23 Μαΐου 2023

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 70 του Νόμου 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 75 του νόμου 4555/2018 προβλέπεται στους τουρι-στικούς δήμους η συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της οποίας το έργο είναι συμβουλευτικό, για την επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του δήμου.

Στην επιτροπή προεδρεύει δημοτικός σύμβουλος που ορίζεται με την απόφαση της συγκρότησης. Σε αυτήν μετέχουν σύμβουλοι που προτείνονται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου, καθώς και ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της επιτροπής και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής. Κυριώτερη αρμοδιότητά της, περιληπτικά, είναι ο προγραμματισμός και η χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του δήμου και την διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής τα οποία εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο.

Δηλαδή η δραστηριοποίηση και το έργο της επιτροπής αυτής είναι αποφασιστικής σημασίας στην προώθηση θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη από αυτό των αντιστοίχων αποφάσεων.

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων, προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής τον Ιούλιο του 2021 με τα εξής τακτικά μέλη :Συκιώτης Ιωάννης, Πρόεδρος, Παπαναγιώτου Δημήτριος, Αντύπας Αντύπας, Κουκούλη Ευαγγελίου Γεωργία, Τρίγκας Βασίλειος, Τσάρας Ευάγγελος, Σύλλογος Ξενοδόχων Κ. Βούρλων, Σύλλογος Επαγγελµατιών Κ. Βούρλων, Εµπορικός Σύλλογος Αγ. Κων/νου, Μορφονιός Στέφανος, Κυριαζής Κων/νος, Σουροπάνης Πέτρος, Κοντογιαννίδης Πασχάλης, Βαρυπάτης Ανδρέας και Τσιριγκούλη Παρασκευή.

Ανέτρεξα και δε αντίστοιχες επιτροπές άλλων Δήμων και διαπίστωσα ότι μόνο στην επιτροπή του Δήμου μας μετέχει ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος και όχι ένας απλός Διοικητικός σύμβουλος ,όπως συμβαίνει στις επιτροπές των άλλων Δήμων και διερωτήθηκα γιατί ο Δήμαρχος μας να θέλει να ελέγξει μία επιτροπή που έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα για την επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του δήμου ;

Όπως και να έχει το πράγμα πληροφορήθηκα από τακτικό μέλος ότι στην μόνη συνεδρίαση που κλήθηκε η επιτροπή αυτή, δεν διαπιστώθηκε απαρτία της. Έκτοτε το εν λόγω τακτικό μέλος δεν κλήθηκε να συμμετάσχει σε επόμενη συνεδρίαση της και συμπεραίνει ότι η επιτροπή αυτή δεν συνήλθε ποτέ.

Και γεννάται το ερώτημα .Δεν είχε θέματα να ασχοληθεί η επιτροπή αυτή ή το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε την ανάγκη της γιατί πήρε από μόνο του, όλα τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία και προβολή του τουριστικού τομέα της λουτρόπολης;

Mήπως αντιμετωπίζεται με προχειρότητα τo τουριστικό παρόν και μέλλον της λουτρόπολης από το Δημοτικό Συμβούλιο ; Μήπως πιστεύουν ότι δεν μας χρειάζεται τουριστική ανάπτυξη και προβολή ;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λες τώρα κ.Αργυροπουλε, δεν γνωρίζεις ότι : /στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντα/;;

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο ότι μπήκαν τόσα μέλη στην επιτροπή, δείχνει ότι απ΄την αρχή και Αρχή δεν υπάρχει επιθυμία τουριστικής αξιοποίησης. Σε αντίθεση με άλλη λουτρόπολη του Νομού μας, που προοδεύει. Έτσι απλά χωρίς επιτροπές και πράσιν άλογα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι παρατηρήσεις σας κ. Αργυροπουλε.
Όμως οι επιτροπές δημοτων για να έχουν αξιολογητικο κρητηριο περαν των διαδικαστικων θα επρεπε κατ Αρχήν να έχουν σχηματισθεί ακριβώς με τα ίδια κριτηρια.
Δημότης που με την εργασία του μπλοκάρει την τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι μέλος της επιτροπής και δεν πρόκειται μόνον για έναν.
Έτσι ο Δήμαρχος όφειλε να είναι προσεκτικός στην επιλογή των μελων .Δυστυχώς μια ακόμη προσπάθεια για σύμπηξη επιτροπής και αυτή με τα γνωστά αποτελέσματα.
Θα ήμουνα αρνητικος να λαβω μέρος σε μια τέτοια επιτροπή που θα είχε ως μέλος..... εμένα!

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη ,δηλαδη μας λετε οτι, ο Συκιωτης μπηκε Προεδρος για την ευρυθμη Λειτουργια της Επιτροπης???
Δεν ξερω ποιος το Σκεφτηκε ?
Δεν ξερω ποιος αρθρογραφοντας, υποτιμα τα δαχτυλα του και την νοηση του???
Αυτο που εχω να πω οτι, κατα γενικη ομολογια ο Συκιωτης εαν δεν εχει συμφερον !!!
Δεν .....τον ενδιαφερει
Σας παρακαλω πολυ ας σοβαρευτουμε
Ατονισε...και αυτο ,μεσα στη γενικη Αδιαφορια των Δημοτων!
Τι ψαχνεται?
Εχουν κλειστει στο λιγο τους...
Με μπολικη κριτικη ,για Ολα..
Δραση?
Αι Μωρε!!!
Και εαν προσπαθησει καποιος για ...προοδο
Γινεται δακτυλοδεικτουμενος, Γραφικος....
Και ακουει ενιοτε τα εξ'αμαξης!!!
Δε βλεπετε ο Σκουφιας
Η Παπαευσταθιου
Ο Τραχανας...ε' καπου καπου κατι παλευει!
Κοψαν' καπιστρι που λενε στα χωρια μας ...
Μαλλον μπαιλντισαν!!
Φατε σανο κανει καλο
Οσο για τους προυχοντες...?αλλοι παιζουν ..αλλοι κονομανε
Και ο χορος καλα κρατει
ΩΟΟΟΠΑΑΑ'

Ανώνυμος είπε...

4.27 μμ τέτοιο συναίσθημα απαισιοδοξίας αν θυμάμαι καλά είχε μια γνωστή που την "έστειλε" ο δικός της.
Όμως μέσα από το συναισθηματικό ντελίριο κάπου διακρίνεις και την αλήθεια.
Ο Συκιωτης πολιτεύεται και βάσει αυτού προσκαλεί ετερόκλητες περσόνες κυρίως αντίθετους πολιτικά με αυτόν με σκοπό να βρεθούν να τα πουν μήπως και κάμψει την προς αυτόν άρνηση.
Αυτός είναι ο λόγος που προεδρεύει παντού. Σιγά μην τον ενδιαφέρει αν με την επαγγελματική τους ιδιότητα προκαλούν ζημιά κυρίως στην αισθητική της πολης
Και αυτοί δεν είναι ανόητοι το γιατί ένας νηφαξέρουν αυτό,(παιχνίδι Δημάρχου) αλλά παίρνουν μέρος για το λεγόμενο "ξεκαρφωμα" εφόσον οι δημότες τους γνωρίζουν καλά.
Αν είναι δυνατόν να μιλήσουν αναπτυξιακά οι καταληψίες δημόσιου χώρου.
Ηθικά τώρα και οι δύο πλευρες αυτοκοροιδευονται, "δουλεύοντας" τους δημότες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις ψάχνω τον Τραχανα. Το ειδε κανένας ή ακόμα χωνεύει την προχθεσινη λούτσα που έφαγε ο ΣΥΡΙΖΑ????
αχαχαχαχαχαχαχα
Άντε και στο 3% Τραχανοπλαγιάδες παλαιοπασόκοι της συμφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Re 5.53 κάποια απο τους 40,79% μου ειπαν οτι το βραδυ της Κυριακης δεν πανηγυρισατε γιατι δεν είχατε λεφτά να βάλετε βενζινη.
Κάποιοι αλλοι μου ειπαν οτι και ο Κασιδιάρης να ήταν επικεφαλής της ΝΔουλας... εσεις ΝΟΥ-ΔΟΥ θα ψηφίζατε.
Παντα ετσι ήσασταν... ΝΟΥ-ΔΟΥ και ξερο ψωμι.

Ανώνυμος είπε...

Ο πανικός σας επιβεβαιώθηκε με το κάλεσμα στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.
Τα πολλά λόγια περιττεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Για τους «φίλους» που ανήκουν στο 41% για να ξέρουν τι ψήφισαν…
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2019-2022
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ +44 δις,
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ +40 δις,
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ +137 δις,
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2022 στα 38,3 δις,
ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ στα 20,1 δις,
ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ στα 3 χρόνια 40 δις.
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στην 47η θέση μεταξύ 63 χωρών και στην 22η της ΕΕ των 26.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ πέσαμε στην 55η θέση μεταξύ 63 χωρών.
ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πλην 7,4% κατά ΟΟΣΑ ή πλην 6,7% κατά Κομισιόν.
ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 3η χειρότερη χώρα στην ΕΕ.
ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όταν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 60%, δεν είναι δυνατόν να μετατρέπουμε αυτήν την τραγική κατάσταση σε υμνολόγιο !
ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να εξαιρεί τις εγγυήσεις του δημοσίου από το χρέος – ενώ ανέρχονται κάπου 10% του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου, ο λόγος ΧΡΕΟΥΣ/ΑΕΠ, ακόμη και αν αφαιρέσει κανείς τα περιβόητα διαθέσιμα είναι στο 190%

Βασίλης Βιλιάρδος _Οικονομολόγος_Βουλευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ
5:57 μ.μ. • 19 Μαΐ 2023

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αν σου πω ότι δεν συνάντησα κανένα υποψήφιο του σύριζα ούτε και αλλου κόμματος! Κάνω 34 χρόνια εμπόριο, θα τρέχω εγώ να μαζεύω τις γκάφες που έκανε ο τσιπρας?Τα οικονομικά είναι ακριβώς έτσι όπως λέει ο βιλιαρδος. Το μέλλον δύσκολο ειδικά όταν θα λήξει η δεκαετή παράταση πληρωμής χρέους το 28 που μας είχαν ρυθμίσει. Όλοι οι υποψήφιοι στην Φθιώτιδα λίγοι, κανένας δεν καταλαβαίνει ότι η Λαμία χρειάζεται αεροδρόμιο για να γίνει τουριστικός θερινός και χειμερινός κόμβος τουριστών. Έχουμε ΚΤΕΛ καλά είναι.,,,,έχετε κάλπες για σκυλιά? Όχι μόνο για πρόβατα

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Τέλος πάντων δεν θα σοβαρευτείτε ; Σε θέματα που καίνε το Δήμο μας αρχίζετε και ανακατώνετε τα κόμματα ; Διευκρινίζω για όσους δεν κατάλαβαν στο άρθρο μου δεν επιδοκιμάζω την συμμετοχή του Δημάρχου ως Προέδρου της. Αντίθετα την θεωρώ για πολλούς λόγους τροχοπέδη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αργυροπουλε, γιατί γκρινιάζεις;; Δες την ιστοσελίδα του δημου, τι ωραία παρουσιάζει την περιοχή μας, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα, γενικά την περιοχή. Δες μια φωτογραφία με την παραλία των κ.βουρλων γεμάτη φιλιά, θα δεις ξενοδοχεία κλεισμένα δεκαετίες, τον κάμπινγκ ΕΟΤ εμφανίζονται με τηλέφωνα κλπ. Ρίξε μια ματιά .





Ανώνυμος είπε...

...γεμάτη φύκια...

Ανώνυμος είπε...

Μπλόγκερ , κάποτε στον τοπικό οικονομολογο αρρνηθηκες άρθρο του και τον χάσαμε. Τον βουλευτή του Βελόπουλου θα τον αφισεις;;; Εκτός και αν σε βολεύει πολιτικά.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Όταν γίνεται μια τέτοια επιτροπή που υποτίθεται γίνεται για σοβαρό λόγο δεν γίνεται να λείπει ο δήμαρχος ή τουλάχιστον κάποιος από τους αντιδήμαρχους της έδρας καμενα βουρλα. Πρωτον για να δώσει κύρος στην επιτροπή και για να παίρνουν τα μέλη άμεσα απάντηση από κάποιον που ξέρει τις δυνατότητες του δήμου για τα οικονομικά. Πχ οι ξενοδόχοι μπορει να ζητήσουν άμεσα ασφαλτο σε κάποιον δρόμο 60 χιλιάδες ευρώ και τοποθέτηση πολλών ομπρελων σε κάποια παραλία 30 χιλιάδες ευρώ και να πάρουν μια απόφαση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί . Θα καταγραφεί για μελλοντικά. Κακώς η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ. Παντως στα καμένα τουριστικά είστε σε καλό δρόμο μετά το σχέδιο Μήτση που πιστεύω ότι τεχνικά αν τα ξενοδοχεία δεν ανακαινιζονται θα ανακληθεί ή διατηρησιμοτητα και θα φτιαχτούν νέα. Εμείς έχουμε χάλια και ο λογγος.

Ανώνυμος είπε...

ΦίλεΤραχανα, η τουριστική επιτροπή είναι για να εισηγειτε και τις αποφάσεις τις παίρνει ο δήμαρχος με το Δ.Σ. Η σωστή λειτουργία της είναι, ο δήμαρχος με την υπηρεσία του εκθέτει στην ιστοσελίδα του δήμου για διαβούλευση κάποιες προτασεις και για κάποιες ημέρες. Οι ενεργοί δημοτες κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αξιολογούνται και μετά συγκαλείται η επιτροπή για γνωμοδότηση και εισήγηση προς το Δ.Σ και τον Δήμαρχο. Έτσι κάνουν τα υπουργεία με τα νομοσχέδια που θα πάνε στην βουλη για να συζητηθούν στις επιτροπές και μετά στη Βουλή . Αυτά όμως θέλουν υπομονή και διάλογο, που βέβαια ο νυν δεν το έχει, θέλει να φαίνεται και μόνο αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν οικειοθελη απόφαση σύμφωνα με την ηθική του η οποία ήταν εξ αρχής ιδιαίτερη.
Ένα πολιτικό περιβάλλον στα Καμενα βουρλα αντιφιλελευθερο εξόχως πελατειακό και πατερναλιστικο δεν θα μπορούσε να δεχθεί γενικές αλήθειες.
Έτσι αν ήθελε να προσαρμόσει την ρητορική επί τη βάσει της πραγματικότητος αυτος όπως και η φιλη "Πασιοναρια" της
λουτροπολης θα μπορούσαν ενταγμένοι στον Σύλλογο να δώσουν υπεραξία γνώσης στα οικονομικά και όχι μονο ,κατά την ίδια λογική που ο κ. Αργυρόπουλος
μοχλευει θέματα.
Υπάρχει συνεχής ανάγκη ύπαρξης δημοτών -πάνω του μέσου όρου- που να οδηγούν την σκέψη των πολλών από
την εθιμική στατικότητα σε αναλυτική εγρήγορση.
Ακόμη και ο κ. Τραχανάς ως αιρετικός της αριστεράς αλλά και της αγοράς είναι θετικός.
Συνεπώς μια αναθεώρηση της αποφασης για έκφραση αποψης στο μπλοκ ,-ειδικά επειδή υπήρξε αρνητικος έτεροκαθορισμος του μπλογκερ-θα πρέπει να γίνει.
Ας μην ξεχνούμε την δημοσίευση σκέψεων και προτασεων του ίδιου που ο μπλόκερ "βοήθησε" με τις αναρτήσεις.
Τελικά ο φιλελεύθερος τρόπος δεν περιέχει "βρασμό"αλλά "σιγομαγειρευμα".

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε το υπουργείο τουρισμού έχει τεχνοκρατες ειδικούς και κατεβάζει ολοκληρωμένα νομοσχέδια για το τουρισμό και καλούνται κάποιοι πιθανώς άσχετοι βουλευτές να το ψηφίσουν. Εδώ ο δήμος δεν έχει κάποιον τεχνοκρατη του τουρισμού, έχει μόνο έμπειρους επαγγελματίες εστιατορες ξενοδόχους κλπ που συμμετέχουν στην επιτροπή και κάποιοι είναι και δημ σύμβουλοι .Οπότε εξοικονομειται χρόνος και γραφειοκρατία όταν αυτοί εισηγούνται με ελεύθερο μυαλό για δράσεις που πρέπει να γίνουν με το δήμαρχο παρών να γίνεται συζήτηση για το εφικτό των δράσεων με τα οικονομικά του δήμου. Όλες οι προτάσεις χρειάζονται λεφτά., μόνο η διαφήμιση στο φμπουκ είναι δωρεάν .Οταν συνεδριάζει η επιτροπή θα φανεί αν έχει γίνει για σοβαρό σκοπό ή για το θεαθήναι. κ Αργυροπουλε πρέπει να πείτε τους λόγους γιατί ο δήμαρχος είναι τροχοπέδη αλλιώς θα θεωρηθεί αντιπαλότητα

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι αλήθειες δεν λέγονται προεκλογικά…
Το αφήγημα ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε οικονομικό παράδεισο είναι διάτρητο…
Καμία ουσιώδης μεταρρύθμιση δεν σημειώθηκε στην προηγούμενη 4ετία…
Δυστυχώς στην προεκλογική περίοδο κανένα κόμμα, ούτε η κυβέρνηση ούτε τα αντιπολιτευόμενα, δεν επικεντρώθηκαν στην νέα 4ετία και τι προκλήσεις θα υπάρξουν στην οικονομία.
Νομίζει ο πολύς κόσμος ότι λόγω της αύξησης του ΑΕΠ (λόγω πληθωρισμού) δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το χρέος μειώνεται αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στα 400 δισεκ.
Τα 50 δισεκ. Παροχές – τα οποία βοήθησαν τον Μητσοτάκη να επανεκλεγεί θριαμβευτικά – από μια καταχρεωμένη χώρα, δεν λέγεται μεταρρύθμιση αλλά σπατάλη δημοσίου χρήματος.
Η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι της δημοσιονομικής ασυδοσίας που ήδη βρίσκεται.
Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα επανέλθουν και η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους αλλά και του ακραία τοξικού ιδιωτικού χρέους πρέπει να επιλυθούν στην ρίζα τους…
Χωρίς βαριά βιομηχανία, χωρίς ισχυρές υπηρεσίες, χωρίς ισχυρό πρωτογενή τομέα και με μόνο τον Τουρισμό η οικονομία της Ελλάδος είναι οριοθετημένη…
Απομένουν μόνο 18 με 19 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης… πολύ λίγα για να μεταμορφώσουν την Ελλάδα…
Προετοιμαστείτε για χαλεπούς καιρούς…
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έχει επιλογές παροχολογίας, χρειάζεται συμμάζεμα η οικονομία…
Ας προετοιμαστούμε όλοι…
Οι αναφορές περί ενάρετου κύκλου, οικονομικής ευφορίας και οικονομικής δυναμικής…. είναι ωραία επικοινωνιακά σλόγκαν άνευ αντικρίσματος…
www.bankingnews.gr

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο, αλλά ο "ενάρετος" κύκλος μάλλον "αμαρτωλός" είναι.
Η επιστροφή στην δημοσιονομική πειθαρχία από 24 και μετά είναι επιστροφή στην οικονομία της αγοράς εσοδα-εξοδα.
Που να το καταλάβει αυτό ο Έλληνας ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να συνεχιστεί το φαγοπότι μήπως και του κάτσει και αυτουνου.
Κατά τα άλλα τρώνε αμασητο το παραμύθι για την "επενδυτική βαθμίδα" που όλο έρχεται αλλά δεν την βλεπουμε.

Κριτων είπε...

Οι γράφοντας εδώ έχουν μια εκλεκτική συγγένεια μεταξύ τους ακόμη και αντιθετικά. Ειναι όλοι τους κρατιστες και πάντως σχεδόν κανένας φιλελευθερος.
Έτσι αναλύουν τα ζητήματα με τον συστημικό τρόπο που αυτά θεσπίζονται από το ελληνικό κρατος υβριδικής Σοβιετιας(βλέπε:ΑΔΕΔΥ)
Όταν λοιπόν εντοπίζουν και κάνουν κριτικη , αυτό είναι στο πλαίσιο που προανέφερα.
Επειδή δε τα του Δήμου είναι συνυφασμενα με τα Δημοσια οικονομικά, θεωρούν ως δεδομένο ότι η οποία διόρθωση θα επιφέρει και ανάπτυξη!
Λχ εκλαμβάνουν το χρήμα που ο Δήμος μοχλευει ως αφαιρετικα ανεξάντλητο για υποχρεωτικο.
Η έννοια του δημοσίου χρηματος για αυτούς είναι στρεβλή διότι δεν αναγνωρίζουν οτι από κάπου παράγεται και είναι σπάνιος πόρος.
Όταν μιλούν για σεβασμό στο χρήμα του φορολογουμενο είναι το λιγωτερο προσχηματικοι και τελικά ανήθικοι,διότι δεν συμπεριλαμβάνουν τον εαυτό τους στην κατηγορία αυτή αλλά σε αυτή του δικαιωματιστη .
Ενυπόγραφα άρθρα ή σχόλια δίνουν σαφή εικόνα του γράφοντος όχι ως προς την θέση που λαμβάνει γιατί είναι ίσως εν περιέχει μεταβλητή,αλλά ως προς την πολιτική Ιδεα την οποία υπηρετεί.
Ο Δήμος είναι δυνατό εργαλείο κοινωνικού συμβολαίου όταν αποτελείται από δημότες φιλελεύθερους.
Εδώ δυστυχώς όσο ποιο δογματικός είσαι τόσο μεγαλύτερο κρότο προκαλείς.
Και όπως είπε και ο Μπερτλαντ Ράσσελ " Τι κρίμα οι ανόητοι να είναι τόσο σίγουροι και οι ευφυείς τόσο συγκρατημένοι"

Ανώνυμος είπε...

Τι είπες τώρα ρε Κρίτων;Όταν τα λες αυτά είσαι σε νιρβάνα;Ρε μικρέ και ανύπαρκτε δημότη,άσε τν αρχαία γλώσσα γραφής και έλα στν λαϊκή και απλή.Γράψε πράγματα που αφορούν τν καθημερινότητα….Απλά λιτά και καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...

Κριτωνα μας εχεις μπερδεψει.
Η ΝΔ ειναι φιλελευθερο κομμα ; ΝΑΙ η ΟΧΙ ;
Και αν ΟΧΙ πιο ειναι κατα σενα το φιλελευθερο κομμα ;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, ο φιλελευθερισμός δεν είναι στραγάλια προς κατανάλωση.
Είναι πολιτική θεωρεία όπως ο Σοσιαλισμος.
Στο μέτρο που εφαρμοζεται στα δημόσια οικονομικά έχει και τα αποτελέσματα του.
Οι προηγμένες χώρες είναι σε μεγάλο βαθμό συνεπής στις
αρχές του.
Όσον αφορά αν υπάρχει εδώ πολιτικός φορέας που βασίζεται σε αυτον θα έλεγα όχι. Η ,"Εθνική Δημιουργία" του 0,81% ναι.
Όσον αφορά την ΝΔ κάνει προσπάθεια για να επιτύχει έναν ιδανικό συνδυασμό φιλελεύθερης προοπτικης (, μικροί φόροι,ελευθερία στο επιχειρείν)και από την αλλη με λαιτ σοσιαλισμο(,πελατειακό κράτος ,επιδόματα κλπ) για να μην χάσει την επαφή με ψηφοφόρους.
Αν σε κάλυψα;

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφη από διαδίκτυο:
<>

Μεγάλη η διαφορά με τον <> της "Εθνικής Δημιουργίας" του 0,81%.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μιλάμε εδώ στο Καμενο-βουρλιστάν ;
Στο Ασπρονέρι δεν υπάρχουν ούτε Αποδυτήρια ούτε ντους.
Αρκετός κόσμος που έκανε το μπάνιο του… τα ‘σουρνε στον Δημαρχο.
Ή μήπως ούτε γι αυτό δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμαρχος ;
EIRINI

Ανώνυμος είπε...

Να ηταν μονο αυτο?
Σκουπιδια, αφροντισια!!
Εκεινη η Ερημη Βρυση στο Εκκλησακι που κανει ουρα ο κοσμος να παρει νερο, αμφιβολου προελευσης???
Η Βρωμα η πρασινιλα η Λασπη και τα στασιμα νερα??
Ειναι ανευ προηγουμενου
Οι ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ
ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ
ΒΡΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ
ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 00000 ΓΙΑ ΤΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.!!!
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΙΣΕΣ
ΤΩΝ 2 (ΘΗΤΕΙΩΝ)????
000000000000000000000!!
ΛΥΠΗ -ΦΡΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Οι λεβέντες θα σας πάνε Κ@λο ,Π@πα

Ανώνυμος είπε...

Αργυροπουλε τι παιχνίδι παίζεις και δεν απαντάς στον επώνυμο τραχανά για τους λόγους που ο δήμαρχος είναι τροχοπέδη? Κάνεις πλάτες στον κυρμανιδη?Σε σακουλευτηκαμε

Ανώνυμος είπε...

Περιμένεις απάντηση!

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Ανώνυμε 9.06 26-5-2023 είσαι σπίρτο που κατάλαβες ότι λέγοντας στο site ότι η προεδρία του Δημάρχου στην επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης είναι τροχοπέδη την έκανα για να υποστηρίξω τον Η.Κυρμανίδη. Ο Δήμαρχος είτε επειδή θέλει όλα να εξαρτώνται από αυτόν-ακόμη και η επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης που έχει απλή συμβουλευτικό ρόλο- είτε επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του φορτώνεται με πολλές αρμοδιότητες που εν των πραγμάτων ,όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες με αποτέλεσμα ορισμένες να αδρανούν ενώ αν τις είχε αναθέσει σε άλλους συμβούλους του θα προχωρούσαν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιαννη τελικά είσαι με τον Η.Κυρμανιδη κ εμείς λέμε να κατέβαινε η Εμυ για δήμαρχος ; Οκ καλά έκανες κ με ενημέρωσες έστω κ από το blog για να στηρίξω κ γω τον Ηλία τον γνήσιο καμένο βουρλιωτη δήμαρχο. Χαίρομαι που θα είμαστε στην ίδια πλευρά

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Τόση χαζομάρα με ξεπερνάει. Να σε χαίρεται ο Κυρμανίδης.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννης Αργυροπουλος είπε...

Και για να μιλήσουμε περί εντοποιότητας σας γνωρίζω ότι η οικογένεια Πλατανιά είχε εγκατασταθεί στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και σήμερα από τα τέλη του 19ου αιώνα ώστε σε χάρτη του Ελληνικού τότε Βασιλείου που αφορά την Αιδηψό στον ευρύτερο χώρο των Καμ.Βούρλων ενώ αναφέρεται η ονομασία Καμ.Βούρλα και Παλαιοχώριον το μόνο κτίσμα που αναφέρεται τον χάρτη αυτό είναι το “ Χάνι Πλατανιά”
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τους Μπενακηδες ευεργέτες.