30 Ιουνίου 2008

Απολογισμος Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Έγινε ‘με επιτυχία’ στις 29/6/2008 η ειδική συνεδρίαση με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής των Καμένων Βούρλων.

Πολύ ζέστη, λίγος ο κόσμος (λίγο πάνω από 100 ο αριθμός των παρευρισκομένων), όχι και τόσο καλή η μικροφωνική εγκατάσταση (δεν καταλαβαίναμε τι λέγανε κάποιοι), υπήρξαν λίγες φωνές, τέθηκε και θέμα για το διαδικαστικό, κάποιοι δυσανασχέτησαν για την πάνω από μια ώρα ομιλίας του Δημάρχου αλλά σε γενικές γραμμές κύλησε ομαλά η συνεδρίαση, χωρίς ιδιαίτερες και σοβαρές αντεγκλήσεις.

Με μεγάλες ωστόσο δόσεις προεκλογικής συγκέντρωσης και εξαγγελιών τοποθετήθηκε ο Μάκης , έκανε βέβαια και τον απολογισμό του, χτύπησε και το χέρι στο τραπέζι, κέρδισε και κάποιες εντυπώσεις, αλλά πολύ στρογγυλεμένα τα τοποθέτησε όλα.

Όλα πάνε καλά??, τίποτα στραβό ρε παιδάκι μου σε αυτόν τον τόπο??.

Δεν τα πήγε και πολύ άσχημα βέβαια , αν υλοποιήσει κιόλας τα εξαγγελμένα και ολοκληρώσει και τα ανοιχτά έργα τότε ποιος τον πιάνει.

Ως πρώτο θέμα, επέλεξε να αναφέρει το σκάνδαλο που όλοι μας έχουμε ακούσει.
Ως θέμα ‘χτυπάω το χέρι στο τραπέζι’ ήταν η ΔΕΠΑΚΑΒ και ειδικότερα το λιμάνι, αν και κατά πόσο είναι νόμιμο , έχει παραδοθεί και παράλληλα παραληφθεί, και ως εκ τούτου αν λειτουργεί η όχι νόμιμα.
Ως θέμα εντυπωσιασμού (και δίκαια αν είναι έτσι όπως τα λέει) είναι ο Ισολογισμός , η ‘αποκλειστικότητα’ των Καμένων Βούρλων κάνοντας ειδική συνεδρίαση κανονικά, συγκριτικά με την ευρύτερη περιοχή που κανένας δεν έκανε(!!!).
Και ως πολλά υποσχόμενο θέμα είναι επικείμενη άφιξη του κ. Σπηλιωτόπουλο Άρη στο Συνέδριο Σύγχρονου Ιαματικού Τουρισμού το Σάββατο 5 Ιουλίου 2008 που θα γίνει στο Γαλήνη

Ο κ Κεφάλας αμέσως μετά, με έκδηλη απορία, αναρωτιόταν αν ο κύριος Δήμαρχος αναφερόταν στον Δήμο Καμένων Βούρλων ή σε κάποιον άλλο Δήμο, έτσι ‘στρογγυλά’ και ρόδινα που τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος.
Στην συνέχεια , άλλοτε με λίγο καρότο και άλλοτε με λίγο μαστίγιο εναλλάξ τοποθετήθηκε (ο κ Κεφάλας) σε αρκετά θέματα.

Ο κύριος Ξυδιάς ξεκίνησε να λέει κάτι αλλά έχασε τα χαρτιά του, δεν ολοκλήρωσε , ‘πέταξε’ ένα ευχαριστώ ξαφνικά και μας αποσβόλωσε όλους (!!!)
Ο κύριος Γρυλλάκης δεν κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να πει, τέθηκε και διαδικαστικό θέμα, ποιος μιλάει πρώτος και ποιος δεύτερος , γκρίνιαζε και ο Νάκος, τζίφος η υπόθεση.
Ο κύριος Κοντοπάνος , μέλος της δημαρχιακής επιτροπής , αναφέρθηκε στο οικονομικό σκέλος και έδωσε κάποια νούμερα και στοιχεία για κατατμήσεις κονδυλίων, απευθείας αναθέσεις , κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια , αλλά η μικροφωνική δεν ήταν και τόσο καλή με αποτέλεσμα να μην γίνει, σε όλα κατανοητός.

Μετά εξέφρασαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι άποψη , και τέλος 2-3 δημότες κατέθεσαν ερωτήσεις με πιο ουσιαστική αυτή του κυρίου Τρίγκα αναφορικά με το σχέδιο πόλης.

Ο κύριος Δήμαρχος χρησιμοποίησε αρκετές φορές, φανερά ενοχλημένος, την φράση ακούω ψιθύρους.

Γιατί κύριε Αντωνίου?

Και οι ψίθυροι από δημότες εκφράζονται και οφείλετε να τους αφουγκρασθείτε.
Κάτι θα έχουν να πουν και αυτοί που ‘ψιθυρίζουν’ με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο…..

Τα (highlights) κυριότερα σημεία της συνεδρίασης είναι εδώ (περίπου 30 λεπτά)




Μετά από απαίτηση αναγνωστών ‘ανεβάζουμε’ το σύνολο (όσο τουλάχιστον διαθέτουμε) της ειδικής συνεδρίασης.

Όποιος έχει λοιπόν του κουράγιο και την διάθεση μπορεί να ακούσει
για 2,30 περίπου ώρες, το τι έγινε.

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη του Blog για το υλικό που μας απέστειλε.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φωνακλάδες, κομπαστές, νέοι και παλιοί πολιτικάντηδες, πράσινοι και βένετοι της κερκίδας, δεν υποφέρεται άλλο ο εγωκεντρισμός σας. Δε σας αντέχουν πια ούτε οι ευκάλυπτοι.

Ανώνυμος είπε...

Τα ασύρματα μικρόφωνα ήταν μάπα, και δεν ακούγαμε τι λέγανε!! Κάτι ήξερε ο Μάκης και χρησιμοποιούσε το ενσύρματο.

Ανώνυμος είπε...

Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν αυτή που έπρεπε για μια τέτοια συνεδρίαση που αφορούσε τον Απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Απλά φίλε ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην Δημοτική αρχή του κ. Αντωνίου βλέποντας ότι όλα γίνονται για τη Μάσα μπούκα.
Και όχι για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Ανέφερε σαν έργο ο Δήμαρχος τον φωτισμό των 450.000 ευρώ. Τα οποία έκανε απ` ευθείας ανάθεση στον κολλητό του το Βαργιανίτη κάνοντας κατάτμηση του έργου σε 45.000 ευρώ το κάθε κομμάτι. Ε !!! πως θα έπαιρνε το Τσιπ Free Lander ο Βαργιανίτης.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα καλά? Ο Ν. Κοντοπάνος είπε ότι το 2007 έγιναν 36 απευθείας αναθέσεις? και 16 πρόχειροι διαγωνισμοί ?? αλλά κανένας ανοιχτός διαγωνισμός ????

Καθώς και το 2008 έγιναν 24 απευθείας αναθέσεις , 7 πρόχειροι διαγωνισμοί και 7 ανοιχτοί!!

Εμ δίκιο έχει ο Κοντοπάνος στο σχόλιο του ότι ο Δήμος κάνει πρωταθλητισμό σε αυτό το σπορ.
Σε ποιο σπορ? Όποιος ξέρει, καταλαβαίνει……

Ανώνυμος είπε...

Όσοι Δημότες βρέθηκαν στη συνέλευση αυτή , έφυγαν όλοι χωρίς να ξέρη κανένας το ποιο απλό. Πόσα έσοδα έχει ο Δήμος ??? Τι Δάνεια έχει πάρει ο Δήμος ??? Τι χρωστάει ο Δήμος ??? Αν πρόκειται να μειωθεί το Χαράτσι των 280 % ??? Την ίδια στιγμή εκείνος ο ανεκδιήγητος κ. Πλατανιάς μίλαγε για αυξήσεις 580% !!! Τρελάθηκαν τελείως !!!

Ανώνυμος είπε...

Μα Φίλε μου αυτό δεν ήταν απολογισμός της Δημοτικής Αρχής ήταν ένας ακόμη προεκλογικός λόγος με πολλά θα !!! τίποτα το συγκεκριμένο όλα στο φλου.

Ανώνυμος είπε...

Κούρασε με αυτά που του έγραψε ο κ. Στεφανής !!!! Πολύς ο λόγος για το τίποτα. Πολλά Θα !!!!! Θα !!!!
Καλά εκείνος ο Κυρμανίδης της ΝΕΦ που έχει πολιτικό αισθητήριο δεν έκοβε κάποια Θα !!! Ίσως έχει αναλάβει να τελειώσει τον Αβδίκο τώρα και δεν προλαβαίνει να κάνει τις διορθώσεις στο Μακάκο !!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

…όπως επίσης δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει με τον κ. Βαργιανίτη που παίρνει τα έργα από το Δήμο. Αφού του τα δίνουν να μην τα πάρει??? Δεν γνωρίζω καλά πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν έχει δικαίωμα ο κ. Βαργιανίτης ως εργολάβος να παίρνει δουλειές, και είναι και ντόπιος! Να τα δίνει ο Δήμος σε ξένους? Και για το Free Lander, ολόκληρος εργολάβος να μην έχει ένα τζιπ?
Ο Δίκαιος

Ανώνυμος είπε...

Α ρε συγχωρεμένε Δροσογιάννη λεβεντουριές καμαρωτές, που έντυσες υπαλλήλους!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κατάλαβε κανένας; Για το σχέδιο πόλης ποιος έχει δίκιο, ο πρόεδρος η ο Τρίγκας Θ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από ότι κατάλαβα ο Θ. Τρίγκας έβαλε ένα απλό
προβληματισμό και ερώτημα μαζί.
Ότι κύριοι της δημοτικής αρχής για να πάμε σε επέκταση σχεδίου πρέπει να ολοκληρωθεί το νέο (Γ.Π.Σ) που δημοπρατείται στις 27– 7–2008. Διότι η προηγούμενη επέκταση Σχεδίου που επιχειρήθηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές απορρίφτηκε. Και ένας από τους λόγους που απορρίφτηκε σύμφωνα με το έγγραφο του ΣΧΟΠ ήταν ότι οι επεκτάσεις στην παραλιακή Ζώνη , μεταξύ του υφισταμένου σχεδίου και του αιγιαλού, δεν προβλέπονται από το υπάρχον (Γ.Π.Σ ) του 1987 ούτε από την τροποποίηση αυτού το 1991.
Πάντως απάντηση δεν κατάλαβα να πήρε !!!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε κύριου και κυρίες τις τελευταίες μετρήσεις 21/5/08 του Υπουργείου Περιβάλλοντος μπροστά στην Πλαζ στο http://iason.minenv.gr/, αλλά και στο Lamianews.
Μακράν η πιο βρώμικη παραλία της Φθιώτιδας είναι η Πλαζ, ενώ άλλα σημεία είναι πολύ καλύτερα, μέσα στα Καμένα Βούρλα!!!
Φοβούνται οι διοικούντες να μην ξοδέψουν τη Γαλήνη, και δεν υποχρεωνουν σε σύνδεση την Πλαζ????? Το ρώτησε ο Κεφάλας στη συνέλευση αλλά ο δήμαρχος προτίμησε να του πει γιατί δεν το έκανε αυτός…..

Ρε οοοουυυ να μου χαθούνε οι τσάτσοι του Επενδυτή, που μας ζητάνε να συνδεθούμε κιόλας!!!!!!!!!!! Μάλωνε τον κόσμο από ότι έμαθα ο Πλατανιάς γιατί δεν πάει να συνδεθεί και δεν κοιταει που μας έχουν κάνει ρεζίλι στο πανελλήνιο με τη βρώμα της θάλλασας.
100 το όριο και εμείς έχουμε 230 κύριοι………Ουστ από δω που ρημάξατε τον τόπο από το 70 μέχρι σήμερα, εκ περιτροπής και κατ’εξακολούθηση και συνεχίζετε με την ίδια προθυμία!!!!!!!!!Και σαν ιδιώτες και από τις καρέκλες σας! Τσίπα δεν υπάρχει????
Περιμένετε εσείς μακακες ξενοδόχοι να έρθουν για διακοπές οι τουρίστες να κάνουν μπανια στα Καμ. Βούρλα. Τέτοιοι είστε και σεις, τέτοιους θέλετε να σας κυβερνάνε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αντιπολίτευση ήταν πολύ Lite στην συνέλευση. Δεν είπε τίποτα για την παράνομη διάνοιξη του δρόμου της Ελπινίκης
και το κόλπο τύπου mizzens. Δεν είπε τίποτα για το Λιμάνι που εισπράττει η αμαρτωλή ΔΕΠΑΚΑΒ όταν δεν του έχει δοθεί άδεια λειτουργίας από τη διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων. Δεν είπε τίποτα για το οικονομικό σκάνδαλο των 150000 ευρώ με τους μοτοσικλετιστές. Δεν είπε τίποτα τι γίνεται με τη διάνοιξη του δρόμου δίπλα στην Γρυλάκιο γέφυρα ιδιοκτησίας της συζύγου του Δημάρχου. Δεν είπε τίποτα για τον ιδιώτη που πήρε τα σκουπίδια πέρυσι με 230000 ευρώ και δεν έχει πληρωθεί και αν θα τον πληρώσει στο τέλος ο κ. Αντωνίου ή οι Δημότες των Καμένων Βούρλων και να δούμε πόσο θα φτάσει το τελικό ποσό. Κ.α πολλά δεν είπε !!!!
Πώς να κάνει αντιπολίτευση αφού οι σύμβουλοι δεν έχουν δει τι έλεγε το χαρτί από τον Υφυπουργό κ. Νάκο που κούναγε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αντωνίου και έλεγε στον κ. Κεφάλα ότι εδώ σε κρατάω !!! Σικέ το έργο παιδιά , δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί !!! Ψάχνουν βλέπετε τα συνετεράκια για κορόιδα !!! Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι μας τελειώσανε οι κύριοι !!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου ο χρόνος που διήρκησε ο απολογισμός πεπραγμένων ήταν υπερβολικός μιας και τα πεπραγμένα είναι μηδενικά. Όλος αυτός ο χρόνος καλό θα ήταν να τον καρπωθούν τα μή πεπραγμένα.Άν τώρα θέλαμε να αναφερθούμε σε σκάνδαλα, παρατυπίες, απιστίες και λαμογιές, φρόνιμο θα ήταν, στη συγκέντρωση να πηγαίναμε με φαγητό, ψυγειάκι και άφθονο νερό