01 Μαρτίου 2012

Για το Κέντρο Υγείας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κύριε Αρχισυντάκτη

Καταλαβαίνουμε σήμερα ότι δεν έχει σημασία που και για ποιους λόγους έχει χτιστεί το Κέντρο Υγείας, αλλά αν τον επόμενο καιρό θα μπορεί να παρέχει δημόσια υγεία στο λαό και να δικαιολογήσει το 1.200.000 ευρώ που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η μείωση των μονάδων υγείας στο δήμο μας με την κατάργηση των ιατρείων του ΙΚΑ . Οι ασφαλισμένοι δηλαδή, θα υποχρεωθούν ή να πηγαίνουν στη Λαμία ή στην Αταλάντη.

Γι αυτό ήταν απαραίτητο και ο Καποδιστριακός δήμος αλλά και ο Καλλικρατικός δήμος να έχουν αξιοποιήσει το Κέντρο Υγείας απαιτώντας ο κάθε πολίτης του δήμου μας να μπορεί να επισκέπτεται δωρεάν το Κέντρο Υγείας του δήμου μας, με την εξασφάλιση καθημερινής δημοτικής συγκοινωνίας.

Ακούσατε καμία διαμαρτυρία από τους βουλευτές ή το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας;

Μέσα στα πλαίσια αυτά βγήκε και ο Πρόεδρος του νοσοκομείου Λαμίας και μας είπε ότι έχει κάνει πρόταση το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει στα πλαίσια του ΕΟΠΠΥ μαζί με ιδιώτες γιατρούς. Δηλαδή τι μας είπε ο κος Αγκουράς: Αν θεωρήσουμε ότι κάθε γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ μπορεί να δει μέχρι 200 εξεταζόμενους το μήνα, και διαιρέσουμε δια 30 ημέρες αναλογούν 6-7 εξεταζόμενοι δωρεάν τη μέρα, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 20€ ακόμη και για να γράψουν τα φάρμακά τους.
Και αν προσθέσουμε το χαράτσι των 5 € που πληρώνου! ν οι εξεταζόμενοι στο Κέντρο Υγείας και 10€ το ταξί πήγαινε έλα, καταλαβαίνετε ποια δημόσια υγεία μας ετοιμάζουν. Γι αυτό λοιπόν τους τα επιστρέφουμε .

Πρέπει να διεκδικήσουμε σήμερα να μην καταργηθούν τα ιατρεία του ΙΚΑ και τα αγροτικά ιατρεία στο δήμο μας και επίσης να έχουμε πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, με μόνιμους γιατρούς. Καμία επιχειρηματικότητα στο χώρο της υγείας!!

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω πώ τίτλους ο Φραγκούλης πως δεν έγραψε στα ρώσικα πιντάκτορ ταβαρίς.θα πειτε ας μαθει πρωτα τα ελληνικά.Αλλα ωραιος τιτλος στο εξής να το βαλετε όρο δεν θα δημοσιεύονται σχολια αν δεν υπαρχει η αναλογη προσφώνηση ευγενιας. Οπως τοτε στη σοβιετικη ενωση που σχολιαζαν ελευθερα οι σοβιετικοι πολιτες.

Ανώνυμος είπε...

Καποιος κοινος φιλος,εριξε την ιδεα επαναπροσεγγισης του Δημαρχου μεσω μιας συναντησης στο γραφειο του,με μια ολιγομελη ομαδα Δημοτων απο την Εδρα του Δημου,οι περισσοτεροι των οποιων τον ειχαν στηριξει με την ψηφο τους.Εκει θα του εθεταν πεντε,εξη θεματα ως προτασεις-λυσεις εφικτες με σκοπο μεσω του προγραμματισμου αυτων ,να περιοριστουν οι οποιες τριβες εχουν αναπτυχθει εως τα τωρα.Δυστυχως μετα ενα ετος και κατι, κοινης διαβιωσης Διοικησης Τετριμιδα,εχει βγει ενα ατικειμενικο συμπερασμα,οτι βασικο στοιχειο της πολιτικης του ειναι η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΠΟΡΕΙΑ που στα μεν σωστα,ειναι ωφελιμη στα δε λαθη ειναι καταστρεπτικη.Και επειδη ουδεις αλανθαστος, η νοσηροτητα που εκπεμπεται μας αποτρεπει να παμε σε ενα διαλογο τετοιου τυπου .

kamena voyrla blogger είπε...

Μπράβο, ωραία ιδέα.

Ποια είναι τα θέματα;;; και ανάλυσε μας αν μπορείς 1-2.

Δηλαδή τι γίνετε τώρα σε ποιο τομέα που δεν είναι καλό και τι προτείνετε εσείς ως λύση και με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί:;;

στην διάθεση σας να αναρτώ ανά ημέρα και ένα θέμα με την προϋπόθεση ότι θα είναι ολοκληρωμένη (κατά το δυνατόν) τοποθέτηση.

Σκοπός αυτού είναι να ενημερωθούν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

μπράβο μπλόγκερ για τη πρόταση!! α και κάτι ακόμη: αν το λάθος η σωστό είναι με βάση τα κριτήρια του θετικού επιστήμονα αντιδήμαρχου επισημαίνω ότι αυτό που ο μήτσος θεωρεί σωστό για άλλους 500 είναι λάθος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγώ δεν ξέρω τι λέτε και τι προτάσεις ονειρεύεστε εσείς. εγώ θέλω να ρωτήσω. έφτασε άνοιξη. τις παραλίες θα τις φτιάξετε κύριε δήμαρχε; μας τάξατε ανάπλαση παραλιών των ΚΒ ΑΚ και Μώλου. τον ΧΑΔΑ θα τον αναπλάσετε που μας τάξατε; δεν φτάνει μόνο τα νέα σκουπίδια να τα πάμε στην λαμία. εκείνα τα μηχανήματα που λέτε ότι όλο θα πάρετε που είναι;; πως θα κάνετε έργα;;

Ανώνυμος είπε...

απόφαση ένταξης ήδη για χαδα και σε κανα μήνα απόφαση ένταξης για τα μηχανήματα... απάντησε τώρα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΦΗΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ [ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ].

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΤΟΘΗΚΑΝΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΤΕΤΡΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΕΤΡΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΩΛΙΩΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω στο Δήμαρχο γιά να μείνει ανοικτό το κέντρο υγείας με γιατρούς[επειδή το κράτος δεν έχει να τους πληρώσει]να βάλει σε όλους τους λογαριασμούς του νερού ένα τέλος υγείας δέκα ευρώ περίπου, να τους πληρώνομαι εμείς έχοντας αυτούς όλο το 24ωρο.[οπως το πολιτιστικό τέλος που γιά μένα πρέπει να καταργηθεί]Υπάρχει και τσάμπα λύση που πρότεινε προχθές ο βουλευτής Ευρυτανίας Καρανίκας και μπράβο του γιά στρατιώτες γιατρούς που υπηρετούν την θητεία τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ