24 Μαΐου 2021

Καρτ ποστάλ από το Google Earth

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

2006 Απρίλης σε αγροτική ενημερωση για τη νέα Καπ στο πνευματικό κέντρο ΑΓ ΚΩΝΝΟ ο νομάρχης Χειμαρας είπε ότι ξεκινάει μελέτη για κατασκευή επαρχιακού δρόμου ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΝΟΣ  ΑΓΝΑΝΤΗ Ζελι Ελατεια  γιατί ήταν έτος αυτοδιοικητικών εκλογών! 

Η συνέχεια είναι ότι κάποιοι ιδιοκτήτες ηθελαν να περάσει ο δρόμος από τα συμφέροντα τους και όχι εκεί που έπρεπε λόγω του ορεινού όγκου και ο κλασικός έλληνας νομάρχης φοβούμενος ότι θα χάσει τους ψήφους το απέσυρε και στο τέλος έχασε και τους ψήφους και το έργο δεν έγινε! 

Το έργο θα έλυνε τα προβλήματα του δρόμου ΑΓΝΑΝΤΗΣ που διαλύθηκε με το κατακλυσμο  ΟΚΤΩΒΡΙΟ  του 2006  αφού θα γινοτανε νέα χάραξη και θα έφερνε κόσμο στη περιοχή μας από νοτιοδυτική Φθιώτιδα που οι περισσότεροι θα κατέληγαν στα ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ !ΑΓΝΑΝΤΗ Ζελι τώρα ειναι χωματόδρομος! 

Η μετέπειτα 2011 Περιφέρεια δεν πιέστηκε από το δήμο για το έργο και τώρα είναι ανάμνηση απλή αφού υπάρχουν χρήματα μόνο για επισκευή του ήδη υπάρχοντος ΑΓΙΟΣ ΑΓΝΑΝΤΗ αλλά για να γίνει πρέπει να ξεκινήσει ο δημος τη μελέτη για να κάνει μετα συμβαση με τη περιφερεια για κατασκευη! 


Ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι στιγμής από πληροφορίες περιφερειακού συμβούλου συριζα μέσω αντιπεριφερειάρχη καρακαντζα !Δεν είναι κακό να ανήκουν οι δημοτικοί σε κόμμα, δεν θα είχα πληροφορίες από μέσα αλλιώς, κακό είναι να βάζουν το κόμμα πάνω από το τόπο τους και να σιωπούν όπως κάνει τώρα η ΝΔ ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΩΝ ενώ έπρεπε να τραβήξει τα αυτιά των μελών της δήμαρχος κ διαγραφής δημ σύμβουλος για το όλο ρεντικολο και να τους υποχρεώσει να εργαστούν για το καλό του τόπου! 

Έτσι καναμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ!----- ΣΤΗ φωτο 2 είναι ο δρόμος ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ Ρεγγίνι μοδι Αμφίκλεια που είναι ασφαλτοστρωμενος αλλά με προδιαγραφές 80 και καθόλου δελεαστικός, στροφές συνεχώς!

Πολύ σημαντικος δρόμος επίσης για τη περιοχή μας που πρέπει να βελτιωθεί όσο είναι δυνατόν! Ο τόπος μας έχει πάρει ελάχιστα από τη περιφερεια γιατί δεν έχει πιεστεί! 

Η  πρώην νομαρχία στη βορεια Φθιώτιδα έχει κατασκευασει πολλούς αναλογους δρομους!Το φιλέτο για τουρισμό και ανάπτυξη της ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ είναι η δικια μας περιοχή !

-----ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τραχανά σωστες οι πληροφοριες για το παρελθόν.Ομως και οι δύο δρόμοι που ανέφερες είναι χρησιμοι για τον Ισραηλινό στρατό για τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ στα υψώματα του Γκολάν.
Όντως η κοιλάδα της Αμφίκλειας με την δυναμικής της(λόγω του Παρνασσού) είναι πάντα για τα Καμενα βουρλα ένας πόλος δυνητικών πελατών.Ομως η πρόταση για τους δύο αυτους δρόμους θα είναι πάντα μικρής χρηστικής δυνατότητας έστω και με βελτιώσεις .Μια σύγχρονη πρόταση προς την περιφέρεια πρέπει να περιέχει ένα σημαντικό τεχνικο στοιχείο (μικρές κλίσεις χωρίς φουρκέτες και ελαχιστοποίηση της αποστασηςνννη).Αυτό μόνο από την βελτίωση του δρόμου στον βοαγριο(προς Ρεγκινι) με ξετρυπημα των λόφων προς Βασιλικά (μικρα τούνελ) με σκοπό την ομαλή σύνδεση με την περιοχή του Παρνασσού δυτικά της Ελάτειας.Ετσι η μετακίνηση προς την θάλασσα των παραθεριστών αλλά και του εμπορίου να μην χρειάζεται τις μεγάλες 'καμπυλες' Αταλάντης λεβαδειας και Μπράλου Αμφίσσης που σήμερα χρησιμοποιούν.Αυτη είναι καθαρη Αναπτυξιακή πρόταση,που πρέπει να υποβληθεί από τον δήμο προς την περιφέρεια με τεχνοκρατικά συγκριτικά στοιχεία ωφελημοτητος για τις δύο αυτές περιοχές της Φθιώτιδος και Φωκίδος και Βοιωτίας.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε ο δρομος της αγναντης μονος του ειναι για τον πρωτογενη τομεα του δημου μας απαραιτητος ! Μην τον υποτιμας ειναι πολυ ευκολο να πας αγναντη και με επιβατικο, ειναι λιγες οι ανηφορες !Το ζελι και η ελατεια ειναι πολυ κοντα ειδικα με ασφαλτο ,αν τον εκανε ο χειμαρας θα γινοτανε τοπικος ηρωας και θα ειχε μεγαλη επιτυχια γιατι ο κοσμος παντα θελει κατι καινουριο ! Τωρα οι περισσοτεροι κατεβαινουν λειβανατα αρκιτσα αναγκαστικα ! Οι παραλιες μας υπερεχουν , μονο διπλα απο το λιμανι της αρκιτσας ειναι καλη !Καποιοι κατεβαινουν καμενα απο μοδι λογω ασφαλτου ! Συμφωνω το καλυτερο ειναι να κοντυνεις την διαδρομη με τουνελ ,στρατηγικος δρομος ενωση νοτιοδυτικης φθιωτιδας με φιλετο ευβοικου ,αν ομως δεν το εγκρινουν μια σοβαρη βελτιωση του στατους κουο θα βοηθουσε αρκετα !

Ανώνυμος είπε...

Άφησε τις Μάντρες και έπιασε τους Δρόμους. Και είναι πολλοί. Θα τον φάμε στη "μάπα" για πολλές αναρτήσεις. Κουράγιο "συντρόφια"
Το αν οι Μάντρες και οι Δρόμοι είναι υπόθεση άλλων υπηρεσιών και ΟΧΙ του Δήμου... για τον Mister TRAXANA είναι δευτερεύον θέμα. Προέχει να βρίσκεται το όνομά του στο προσκήνιο !

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Εισαι ασχετος και δε ξερεις να διαβαζεις ! οι μαντρες και οι φραγμενες παραλιες ειναι υποθεση του δημου ! ο δρομος της αγναντης πρεπει ο δημος να κανει τη μελετη πρωτα και μετα να το φτιαξει η περιφερεια το γραφω καθαρα ! σε μερικα πραγματα που δεν ειναι του δημου αλλα ειναι εντος δημου και τα θελουμε για βελτιωση της ζωης μας πχ σταθμος μωλου ,το κρατος μπορει να θελει να τον ανοιξει σε 15 χρονια ο δημος θα κατσει με τα χερια σταυρο ? δε θα πιεσει τον υπουργο ? απο την αδρανεια δεν εγινε το ραδιο θρονιο σαν το τσερνομπιλ ? τον δημο δεν τον αφορα το εργο της παραλιακης που ακυρωθηκε στον αγιο του υπουργειου ? αστο μεσιε δεν το εχεις και δε μπορεις να με σνομπαρεις με τις προκαταληψεις σου !

Ανώνυμος είπε...

Σνομπαρισμα είναι η αφ' υψηλού επιδεικτική ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.Εδω έχουμε όμως σκληρη κριτική άρα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ από τον ανώνυμο προς τον κ. Τραχανά.Ενας φιλόλογος θα τραβούσε τις λίγες τρίχες του από την αγανακτηση.

Ανώνυμος είπε...

@@ 12:36 μ.μ., γιατί βρε φίλε δεν μιλάς με τη γλώσσα που καταλαβαίνουμε. Αν δεν εξηγήσεις τον γρίφο σου δεν καταλαβαίνουμε γρι...

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας ασχολείται με κάποιον εστω και υποτιμητικά ,τότε η ενέργεια αυτή δεν ειναι
'Σνομπ',και δεν την λες έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε ακούω οτι θα προσλαβεις οικονομικο συμβουλο το συμμαθητη μου Μ*** Πα*****. Ξαναρωτα για αυτον. Μαθε γιατι τον απελυσαν απο την αλλιανζ και εγινε καφετζης στο ρεγγινι. Τυχαιο ? Οχι βεβαια. Για το καλο σου, ξανασκεψου το.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΡΕΓΓΙΝΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ 2023.

Ανώνυμος είπε...

Απαιτώ να γίνει διάνοιξη διπλής κατεύθυνσης με 2 λωρίδες ανά κατευθυνση με διάζωμα στη μέση και ΛΕΑ για το μαντρί μου στο Ταχταλι. Επίσης, εξυπακούεται ότι θέλω και φωτισμό led σε όλη τη διαδρομή. 3 μυριακια είναι αυτά. Led παντού και μοσχατo dasti...

Ανώνυμος είπε...

Πολλα πολλα εργα γινονται παντου ... κ.Συκιωτη μπραβο ,τελικα το ειπες και το εκανες εργα παντου .....το αν ειναι τα σωστα εργα θα δειξει ..


Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ LED ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ - DASTERI ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΔΗΛ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 386.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.
ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΠΙΛΙΖΕΙ Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Τα λεντ ειναι απαραιτητα ,επρεπε να εχουν μπει πριν 10 χρονια που πρωτοκυκλοφορησαν ,ειναι σιγουρη επενδυση αφου εξοικονομουν ενεργεια ! Το θεμα ειναι η τιμη και η εγγυηση που δινει και η ποιοτητα ,αλλο η λεντ φιλιπς αλλο η γιουρολαμπ! Αφου το ενεκρινε το δικαστηριο πρεπει υποτιθεται να ειναι ολα οκ !Ας το πιστεψουμε προς το παρων !Θα δειξει η πιστη εφαρμογη της προσφορας στους ορους της δημοπρασιας ! πχ αν δινει 5 χρονια εγγυηση και το τηρησει με αντικατασταση οσων χαλασουν θα ειναι συμφερουσα για το δημο , αν δεν το τηρησει και ο δημος ξαναπληρωσει τα καμενα λεντ τοτε γερνει προς τον εργολαβο ! Η αντιπολιτευση του υπνου πρεπει να ειναι απο πανω και να ελεγχει ! Μετα την υπογραφη ειχαμε γευμα σε ταβερνα πανω στο κυμα στον αγιο ,ο μεσιε νταστερ εχει ιδιο bmw με τον υποτιθεμενο δημαρχο διδυμα , διπλα στο κυμα ανοιγει η ορεξη πολυ !

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να πιστέψει και σε τι.Ποιος δημόσιος φορέας δεν είναι βιομηχανια 'παραγωγής' έξτρα παρθένου ελαιολαδου;

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ? ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΚΙΩΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙ. ΤΟΣΑ ΚΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.
ΠΟΥΣΑΙ ΡΕ ΚΡΙΤΩΝ ? ΚΑΙ ΣΥ ΑΝΤΙ-ΤΡΑΧΑΝΑΣ ? ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥΛΕΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΣ ?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Δε πρεπει να μιλας σοβαρα τωρα ! Φιμωσα εγω καποιον ? ο συκιωτης παιζει μονος του γιατι εχει 56 + 10 ! Στον αγιο πουλαγε το παραμυθι με τον παραλιακο δρομο και σας αποκαλυψα οτι λεει ψεματα δεν εχει σκοπο να συγκρουστει με καταπατητες !Καταλαβαινεις το νοημα της δημοσιευσης ? Η περιφερεια εχει σκοπο να δωσει 600000 για το δρομο της αγναντης και ο δημος δε κανει μελετη για να τα παρει για να τιμωρησει το προεδρο αγναντης ! Τα θεματα στην επιτροπη ειναι σοβαρα καποια , αντικατασταση δικτυου υδρευσης στα καμενα ,υδρευση νθρονιου,δικαστικη κοντρα για αγ χαραλαμπο , γωνιες ανακυκλωσης =ελπιζω να εννοει μηχανηματα ανταποδοτικης ,σχεδιο πολης καμβουρλα κλπ δεν ειναι για αντιπολιτευση ! Αν θες να πεσει ο συκιωτης αποκαλυψου και ελα μαζι μας ,δεν θα πεσει απο αυτους που τον φερανε καβαλα το 14 ,αυτους τους τρωει 10 για πρωινο καθε μερα ,η μεθοδος ειναι απλη =δεν σε εκανα αντδρχο η προεδρο να παιρνεις μισθο και με πολεμας , μολις σε αλλαξα και εχασες το μισθο ξεκινας πολεμο , και να σου πω και την αληθεια σε αυτο εχει δικιο ,ελεος με αυτη τη ξεφτιλα των μισθων !

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω κ. Τραχανά ότι οι ιδιοτέλειες είναι η πηγη του κακού στον δήμο. Όμως όπως έγραψε ο Ηρόδοτος "Ούτος ήρξατο χειρών αδίκων" δηλ ο δήμαρχος είναι αυτός που εξ αρχής δεν κατέστησε σαφή την 'μοιρασιά' (περίπτωση Βούλγαρη,επι
ωφελεια Τριανταφύλλη).Αν ήταν δίκαιος τότε δεν θα τολμούσε κανείς να αυτομολησει από την ομάδα με κάθε ευκαιρία.
Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ηθικά ζητήματα δημιουργούν κεντροφυγες τάσεις (π.χ. Μακρινίτσας,θητεία τετριμιδα, με θέμα η μεταφορά των λυμάτων στην λουτροπολη).
Τελικά οι περιπτώσεις συγκρούσεις είναι συντριπτικά υπέρ του συμφέροντος.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανα λες "δεν θα πεσει απο αυτους που τον φερανε καβαλα το 14 κλπ""
Σε ποιους αναφερεσαι ? Δεν εχουν ονομα ?
Πως εγω (9:27 μ.μ.) να αποκαλυφθω και να ρθω μαζι σας οταν εσυ μας κρυβεις αυτους που ξεκινησαν πολεμο στον συκιωτη μολις τους αλλαξε και εχασαν τον μισθο τους ?
Περιμενω απαντηση χωρις να μασησεις τα λογια σου . Δεκτο ?

Ανώνυμος είπε...

9.27 μμ.Ζητας εξηγήσεις ενώ δεν είσαι σε θέση να δώσεις τίποτε.Τουλάχιστον ο Τραχανάς μέσα από τις διάφορες δοξασίες του που συχνά είναι αντικρουόμενες έχει φυσικό θάρρος.Εσυ την μόνη δουλειά που κάνεις είναι αυτή του προβοκάτορα Καντηλανάφτη.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε ειναι γνωστα ,τσωμος βουλγαρης κουκουλη παντρας απο τη πρωτη θητεια ,απο τη δευτερη τωρα ο τριανταφυλλης , μακρυνιτσας 2 φορες απο τετριμιδα και συκιωτη δις εξαμαρτειν ! Ποιες δοξασιες ειναι αντικρουομενες ?

Ανώνυμος είπε...

6.38 ποιος απο ολους εισαι απο αυτους που αναφερει ο τραχανας ?