

Για τη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητά του, για τη φιλοδοξία του να ενώσει δυνάμεις, για τους βασικούς του συνυποψηφίους του, αλλά και για τον μεγάλο του στόχο για τον Δήμο.

«Δεν θα είμαι δήμαρχος μόνο όσων με ψηφίσουν, αλλά όλων των πολιτών του δήμου μας....και μετά τις εκλογές, θα τους χρειαστώ στη μεγάλη προσπάθεια για να στρίψουμε το τιμόνι από το σημερινό πισωγύρισμα και να δημιουργήσουμε από κοινού συνθήκες ανάπτυξης και προοπτικής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πλατανιάς.

Συνέντευξη:

LR: Πριν από λίγο καιρό, πραγματοποιήσατε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή συγκέντρωση με πολύ κόσμο. Θεωρείτε ότι ενίσχυσε τη δυναμική της υποψηφιότητάς σας;

ΑΠ: Κοιτάξτε, ήταν μια εκδήλωση που αποτύπωσε την ολοένα και αυξανόμενη απήχηση που έχει ο συνδυασμός μας. Απλά, αυτό που κάποιοι ψιθύριζαν πριν την εκδήλωση, τώρα το λένε ανοιχτά και ξεκάθαρα: Οι εκλογές του Οκτωβρίου θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Καμένων Βούρλων.

Το βλέπω καθημερινά στην επαφή με τους πολίτες, υπάρχει ανάγκη να τελειώνουμε με τη φθορά και τη στασιμότητα και να γίνει στον τόπο μας μια νέα, μεγάλη αρχή.

LR: Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και σε πολλούς δήμους έχουν βγει ήδη τα «μαχαίρια» ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους;

ΑΠ: Δεν βλέπω τους συνυποψηφίους μου ως εχθρούς. Άλλωστε, δεν πιστεύω ότι δεν αγαπάνε ή δεν νοιάζονται για τον τόπο μας. Απλά έχουμε διαφορετική νοοτροπία και διαφορετική προσέγγιση για το πως θα προχωρήσει μπροστά. Και να σας πω κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια; Μετά τις εκλογές, θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες του δήμου που συνεχώς μεγαλώνουν. Άλλωστε, η δικιά μου πρόταση έρχεται να ενώσει τον δήμο Καμένων Βούρλων.

Δεν αντέχει ο τόπος έναν ατέρμονο διχασμό που στην τελική μόνο κακό κάνει και δημιουργεί εμπόδια στον κοινό μας στόχο. Έρχομαι για να ενώσω και όχι να διχάσω. Και να ξεκαθαρίσω κάτι απευθυνόμενος στους δημότες που δεν θα επιλέξουν τον συνδυασμό μας στις επικείμενες εκλογές. Δεν θα είμαι δήμαρχος μόνο όσων με ψηφίσουν, αλλά όλων των πολιτών του δήμου μας. Θα είμαι και δικός τους δήμαρχος. Και μετά τις εκλογές, θα τους χρειαστώ στη μεγάλη προσπάθεια για να στρίψουμε το τιμόνι από το σημερινό πισωγύρισμα και να δημιουργήσουμε από κοινού συνθήκες ανάπτυξης και προοπτικής.

LR: Στην ομιλία σας είχατε απευθύνει ένα ρητορικό ερώτημα: «Θα μείνουμε στα ίδια και τα ίδια με τους ίδιους ή θα αλλάξουμε πορεία;». Σε ποιους αναφέρεστε; Στους συνυποψηφίους σας;

ΑΠ: Είναι απλό αυτό που είπα. Κάποιοι συνυποψήφιοί μου έχουν δοκιμαστεί σε θέσεις ευθύνης, είτε στον πρώτο βαθμό, είτε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Αν η θητεία τους συνέβαλε στο να πάει ο τόπος μας μπροστά, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες.

Εγώ ζητάω εντολή να διοικήσω τον δήμο καταθέτοντας αυτό που έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου. Να βάζω στόχους και με μεθοδικότητα, με εντιμότητα και με και σκληρή δουλειά να τους πετυχαίνω. Και να είναι οι δημότες μας βέβαιοι, ότι σε αυτήν την πορεία, δεν θα υπολογίζω ούτε το πολιτικό κόστος, ούτε θα αξιοποιήσω τη δημαρχία για παλαιοκομματικά αλισβερίσια. Με απλά λόγια, αυτό που λέμε, θα γίνεται και πράξη.

LR: Επιμείνατε ότι δεν είστε ένας «επαγγελματίας πολιτικός», ότι τα δικά σας ένσημα δεν προέρχονται από την πολιτική αλλά από 35 χρόνια σκληρής δουλειάς. Θεωρείτε ότι είναι κακό να είναι κάποιος πολιτικός;

ΑΠ: Η πολιτική θα έπρεπε να είναι το μέσο για υπηρετείς τους συμπολίτες σου, να είναι η δύναμη εκείνη που δίνει λύσεις στα προβλήματα, που βάζει τις βάσεις για να πάει ένας τόπος μπροστά. Το προβληματικό είναι να βλέπεις την πολιτική ως αυτοσκοπό, ως επάγγελμα. Για μένα, κύριε Κωνσταντόπουλε, η πολιτική δεν είναι ούτε μέσο βιοπορισμού, ούτε μέσω οικονομικής ανέλιξης.

Έχω τη δουλειά μου, έχω τις επιχειρήσεις μου. Μπήκα μπροστά γιατί νιώθω ένα τεράστιο «κρίμα» για τις ευκαιρίες που συνεχώς χάνει ο τόπος μου. Και γιατί συνειδητοποίησα ότι αυτό το «κρίμα» το αισθάνεται και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μου.

LR: Όπως όλοι οι συνδυασμοί, λίγο πριν τις εκλογές θα καταθέσετε το πρόγραμμά σας. Ποιο είναι ο βασικός σας στόχος που θέλετε να έχετε πετύχει σε 5 χρόνια, εφόσον εκλεγείτε;

ΑΠ: Στόχος μου είναι να δημιουργηθεί κινητικότητα στην τοπική οικονομία και συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε ο δήμος μας να είναι «φιλόξενος» πρωτίστως για τους δικούς του ανθρώπους παρέχοντας ευκαιρίες ειδικά στα νέα παιδιά, που φεύγουν και γυρίζουν στον τόπο μας μόνο για διακοπές. Βασικό εργαλείο είναι φυσικά ο τουρισμός. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο δήμος μας μια σύγχρονη τουριστική ταυτότητα που θα αξιοποιεί τα ιαματικά λουτρά, τους ορεινούς μας όγκους, τον πρωτογενή τομέα και δεν θα περιορίζεται σε ένα παρωχημένο μοντέλο που έχει φτάσει προ πολλού τα όρια του.
Από την άλλη, θα πρέπει να δούμε πως θα κάνουμε τη καθημερινή ζωή των δημοτών πιο εύκολη. Εκεί η λέξη κλειδί είναι ο σεβασμός. Να διατηρούμε τις πόλεις και τα χωριά μας σε ένα σημείο που θα δείχνει ότι σεβόμαστε τον πολίτη. Όπως ακριβώς σεβόμαστε το ίδιο μας το σπίτι και το φροντίζουμε καθημερινά. Πως θα γίνει αυτό; Πάρτε για παράδειγμα την καθαριότητα. Δεν θα πω εγώ ποτέ ότι ο Πλατανιάς ξέρει να μαζεύει καλύτερα τα σκουπίδια από τον Συκιώτη. Αλλά επειδή εμείς δεν βολευόμαστε με τη στασιμότητα, θα διερευνήσουμε κάθε σύγχρονη μέθοδο ανακύκλωσης, κάθε «έξυπνο» εργαλείο για την αποκομιδή και θα τα ενσωματώσουμε στον δήμο μας. Ούτε εφευρέτης είμαι, ούτε θα ανακαλύψω τον τροχό. Τις καλές πρακτικές που βλέπουμε να υλοποιούνται από δήμους σε όλη τη χώρα, θα τις κάνουμε κτήμα και στον δήμο Καμένων Βούρλων. Και σε αυτή την προσπάθεια, θα έχω δίπλα μου μια ισχυρή ομάδα από έμπειρους αλλά και νέους στα κοινά δημότες που έχουν μεράκι και όρεξη για δουλειά και να φέρουμε ξανά ελπίδα στον τόπο μας.


Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο LamiaReport.gr

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Πλατανιάς λέει, ότι έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει, και ακόμη δεν έχει απαντήσει στην απόφαση (του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων) που δημοσίευσε το BLOG στις 28 Αυγούστου 2023 για την «Εξέταση νομιμότητας κατασκευής στη θέση Ασπρονέρι» Ο κ. Πλατανιάς έρχεται να ενώσει με έναν δικό του τρόπο σκέψης, όπως καταπατώντας 400 τ.μ. της Κτηματικής υπηρεσίας που ανήκουν στο Δήμο Καμένων Βούρλων, μπαζώνοντας άλλα 500 τ.μ. την Λίμνη που είναι χαρακτηρισμένη υδροβιότοπος και ενταγμένη στο NATURA 2000, (διώχνοντας τους Κύκνους που μόνοι τους ήρθαν να εγκατασταθούν στη Λίμνη), καλύπτοντας αμέτρητα τετραγωνικά μέτρα του αιγιαλού και της παραλίας ανεξέλεγκτα με ακριβό αντίτιμο για τους δημότες και τους τουρίστες των Καμένων Βούρλων, ρίχνοντας τα λύματα από το Μπιτσόμπαρο στη Λίμνη κ.α. Όλα αυτά έχουν γίνει όταν ο κ. Πλατανιάς ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Καμένων Βούρλων και έπαιρνε τις αποφάσεις με τα άλλα ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ (κ. Συκιώτη, κ.Μπεζάτη, κ. Αδάμ, κ. Τριανταφύλη κ.α.) για το καλό το δικό του και της παράξενης παρέας του. Τώρα βάζει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Καμένων Βούρλων μαζί με τα αλλά ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ της παλιάς παρέας μήπως και εκλεγεί για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο εις βάρος των Δημοτών των Καμένων Βούρλων και προς όφελος της τσέπης του. Ψηφίστε τον για να μας ενώσει με ποιους και εναντίον ποιού ?????

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που λες είναι συκοφαντιες. Λογια του αερα. Κουτσομπολια.
Ακου λοιπον για να σταματησει η παραπληροφορηση
Η επενδυση εχει τις νομιμες αδειες
Δεν εχει γινει καμια καταπατηση, υπαρχει τοπογραφικο ιδιοκτησιας
Δεν εχει μπαζωθει ουτε μετρο απο την βρωμολιμνη
Υπαρχει μισθωτηριο για την παραλια με υπογραφες Δήμου + Κτηματικής
Τα λυματα δεν πεφτουν στη βρωμολιμνη
Ενοχλει βλεπω τον αποτυχοντα πολιτευτη η διεκδικηση της δημαρχιας απο εναν πετυχημενο επιχειρηματια. Τι να κανουμε. Σε αυτη τη χωρα υπαρχουν και ανθρωποι που επιχειρουν και δεν τρεφονται μια ζωη απο τον δημοσιο κορβανα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ είναι καθαρός , ο μόνος υποψήφιος για δήμαρχος που κάνει

Ανώνυμος είπε...

Αχχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχααχαψαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
Ωραίο… χαχαχαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυρμανίδης καθαρός. Δεν νομίζω! Πιθανόν ακόμη χειρότερος και απο τον Συκιώτη.
Δείτε αν θέλετε αυτή την σύμβαση με ΑΔΑ: ΨΖΟΜ7ΛΗ-Γ6Κ. Πρόκειται για "ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ". Αν θέλει να μας εξηγήσουν ποια είναι η Πολυξένη Νικολαΐδου που αναθέτη απευθείας ο αντιπεριφερειάρχης.

Ανώνυμος είπε...

8,03...φίλε
Επειδή δεν τα διάβασες καλά
Τα πρακτικά του Δ. Συμβουλίου .
Ο εν λόγω κ Πλατανιάς
Οταν ξεκίνησε να φτιάχνει επιχείρηση πιάστηκε
Αδιάβαστος να παρανομεί
απο δημοτικό σύμβουλο
να κανει οικοδομικές εργασίες χωρίς πολεοδομική αδεια....η αδεια που είχε ηταν η υπ.αριθμ Ε 15/16....η οποία ηταν αδεια .μικρής κλιμακας ( περιφραξης)....
Επαιρνε ρεύμα απο δημοτικό πίλαρ χωρίς αδεια του δήμου..
Υδροδώτησε την επιχείρηση του χωρίς αδεια απο τον Δήμο...
Χωρίς ο Δήμαρχος να γνωίζει τίποτα...
Στο εν λόγω Δ.Συμβούλιο
Εγινε προσπάθεια συγκάληψης
Απο κ Μπεζάτη και την σημερινή παρέα της...
Αυτά τα λίγα προς το παρόν....

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 8:03 π.μ. ξέχασες να αναφερθείς σε ένα άλλο ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ της Παράξενης Παρέας τον κ. Μακρυνίτσα (ο οποίος δηλώνει ότι στηρίζει τον κ. Πλατανιά απόφοιτο Λυκείου, όταν ο ίδιος φιλοδοξεί να γίνει Λέκτορας Πανεπιστημιακός , άρες μάρες κουκουνάρες) και ο οποίος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Καμένων Βούρλων ήταν ο εισηγητής στο Δημοτικό Συμβούλιο με Δήμαρχο τον κ. Συκιώτη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Πλατανιά, την αντ’ αυτού κ. Μπεζάτη, και Αντιδημάρχους τον κ. Τριανταφύλλή, κ. Κριτσόβα, κ. Καραμανώλη Α. κ.α. , που ξεπούλησαν το Λιμάνι των Καμένων Βούρλων για 44 χρόνια με το εξευτελιστικό τίμημα των 1,300 ευρώ τον μήνα. Αυτή η «ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΡΕΑ» σας ζητάει πάλη σήμερα την ψήφο σας στις 8 Οκτωβρίου. Ρίξτε τους στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και απαλλάξτε τους από όλες τις κομπίνες που έχουν κάνει εις βάρος των Δημοτών του Δήμου των Καμένων Βούρλων και ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ?????? Όμως την επόμενη μέρα των εκλογών μην αρχίσετε και αναρωτιέστε ξανά και ξανά, γιατί ο Δήμος Καμένων Βούρλων δεν προχωράει μπροστά ?????

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 8:48 π.μ. Αν όλα αυτά που λέγονται είναι συκοφαντίες, δεν έχει παρά να δώσει ο κ. Πλατανιάς στη δημοσιότητα την γνωμάτευση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ως απόδειξη, ότι δεν έχει γίνει καταπάτηση 400 τ.μ του Δήμου Καμένων Βούρλων, στο Μπιτσόμπαρο του Ασπρονερίου ….

Ανώνυμος είπε...

Αφού έγινε καταπάτηση 400 Μ του ΔΗΜΟΥ, γιατί ο Συκιωτης ως δήμαρχος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια κατά των ιδιοκτητών του καταπατημενου ακινήτου; έχει και την γνωμάτευση της κτηματικής που εσύ την γνωρίζεις, γιατί δεν την δίνεις εσύ; μήπως πετάμε κάτι, γράφουμε επίσης, απλώς για θόρυβο.;

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 5:39 μ.μ. Γιατί ο κ. Συκιώτης εκβιάζει για το συγκεκριμένο θέμα τον κ. Πλατανιά (400 τ.μ. καταπατημένα από το Δήμο Καμένων Βούρλων) , τον οποίο και κατεβάζει ως Λαγό, ευελπιστώντας ότι θα ανακόψει την νίκη του Κυρμανίδη από την πρώτη Κυριακή ……….

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

Ανώνυμος είπε...

σωστός....το έχουμε συζητήσει κάποια βραδιά, δεν υπάρχει καμία άλλη εξηγηση ..

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 7:15 π.μ. Το τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε Δήμαρχος τις γνωρίζουν οι δημότες. Θεωρώ πλέον ότι είναι ξεκάθαρο, και οι δημότες έχουν καταλάβει, το παιχνίδι που έχει στηθεί και παίζεται μεταξύ κ.Συκιώτη και κ. Πλατανιά. Τις ραδιουργίες που χρησιμοποίησε ο κ. Συκιώτης στις προηγούμενες εκλογές, στήνοντας έναν δήθεν αντίπαλο, προσπαθεί να τις εφαρμόσει και σε αυτές τις εκλογές (σε νέα SUPER έκδοση), στήνοντας τον κ. Πλατανιά ως δεκανίκι του, διότι έβλεπε ότι μόνος του θα έχανε τις εκλογές. Οι δημότες πλέον έπαθαν και έμαθαν από την προηγούμενη εκλογή και δεν τσιμπάνε πλέον στο ίδιο παραμύθι για δεύτερη φορά. Ένας μεγάλος έλεγε «Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα». Οι δημότες γνωρίζοντας πλέον το παιχνίδι, που παίζεται μεταξύ κ. Συκιώτη και κ. Πλατανιά, θα ψηφίσουν αξιολογώντας τον κάθε υποψήφιο και τους υποψήφιους συμβούλους του, με βάση τις σπουδές τους, τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει από τους χώρους της εργασίας τους, και θα εκλέξει για Δήμαρχο τον πιο αξιόλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΝΘ' ΗΜΩΝ Ο ΓΟΥΛΙΜΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν εάν ψηφίσουν ως εσυ ορίζεις ο Συκιωτης κερδίζει κατά κράτος….από που να αρχίσω κ που να τελειώσω

Ανώνυμος είπε...

Παρε έναν έναν του Κυρμανιδη και Πλατανια και σύγκρινε υποψήφιους…
Και μετά πες μας την γνώμη σου…

Ανώνυμος είπε...

Καραμανωλης πολιτικος Μηχανικος θες κ αλλον ; Για πες του Κυρμανιδη στα Καμενα ; Πισλη στον Μωλο φαρμακοποιός για πες έναν του Κυρμανιδη ;

Ανώνυμος είπε...

Κυρμανιδης,κοντοπανος,Μπητα…

Ανώνυμος είπε...

Πλατανιάς Καραμανωλης Πισλη

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα δοκιμασμένοι κ αποτυχημένοι θες κ άλλο ; Όχι μόνο πολιτικά αλλα επαγγελματικά άσε τον Νίκο πες για τους άλλους δυο τι έχουν να δείξουν ;

Ανώνυμος είπε...

Πλατανιάς επιχειρηματίας , Καραμανωλης πολυκατοικίας , Πισλη φαρμακοποιός , θετε κ άλλη σύγκριση ;

Ανώνυμος είπε...

Τι χαμογελάς ρε; Ο Καραμανωλης δεν είναι δοκιμασμένος;;; Τι έχει προσφέρει;;; ΤΙΠΟΤΑ…

Κριτων είπε...

Προσπαθείτε να υποστηρίξετε την ποιοτική διαφορά αναφέροντας όμως προσωπα.
Ο καθένας έχει μια εσωτερική αξία και μπορει υπό κατάλληλες συνθηκες να είναι θετικός.
Το πρόβλημα δεν είναι στους δεύτερους ρόλους αλλά στους πρώτους
Θέλω να πω ότι μια πρόταση, μια κατεύθυνση, μια ενέργεια ,αν δεν υποστηριχθεί από επάνω(δήμαρχος) δεν μπορεί να ευοδωσει..
Ειδικά όταν το Δημαρχοκεντρικό σύστημα δεν αφήνει διεξόδους σε προτάσεις τέτοιες που ενώ είναι αιρετικές είναι όμως και αυτές που θα διαφοροποιήσουν μια πτωτική πορεία.
Λ χ η ανάδειξη του νεοκλασικού "Ασκληπιός" με παραχώρηση, όπου θα συγκεντρωσει το διοικητήριο του Δήμου.
Άλλωστε το Εθνικό Αρχαιολογικό της Αθήνας -τηρουμένων των αναλογιων-εναι ένα αντίστοιχο κτήριο που το κράτος το αναβαθμίζει.
Υπάρχει λοιπόν χωρος εδώ στο μπλοκ για πολιτικό διάλογο ουσιας
Αν όμως τα "χωριατοπαιδα" που πολιτευονται για τον δημο, θέλουν να συνεχίσουν το παιχνίδι τους με προσωπικές αντεγκλισεις οδηγούνται σε μια επαναληψη. της εσωστρεφειας .
Χωριάτικα σας το λέω "Ξεκολάτε"!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΟΦΟΣ...... ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ του 9.01μμ
Ο πολιτικός ανηρ κ. Συκιωτης είναι ένα αιτιωδες φαινόμενο που συναρτάται με την τοπική κουλτούρα .Αυτό δεν είναι σημερινό αλλά ξεκίνησε από την "Επταετία" με τον κ. Μπασανο και είχε συνεχεια με τον κ. Κεφαλα όλοι με πολυετή θητεία.
Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην εθνικοφροσυνη στην κανονικότητα και μερικώς στην τακτοποίηση- όχι κατ' ανάγκην στην αποδοση-.Τωρα αυτήν την χρονική περίοδο έχουμε εντατικοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που συμμετέχει ενεργά ,ίσως πάνω από τετρακόσιους δημοτες αν υπολογίσουμε και τους "δογματικούς".
Αυτό φερνει μια. διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν, δηλ την συμμετοχή μιας μεγαλης μάζας δημοτών -κατι σαν την άμεσο δημοκρατία τον καιρό της λαοκρατιας του βουνού , που δεν έχουν πολιτικό προσανατολισμό εκτός αυτό κάθε αυτό την συμμετοχή.
Όχι ότι και πρώτα δεν υπήρχε "σαβουρα"αλλά τώρα αυτό δείχνει κάποιας μορφής πιεστικης αναγκης (ευτελεια)κυριως των επικεφαλείς.
Αντί λοιπόν την αξιοπρεπή κάθοδο με ένα συνεκτικό ψηφοδέλτιο συγκροτημένο επάνω σε πολιτική βάση έχουμε "ξεχειλωμα"προς τα κάτω.
Σκεφτείτε λοιπόν την απέχθεια σε έναν σκεπτόμενο δημότη να έρχεται κάποιος συγγενης, που τα ουσιαστικά προσόντα του είναι μόνο η εξ αίματος
"υποχρέωση".
Αν λοιπόν αυτό σημαίνει εξέλιξη σύγχρονης κοινωνίας τότε ποια θεωρούμε την καθυστερημένη!
Το ερώτημα το άφησα τελευταίο.Τι κάνουμε; Προφανώς δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντησω!
Μπορώ όμως να θέσω μια κατεύθυνση μετά την πενταετία ,με το βιβλικό "Ζητησετε και Ευρησετε"

Ανώνυμος είπε...

Κρίτων σε πολλά συμφωνώ, αλλά εδώ έχουμε συνειδητές αποδοχές συμμετοχής στα κοινά τετρακοσίων δημοτών όπως λες.Αρα δεν έχουν ευθυνη μονο οι αρχηγοί,έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμός για το ακίνητο "Ιαματική Πηγή & Camping Κονιαβίτη" στα Καμένα Βούρλα
Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μία φάση με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών τη 14η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:00 μμ.
ΣΣ. Τι να γινε χθες ;; έχουμε καλα νεα;;

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις φίλε μια σκέψη φιλελεύθερη για το θέμα αυτο;
Πρώτα μια ερώτηση γιατί έκλεισε το κρατικό κάμπινγκ;
Επειτα η αναβάθμιση της επενδυτική βαθμιδας αν θα φέρει επενδυτή!
Ο Δήμος με τόσα πακέτα ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικά εργαλεία γιατί δεν το ζητεί;
Μετά τα ερωτήματα υπάρχει η πραγματικότητα δηλ ότι με τα ίδια χρήματα ο επενδυτής δεν θα αφήσει το αεροδρόμιο και το κρουαζιερόπλοιο την καθαρή θάλασσα και τον ελάχιστο θόρυβο μιας Χαλκιδικης ενος νησιού ή μιας Κρητης για να έλθει να χαντακωθει στα ΚΒ όπου το αφεντικό του τουρισμού(!) είναι η κίνηση της πάσης φύσεως νταλίκας το πέρασμα της Λαμίας και της Λιβαδειάς, των σουβλακερι και των καφέ τα πούλμαν των "χεσμενων" του θρησκευτικού τουρισμού των μοναστηριων και η απολιξη του τελικού αποδεκτή των λυμάτων στην υπό επενδυτική περιοχή .
Έτσι με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά προς αποφυγήν και σε συνεχή άγονη γραμμή,το kapital δεν είναι βιώσιμο χωρίς κέρδος.
Φυσικα ο Μήτσης ήρθε,αλλά είναι μια ξεχωριστή διαχρονική κατάσταση.
Συνεπώς όταν μιλάμε για προσέλκυση επενδυτή θα πρέπει να κρατουμε μικρό καλάθι.