11 Μαΐου 2023

Δημοτικό Συμβούλιο - Πρόσκληση - 16/05/2023

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

10 σχόλια:

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες

Μερικές πληροφορίες που κατά καιρούς ξεχνάμε μερικοί τεχνηέντως ..

Το blog δεν είναι ούτε Διαύγεια, ούτε Wikipedia ούτε gov.gr ούτε κάποιο ειδησεογραφικό site. To blog είστε εσείς, και φιλοξενεί τις απόψεις σας για τα πράγματα, ως σχόλια και ως άρθρα. Σκοπός είναι να μοιραστείτε με πολλούς άλλους τις σκέψεις σας (η λέξη ‘με πολλούς’ επιτρέψτε μου να γνωρίζω ακριβώς τι σημαίνει και πιστέψτε με είναι πολλοί σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου).

Επίσης ο blogger δεν είναι κηδεμόνας κανενός, προφανώς δεν είναι αλάνθαστος, και προφανέστατα δεν έχει λύσεις και απόψεις για όλα. Όσοι λοιπόν τον επικαλείστε ότι δεν γράφει για το ένα ή για το άλλο, μπείτε εσείς στην διαδικασία να γράψετε το άρθρο σας – άποψη σας, και με πολύ χαρά θα το δημοσιεύσει (όπως κάνει πάντα άλλωστε)

Προφανώς και στο σύνολο των σχολιαστών υπάρχουν και οι κακεντρεχείς, αλλά έτσι είναι η κοινωνία μας, ειδικά σε ανώνυμο περιβάλλον όπως το blog, αλλά εδώ είναι η πεμπτουσία της ελεύθερης άποψης και τις ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Εδώ μπορούμε όλοι εμείς που διαβάζουμε, να αποκωδικοποιήσουμε, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο, γιατί ο κάθε ένας γράφει ’υπέρ’ ή γράφει εναντίον ενός θέματος ή ενός προσώπου.

Πιστέψτε με, όσοι διαβάζουν μόνο είναι συντριπτικά πολλοί περισσότεροι συγκριτικά με αυτούς που γράφουν, ωστόσο ταυτίζονται ή εναντιώνονται κάθε φορά με τα γραφόμενα κατά το δοκούν, και ενίοτε ενστερνίζονται τις απόψεις του συγγραφέα (του άρθρου ή του σχολίου) στερούμενοι δικιάς τους άποψης (ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους).

Ας μην επαναλαμβάνουμε λοιπόν τα πράγματα.
Αν έχετε κάτι να μοιραστείτε, γράψτε το άρθρο σας και στείλτε το, εγώ προφανώς και θα το δημοσιεύσω. Μην γκρινιάζετε για τα πράγματα απλά, βρείτε μια πιθανή λύση και μοιραστείτε την με τους άλλους.

Για όσους με κατηγορούν ότι δεν τοποθετούμε για τις τρεις (μέχρι σήμερα) υποψηφιότητες για τον Δήμο μας, απαντώ ότι ‘θα το φέρει η βλάχα το τυρί’ και θα είναι και ζόρικο, απλά ας ξεκαθαρίσει το θέμα με το κεντρικό πολιτικό σκηνικό και εδώ είμαστε ….

Εντωμεταξύ, δεν υπάρχει λόγος να βρίζετε υποψηφίους ή εν ενεργεία ανθρώπους που ασχολούνται με τα δημοτικά, εφόσον δεν συμφωνείτε με την άποψη τους ή με τον τρέχοντα πολιτικό ή προσωπικό τους βίο, χάνετε το δίκιο σας.

Φιλικά ο Blogger

Κριτων είπε...

Διευκρινιστικα ο μέντορας του μπλογκ
θέτει το ζήτημα των σχολιασμων στην σωστή βάση.
Βέβαια επαναλαμβάνεται για λόγους χρηστικούς .
Τα τοπικά θέματα είναι δυναμικά ,έχουν τα στοιχείο της ωφέλειας και της ζημιάς.
Αντίστοιχα τα ατομικά και τα γενικά συμφέροντα συγκρούονται.
Μια τοπική κοινωνία με αντιθέσεις δραστηριοτήτων φέρνει ειδικές απαιτήσεις πολλές φορές θεμιτές αλλά με προστακτικο τρόπο στην επιλογή προτεραιοτήτων.
Η αποσύνδεση του γενικού οικονομικού κλίματος με τον τόπο είναι λάθος,διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.
Οι επόμενες δημ. εκλογές δεν θα αλλάξουν την τοπική οικονομία επειδή οι διοικούσα που θα ορισθεί( ψήφος) θα απέχει από τις άλλες παρασαγγας,αλλά θα διαχειρισθεί ένα σύστημα.
Η διαφορά είναι πάντα στα μικρά ζητήματα(μικροοφελεια) στα δε γενικά θα συνεχιστεί αναλόγως των προγραμμάτων.
Η κακεντρέχεια είναι ενδημική άρα και αναπόφευκτη,αν συνυπολογιστεί και η ειδική απαίτηση τότε η ανωνυμία είναι προστατευτική και ενθαρρυντική στην διατήρηση της.
Οι εμπλεκόμενοι με τις πολιτικές ομάδες(συνδυασμοί)είναι δημότες κυρίως με προσωπικά κριτήρια, το δε γενικό για αυτούς έχει αφαιρετική διάσταση.
Οι επικεφαλείς βιώνουν την προεκλογική περίοδο με εικονικοτητα και συναίσθημα(αδρεναλίνη) άρα δικαιούνται τον χαρακτηρισμό (Ντοπαρισμένοι).
Οι νηφάλιοι δημότες, γνωρίζουν επακριβώς τι συμβαίνει και περιορίζουν την κριτική (ως οφειλουν ) στα σημαντικα



Ανώνυμος είπε...

Κρίτωνα εμείς δεν είμαστε φιλόσοφοι, ούτε νηφαλιοι οπως τα λες,είμαστε απλοϊκοί δημότες που όταν βλέπουμε κλέφτη τον λέμε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Μπλοκερ αυτες τις 2 αναρτησεις τις διαβασα στη σελιδα του δημου.
Επι αυτω εχεις κατι περισσοτερο να μας πεις ;

ΔΚΒ είπε...

Ο μπλογκερ έβαλε τα θέματα του προσεχούς Δ.Σ.
Από αυτά ξεχώρισα δυο θέματα που μου έκαναν εντύπωση :

Το 3ο θέμα για τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού ,τους 8μηνιτες
Είμαστε παραθεριστικός τόπος ,οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι την περιοδο του καλοκαιριού, σεβόμενοι τον παραθεριστή-τουρίστα-λουόμενο.
Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, πότε θα προληφθούν ????
Μήπως τον Σεπτέμβριο, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού?
Τους εργαζόμενους θα τους έχουμε μέχρι τον Φεβρουάριο- Μαρτιο, δηλ. και τον χειμώνα.
Πολλές σκέψεις μπορεί να σας παραθέσω,τι γινόταν στο παρελθόν, τι βιώνουμε τώρα, αλλά ας μείνω σε αυτά..

Το 15ο θέμα για την 3η παράταση του έργου «διαχείρισης δικτύου ύδρευσης........»
Η εταιρεία του έργου είναι η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ?.
Την 27.12.2021 πήρε την 1η παράταση 8 μήνες μέχρι την 22.11.2022
Την 29.11.2022 πήρε την 2η παράταση επίσης 8 μήνες , μέχρι 21.7.2023 ( δηλ σε 2 μήνες λήγει η 2η παράταση)
Τώρα ζητά 3η παράταση , άλλους 8 μήνες?.
Νέα υδρομετρα μας έβαλαν πριν από (?) μήνες ;;
Πληρώνουμε ύδρευση αποχέτευση ακόμη για το 3ο τρίμηνο του 2021
Κάποιος δημ. Σύμβουλος ας ζητήσει εκτός από την αντικατάσταση των υδρομετρων, τι άλλο προβλέπεται, για ενημέρωση μας αφού θα πρέπει ο διαλογος να καταγραφεί στην λήψη της απόφασης.

Αυτά τα ολίγα.

Ανώνυμος είπε...

Μπαχαλο,αργετο,υπερκοστολογιση ,γρηγορισημα,αναξιοκρατία, και σπατάλη.Αυτη είναι η πραγματικότητα.
Κοιτάξτε το ωραίο πράγματι πολιτιστικό στον Άγιο του 1200000 ευρώ και σκεφτείτε αν ήταν του ιδιώτη πόσο θα του στοίχιζε. Βαριά 300-500 χιλιάρικα!

Ανώνυμος είπε...

Η ανηθικότητα λοιπόν μας λες,, ότι είναι εγγενής κατάσταση του κρατισμου ο οποίος είναι συστημική κατάσταση του Σοσιαλισμού παντός είδους απο το μαύρο (εθνικοσοσιαλισμός) μέχρι το βαθύ κόκκινο(Κομμουνισμός).
Ωραία, ωραία , βρε που πάμε όπως θα έλεγε και ο Αυλωνίτης στην "ωραία των Αθηνών"!

Ανώνυμος είπε...

Οι ίδιοι που σας έφτασαν μέχρι εδώ, θα θα ζητήσουν ξανά να τους εμπιστευτείτε , ίσως με άλλον μανδύα-συνδυασμό, για να σας σώσουνε εκ νέου!!!! Μάλλον για σώσουν τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους!!!!!!!! Βοηθήστε τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα αθωότητας ή ενοχής είναι θέμα πειθούς και ελιγμών .

Ανώνυμος είπε...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Είσαι λίγο ζηλιάρης Γιαννάκο εε?