18 Ιουνίου 2008

Απολογισμος Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αγαπητοί συνδημότες

Σύμφωνα με το άρθρο 217 περί ‘Απολογισμού Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής’ του νόμου 3463 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων , και μετά από την επίσημη ενημέρωση που υπάρχει από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, ο Απολογισμός Πεπραγμένων είναι πια γεγονός.


(υπάρχει λαθάκι εδώ , το ΦΕΚ 114Α αφορά το 2006 και όχι το 2008 ,
κάποιος μπερδεύτηκε με το ΦΕΚ 663/Β’/16.4.2008 αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα)

Την Κυριακή 29 Ιουνίου λοιπόν , και ώρα 11:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Καμένων Βούρλων θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αλλά και να ακούσουμε εξ στόματος Μάκη Αντωνίου τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, στην εδώ και ένα και μισό χρόνο περίπου θητεία του ως Δήμαρχος.

Ο κύριος Δήμαρχος λοιπόν , θα κάνει απολογισμό, θα μας αναπτύξει ποια έργα έκανε για τον τόπο, ποια έργα είναι σε εξέλιξη , και ποια έργα είχε εξαγγείλει ως αντιπολίτευση ότι θα κάνει, δεν τα έκανε και γιατί
Επίσης ο κύριος Δήμαρχος, εκτός των άλλων, θα πρέπει να μας ενημερώσει για το οικονομικό σκάνδαλο που όλοι ακούσαμε αλλά δεν ενημερωθήκαμε ποτέ επίσημα.

Ελπίζουμε σε αυτή την φάση να μην μας κάνει εξαγγελίες τύπου ‘Θα Θα Θα’ μιας και αυτή η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης (όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο του παραπάνω νόμου), και όχι προεκλογική συγκέντρωση.

Το καλύτερο βέβαια (που το κρατήσαμε για το τέλος) είναι ότι ο Νόμος προβλέπει και απευθείας ερωτήσεις των δημοτών - πολιτών οι οποίοι μπορούν να απευθύνουν στον κύριο Δήμαρχο , οι οποίες και πρέπει να απαντηθούν.

Πρόκειται για μια γιορτή ενημέρωσης λοιπόν και κανένας δεν πρέπει να λείψει εφόσον ανησυχεί για τον τόπο και θέλει να ακούσει τι γίνεται από επίσημα χείλη

Δεν υπάρχει λόγος να ακούμε φήμες, μπορούμε να ενημερωθούμε επίσημα.

Μέσα λοιπόν από αυτή την διαδικασία , όλοι μας θα μπορέσουμε να κρίνουμε αυτά που ειπωθούν, να κρίνουμε πράξεις και παραλήψεις, να κρίνουμε αν τελικά θα πάρουμε απαντήσεις σε αυτά που θα ρωτήσουμε, και γενικότερα θα ακούσουμε επίσημα ρε αδερφέ το τι γίνεται στην πόλη μας.

Σε αναμονή λοιπόν, θα επανέλθουμε άλλωστε στο ίδιο θέμα μέχρι τέλος του μηνός,
προετοιμάστε τις ερωτήσεις σας προς την Δημοτική Αρχή.

Ο Blogger.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό αυτό που κάνει αυτή η δημοτική αρχη! Μετά τον απολογισμό των 100 ημερων (αν θυμαμαι καλα) θα ξαναγίνει συγκέντρωση των δημοτων για άμεση ενημέρωση!
Αξίζει ενα μπράβο λοιπόν, διότι έστω και αυτή η ενημέρωση, αυτή η μικρή, αν θέλετε κίνηση, είναι κάτι το ευχάριστο για τους δημότες του δήμου μας... μιας και δεν θυμάμαι απο προηγούμενη δημοτική αρχη να έχει πράξει κάτι ανάλογο!

Ανώνυμος είπε...

Επανάληψη, του από 6/6 , εύστοχου σχολιασμού της νομικής ομάδας του Blog αναφορικά με το θέμα και την κείμενη νομοθεσία.

Σχολιασμός της Νομικής Ομάδας του BLOG:

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006) αλλά και την κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 95 αυτού εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. 17552//2008
με τίτλο « Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου» (ΦΕΚ Β΄ 663/16.4.2008)
« Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κάθε χρόνο σε ειδική δημόσια συνεδρίαση κατά την οποία γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την Διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου». Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο 17 της ως άνω υπουργικής απόφασης
«Η τροποποίηση του κανονισμού αυτού γίνεται κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του».

Δεδομένου ότι δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του – η νομιμότητα της οποίας σε κάθε περίπτωση θα αμφισβητείται λόγω απαγόρευσης από το δίκαιο της νομοθετικής
«υπεξουσιοδότησης» που γίνεται με το άρθρο 17 της Υπουργικής Απόφασης - η Δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να προβεί σε απολογισμό πεπραγμένων, εάν δε δεν πράξει αυτό εντός των οριζομένων στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα προθεσμιών θα μπορεί αυτό να ζητηθεί με αίτηση ακόμη και του συνόλου των συμβούλων της μειοψηφίας μόνο.

Η Νομική ομάδα

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στην ενημέρωση που θα γίνει , να μας πουν τι έγινε με τα νερά, και γιατί μας ζητάνε λεφτά που έχουμε πληρώσει εδώ και χρόνια.

ΑΙΣΧΟΣ , που να βρω εγώ τις αποδείξεις που πλήρωνα κανονικά τα τελευταία χρόνια ? τι είμαι λογιστικό γραφείο?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:31... Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο!
Προ 6μηνου πούλησ ένα σπίτι που είχα στα Κ.Β. σε κάποιον. Όταν πήγε στο δημαρχείο για να αλλάξει το όνομα κλπ, του λένε οτι οι λογ/σμοι 2005 και κάποιοι ακομα ήταν απλήρωτοι!!!! Έλεος!
Έρχεται λοιπόν σε μένα και μου λέει... όλο το συμβάν. Απλά, μένω παγωτό. Ευτυχώς που κρατάω όλες τις αποδείξεις και καθήσαμε και τις βρίκαμε... και μαντέψτε... όλες ήταν πληρωμένες!!!
Απλά, mercedes, navara, σπίτι κλπ κλπ, δεν φτιάχνονται τόοοοοοσο εύκολα;)

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτοί κάνουν λάθος σε δύο αράδες που γράψανε και περιμένουμε εμείς οι δημότες να μας ενημερώσουν για τα οικονομικά του Δήμου Καμένων Βούρλων , τρελοί είστε !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να βρεθεί άκρη στα οικονομικά του Δήμου Καμένων Βούρλων πρέπει να μπουν οι Ράμπο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Δήμο και να ξεκινήσουν την έρευνα από την Δημαρχεία κ. Τσιτίνη , κ.Κεφάλα και να φτάσουν στον κ.Αντωνίου κάνοντας τα οικονομικά του Δήμου φύλλο και φτερό. Αν δε λάβουμε υπ` όψιν ότι μόνο επί κ. Αντωνίου, στον ενάμιση χρόνο που είναι Δήμαρχος , υπάρχει ακάλυπτο έλλειμμα στο Δήμο πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ καταλαβαίνετε τι πάρτι με ευρώ γίνεται στο Δήμο Καμένων Βούρλων.
Τα υπόλοιπα ότι και να λεχθεί , εφόσον ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου δεν παρουσιάσει ισολογισμό για το οικονομικό έτος του 2007 είναι μικροπολιτική εσχάτου είδους.

Ο ΑΥΓΟΥΛΟΜΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Έμαθα από έγκυρη πυγή σήμερα το πρωί στη Λαμία ότι το Υπουργείο Εσωτερικών άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Καμένων Βούρλων. Όπως έλεγχος για τα οικονομικά του Δήμου, παράνομες πράξεις του Δημάρχου κ. Αντωνίου κ.α , αυτά μου είπανε προς το παρών. Πάντως από ότι φαίνεται αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις !!!!!!! Αναμένομαι στο ακουστικό ….

Ο ΛΑΜΙΟΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι προσεισμικές δονήσεις ορχήσανε από εχθές το βράδυ.
Ο κύριος σεισμός θα γίνει την Κυριακή στον απολογισμό πεπραγμένων.
Μαθαίνω ότι οι ερωτήσεις που θα γίνουν στον Μάκη θα είναι πέλεκυς