16 Ιουνίου 2008

Λουτρά Κονιαβίτη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από προφορική καταγγελία ηλικιωμένου, επισκέπτη και λουόμενου.

Τα Καμένα Βούρλα διαθέτουν αναμφισβήτητα τις πιο γνωστές ιαματικές πηγές και κατατάσσονται στις σημαντικότερες λίστες της Ευρώπης για τα θεραπευτικά αυτά νερά.

Μόλις 1 χλμ από το κέντρο των Καμένων Βούρλων βρίσκονται και τα λουτρά Κονιαβίτη που περιέχουν υδρόθειο και είναι ιδανικά για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και ρευματοπάθειες ενώ φημίζονται για τις καλλυντικές τους ιδιότητες.
Η πηγή είναι υδροθειοχλωριο - νατριούχος και η θερμοκρασία της 32 βαθμοί Κελσίου

Όλοι μας ξέρουμε ότι στα λουτρά αυτά έρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και από όλη την Ευρώπη για να ωφεληθούν από τις αναμφισβήτητες τους ιδιότητες.

Πλην όμως τον τελευταίο καιρό τείνουν να χαρακτηριστούν άκρως επικίνδυνα.
Όχι επειδή η Κνημίδα , το βουνό που πηγάζουν, στέρεψε ξαφνικά η άλλαξε την χημική του σύσταση αλλά κάποιοι δεν τα προσέχουν όσο θα έπρεπε.

Το πρόβλημα είναι με τα σκαλοπάτια, αν είναι δυνατόν ρε παιδία , ντρέπομαι και που το γράφω δηλαδή.

Τα τελευταία σκαλοπάτια έχουν σαπίσει και κατά συνέπεια έχουν διαλυθεί , είναι επικίνδυνα και εύκολα μπορείς να κόψεις το πόδι σου αρκετά σοβαρά

Ας αφήσουν τις διαμάχες οι κύριοι κύριοι της Δημοτικής αρχής αλλά και του ΕΟΤ και ας τα φτιάξουν διότι κινδυνεύει πραγματικά η σωματική ακεραιότητα των (όχι και μικρής ηλικίας) λουομένων.

Δεν είναι δικαιολογία ούτε το ενός αλλά ούτε και του άλλου (Δήμος – ΕΟΤ) η αστεία φράση ‘δεν είναι δικιά μας δουλειά’ , εμ ποιανού είναι κύριοι?

Είναι ντροπή μας τελικά.

Φωτογραφικό υλικό με την κατάντια αυτή, προσεχώς , ελπίζοντας βέβαια να μας προλάβουν και να φτιάξουν σωστά τα σκαλοπάτια για του ηλικιωμένους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι γνωστό! Το ειχε θίξει και ο κος Μακρυνιτσας στην τοπική εφημερίδα!
Το θέμα είναι τι κάνει η δημοτική αρχή! Πιστεύω πως ο κος Αντωνίου έχει στο πρόγραμμα την αποκατάσταση των λουτρων Κονιαβίτη! Ο χρόνος θα δείξει παιδια!
Και όπως έχω ξαναπεί το μέλλον των Καμένων Βούρλων είναι τα ιαματικά λουτρά και πρέπει να τα εκμεταλλευτουμε όσο το δυνατον πιο σύντομα!

Ανώνυμος είπε...

Μας ξανά
γράψανε οι εφημερίδες κύριοι, και εσείς χαριεντίζεστε με προεκλογικές φαμφάρες

Σπύρος Καβακόπουλος είπε...

Ήρθα με τον πατέρα μου από την Αθήνα στα Καμένα Βούρλα για να κάνει λουτρά στις πηγές Κονιαβίτη και έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Ο δήμος και οι κάτοικοι, από την στιγμή που έχουν έσοδα έξ αιτίας των πηγών αυτών, είναι υποχρεωμένοι να τις προσέχουν. Δεκαπέντε ημέρες που καθήσαμε, φαγητό, ξενοδοχείο, ζαχροπλαστείο, βενζινάδικο, και όχι μόνον επωφελήθηκαν οικονομικά, γιατί λοιπόν δεν προσέχουν τους οικονομικούς τους πόρους.
2ον Αν ο δήμος και οι κάτοικοι που επωφελούνται οικονομικά δεν μπορούν, τότε ο καθένας λουόμενος θα μπορούσε να κάνει λίγα πράγματα κι απλά, όπως έκανα και γω, κι αυτά είναι τα εξής: α. Αγοράζεις μια σιρματόβουρτσα 4 Ε και την ώρα που κάνεις μπάνιο ασχολείσαι για πέντε λεπτά με το ξύσιμο των σκαλιών για να μην σκοτωθείς. β. Δεν πετάς σκουπίδια και όχι μόνον αυτό μαζεύεις και δυο τρία των άλλων. Με τον τρόπο αυτό σε πέντε ημέρες κάπως καθάρισε ο τόπος μπροστά στις πισίνες και αισθανόμουν εγώ και ο πατέρας μου κάπως καλύτερα.
Το χειρότερο απ' όλα πάντως είναι ότι τα αποδυτήρια έχουν γίνει τουαλέτες με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να πάει εκεί να γδυθεί. Ίσως το καλύτερο είναι, για να μην ξευτηλίζόμαστε και στους ξένους, ο δήμος να κλείσει τα αποδυτήρια και να βάλει ταμπέλα απ' έξω ότι τα έκλεισε γιατί ο κόσμος έκανε τα αποδυτήρια τουαλέτες . Και η ειρωνία είναι ότι ούτε για τουαλέτα δεν κάνουν από την στιγμή που μπήκανε τουλάχιστον δύο και έκαναν την ανάγκη τους.
Πάντως συγχαρητήρια στο blog για το ενδιαφέρον που δείχνει.
Σπύρος Καβακόπουλος
Λουόμενος που αφήνει τα λεφτά του στα Καμένα Βούρλα