04 Ιουνίου 2008

Μέχρι τα Καμ. Βούρλα έφτασαν οι μίζες της SIEMENS?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναδημοσίευση από LamiaNews.blogspot.com

Από το κρυφό ταμείο της SIEMENS τα λεφτά για να γίνει το φεστιβάλ νεολαιών στα Καμ. Βούρλα το 2003 που οργάνωσε η νεολαία ΠΑΣΟΚ..??

Γνωρίζει η Τόνια Αντωνίου ποιοι μετείχαν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που πήρε τα λεφτά;

Με τις μίζες της SIEMENS έγινε το φεστιβάλ νεολαίας του ΠΑΣΟΚ το 2003 στα Καμένα Βούρλα.
Ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη για το πού έχουν διοχετευθεί οι μίζες της SIEMENS είναι και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που διαχειρίστηκε την υπόθεση το φεστιβάλ στα Καμ. Βούρλα.

Ακόμη βεβαίως δεν έχει διευκρινιστεί ούτε το ποσό ούτε βεβαίως και συμμετείχαν στην αστική εταιρεία.

Εκείνο που βεβαίως ξέρουμε μέχρι σήμερα είναι ότι η νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. οργανώσε τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο τμήμα των επενδύσεων τόσο στο χώρο όσο και στις υποδομές έγιναν πολύ γρήγορα, με συγκεκριμένες αναθέσεις που είχαν συζητηθεί ευρύτατα εκείνη την περίοδο.
Τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κρατά αποστάσεις από εκείνες τις εκδηλώσεις παρά το γεγονός ότι ακόμη και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος είχαν εμπλακεί στη διαδικασία της οργάνωσης.
Αν ακόμα υποθέσουμε ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν προσωπική υπόθεση της Tόνιας Αντωνίου σε μια περίοδο που ετοίμαζε την κάθοδό της στον πολιτικό στίβο στη Φθιώτιδα είναι εμφανές πλέον ότι η ίδια θα γνωρίζει σαφέστατα για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, για τους συμμετέχοντες σε αυτή, για το πώς αντλήθηκαν οι πόροι και από που και αν τελικά υπάρχει «χορηγία» της SIEMENS προς αυτή την κατεύθυνση και ποιο ήταν το ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί από τις καταθέσεις που υπάρχουν στα χέρια του του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση γίνεται σαφέστατα λόγος για «πολλές χορηγίες» που έφευγαν από το κρυφό ταμείο της SIEMENS.Επίσημα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την πλευρά του κρατά σαφώς αποστάσεις από οτιδήποτε εξελίχτηκε εκείνη την περίοδο και είναι ιδιαίτερα ενδεικτικός ο διάλογος που έγινε το μεσημέρι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παπακωνσταντίνου.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θα επαναλάβω αυτά που έχω πει. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απ’ αυτή την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έχει ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή, την οποία έχει αρνηθεί η κυβέρνηση. Και στην αρχή της τοποθέτησής μου, σας έδωσα και ένα παράδειγμα, λέγοντας ότι αν το συγκεκριμένο δημοσίευμα των εφημερίδων, το οποίο αναφέρεται στην ανακριτική διαδικασία και στη συγκεκριμένη κυρία, αφορά μια χορηγία σ’ ένα διεθνές φεστιβάλ νεολαιών, τότε παρακαλούμε πολύ να είμαστε πιο σοβαροί όλοι μας, διότι εδώ μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της SIEMENS. Και είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν μικροπολιτικά και μικροκομματικά οφέλη.
Ας σταματήσουν λοιπόν τα παιχνίδια αυτά. Όποιος έχει κάτι για όποιο κόμμα, προφανώς για το ΠΑΣΟΚ, να βγει και να καταθέσει τα στοιχεία. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Με βάση την απάντησή σας αυτή θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Υπάρχει κάποιο φεστιβάλ διεθνές στο οποίο υπήρξε χορηγία από την πλευρά της SIEMENS; Ποιο είναι αυτό το φεστιβάλ;Δεύτερον: Αποσυνδέετε την υπόθεση SIEMENS όπως την ξέρουμε, τη μάθαμε τώρα τελευταία, απ’ οτιδήποτε κι αν έγινε στο φεστιβάλ αυτό;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπάρχει ένα διεθνές φεστιβάλ νεολαιών, το οποίο έγινε στη χώρα μας το 2003.

Β. ΜΟΥΡΤΗΣ: Εννοείτε στα Καμένα Βούρλα;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Στα Καμένα Βούρλα. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία διαχειρίστηκε το φεστιβάλ αυτό, είχε ζητήσει επισήμως και με επιστολές χορηγίες. Όλα διάφανα, όλα στο φως. Όποιος θέλει να μας πει κάτι διαφορετικό, να έρθει και να το πει με αποδείξεις, με χαρτιά και όχι με υπονοούμενα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως δίαβασα και σε ένα επιτυχημένο άρθρο προ ολίγου στο zougla.gr... "Ανακαλύψαμε την Αμερική!!!"

Μην γελιόμαστε φίλοι μου... για άλλη μια φορά όπως έχω ξαναπει... ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι! Να πιάσουμε το ΠΑΣΟΚ? Να πούμε για τα σκάνδαλα της ΝΔ? Τόσα χρόνια αυτοί οι δημοσιογράφοι φέρνουν στη δημοσιότητα ένα σωρό θέματα για αυτούς τους βρώμικους πολιτικούς με τα τσιράκια τους και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει καταδικαστει! ΚΑΝΕΝΑΣ!

Συνέχεια θα βρίσκουν τρόπο να τα κουκουλώνουν τα πράγματα και να τα παρουσιάζουν έτσι όπως θέλουν! Τι εγιναν οι "κουμπάροι"??? Τι θα γίνει με τις μίζες από τη Siemens???

Φίλοι μου αν δεν αλλάξουμε μυαλό εμείς οι ίδιοι... αν δεν συσπειροθούμε για να απαιτήσουμε το καλυτερο για την πατρίδα μας δεν προκειται να δούμε άσπρη μέρα (ακόμα και αν χιονίσει!)...

Και οι 300 της βουλής θέλουν ξήλωμα... απλά όταν έρχονται οι εκλογές... ας σκεφτούμε λίγο! Δεν προκειται να αλλάξουν (?) μην τους ψηφίζεται! Δώστε τόπο στους νέους! Αρκετα σας ανεχτηκαμε πολυχρωμακορακια...

Ανώνυμος είπε...

Ο Παντελής Καμάς είχε πάρει την επιταγή της Siemens για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα είναι στο επιτελείο της Αννας Διαμαντοπούλου?

Από την ώρα που επειβαιώθηκε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Νεολαίας που οργάνωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ το 2003 στα Καμένα Βούρλα είχε χρηματοδοτηθεί με επιταγή (και) της Siemens, 15.000 ευρώ, σήμανε συναγερμός.

Ποιος ήταν επικεφαλής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εκεί την περίοδο;

Ο Παντελής Καμάς ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Θάνο Μωραΐτη.
Ο Παντελής Καμάς είχε ιδρύσει μαζί με άλλους μια ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) η οποία είχε συγκεντρώσει χορηγίες για το Φεστιβάλ.

Τώρα, το ζήτημα που τίθεται είναι πόσα χρήματα είχαν συγκεντρωθεί και πώς ακριβώς έγινε -και από ποιους- η διαχείρισή τους. Και φυσικά ...ποια ήταν αυτή η ΜΚΟ.

Το τελευταίο διάστημα ο Π. Καμάς δραστηριοποιείται στο επιτελείο της Αννας Διαμαντοπούλου.