23 Ιουνίου 2008

Πως εισπράττει η ‘αμαρτωλή’ Δ.Ε.ΠΑ.ΚΑ.Β από τον Τουριστικό Λιμένα Καμένων Βούρλων???

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή Αναγνώστη

Έχω ένα σκάφος και ζήτησα μια θέση στο Τουριστικό Λιμάνι, μετά από αρκετή ταλαιπωρία όλοι οι δρόμοι με οδηγούσαν στο 'Νέρωνα' (κ. Αντωνίου) αυτός δίνει το 'okey' για να πάρει κάποιος μια θέση στο Λιμάνι με το αζημίωτο βέβαια και με αδιευκρίνιστα κριτήρια .

Ψάχνοντας λίγο απόρησα πως λειτουργεί αυτό το Τουριστικό Λιμάνι.
Και για αυτό υποβάλλω μερικά ερωτήματα προς το Blog σας σχετικά με το πώς λειτουργεί ο Τουριστικός Λιμένας Καμένων Βούρλων.

Πως παρελήφθη ένα έργο προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Κεφάλα Δημήτριο που ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 300.000.000 εκατομμύρια δραχμές και μέχρι στιγμής έχουν απορροφηθεί 792.400.000 εκατομμύρια δραχμές χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί ;

Ακόμη δεν έχουν γίνει οι χερσαίες και ενάλιες εγκαταστάσεις όπως ( διοικητήριο, πύργος ελέγχου, Ιατρείο, Γραφεία διοίκησης, χώρος πάρκινκ , wc ) που προβλέπονται από το ΦΕΚ 931 κ` ΦΕΚ 451

Τι έχει κάνει ο κ. Αντωνίου στον ενάμιση χρόνο που είναι Δήμαρχος ( απλά εξυπηρετεί τους ημετέρους) για να ολοκληρωθεί το έργο , και μη μου πείτε ότι έφτιαξε τον αντιαισθητικό αυτό φράχτη που μόνο τα Λιοντάρια λείπουν από μέσα.

Πως εισπράττει χρήματα η αμαρτωλή Δ.Ε.ΠΑΚΑ.Β. ????

Μπορεί να μας πει κάποιος υπεύθυνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΚΑΒ.
Τι έσοδα και τη έξοδα έχει το Λιμάνι και που πηγαίνουν τα χρήματα που εισπράττονται (έχει κάνει ποτέ Ισολογισμό ??? και αν ναι πότε ???)
Πως εισπράττει από τον Τουριστικό Λιμένα τι στιγμή που δεν έχει εκδοθεί ακόμη άδεια λειτουργίας για τον Τουριστικού Λιμένα και ποιος έβγαλε το τιμολόγιο και το κόστος που θα πληρώνει κάθε ενδιαφερόμενος, 60 ευρώ ανά μέτρο σκάφους. ( τι κάνει γι` αυτό το Λιμεναρχείο ; η Νομαρχεία ; και η Περιφέρεια ; και ποίος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ; ). ???
Δηλαδή κάποιος με μία βάρκα 5 μέτρων πρέπει να πληρώσει 5Χ60 = 300 ευρώ, όταν υπάρχουν βάρκες που δεν αξίζουν ούτε 300 ευρώ. Την ίδια στιγμή στον διπλανό Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου η αντίστοιχη βάρκα για ελλιμενισμό κοστίζει 30 ευρώ.

Τι κάνει η αντιπολίτευση για όλα τα παραπάνω , απολύτως τίποτα γιατί είναι δέσμιοι της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο Σύλλογος Αλιέων και ο Ναυτικός Όμιλος κ.α και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα ?

Κύριοι της Δημοτικής αρχής θα κλείσω με έναν τίτλο παλιότερο της Εφημερίδας << Καμένα Βούρλα σήμερα >>

Κύριοι της δημοτικής αρχής ΔΕν ΠΑει ΚΑλά ή Βάρκα μπάζει από παντού , ανεβείτε στο κατάστρωμα και πηδήξτε στη Θάλασσα για να σωθείτε όσο προλαβαίνετε.

Νόμος 2160/93 σχετικά με Τουριστικούς Λιμένες και Μαρίνες
Γραμματεία Στήριξης Τουριστικών Λιμένων

Ευχαριστώ
Ένας μόνιμος παραθεριστής των Καμένων Βούρλων

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα ρε παιδιά, τον Σάκη τον χοντρό βρήκανε να βγάλουν έξω? Μπράβο ρε Μάκη !!
Βγάλε το παιδάκι έξω να βάλεις τον Βασατή μέσα με τα ενοικιαζόμενα! Εμ θα σε μαυρίσουν βρε στις εκλογές!! δεν το βλέπεις ??

Ανώνυμος είπε...

όσο αναφορά τον φράχτη , έχετε δει πουθενά φραγμένες μαρίνες; ή μήπως είναι ιδιωτική και δεν το ξέρουμε;
πηγαίνετε μία βόλτα σε άλλες μαρίνες ανά την Ελλάδα να δείτε πως είναι!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο φράχτης καλώς υπάρχει για λόγους ασφαλείας.

Βέβαια δεν είναι επαρκές μέτρο ο φράχτης μόνο, καλό είναι να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας διότι η κλεψιά πάει σύννεφο και οι φύλακες δεν επαρκούν (με όλες τις έννοιες).
Δεν έχω καταλάβει ακόμα τα κριτήρια του ποιος ‘μπαίνει’ στο λιμάνι και ποιος
‘βγαίνει’, εκτός από τον Σάκη τον Ράλλη (τον χοντρό δηλαδή) έχω μάθει και άλλους που τους ‘πέταξαν’ έξω (πχ Αποστολόπουλος Γ.).
Δεν είναι κακή ιδέα να γίνει κάποια ερώτηση στον Μάκη κατά τον Απολογισμό Πεπραγμένων την ερχόμενη Κυριακή (να δούμε τι απάντηση θα ειπωθεί).

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι , θυμάμαι παλαιότερα, πριν οργανωθεί το λιμάνι , γίνουν θέσεις και δίνονται επί πληρωμή, πέφτανε μπουνιές κάθε ημέρα.
Τουλάχιστον τώρα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα κάπως. Δεν ξέρω να εισπράττει παράνομα η νόμιμα η ΔΕΠΑΚΑΒ, τουλάχιστον δεν τσακώνεται ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

1ον: Τα χρήματα είναι περισσότερα από 60 ευρώ το μέτρο
2ον: Πέρυσι παίρνανε κεφάλια για όσους δεν ήτανε γραμμένοι στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων (που τύγχανε έκπτωσης 40%). 100 ευρώ το μέτρο, 500 ευρώ η 5μετρη βάρκα!!!
3ον: Ο κόσμος δεν τσακώνεται, αλλά οι μισοί εδώ και χρόνια δεν πληρώνουν ευρώ ενώ τα άλλα κορόιδα πληρώνουν!
4ον: Γιατί οι μισοί δεν πληρώνουν? Μήπως είναι παράνομη ακόμα η μαρίνα(τρομάρα της) και το ξέρουν και δεν μπορούν να τους κάνουν τίποτα οι κύριοι της ΔΕΠΑΚΑΒ(τρομάρα της κι αυτής)???
5ον: Αν δεν ισχύει το παραπάνω και είναι όντως νόμιμη, γιατί κάνουν τα στραβά μάτια? Μήπως εξηπηρετούν ψηφοφόρους?
Κατά τα άλλα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα….Ε ρε λούρος που χρειάζεται!!!!!
Αλήθεια, ξέρει κανείς να μου πει αν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας του λιμανιού?
KAPETANIOS

Ανώνυμος είπε...

Και τι αντιμετωπίζεται σοβαρά από το Δήμο μας όλα αυτά τα χρόνια, για να αντιμετωπιστεί και τώρα?
Δείτε μια ματιά τους Συμβούλους της πλειοψηφίας και …βγάλτε συμπέρασμα. Ποιος από αυτούς θα μπορούσε να πάρει μια πρωτοβουλία της προκοπής?
Και ίσως να είναι και καλύτερα δηλαδή που περνάνε όλα από το Μάκη, γιατί άμα ανακατευόντουσαν και οι σύμβουλοι, ακόμα χειρότερα θα γίνονταν όλα.
Άμα για παράδειγμα ρωτήσετε τους συμβουλους- μέλη της ΔΕΠΑΚΑΒ κάτι για το λιμάνι, άσχετοι θα δηλώσουν, και θα σας παραπέμπουν στο δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην δεν νομιζω οτι ολοι οι αλλοι συμβουλοι ειναι ανικανοι και ο δημαρχος ειναι ο μονος ικανος (αν και εχει αξιολογη προυπηρεσια .....βλεπε Γαλαξιας)
Δευτερον το λιμανι δεν εχει καταλαβει κανεις μεχρι σημερα κατω απο ποιο καθεστως λειτουργει. Ενα ειναι το σιγουρο , οτι ειναι παρανομο συμφωνα με τις υπηρεσιες του Υπουργειου ( Το οποιο μου διευκρινισε οτι δεν υφισταται και δεν εχει δικαιωμα να παιρνει χρηματα)
3) Ειναι ντροπη για ενα δημο μιας λουτροπολης να δημιουργει προβληματα και να δυσφημιζεται για την αναμορστη συμπεριφορα τοσο του Δημαρχου οσο και μερικων περιστασιακων υπαλληλων του δηθεν λιμενα ( Ουδεις τους ενημερωσε οτι σε περιπτωση ατυχηματος - κλοπης- φθορας φερουν την απολυτη ευθυνη )
4) Δικαιολογιες του τυπου οτι το ΔΕΠΑΚΑΒ αποτρεπει απο τσακωμους ειναι απαραδεκτοι
Κατα την αποψη μου , υπαρχει μια αμαρτωλη ιστορια της προηγουμενης δημοτικης αρχης την οποια ο τωρινος δημαρχος ειχε την ευκαιρια να επιλυσει. Επελεξε ομως την συνεχιση και επιδεινωση της καταστασης.