20 Απριλίου 2022

Χρήστος Σταϊκούρας - Συνέντευξη Τύπου για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καμένα Βούρλα, 20 Απριλίου 2022
Δελτίο Τύπου
«16 έργα πνοής για τον Δήμο Καμένων Βούρλων».

Σήμερα, σας προσκάλεσα εδώ, στα Καμένα Βούρλα, στο πλαίσιο της συστηματικής κοινωνικής λογοδοσίας, για να σας ενημερώσω για 16 έργα που έχει υλοποιήσει, δρομολογήσει, ή σχεδιάσει η Κυβέρνηση για τον Δήμο Καμένων Βούρλων.
Είναι η 2η επίσκεψη σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με τη μορφή της κοινωνικής λογοδοσίας και με σχετικές ανακοινώσεις, και θα ακολουθήσουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, και στους υπόλοιπους.
Γιατί αυτά τα έργα είναι σημαντικά, για την καθημερινότητα των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής.
Γιατί είναι έργα πνοής, με σημαντική οικονομική αποτελεσματικότητα και ιδιαίτερη κοινωνική ανταποδοτικότητα.


Συγκεκριμένα:
1ο Έργο: Δίκτυο Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίου Κωνσταντίνου.
Μετά από μεθοδική και συστηματική συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, και τις Δημοτικές Αρχές Λαμιέων και Καμένων Βούρλων, ολοκληρώθηκε η ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίου Κωνσταντίνου».
Όπως είχε τονιστεί και στο σχετικό δελτίο τύπου της 8ης Απριλίου, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, με ιδιαίτερα αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που λύνει ένα πρόβλημα δεκαετιών στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.
Λεπτομέρειες με τα χαρακτηριστικά του έργου θα ακολουθήσουν, σε δεύτερο χρόνο.

2ο Έργο: Κεντρικός Αγωγός Αποχέτευσης Καμένων Βούρλων.
Σε συνέχεια συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομικών με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εξασφαλίστηκε η Ένταξη της «Κατασκευής Νέου Κεντρικού Αγωγού Αποχέτευσης Καμένων Βούρλων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Η δαπάνη του έργου ανέρχεται περίπου στα 3,3 εκατ. ευρώ.
Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

3ο Έργο. Ακίνητο Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων.
Η συνολική προς αξιοποίηση έκταση του ακινήτου είναι 457 στρέμματα.
Περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, καθώς και άλλα σημαντικά κτίρια (Ξενοδοχείο Ράδιο και Θρόνιο και υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός).
Εντός του ακινήτου βρίσκεται η Ιαματική Πηγή Γεωργαλά, η οποία καλύπτει τις ανάγκες του ξενοδοχείου και του υδροθεραπευτηρίου, και η οποία αναγνωρίσθηκε με ΦΕΚ του 2020 (1444/Β/16.04.2020).
Για το ακίνητο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), η οποία έχει παρουσιασθεί και εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), στις 25 Ιουνίου 2021.
Η δημόσια διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου 2022.
Η εισήγηση της ΔΙΠΑ ολοκληρώνεται σήμερα – αύριον την.
Στην συνέχεια, θα παρουσιασθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο ΚΣΔ, πιθανώς εντός Μαΐου 2022.
Μετά την έγκριση του σχεδίου, θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, εκτιμάται Μάιο ή Ιούνιο του 2022.
Η ανάπτυξη του ακινήτου προβλέπεται να γίνει σύμφωνα με τις χρήσεις που έχουν δοθεί από το ΕΣΧΑΔΑ, ως τουριστική ανάπτυξη ευεξίας, με μίσθωση 40 ή 50 χρόνων.
Η αξιοποίηση θα περιλαμβάνει και την ανακατασκευή και ανακαίνιση των διατηρητέων κτιρίων, καθώς και την ανακαίνιση του υπάρχοντος ξενοδοχείου «Γαλήνη» και του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης».
Επίσης, διασφαλίζεται η προστασία και η προώθηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων της ιαματικής πηγής.

4ο Έργο: Ακίνητο Camping Καμένων Βούρλων (Κονιαβίτης).
Η αξιοποιούμενη επιφάνεια είναι 593 στρέμματα.
Εντός του ακινήτου βρίσκονται δύο ιαματικές πηγές, εκ των οποίων, η ιαματική πηγή «Καλλυντικών» είναι αναγνωρισμένη, και η δεύτερη, αυτή του «Μύλου», σε διαδικασία αναγνώρισης.
Υπήρξε, στις 9 Δεκεμβρίου 2021, η πρώτη έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) Δημόσιας Περιουσίας.
Η διαβούλευση επί της Στρατηγικής Μελέτης ξεκίνησε στις 7 Απριλίου 2022, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί το τέλος Ιουνίου 2022.
Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει η έγκριση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) από το ΚΣΔ.
Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει εντός Οκτωβρίου 2022, υπό την προϋπόθεση να έχει διευθετηθεί το θέμα της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού και της μετατόπισης του αγωγού διάθεσης.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος θα υποβάλλει άμεσα, σχετική πρόταση χρηματοδότησης του έργου, αφού αυτή περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπει την δημιουργία τουριστικού προορισμού ευεξίας και θερμαλισμού, στοχευμένου κυρίως στον ιατρικό τουρισμό.

5ο Έργο: Έργο Επέκτασης Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου.
Το πολύ σημαντικό - για τον Δήμο, τη Φθιώτιδα, τη Στερεά Ελλάδα - έργο αναβάθμισης του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου προχωράει, με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το έργο, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, με τον ΦΠΑ.
Κατασκευάζεται με επίβλεψη της Περιφέρειας, και, σύμφωνα με την ενημέρωση, έχει ποσοστό υλοποίησης 87%.
Κατά τη φετινή θερινή περίοδο, ο Λιμένας του Αγίου Κωνσταντίνου θα εξυπηρετεί δύο επιβατικά οχηματαγωγά με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες, το ένα μάλιστα 1.000 επιβατών και 200 οχημάτων.
Έτερο πλοίο θα μεταφέρει καύσιμα με βυτιοφόρα οχήματα στον Διεθνή Αερολιμένα Σκιάθου, καθώς και καύσιμα στα πρατήρια των νήσων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Τέλος, ο Λιμένας θα εξυπηρετεί σκάφη που θα μεταφέρουν καθημερινά επιβάτες προερχόμενους από το εξωτερικό, με προορισμό τη νότια Εύβοια.

6ο Έργο: Μελέτη Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίου Κωνσταντίνου.
Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας χρηματοδοτήθηκε με 170.000 ευρώ, προκειμένου να συνταχθεί οριστική μελέτη επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου του Αγίου Κωνσταντίνου.
Η μελέτη βρίσκεται στην τελική φάση δημοπράτησης.
Με την ολοκλήρωσή της, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις υλοποίησης αυτού του σημαντικού – για την περιοχή – έργου.

7ο Έργο: Τουριστικό Καταφύγιο Καμένων Βούρλων.
Μετά από συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού και Πολιτισμού & Αθλητισμού, υπεγράφη η τροποποίηση χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στα Καμένα Βούρλα.
Με την τροποποίηση χωροθέτησης, προωθείται η αναβάθμιση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, το οποίο θα μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού.
Τα έργα αναβάθμισης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

8ο Έργο. Χρηματοδοτικά Πρόγραμμα.
Μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κατόπιν πρότασης του Δήμου Καμένων Βούρλων, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο «Συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, καθώς και διασφάλιση της πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε παραλίες του Δήμου Καμένων Βούρλων», με ποσό χρηματοδότησης περίπου 1,9 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για έργο που αναμένεται να παράξει σημαντικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, με ισχυρή κοινωνική ανταποδοτικότητα.

9ο Έργο. Έκτακτη Χρηματοδότηση Δήμου.
Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέχεια στενής συνεργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών, ο Δήμος Καμένων Βούρλων χρηματοδοτήθηκε με επιπλέον 158.800 ευρώ.
Συγκεκριμένα:
1ον. Με 50.000 ευρώ, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες, που αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα Σκάρφειας.
2ον. Με 108.800 ευρώ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μέρος του ποσού αυτού, αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Ρεγκινίου.
Αναμένεται η υλοποίηση των σχετικών έργων από τη Δημοτική Αρχή.

10ο Έργο. Λειτουργία Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.
Η Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, έθεσε σε 24ωρη, πλήρη λειτουργία το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων.
Ένα Κέντρο Υγείας «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή.
Ένα Κέντρο Υγείας υψηλής τεχνολογίας, με υψηλό επίπεδο κτιριακού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με εξαιρετικό ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

11ο Έργο. Ζητήματα αποζημιώσεων.
Σε συνέχεια συνεργασίας του Υπουργού Οικονομικών με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, αποζημιώθηκαν οι δικαιούχοι για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων», με ποσό ύψους περίπου 24,8 εκατ. ευρώ.
Το Υπουργείο Οικονομικών, ως εποπτεύον Υπουργείο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, παρακολούθησε στενά τη σχετική διαδικασία, διασφαλίζοντας τον ελάχιστο δυνατό χρόνο αναμονής των δικαιούχων.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν.

12ο Έργο. Ανακατασκευή παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου.
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Οικονομικών, συντονίστηκαν οι ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Υπουργείο Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας) και εκδόθηκε σχετική απόφαση για τον επανακαθορισμό των οριογραμμών αιγιαλού – παραλίας και τον καθορισμό παλαιού αιγιαλού, στη θέση «Λιμένας Αγ. Κωνσταντίνου».
Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρεται το διοικητικό όριο του αιγιαλού εκτός της Παλαιάς Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα νομιμοποίησης αυτής.
Έτσι, καθίσταται δυνατή η έναρξη εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 8,6 εκατ. ευρώ, και η σύμβαση του 2016, ήταν περίπου στα 3,9 εκατ. ευρώ.
Οι εκτελεσθείσες εργασίες ήταν περίπου 475.000 ευρώ.
Για την επανα-δημοπράτηση του έργου, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 10,5 εκατ. ευρώ, απαιτούνται:
1ον. Επικαιροποίηση – συμπλήρωση των μελετών που αφορούν τις υπολειπόμενες εργασίες της διαλυθείσας σύμβασης, καθώς και μελετών που τυχόν απαιτηθούν για νέες εργασίες από αναπροσαρμογή του φυσικού αντικειμένου.
2ον. Έλεγχος κατά πόσο περιλαμβάνεται το σύνολο των εργασιών στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και έκδοση τυχόν άλλων αναγκαίων αδειοδοτήσεων.
3ον. Ένταξη του επαναδημοπρατούμενου έργου σε ΣΑΕ και ενάριθμο έργου.
4ον. Έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας (Προκήρυξη - Δημοπράτηση).
Για την επίτευξη των παραπάνω, προωθείται η ανάθεση των σχετικών υπηρεσιών στη Σύμβαση του Συμβούλου που προκήρυξε η Διεύθυνση Δ11 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

13ο Έργο. Χρηματοδότηση Καμένων Βούρλων.
Δρομολογείται, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, η χρηματοδότηση της Κοινότητας Καμένων Βούρλων, ύψους 250.000 ευρώ, για την αποκατάσταση τοπικού οδικού δικτύου μέσω εργασιών ασφαλτόστρωσης.
Η σχετική πρόταση, μαζί με το επισυναπτόμενο Τεχνικό Δελτίο, υποβλήθηκε από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, στις 6 Απριλίου 2022.
Η σχετική απόφαση αναμένεται αύριο, Μεγάλη Πέμπτη.

14ο Έργο. Βελτίωση Προαύλιου Χώρου Εκκλησίας Αγίου Κωνσταντίνου.
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών, εξασφαλίστηκε σημαντική χορηγία ύψους 25.000 ευρώ για την ανάπλαση του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τα έργα ανάπλασης έχουν ολοκληρωθεί.

15ο Έργο: Έχει κατατεθεί αίτημα του Δήμου, και θα επιδιωχθεί η άμεση χρηματοδότησή του, ύψους 200.000 ευρώ, για την αποκατάσταση καθιζήσεων στο τοπικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου.
 
16ο Έργο: Η μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση της χώρας προχωράει, με την προκήρυξη των πρώτων 15 Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που περιλαμβάνει ο δεύτερος - από τους συνολικά τέσσερις - κύκλους του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ, έχουν ενταχθεί σε μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων στον Γ’ κύκλο του Προγράμματος.
Η Κυβέρνηση, με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, υλοποιεί μία πολύ σημαντική πολεοδομική μεταρρύθμιση στη χώρα, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Προσπάθησα, συνοπτικά, να αποτυπώσω τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για τον Δήμο και τους Δημότες του την τελευταία τριετία.

Συνεχίζουμε!
Συνεχίζουμε, και σε αυτόν τον Δήμο, βήμα - βήμα, με σοβαρότητα, ρεαλισμό και υπευθυνότητα.

Καλή Ανάσταση!

26 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ο αποτυχημενος υπουργος της φτωχειας μας δουλευει την ωρα που ανθρωποι δεν θα καταλαβουν απο γιορτη πασχα φεσωμενοι στο ηλ ρευμα .Τελικα η φθιωτιδα βγαζει μονο ανικανους.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κάτσε ρε Τραχανά. Τα έργα που λέει δεν είναι καλά?

Ανώνυμος είπε...

Κώστα να εισαι καλά,που όλα τα βλεπεις αντικειμενικά.
Μόνο που είσαι ως αριστερός του συστήματος του ενός νομίσματος με τις δύο όψεις.
Εξηγώ:τα χρήματα που αναφέρει ο Σταϊκούρας μήπως προέρχονται απ' το υπερπλεονασμα του Τσίπρα;
Μήπως το υπερπλεονασμα του Τσίπρα ήταν η άγρια φορολογία της μεσαίας τάξης στην οποία ανήκεις και εσύ; Και γιατί ο σ. Αλέκξης μας 'ξεκατινιασε'και δεν έπιασε μόνο τους πλούσιους;
Άρα καλά κάνει το διπλοσύστημα αριστεροδεξιας που φέρνει το λογαριασμό.Οταν λοιπόν οι τζάμπα μάγκες οι πολιτικοί με δικά μας χρήματα κάνουν έργα και την υπερκοστολογιση την πληρώνει ο φόρος.
Αυτή είναι η πραγματικότητα του κρατισμου.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε Τραχανά δίπλα στο σπίτι σου θα εριχνες
Χρήματα (αν είχες)για νέο σπίτι με την αιτιολογία ότι το παλιό δεν το πρόσεξε ο μηχανικός σου την κατασκευή
και το συνεργείο έκανε κακοτεχνίες που εσύ δεν πήρες χαμπαρι ;
Είναι αδιανόητο και να το σκεφτείς.
Στο δημόσιο όμως αυτά είναι κανονικότητα διότι τα πληρώνει ο... άλλος δηλ εσύ! Μετά υγείας, αριστεροδεξιοι φίλοι.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ποια έργα φίλε μου? Τα περισσότερα είναι οράματα όπως του ταιπεδ.Τα έργα τα βλέπεις όταν γίνουν δεν τα ακούς σαν λόγια. Έχει παρεξηγηθεί ο όρος μεσαία τάξη. Μεσαία τάξη είναι οποιος εχει δικό του σπίτι ανετο ξεχρεωτο ,νεα αυτοκίνητα ξεχρεωτα και καποια περιουσία με σταθερά εισοδήματα μίνιμουμ 35000 το χρόνο. Έχω ακούσει εργαζόμενη χαμηλό μισθη να λέει ότι ανηκε στην μεσ τάξη. Εγώ δεν ανήκω πάντως. Ο αγωγός είναι κατεπείγον θέμα και αυτονόητο που γίνεται και δεν χρειάζεται χειροκρότημα. Ναι στην περιοχή μας και στο παρελθόν διοικουσαν ανίκανοι όπως και τώρα δυστυχώς.

ΔΚΒ είπε...

Άντε τώρα να κάνεις διάλογο, με τον ΞΙΝΟ από τον άγιο. Επί όλων πρώτος, παντογνώστης,λες και οι ανάγκες του τόπο για οποιαδήποτε έργα και ιδιαίτερα αναπτυξιακά,έχουν * χρώμα* κλπ. Στον Άγιο την αποχέτευση την παλεύουν είκοσι χρόνια,εαν μπει σε πρόγραμμα χρηματοδοτικό σύντομα,θα του κινήσει του παντογνώστη.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Νεοδημοκρατης από παλια .ψφιζα εκτός μιας φοράς που πήγα χρυσή αυγή για
την προειδοποιηση.
Αριστερά ποτέ των ποτών για ιδεολογικούς λόγους.
Τώρα η μικρό κόμμα περιθωρίου για λόγους ηθικής τάξης η άποψη.
Το παραδεχομαι ημουν το κορόιδιο,δεν τους τα πήρα ,αλλά συνεχώς τους τα δινω.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

5.01 έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα βιοκα πάνω στο βουνό δεν έχω ξαναδεί. Απλά ανησυχώ που θέλουν να περάσουν αγωγούς μέσα σε ρέμα στον ανήφορο. Μακάρι να γίνεται. Θυμάσαι το ψαρά που είπε στο Μητσοτάκη ότι τον Οκτώβριο θα διαλυθεί το νέο λιμάνι της μαραθοπολης και βγήκε αληθινός.Ειδωμεν

Ανώνυμος είπε...

και οι 2 ειναι για γελια...υπουργος και απερχομενος δημαρχος...μεχρι κι τις αποζημειωσεις του κοσμου απο την ΕΟΔ τις ονοματισαν ΕΡΓΑ...ειναι για λυπιση και οι δυο

Ανώνυμος είπε...

Προς θαυμαστές του αυταρχισμού,και του δεσποτικού κράτους Πατερουλη. Δεν είστε σε ΘΕΣΗ ικανής κριτικής για την βλαχοπολιτικη του κάθε εξουσιαστή,διότι είστε από ΦΥΣΗ οπαδοι του κολεκτιβισμου.
Ο Σταϊκούρας όντως είναι αντίστοιχος του κάθε Σκουρλέτη. ο Δήμαρχος όμως διαφέρει σε σχέση με την πολιτική τοπική πιάτσα στο εξής:
Είναι γρηγορος στην διεκδίκηση ,φανερά δημοσχεσιτης,αρριβιστας στην προοπτική και τυχερός στην συγκυρια του ανταγωνισμού.
Αναγνωριζει την προστιθέμενη αξία της λουτροπολης,δεν θέτει ιδεολογικές αγκυλώσεις περί ισορροπες αναπτυξεις τύπου τετρι,αλλά ξέρει αναλογικα να διαχωρίζει την ιαματική πηγή από το Ασκληπίο του Δαφνούντα.
Φυσικά και κάνει λάθη όπως η υπερσυγκέντρωση και η καθυστέρηση στην ενημέρωση.
Πάντως υπερέχει φανερά και αυτό φαίνεται στην ποιότητα αυτών που βρίσκονται απέναντι του.
Τώρα αν τα έργα διαφέρουν από τις διεκδικήσεις εγώ θεωρώ ότι όχι, διότι είναι χρήματα ιδίας πηγής άρα και διανομής. Καλές γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ, ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ! ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 7 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ, ΤΑ 8 ΕΙΝΑΙ ΘΑ.. ΘΑ.. ( 1,3,4,6,12,13,15,16 ) ΚΑΙ 2 ΑΦΟΡΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ (7,11)

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΩΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΜΕ ΥΔΡΟΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ MΑΣ ? ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΦΙΧΤΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΩΣΟΝΟΥΠΩ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ !

ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

8,24 εχεις παει στην βορεια και νοτια παραθαλασσια πλευρα της λουτροπολης τωρα ? Να δεις την εγκαταλειψη και το ανοικοκυρευτο ?Ειδικα στη νοτια που ειναι γεματο ακριβα διαμερισματα και γινονται και αλλα ?Πηγαινε και κανε νεα ρυθμιση πανω στη παλια του ρευματος τωρα που χρωστας αφου εισαι οπαδος της υπερνεοφιλελευθεριοτητας της αγορας !---Εχουμε και το κυρμανιδη να μου στελνει ομαδικα μηνυματα .Που εψαξε και βρηκε το κινητο μου !Εισαι αντιπεριφερειαρχης και θες να γινεις δημαρχακος ,θα μας τρελανεις !Δεν εχουμε κατι κοινο ανθρωπε μου !-----Μπραβο στο συμβουλιο και τον ιερεα του ναου των καμενων βουρλων για τα πανο σχετικα με τα 100 χρονια της μικρασιατικης καταστροφης παροτι τα καμενα δεν εχουν μαχαλα ! Ο αγιος που εχει προσφυγικα τιποτα !Ντροπη μονο !Χρονια πολλα υγεια και ειρηνη !

Ανώνυμος είπε...

Αφού τον ελουσες για
τα θα θα θα του εύχεσαι και καλή Ανάσταση, αραγε
μηπως είσαι ευγενης?

Ανώνυμος είπε...

Κώστα Τραχανά η Ελλάδα πέρα από τίτλους δεν έχει εφαρμοσμένη στην πράξη φιλελεύθερη οικονομια από την μεταπολίτευση και δώθε -εκτός την προσπάθεια του Μητσοτάκη και Μάνου το 90-93-.Παντα ήταν
Πατερναλιστικη, παρεμβατικη,και κολεκτιβιστικη.
Η πραγματικες κυβερνήσεις είναι οι κρατικοδιαιτες συντεχνιες ΑΔΕΔΥ ΑΔΕΔΥ2(ΓΕΣΕΕ)για να μην πω και τα υποκαταστήματα ΟΛΜΕ,ΓΕΝΟΠ.
Άρα διαχείριση του κρατισμού γίνεται.
Η κατάληξη ηταν να το ρίξουν έξω το μαγαζί(πτώχευση).
Ο Φιλελευθερισμός στην Ελλάδα έχει εφαρμοστεί αλλά μόνο στην οικιακή οικονομία (έσοδα ,έξοδα).
Όπου ξέφυγαν από αυτόν τον κανονα με δάνεια, υπερκαταναλωση,κλπ καταστράφηκαν
Μην κολλάς λοιπον στον φανταστικό εχθρό που η αριστερά για να δικαιολογηθεί τον ονομάζει Νεο-φιλελευθερισμο.
Αλλωστε η καραμέλα είναι πάντα ίδια, -Αντιδραστικός,
φασιστας-κλπ.
Αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητος είναι προνομιακό πεδίο του Σοσιαλισμού .




ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Έλεος φίλε μου να υπερασπιζεσαι την καταστροφική τριετία του αποστατη. Ξεπούλησε τζάμπα αγετ και παναφον τελεστετ κινητό χωρίς οτε. Από το 10 και μετά έχουν γίνει αρκετές φιλελευθερες μεταρρυθμίσεις. Ο σκούφιας έχει εξηγήσει τι είναι φιλελεύθερος και τι νεοφιλελευθερος .Αυτό που γίνεται τώρα στο ηλ ρεύμα είναι νεοφιλελευθεριοτητα.Ποιος νομίζεις ότι είναι ο χαζός στον οτε? Η Ελλάδα που το πούλησε ή η Γερμανία που το αγόρασε? Δεν έχω αριστερές παρωπίδες και ξεχωρίζω το λογικό. Πχ Ο συκιωτης στο σταρ ζητουνιου είπε ότι θέλει να δώσει τη παραλιακή ζώνη κβ μονο στους πεζούς λουομενους δηλαδή να φύγουν τα τραπεζοκαθισματα και οι εξέδρες και να είναι μόνο πάνω από το δρόμο .Το έχω ακούσει και από αριστερό σαν ιδέα. Διαφωνώ κάθετα ο κόσμος θέλει να είναι όσο πιο κοντά στην θάλασσα όταν τρώει και πίνει. Αυτό πουλάνε τα κβ 50 χρόνια και αν σταματήσει θα σβήσουν. Αν διώξεις τον καροπλεση από την παραλία στον Άγιο τον έσβησες.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση Συκιωτη είναι Αρχιτεκτονική.
Δεν είναι συντεχνιακή.
Ο Δήμος Λαμιας μετά από σαράντα χρόνια αναπλάθει τις τρεις πλατείες με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Τα Καμενα βουρλα πρέπει να αλλάξουν για τα επόμενα πενήντα χρόνια από τα τσαντηρια που ο κάθε αυθαίρετος τα επιβάλει .
Ομοιομορφία και στυλ αρχιτεκτονικό που να περιέχει, πεζόδρομο εγγύς του κύματος ,μετά την παραλία,κηποτεχνία προστασίας ,πάρκινγκ ελεγχόμενο,δρόμος ήπιας κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης,ενιαία πέργκολα στο επάνω πεζοδρομιο ως χώρος παραχώρησης εκμετάλλευσης,ταμπέλες διακριτές αλλά αρχιτεκτονικά ελεγχόμενες και χρωματική διαφορά μόνο στους χώρους εκμετάλλευσης της πέργκολας σύμφωνα με την επίπλωση και την γλάστρα,διάδρομος ενός μέτρου τροφοδότησης εμπορευμάτων κολλητά στα καταστηματα.
Όλα αυτά είναι μερικά μόνο στοιχεία μιας καλοδουλεμενης αρχιτεκτονικής μελέτης.
Το όφελος είναι η μακροπρόθεσμη οπτικη τάξη,η
Προστασία κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού,η διαχυση και διασπορα πελατών.
Αν όλα αυτά δεν υλοποιηθούν τότε η αναρχία θα εξακολουθεί να συνοδεύει την λογική του όποιος πρόλαβε τα άρπαξε και το κομμάτι της ξενοδοχείας-καταλυματων θα υποφέρει λόγω κατάληψης της θαλάσσιας πρόσβασης.
Ελπίζω ο κάθε ακατέργαστος να καταλαβαίνει τι σημαίνει ΕΝΟΙΑΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ στην λουτρόπολη των Καμ βούρλων.

Ανώνυμος είπε...

8.46 ακατεργαστος εισαι εσυ που μετα απο 7 χρονια συνεχιζεις να πιστευεις τα ψεμματα του Συκιωτη και του μεντορα του Σταικουρα. Ο κοσμος ξυπνησε και θα τους τιμωρησει στις εκλογες.
Υπογραφη : Βερος ΝΔτης αλλα οχι μαλακας

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει βέρος δηλ αυθεντικός ιδεολόγος.Ολα είναι μικροσυμφεροντα.
Ακατέργαστος είναι ο πολύτιμος λίθος που θέλει περαιτέρω βελτιωση,!

Εσύ δεν ήσουν εκεί που έλεγε ο Πάγκαλος, δηλ Μαζί τα φάγαμε;Και αν δεν τα πήρες, δεν τα επιασες, δεν διπλοζυγισες, τρουπωσες και τα πήρες με πλασματικη συνταξη ή εφάπαξ και άλλα χοντροκομμένα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αγραμματε μαθε να διαβαζεις. Βερος ΝΔτης ειπα και οχι βερος ιδεολογος.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι απαίδευτος φαίνεται.
Vero στα ιταλικά από όπου το πήραμε και εμεις καθως και το Puro στα Αγγλικά,είναι ενοιολογικα ταυτόσημο με το αληθινό, το γνήσιο.
Έτσι όταν κάποιος δηλώνει ότι είναι βέρος ΝΔ σημαίνει τα ανωτέρω.
Σε τελική αναλύση όμως η ευλογη απορία είναι υπό ποιάν έννοια δηλώνεται.
Ως γνήσιος ,ως αληθινός,ως πιστός κλπ.
Έτσι θεωρώ καλοπροαίρετα ότι δηλώνεται ως ιδεολογία και όχι ως καιροσκοπία .
Που λοιπόν κατατασει κάποιος τον εαυτόν του εντός του κόμματος είναι δικό του θέμα.
Πάντως βέρος ιδεολόγος αόριστα δεν σημαίνει τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα χρόνια πολλά,Χριστος Ανεστη!
Καλά αυτός ο Δήμαρχος στην Ανάσταση τι ρούχα φόραγε ,βερσατσε ή Σαιν Λοράν,μας κουφανε . Ζηλεύω φοβερά.

Ανώνυμος είπε...

ετσι οπως ντυνεται ειναι σαν αλβανος πορτιερης- μαγιοζος στα μπουζουκαδικα της παραλιακης στην Αθηνα...δεν μιλαω για Πειραια γιατι εκει εχουν την πρωτοκαθεδρια τα χρυσαυγουλια μπραβακια...

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσύ είσαι μόνιμα με την κόκκινη προβιά.

ΔΗΜΟΤΗΣ Κ.Β είπε...


Προς Μπλογκερ που,
Αυτό το Blog φτιάχτηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τους δημότες , τους παραθεριστές και φίλους των Καμένων Βούρλων, με χρηστικές πληροφορίες , κακώς και καλώς κείμενα,νέα των Καμένων βούρλων και γενικότερα με ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή.

Ιαματική Πηγή & Camping Κονιαβίτη: Δημοσιοποίηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) – Ανοικτή Διαβούλευση
https://hradf.com/iamatiki-pigi-amp-camping-koniaviti-dimosiopoiisi-stratigikis-meletis-perivallontikon-epiptoseon-smpe-anoikti-diavoyleysi/



Ανώνυμος είπε...

την προβια την φορουν τα προβατα που ακολουθουν τετοιους λειτουργους αλαλαζοντας μπεε μιας και δεν μπορουν να εκφερουν ανθρωπινο λογο.τωρα τι σχεση εχει ο κοκκινος,κιτρινος μπλε κλπ χρωματισμος που προσπαθειτε να βρειτε την ακρη...μονον ενας θεος το ξερει...