16 Μαρτίου 2012

Αυτό που σήμερα συμβαίνει στο Δήμο μας είναι συνέπεια του πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού που λέγεται «Καλλικράτης»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κύριε Αρχισυντάκτη

Αυτό που σήμερα συμβαίνει στο Δήμο μας είναι συνέπεια του πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού που λέγεται «Καλλικράτης». Αυτοί που υποστήριξαν το νόμο του Καλλικράτη, δεν μπορούν σήμερα να δηλώνουν ότι δεν ήξεραν τι θα ακολουθήσει.

Ζούμε σήμερα την κατάργηση όλων των κοινωνικών παροχών από το Δήμο και την εκχώρηση τους σταδιακά σε ιδιώτες ( π.χ. βοήθεια στο σπίτι και ΑΜΕΑ ), οι Δήμοι μετατρέπονται σταδιακά σε επενδυτικές ευκαιρίες για το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο (βλέπε αποχετευτικό Καμένων Βούρλων και Αγ. Κωνσταντίνου και μείωση του προγράμματος Μπαλτατζής ), ενώ μεταφέρονται πάρα πολλές κρατικές αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια.

Πολύς θόρυβος γίνεται για το 1,200,000€ που χρωστούν πολίτες στο Δήμο, από παλιά χρέη, δεν ακούγεται όμως, καμία κουβέντα για τα 450,000,000€ που κόπηκαν από την κρατική επιχορήγηση για τους Δήμους, με το δεύτερο μνημόνιο.
Γιατί άραγε Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζουν μπιλιετάκια μόνο για τους δημότες που χρωστούν και όχι για το Δημόσιο που μας χρωστά πολύ μεγαλύτερα ποσά;

Γιατί δεν στέλνετε μπιλιετάκια στην Κυβέρνηση ή στην περιφέρεια;
Γιατί δεν μας λένε σε τι ποσό ανέρχονται τα παρακρατηθέντα από το Κράτος, όταν ξέρουμε ότι έχουν λάβει μόνο 169,000 € για έργα, δηλαδή 12€ κατ’ άτομο για το Δήμο μας;

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα χρέη των πολιτών οφείλεται κυρίως σε παλιές οφειλές που το ελεγκτικό συνέδριο τις ξαναγυρίζει πάλι στους δήμους και ο μόνος τρόπος για να καταργηθούν είναι νομοθετικός, δηλαδή καινούργιος νόμος.
Η αδυναμία σας να πάρετε από την κεντρική κυβέρνηση τα χρωστούμενα σας στρέφει κατά των πολιτών. Οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου εφάρμοσαν φορομπηχτική πολιτική (1,5% πολιτιστικό τέλος, αυξήσεις 150% σε ύδρευση και αποχέτευση), την οποία εσείς συνεχίσατε κατά γράμμα αυξάνοντας και το δημοτικό φόρο στην καθαριότητα.

Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ όψιν σας ότι οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι οι αυτοαπασχολούμενοι και πλήθος μικρών επιχειρηματιών δεν μπορούν πλέον να σας πληρώσουν!!!!!!

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη μην αγχώνεσαι!!!

Ο Τετριμίδας θα φέρει κι άλλες πατάτες από Νευροκόπι! Έκλεισε και συμφωνία για λάδι και αλεύρι!!!!

Μισό λεπτάκι... μισό λεπτάκι...

Μόλις με πληροφορούν από το κοντρόλ οτί κλείδωσε και συμφωνία για αρνιά το Πάσχα. Θα στήσουμε ψυκτικούς θαλάμους έξω από το δημαρχείο!!!!

Έμπαινε Γιούτσοοοοοοοο...

Τι μας νοιάζουν τα μπιλιετάκια? Να μας ταίζει φθηνά θέλουμε ο Δημαρχάρας μας και εμείς θα πληρώνουμε ότι μας στέλνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλε εισαι πολυ πνευματωδης!!!!!Εχεις και χιουμορ...τους ισοπεδωσες μιλαμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι…. αλλά …. η ζώνη…. μου τσαλακώνει το πουκάμισο ….