21 Δεκεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία της ΠΕΔΜΕΔΕ για φωτογραφικούς όρους σε δημόσιο διαγωνισμό στον Δήμο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την προηγούμενη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων για φωτογραφικούς όρους σε δημόσιο διαγωνισμό και δεύτερη καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας με τα ζητούμενα από την διακήρυξη κριτήρια να "φωτογραφίζουν" συγκεκριμένους υποψηφίους.

Με αυτές τις μεθόδους η παρούσα Δημοτική Αρχή Κύριε Συκιώτη εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό των επιχειρήσεων, την διαφάνεια στις πράξεις της διοίκησης των δημοτών του Δήμου Καμ. Βούρλων και τον σεβασμό στο δημόσιο χρήμα?

Πανελλήνια Ένωση Διπλ. Μηχανικών Εργοληπτών Δημ. Έργων


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Γιαννάκο,καθυστερημένο σε λέγαμε μια ζωή αλλά στη μπάζα αποδεικνύεσαι θρασύτατος.Καλα κάνεις ,στη Μπανανία ζεις..

Ανώνυμος είπε...

Να σας υπενθυμισω αλλο ενα εργο στο δημο μας ... Στην οικονομικη επιτροπη που εγινε στις 11/12/2020 θεμα 9 ειχε εγκριση πρακτικου οικονομικων προσφορων της επιτροπης διαγωνισμου για την προμηθεια και εγκατασταση φωτιστικων σωματων τυπου LED ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ενεργειας στο δημοτικο φωτισμο. ψηφιστηκε απο την ομαδα του Συκιωτη χωρις να πουνε λεξη ,απλα ψηφιζω ΝΑΙ... Απο την αντιπολιτευση ομαδα τσωμου δια του μελους παν Βουλγαρη καταψηφισε το θεμα αιτιολογοντας τα κατωθι ....θεωρουμε πως η δημοπρασια ειναι ΜΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ για τον δημο 1) Γιατι αξιολογηθηκε μονο ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ απο ενα και μοναδικο προσφεροντα (δηλαδη απο ολη την ελλαδα εδωσε προσφορα μονο ενας γιατι ειχαν αποκλειστη ολοι οι αλλοι ενδιαφερομενοι απο φωτογραφικους ορους....2) Οι τιμες της μελετης εχουν χρονο αναφορας το 2014 ,απο τοτε μεχρι σημερα οι τιμες αγαρας των λαμπτηρων LED εχουν μειωθει κατα 70% 3) ΔΟΘΗΚΕ εκπτωση 5% σημειοτεων εχουν αλλαχθει 3.000 τεμαχια LED με προμηθεια το 2020 4) Απο την οικονομοτεχνικη μελετη δεν προκυπτει οτι η μειωση καταναλωσης ηλεκτρικου ρευματος θα καλυπτει την ετησια δαπανη των 385.000 ευρω ... κατα τα αλλα πληρη διαφανεια στον δημο απο τον γιαννακη ....

Κριτων είπε...

Πιστεύει κανείς από όλους τους δικαιωματιστες-κρατιστες του μπλοκ ότι
οι σωστές επισημανσεις-παρατηρησεις που θετουν επί των δαπανών του Δήμου,είναι αποτέλεσμα συγκυριακό;
Αν ναι τότε πλανώνται.
Τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει μια νομοτυπη διαχείριση χρημάτων από την σπατάλη για δύο βασικούς λόγους.
Α.Τα χρήματα δεν είναι παράγωγα κόπου δικού τους,δηλ αξιολογημενα.
Β.Δεν εκλέγονται ως Αιρετοί με βάση την πραξεολογικη εντιμότητα του πρότερου βίου.
Έτσι ο κ. Τραχανας ,κ.Λιακος ,κ.Κασσανδρα και διάφοροι ανωνυμοι κάνουν το λάθος να μην οδηγούν την προβληματικη βάσει του αιτίου,αλλά μόνο βάσει αποτελέσματος.
Τελικά η αγκύλωση δεν είναι στον τρόπο διαικπαιρεωσης μιας ενέργειας του Δήμου,αλλά στην κουλτούρα περί ανταπόδοσης της ενέργειας.
Η διαφοροποιήσεις κατά καιρούς είναι μηδαμινές
φαίνεται αυτό με δύο στοιχεία.
1.Αυξηση του δανειακού χρέους.
2.Αδυναμια ανταποδωσης υπηρεσιών.
Όλα λοιπόν είναι δομικά και όχι αποτελεσμα προσώπων.
Καλές γιορτές.

Kassandra είπε...

Αφιερωμένο στον νεοφιλέ - αντικρατιστή με το ψευδώνυμο ΚΡΙΤΩΝ
Εσείς οι Νεοφιλελέ-Αντικρατιστές μοιάζετε με το αντίθετο σας, τους Κομμουνιστές, με μία σημαντικότατη διαφορά: και οι δύο επιδιώκετε μία κεντρικά κατευθυνόμενη οικονομία. Εσείς από τους Ιδιώτες και οι Κομμουνιστές από το Κράτος.
Εμείς οι Φιλελεύθεροι-Σοσιαλδημοκράτες-Κεϋνσιανιστές υποστηρίζουμε το κράτος πρόνοιας, το κράτος ως ρυθμιστή της αγοράς, το κράτος δικαίου… αλλά και … τα ατομικά δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου, την ισονομία, τη δικαστική ανεξαρτησία, τα πολιτικά δικαιώματα, τη ισοπολιτεία, τη σύγχρονη δημοκρατία. Για εμάς ο Φιλελευθερισμός είναι τρόπος και φιλοσοφία ζωής, είναι η ιδεολογία της ευθύνης.
---
Τελικά, οφείλουμε κάτι σημαντικό στον Covid-19 που απειλεί τον παγκόσμιο πληθυσμό. Του οφείλουμε το ξεβράκωμα και τον εξευτελισμό του οικονομικού δόγματος του νεοφιλελεφθερισμού που αποτελεί τη χειρότερη ιδεολογική πανδημία που έχει πλήξει την ανθρωπότητα.
Τώρα όλοι εσείς οι Νεοφιλελε, είτε γλείφετε ότι φτύνατε εδώ και χρόνια είτε απλώς αποδέχεστε σιωπηλά, σαν βάλσαμο, τις τεράστιες δόσεις κρατισμού κατά της πανδημίας.
Τώρα θέλετε οι Κεντρικές Τράπεζες να τυπώνουν και να μοιράζουν άφθονο χρήμα ώστε οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις ζημιές, να τους παγώσουν τα χρέη, να τους πληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, να επιδοτήσουν την τόνωση του τζίρου τους ?
Πού είναι οι αποτελεσματικές και πάνσοφες αγορές σας, λεβέντη μου δικαιωματιστή-νεοφιλελέ Κρίτωνα ;
Καλές γιορτές !

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Προς Κασσανδρα.

Συμφωνουμε λοιπον οτι διαφωνουμε ιδεολογικα.
Μια μια ομως οι δουλειες οπως ελεγε ο Αριστοτελης.
Αρχιζω απο την ρητορικη ερωτηση σου για τις αγορες, τις οποιες εσυ δεν τις αποδεχεσαι ως βασικο μερος της κοινωνιας αν και το εμβολιο για την πανδημια ειναι προιον ερευνας ιδιωτικης φαρμακευτικης εταιριας δηλ της αγορας,και το αγοραζει το κρατος με τα χρηματα παλι της αγορας [φορολογια].

Ο Φιλελευθερος δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα και Σοσιαλλιστης, συμφωνα με τον Ανταμ Σμιθ [ Ο πλουτος των εθνων, Το αορατο χερι της αγορας] διοτι το ενα ειναι αντιθετο του αλλου.

Ο Κευνσιανισμος αφορα την γενικη θεωρια του Τζων Μευναρντ Κευνς με βασικη κατευθυνση την παρεμβατικοτητα του κρατους για την ενισχυση της ρευστοτητας στην αγορα σε περιοδους κρισης[οπως με τον covid 19]μεσω ποσοτικης χαλαρωσης [τυπωμα χρηματος].

Απο τα ανωτερω συναγεται οτι ο φιλελευθερος ειναι υπερ της οικονομιας της αγορας με εποπτεια του κρατους,ο σοσιλιστης ειναι με το κρατος 'πατερουλη',ο δε θαυμαστης του Κευνς,μαλλον κρατιστης φαινεται

Ο χαρακτηρισμος "Νεοφιλελευθερος" δεν αξιζει σχολιασμου ,ειναι ¨ατακα¨ιδεολογικα αντίθετων προς τον φιλελευθερισμο κυριως των Κρατιστων [δεξιων και αριστερων]

θετω ομως δυο παραδειγματα απο το βιβλιο του Φρεντερίκ Μπαστιά 'Σπασμενη τζαμαρια'

Στο πρωτο, το παιδι του φουρναρη σπαει την τζαμαρια του πατερα του.Κανενα προβλημα θα αποκατασταθει η ζημια και θα ζησει και ο εμπορος τζαμιων και αυτος με την σειρα του το χρημα που πηρε θα το ξοδεψει για κατι αλλο κοκ.Αν ομως το τζαμι δεν εσπαγε και η δαπανη αυτη πηγαινε για αγορα παπουτσιων,ρουχων κλπ τοτε παλι η αγορα θα εκινειτο με το ιδιο ποσο χρηματος.
Εδω λοιπον φαινομενικα και στις δυο περιπτωσεις εχουμε ιδιο κοινωνικο οφελος
[κερδος αγορας,παραγωγη φορων]υπαρχει ομως ουσιωδη διαφορα στο οτι στην δευτερη περιπτωση εχουμε οφελος και την τζαμαρια.

Το δευτερο παραδειγμα ειναι παλι απο τον ιδιο, ο οποιος λεει οτι "Αν επιθυμουμε πραγματικα
την οικονομικη αναπτυξη,η λυση ειναι μια,να απαγορεψει το κρατος στους πολιτες να χρησιμοποιουν το δεξι τους χερι...για τις δουλειες που κανουμε σημερα,θα χρειαζονται τουλαχιστον οι διπλασιοι εργαζομενοι ,το προβλημα της ανεργιας θα λυθει μια για παντα?





Kassandra είπε...

Προς Νεοφιλέ-Αντικρατιστή Κρίτωνα
Δεν ξέρω ποιες είναι οι γνώσεις σου σε Οικονομικά θέματα αλλά από αυτά που γράφεις βλέπω ότι πάσχεις από ιδεολογική σύγχυση . Συγχέεις τον Σοσιαλισμό με τον Κομμουνισμό. Δεν γνωρίζεις τη θεωρία του Κέϋνς. Δεν γνωρίζεις τίποτα για την Εταιρεία του Μοντ Πελερέν από την οποία ξεπήδησε ο Νεοφιλευθερισμός. Αλλά και δεν γνωρίζεις τις ρίζες του Φιλελευθερισμού.
Επειδή το blog δεν προσφέρεται για οικονομικές αναλύσεις, μόνο επιγραμματικά :
Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ είναι μια ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ θεμελιωμένη στις ιδέες της ατομικής ελευθερίας και ιδιοκτησίας. Αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού [1750-1845] ο οποίος προετοίμασε το έδαφος για τη Γαλλική Επανάσταση [1779-1789]. Από αυτή τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ προέκυψαν: Τα ατομικά δικαιώματα, Η ελευθερία του λόγου, Η ισονομία, Το κράτος δικαίου, Η δικαστική ανεξαρτησία, Τα πολιτικά δικαιώματα, Η ισοπολιτεία, Η σύγχρονη δημοκρατία. Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ είναι τρόπος και φιλοσοφία ζωής. Είναι η ιδεολογία της ευθύνης.
Από αυτή τη κοσμοθεωρία ξεπήδησαν 2 Πολιτικές Ιδεολογίες, που η αγγλική ορολογία τις ξεχωρίζει με σαφήνεια.
Οι Liberals – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Eίναι αυτοί που εμμένουν στην ενότητα ελευθερίας και υποστηρίζουν το κράτος πρόνοιας αλλά και το κράτος ως ρυθμιστή της αγοράς.
Οι Libertarians – ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Είναι αυτοί που επιμένουν μονόπλευρα στην ατομική, ιδίως οικονομική ελευθερία ως απουσία κρατικών επεμβάσεων. Είναι δηλαδή πρώτα απ’ όλα αντικρατιστές. Η θεωρία τους βασίζεται στα ακόλουθα 5 αξιώματα που δεν πρέπει να παραβιάζονται σε καμιά περίπτωση:
1. Η κοινωνία δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνον τα άτομα.
2. Η απληστία, η δίψα για το κέρδος είναι καλό πράγμα.
3. Όσο περισσότερο θα πλουτίζουν οι πλούσιοι τόσο καλύτερα θα είναι, επειδή όλοι θα επωφελούνται από μια διάχυση του πλούτου.
4. H αγορά πρέπει να είναι ο βασικός ρυθμιστής της κοινωνικής λειτουργίας
5. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση [ TINA - There Is No Alternative ]

Από τα αξιώματα έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.
Ορισμένα παταγωδώς κι ας μην το παραδέχονται οι νεοφιλελεύθεροι. Οι εστίες φτώχειας, ανέχειας και ανεργίας έχουν διευρυνθεί σε εξωφρενικό βαθμό παντού στον κόσμο, ενώ οι ανισότητες μεταξύ των χωρών και εντός των χωρών μεγαλώνουν απειλώντας σοβαρά τη συνοχή των κοινωνιών.

Ακόμη και πολύ πλούσιοι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν από τις κυβερνήσεις να τους φορολογήσουν δραστικά και να ασκήσουν πιο ευνοϊκές για τους φτωχούς πολιτικές, προφανώς γιατί φοβούνται ότι αν συνεχιστεί η επιδείνωση της κατάστασης, θα υπάρξουν εκρήξεις οργής και εξεγέρσεις.
Φιλάκια, Kassandra
ΥΣΤ.Μην το συνεχίζεις. Δεν έχει νόημα. Πίστευε αυτά που θέλεις.