22 Απριλίου 2023

AΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη
Διάβασα το άρθρο του Νίκου Μουρατίδη που επισκέφτηκε την λουτρό-πολη μας μόλις πέρσι στις 27-4-2022 και διαπίστωσα ποσό δίκαιο είχε.

Σωστή και ακριβόλογη η παρατήρησή του για τον ξεπεσμό της πόλης μας, την ακαλαισθησία της, την αυτοκρατορία του πλαστικού, τις ταμπέλες που κατακλύζουν τον παραλιακό δρόμο της ανεξέλεκτες ως προς τον αριθμό ,τον τόπο τοποθέτησης και απεικόνισης.

Σαφώς και οι καταστηματάρχες θα έπρεπε να ασχολούνται με την ποιότητα των φαγητών και τον τρόπο με τον οποίο τα σερβίρουν και όχι μόνο η είσπραξη;

Η ευθύνη όμως της εγκατάλειψης του πάρκου (που δεν πρόκειται για αρχαίο πλατανόδασος αλλά για πάρκο του 1960 που φύτευσε ο Πέτρος Λάμπρου), των ξενοδοχείων ΡΑΔΙΟ και ΘΡΟΝΙΟ και του Υδροθερα-πευτηρίου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ δεν είναι ούτε Δημάρχου ούτε της τοπικής αυτοδιοίκησης ή της οργανωμένης κοινωνίας ούτε άλλωστε οι ίδιοι σαμποτάρουμε τον τόπο μας.

Όλος αυτός ο χώρος-όπως άλλωστε είναι γνωστό- ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, αυτό τον διαχειρίζεται και τον μισθώνει με συμβάσεις μισθώσεως την τήρηση των όρων των οποίων μόνο αυτό και ό μισθωτής έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν. Αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί ο Δήμος ή η κοινωνία των Καμ. Βούρλων να απαιτήσει την τήρηση κάποιων όρων της συμβάσεως και ιδιαίτερα την αναπαλαίωση των διατηρητέων ξενοδοχείων και του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ πλανάται πλάνη οικτρά. Ο μισθωτής τους, όπως και στο άμεσο παρελθόν, είχε και πάλι αναλάβει την υποχρέωση της αναπαλαίωσής τους πλην όμως με τροποποίηση του σχετικού όρου της σύμβασης με την συναίνεση του εκμισθωτή-ΤΑΙΠΕΔ,, το ποσό που ήταν για το σκοπό αυτό,το χρησιμοποίησε για άλλο άσχετο σκοπό. Αυτό μπορεί να γίνει και στην νεουπογραφείσα σύμβαση. Το δικαίωμα δε που έχει χορηγηθεί στον μισθωτή φτάνει μέχρι και στο σημείο να περιφράξει όλη την εκμισθωθείσα περιοχή και απαγορεύει κάθε προσέγγισή μας σε αυτή.

Με αυτές τις προϋποθέσεις η άμεση ευθύνη της εγκατάλειψης του πάρκου και των εγκαταστάσεων μέσα σε αυτό είναι του ΤΑΙΠΕΔ και μόνο έμμεση μπορεί να θεωρηθεί η ευθύνη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας που ανέχθηκαν την σε τέτοιο βαθμό εμφανή σε όλους-κατοίκους και παραθεριστές- υποβάθμιση του κεντρικού τμήματος της Λουτρόπολης από τον ιδιοκτήτης της. Θα έπρεπε να υπάρξει τέτοια αντίδραση για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε –ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά- ώστε να ταρακουνηθούν οι καρέκλες των επικεφαλείς του ΤΑΙΠΕΔ που μέχρι σήμερα αγνοούν, περιφρονούν και διαγράφουν μία ολόκληρη κοινωνία με τις ενέργειές τους.

Έτσι δεν θα είχε –με διάφορες δικαιολογίες- κλείσει και το υδρο-θεραπευτήριο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και θα χρησιμοποιείτο από τους λουόμενους. Και εμείς τι κάνουμε ; Υπομένουμε τα πάντα μοιρολατρικά όταν ο Δήμος έχει δύο δικές του ιαματικές πηγή- με αδειοδότηση έξασφαλισθείσα με ενέργειες του Δημήτρη Μακρινίτσα. Η αξιοποίηση έστω και μίας, αυτής που βρίσκεται στο Δημαρχείο θα ανεξαρτη-τοποιούσε την πόλη από τον κάθε μισθωτή του ΤΑΙΠΕΔ και θα την καθιστούσε και πάλι λουτρόπολη. Σας παραθέτω στο τέλος του παρόντος άρθρου φωτογραφίες, τμήμα μιας μελέτης που συντάχθηκε ενδεικτικά για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής του Δημαρχείου από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Στάθη Πρέντζα με φροντίδα του Γιάννη Ταταρίδα και δική μου και δόθηκε στον Δήμαρχο. Βέβαια μπορούν να συνταχθούν και άλλες σχετικές μελέτες ,σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω δεν μου διαφεύγει το γεγονός ότι η ύπαρξη του ξενοδοχείου ΓΑΛΗΝΗ -ακόμη και με αυτόν του τουρκο-μπαρόκ κόκκινο διάκοσμό του- ξεντροπιάζει την λουτρόπολη και αποτελεί σημείο αναφοράς και προόδου όταν όλοι οι υπόλοιποι ξενοδόχοι διατηρούν τα ξενοδοχεία τους σε κατάσταση προηγουμένων δεκαετιών. Όμως πρέπει να μας γίνει βίωμα ότι ήλθε η ώρα να ανεξαρτητοποιηθούμε από το ΤΑΙΠΕΔ και να γίνουμε πράγματι μια λουτρόπολη όπως η Αιδηψός. Επομένως θα πρέπει να δραστηριο-ποιηθούμε προς τον σκοπό αυτό ώστε να γίνουμε αυτοδύναμοι στην χρήση του ιαματικού νερού.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη προσπάθεια αφύπνισης κ. Αργυροπουλε,εύχομαι να συνεχίσετε να προσφέρετε με προτάσεις και ιδέες στον τόπο!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Κυρμανιδης μπορεί να το υλοποιήσει αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη όταν υπογράφουμε ένα κείμενο, πρέπει όσα γράφουμε να ανταποκρίνονται και σε αληθή γεγονότα, διασταυρούμενα.

Πρώτη Παρατήρηση
Όλος αυτός ο χώρος (πάρκο και εγκαταστάσεις) ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το ΤΑΙΠΕΔ τον διαχειρίζεται από το 2015-2016 λόγω της Σύμβασης του 3ου Μνημονίου
Τον χώρο αυτό τον είχε μισθώσει ο Όμιλος ΜΗΤΣΗ από το 1998 και ναι μεν τα ξενοδοχεία ΡΑΔΙΟΝ και ΘΡΟΝΙΟΝ είχαν σταματήσει να λειτουργούν από το 1985 και 1989 αντίστοιχα, και αντί ο Μήτσης να φροντίσει, ως πρόβλεπε η Σύμβαση Εκμίσθωσης, την επαναλειτουργία τους, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά το 2000 έκλεισε και το Υδροθεραπευτήριο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ και ταυτόχρονα εγκατέλειψε και τη συντήρηση του Αστικού Πάρκου… που μετατράπηκε σε μια μικρή ΄’ζούγκλα’’ !
Γιάννη, όλα αυτά με την ανοχή της Κοινωνίας μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άρα οι ευθύνες μας είναι μεγάλες. Δεν ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Δεύτερη Παρατήρηση
Γράφεις: “Αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί ο Δήμος ή η κοινωνία των ΚΒ να απαιτήσει την τήρηση κάποιων όρων της συμβάσεως… πλανάται πλάνη οικτρά’’ … και ποιο κάτω… ‘’ Θα έπρεπε να υπάρξει τέτοια αντίδραση για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε – ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά - ώστε να ταρακουνηθούν οι καρέκλες των επικεφαλείς του ΤΑΙΠΕΔ που μέχρι σήμερα αγνοούν, περιφρονούν και διαγράφουν μία ολόκληρη κοινωνία με τις ενέργειές τους’’
Γιάννη, φάσκεις και αντιφάσκεις. Με μπέρδεψες. Σαν Δήμος και Κοινωνία μπορούμε ή δεν μπορούμε να απαιτήσουμε την τήρηση των όρων της σύμβασης ;

Τρίτη Παρατήρηση
Η απόφαση της αδειοδότησης της πηγής του δημαρχείου πάρθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο επί δημαρχίας Τετριμίδα και ανατέθηκε στον Δ Μακρινίτσα να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ως χημικός επιστήμονας. Η παρουσίαση των φωτογραφιών από μια δήθεν μελέτη απέχει από μια πραγματική μελέτη. Μηχανικοί των ΚΒ ισχυρίζονται ότι ο χώρος που βρίσκεται η πηγή δεν κρίνεται ικανός για τις εγκαταστάσεις που πρέπει να γίνουν.
Γιάννη, αν νομίζετε, εσύ και οι συνοδοιπόροι σου, ότι έτσι θα γίνουμε αυτοδύναμοι στη χρήση των ιαματικών νερών… πλανάσθε πλάνην οικτράν !
Και κάτι ακόμα…
Βρε Γιάννη με ποια ιδιότητα εσύ και ο Γ Ταταρίδας προβήκατε σε αυτή την ενέργεια ; Γιατί δεν απευθυνθήκατε στο Δήμο για να γίνει πραγματική μελέτη ; Ποιος είναι αυτός αρχιτέκτονας μηχανικός Στάθης Πρέντζας ; Γιατί δεν απευθυνθήκατε στους τοπικούς επιστήμονες-μηχανικούς ;
………..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.4ο πμβ.
Οι ερωτήσεις δεν είναι εκτός θέματος και είναι θεμιτές.
Για να πάρεις κάποιες απαντήσεις θα πρέπει να μην είσαι απρόσωπος.

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Η διάθεση σου για εξυπνακίστικες παρατηρήσεις δεν σε αφήνει να καταλάβεις τι διαβάΖεις και πιο το τελικό συμπέρασμα που έχει ένα κείμενο.
Ποσώς με ενδιαφέρει σε ποιόν ανήκον το πάρκο και οι εγκαταστάσεις . Απλώς δεν είναι δικό μας ,Του Δήμου δηλαδή.
Η μη τήρηση των όρων της σύμβασης εκμίσθωσης των χώρων είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να επηρεαστεί από μας ,αφού δεν μετέχουμε σε αυτήν.
Εμείς μόνο δυναμικά –δηλαδή με το να ξεσηκωθούμε -μπορούμε έμμεσα να παρέμβουμε στην μη τήρηση της σύμβαση εκμίσθωσης κάτι που κακώς δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα πλην όμως μπορεί να συμβεί στο μέλλον και όχι από άτομα σαν και σένα που ασχολούνται μόνο με την ιστορική διαδρομή της υπόθεσης.
Για ποιο λόγο θα κάναμε μια μελέτη εμείς για την πηγή του Δήμου. Εμείς θέλαμε με την ενέργειά μας αυτή να ωθήσουμε τον Δήμαρχο προς σε αυτήν τη κατεύθυνση γιατί αυτό το θέμα είναι παγωμένο για 8 χρόνια. Ο Δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να προωθήσει από μόνος του το θέμα και όχι να έχει την ανάγκη μας. Ποιά υποχρέωση είχαμε να απευθυνθούμε στους τοπικούς επιστήμονες μηχανικού όταν αυτοί-όπως ομολογείτε- έχουν υπαιτιότητα στην στασιμότητα του έργου ισχυριζόμενοι ότι ο χώρος που βρίσκεται η πηγή δεν κρίνεται ικανός για τις εγκαταστάσεις που πρέπει να γίνουν ;Ας έλθουν –δεν ξέρω ποιους υπονοείτε –να τους δείξουμε πως αντιμετώπισε την κατασκευή της δεξαμενής ο Στάθης Πρέντζας , αρχιτέκτονας κοσμοπολίτης, μεγάλης πείρας, βεληνεκούς και με πρωτοπο-ριακό έργο ανά την Ελλάδα κάτι που προφανώς στερούνται οι τοπικοί επιστήμονες μηχανικοί λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις τους. Άλλωστε σε περίπτωση ανάθεσης της σχετικής μελέτης ο Δήμος θα είναι σωστό ,για να επιτύχει κάτι σύγχρονο και επίκαιρο , να απευθυνθεί με διαγωνισμό και εκτός της πόλης των Καμ.Βούρλων ακόμη και εκτός Νομού.
Τελειώνοντας σου γνωρίζω ότι δεν έχω συνοδοιπόρους όπως τους εννοείς. Σε άλλη παράταξη θα τους βρεις. Έχω όμως συνδημότες που μας ενδιαφέρει να προχωρήσει ο Δήμος. Εσύ με τα τόσα που γνωρίζεις για το θέμα τι έκανες μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό; Aυτό έπρεπε πρώτα να αναλογιστείς προτού εξαντληθείς σε άνευ σημασίας παρα-τηρήσεις.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός παραμένει ότι ο Δήμος μέχρι σήμερα είναι απών, απλός παρατηρητής.
Τέτοιες πρωτοβουλίες και προτάσεις από μέρους ενεργών πολιτών είναι θετικές και πρέπει να συμβάλουν και στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Το αυτονόητο είναι ότι ο Δήμος, διαχρονικά, που εκπροσωπείται από τους κατά καιρούς Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια, να έχει κάνει το καθήκον του και να έχει συζητήσει και υποκινήσει τους δημότες ...., αλλά το απόλυτο τίποτε.
Μπράβο σε όποιες θετικές πρωτοβουλίες.
Ηθικόν δίδαγμα: Προσέχουμε ποιους ψηφίζουμε, αυτοί θα πάρουν αποφάσεις για το μέλλον μας.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι παρατηρήσεις-ερωτήσεις μου δεν είναι… εξυπνακίστηκες…
Οι απαντήσεις σου είναι δικολαβίστηκες… και δεν πείθουν κανέναν…
Επαναλαμβάνω…
Για τη σημερινή κατάσταση του ακινήτου, πάρκου και κτισμάτων, έχουμε ευθύνες ως Κοινωνία; Ναι ή Όχι ;.
Μπορούσαμε ως Κοινωνία να απαιτήσουμε την τήρηση των όρων της πρώτης σύμβασης του 1998 ; Ναι ή Όχι ;
Επιμένεις, εσύ και οι συνοδοιπόροι συνδημότες σου, ότι με την αξιοποίηση της πηγής του δημαρχείου θα γίνει η πόλη μας αυτοδύναμοι στη χρήση των ιαματικών νερών και θα ανεξαρτητοποιηθούμε από το ΤΑΙΠΕΔ ;
Με ποια ιδιότητα εσύ και ο Γ Ταταρίδας απευθυνθήκατε στον αρχιτέκτονα μηχανικό Στάθη Πρέντζα, παρακάμπτοντας τον Δήμο ;
Σε αυτές τις παρατηρήσεις-ερωτήσεις δεν έδωσες απαντήσεις.
Και κάτι τελευταίο…
Το Πάρκο είναι περιουσία του Δημοσίου… άρα έμμεσα η Κοινωνία έχει λόγο… το διαχειρίζεται μεν το ΤΑΙΠΕΔ (κακώς) αλλά… κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να δώσει το δικαίωμα σε κανέναν Μισθωτή να το… περιφράξει και να απαγορεύει την προσέγγιση των κατοίκων και επισκεπτών…
Το Πάρκο είναι εντός του Αστικού Ιστού… και ως εκ τούτου είναι Αστικό Πάρκο έστω και χωρίς να είμαστε, ως κοινωνία, άμεσοι ιδιοκτήτες.
Υστ
Όταν λέω Κοινωνία εννοώ την εκάστοτε Δημαρχιακή Αρχή, τους Συλλόγους και πάνω από όλα τον Σύλλογο των Ενεργών Δημοτών, στον οποίο είσαι εξέχον μέλος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΟΝ ΑΝΝΑ & ΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ ...ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΙΜΟ!!! ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΠΟΥ Ο Δ. ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ- ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ! ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΚΕΙ! ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΤΗΚΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΑΝΟΙΞΕ Η ΨΑΛΙΔΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΜΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ!!! ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ!!!ή ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΤΑΙΜΕ!!!ΤΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ..ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!! ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ(1994)! ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΛΛΗ ΓΕΝΙΑ!!! ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη Αργυρόπουλε διαβάζω το blog πάνω από 10 χρόνια και δεν θυμάμαι να έχεις γράψει κάτι σχετικό με τα ΚΒ.
Τι έγινε τώρα και μέσα σε 10 μέρες έχεις αναρτήσει 3 άρθρα ;
Γιατί το όψιμο αυτό ενδιαφέρον ;
Τι επιδιώκεις ;
Και μην μου πεις τίποτα, γιατί δεν γίνεσαι πιστευτός.
Μικρή κοινωνία είμαστε και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 2.48 Της 23-4-2023

Οι απαντήσεις μου μπορείς με το μυαλό σου να τις χαρακτηρίσεις δικηγορικές και όχι δικολαβίστικες γιατί είμαι δικηγόρος και όχι δικολάβος . Πιθανόν να μην πείθουν άτομα με περιορισμένο IQ τα οποία άλλωστε δεν με ενδιαφέρει να πειστούν .,Αυτά είναι καμένα από γεννησιμιού τους. Δεν μπορώ να κάνω θαύματα.
Σαφώς και έχουμε ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του ακινήτου, πάρκου και κτισμάτων, ως Κοινωνία .Πως δεν το κατάλαβες από τόσα που έγραψα .Πλην όμως την χαρακτηρίζω ως έμμεση γιατί την κύρια και άμεση ευθύνη την έχει το ΤΑΙΠΕΔ που δεν τηρεί αυτά που υπογράφει.. Βέβαια για να ολοκληρωθεί αυτή η καταστροφή χρειάστηκαν χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων κανένας μας δεν αντέδρασε. Μπορούσαμε ως Κοινωνία να απαιτήσουμε την τήρηση των όρων της πρώτης σύμβασης του 1998 με δυναμικό τρόπο ,κάνοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κ.λ.π.
Επιμένω ότι με την αξιοποίηση της πηγής του δημαρχείου θα γίνει η πόλη μας αυτοδύναμη στη χρήση των ιαματικών νερών και θα ανεξαρτητοποιηθούμε από το ΤΑΙΠΕΔ .Υπάρχει και η πηγή του Σχολείου. Γιατί να εμποδιστεί η τοπική κοινωνία από το ΤΑΙΠΕΔ; Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι ; Υπονοείς ότι είμαστε σε ομηρία από το ΤΑΙΠΕΔ;
Σαν ελεύθερος πολίτης μπορώ να απευθυνθώ σε οποιοδήποτε μηχανικό για να έχω την γνώμη του σε οποιοδήποτε θέμα με απασχολεί είτε ατομικό είτε σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο. Αλλοίμονο αν θα έπρεπε να πάρω την άδεια του Δήμου. Η δική μου ενέργεια σε τίποτε δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με την ιαματική πηγή ούτε τον επιβάρυνε οικονομικά.
Αν θέλεις να φανείς χρήσιμος στους δημότες να ζητήσεις από τον Δήμο να σου πεί που οφείλεται η επί 8 χρόνια ολιγωρία του .
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω τον κ. Αργυρόπουλο όταν μας λέει για # την πρώτη σύμβαση του 1998#, ποια είναι αυτή;; Μήπως εννοεί τον Μήτση;; Μα αυτή είναι ΥΠΟΜΙΣΘΩΣΗ από την ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ. Η Πρώτη Συμβαση ΕΟΤ-ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ήταν το 1971. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι μεταγενέστερο του 1998, 'η μήπως κάνω λάθος, διορθώσετε με.
Η σύμβαση του 1971 έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, όπως και τότε με τον Γ.Βασιλειαδη το 1937.
Ως νομικός κύριε Αργυρόπουλε, έπρεπε να τα είχατε συμβουλευτεί.

Δημότης Κ.Β



Ανώνυμος είπε...

Ο Αργυρόπουλος όπως και ο Σκουφιας και άλλοι επώνυμοι θέλησαν να πουν γνώμες .
Η αντίδραση από ανώνυμους ήταν αναμενόμενη.
Το ρίσκο της υπογραφής είναι συνειδητή ενέργεια .
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει αντίρρηση,όμως?
Από την στιγμή που ένας ανώνυμος ξεπεράσει το αρχικό σοκαρισμα της γνώμης που κάποιος θέτει ενυπόγραφα,και μαζί με αυτό τον φθόνο που τον τυρρανει,αποφασίζει να τοποθετηθεί (επί της διαλεκτικής) με ερωτήματα ,τότε τίθεται ζήτημα ηθικής.
Είναι άραγε θεμιτό να αρχίζει ένας διάλογος δύο δημοτών με τον ένα εκ των δύο σε πλεονεκτική θέση (απροσωπος);
Αν οχι, ποιος ο λόγος της προσπάθειας για εξηγησεις-διευκρινησεις όταν εγγενώς υπάρχει παθογένεια.
Συνεπώς οι μεν τοποθετήσεις είναι ελευθερες αλλά όχι ίσες.

Ανώνυμος είπε...

Αργυρόπουλε, αφού δεν σε ενδιαφέρει να πειστούν άτομα με περιορισμένο IQ σαν εμένα, γιατί απαντάς ;
Αλλά το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ για εσένα. Έχεις περιορισμένο IQ ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ;
Πάμε τώρα παρακάτω.
Α. Γιατί έχει την κύρια ευθύνη το ΤΑΙΠΕΔ, όταν το ακίνητο εντάθηκε σε αυτό το 2015-2016;
Β. Η απαξίωση του Πάρκου και των Κτισμάτων επί ΤΑΙΠΕΔ έγιναν ; Όχι βέβαια.
Γ. Η απαξίωσε έγινε τη χρονική περίοδο της Μίσθωσης του ακινήτου από τον Μήτση, 1998 και μετά. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί επιμένεις στο ΤΑΙΠΕΔ ;
Δ. Έστω και με καθυστέρηση βλέπω ότι αποδέχεσαι ότι έχουμε ευθύνη ως κοινωνία. Γράφεις : ‘’Μπορούσαμε ως Κοινωνία να απαιτήσουμε την τήρηση των όρων της πρώτης σύμβασης του 1998 με δυναμικό τρόπο ,κάνοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κ.λ.π.’’ .
Ε. Επιμένεις ότι με την αξιοποίηση της πηγής του δημαρχείου (ίσως και του σχολείου) θα γίνει η πόλη μας αυτοδύναμη στη χρήση των ιαματικών νερών και θα ανεξαρτητοποιηθούμε από το ΤΑΙΠΕΔ. Μακάρι να είναι έτσι, αλλά διαφωνώ. Χωρίς τις ιαματικές πηγές του ακινήτου και τα υδροθεραπευτήρια ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ η πόλη ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ. Μην προσπαθείς να κατευθύνεις τα πράγματα προς αυτή τη ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση. Η πόλη δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να ξαναγίνει ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ. Η μόνη λύση είναι αυτά που αναφέρεις στο (Δ) και συμφωνώ απόλυτα. Πάντα φυσικά με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.
Ζ. Ο αρχιτέκτονας-μηχανικός Πρέντζας ΔΕΝ έκανε καμιά μελέτη. Μια μελέτη περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Όπως, σχέδια, οικονομικό προϋπολογισμό και υπογραφή του συντάξαντα. Έχεις εσύ τέτοιο φάκελο στα χέρια σου ; Φυσικά και ΟΧΙ. Εσύ έχεις μια φωτο-άποψη του Πρέντζα πως μπορεί ενδεχομένως να γίνει. Και μόνο αυτό. Έτσι δεν είναι ;
Η. Γιατί δεν μας λες και ποια η σχέση του Ταταρίδα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό Πρέντζα ; Γιατί το κρύβεις ;

Αυτά ‘’φίλτατε’’ Γιάννη Αργυρόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω σχόλιο είχε γραφτεί στο blog στις 10/5/2013 στις 1.44 μμ.
Μήπως ο Δ Μακρινίτσας μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες μιας και είχε ασχοληθεί με το θέμα ;
‘’Στο χρονικό διάστημα που οι Ιαματικές Πηγές είχαν παραχωρηθεί προσωρινά στο Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, ο δήμαρχος κ. Ε. Τετριμίδας και ο εκπρόσωπος του Δήμου στον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών κ. Δ. Μακρινίτσας, τι έκαναν ; Γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα φάκελο για την παραχώρηση των Ιαματικών Πηγών στον Δήμο ; Το έκαναν λόγω άγνοιας, λόγω βλακείας, ή λόγω άλλων προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων ; Γιατί άφησαν βάσει του ν. 4049/2012 παρ. 3 του αρθ. 39 την προθεσμία των 6 μηνών να παρέλθει χωρίς να κάνουν τίποτα με αποτέλεσμα η αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών να μεταφερθεί από τον Δήμο στο ΤΑΙΠΕΔ ; Πολλά είναι δυστυχώς τα ερωτήματα που ζητούν επειγόντως απάντηση από τους δημότες των Καμένων Βούρλων. Πρέπει επειγόντως η αντιπολίτευση να ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου. Αν δεν το κάνει η αντιπολίτευση να το ζητήσουν οι δημότες συγκεντρώνοντας 25 υπογραφές.’’

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο 2:59 μ.μ., Απριλίου 23, 2023
Εξακολούθησε να κάνεις αυτό που κάνεις 10 χρόνια, να διαβάζεις το blog.
To να μάθεις τι προθέσεις έχω και ανεβάζω άρθρα σαφώς και δεν θα σε ωφε-λήσει σε κάτι.
Αν ήσουν φίλος μου θα τις ήξερες.

Απάντηση στον ανώνυμο 5:29 μ.μ., Απριλίου 23, 2023
Ξεκόλλα. Μην κολλάς στις λέξεις. Δεν έχει σημασία αν η απαξίωση έγινε επί ΕΟΤ,ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ή ΤΑΙΠΕΔ.Η σημασία είναι ότι έγινε, για την ολοκλήρωσή της χρειάστηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου εμείς ήμασταν απλώς θεατές της .
Στο αρχικό άρθρο μου σαφώς αναφέρω κατά λέξει:
« Με αυτές τις προϋποθέσεις η άμεση ευθύνη της εγκατάλειψης του πάρκου και των εγκαταστάσεων μέσα σε αυτό είναι του ΤΑΙΠΕΔ και μόνο έμμεση μπορεί να θεωρηθεί η ευθύνη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας που ανέχθηκαν την σε τέτοιο βαθμό εμφανή σε όλους-κατοίκους και παραθεριστές- υποβάθμιση του κεντρικού τμήματος της Λουτρόπολης από τον ιδιοκτήτης της. Θα έπρεπε να υπάρξει τέτοια αντίδραση για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε –ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά- ώστε να ταρακουνηθούν οι καρέκλες των επικεφαλείς του ΤΑΙΠΕΔ που μέχρι σήμερα αγνοούν, περιφρονούν και διαγράφουν μία ολόκληρη κοινωνία με τις ενέργειές τους.»
Έτσι η τελική διαπίστωσή σου ότι « έστω και με καθυστέρηση βλέπεις ότι αποδέχομαι ότι έχουμε ευθύνη ως κοινωνία.» με ξεπερνά .
Το ότι χωρίς τις ιαματικές πηγές του ακινήτου και τα υδροθεραπευτήρια ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ η πόλη ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ, όταν και τα δυο υδροθεραπευτήρια είναι κλειστά με την ανοχή μας δηλώνει ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας. Όποιος γνώριζε αυτό το γεγονός και το αποσιωπούσε είναι άξιος εκτέλεσης. Θα έπρεπε να ενημερώσει τους δημότες ώστε να αποτραπεί με κάθε τρόπο το κλείσιμο των υδροθεραπευτηριών.Τώρα με κλειστά υδροθεραπευτήρια είμαστε λουτρόπολη. Νομίζω ότι τον τίτλο της λουτρό-πολης τον έχουν κατακτήσει με το σπαθί τους τα Καμ.Βούρλα και μπορει να συνεχίσουν να θεωρούνται λουτρόπολη με τις πηγές του Δήμου.
Σαφώς και ο αρχιτέκτονας-μηχανικός Πρέντζας δεν έκανε κάποια μελέτη όπως την εννοείς εσύ. Αυτή η μελέτη μπορεί να στοιχίσει και 10.000 ευρώ και δεν μπορεί να διατεθεί τέτοιο ποσό σε δημοτικό οικόπεδο ερήμην του ιδιοκτήτη Δήμου. Ο Πρέντζας είναι κουμπάρος του Ταταρίδα και γι΄αυτό είχαμε το θάρρος και ζητήσαμε να μας πει την γνώμη του λαμβάνοντας υπόψη του και θεωρώντας επί τόπου το ακίνητο του Δήμου. Με βάση το ακίνητο η πρότασή του είναι με εικόνες αυτή που μερικά δημοσιεύσαμε στο blog. Όσο για το τελικό ‘’φίλτατε’’ γκαρίζει αγάπη. Σκέψου να με μισούσες
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Έχει μεγάλη σημασία να ερμηνεύουμε τα αρχικά σε όλο το φάσμα. Στο ταιπεδ το ι σημαίνει ιδιωτική περιουσία του κράτους δηλαδή ακίνητα προς εμπορική χρήση μη κοινόχρηστα. Τέτοια είναι τα ακίνητα που υπάρχουν στα καμένα. Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα και να τα φραξει, εδώ υπάρχει μακροχρόνιος ενοικιαστής μητσης που και αυτός αν κρίνει πως πρέπει μπορεί να τα φραξει. Επειδή τα ακίνητα είναι εντός σχεδίου πόλης υπάρχουν οι ίδιες υποχρεώσεις είτε είναι μικρή έκταση είτε μεγάλη από ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή. Όπως αποψίλωση χόρτων βατων για κίνδυνο πυρκαγιάς και φιδιών. Επίσης αν στα παρατημένα ξενοδοχεία υπάρχουν εστίες ποντικών και στασιμων νερών γεμάτα κουνούπια που συνιστά κίνδυνο δημόσιας υγείας τότε ο δήμος μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει από τον ιδιώτη να λάβει μέτρα και αν αγνοηθεί να επέμβει με δικαστική συνδρομή και να επιβάλει πρόστιμο που προβλέπεται. Το πάρκο δίπλα στο δημαρχείο είναι αρκετό για να γίνει κάποια εγκατάσταση λουτρων περίπου 1 στρεμα αλλά είναι αντίθετη περίπτωση, είναι πάρκο κοινοχρηστος χώρος και για να αλλάξει η χρήση του πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος κοντά ώστε να αντικατασταθεί πρώτα το πάρκο και μετά να γίνουν εγκαταστάσεις εκεί. Μπορεί να είναι χρονοβόρο γιατί ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην συμφωνεί στο τίμημα της αγοράς και να πάει σαν απαλλοτρίωση σε δικαστήρια. Παντως καλά κάνει ο κ Αργυρόπουλος και παίρνει πρωτοβουλίες και είναι ενεργός.,,, Θυμήθηκα το παλιό κατάστημα εξυπηρέτησης λεωφορείων χανι καλογήρου που επίσης έχει γίνει ζούγκλα, θα ήθελα να μάθω δεν υπάρχει ιδιοκτήτης τώρα εκεί? Αν ξέρει κάποιος ας γράψει

Ανώνυμος είπε...

Αργυρόπουλε, ως δικηγόρος, όταν μελετάς μια υπόθεση, δεν εξετάζεις πότε συνέβησαν τα γεγονότα ;
Βεβαίως και το κάνεις.
Εδώ γιατί δεν έχει σημασία πότε έγινε η απαξίωση του ακινήτου ;
Τι λογική είναι αυτή ;

Η τελευταία παράγραφος του σχολίου σου με κάλυψε πλήρως. Όχι ότι είπες κάτι που δεν γνώριζα, αλλά για να μάθουν και οι δημότες πως έχει η κατάσταση με την δήθεν μελέτη του Πρέντζα.

Πως σου πέρασε πως σε μισώ ;
Η διαφορετική άποψη και η επιμονή ‘’όλα στο φώς’’ … γιατί το εκλαμβάνεις ως μίσος ;
Δεν πιστεύεις στο δημοκρατικό διάλογο ;
Τέλος πάντων. Βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική επιστημονική οπτική γωνία.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Αργυρόπουλε !

Ανώνυμος είπε...

Αργυροπουλε επειδή σε "αγαπάνε" για αυτό που εισαι "αγαπα" τους και εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ρωταει?
Γιατι σας θερμοπαρακαλω Ξεκινατε να επικοινω νητε τετοια Φλεγοντα Θεματα...
Πνιγμενα στην Ανωνυμια
Εαν Εμεις οι Συνδημοτες οι Συμπολιτες Δεν Εχουμε Βρει την Ικανοτητα να Επικοινωνουμε ,κοιταζοντας ο Ενας τον αλλο μεσα απο τα γραφομενα μας...
Εξασκουμενοι στην ειλικρινια και την Εμπιστοσυνη,πως η κοινωνια μας θα αποχτισει συνοχη ,για να γινουν συλλογικες Δρασεις?
Θα εξακολουθησει η κοινωνικη αδυναμια και Οι μονοι υπευθυνοι ειμαστε
ΕΜΕΙΣ
Βουλα Γ. Παπαευσταθιου

Ανώνυμος είπε...

Ας γράψω για το παρκο την τελευταία 15ετια.
α. Επί Αντωνίου καθάρισμα δυτικά ραδιου-θρονιο των βατών κλπ. με μπολτοζα, κατασκευασθηκαν 2 γεφυρες ,δρόμος κάθετος ( που είναι και μέσα στο ακίνητο του ΕΟΤ ) και οριζόντιοι,. ξεπλοκαρισμα της Γ . Βάσιλειαδη. Θετικό δεν νομίζετε?. β. Επί Τετριμιδα/Μακρυνιτσα
κλουβί συρμάτινο για αναβίωση με τα παπαγαλάκια επί Λαμπρου. Επίσης καθάρισμα πάρκου, και δίπλα από Ασκληπιό.
Απόπειρα κατασκευής σκηνής θεάτρου πίσω από εκκλησία.
Ποιο παλαιά είχαμε την κατασκευή του ΒΙΟΚΑ τους και την πίεση για την σωστή λειτουργία του, όταν με το νερό του πότιζαν το πάρκο. Αυτά προς το παρόν.......

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ξένος, δεν είμαι από εδώ αλλά σας διαβάζω. Εσείς εδώ θέλετε να βγάλετε ο ένας τα μάτια του αλλουνού, και όχι να κάνετε καλό στον τόπο. Αν κάτι είναι μια καλή ιδέα και την πει κάποιος, την πολεμάτε γιατί δεν ήταν δικιά σας ιδέα. Έτσι δεν θα πάτε μπροστά ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλε 10.03, λυσαξαμε με το πάρκο και τα ρειθρα που είναι γεμάτα με χώματα και φιτρωμένα, δεν τα βλέπει κανείς.
Ας αφήσουμε τον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος;; ο πρόεδρος του Τ.Σ; Δεν κυκλοφορούν, Δεν τα βλέπουν;;



Unknown είπε...

Ενας ΜΠΕΟΣ στο Δήμο μας θα τους βάλει στη θέση τους

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ.....
ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΣΕΣ
ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΝΤΑΛΙΟ?
ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΡΑΟΥΛΗ?
ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΚΕΠΑΡΝΑΚΟ?
ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΚΙΩΤΗ?
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ αγ. Κωνσταντινου
Συκιωτης και η Γυναικα του κολυμπουν και λιαζονται
Χαλασμενη η πετουγια του Ντους...
Πανε ,ξαναπανε ξεπλενονται...και τελειωνει η σεζον...τρεχοντας νερακι και οχι μονο η ντουσιερα!!
Ας Ξυπνησουμε....
Αν και δυσκολο το βλεπω...
Μας δουλευουν ψιλο...γαζι...
Το αλλο με τον Πλατανια τον Θ. Καραμανωλη και τη Μπεζατη...το ξερεται?
Οτι, εκανε ο Προδοτης Αγνανταιος...
Θυμηθητε το
Θα Επαναληφθει...
Μην Γκρινιαζουμε
Αυτο μας Αξιζει.

Ανώνυμος είπε...

Unknown για ανάλυσε το μας αυτό....πως και ποιους?τους αντιπολιτευόμενους δημότες??γιατί από άλλα σου σχόλια προφανώς ανήκεις στην αυλή....

Ανώνυμος είπε...

Άι σιχτιρ ψευτοκοινωνιστες. Μια σας φταιει ο Συκιωτης και τα έργα του. Μια ο κακος καπιταλιστής Μήτσης αλλά στο πενταστερο της Γαλήνης σπρώχνετε ποιος θα πρωτοκαθισει στις εκδηλωσουλες σας. Μια γιατί το πάρκο και τα κουφάρια που δεν τα συμμαζέψε τοτε,
αλλά ότι εσείς τα παραδωσατε διαλυμενα με τις λαικες επιτροπές περιφρουρησης τον καιρό της πράσινης λαϊκής τζαμαχιριας
Μούγγα.
Μετά σας φταίει ο συνδημοτης που φέρνει μια πρόταση γιατί λεει δεν την πρωτοκολήσατε εσείς στο άτυπο γραφείο των αχρήστων.
Άντε χτυπήστε τις καμπάνες για καμιά λαικια διαμαρτυρία, αρρωστάκια. ΟΥΣΤ.

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται συνδημότες μου....κυβισθηση λέει των παλιών συνεργατών και εν συνεχεία αντιφρονούντων του Συκιώτη????Ξανά δίπλα σε αυτόν για τον οποίο τέσσερα χρόνια τώρα βγάζουν χολή ...τριάδα ...ο εταίρος υποψήφιος δήμαρχος μένει χωρίς υποψηφίους η μήπως και αυτός θα συνταχθεί?

Ανώνυμος είπε...

Ειναι το μοντελακι που φοριεται πολυ αυτη την εποχη
Και ο Σκεπαρνακος τα ιδια δεν εκανε?
Αδεια ..παντελονια???!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο ρούχο το παντελόνι...είναι αλήθεια ...

Ανώνυμος είπε...

Ok,Μερικοί δεν τα φορούν είναι με σορτς. Δεν λέει τίποτε αυτό.
Η τιμή δεν είναι μόνο στον λόγο αλλά και στην ενοχή σκέψη.
Ποιος μπορεί να επιτύχει και τα δύο σε κάποια ισορροπία τότε είναι ευδαίμων.
Τώρα για τα κοινά, είναι δυνατόν να αναταξουν συνειδησιακα τους δημότες όταν οι 'κλεφτουριά" είναι εγγενής κατάσταση των δημοτών.
Είμαι λέει κάποιος από την γιαγιά μου σόι με τον τάδε,άλλος είναι φίλος οινοπνευματικός,ένας τρίτος λεει είναι αριστεροδεξιος σύντροφος και τέλος ....όλοι μαζί τα φαγαμε .
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον γιατί να μην βγάλω απαγορευτικό στον εαυτόν μου να ασχοληθώ.
Ναι ξέρω ότι τα χρήματα είναι πολλά,αλλά άμα δεν τα έχω ανάγκη γιατί να ανεχθώ φτύσιμο από κάποιους που ενώ δεν μπορούν να νοηθούν επαρκώς έχουν το δικαίωμα της κριτικής.
Ούτως ειπείν ο Αργυρόπουλος έκανε λάθος να επικοινωνήσει την ενέργεια για την προτομή .
Προφανώς ήθελε να την αιτιολογήσει αλλά σε ποιους;
Κοινωνική συνοχή ώρα μηδέν.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από συζήτηση που έγινε στον διευρυμένο Δημο Μώλου,ακούγετε και η εκ νέου υποψηφιότητα του Πισλη.blogger και λοιποί,αν αυτό αληθεύει θα πρέπει να αναρτηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά πιος θα βάλει,

Ανώνυμος είπε...

Βρε δε μας χαιρετάτε με τις ονειρώξεις του Πισλή απογευματιάτικα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κύριος τι δουλειά κάνει ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Αν τα λέει μόνος του μαζευτετον οι οικείοι του...αν πάλι του βάζουν άλλοι ιδέες εύχομαι να έχει συναίσθηση των δυνατοτήτων του και απλά να τα ακούει

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είναι αλήθεια.Μπροστά στους άλλους 3 υποψήφιους ο Πισλης είναι αγγελούδι.Δώσε τον αγώνα σου και μην ακούς κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθείτε αυτό που θα σας πω.Ο Πισλης είναι μαμούνι,θα τα φέρει όλα τούμπα!!Θα ανακατέψει πολυ τα χαρτιά!!Δεν τα παρατάει εύκολα….Περιμένετε ραγδαίες εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση για τον κ Πισλη που σχολιάζει και επαινεί τον εαυτό του.....ποια η πορεία σας ?ποιες οι γνώσεις σας?οι επενδυτικές σας κινήσεις?γιατί κάτι γλώσσες που γνωρίζουν λένε πως έχετε απολέσει λόγω κακοδιαχείρισης την γονεϊκή σας περιουσία .Ανθρώπους με ιδιοτέλεια έχουμε...δεν θέλουμε άλλον έναν ..καθίστε λοιπόν στο μαγαζί σας και στην οικογένεια σας και αφήστε τα του δήμου για τους γνώστες και κσταρτησμενους

Ανώνυμος είπε...

Ποιος κρύβεται πίσω από την πιθανή υποψηφιότητα Πισλη.?Και από οικονομικής άποψης αλλά και από πλευράς τεχνογνωσίας....μήπως πάλι πάνε να "στήσουν"κάποιοι ειδήμονες την εκλογή του νυν δημάρχου?

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ρε φίλε εχεις βάλει gps στον Πισλη και ξέρεις ότι αυτός σχολιάζει;Όσο για αυτό που αναφέρεις για κακοδιαχείριση σε δικά του περιουσιακά στοιχεία αυτό είναι δικό του θέμα.Ήρθε και σου έκλεψε κάτι;;Στο παντελόνι του συνέταιρο σε έχει;;Έχεις να του προσάψεις κάτι σοβαρό;Μην γίνεσαι χαζός,εκτίθεσαι!!Σε πειράζει όμως γιατί εχει το θάρρος να πάει μπροστά.Είσαι μήπως από αυτούς που είναι 9 χρόνια στο πάρτι;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ότι ουτε ο Λουκάς Δαδιώτης δεν μπόρεσε ούτε ψηφοδέλτιο να κατεβασει!

Ανώνυμος είπε...

Η προσωπική πορεία δείχνει και το τι θα ακολουθήσει και με τα κοινά....επίσης δεν θέλει πολύ μυαλό η gps για να αντιληφθεί κάποιος από λοιπόν γράφονται....και παρακαλώ κρατήστε το επίπεδο

Ανώνυμος είπε...

Όσο κάποιοι πονηροί κυρίως εκ Μώλου βάζουν τρικλοποδιές έτσι θα είναι.Παλια στελέχη σοσιαλιστικού κόμματος που κατάφεραν και αναρριχήθηκαν προσπαθούν να κινήσουν νήματα...βρε άντε για καφεδάκι με παξιμαδακι

Ανώνυμος είπε...

Iwannou k zatsis apo Pasok opws k rhttas apo nd pane enadia se ka8e swsth ypopsifiothta

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα ο zatsis ΠΑΣΟΚ….;;Σοκ έπαθα με αυτό.Το χέρι να του κάψεις ΠΑΣΟΚ με τίποτα.Ρε παιδιά το ότι ο άνθρωπος είναι έξυπνος μήπως σας πειράζει;Άντε τώρα για ύπνο όλοι που σας έβαλε τα γυαλιά.Τάσο μην ακούς κανέναν τραβά μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Τόση εξυπνάδα όντως μας τρομάζει....μιας και με το σχολιο4:16 καταλάβατε ότι μιλάει ο άνθρωπος για τον Ζατσι..θεωρώ πως αναφέρεται σε άλλους που έχουν ενασχοληθει με το χώρο και τωρα προσπαθούν να προωθήσουν έναν ανεπιτήδευτο που να είναι ταυτόχρονα και υποχείριο

Ανώνυμος είπε...

Ναι σωστά φίλε,και εμείς καταλάβαμε πολλά. Χορτάσαμε από ειδικούς!!Παρε τώρα και φάε 15 χρόνια ειδικότητας και τραβά στην γωνία να δεις έρχομαι η είμαι ακόμη εδώ και γράφω σε εσένα τον ειδικό.Άσε ρε μπάρμπα που θες και ειδικά εσυ.Απλά καθημερινά πράγματα θελουμε και ούτε αυτά δεν έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών που θα βγει να κάνει νέα μεταρρύθμιση και να στείλει τα μουλικα τους Μωλιώτες να είναι ένα απλό ασήμαντο κwλοχώρι της Λαμίας γιατί τέτοιο κόμπλεξ σε κοινότητα δεν υπάρχει. Να ξεμπήξουν από δω μπας και πάψουν να είναι τροχοπέδι στην ανάπτυξη Αγιου και Καμένων. Και μετά Ζατσα Μπούλο.

Ανώνυμος είπε...

Αμην κ ποτε. Να γίνει άμεσα αποχώρηση κ οι υπόλοιποι να πάνε στην Αταλαντη. Έτσι πρέπει

Ανώνυμος είπε...

Μόνο τα Καμένα Βούρλα υπάρχουν και μόνο αυτά αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης, τουλάχιστον στη Φθιώτιδα.
Ρε Καρυώτες ξυπνάτε και κουνάτε λίγο το κεφάλι σας μήπως και συνέλθετε και καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είστε Ρίμινι αλλά ένα βλαχοχώρι με θάλασσα που όποιος θέλει να κάνει μπάνιο πάει Μπλουμ και οποίες θέλει να φάει πάει καινούργιο ή Άγιο.
Ξυπνάτε ρε.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θεωρεί ότι τα Καμενα βουρλα δεν είναι σημαντικός πόλος κίνησης τουριστικού εισοδήματος είναι εκτός πραγματικότητος .
Επίσης η αξία ακίνητης περιουσίας στην λουτροπολη είναι διαφορετική.
Τέλος η συνέργεια από το σύνολον της οικονομικής ζωής φαίνεται από την διατήρηση των δύο Τραπεζών.
Η διάσπαση του Δήμου από Καλλικράτη δεν θα οδηγούσε τον
Μωλο σε καποδιστριακό Δήμο αυτόνομο ,αλλά σε απορρόφηση από Λαμία.
Για όλους βεβαια θα ήταν η καλύτερη λύση.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι ο Μώλος αλλά τα Καμένα Βούρλα .Το γεγονός ότι έχει τόσο υψηλά τις τιμές στα ακίνητα δεν είναι ανάπτυξη, αλλά πρόβλημα , όταν με λιγότερα χρήματα μπορεί να επενδύσει κάποιος σε ένα σορό άλλους τουριστικούς προορισμούς και με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά και παροχές.
Η επιλογή των τραπεζών είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα όπως και τα κριτήρια αυτής της επιλογής.
Σίγουρα τα Καμένα Βούρλα είναι ένας τουριστικός προορισμός και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Μήτση και λιγότερο στην ντόπια επιχειρηματικότητα των 300 μέτρων στην παραλιακή.

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι ρε ανίκανε ανώνυμε με αυτά που λες.Έχεις μένος απέναντι στον μώλο ρε κομπλεξαρα,γιατί ο μωλος προβληματίζεται με αυτήν την απραξία εδώ και 15 χρόνια και προσπαθεί έστω και έτσι. Καταντήσατε τα καμένα να περνάνε να σας κατουράνε και να φεύγουνε.Που είναι η λουτρόπολη ρε βλάκα ορόσημο ,τι προσφέρεται;Τι προσφέρει η μεγάλη λουτρόπολη του δήμου μας;Ξυπνά καημένε και δες τα πράγματα αλλιώς.Ντροπή σου να εκφράζεστε έτσι.Κρίμα γιατί έχουμε στον δημο μας δημότες σαν εσένα.Και είναι πολλοί σαν εσένα,εφιάλτες,που αποσκοπούν στο προσωπικό τους συμφέρον και όχι στο συλλογικό.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που γράφετε; Ο Δήμος είναι ενισίος , είστε σάπιοι μεχρι το κοκκαλο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε πεστα,για αυτό δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.Ντροπή τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα είναι κουβέντες του Ηλία ξυπνάτε

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας, ο Δήμος είναι ενιαίος! Όποιοι ονειρεύονται άλλες καταστάσεις να το δηλώσουν επώνυμα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, όπως ο καθένας λέει την γνώμη του έτσι ακριβώς θα υπάρχουν και αντιθέσεις.
Εκείνος που αγανακτεί στερείται λογικου επιχειρήματος
Λόγου χάριν ο Μώλος έχει διαφορετικά συμφέροντα από τα Καμενα βουρλα,το ίδιο και με τον Άγιο Κωννο( λιμάνι κλπ).
Αν λοιπόν υποθετικά ένα τοπικό δημοψήφισμα έδειχνε Λαμία τότε μάλλον όφελος θα υπηρχε πάρα ζημιά.
Γιατί λοιπόν μια τέτοια προοπτική είναι ύβρις.
Επίσης οι υπόλοιποι θα προσάρμοζαν προς τον τουρισμό τις ενέργειες τους χωρίς οι του Μώλου να τους ενδιέφερε περαιτέρω.
Φυσικά μια τέτοια αλλαγή (πάντα υποθετικά)θα έφερνε την Λαμια μέχρι τον Βοαγριο(και αυτό θετικό).
Βέβαια η πραγματικότητα είναι άλλη και την ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι μεγάλο-υπουργός εχθές το βράδυ,είχε πάει στο μαγαζι του Πισλη στον μώλο και μίλησε και κλισμένων τον θυρών;τι γίνεται ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε και υποψήφια βουλευτίνα από τη ΤΚ Ρεγγινίου με τον ΣΥΡΙΖΑ,
Είναι η Αργυρώ Καραφέρη, δικηγόρος, κόρη του δικηγόρου Νίκου Καραφέρη

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Κ.Ο.Τ.Ε.Σ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ Κ. ΚΑΡΑΦΕΡΗ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΡΕΓΚΙΝΙ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΠΕΠΕΙΘΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗ ΜΗΠΩΣ ΔΕΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

....και ολοκληρωμένες!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε που πάμε ,ρε!

Ανώνυμος είπε...

Απο το Σχολειο ..του τοτε καιρου τα Παιδια απ'Το Ρεγγινι ξεχωριζαν!!!
Παιδια γονιων του Μοχ θου μελετουσαν για μια Καλλιτερη Ζωη και το πετυχαν!!
Ακομα και σημερα, κοιταξτε εκδηλ σεις, απο τους ΝΕΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΓΓΙΝΙΟΥ
Προσφατα στις Αποκριες γλεντι με παραδοσιακο ανναμα φωτιας και κερασματα, την Καθαρα Δευτερα Δρομενα εξαιρετικα και φιλοξενια με Νηστισιμα
Χορο κρασι και κεφι
Το εαν και γιατι δεν Επιλεγουμε Για Δημαρχο υποψηφιο Ρεγγινιωτη???
Μεγα Λαθος!!!
Ας λουστουμε τις επιλογες μας.

Ανώνυμος είπε...

Το Ρεγκινι εβγαλε Ευρωβουλευτη, Βουλευτη ,Νομαρχη,Στρατηγο και πιθανον κατι ακομα.
Μηπως καποια στιγμη πρεπει να βγαλει και Δημαρχο?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηλιας έχει τη δύναμη του εκεί. Μήπως αυτό λέει κάτι ;

Ανώνυμος είπε...

Ερχετε ο νέος δήμαρχος από Ρεγγινι…
ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ισως ύστερα από 10 χρόνια που θα αποσυρθεί ο Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Πες στον Ηλία με αυτά που κάνει και έτσι όπως συμπεριφέρεται,να προσέχει να μην σκίσει κανένα καλτσον..Άσε ρε φίλε χορτάσαμε από ανθρώπους με έπαρση και από ανθρώπους που μόνο σκοπό έχουν το ατομικό συμφέρον.Φιλάκια να του δώσεις!!

Ανώνυμος είπε...

Εξυφαίνεται σχέδιο δράσης κατάληψης του δημαρχιακού θώκου, απο ομάδα σνθρώπων που έχουν μόρφωση, εμπειρία, μόρφωση, αξιοπρέπεια και μεγάλη γνώση σπο διοίκηση, οσονούπου τα ονόματα θα γίνουν γνωστά.

Ανώνυμος είπε...

Πάμε γερά Ηλία !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηλίας, μπορεί μόνο με το εγώ του και με κανένα άλλο.!!!!! Άντε γειά !!!!!!! Για το καλό όλων μας!!!