17 Απριλίου 2023

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ - Ο οραματιστής και ιδρυτής της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Ο Γεράσιμος Βασιλειάδης ως όνομα ,από τότε που ερχόμουν μικρός στα Καμ.Βούρλα , μου προκαλούσε  περιέργεια και  θαυμασμό και πάντοτε ήθελα να μάθω περισσότερα γι΄ αυτόν .Όμως  οι ντόπιοι δεν ήταν  σε θέση  να δώσουν  αρκετές πληροφορίες  δυσκολία που ξεπεράστηκε με το  Ιντερνετ  από το οποίο μπορείς να μάθεις πλέον πληθώρα πληροφοριών.

Έτσι έμαθα τα εξής: 

1) Ο Γεράσιμος Βασ. Βασιλειάδης ήταν  γιος του στρατιωτικού Βασιλείου Π. Βασιλειάδη και της Ιφιγένειας Ξαβερίου Λάνδερερ (†1926) και  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1888. Σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό από το 1903 μέχρι το 1928. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους ως υποπλοίαρχος στο θωρηκτό «Αβέρωφ» και το 1916 προσχώρησε στην Εθνική Άμυνα. Παραιτήθηκε το 1920 και επανήλθε το 1922 ως κυβερνήτης του θωρηκτού «Λήμνος». Στη συνέχεια υπηρέτησε ως υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη (1923-1925) και ως ναυτικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο (Οκτώβριος 1925-Ιούνιος 1927). Το 1928 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του πλοιάρχου και πολιτεύθηκε, όπως ο πατέρας του στην περιφέρεια Λοκρίδας. Έλαβε μέρος στις εκλογές του 1928 και εξελέγη με το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Επανεξελέγη βουλευτής του ίδιου κόμματος στην περιφέρεια Φθιώτιδας-Φωκίδας το 1932, 1936, 1946 και 1950. Διετέλεσε υπουργός Ναυτικών και Αεροπορίας στην κυβέρνηση Βενιζέλου (1932), υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Καΐρου (1944), υπουργός Ναυτικών στις κυβερνήσεις Θ.Σοφούλη και Αλ.Διομήδη (1949-1950) και υπουργός Τύπου στην κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου (1950). Μετείχε στο Συνέδριο του Λιβάνου (1944), στο Συμμαχικό Συνέδριο Εμπορικής Ναυτιλίας στο Λονδίνο (1944) και στο Συνέδριο Πανευρώπης στη Χάγη το 1951.

Παντρεύτηκε την Ελένη Γ. Λεβίδη το 1917 και το 1918 απέκτησε ένα γιό, τον Γεώργιο, δικηγόρο και εκδότη της εφημερίδας Express.

2) Ο πατέρας του  Βασίλειος Π. Βασιλειάδης (1842-1909)  ήταν Αξιωματικός του Πεζικού, το 1868 βρισκόταν στο Παρίσι για μετεκπαίδευση και το 1871 υπηρετούσε στο πρώτο σύνταγμα των Ζουάβων. Το 1891 είχε το βαθμό του αντισυνταγματάρχη, ενώ στη συνέχεια πολιτεύθηκε στην εκλογική περιφέρεια της Λοκρίδας. Διετέλεσε βουλευτής τις περιόδους 1895-1898, 1899-1902 και 1906-1910. Τιμήθηκε με πολλά ελληνικά και ξένα παράσημα, μεταξύ των οποίων με τον Αργυρό και Χρυσό Σταυρό του Σωτήρος, το Σταυρό των Ταξιαρχών και τη γαλλική Legion d` Honneur. Πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 1909.

3)Η μητέρα του Ιφιγένεια Λάνδερερ ήταν η μια από τις δυο κόρες του[.....]     

 Ξαβερίου Λάνδερερ του πρώτου καθηγητής της Χημείας στην Ελλάδα. Η άλλη κόρη του ήταν η Αμαλία σύζυγος Μιχαήλ Αβέρωφ.του  πρώτου  Αβέρωφ.

Ειδικότερα :

Ο  παππούς του Γ.Βασιλειάδη  Ξαβέριος Λάνδερερ γεννήθηκε σε προάστιο του Μονάχου της Βαυαρίας το 1809, σπούδασε φυσικές επιστήμες και ιατρική στο εκεί Πανεπιστήμιο και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας. Στην Ελλάδα τον έστειλε νεότατο, το 1833, ο Βασιλεύς Λουδοβίκος για να υπηρετήσει τον γιό του Βασιλέα  Όθωνα, στο Ναύπλιο, ως αρχιφαρμακοποιός του. Στρατιωτικός φαρμα-κοποιός αρχικά, διορίσθηκε, μόλις ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκτακτος καθηγητής του για τα μαθήματα της Γενικής Χημείας και της Πειραματικής Φυσικής (14 Απριλίου 1837) και σε λίγο τακτικός καθηγητής της ίδιας έδρας (11 Ιανουαρίου 1838).

Μετά τα γεγονότα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, απολύθηκε ως αλλοδαπός, σε εφαρμογή του σχετικού γενικού μέτρου, για να αναδιοριστεί σε λίγο (12 Σεπτεμβρίου 1844), ως τακτικός καθηγητής της Φαρμακευτικής Χημείας, της Συνταγολογίας και της Βοτανικής, και να συνεχίσει διδάσκοντας, έκτοτε, με εξαιρετικό ζήλο, επί ολόκληρη 25ετία. Στις 17 Ιανουαρίου 1869 λόγοι υγείας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί, αλλά στις 26 Ιουνίου 1875 διορίσθηκε  εκ νέου ως επίτιμος πια καθηγητής.

Επιστήμων εμβριθείς και πολυπράγμων, ερευνητής ακούραστος, διδάσκαλος ευφραδής και απολαυστικός, πρόσφερε και σαν πνευματικός άνθρωπος και σαν κοινωνικός παράγων πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας, τον πρωτόγονο ακόμη τότε και καθυστερημένο. Τον αγάπησε, του αφοσιώθηκε και έγινες ένας αληθινός Έλληνας. Κοντά στις άλλες πολύτιμες υπηρεσίες του για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κράτους της εποχής εκείνης, στις οποίες ανταποκρίθηκε, του ανήκει η τιμή να είναι ο πρώτος που δίδαξε επί πανεπιστημιακού επιπέδου, τη χημεία στην Ελλάδα. Χημικός, φαρμα-κοποιός και ιατρός συγχρόνως, προσέτρεχε και βοηθούσε πρόθυμα και ακούραστα όπου ζητούσαν τη συνδρομή του.

Διατέλεσε μέλος του Ιατροσυνεδρίου για πολλά χρόνια, άμισθος καθηγητής της Χημικής Τεχνολογίας στο σχολείο των Τεχνών (1833 – 1868), συνεργάσθηκε στην ίδρυση του Οφθαλμιατρείου και το βοήθησε στη λειτουργία του, οργάνωσε τις ολυμπιακές εκθέσεις και δούλεψε αποτελεσματικά και για πολλούς ακόμη ελληνικούς και ξένους επιστημονικούς οργανισμούς και ιδρύματα. Παντού και πάντοτε έτοιμος για όλα. Ιδιαίτερα μνημονεύεται η με αυτοθυσία προσωπική του συμβολή στην καταστολή της πανώλης, που κτύπησε τον Πόρο το 1837.

Τα μαθήματά του, πριν κτισθεί το Πανεπιστήμιο, γίνονταν στο Βασιλικό Φαρμακείο, στη γωνία των δρόμων Ακαδημίας και Κηφισίας (στο κτίριο που μεταγενέστερα χρησιμοποιήθηκε ως υπουργείο Στρατιωτικών) και τα παρακολου-θούσαν, εκτός από τους φοιτητές, και πολλοί ιδιώται ακροαταί.

Στο στρατιωτικό φαρμακείο στεγαζόταν επίσης και το προσωπικό του μικρό χημικό εργαστήριο, που είχε δημιουργήσει με δικές του δαπάνες. Ο Λάνδερερ έφθανε στην αίθουσα του μαθήματος με παραγεμισμένες τις τσέπες της φαρδιάς ρεντιγκότας του από χημικά σκεύη και ουσίες, για τα πειράματα που σε λίγο θα παρουσίαζε. Τα σπασμένα ελληνικά του δεν χαλούσαν την πηγαία ευφράδεια και μάλιστα με τους ιδιωματισμούς τους, προκαλούσαν ακόμη μεγαλύτερο το ενδιαφέρον.

Αργότερα, όταν χτίσθηκε το Πανεπιστήμιο, το υποτυπώδες χημείο του, που εν τω μεταξύ ενισχυόταν και από το κράτος, με ετήσια επιχορήγηση 600 δραχμών, μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της βορεινής πλευράς του, ενώ τα μαθήματα διδάσκονταν στην αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής.

Η αγάπη του για την επιστήμη του και το ακούραστο ενδιαφέρον του για τη νέα του πατρίδα, εκδηλωνόταν και με το ερευνητικό του έργο για τον φυσικό της πλούτο, το οποίο υπήρξε αξιόλογο, μάλιστα όταν κριθεί υπό τις δύσκολες συνθήκες και τα πενιχρά μέσα της εποχής. Ασχολήθηκε κυρίως με τα ιαματικά μας νερά και δημοσίευσε σχετικές μελέτες που περιγράφουν τη σύστασή τους, την ωφελιμότητά τους και τη θεραπευτική τους εφαρμογή. Έγραψε για τα νερά της Μήλου, της Κύθνου, της Υπάτης, της Αιδηψού, των Θερμοπυλών και των Μεθάνων. Και άλλα θέματα ερεύνησε και πολλά γι’ αυτά δημοσίευσε, σε ελληνικά και σε ξένα ειδικά περιοδικά. Ακούραστος επίσης συλλέκτης, απέκτησε πλούσια βιβλιοθήκη και κατάρτισε συλλογές φαρμακογνωστικές και ορυκτολογικές.

Πολυγραφότατος, εξέδωσε πολλά διδακτικά βιβλία που υπήρξαν πολύτιμα στην εποχή τους για τους φοιτητές του και τον άλλο κόσμο και είναι από τα πρώτα του χημικού κλάδου. Η δουλειά του αυτή ήταν δύσκολη και κουραστική για εκείνον, αφού οι γνώσεις του της ελληνικής υστερούσαν. Και όμως κατόρθωνε να ξεπερνά το εμπόδιο αυτό με επιτυχία. Στα συγγράμματά του περιλαμβάνονται: Αναλυτική Χημεία (1842), Χημεία (ανόργανος 1840, οργανική 1842), Οδηγίαι προς παρασκευήν Χημικών και Φαρμακευτικών σκευασμάτων (1857), Εγχειρίδιον Ζωολογίας (1844), Εγχειρίδιον Συνταγολογίας (1845), Εγχειρίδιον Τοξικολογίας (1843) κ.ά.

Ο Ξ. Λάνδερερ, που έφθασε στον τόπο μας μόλις 24 χρονών, που πολύ εργάσθηκε γι’ αυτόν κι πέρασε ολόκληρη τη ζωή του στην αγαπημένη του Αθήνα και που τόσο αγαπήθηκε και θαυμάστηκε από όλους τους Έλληνες, πέθανε* στις 7 Ιουλίου του 1885.

O πεθερός του  Γ.Βασιλειάδη  Γεώργιος Λεβίδης, γιός του Δημητρίου Λεβίδη (1808-1893) και της Αικατερίνης Γεωργαντά (†1905), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1857. Σπούδασε Νομικά και υπηρέτησε ως διπλωματικός υπάλληλος στο υπουργείο Εξωτερικών στις παρακάτω θέσεις: γραμματέας στο προξενείο Χανίων (Μάιος 1882), στην Αλεξάνδρεια -υπό τις διαταγές του Δ.Στεφάνου αντιπροσώπου της κυβέρνησης στη Διεθνή Επιτροπή Αποζημιώσεων (Φεβρ.1883). Στις 3/10/1883 μετατέθηκε στο γενικό προξενείο Ιωαννίνων, στις 27/4/1884 στο προξενείο Θεσσαλονίκης, στις 16/11/1884 στη Φιλιππούπολη και στις 19/3/1886 διορίστηκε Β΄ γραμματέας στην ελληνική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη. Στις 14/11/1890 διορίστηκε Α΄ γραμματέας στην πρεσβεία στην Πετρούπολη και το 1891 διετέλεσε για μερικούς μήνες προσωρινός επιτετραμμένος στην πρεσβεία στη Μαδρίτη. Το 1893 υπηρετούσε στο υπουργείο στην Αθήνα ενώ στις 2/7/1894 έγινε δεκτή η παραίτησή του. Αδέλφια του ο βουλευτής και υπουργός Νικόλαος Δ. Λεβίδης (πρωτότοκος), ο Στέφανος, ο Μιχαήλ, ο Κωνσταντίνος και η Ελένη που πέθανε το 1881. Ο Γεώργιος Λεβίδης παντρεύτηκε το 1894 την Καλλιόπη  κόρη του Αλεξάνδρου Τραπάντζαλη (1824-1869) από τη Σμύρνη, εγκατεστημένου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου  και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά: τον Αλέκο και την Ελένη.

            Όλα αυτά τα κουραστικά για  ορισμένους αναγνώστες  του συγκεκριμένου άρθρου  τα αναφέρω για να γνωρίσουμε οι  Καμενοβουρλιώτες  την καταγωγή και την  μόρφωση  του και πόσο τυχεροί ήμασταν που ένας άνθρωπος με τέτοιες προδιαγραφές ασχολήθηκε με τον τόπο μας. Πιστεύω ότι  σημαντικός παράγων στην ενασχόλησή του αυτή ήταν και η ειδίκευση του παππού του στις  ιαματικές πληγές της Ελλάδας. Και μπορεί μεν οι επενδύσεις  που έκανε στον τόπο μας   να αποσκοπούσαν  στην επίτευξη κέρδους , πλην όμως  αυτές  έδρασαν  καθοριστικά στο μέλλον μας.

             Ποιος πιστεύει ότι, αν δεν ήταν αυτός, κάποιος άλλος από τους ντόπιους θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το έργο του; Και αυτό το ρωτάω γιατί , σε γενομένη συζήτηση, άκουσα από ντόπιο να τον χαρακτηρίζει « αποικιοκράτη» και ότι αν δεν ήταν αυτός κάποιοι  άλλοι από  τους κατοίκους  της Καρυάς θα το έκαναν στην θέση του. Τι μπορεί να ακούσει κανείς;

               Ποιός θα μπορούσε, αντί γι΄ αυτόν, να προσλάβει τις δεκαετίες του 1920 και 1930 τον  σπουδαίο αρχιτέκτονα  Γεράσιμο Μολφέση, να επιλέξει τον αρχιτεκ-τονικό ρυθμό BAUHΑUS και να κατασκευάσει το σύμπλεγμα των κτηρίων ,το ξενοδοχείο «ΡΑΔΙΟΝ», το ξενοδοχείο «Θρόνιο» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός» που αποτέλεσαν τον πυρήνα της λουτρόπολης  των Καμ.Βούρλων. Είναι αυτός που οραματίστηκε και ίδρυσε την λουτρόπολη των Καμ,Βούρλων. Βέβαια  για την πραγματοποίηση των εγκαταστάσεων χρησιμοποίησε εκτός από δικά του διαθέσιμα και δάνεια από Τράπεζες οι οποίες του τα χορήγησαν επειδή ακριβώς ήταν αξιόπιστος. Ήταν όμως  άτυχος γιατί δεν πρόλαβε να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του αφού  μέχρι το 1940 το μεν ξενοδοχείο « ΡΑΔΙΟΝ» είχε λειτουργήσει μόνο 10 χρόνια (ολοκληρώθηκε το 1930) το δε ξενοδοχείο «Θρόνιο» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός»  είχαν μόλις ανεγερθεί (1937-1938) . Έτσι το 1940 λόγω του πολέμου και αρχικά της μετατροπής των παραπάνω ξενοδοχείων  σε νοσοκομεία  και εν συνεχεία της λεηλατήσεως τους  η εταιρεία που σύστησε με την επωνυμία  «ΡΑΔΙΟΠΗΓΕΣ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΩΝ Α.Ε.» πτώχευσε. Όμως οι παραπάνω εγκαταστάσεις - μαζί  με το μεταγενέστερο ξενοδοχείο Γαλήνη – παρέμειναν προς όφελος του τόπου και έδωσαν  την δυνατότητα στην λουτρόπολη των Καμ.Βούρλων να συνδέσει το όνομά της με τα ιαματικά λουτρά της νέας μεσοαστικής τάξης της δεκαετίας του 60 και να είναι μία από τις τέσσερεις λουτροπόλεις που άνθησαν τον 20ον αιώνα και ήταν κτισμένες σε αρχαίες ιαματικές πηγές όπως τα Μέθανα, η Αιδηψός και το Λουτράκι.

Επομένως οφείλουμε πολλά στον Γεράσιμο Βασιλειάδη και  ορθά έχει δοθεί το όνομά του στην παραλιακή οδό των Καμ.Βούρλων.

                                                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

63 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης σε όλα αυτά,πρέπει να προστεθεί και η εγκατασταση
μηχανοστασίου ηλεκτοπαραγωγης στην θέση Παλιοβρυση από όπου εξυπηρετούσε και την Λουτρόπολη, μέχρι το 1958 που δημιουργήθηκε η ΔΕΗ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν προτιμότερο η κεντρική οδός αντί του ονόματος του ιδρυτή των εγκαταστασεων ,ένα Αρχαιοελληνικό τοπικο όνομα παγκόσμιας αναγνωρισιμοτητος το .... ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω πολυ απο καρδιας κ. Γιαννη Αργυροπουλε για τις πολυτιμες πληροφοριες για τον τοπο που γεννηθηκαμε.
Μεγαλο ελλειμα το οτι, η ιστορια του τοπου ,δεν εχει καταγραφει
Μεγαλο ελλειμα που στα Σχολεια μας δεν την διδαχθηκαμε ποτε!!!
Σαν να μην εχουμε ...παρελθον...!!!
Σαν αυτος ο τοπος ..να μην εχει θεμελια....
Ευχομαι με την συμμετοχη και την βοηθεια των συμπολιτων ,να αλλαξουν ολα ,για καλλιτερη ποιοτητα Ζωης για ομορφες μερες ...
Ο Στρ.Μακρυγιαννης εγραψε τουτο:
Οταν μαθεις απο πουθε ερχεσαι και ποιος ειναι ο δρομος που τραβας...
Τοτε μονο λογιζεσαι Ανθρωπος
Ριζες ,για να ανθισει ο τοπος.
Βουλα Γ. Παπαευσταθιου

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Βασιλειάδη και Μήτση ;
Επενδυτές και οι δύο ναι η όχι;
Ο Βασιλειάδης πρόδρομος με ένστικτο κερδοσκοπου και ο Μήτσης το ίδιο στην ανάσταση μιας πτωχευμενης επιχείρησης ναι η όχι;
Ποιοι έδωσαν το όνομα τότε στην κεντρική οδό, προφανώς όχι οι δημότες μέσω ενός τοπικού δημοψηφίσματος με εναλλακτικές,αλλά κάποιοι που είχαν ατομικό όφελος από μισθωτές υπηρεσίες εντός της επιχειρησης ναι η όχι;
Δύο κάθετοι δρόμοι προς την κεντρική οδό εντός του κτήματος ΕΣΧΑΔΑ ιδιοκτησίας Ταυπεδ ήταν αρκετοί για να τιμηθουν και οι δύο επενδυτές.,όλο τα υπόλοιπα συνιστούν υπερβολη.
Ο δρόμος έπρεπε να λέγεται Οδός ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.
Είναι φανερό ότι ένα αρχικό λάθος,έρχεται να αναλυθεί σήμερα όχι γιατί υπάρχει πρόθεση αλλαγής αλλά γιατί πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση της τότε φαύλης απόφασης ενός στάτους των οικογενειών που κατείχαν ακίνητα στην θάλασσα δυτικά του πάρκου.
Αυτοί που οι περισσότεροι κληρονόμοι τους εχουν ανάγκη ψυχηιατρικης υποστήριξης λογω υπερβολικής δόσης μεγαλοιδεατισμου είναι οι πραγματικοί αποδεκτές του μνημοσύνου του φίλου Γιάννη Αργυροπουλου για τον Γ. Βασιλειαδη.

ΚΑΡΥΩΤΗΣ



Ανώνυμος είπε...

Αχ Καρυωτες!!!
Και υστερα αναρωτιομαστε γιατι αυτη η καταντια του τοπου?
Λογικο
Που και πως και απο που να διδαχθουν πολίτισμο?
Οσοι καποιο ξεφυγαν απο εκει ξεχωρισαν και μεγαλουργησαν
Οσοι κολησαν
Απο φαναρι σε φαναρι
Καφενε αποψη χωρις ουσια
Και το αποτελεσμα?
Σογια βγαζουν Δημαρχο Πιπιλα 8 χρονια και Αντιδημαρχο 2 θητειες Πενταλιο
Αχ Καρυωτες!!!1

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος δεν είναι μόνο τα Καμένα Βούρλα..είναι τόσα δημοτικά διαμερίσματα.Δεν τον έβγαλαν λοιπόν μόνο οι Καρυώτες αλλά όλοι Τον λουστηκαμε μέχρι εσχάτων και αυτό και το ακάματος ανεπαγγελτο παρεάκι του.Ειδικα οι τωρινοί αντί είναι όλοι ένας κι ένας.Καιροσκοποι,κρασοκανατες,τριτοκλασσατοι αδικημένοι από την ζωή και την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη Αργυροπουλε το να μιλαμε συνεχεια για το παρελθον (περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις ) δεν προσφερουμε κατι στο τοπο.
Οταν καποιος θελει να προσφερει στο τοπο βαζει υποψηφιοτητα για δημαρχος η δημοτικος συμβουλος; Και εσυ εχεις τις γνωσεις.Ιδου η Ροδος !

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Αυτά που έγραψα για τον Γεράσιμο Βασιλειάδη δεν έχουν την έννοια που τους δόθηκε «διηγώντας τα να κλαίς» αλλά αποτελούν πρόλογο της δωρεάς που έχω να κάνω στον Δήμο χάλκινης προτομής του Γερασίμου Βασιλειάδη φιλοτεχνηθείσα από τον ταλαντούχο γλύπτη Γεράσιμο Καραντινό, ανακοίνωση για την οποία θα κάνω προσεχώς.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Οπως προανέφερα η εμπειρία μου με τα Δημοτικά ήταν τραυματική. Απέδειξε ότι η κοινωνία των Καμ.Βούρλων δεν θέλει ελεύθερα σκεπτόμενους ,οι δε υποψήφιοι δήμαρχοι θέλουν συμβούλους που να τους ελέγχουν και να θεωρούν ότι δε κινδυνεύουν από αυτούς. Από ο 1986 μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε και τα σόγια καθορίζουν την τύχη του Δήμου εκ των ενόντων. Πιστεύετε ότι θα ψηφιζόμουν ως υποψήφιος. Οπότε μην με κατηγορείτε ότι δεν μετέχω σε μάχες και τακτοποιώ μόνο τα ιδιωτικά μου.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Αυτά που έγραψα για τον Γεράσιμο Βασιλειάδη δεν έχουν την έννοια που τους δόθηκε αλλά αποτελούν πρόλογο της δωρεάς που έχω να κάνω στον Δήμο χάλκινης προτομής του Γερασίμου Βασιλειάδη φιλοτεχνηθείσα από τον ταλαντούχο γλύπτη Γεράσιμο Καραντινό, ανακοίνωση για την οποία θα κάνω προσεχώς.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αργυρόπουλε, τώρα κατάλαβα γιατί έκανες τις αναρτήσεις στο blog.
Αλλά ξέχασες το «μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά σου''.
Αργυρόπουλε, όταν κάποιος κάνει μια δωρεά δεν πρέπει να σαλπίζει διότι έτσι κάνουν οι υποκριτές στις συναγωγές και στα δρομάκια, για να δοξαστούν από τους ανθρώπους.
Κρίμα το λιβάνισμα που σου έκανα !

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον γραφεις κουταμαρες
Χωρις να εχω κανενα προσωπικο συμφερον
Χωρις την αναγκη του Λιβανισματος
Επιτρεψτε επιτελους εκτος απο υβρις και κακεντρεχει σχολια να υπαρξει χωρος και για αλλου ειδους αρθρογραφηματα.
Τι το μεμπτον υπαρχει στις πληροφοριες για τον Βαδιλειαδη?
Τι το μεπτον υπαρχει στις εξηγησεις πιυ δινει ο κ. Αργυροπουλος γιατι απο θεση και με αποψη διαμορφωμενη εκ των αποτελεσματων, γιατι δεν συμμετεχει ενεργα στον Δημο
Ηδη προσφερει οτι, του ζητηθει απο την θεση του στο Διοικ. Συμβουλιο των Ενεργων Δημοτων
Ετσι παιδια χωριο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη η Εμυ είναι η άλλη άποψη για τον τόπο ιδίως μετά τις πολιτικές σε εθνικό επίπεδο εξελίξεις είναι η μόνη ΕΦ όσον δεν ξανακατέβει ο Γιάννης να συνεχίσει το εργο του. Σε αλλη δε περίπτωση κ η θέση της αντιδημάρχου του Δήμου είναι το εφαλτήριο για την κατάληψη του ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΘΩΚΟΥ

Ανώνυμος είπε...

2.39 μμ , γνωριζεις τον Γαμίκουλα Γεωργουλη;

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι τουτο παλι ;
Υπαρχει Διοικ. Συμβουλιο των Ενεργων Δημοτων ;
Ποιοι ειναι ρε παιδια ;

Ανώνυμος είπε...

2:39 18 Απριλίου 2023...πες μας τι χάπια παίρνεις ...άκου εκεί συνέχεια του έργου Συκιώτη.....ποιο έργο άνθρωπε μου ...το ρημαζω έναν τόπο?έλεος. .σταματήστε μερικοί

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολύ πρόσφατα ο κ. Αργυρόπουλος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά της τοπικής κοινωνίας των Καμένων Βούρλων (ποτέ βέβαια δεν είναι αργά !!!), θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι φορείς των Καμένων Βούρλων έχουν τιμήσει τον Γεράσιμο Βασιλειάδη με ομιλητή τον Πέτρο Κουνούκλα στο Ξενοδοχείο «ΩΚΕΑΝΙΣ» (πιστεύω ότι η Σούλα να το θυμάται). Είχε τυπωθεί δε και φυλλάδιο με πολύ περισσότερα στοιχεία πέρα από το Βιογραφικό του και είχε γίνει ολόκληρο αφιέρωμα στην τοπική εφημερίδα των ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ (τότε που έβγαινε ακόμη). Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ………

Ανώνυμος είπε...

Α' ρε Γιαννη ; Ο προηγουμενος σολιαστης τα ειπε ολα.
Τωρα η σειρα σου. Που το πας εκτος βεβαια της προτομης ;
Η Σούλα Κούκουνα που στις 9:47 μ.μ., Απριλίου 17, 2023, σου εμπλεξε το εγκωμιο δεν θυμαται τίποτα ;

Ανώνυμος είπε...

Βρε σχολιαστες ο Αργυροπουλος και η Κουκουνα ποσω χρονων ειναι ;
Τωρα θυμηθηκαν τα ΚΒ ;

Ανώνυμος είπε...

Το πρέπον είναι ο Νεανικός Παλμός που έχει αντίγραφα των εφημερίδων που εκδόθηκαν ως ‘’ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ’’ να αναδημοσιεύσει το φύλλο που αναφέρεται στο Γεράσιμο Βασιλειάδη για να μαθαίνει και ο κ. Αργυρόπουλος που τότε ασχολείτο με την ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ περισσότερο και όχι με τα κοινά των Καμένων Βούρλων ….

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Καλά έκανε ο κ Αργυρόπουλοις και δημοσίευσε για τον Βασιλειάδη και μάθαμε και οι εκτός κάποια πράγματα. Ήταν σπουδαία προσωπικότητα, τι να πρώτο αναφέρεις, μαζί με το Βενιζέλο και Κουντουριώτη στην εθνική άμυνα και υπουργός του. Πρεπει να στηθεί και άγαλμα. Κακώς το μεταπολεμικό κράτος δεν στήριξε την επιχείρηση και κατεσχεθη για χρέη. Έτσι ανταποδίδει η Ελλάδα σε αυτούς που την σήκωσαν ψηλά. Πχ Βενιζέλος καταδικασμενος σε θάνατο φυγάς, Πλαστήρας το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Μια αυθόρμητη επιθυμία να στηθεί προτομή του Βασιλειάδη με χορηγο τον Γιάννη Αργυροπουλο σε συνενόηση με τον Δήμο για τον χώρο,προκάλεσε αντιδράσεις.
Αυτό ίσως να το θεωρούν προσπαθεια αυτοπροβολής κάποιοι.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε μια προτομή που να δείχνει ότι το όνομα της κεντρικής οδού δεν είναι αφαιρετικό.
Βέβαια ο Αργυρόπουλος δεν έπρεπε να προσπαθεί να εξηγήσει σε νοητικά καθυστερημενους για αυτό που ο ίδιος επέλεξε να προσφέρει.
Ακόμη και αν ήθελε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη αυτό είναι θεμιτό σε ανθρώπους που κάτι είναι σε αυτήν την πόλη.
Ναι, είναι ελιτισμός αλλά με θετικό σποτυπωμα.
Μην ξεχνούμε ότι πάντοτε οι σωστες ενεργειες δεν έγιναν από τους πολλούς αλλά πάντα από τους λίγους Ειθε ο αλτρουισμός τέτοιου τύπου να έχει στην πραξη μιμητές..
Όσον αφορά τους 'Ερυθρούς Χμερ' των Καμένων Βουρλων τους συνιστώ αποφυγή του γέλιου για να μην κατηγορηθούν για αστική συνηθεια


Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Πρέπει να μάθετε ότι ο Πέτρος Κουνούκλας είναι αγαπητός και πολύτιμος συνεργάτης μου που συνέβαλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση της προτομής. Αρχικά τον κάλεσα στο σπίτι μου, του είπα τι ήθελα να κάνω και μου έφερε όσες φωτογραφίες είχε του Γερ.Βασιλειάδη. Όταν ο γλύπτης μου ζήτησε στάση του Βασιλειάδη που δεν είχαμε προσπαθήσαμε με τον Πέτρο να έλθουμε σε επικοινωνία με την εγγονή του Βασιλειάδη. Όμως στάθηκε αδύνατον γιατί βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο γλύπτης συνδύασε τις φωτογραφίες , μου ζήτησε να τον επισκεφθώ στο εργαστήριό του όταν φιλοτεχνούσε την προτομή σε πηλό, για να έχει την άποψή μου . Έτσι χρειάστηκε να πάω με την σύζυγο μου 4 φορές στο εργαστήριο του. Όταν τελείωσε η προτομή σε πηλό ,την εγκρίναμε μαζί με τον Πέτρο ότι είναι αυτή που έπρεπε. Τότε επικοινώνησε μαζί μας η εγγονή του Βασιλειάδη και της άρεσε πολύ η προτομή. Η πήλινη προτομή μεταφέρθηκε σε γύψο και την γύψινη προτομή μετέφερα σε χυτήριο στην Αθήνα ,χύθηκε σε μέταλλο μάλιστα η επιλογή του χρώματος του μετάλλου έγινε από μένα και τον Πέτρο. Πιστεύετε ότι επιδείξαμε τόση επιμονή για την ολοκλήρωση της προτομής για λόγους για προβολής μας και όχι γιατί την οφείλαμε σε ένα άνθρωπο που βοήθησε τόσο τον τόπο μας .
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Συγχαρητήρια κ.Τραχανά ποτέ δεν περίμενα να έχετε την άποψη που εκφράσατε στο site για τον Γ.Βασιλειάδη .Τι να πω για την τρικυμία εν κρανίω άλλων που βγάζουν τα εσώψυχά τους και τα κόπλεξ τους μη μπορώντας να δεχθούν ότι όπως είναι φυσικό σε κάθε κοινωνία υπάρχουν οικογένειες που ήταν διαφορετικές από άλλες κυρίως πλουσιότερες τις οποίες για να υποβαθμίσουν ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι κληρονόμοι τους έχουν ανάγκη ψυχιατρικής υποστήριξης χωρίς πρώτα να γνωρίζουν την δική τους ψυχιατρική κατάσταση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Άσε Συνηγορε τα επαγγελματικά ψέματα ,εδώ έχουμε ενοχοποιητικες καταστασεις διαχρονικά, μεταξυ όχι πλουσίων κατά φτωχών αλλά μεταξύ άπληστων ημιτελών και γενικού συμφέροντος δημοτών με αιχμή τον δημόσιο χώρο της παραλιακής οδού .
Και δεν φτάνει μόνο αυτό υπήρξε ασυλία από όλους τους δημαρχους διότι υπήρχε πάντοτε συντονισμός διαπλοκης.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Γιαννη Αργυροπουλε
Οντως ο Βασιλειαδης ειναι πολυτιμος
Πηρε τα χειμαδια και χρησιμοποιοντας τον φυσικο Πλιυτο τα Αξιοποιησε.
Οταν Ομως Τοποθετουμε Κατι Μοναδικο και Πολυτιμο στο Σπιτι μας
Πρωτα Το Καθαριζουμε,Το Βαφουμε Το Εξωραιζουμε
Και το ..Τοποθετουμε για να το ...Απολαμβανουμε.
Που ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΓΙΑΝΝΗ?
Σε παρακαλω πολυ Κατεβα απι το Αυτοκινητο Περπατησε λιγο ...
Δες και βιωσε τα ...ΧΑΛΙΑ ΤΗ ΒΤΩΜΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ...ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΗΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΓΕΜΜΑΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!!
ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ
ΑΡΧΟΝΤΑΣ????
ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ:
ΕΡΧΟΝΤΑΙ....ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ!!!
ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΙ Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΙΝΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΞΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...
ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ...ΠΟΥ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΣΑΛΙΟ ..ΘΑ ΜΑΣ ΕΦΤΥΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχ*δια που σχολιάζετε εδώ και βγάζετε τη χολή σας σε κάθε εναν που σχολιάζει επώνυμα, βλεπε Σκουφια, Αργυροπουλο, Τραχανα, Κουκουνα κλπ, δεν είδα κάποιον από εσας να σχολιάζει τα εκτρώματα που αποφάσισε ο Συκιώτης μετά του παρατρεχάμενου του αντιδημαρχου (ο Θεός να τον κάνει) Πενταλιού και τα τσιμεντένια τείχη που χτίζουνε στην παραλιακή οδο.
Ρε μ*λ*κ*ς σοβαρά τώρα; Δεν σας ενοχλουν τα τείχη απέναντι απ τη Σόνια, απέναντι από τη Ρέμβη και τώρα το μέγα τείχος πίσω από το συντριβάνι απέναντι από το Λουνα παρκ; Σοβαρά τώρα ρε αρχ*δια;
Και εσεις συλλογοι που είστε; Ενεργοι πολίτες που είστε; Εμπορικε Σύλλογε που είστε; Νεανικέ παλμέ; Σύλλογε Λαογραφίας; Γυναικών; Τι περιμένετε ρε μ*λ*κ*ς;
Αλλά αυτή είναι η αθλια αισθητική σας. Ξεφτιλες.
Αυτούς ψηφίσατε, αυτοί είστε.

Ανώνυμος είπε...

Μα η παραλία έχει από χρόνια τσιμεντοποιηθει,κτιστεί,μαντρωθει,
υπερυψωθει, ανεμοφραχτει,,σιδηροποιηθει,
ταμπελοσκιαστει και τραπεζοκαρεκλοποιειθει.Γιατι αλητάκο σε πιάνει κρίση πανικού; Τρία στηθαία κάθετα στην οδό για να στηθεί το ηλεκτρικό σύστημα της αποχετευσης είναι το πρόβλημα και όχι τα τσαντηρια.

Ανώνυμος είπε...

Τα τσαντηρια Μπορει και να πεσουν
Τα Τσιμεντενια ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ!!!!!!!!
Εχει δικιο Απολυτο ο Συνδημοτης , Οσο και εαν τα εκφραζει με Αυτον τον Τροπο Δικιο και Παλι Δικιο....
ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ...
ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΦΕΝΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!
ΤΩΡΑ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ...ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΕΙ Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΝΤΑΛΙΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΔΥΕ....
ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΗΦΙΝΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΚΙΚΕ ΓΛΕΝΤΑΕΙ...
ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ...ΓΑΙΔΑΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελα μην παριστανεις οποιος κι αν εισαι τον ηλιθιο!!
Σκοπος ειναι να φτιαχτουν τα κ.βουρλα Οχι να τσιμεντωθουν

Ανώνυμος είπε...

Όπως το πάτε πάλι ο πιπίλας θα είναι δήμαρχος. Τσάμπα μάγκες και τσάμπα γκρίνια είστε όλοι. Δεν βλέπω κανέναν να κάνει τίποτα σοβαρό. Όλοι από τον καναπέ σας και σχολιάζεται να περνάει η ώρα.

Μαρια Μπασανου είπε...

Πρώτη φορά σχολιάζω και Νοιώθω την υποχρέωση να μιλώ πρώτα με το ονοματεπώνυμο μου και μετά να κάνω την τοποθέτηση μου στο παραπάνω σχόλιο που αφορά την μητέρα την σύζυγο την αδερφή !Λυπαμαι πολύ για τα σχόλια γενικότερα που αναφέρονται στις γυναίκες !Η μόνη απάντηση είναι Λυπαμαι ειλικρινά!!!!Σας παρακαλω!

Ανώνυμος είπε...

Που εισαι Προεδρε?
Που ειστε Γυναικε?
Κακος χαμος εγινε για να μην κουνησετε οτι ,κουνιεται με τα παιδια Αταφα!!
Τωρα σουρθε να βγεις να πεις τι??.
Γιατι δεν υπερασπιστηκες την αποφαση σου για το χορο Οταν σας Εβριζαν Χυδαια
Το Ονοματεπωνυμο σε μαρανε

Ανώνυμος είπε...

Και να μην Ξανασχολιασεις
Η Δουλεια σου Απο τη θεση που Ανελαβες Ειναι Αλλη
Οχι Θεατρα σουλατσα και Σχολια

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινα το σοβαρο
Υπαρχει Προταση?
Περιμενω.

Ανώνυμος είπε...

Το καψες Μαρια Μπασανου με Ονοματεπωνυμο
ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΠΑΡΑΖΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΤΑΦΑ ΚΟΡΜΙΑ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΒΡΙΣΙΔΙ
ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩ ΕΝΤΟΛΗ??
ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΝΑΓΕΣ ΣΠΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΣΑΝΟΥ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Καλη διασκεδαση απενεντι απο τον Τσιμεντενιο Φραχτη
Ουστ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς είστε ανώνυμος!Δεν αναφέρθηκα ποτε ως πρόεδρος αλλά ως γυναίκα μάνα ! Λυπαμαι αφάνταστα για το σχόλιο σας !Ως πρόεδρος λοιπόν είμαι περιφανη και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μα αμαυρώσει ένα σύλλογο με ιστορία 4ο χρονων με ένα προσφορά στον συνάνθρωπο,στην κοινωνία,που κανεις δεν γνωρίζει για λόγους που εσείς θελετε να προβάλλεται !Σεβασμος σας παρακαλω και ας τελειώσει εδώ όλο αυτό !

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον είμαι περιφανή γιατί έχω ονοματεπώνυμο και δεν ντρέπομαι γιαυτο!!!!!!!!
Εσείς μάλλον δεν έχετε το θάρρος να γράψετε το όνομα σας!!!!
Είμαι αγωνηστρια της ζωής! είστε ανώνυμος!Δεν αναφέρθηκα ποτε ως πρόεδρος αλλά ως γυναίκα μάνα ! Λυπαμαι αφάνταστα για το σχόλιο σας !Ως πρόεδρος λοιπόν είμαι περιφανη και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μα αμαυρώσει ένα σύλλογο με ιστορία 4ο χρονων με ένα προσφορά στον συνάνθρωπο,στην κοινωνία,που κανεις δεν γνωρίζει για λόγους που εσείς θελετε να προβάλλεται !Σεβασμος σας παρακαλω και ας τελειώσει εδώ όλο αυτό ! Από καρδιάς να μην χρειαστεί γιατί τότε ίσως αναθεωρησεται κάποιες αξίες!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα χαρώ να τα μιλήσουμε κατ ίδιαν κυριε ανώνυμε !!! Χριστός Ανέστη!
Μαρια Μπασανου !! Με γνωρίζεται και σας γνωρίζω!!!!!!!!!Περιμενω!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα τι τι κανετε σε αυτον τον πολυπαθο τοπο?
Εχετε διαβασει τι γραφετε?
Βουλα Γ.Παπαευσταθιου

Ανώνυμος είπε...

Μα τι φτιαχνετε σε αυτον τον πολυπαθο τοπο?
Διαβαζετε τι γραφετε?
Βουλα Γ.Παπαευσταθιου.

Ανώνυμος είπε...

Η μονη λυση για τα ΚΒ ειναι να δημιουργηθει "τειχος" κάθετα στο Λουνα Παρκ ώστε να διαχωριστούν στα Πέρα και Δώθε ΚΒ με ξεχωριστες Κοινοτητες.
Ρε καμενοβορλιώτες, υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στο Δήμο από το οτι ενα χωριό του Δημου, το χωριο μου Αγιος Χαραλαμπος να υδροδοτειται με υδροφορα ;
Γιατί κανένας σας δεν αναφέρεται στο θέμα ;
Ρε «στάχτη και μπούλμπερη» μπορεί να γινεται μπας και δουμε ασπρη μερα και εμεις των λοιπων 13 κοινοτήτων ; Αι σιχτιρ πια....

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 9:52 μ.μ., Απριλίου 20, 2023

"Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε,
ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾽, ἐλευθεροῦτε δὲ
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τε πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών."

Α, ρε κατακαημένοι Σαλαμινομάχοι μας ελευθερώσατε τότε για να γίνουμε σήμερα γαϊδάρες!
Πού ακούστηκε γυναίκες πράγμα να διασκεδάζουν, ενώ οι άντρες έτοιμοι κι αρματωμένοι, αλλά το κεφάλι σκεπασμένο με κουκούλα (ε, να μην ξέρουν οι εχθροί με τι χαμαιλέοντες έχουν να πολεμήσουν) υπακούουν στο παράγγελμα : εφ' όπλου λόγχη... Σκοπεύσατε κατά βαρβάρων παραλιακών και γυναικών.
Μπούργκα στις γυναίκες (συγγνώμη γαϊδάρες ήθελα να γράψω), κλείσιμο στο σπίτι και επιτρέπεται μόνο γκάρισμα.
Εγώ μια φορά τη φόρεσα.

Η Μπούργκα

Ανώνυμος είπε...

γκαρ, γκαρ, γκαρ, ειμαι μια μικρη γαιδάρα ???

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 2.732 5
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 1.115 3
ΡΕΓΓΙΝΙ 514 3
ΔΕ - ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ 4.361

ΜΩΛΟΣ 1.746 3
ΑΓ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 542 3
ΣΚΑΡΦΕΙΑ 413 3
ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ 297 3
ΑΓ ΤΡΙΑΔΑ 201 3
ΚΟΜΝΙΝΑ 197 1
ΑΝΑΒΡΑ 98 1
ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΣ 83 1
ΑΓ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 34 1
ΔΕ – ΜΩΛΟΥ 3.611

ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2.786 5
ΑΓΝΑΝΤΗ 166 1
ΔΕ – ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2.952

ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΥ 10.924
ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 36

Ανώνυμος είπε...

Maria Mpasanou apopse to brady paraithsou apo to DS tou syllogou Gynaikwn. Den ginetai na eisai kai me ton astyfylaka kai me ton xwrofylaka.
Tsiraki sykiwtakiko eisai pou se kanei oti thelei kai sena kai ta alla ta paidakia pou exei mazepsei sto trisko tou kai tous exei dwsei kai aksiwmata (tromara tous).
Paraithsou na hremisoume kai mhn asxolitheis pote ksana. Dras mono idiwtelws kai gia na pareis ta eusyma. Paraithsou.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 (φεκ 3465/Β/2012)

Δ.Ε Κ.Β πληθυσμός 4.728 κάτοικοι ποσοστο 39,10%
Δ.Ε ΜΩΛΟΥ 4.179 34.57%
Δ.Ε Α.ΚΩΝ/ΝΟΥ 3.183 26.33%
Συνολο 12.090 100%

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021 (φεκ 17/A/2021)

Δ.Ε Κ.Β πληθυσμός 4.361 κάτοικοι ποσοστο 39.92%
Δ.Ε ΜΩΛΟΥ 3.611 33.06%
Δ.Ε Α.ΚΩΝ/ΝΟΥ 2.952 27.02%
Συνολο 10.924 100%


Μείωση Πληθυσμού
Δ.Ε Κ Β - 8%
Δ.Ε ΜΩΛΟΥ - 16%
Δ.Ε ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ. - 8%


Ανώνυμος είπε...

Ετοιμάζετε για επενδυτή και το κάμπινγκ με τις πηγές κονιαβιτη -καλλιντικ να. Ρεπορτάζ από λαμιαρεπορτ. Ας αλλάξουμε δήμαρχο προσεχώς ,μήπως φτιάξουμε κατιτις σε αυτό τον τοπο.

Ανώνυμος είπε...

Ο κερμανιδης με τα ταμπελακια έκανε φασαρία

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/α 9,44 μμ άρχισαν τα οργανα.Ο άνθρωπος δεν αλλάζει.Δυστυχώς ο εγωισμός,ο αυταρχισμός και η αγένειά του είναι ανευ προηγουμένου. ΟΙ υποψήφιοι του συνδυασμού του συμφωνούν με την συμπεριφορά του? Αντιλαμβάνονται ότι ετσι θα διοικήσει τον δήμο? Ας ρωτήσουν και τους υπαλλήλους της περιφέρειας και λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους και θα μάθουν πολλά για τον χαρακτήρα του.Απ ότι φαίνεται έχουμε να δούμε πολλά. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι αρπάχτηκε ο Κυρμανιδης με τον Συκιωτη παρόντος του Σταικουρα στο γήπεδο στον Άγιο. Αντάλλαξαν βρισιες επειδή δεν υπήρχε καρέκλα να καθίσει;

Ανώνυμος είπε...

Από λαμιαρεπορτ ,η καρέκλα του ΔΕΝ είχε ταμπελακι με την ιδιότητα του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανε μόνο με ξύλο σώζεται η κατάσταση ….άκου να μην τον έχουν γραμμένο ; Επίτηδες έγινε η φασαρία κ την προκάλεσε ο πιπιλας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Συκιώτη ξεμπρόστιασε τον κοντό !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ψηλος να διωξει τον κοντο????
Ξυπνατε συμπολιτες
Η Παγια Τακτικη του Συκιωτη
ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ!!!
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΔΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΚΥΡΜΑΝΙΔΗ
και τα καταφερε....!
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΚΕΠΑΡΝΑΚΟΣ ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ?
ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ!!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ!!
Η ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΣ?
Η ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΚΙΩΤΞ?
ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΤΕ...
Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ(ΚΟΡΟΙΔΑ!!) ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ...ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!!
ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!
ΚΟΡΟΙΔΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...ΑΝΕΡΓΑ!!!
ΑΣ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η ιδιότητα του κυρμανιδη τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που ήμουν εκεί είδα ότι τις καρέκλες και ταμπελάκι τα έφτιαξε ο Παπαγρηγορίου…
Τώρα όσον αφορά τον Σκρεπανακο τα έχουμε πει…μόνο για φωτογραφίες είναι για μόστρα και για καμία κλοτσιά….
Αλλά θα την φάει από κει που δεν το περιμένει…ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΓΡΑΦΕ:
ΗΛΙΑΣ ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ
Η ΑΠΑΞΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΑΧΛΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!
ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ
ΦΤΑΝΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ:
ΗΛΙΑΣ ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΕ ΠΟΛΙΣΜΟΥ
ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΔΗΜΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Κυρμανίδης με την συμπεριφορά του έχασε το δίκιο του. Είναι δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος, εφόσον παραιτήθηκε μόνο από την θέση του αντιπεριφερειάρχη. Το ερώτημα είναι αν η πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση απευθυνόταν στον κ. Ηλία Κυρμανίδη περιφερειακό σύμβουλο Φθιώτιδας. Εάν έγραφε έτσι τότε κακώς δεν υπήρχε ταμπελάκι. Εκτός και αν ταμπελάκια υπήρχαν μόνο για υψηλότερα ιστάμενους προσκεκλημένους. Και πάλι ως μορφωμένος άνθρωπος που υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις της περιφέρειας και της νομαρχίας δεν έπρεπε να αρπαχτεί και να ρίξει το επίπεδό του.Η αποχώρησή του με μια αιχμηρή δήλωση ,όπως έκανε στην εκδήλωση της αντικαρκινικής πέρισυ το καλοκαίρι, θα ήταν η καλύτερη απάντηση.Η ευερεθιστότητα και ο εγωισμός δεν συνάδουν με το αξίωμα του δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

Όλη αυτή η συμπεριφορά δείχνει το χαρακτήρα του ανθρώπου και επιβεβαιώνει εκκωφαντικά για μια ακόμη φορά την εσωτερική του ανάγκη προβολής ΤΟΥ ΕΓΩ, της έλλειψης ενσυναίσθησης και της δυνατότητας διαχείρισης μιας απλής κρίσης, εάν υπήρχε, αλλά και του τρόπου που νοεί την επικοινωνία και συνεργασία με τους συνεργάτες του.
Ο ιδανικός δήμαρχος????? Να τον χαίρεστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Να τα πεις στον τσομο αυτά. Να τον χαίρεστε καλόπαιδα τον φίλο σας. Μπήκατε κ θα είστε στο χρονοντούλαπο των πολιτικών εξελίξεων των Καμένων βούρλων με την επιλογή σας αυτή. Τελειώσατε Καληνύχτα!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα,αυτός ο τύπος ανθρώπου που δύο φορές παρεκτράπει δημοσίως θεωρείται φερεγγυος για μη επανάληψη του φαινομένου ως μελοντικος πρώτος πολίτης;
Αλλά και ο νυν δεν το κρατά "κλειστό" και δεν έχει καταλαβει,οτι εκπροσωπεί τον Δήμο και όχι τον εαυτόν του!.Ενώ καποιοι ενώ δεν τους θέλουν και τους δύο γιατί δεν προτείνουν; έναν καλύτερο αλλά μόνο το εύχονται.
Πάλι οι ενεργοί δημότες γιατί δεν εκτελούν την υποχρέωση βάσει του καταστατικου-περι γενικής ζημιάς από αστοχίες τεχνικών ζητημάτων εργολάβου.
Θυμάμαι επί Στρατηγού Μακρινίτσα τι ενέργειες στα υπουργεια εγιναν για να μην περάσει η Τετριμιδια λογική "αναπτυξης'.
Ελπίζω από το επεισόδιο αυτό στο γήπεδο να κατενοησαν όλοι ότι η χωριάτικη άποψη περί 'γινατι',η τροφοδότηση υλικού για "συσπείρωση"και η ποδοσφαιροποιηση του πολιτικού τωρινού χρόνου, είναι επιζήμιο για την συνέχεια στον Δήμο.
Μην ξεχνούμε ότι η αγανάκτηση είναι ίδιον αδύνατου ανθρώπου,όπως το θραυβούλειο παρεάκι.
Κ. Κωσταρελο πρόεδρε του Συλλόγου
για σένα τα γράφω,έχεις καθηκοντα