21 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμος μας, αποφάσισε να ανακατασκευάσει την αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Αγίου Κωνσταντίνου σε ‘Πολιτιστικό Κέντρο’ (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η ιστορία έχει ως εξής:

Εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που διανύουμε, σε εποχές με πραγματικά πολύ ‘ισχνές αγελάδες’, που ‘ψοφάει η κότα για καλαμπόκι’ που λένε και στην πιάτσα, ο Δήμαρχος αποφάσισε να ανακατασκευάσει την αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Αγίου Κωνσταντίνου σε ‘Πολιτιστικό Κέντρο’ παρακαλώ.

Το εγχείρημα αυτό (που δεν θα το έλεγα και πρώτης προτεραιότητας), προφανώς και κοστίζει πολλά χρήματα όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε.

Αφού λοιπόν ο Δήμος μας ΔΕΝ έχει χρήματα, αποφάσισε να πάρει δάνειο για να φτιάξει το έργο, εμ με πορδές δεν βάφονται αυγά!

Ξέρετε πόσο δάνειο θα πάρει ο Δήμος για το παραπάνω έργο? 1,050,000 euro, μάλιστα παρακαλώ, ένα εκατομμύριο πενήντα χιλιάδες euro !!!.

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ που θα πρέπει να ξεπληρωθεί από τους φόρους μας, γιατί ο Δήμος μας αποφάσισε να ανακατασκευάσει την αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Έφτιαξε λοιπόν διαγωνισμό, αλλά έκανε ένσταση η πανελλήνια ένωση διπλωματούχων μηχανικών για ‘υπερβολικές’ απαιτήσεις ως προς τις τεχνικές και οικονομικές επάρκειες των υποψηφίων, κατά παράβαση μάλιστα του άρθρου 75 παρ. 1 Ν. 4412/2016, 

Για του λόγου το αληθές, βρείτε παρακάτω τα:

Απόφαση ανάληψης υποχρέωσης
Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφοφορία
Έγκριση από Υπουργείο Εσωτερικών
Ένσταση από ΠΕΔΜΕΔΕ

Με τις υγείες μας …

Τα παραπάνω, (εκτός από τα επίσημα κείμενα), αποτελούν την ταπεινή και προσωπική μου άποψη ως δημότης αυτού του τόπου.


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε αρθρογράφε έχω μια απορία.
Εγώ ξέρω οτι καμία δράση ή έργο δεν μπορεί να γίνει αν οι δημότες της Τοπικής Κοινότητας είναι αντίθετοι. Παράδειγμα η δική μας Λαϊκή Συνέλευση (των κατοίκων της Κόμνινας) που ανάγκασαν τον Δήμαρχο να ψάξει για άλλη τοποθεσία για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Αν και εσείς, οι δημότες του ΑΚ, είστε αντίθετοι με το έργο, γιατί δεν μας μιμείστε ?
Κάτοικος Κόμνινας

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και 4 χρόνια είναι αυτή η ιστορία με το πολιτιστικό του Α.Κ, πως διάβολο ξεφύτρωσε τώρα και αγανακτει ο αρθρογραφος;; Έφτασε στο τέλος η προδιαδικασια για εναρξη εργασιών;εργολαβο; και πάει για διαγωνισμο;Η χρηματοδότηση ήταν από πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών υποστηριζόμενο από το ΤΠΚΔ. Δανειοληπτικη ικανότητα δεν έχουμε, για δάνειο ακόμα χρωστάμε το 1.200.000 από τότε που αγοράσθηκε, τι συμβαίνει. Τουλάχιστον θα βάλουν τα γραφεία της τοπ.κοινοτητας - ΚΕΠ να γλιτώσουνε τα ενοίκια; Κάπου ο αρθρογράφος μας δεν μας τα λέει ορθά, έχουμε τον δήμαρχο που δεν ενημερώνει ,έχουμε και την αντιπολίτευση που λέει ότι της κατέβει ποικιλοτρόπως.

Ανώνυμος είπε...

για πάρε μάτι μερικά από αυτά που ζητάει ο δήμος από τους συμμετέχοντες...


΄΄Για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται επί ποινή
αποκλεισμού να διαθέτουν:
α) μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών για τα έτη 2017, 2018 και 2019 ίσο ή μεγαλύτερο από 844.000,00 € .
Σε περίπτωση Κοινοπραξίας ή Ένωσης φορέων, τότε αθροιστικά τα μέλη της Κ/Ξ ή της Ένωσης
πρέπει να διαθέτουν τον ανωτέρω μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών
β) πρέπει να μην έχουν καμία φορά αρνητικό αποτέλεσμα (ζημία) οικονομικής χρήσης μετά από
(συμπεριλαμβανομένων) φόρους, τόκους και αποσβέσεις για τις οικονομικές χρήσεις (2017 – 2018 -
2019)....
Επίσης, για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται, επί ποινή
αποκλεισμού, να έχουν εκτελέσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, τουλάχιστον δύο
συμβάσεις κατασκευής έργου ανακαίνισης, αναβάθμισης, αναδιαρρυθμίσεις χώρων υφιστάμενου
κτιρίου, ελάχιστου αρχικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 844.000,00 € που να περιλαμβάνουν:
• Ενίσχυση του φέροντα οργανισμού, εργασίες αποκατάστασης όψεων, δαπέδων, τοιχοποιίας,
καθαιρέσεις - αποξηλώσεις,
• Υδραυλική εγκατάσταση, κλιματισμού, ισχυρών - ασθενών ρευμάτων, πυρόσβεση
Λόγω της ειδικής φύσης του έργου, ο υποψήφιος οικονομικός φορέας θα πρέπει, επί ποινή
αποκλεισμού να διέθετε κατά την εκτέλεση των δυο παραπάνω συμβάσεων τα ακόλουθα
πιστοποιητικά ποιότητας που να έχουν εκδοθεί από διαπιστευμένο φορέα για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ,
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»
1. Πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας κατά ISO9001:2008.
2. Πιστοποιητικό περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά ISO14001:2004.
3. Πιστοποιητικό OSHAS 18001:2007 για την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
4. Πιστοποιητικό SA 8000 για την κοινωνική και εταιρική υπευθυνότητα

Ανώνυμος είπε...

Προς 5.48 και 6.03
Είστε εκτός θέματος. Ναι το έργο έχει ιστορία 4 χρόνων και η σύμβαση μπορεί να θέτει αυτούς τους όρους. Το ζητούμενο όμως είναι πιο σύνθετο. Έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στη ΤΚ Α/Κ και οι δημότες χρειάζονται ένα Πολιτιστικό Κέντρο ? Η πρόταση του 5.04 είναι πιο δημοκρατική και αυτή πρέπει να ακολουθηθεί. Και να γίνει παράδειγμα και για άλλα φλέγοντα ζητήματα που η δημοτική αρχή, λόγω πλειοψηφίας, παίρνει αποφάσεις ερήμην μας. Δεκτό ή πρέπει και αυτό το αυτονόητο... να συζητηθεί ?

Ανώνυμος είπε...

αναφέρθηκε κύριε 6:34 τι ζητά η διακήρυξη του έργου. προφανώς πιο καίριο για τον άγιο κων. ειναι οι συνδέσεις ύδρευσης, το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης η αποχέτευση και ο βιολογικός και τα παράλογα ανταποδοτικά.και άλλα. αλλά που να τα πεις αυτά ??? στους ντοτοροδούλους???

Ανώνυμος είπε...

Τι λένε για την πρόταση της Λαϊκής Συνέλευσης ο Πρόεδρος Μαύρος, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης κκ Παπαγρηγορίου, Τσιτίνη, Τριανταφύλλης, Μπεζάτη ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα ντουβαρια κάποιοι τα πλήρωσαν και όλοι μας τα πληρώνουμε ακόμα στο ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ. Στη φάτσα της πόλης αυτό το ερείπιο μια 10ετια; και το συγκρίνεται με τον σταθμό μεταφόρτωσης και την λαϊκή συν/ση στην Κομνηνα, φθάνει η ώρα της ανακατασκευής και τώρα σας βρωμάει.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ; Ε! Δεν τρωγεστε με τπτ. ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το Αρχικο λαθος ερχεται να διορθωθει με ενα δευτερο.
Η αγορα του οικοπεδου μαζι με την αποθηκη ηταν εξ αρχης υπερτιμημενη και αντιπαραγωγικη μαλιστα οταν πωλητης ειναι συνεταιρισμος και αγοραστης το ξαδελφακι του ο Δημος.
Ο Φιλοδημος Ι θα καλυψει τις δοσεις του δανειου ΠΚΔ ,ομως το λαθος δεν ειναι στην διαδικασια,αλλα στην αναπτυξιακη διασταση του σχεδιασμου.
Το βομβαρδισμενο οικονομικα τοπιο στον Αγιο Κων\νο δεν ειχε την αναγκη πολιτιστικης αιθουσας,αλλωστε δεν ειναι η Χωρα της Ανδρου,ουτε καν η απεναντι Αιδηψος με τις αντιστοιχες κουλτουρες.
Η πραγματικη αναγκη ειναι στην επαναφορα του χωριου σε θερετρο προ κρισης με αξιοποιημενο παραλιακο μετωπο,και μετατροπη των υποδομων του λιμενα σε μαρινα εξυπηρετησης
μεγαλων σκαφων αναψυχης.
Τωρα ειναι αργα η παραγγελια εδοθη ο λογαριασμος παντα ερχεται μετα το γευμα.



Ανώνυμος είπε...

ποια κουτοπόνηρη έχει σκαρφιστεί τις τρίπλες αυτές στη διακήρυξη???

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Τσωμος; κ το παίζει θιγόμενος;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Για να λεμε ακριβως τα πραγματα --το οικοπεδο μαζι με την αποθηκη ηταν της ενωσης γεωργ σνσμων αταλαντης ,καμμια σχεση με το συνσμο αγ κωννου. Αγοραστηκε για την αξια του οικοπεδου ,παραλιακο ,γωνια και γωνια ,οχι για την αποθηκη που ειναι του 70 και ρυμοτομηθηκε το 2009 5 μετρα . Ενδιαφεροταν να το παρει κατασκευαστης πολυκατοικιων και επειδη ο δημος φοβηθηκε μη κλεισει και αλλο κομματι παραλιακου μετωπου με πολυκατοικιες ετρεξε να το προλαβει ,μεγαλη γκαφα ο δημος να συναγωνιζεται ιδιωτες με δανεικα 2 εκ ευρω ενω εχει δικες του δεσμευμενες πληγες που πρεπει να κλεισει σε οικοπεδα . Το 2008 πριν τη κριση ειχε αποφασισθει να γινει σχολειο δημοτικο απο το υπουργειο και να γινει το παλιο σχολειο= κεπ ,δημαρχειο ,αποθηκες δημου και πυροσβεστικη ,νοικοκυρεμα και αποφυγη ενοικιων . Το συγκεκριμενο εργο δεν το εχει αναγκη ο αγ κωννος των χιλιων πληγων και ουτε ο πτωχευμενος δημος ,ειναι μια πολυτελεια .Επρεπε να ανακαινιστει η αποθηκη για τα εργαλεια που εχει αμιαντο στη σκεπη και ειναι διπλα σε σχολειο και το υπολοιπο οικοπεδο να γινει πλατεια παιδικη χαρα ωστε να αποδεσμευτει αλλο οικοπεδο γιατι αν πουληθει θα πιασει ελαχιστα λεφτα. Τα λεφτα ειναι πολλα και δανεικα και οταν γινει δε θα εχει ο δημος αποθηκες για εργαλεια .Το 2008 ειχαμε κινησει πραξεις αναλογισμου να ανοιξουν δρομοι εντος σχεδιου ,τις θαψατε βαθεια ? Προκειται για βλακεια, ενω ο τοπικος συριζα κοιμοτανε, του χαριτση που σιγουρα εχουν μεσολαβησει και αλλοι λαμιωτες για να γινει.Ο τσωμος και οι υπολοιποι αντιπολιτευση ειναι η χαρα καθε ανικανου δημαρχου .Ακουσον "δεν ψηφιζω τη πολυτελεια για τυπικους λογους οχι γιατι ε", "ψηφιζω τη βιτρινα σπαταλη για να μην κανω εχθρο τον αγ κωννο ","πεταω τα δανεικα τωρα στη βιτρινα και με τα αλλα δανεικα που δεν θα δικαιουμαστε θα προσπαθησω να κανω εργα χρησιμα "---ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΓΚΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ,ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ---Να τους χαιρομαστε ,αυτο γινεται οταν ο γιατρος γινεται δημαρχος .Μπλογκερ πρεπει να δημοσιευονται ολα τα δημ συμβουλια στο μπλογκ εγκαιρα

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Γιατί να μην έχει ο Άγιος ΚΩΝΝΟΣ πολιτιστικό κέντρο;
Και μάλιστα στην πρόσοψη όπως αρμόζει!!!
Οι πολυκατοικίες κουτιά και κάτι

ερείπια κτισματα είναι καλύτερα;
Απορώ πως πολιτιστικοί και εξωραϊστικός συλλογοι δεν μιλούν;
Δεν τους ενδιαφέρει;
Τα χρήματα από ότι ξέρω είναι εξασφαλισμένα από το πρόγραμμα Φιλόδημος.
Το θέμα είναι εάν πρέπει να δοθούν για την ανακαίνιση μιας παλαιάς αποθήκης η να αξιοποιηθούν με την κατασκευή κτιρίου βάσει των δεδομένων και των θέλω της εποχής μας!!!
Όσο αφορά για τα κριτήρια συμμετοχης των κατασκευαστών καλά κάνουν και ζητάνε αυτά.
Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια που έχουν γίνει εγκλήματα σε βάρος του τόπου μας, που ήταν όλοι αυτοί οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες;
Το μόνο που ενδιέφερε ήταν καμιά άδεια για να κονομησουν!!!
ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

εσυ λιακουρα σε ποιο λαγουμι ησουνα οταν ο καπελης εφτιαχνε βαγονια σιδηροδρομου απο μπετο,
ο παντελοπουλος και οι αλλοι πενταοροφα χωρις πρασσιες,και η λεβεντενα δεν πληρωνε τα τελη,μα αρεσει που εχετε και αποψη ολοι οι μετα χριστο προφητες ρε θα μας παει ο συκιωτης κ-λο, π-πα.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δει τα σχεδια τι θα παει να φτιαχτει ως πολιτιστικο κεντρο ; και εχει ψηφιστει απο ολους μια δουλεια των 50000 γινεται 1500.000 η 1050.000 !!!!! Πολυ νερο στο κρασι ..

Ανώνυμος είπε...

Τι αντιπολίτευση ο τσωμος κ μακακιες όταν ο πάγκαλος είπε μαζί τα φάγαμε δεν είχε δίκιο; Τώρα Εάν πω εγώ μαζί τα τρώνε γιατί να έχω άδικο. Λαμόγια του κέρατα.

Ανώνυμος είπε...

O Τριανταφυλλης κλπ δεν το εχουν ψηφισει το πολιτιστικο κεντρο .. ηξεραν τα κρυφα σχεδια του Δημαρχου , για το εργο ασχημια του Δημου ;;

ΗΛΙΑΣ ΤΖΟΒΑΣ είπε...

ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ,ΛΙΑΚΟ Ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ,ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟ ,ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΛΕΙΠΕ

Ανώνυμος είπε...

EΠTA XPONIA KOPOIΔIAΣ AΠO TON ΔHMAPXO KAI THN ΠAPAΞENH ΠAPEA TOY..... KAI TO ΠPΩTOΠAΛHKAPO ΠAΠANAΓIΩTOY..... TI ΠEPIMENATE.... ΨEMATA KAI MONO ΨEMATA..... KYPIOI : AYTOI TON ΔHMO TON ΠANE ΣTO ΓKPEMO.............. YΠOTEΛEIA KAI MONO YΠOTEΛEIA..... AΠO TON ΔHMAPXO KAI THN ΠAPAΞENH ΠAPEA TOY......! ΘA EΠANEΛΘΩ META TIΣ ΓIOPTEΣ...... ΓIA ΠEPIΣΣOTEPA..... KAΛA XPIΣTOYΓENNA.....! KAI KAΛH XPONIA...... O AΓΩNAΣ ΣYNEXIZETAI.....