05 Φεβρουαρίου 2020

Περί … Πολιτικάντηδων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αφιερωμένο στους ψεύτες πολιτικάντηδες της τοπικής πολιτικής σκηνής
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική
Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 5/2/2020

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα πολιτικά δρώμενα του Δήμου μας, ως ενεργός πολίτης, βρέθηκα μπροστά σε ένα δίλλημα: Να είμαι ευχάριστος ή να είμαι χρήσιμος. Επέλεξα το δεύτερο.
Έτσι εδώ και 2 χρόνια, μέσα από την αρθρογραφία μου, λειτουργώ με διαφάνεια και καθαρές κουβέντες.
Αν κρίνω ότι πρέπει να πάρω θέση σε κάποιο δημοτικό δρώμενο ή πράξη αιρετού, δεν κάθομαι να μετρήσω τι και πως … παίρνω θέση.
Και μια από τις πράξεις που απεχθάνομαι είναι όταν εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας γίνονται κυνηγοί μιας θέσης εξουσίας επ’ αγαθώ της τσέπης τους βεβαίως-βεβαίως. Μιλώ για τους π ο λ ι τ ι κ ά ν τ η δ ε ς.
Ποιος είναι πολιτικάντης;
  • Είναι αυτός που χωρίς αξίες και ιδεολογία προδίδει αυτούς που τον στήριξαν…
  • Είναι αυτός που το µόνο που επιδιώκει είναι να ικανοποιήσει τη µαταιοδοξία του …
  • Είναι αυτός που γνωρίζει να αναρριχάται ως ο γυµνοσάλιαγκας …
  • Είναι αυτός που απογοητεύει τους σοβαρούς ανθρώπους που δεν πολυασχολούνται με την πολιτική κάνοντάς τους να μονολογούν: «Όλα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν».
  • Είναι αυτός που στα λεξικά ορίζεται ως: πολιτικά ανέντιμος, συμφεροντολόγος, ανήθικος, αναξιόπιστος, ασταθής, επιπόλαιος, ασόβαρος, χειραγωγήσιμος. Ή με άλλα λόγια, ένας τύπος ΟΦΑ [= Όπου Φυσάει ο Άνεμος] σε φάση «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» ομνύων στο δόγμα του ο,τινανισμού [ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ].
Και σας ρωτώ: Είναι ποτέ δυνατόν να προχωρήσουμε με τέτοιους ανθρώπους;
Η απάντηση είναι δεδομένη, OXI.
Οι άνθρωποι αυτοί μοιάζουν με το κλάσμα, όπου Αριθμητής είναι ο πραγματικός τους εαυτός και Παρονομαστής η ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστής διογκώνεται, τόσο το κλάσμα τείνει προς το ΜΗΔΕΝ.
--------------------------
Και λίγα λόγια για το χθεσινό ΔΣ με τη δική μου οπτική γωνία.

[1] Η κα Πρόεδρος του ΔΣ, ως όφειλε, έπρεπε (α) να είχε διανείμει στους Δημοτικούς Συμβούλους αντίγραφα της από 30/12/2019 ένστασή μου στην ΑΔΘΣΕ με θέμα την ακύρωση της υπέρογκης αύξησης των Δημοτικών Τελών και (β) να τους ενημερώσει προφορικά ότι η ΑΔΘΣΕ δεν έχει αποφανθεί αν θα την κάνει δεκτή ή θα την απορρίψει. Αμέλεια ή Σκοπιμότητα;

[2] Σε ερώτησή μου γιατί δεν περιμένανε το πόρισμα της ΑΔΘΣΕ και μετά να ενεργήσουν ανάλογα (γιατί μπορεί να ξαναγίνει ΔΣ για τα ΔΤ) η απάντησή ήταν πως έπρεπε να επισπευστούν οι διαδικασίες για ψήφιση του Π/Υ- Προϋπολογισμού διότι χωρίς Π/Υ δεν μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος.

[3] Απάντησα ότι αν προχωρήσουν στη ψήφιση των ΔΤ ως έχουν, θα αναγκαστώ να κάνω ένσταση απόρριψης του Π/Υ. Είναι το μόνο «όπλο» που μου παρέχει η νομοθεσία για ακύρωση αυτής της αυθαίρετης αύξησης ΔΤ.

[4] Σε αυτό το σημείο μου την «έπεσαν» οι της Διοίκησης και η κατάσταση ξέφυγε … από έναν πολιτισμένο διάλογο. Σε ότι μου αναλογεί ζητώ συγνώμη από τους Δημοτικούς Συμβούλους α λ λ ά όταν έχεις να κάνεις με έναν αλαζόνα τύπο (τον δήμαρχο εννοώ) όσο και να θες να συγκρατηθείς δεν μπορείς.

[5] Η παράταξη του κ. Συκιώτη επέμεινε στην αρχική της θέση περί αύξησης +64% και +107% για Οικίες και Επιχειρήσεις αντίστοιχα. Αγνόησε παντελώς τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης κ. Τσώμου και της πρώην Αντιδημάρχου κας Μπεζάτη (της παράταξης Συκιώτη) και έχοντας την πλειοψηφία στο Σώμα, η πρότασή της έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

[6] Επειδή οι Συκιώτης και Σια και τα φερέφωνά τους θα αρχίσουν να διαδίδουν αριστερά και δεξιά ότι δεν μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις λόγω της ένστασης του Σκούφια, οφείλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

  • Εμείς οι δημότες δεν έχουμε δώσει σε κανέναν Λευκή Επιταγή να διαχειριστεί τα δημοτικά δρώμενα της επόμενης 4ετίας.
  • Δεν ζούμε στην εποχή εγώ αποφασίζω και εσείς οι δημότες «πρόβατα».
  • Η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εισπράττει τα Ανταποδοτικά Τέλη «κυνηγώντας» με κάθε τρόπο τους μπαταχτσήδες και να μην καταφεύγει στην εύκολη λύση των αυξήσεων ώστε να καλύψει «τρύπες» που ή ίδια άνοιξε λόγω της ανικανότητάς της.
  • Η ένστασή που θα καταθέσω όταν ο Π/Υ ψηφιστεί από το ΔΣ είναι μια υπόσχεση που έδωσα αφενός στη γριά γειτόνισσά μου που με μια σύνταξη 400 € προσπαθεί να επιβιώσει και σβήνει τα φώτα από νωρίς νομίζοντας ότι φταίει μόνο η ΔΕΗ για τον λογαριασμό που με στερήσεις (μερικές φορές κόβει από τα φάρμακά της) προσπαθεί να πληρώνει και αφετέρου στον συντοπίτη μου που έχει ένα καφενείο και του ζητούν – άκουσον-άκουσον - να πληρώνει ΔΤ/τμ ίδια με τα cafe των Καμένων Βούρλων, όπως του Αντιδημάρχου κ. Αντύπα.
--------------------------

90 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μητσάρας χτες στο Δ.Σ. για τις αυξησεις:'' Εχουμε εθνικό στόχο να νοικοκυρεψουμε τα νούμερα. Ειλικρινά θελω να μας καταλαβουν οι δημότες και οι συναδελφοι, πρεπει να παμε σε Εθνική Συμφωνία και θα κάνουμε πολλή δουλειά, εγώ θα βάλω πολλή πλάτη...Εγω ειλικρινά το έχω βαλει σα στοίχημα.." Τι να πει κανείς...ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ.
Οι υπολοιποι μαζεψτε τις τσέπες σας, ιδεικά οι επαγγελματίες που χρωστάτε, γιατί ο Μητσάρας έχει παρει φορα, θα μαζέψει ολο το χρήμα υπερ του δήμου!

Ανώνυμος είπε...

Παπαναγιωτου ξεφτιληστηκες για ακομη μια φορα.

Ανώνυμος είπε...

Αισθάνομαι βαθιά απογοητευμένος και προδομένος από τον Δημήτρη Παπαναγιώτου, γιατί τον ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές αλλά αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Διαλύθηκε ο συνδυασμός του και προσχώρησε στον Δήμαρχο. Δηλαδή η αντιπολίτευση συνέπραξε καθ ολοκληρία με την κυβέρνηση. Αυτοί δηλαδή που θα έπρεπε να ελέγχουν τις πράξεις και τις αποφάσεις της διοίκησης, προσπαθώντας να την κάνουν καλύτερη, παρέδωσαν τα όπλα έναντι μιας αντιδημαρχίας. Δηλαδή ο Συκιώτης έταξε να κάνει αντιδήμαρχο τον ίδιο τον Παπαναγιώτου ή κάποιον από τον συνδυασμό του, για να τον πάρει μαζί του.
Ρε Μήτσο τι θες και ασχολείσαι και μας παίρνεις στο λαιμό σου για άλλα τόσα χρόνια? Αντέχει αυτός ο τόπος τόση ταλαιπωρία? Μας κορόιδεψες και σε ψηφίσαμε και τώρα μας φτύνεις κατάμουτρα. Αφού δεν το έχεις ούτε το είχες ποτέ, καλά μου λέγανε, αλλά εγώ εκεί σαν μαλάκας πήγα και σε ψήφισα που να μου κοβότανε το χέρι.

Ένα μεγάλο φτου σου κύριε Παπαναγιώτου

Ανώνυμος είπε...

Δλδ όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν συγκυβέρνηση δεν σας πείραξε. Τώρα σας πείραξε ο Παπαναγιώτου. Ούρτου λιέσα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ 11.42-ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ!ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ ΜΕ ΣΕΝΑ!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣΣΣΣΣ! ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ Ο Κ. ΣΚΟΥΦΙΑΣ-ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΧΑΙΡΩ- ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΠΟ!!ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ-ΜΑ@@@@@Σ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΩ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ! ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ-ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ-ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ-ΝΑ ΓΙΝΩ-ΟΥΜΕ ΜΠΑΤΑΚΤΣΗΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!! ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΕΙΠΕ -ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ- ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!!!ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ! ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ!! ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ!! ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ!!!ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ! ΑΣ ΤΟΝ ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ-ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ Κ.ΣΚΟΥΦΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Ο ...ΡΟΜΠΕΝ ΕΚ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

να μας απαντήσει ο ίδιος ο μητσάρας γιατί το έκανε αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε σχολιαστή είχα την υποψία ότι σε διακατέχουν σύνδρομα ανεκπλήρωτων πόθων και παθών.
Τώρα μου τα επιβεβαιώνεις στο ακέραιο.
Είσαι ένας ουτιδανός μηδενιστής με έκδηλα τα στοιχεία της προσωπικής δειλίας και ανασφάλειας και έτσι κατά την άποψη μου γίνεσαι επικίνδυνος για τον τόπο μας.
Αν είχες τα κότσια ,την παλικαριά ,την ευθύτητα,το σθένος,την ικανότητα και την αγάπη για τον τόπο σου θα χαιρέτιζες αυτή την σύμπραξη και θα την στήριζες, αλλά αντίθετα με απύθμενο θράσος την υπονομεύεις ,υπονομεύεις στην ουσία το συμφέρον του Δήμου μας, συνέχισε στον κατήφορο σου και βάλτο καλά στο μυαλό(;) σου, δεν θα μας παρασύρεις στο βούρκο της δικής σου απαξίας.
Ο τόπος θέλει και θα πάει μπροστά και ευτυχώς χωρίς εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Πως θα πάει μπροστά ρε 2,56? Με 100% αυξήσεις? Τόσο σου κόβει τόσα λες. Άσε που οι περισσότεροι το ίδιο πιστεύουν, ότι δηλαδή οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και θα πρέπει να εστιάσουμε στις μειώσεις κόστους και στο κυνήγι των ανείσπρακτων. Για βγες έξω και ρώτα τον κόσμο, τι λέει? Ναι στις αυξήσεις 100% ?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή γιατρέ οι δικοί σου με πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο καθολική δεν σου αρκουσαμε Η Η ομάδα δεν έχει ικανούς για αντιδημάρχους κ έπρεπε να τάξεις κ στον Παπαναγιωτου..λυπάμαι ωρα είναι να μας φορτώσεις κ τους άλλους κ εμείς να μην έχουμε χώρο για τίποτα....Εάν δεν σου έκανε η ομάδα γιατί μας πήρες μαζί σου...για να σιαρεει ο παπαναγιωτου ότι δεν μπορούμε?

Ανώνυμος είπε...

Ποιες αυξήσεις ρε σεις; Είχατε καλομάθει στο τζάμπα. Καλώς σας πέταξαν όξω από το λιμανάκι μια ζωή τζάμπα.
Θέλετε νερό;
Πληρώστε κύριοι και κυρίες όπως κάνει όλος ο κόσμος παντού σε κάθε Δήμο .
Θέλετε αποχέτευση η να ξαναγυρίσουμε στους βόθρους;
Άκου αυξήσεις;
θα πληρώσετε δυο ευρώ παραπάνω και θα τα στερηθείτε από τα κοντοσούβλια που κατασπαράζετε στις Μουριές.
Κάντε καμια εξέταση να δείτε ότι η χοληστερίνη σας έφτασε 400.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε κ. Σκούφια !!

Ανώνυμος είπε...

Να κάνω μια ερώτηση 2:56??? Εσύ που στον κόρακα βλέπεις ότι ο τόπος πάει μπροστα???? αλλαΖΟΥΜΕ μαζί??? η ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΜΑΖΙ????

Ανώνυμος είπε...

γιατι ρε φιλε 2,56-απο την αντιπολιτευση δεν μπορουσε να προσφερει-αν πραγματικα κοπτεται για τον τοπο και οχι για το συμφερο του-αραγε θα την αποριψουν καποια εμισθη θεσουλα?εδω ειμαστε και θα το δουμε!!

Ανώνυμος είπε...

3:18 πρεπει να βγουν τα οικογενειακά έξοδα της χρονιας. Άιντε ξυπνά

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είμαστε https://www.youtube.com/watch?v=53dLn_rQTnY

https://www.youtube.com/watch?v=NuUvZAqwshA

Σημειώστε πόσες προβολές έχουν και φανταστείτε πόσοι αλλάζουν γνώμη για την ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Σκούφια και λοιποί ανώνυμοι έχετε δίκιο για όσα γράφετε, χωρίς όμως να το θέλετε ρίχνετε νερό στο μύλο του δημάρχου .Ασχολειστε ολοι σήμερα με τον ΗΛΗΘΙΟ και περνάει χαλαρά η υπερβολική και παράνομη αυξηση που στηρίζετε σε αναληθή στοιχεία εάν και όταν προσλάβουν υπαλλήλους εάν και όταν δημοπρατήσουν την ανακύκλωση εάν και όταν....πληρώστε μα@@@ες για να βολεύονται οι κολλητοί μας

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκούφιας για να καταλάβετε πόση πολιτική δειλία έχει, αν υπήρχε τρόπος να τον διορίσει ο Σκιώτς αντιδήμαρχο χωρίς να έχει εκλεγεί σύμβουλος, θα ήταν όλο γλύκες και μελώματα.
Αλλά ήξερε ότι οι φαιδρότητες του δεν έχουν καμιά απήχηση στο εκλογικό σώμα και δεν τόλμησε. Δεν ξεχνώ ότι έλεγε πως θα κατεβεί υποψήφιος Δήμαρχος και ούτε στο τοπικό δεν τόλμησε να εκτεθεί.
Σιγουρατζής του κερατά που λένε και στο χωριό μου την Σκάρφεια.

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτη ησουν απογοητευση σκετη ,στο δημοτικο συμβουλιο
Καποιος πολίτης ηθελε να πεί την γνωμη του και την θεση του , και αμεσως αρχισατε τις φωνές και τις βρισιες ,σαν θρασυδειλου ψευτο-παλικαρα, με συμπεριφορα του δρόμου.

Τι είπε ο ανθρωπος , κάντε οικονομία ,οχι σπαταλες , οχι περιττές προσλήψεις , οχι έργα βιτρίνας ,μαζευψτε τα οικονομικά του ΔΗΜΟΥ ,κάντε τις εισπράξεις ανεξοφλητων

Απογοητευσες και τους δικούς σου
Στο τέλος του video της χθεσινής συνεδριασης , συγχαιρεις και την προεδρο του ΔΣ κ.Μπητα και σου απαντά απαγοητευμένη ..Ρεζιλι την έκανες την γυναίκα ,που προσπαθούσε να κανει το ακατοθρωτο.



Ανώνυμος είπε...

Ελεγε σε εναν αγνανταιο συγχωριανό του.
Γιατι θα πρέπει να νοιαζομαι για την υστεροφημία μου,
τι εχει κάνει αυτη για μένα?

ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

Εμμισθη θεσούλα ;
Αν δεν το ξερετε κυριοι του συμβουλίου ,εμείς οι δημότες την πληρώνουμε την καθε θεση που εσεις χαλαρά ταζετε δεξιά και αριστερα. Ειναι δικά μας χρηματα απο αυξησεις δημοτικών τελών με χαμηλή παροχή έργου και υπηρεσίας .
δεν κανετε μία δοκιμή ,ότι θεσεις έχετε δώσει να γίνουν ΟΛΕΣ ΑΜΜΙΣΘΕΣ H NA ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΣΕΠΗ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ

ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ;AN ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ


ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ

Η ΑΜΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΏΝ ΑΡΧΩΝ ,ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΣΕ ΕΒΑΛΕΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ,ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΟΣΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΑΝΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΚΗ ,ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΤΑΝΤΗΔΕΣ
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ,ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Σκουφιας ο τιμωρός. Χεχεχεχε κλαίει η μάνα του Πελέ.

Ανώνυμος είπε...

Σκούφια είσαι μάγκας πραγματικά!!!! μόνος σου εναντίον όλων!!! και ο θεός να τον κάνει ΄΄πρώτος πολίτης΄΄ να σου επιτίθεται και να πα να βγεί από πάνω κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει γινει και ο Τριανταφύλλης με τη Μπεζάτη διαχώρησαν τη θέση τους? Έκπληξη και η πιτσιρίκα Τσετίνη. Λέτε νάχουμε εκπλήξεις?

Ανώνυμος είπε...

Κάνανε το καθήκον τους αυτό που λέει η συνείδηση τους αυτό που πρέπει για εμάς που τους στηρίξαμε

Ανώνυμος είπε...

'Ημουν στο χθεσινό συμβούλιο και αυτό που θέλω να τονίσω είναι δυο πράγματα. Το ένα ότι με τη παρέμβασή του ο Σκούφιας τους ταρακούνησε για τα καλά. Συκιώτης, Παταργιάς, Μπήτα αλληλοκοιταζότουσαν και δεν ήξεραν πώς να τον αντιμετωπίσουν. Ειδικά όταν τους είπε κατάμουτρα για τις ενστάσεις που θα κάνει η αντίδρασή τους φανέρωσε ότι πράγματι κάτι θέλουν να κρύψουν στον προυπολογισμό. Το δεύτερο είναι η αμήχανη στάση των δύο υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας που για πρώτη φορά είχαν απέναντί τους έναν που γνωρίζει τα οικονομικά. Νομίζω ότι μπήκαμε στον αστερισμό Σκούφια και δεν θα πλήξουμε. Δεν νομίζω ότι η δημοτική παράγκα δεν θα μπορέσει εύκολα να συνεχίσει το στημένο παιχνίδι της. Το μπαλάκι είναι σε εμάς πλέον και πρέπει να τον στηρίξουμε μπας και με δούμε λίγο φώς στο τόπο μας.
ΠΤΚ

Ανώνυμος είπε...

Απλα ο Τριανταφυλλης και η Μπεζατη προσπαθουν να περισωθουν απο το ναυαγιο του ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ; ΣΥΚΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι,τι συμφωνία
είχε γίνει στη βίλα του
βασιλιά της μπατονέτας
και γιατί τα σπάσανε τοτε.Το δε βρισϊδι πήγαινε και ερχόταν από τον Αγνανταιο.

Ανώνυμος είπε...

οι συλογοι του δημου μας που ειναι?τηρουν σιγη υχθιος!!!γιατι δεν παιρνουν θεση για τις αυξησεις; μηπως φοβανται μην τους κοψει την εποχορηγηση ο δημαρχος;θα περιμενα να παροθν πρωτοβουλια!!!

Ανώνυμος είπε...

Δέν πειράζει που τον έβριζες μητσάρα την προηγούμενη φορά περασαν 5 χρονια ....παραγραφή...σβου όλα. Ξεχνάς ρε σουργελο ναι Δημήτρη σούργελο θα σε λέω και θα έρθω και κατάφατσα στον καφενε σε περιμένω να το ξαναπώ. Ντρέπομαι που σε ψήφισα...!!!
Αμα ήξερα έτσι θα έριχνα κατ ευθείαν Συκιώτη ρε μήτσο. Τόσα έταξε προεκλογικά και θα είχα και απ ευθείας τη σύνδεση. Τι να πώ ? Ξεχνάς πως σε άδειασε την προηγούμενη φορά? Τωρα σίγουρα θα τον δέσεις καλύτερα τον γάιδαρο. Εσύ δεν έλεγες για τον Παταργιά στη Τούλα? Θυμάσαι πως τον χαρακτριζες? Αλλιως θα πήγαινες παρέα απο πρίν. Τώρα πως το αντεχεις αυτό? Εισαι λίγδας. Ούστ Κοπριά!!! (Και Παρακαλώ και τον μπλόγκερ να μην σβήσει την ανάρτηση διοτι τα λέω είδη και στην πιάτσα). Αυτό παραπάει μητσάρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ουστ ρε κομπλεξάρες,σας φταίει ο Παπαναγιώτου και στις εκλογές ψηφίζατε με το κολαράκι σας Σικιώτη.
Τώρα σας φταίει ο Μήτσος , σας αρέσει ρε μπαγάσηδες το μπάχαλο.
Συνεχίστε, σας βλέπουν και άλλοι και θα ακούνε Καμένα Βουρλα και θα έρχονται εδώ μόνο για να αφοδεύσουν,που να βγούνε έξω να σας δούνε να τσακώνεστε και να βρίζεστε;
Ρε ένα ΙΕΚάκι σας έκαναν και δεν το στηρίξατε πήρατε πίσω τα παιδιά σας.
Μια ομάδα ποδοσφαίρου δεν είστε ικανοί να στηρίξετε.
Σας φταίει ο Μήτσος λοιπόν; Ορμάτε λάϊα σιούτα.

Κριτων είπε...

Μην γίνεστε παιδιά.Κριτική πρέπει να γίνεται σε θέματα,όχι σε άτομα.
Αν δηλ ο Δήμος είχε δυνατότητες και εναλλακτική
να μην βάλει τις αυξήσεις.Η χρονική προτίμηση αλλαγής πολιτικής συμπόρευσης είναι σχέση αμφίδρομη.
Επηρεάζει εξίσου και τα δύο μέρη.
Φυσικά η ιδεολογική συνέπεια είναι ανασταλτικός παραγοντας
για τέτοιου είδους φαινόμενα.
Επειδή όμως ο σκοπός αγιάζει την...ηθική τότε δικαίως η αγανάκτηση από πλευράς
εξαπατηθέντων.
Ομως ο Δήμος θα λειτουργήσει και την
επόμενη ημερα,άσχετα αν
η απέχθεια είναι διάχυτη.
Δυστυχώς τα Καμένα βούρλα δεν είναι σε θέση,να επιβάλουν ως πόλη και κέντρο μια
πολιτική κανονικοτητα με κύριο γνώρισμα την
συνεπεια.
Το έλλειμμα αυτό φέρνει
ανισσοροπια σε όλα τα κοινά ζητηματα,στο βαθμό που αυτά "περνούν"στους "έξω"ως δομική αδυναμία.

ΥΓ."έξω",δεν εννοώ την
γεωγραφία αλλά την διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τον τουρισμό.





Ανώνυμος είπε...

Καταντια

Ανώνυμος είπε...

Για Τι ρε άνθρωπε Δηλαδή πρέπει να συγχωνευτει με τον συκιωτη για να προσφέρει ο Μητσάρας? Πρέπει να πάρει θέση? Μισθό? Αλλιώς από τη θέση που ήταν τι το εμπόδιζε να καταθέτει τις σκέψεις τις προτάσεις τα οράματα του. Δηλαδή οι υπόλοιποι σύμβουλοι δεν θέλουν το καλό του δήμου? Ποιος σου είπε ότι φταίει ο Μήτσος ? Το κόμπλεξ του εμφανίζει τελικά ο ίδιος γιατί? Ας μας το πει ο ίδιος. Απερίσκεπτη ενέργεια...ίσα ίσα βοηθάει κ τον γιατρό να ξέφυγε κ άλλο. Με τον Παταργια πως θα συνυπάρξει? Κλέφτη κ λαμόγιο τον έλεγε. Γιατε ρε φίλε δεν μπορούσε να στηρίζει τον δήμαρχο κ τις αποφάσεις του από τη θέση που ήταν? Αλλά μας έφαγαν τα θεαθήναι κ η προβολή Όχι Η δουλ8κ Η ανιδιοτελής προσφορά..γι αυτό πάμε πίσω

Ανώνυμος είπε...

Ο συκιωτης Τελικά συνεχίζει να βραβεύει την ασυνέπεια κ τον τυχοδιωκτισμό. Κρίμα για μας που πληρώναμε..!!!

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ στο παραμύθι κάνει την εμφάνιση του πάλι ο Μακρυνίτσας που είναι όλα μπαχαλο πάλι και γίνεται σωτήρας όπως παντα. Άντε ρε λαμόγια μην παίζετε με την νοημοσύνη του κόσμου. Σεβαστείτε λίγο τους προγόνους σας

Ανώνυμος είπε...

Καλά έλεγε ο φαρμακοποιός οτι 2 άτομα χρειάζονται στη δημαρχία να στρώσουν όλα.

ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ .
AN O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΈΚΑΝΕ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ;
ΤΕΛΙΚΆ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΧΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ;

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ KAI ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΄;

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος τρεμει τον Τριανταφύλλη και την Μπεζατη και τον Κριτσοβα , και αλλους δυσαρεστημενους

Ανώνυμος είπε...

Κεντρο Υγειας.
Εργο κεντρικης Διοικησης. Υπουργειο Υγειας.
Σε δηλώσεις του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό(FM1), δήλωσε ότι ήδη
ξεκίνησαν εργασίες στο Κέντρο Υγείας,   ενώ συμπλήρωσε
ότι θα γίνει καιγ ελικοδρόμιο
προς εξυπηρέτηση σχετικών έκτακτων περιστατικών.

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων θα διαθέτει σταθμό ΕΚΑΒ ενώ στο επόμενο διάστημα λίγων μηνών
θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και στόχος είναι το καλοκαίρι 2020
να είναι σε πλήρη λειτουργία.

Ανώνυμος είπε...

Για θυμηθουμε τις ημςρομηνιες που ειχε υποσχεθει ο πολιτικαντης. 2018, 2019 ,2020 ..

Ανώνυμος είπε...

-26/11/2019 ψηφίζω στην Οικονομική Επιτροπή την αύξηση των Δ.Τ.
-10/12/2019 ψηφίζω στο Δ.Σ. την αύξηση των Δ.Τ.
-28/01/2020 ψηφίζω στην Οικονομική Επιτροπή την αύξηση των Δ.Τ.
.
.
.
04/02/2020 ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ στο Δ.Σ. την αύξηση των Δ.Τ.

Ποιος είμαι???

Ο λαϊκισμός και ο φιλοτομαρισμός σ' αυτόν τον τόπο καλά κρατεί!

Ανώνυμος είπε...

προτού προτρέξεις να κακολογήσεις τον 1ο σε σταυρούς, πάμε να δούμε τα περί λαϊκισμού που λες σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό.
1. ποιος έταξε θέση στο βούλγαρη και τον άδειασε?
2. ποιος έκραζε προτού αναλάβει καν το 14 το τετριμίδα?
3. το έργο του σε σχέση με το τετριμίδα πιάνει το 10%?
4. ποιος είπε σε 2 ειδ.συνεργάτες να συμφωνήσουν μεταξύ τους ποιος θα σταματήσει να δουλεύει?
5. ποιος ανακαίνισε το γραφείο του?
6. ποιος ήθελε καινούριο volgswagen για το δήμο?
7. ποιος θέλει καινούριο απορριματοφόρο ενώ επί 5 χρόνια είναι αδρανοποιημένο το όχημα μεταφόρτωσης?
8. ποιος σκέφτεται να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή απορριμάτων?
9. τι ακριβώς καλύτερο θα σου προσφέρει για να ζητάει 64% αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος των κατοικιών?
μη προκαλείς λοιπόν γιατί θα γραφτούν άλλα 150 τέτοια...

Ανώνυμος είπε...

Ένας αχταρμας προσωπικών απαιτήσεων
αναλόγως με το εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν.Απο αυτή την
νοσηρότητα τρεις είναι οι σημαντικοι που διαφέρουν.
Ο Μακρινίτσας,ο οποίος
έχει τα εξής γνωρισματα:Ήθος,γνώσεις ψηφους,ακτιβιστής,με
σοσιαλιστικη παιδεία.
Ο Σκούφιας ο οποίος έχει ηθος,οικονομικες γνωσεις,αγωνιστικότητα,
πρωην σοσιαλιστής
νυν φιλελευθερος.
Ο Δήμαρχος πείρα,έμφυτη ικανότητα επιβίωσης,αρριβίστας ολκής,δεξιός όχι φιλελεύθερος.
Αυτοί οι τρεις θα παίξουν στην επόμενη
εκλογή.
Οι υπόλοιποι όλοι είναι
πραιτωριανοί,μάχιμοι για το κόκκαλο.
Εσείς δώστε τα δικά σας
προγνωστικά.

Ανώνυμος είπε...

κρίτωνα η ουσία ενδιαφέρει το κόσμο, όχι η εκλογή....

Ανώνυμος είπε...

kriton mipos katalaves an den ekane kolotoumpa autos pou adeiastike sti vila tou maki to 2014, h apofasi afksisis telon de tha pernage???

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκούφιας φιλελεύθερος;;;;;;;
αχαχαχαχαχαχαχαχαχα
το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Ο Σκούφιας είναι πιο κομμουνιστής από τον Ηλιοπουλο!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 6:57 ανώνυμο υπερασπιστή του χίλιαρχου...
Σχετικά με το κατεβατό του "κατηγορώ" που μας έγραψες...
Πες μας λίγο...
Ο χίλιαρχος (με την φιλενάδα του που τακιμιάσανε) τα προηγούμενα 5 έτη που βρίσκονταν? Μήπως διοικούσαν άλλο δήμο και δεν το μάθαμε???
Άιντε κάνε μας τη χάρη. Ζαβό

Unknown είπε...

δεν υπερασπίστηκε κανείς το χίλιαρχο που λές... στηλίτευσε αυτόν που προχτές πήγε να το παίξει και θιγμένος, αφού το προκάλεσε ο ίδιος..ο εντολέας σου τη λέξη αυτοκριτική την έμαθε ποτέ. μη προκαλέιτε....

Ανώνυμος είπε...

Οι αλλάζουμε ΜΑΖΙ
Τόκλεισαν το μαγαζί
Το αγόρασε ο γιατρός
Για νσ γίνει δυνστός
Το κόμμα του να μεγαλώσει
Κι άλλους φόρους να μας χώσει
Μητσάρα απο αρχηγός
Εγινες πάλι λαγός
Γισ να πετύχεις τους σκοπούς σου
Έκαψες τους χωριανούς σου
Που είσαι Ντάνο γιά να δείς
Το παιδί της αλλαγής

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, ο Παπαναγιώτου δλδ έπαιξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου σε μια στιγμή που ο δήμαρχος αισθάνθηκε στριμωγμένος. Και δεν το έκανε με σκοπό την σωτηρία του δήμου, το έκανε για να φορτωθούν υπέρογκα δημοτικά τέλη στις πλάτες των δημοτών. Αξιος. .

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια έκανε με τον Τετρι για την ονομασία και για τα λύματα.Οταν τον πήγαν στο δικαστήριο ρώτησε ο πρόεδρος τους ενόρκους
ένοχος ή βλαξ;Η απάντηση ήταν ομόφωνη,
Βλαξ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
απο αταιριαστοι εγιναν Α-ΤΑΙΡΙ-ΑΣΤΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Για ένα καρφί χάθηκε το πέταλο
Για ένα πέταλο χάθηκε το άλογο
Για ένα άλογο χάθηκε ο καβαλάρης
Για έναν καβαλάρη χάθηκε η μάχη
Για μια μάχη χάθηκε το βασίλειο.

Για μια φιλοδοξια ,μια γυναικα καιένα εγωισμο χαθηκε ο Δημος

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος στο camino
μετά το Δ.Σ.ευχηθηκε
στα στελεχη την ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΚΡΥΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΥΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε μασκοφόρε που τώρα γράφεις με κεφαλαία για να πείσεις ότι είσαι υποστηρικτής του...εαυτούλη σου,συνέχισε να μας διασκεδάζεις. Όταν έπαιρνες τους παχυλούς μισθούς έκανες καμιά φιλανθρωπία? Τώρα που εξακολουθείΣ να είσαι βολεμένος με τη συνταξάρα σου,που για να την παίρνουν κάποιοι σαν εσένα,οι πολλοί παίρνουν τα ψιχουλάκια, δίνεις βοήθεια σε κανέναν αδύναμο? Αηδία προκαλείς από το ίδρωμα στον καναπέ σου.

Ανώνυμος είπε...

η όξυνση στο δσ ΔΕΝ προκλήθηκε από το κο σκούφια. δείτε καλά το βίντεο. επιπλέον εκτός από 2-3 συμβούλους, κανείς άλλος δεν υπερασπίστηκε αυτόν που προκάλεσε την ένταση.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς στο Μώλο έχουμε ήδη τον επόμενο Δήμαρχο για να σας στρώσει όλους. Νοικοκύρης με οικονομική άνεση και λαϊκό προφίλ. Δεν σύρθηκε με τον Συκιώτη, δεν έχει ανάγκη από έσοδα, μιλάει μόνο όταν χρειάζεται, έχει φανατικούς υποστηριχτές που αναγνωρίζουν την αξία του και προπάντων είναι έντιμος και ευθύς.

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:41
Ξεχνάς τον δυνατό του Μώλου. Χωρίς να είναι κοντά στην ομάδα διοίκησης μας απέδειξε ότι έχει τα @@@@@@@@ να ηγηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Μωλιωτης έντιμος και ευθύς σε σχέση με τα Καμένα Βούρλα δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω.Το δίπολο
Καμενα-Αγιος δυτικά έχει μόνο το ρεγκινι σταθερο,οι υπόλοιποι
πάντοτε θα είναι ασταθείς και ύπουλοι.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας λες και κανά χαρακτηριστικό ακόμη να δεις ότι μόνος σου θα αναιρέσεις τα προηγούμενα που μας αραδιάζεις?

Ανώνυμος είπε...

Ας ηγηθεί στους όμοιούς του. Υπάρχουν αρκετοί στη γειτονιά σας. Να ξαναπάρει το ποσοστό που σας αντιστοιχεί και να σας εκπροσωπεί στις ενστάσεις και στο γκρέμισμα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά! Ειδικά οι Μωλιώτες που συνεχίζουν το έργο του Εφιάλτη.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι βρε παιδια ο Μωλιωτης υπεανω του χαμηλου Συκιωτη ;

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοείς αυτόν που φανταζομαι, πες του να ετοιμάζεται και να έρθει με την όπισθεν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ. ΑΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΠΡΏΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ.

ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΑΝΤΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.
ΠΡΟΤΑΣΗ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ .
ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ,ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ .
ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Φαρμακοποιός συντοπίτη....

Ανώνυμος είπε...

καποιος του αρεσει η οπισθεν , αυτο γραφει συνεχεια ,οταν τον ζορίζουν πολύ ...γιαυτο παει πρός τα πίσω ο Δημος , αντι να πηγαινει μπροστα ,κανονικά , φυσιολογικά ;

Ανώνυμος είπε...

Όπισθεν! Πάμε όλες μαζί! Ζήτω τα πισωγυρίσματα! Βάλτε και το τρενάκι να κάνει το γύρο του δήμου! Να δω ποιος θα κάνει τη μηχανή!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα ααααααχχχχ.... Πολύ κοινωνικός κι ανοιχτοχερης! Ζήτω η τρέλλλλλλλλα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ;
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ;
ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ; ΠΟΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ;

10 Φεβρουαριου .
Ετήσια Έκθεση Πεπραγµένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2019 ∆ήµου Καµένων
Βούρλων.

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ;
1.ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΙΟ
2.ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
3.ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ; ΠΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ , ΠΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2020;
4. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019 ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2020 ;

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά κοινωνική είναι με γνώσεις κ σε όλα μέσα.. κοινωνική δράση κ συμμετοχή σε περιφερειακές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι το κορίτσι. Αλλά μάλλον ξεχάσατε τους άλλους φαρμακοποιούς...

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί να μην είναι επλεκόμενος με τους τσωμοβουλγαραίους κι εμείς εδώ είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παρμενίων είπε: «εγώ, αν ήμουν ο Αλέξανδρος, θα δωροδοκούμουν», ο Αλέξανδρος του απάντησε: «και εγώ, αν ήμουν ο Παρμενίων»

Πλούταρχος, Αλέξανδρος

Άκους Παρμενιωνα ;

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε πλάκα μας κάνετε? Τι δεν σύρθηκε με τον συκιωτη Η μάνα της δεν ήταν υποψήφια στον συνδυασμό? Η αδερφή της δεν δούλευε στον Δήμο? Αφήστε το κορίτσι στην ησυχία του......άλλος είναι ο εκλεκτός.

Ανώνυμος είπε...

Καθαρός?

Ανώνυμος είπε...

Υδατοδρομια ομιλια στη βουλη .
Ωχ ωχ

https://m.youtube.com/watch?v=01OMwquB3TQ

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...


Γιατί ψηφίζουμε ημιμαθείς πολιτικούς; Τι κάνει τελικά έναν ή μία ψηφοφόρο να επιλέγει να εκπροσωπείται –και όχι μόνο στη Βουλή,


ρίξτε μια ματιά στα δημοτικά συμβούλια


ή στον Λευκό Οίκο– από κάποιον αμφισβητούμενης ικανότητας πολιτευτή;


Γιατί συχνά μας αρκεί μόνο η ιδιότητα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας;


Ο δημοσιογραφικός σχολιασμός της ηλιθιότητας, της πολιτικής έστω, ενέχει τον κίνδυνο να σε καταστήσει αντιπαθή:


σε κάνει να φαντάζεις αφ’ υψηλού (ενώ δεν είσαι), επιδεικνύοντας αυστηρότητα απέναντι σε ευρύ φάσμα κόσμου.


Οχι μόνον απέναντι σε αυτούς που μεσουρανούν εντός, εκτός και επί τα αυτά της πολιτικής, υποτιμώντας το IQ σου, αλλά και όλους όσοι ψήφισαν τα πολιτικά αυτά αστέρια.



Πάρτε για παράδειγμα (ως πιο πρόσφατο, όχι ως πιο σημαντικό) την ομιλία της γαλάζιας βουλευτού , για το ζήτημα των υδατοδρομίων – η ίδια νόμιζε μάλλον ότι πρόκειται για αγώνες και επέμενε η δόλια στη γενική «υδατοδρομιών».




Οι κοινωνικές επιστήμες επιμένουν ότι μπροστά στην κάλπη μετράει διπλά και τρίδιπλα η ιδιότητα του προσώπου της διπλανής πόρτας. Αυτή είναι που έχει τη δύναμη να εκτοξεύσει τη δημοφιλία ενός πολιτικού.


Δεν μας νοιάζει αν κάποιος είναι κοσμοπολίτης και έμπειρος, δεν μας κόφτει πόσα βιβλία έχει καταπιεί και πόσο συνεπής είναι.


Αν μοιάζει κιμπάρης και φαντασιωσικά μας ενδιαφέρει να συγχρωτιστούμε μαζί του, όλα καλά.


Στο σημείο αυτό, τις διεργασίες στο μυαλό του ψηφοφόρου έρχεται εν πολλοίς να ερμηνεύσει – διασταλτικά – και ο «νόμος του Πάρκινσον».


Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο και προσπάθεια επικεντρωμένοι σε κάτι τετριμμένο που κατανοούν, παρά σε κάτι περίπλοκο που δεν αντιλαμβάνονται. Το πρώτο προσφέρει άλλωστε πολύ περισσότερες δυνατότητες για εξουσία και επιρροή.



Ο Guardian, σε παλαιότερο κείμενο του, θυμίζει και το βαρύ πυροβολικό του στρατού των (πολιτικά) ηλιθίων, «το σύνδρομο Dunning-Kruger»:


οι λιγότερο ευφυείς άνθρωποι έχουν συνήθως απίστευτη αυτοπεποίθηση.


Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι, αντιθέτως, αμφιβάλλουν συχνά, κλονίζονται πιο εύκολα από βεβαιότητες που τους περιβάλλουν, διερωτώνται και αναζητούν.


Η αυτοπεποίθησή τους δεν είναι πάντα δεδομένη. Επιπλέον, αυτοαξιολογούνται. Καταφεύγουν δηλαδή σε μια πολύτιμη μεταγνωστική δεξιότητα, η οποία όμως απαιτεί νοημοσύνη!


Υπάρχουν πρόσωπα που δεν διαθέτουν τη δεξιότητα της αυτοαξιολόγησης, δεν θεωρούν τον εαυτό τους προβληματικό, γελοίο ή αδαή, γιατί τεχνικά δεν έχουν τη νοητική δυνατότητα να το πράξουν.

περιπλοκότητα του δημόσιου βίου.


Τα σημαντικά θέματα είναι «βαριά», ποιος μη γνώστης μπορεί να παρακολουθήσει εύκολα μια συζήτηση για τη διαχείριση των 


Και ο κόσμος αποξενώνεται, όταν δεν κατανοεί.


Αν ένα φρέσκο πρόσωπο λέει με αυτοπεποίθηση ότι υπάρχει λύση, υποσχόμενο να εξαφανίσει τις δυσνόητες κηλίδες, αν πουλάει αυταπάτες, θα εμφανιστεί περισσότερο ελκυστικό.....

θα είχαν όμως τη δυνατότητα να ξεπαστρέψουν φωτοστέφανα καθαρόαιμων πολιτικών βλακών.


Την ενορχηστρωμένη παραπλάνηση, σε μεγάλο βαθμό και την κακή ποιότητα του δημόσιου βίου. Τείνουμε να γελάμε με τα viral video και τις εξωφρενικές ατάκες, ξεχνώντας τη διαπίστωση επιφανών δοκιμιογράφων ότι «ο ηλίθιος είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος ανθρώπου». Ο πολιτικά ηλίθιος να δείτε…

Κάτι πρέπει να σας θυμίζει αυτό...


Ανώνυμος είπε...

Επιχορηγηση 50000 στο Δημο απο υπουργειο εσωτερικων και Σταικουρα και ΝΔ
Το ερωτημα τι θα κανετε αυτα τα χρηματα ;
Σε συλλογους ;
Σε λειτουργιες του Δημου ;
Καπου αλλου ;

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Εσωτερικών µε απόφαση του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου
ικανοποίησε το αίτηµα µικρών πληθυσµιακά ∆ήµων οι οποίοι, αν και διαθέτουν
πενιχρά µέσα και είναι υποστελεχωµένοι, προσπαθούν και επιτυγχάνουν να
ασκούν αποτελεσµατικά τις αρµοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί από την
κυβέρνηση αλλά κυρίως να ανταπεξέλθουν στην ικανοποίηση των αναγκών των
πολιτών – δηµοτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ∆ήµος Καµένων Βούρλων επιχορηγήθηκε µε το ποσό των
50.000€ για κάλυψη επιτακτικών αναγκών και για άλλη µία φορά θα ήθελε να
ευχαριστήσει θερµά το συµπατριώτη µας Βουλευτή Φθιώτιδας και Υπουργό
Οικονοµικών κ Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη
Θεοδωρικάκο, οι οποίοι πάντα στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες µας.
Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Ο ψεύτης λέει αλήθειες μόνο από συμφέρον "

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ κυβερνηση. Βιολογικοι .
Για να μην σας πουνε στο Δημο οτι αυτοι τα εκαναν ολα .
Υπό τη προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Αραβώση
πραγματοποιήθηκε η ισυνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης για το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πλήρη απαρτία, παρουσία στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείο (ΕΚΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κα Νίκη Δανδόλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο κ. Πάνος Μαΐστρος ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Μαρινάκης ως εκπρόσωπος της ΕΔΕΥΑ, εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς επίσης και στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ ΥΠΕΠΕΡΑΑ, της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΕΝ και της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των παριστάμενων μελών και δρομολογήθηκαν διαδικασίες επικαιροποίησης του Εθνικού Σχεδίου Λυμάτων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι στόχοι της τρέχουσας και της νέας προγραμματικής περιόδου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ωρίμανση και την υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, θέματα ιδιωτικών συνδέσεων και επιλεξιμότητας του κόστους των εξωτερικών διακλαδώσεων, θέματα προβληματικών υποδομών σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης, αδυναμίες ορθής λειτουργίας σε μικρούς Δήμους και τέλος θέματα διαχείρισης ιλύος και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων. Συζητήθηκε επίσης, το ενδεχόμενο ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο έργων εξοικονόμησης νερού και αφαλατώσεων.

Τέλος, συζητήθηκε η έως τώρα πορεία εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Λυμάτων, και κρίθηκε αναγκαία η υιοθέτηση ενός συνόλου ενεργειών για την επιτάχυνσή του.

Ο κ. Αραβώσης δήλωσε ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των περιοχών με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, μέχρι το τέλος του 2022, και στην νέα προγραμματική περίοδο (έως 2027) να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα, στο σύνολο της χώρας

Ανώνυμος είπε...


Ελαια. Γιατι καποιοι δημοι φροντιζουν για τους δημοτες και την αναπτυξη της περιοχης τους και υπιστηριζουν με δρασεις τα αγροτικα προιοντα τους .
ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ . ΜΗΔΕΝ.
.....
Η βράβευση του Δήμου Αγρινίου στη Ρώμη για
τα “Ελαία”
Παρουσία στελεχών του Υπουργείου Γεωργίας της Ιταλίας και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας βραβεύτηκε ο Δήμος Αγρινίου για το έργο που
  επιτελεί μέσω των εκδηλώσεων  “Ελαία” σε  ειδική εκδήλωση στη Ρώμη.
Το διεθνές βραβείο Ranieri Filo dellaTorre παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  από την πρόεδρο του  Συνεταιρισμού Γυναικών Ελαιολάδου ‘Pandolea’  κ Loriana Abbruzzetti για τη συμβολή και την προσφορά  του Δήμου Αγρινίου στη μετάδοση της τεχνογνωσίας και του καθοριστικού ρόλου  της καλλιέργειας της ελιάς.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχαρίστησε για την τιμή και αναφέρθηκε στην προσπάθεια  που καταβάλλει ο Δήμος για την ενημέρωση αλλά και την ανάδειξη του εκλεκτού προϊόντος:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Αγρίνιο το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως τιμώμενη πόλη της διοργάνωσης.
Με ξεχωριστή χαρά  παραλαμβάνω το  διεθνές βραβείο στο όνομα ενός σπουδαίου Ιταλού, του οποίου η σοφία, η αποφασιστικότητα και το πάθος  παραμένουν διαχρονικά σύμβολα όλων αυτών που πρεσβεύουν την αξία της καλλιέργειας της ελιάς. 
Στον Δήμο Αγρινίου κάναμε την ελιά πρωταγωνιστή μιας σειράς εκδηλώσεων με τον όρο «ἐλαία». 
Διοργανώσαμε  επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση, την προβολή και την προώθηση των προϊόντων της ελιάς.
Στόχος μας η διασύνδεσή της, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό.
Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου στον Δήμο Αγρινίου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, για το σπουδαίο έργο τους.
Έχουμε ανάγκη από εμπνευσμένους και δημιουργικούς ανθρώπους. Το βραβείο αντανακλά στην    προσπάθεια  που κάνουν για την ανάδειξη του εκλεκτού προϊόντος μας».
Ο Γιώργος Παπαναστασίου προσέφερε στην κ Loriana Abbruzzetti αντίγραφο του έργου του Αγρινιώτη ζωγράφου Χρήστου Γαρουφαλή "κλαδάκι ελιάς" και παρέλαβε  έργο της υδατογράφου Luisa Grifoni della Valle που απεικονίζει έναν ελαιώνα της Τοσκάνης.
Η κ. Αbbruzzetti ευχαρίστησε την ελληνική αποστολή και επαίνεσε τον Δήμο Αγρινίου  για τη συνολική προσπάθεια και τις δράσεις που υλοποιεί για την προώθηση της τοπικής οικονομίας μέσω της προβολής της καλλιέργειας της ελιάς.
Αναφέρθηκε στην καλή σχέση  με τα επιστημονικά στελέχη του Δήμου αλλά  και την μελλοντική συνεργασία.   Παρόντες στην εκδήλωση o Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Φλώρος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ατωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής  ο οποίος  αναγνώρισε τις προσπάθειες του Δήμου  και των υπηρεσιών του αφενός μεν στην ενημέρωση των παραγωγών ελιάς και ελαιολάδου στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και επεξεργασίας αλλά και στη διεθνοποίηση της ποιότητας του εξαιρετικούς προϊόντος που παράγεται στην περιοχή μας.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ο οποίος και εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση βράβευσης από την διευθύντρια του εργοστασίου επεξεργασίας ελαιών κα. Ακριβή Κούκη, αφού συνεχάρη θερμά τον Δήμαρχο και όλα τα στελέχη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το εξαιρετικό έργο τους «ελαία», επεσήμανε ότι ο θεσμός αποκτά πλέον τη διάσταση που αρμόζει στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία, γεγονός που «μας υποχρεώνει όλους να εργαστούμε ακόμη πιο συστηματικά και συντονισμένα, ώστε η ιερή ελιά να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για τον πολιτισμό και την οικονομία που θέλουμε και που μας αξίζει».
Τιμητικό βραβείο αποδόθηκε στην κ. Μαγδαληνή Ράππου.

Ανώνυμος είπε...

Τοπικά  Αταλάντη:
Με επιτυχία η ημερίδα του Δήμου Λοκρών για την ελιά (ΦΩΤΟ)

ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ . ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ;
.....

Αταλάντη: Με επιτυχία η ημερίδα του Δήμου Λοκρών για την ελιά (ΦΩΤΟ)

Φεβ 24, 2020



Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Λοκρών με την πανεπιστημιακή κοινότητα, για τη διάχυση της γνώσης στην κοινωνία και την ενημέρωση των καλλιεργητών της ελιάς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00, στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης ημερίδα με θέμα «Η καλλιέργεια της ελιάς στη σύγχρονη εποχή και οι προοπτικές της στις αγορές».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών για τις εξελίξεις στον τομέα της ελαιοκομίας, όπως επίσης και οι δυνατότητες που υπάρχουν για την προστασία από τους εχθρούς και τις ασθένειες της περιοχής.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ. Στο χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα αυτής της καλλιέργειας μέσα από την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και φυσικά στις συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ των παραγωγών και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Για μια καλύτερη οργάνωση των παραγωγών, η οποία μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα από το χωράφι μέχρι το ράφι, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο χαιρετισμός του κ. Κώστα Αποστολοπούλου, Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ομάδων παραγωγών και στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

 

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στην προστασία της ελιάς, εστιάζοντας στην πρόληψη και στην καταπολέμηση των ασθενειών του φυτού. Ειδική αναφορά έκανε στην καταπολέμηση του βερτιτσίλιου, όπου σύγχρονες εφαρμογές και έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας έδειξαν ότι η δύσκολη αυτή ασθένεια μπορεί να καταπολεμηθεί. Παράλληλα, επέστησε την προσοχή στους παραγωγούς για τον κίνδυνο της εισαγωγής της ασθένειας Xylella fastidiosa από τη γειτονική Ιταλία, η οποία έχει αφανίσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ελιάς. Για το δύσκολο θέμα της καταπολέμησης του δάκου, όπως και άλλων εντόμων, μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας, κ. Διονύσης Περδίκης. Παρουσίασε νέες τεχνολογίες, καθώς και τον τρόπο αξιοποίησής τους μέσα από την ευφυή γεωργία, με τη χρήση ηλεκτρονικών και ψηφιακών συστημάτων στην καλλιέργεια της ελιάς. Τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε ο κ. Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος και εκδότης του περιοδικού «Ελιά και ελαιόλαδο». Ο κ. Ζαμπούνης αναφέρθηκε στα προβλήματα της εμπορίας της βρώσιμης ελιάς όπως επίσης και του ελαιόλαδου. Η αναγκαιότητα της πιστοποίησης των προϊόντων της ελιάς και η διακίνησής τους, όπως δήλωσε ο ίδιος, μέσα από σύγχρονα ισχυρά σχήματα, αποτελούν διέξοδο στο δύσκολο θέμα της εμπορίας.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τοποθετήσεις και ερωτήσεις γεωπόνων και αγροτών πάνω σε τεχνικά, εμπορικά, και πολιτικά ζητήματα της ελιάς. Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν ήταν οι ελληνοποιήσεις προϊόντων ελιάς από Τρίτες χώρες και η αδυναμία αντιμετώπισης τους, όπως επίσης και τεχνικά ζητήματα πάνω στο θέμα της καλλιέργειας και της προστασίας της.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Λοκρών, γεωπόνοι και πολλοί ελαιοπαραγωγοί. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Σάρρος δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα.