02 Μαρτίου 2012

Να μειωθούν τα τέλη…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κυριε bloger,οι προθεσεις σου για αναρτηση θεματων μειζονος σημασιας,ειναι σωστη. Θετουμε λοιπον το εφικτο για μας ζητημα,της οριζοντιας ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΕΛΩΝ.

Το αναφεραμε παλι με υπογραφη Δημοτη,και προτειναμε -20%.
Επισης η ατιπολιτευση το ανεδειξε στο Δημοτικο Συμβουλιο προ ημερησιας διαταξης.

Η απαντηση του Δημαρχου ηταν
α] οτι εχουν "κλεισει οι βρυσες" της χρηματοδοτησης και
β]υπαρχουν οφειλες Δημοτων 1.500.000 ευρω,αρα δεν υπαρχουν δυνατοτητες μειωσης.

Εμεις διαφωνουμε, διοτι πιστευουμε οτι τα "γραναζια"της ανταποδοτικης μηχανης του Δημου ειναι "χαλαρα" και εχουν δυνατοτητες περιστολης δαπανων.
1] Η αναστολη του προγραμματος εργων απο Δημοτικους πορους η εστω η μειωση του [εκτος υδρευσης].
2]Ηενεργοποιηση του μετρου[προαιρετικου]μειωσης Αντιδημαρχων.
3]Η εθελοντικη μειωση αντιμισθιας αιρετων στο υψος της οριζοντιας μειωσης των τελων.
4]Μειοδοτικες προσφορες επανω απο τα 1000 ευρω για προμηθεια αναλωσιμων και μη υλικων,και μικροαναθεσεων εργων και επισκευων.
Αυτα και αλλα πολλα,που τα γνωριζουν οι διοικουντες καλυτερα,μπορουν να δωσουν μια αμεση μικρη οικονομικη ανακουφιση στους πολλους.

Κυριε bloger η τιμολογικη πολιτικη του Δημου εχει επιβληθει με κριτηρια ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ,καιρος ειναι να αλλαξει,οταν ολα ειναι σε πτωση,και οι Δημοι ενας μετα τον αλλο εναρμονιζονται πτωτικα.Τα τελη της αποχετευσης Π.Χ.παρεμειναν το ιδιο και οταν ο ΒΙΟΚΑ ειχε κοστος λειτουργιας 36.000/μηνα και τωρα που εχει 7.000/μηνα,γιατι;Πολιτικες αφθονιας,δεν ειναι πλεον ανεκτες απο κανενα,διοτι δειχνουν αναλγησια και παχυδερμισμο,

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ BLOG

---------------------------------------------------------------------------
Σημείωση του Blog
Το παραπάνω άρθρο – επιστολή αναγνώστη,
προήλθε από τα σχόλια που έγιναν σε αυτό το άρθρο (click εδώ)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν μας τα λες καλά.

εγώ διάβασα το νέα τιμολόγια τα περσινά και γίνανε μειώσεις προκαταβολικά είδα. Και άλλες μειώσεις ζητάς;

Επίσης
1 αν ανασταλούν τα έργα από δημοτικούς πόρους τότε στο τέλος θα φωνάζεις ότι δεν γίνονται έργα.
2 αυτό αφορά απόφαση άλλου. δεν σώζεις τίποτα με το χιλιάρικο που παίρνει ένας αντιδήμαρχος αλλά αν νομίζεις ότι κάποιος δεν κάνει πεστο
3 ποιος σου είπε ότι δεν πρέπει να πληρώνονται οι αντιδήμαρχοι για αυτό που κάνουν; εγώ λέω τότε όλοι μας να κόψουμε 3% από τον μισθό μας να το δίνουμε στο δήμο
4 αυτό είναι νόμος και δεν αλλάζει

η τιμολογιακή πολιτική του δήμου άλλαξε πέρσι και μειώθηκε όχι αναλογικά αλλά μειώθηκε. κρίση έχουμε πολλά χρόνια και πριν 3 χρόνια έγινε ορατή.
Πολιτικές αφθονίας έκανε ο μάκης. τώρα κάνουν πολιτικές λιτότητας και ξεκαθαρίσματος παλιών χρεών. πως θα σου φανεί αν ο δήμος στο τέλος της θητείας του δεν χρωστάει φράγκο; καλό ε;

Φίλος των Καμένων Βούρλων

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ[ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ "ΚΟΙΝΑ"ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗ ΜΕ ΤΟ "ΣΤΑΝΙΟ" ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,ΝΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι αντιμισθιες των αιρετων ειτε αυτοι ειναι δημαρχοι, αντιδημαρχοι, προεδροι ή δημοτικοι συμβουλοι προερχονται απο ΚΑΠ αρα δεν επιβαρρυνουν τους δημοτες. Εξαλλου τωρα πας στο δημαρχειο και βλεπεις και δημαρχο και αντιδημαρχους και προεδρο δημοτικου συμβουλιου. Παλια γινοταν ετσι? Μηπως ηταν μονο για τον τιτλο? Υπηρχε δημαρχος (δεν μιλαμε για αντιδημαρχο) ποτε στο δημαρχειο? Τις αντιμισθιες ομως τις παιρνανε...Και μαλιστα απο οτι εμαθα (επειδη εχω παρακολουθησει και καποια δημοτικα συμβουλια) οι οφειλες σε αντιμισθιες αιρετων στα καμενα βουρλα ηταν 104.000 ευρω. Ο Τετρι τα κληρονομησε και αυτα μαζι με ολα τα αλλα ο Τετρι θα τα ξωφλησει αν δεν τα ξωφλησε ηδη!

Ανώνυμος είπε...

O MAKHS ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.Ε ΡΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Οι γελοιγραφεια του φουσκομενου λογαριασμου του αρθρου ειναι επικαιρη και αν τη ζουμαρης αποκαλυπτικη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕ ΔΗΜΟΣ.