12 Φεβρουαρίου 2020

Ξανά...ξεκινάει η ανακύκλωση στο Δήμο μας ….

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την προηγούμενη φορά που είχε … ξαναξεκινήσει ήταν Ιανουάριος του 2011 … (click εδώ να το δείτε)

Μπράβο σας που ξαναξεκινάτε αυτό που είχατε διακόψει κύριε Δήμαρχε και λοιποί αρμόδιοι …

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων ξεκινά δυνατά την Ανακύκλωση!

February 12, 2020 Δήμος
Με μία συμβολική κίνηση να δείξει την “πράσινη” κατεύθυνση του, ο Δήμος Καμένων Βούρλων ενημερώνει για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που θέτει σε εφαρμογή.

Η σπουδαιότητα της ανακύκλωσης είναι δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι δημότες.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Συκιώτης δήλωσε στο www.fonografos.net
ότι πλέον ο Δήμος Καμένων Βούρλων
ξεκινά ουσιαστικά
την εφαρμογή της Ανακύκλωσης
και ζητά από όλους τους δημότες να συμπράξουν θετικά ώστε ο Δήμος να καταστεί πρότυπο, με περιβαλλοντική ευαισθησία για το καλό όλων, για να ζουν σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων ξεκινά δυνατά την Ανακύκλωση!

February 12, 2020 Δήμος
Με μία συμβολική κίνηση να δείξει την “πράσινη” κατεύθυνση του, ο Δήμος Καμένων Βούρλων ενημερώνει για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που θέτει σε εφαρμογή.

Η σπουδαιότητα της ανακύκλωσης είναι δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι δημότες.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Συκιώτης δήλωσε στο www.fonografos.net
ότι πλέον ο Δήμος Καμένων Βούρλων
ξεκινά ουσιαστικά
την εφαρμογή της Ανακύκλωσης
και ζητά από όλους τους δημότες να συμπράξουν θετικά ώστε ο Δήμος να καταστεί πρότυπο, με περιβαλλοντική ευαισθησία για το καλό όλων, για να ζουν σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον
..........

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ανακυκλωση .ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΕΧΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ;
Θεωρητικα πολυ σωστο για την ανακυκλωση.
Πολλα τα ερωτηματικα ομως ...

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινα ουσιαστικα τωρα ; επι Τεριμμιδα δεν ειχε ξεκινησει και σταματωσε επι Συκιωτη ; απο 2014 - 2020 ;
Αυτα δεν ελεγε σε καθε συμβουλιο
ο Φλωρακης και τον χλευαζε ο ξερολας ;

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ανακυκλωση.
Ποια εταιρεια εχει αναλαβει το εργο ;
Απο ποτε εχει πληρη εφαρμογη;
Δρομολογια ανα δημοτικη ενοτητα ημερες και ωρες συλλογης
ΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ;
Ποιος ειναι υπευθυνος απο το. Δημο για το θεμα ανακυκλωσης ;
Ενημερωση των δημοτων
Εκπαιδευση των δημοτων
Ποιο το οικονομικο οφελος του Δημου απο την πωληση διαθεση των προς ανακυκλωση υλικων ;
Εχει γινει διαγωνισμος αναθεσης ;
Εχουμε πρασινα σημεια επεξεργασιας υλικων ( χαλικια.,σιδερα, ξυλεια, πλαστικα κλπ );
Ειδικα μετρα προστασιας για κλοπες υλικων ανακυκλωσης π.χ ηλεκτρονικα υλικα ( πλυντηρια ,κουζινες ,Υπολογιστες ,εκτυπωτες )
Επιδοτησεις ,ειδικα πιλοτικα προγραμματα απο κεντρικη διοικηση, ( δειτε δηλωσεις υπουργειου Εσωτερικων)

Στο επομενο δημοτικο συμβουλιο ,παρουσιαστε το πληρες στρατηγικο και επιχειρησιακο σχεδιασμο σας για την ανακυκλωση. Εσοδα - εξοδα ,χρονοδιαγραμματα ,υπευθυνους , πόρους υλοποιησης , ημερομηνια εναρξης και πληρους λειτουργιας και καθημερινης χρησης απο τους δημοτες .

Ανώνυμος είπε...

να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι

Ρε μας δουλεύετε? Εσείς σταματήσατε την ανακύκλωση αμέσως μόλις αναλάβατε εδώ και χρόνια.
Και τώρα θριαμβολογείτε ότι την ξεκινάτε και μάλιστα ουσιαστικά?

Κανονικά το φυλλάδιο θα έπρεπε να λέει συγνώμη που την είχαμε σταματήσει, θα προσπαθήσουμε τώρα να επανορθώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.lamiareport.gr/index.php/kosmos/item/147202-aftoi-pou-nomizoun-oti-ta-kseroun-ola-telika-den-kseroun-tipota-leei-panepistimiaki-erevna



Τι μου θυμίζει το άρθρο? μα φυσικά τον παντογνώστη στα όρια της φτώχειας δήμαρχο μας...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τον υπαινιγμό σου φίλε 3,38 με το λινκ αυτό που γράφεις.
μπορείς να πεις και δυο λογάκια τι εννοείς? Ή δεν μπορείς να εκφραστείς?

Ανώνυμος είπε...

Ποια ανακυκλωση εκει ειστε εσεις,εδω στο γραφειο του Δημαρχου εβαλε μαξιλάρες στο πατωμα
οπως στο Λα ρούμ για να ξεκουραζονται οι αντιδημαρχοι μετα απο απο την πολύ δουλειά?

Ανώνυμος είπε...

Μπλογκερ, έστω και αργά να τους σπρώξουμε με συν (+) ,μήπως πάρουν προς.
Όμως θέλουν πολύ δουλειά για να έχουμε αποτελέσματα.
Όπως την αφίσα αυτή που αναρτησες, δεν θα την έχουν πλέον, για να κυκλοφορήσει και να τοιχοκολληθεί. Είναι,δεν κάνω λάθος, αφίσα εποχής δημάρχου Αντωνίου με το « ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ» και με το σηματάκι της Λουτρόπολης. πριν από το καλοκαίρι του 2010 δηλ. προ Καλλικράτη. .
ΝΕΕ Αντιδήμαρχε καθαριότητας . , γιατί δεν κάνετε κάποια άλλη;;;; για να την έχουμε, εστω πριν από το Πάσχα. ΤΙ ΛΕΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στη κ.ΦΥΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,
ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Υπουργος εσωτερικων
Τ. Θεοδωρικάκος:
Η ανακύκλωση θα γίνει η νέα μόδα στην Ελλάδα

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 18:30
Το πιλοτικό πρόγραμμα, «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», που υλοποιείται στο Δήμο Ιωαννίνων, εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η ανακύκλωση θα γίνει «η νέα μόδα στην Ελλάδα», γιατί όπως τόνισε την αγκάλιασε η νέα γενιά.

Όπως επισήμανε η αξιοποίηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης «συμφέρει» όλους, γιατί «αντί να χρησιμοποιούμε τα σκουπίδια ως κάτι άχρηστο, γίνονται προϊόντα τα οποία πουλάμε και κερδίζουμε όλοι».

Ο καθένας, που θα ρίξει το μπουκαλάκι στο σημείο ανακύκλωσης, κερδίζει 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ενώ όφελος έχει και ο Δήμος, γιατί περιορίζεται το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 5 Δήμους, στην Καλλιθέα, τη Ν. Σμύρνη, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα και την Άνδρο.

..........




Ανώνυμος είπε...

«Να ακούσουμε τη φωνή των παιδιών μας στην ανακύκλωση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Με την προτροπή να ακούσουμε τη φωνή των παιδιών μας, στο ζήτημα της ανακύκλωσης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», στο οποίο μετέχουν πέντε δήμοι της χώρας και συγκεκριμένα οι δήμοι Άνδρου, Ιωαννίνων, Καλλιθέας, Ναυπλίου και Νέας Σμύρνης. Στόχος να αυξηθούν γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά ανακύκλωσης ώστε το 2020 η πρωτοβουλία να επεκταθεί παντού.

Στην εφαρμογή του προγράμματος το Υπουργείο Εσωτερικών συνεργάζεται με το «Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών», με την επωνυμία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» που είναι φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Συνεργάζεται, επίσης, με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα τη Σχολή Χημικών Μηχανικών και την Ομάδα της κυρίας Μαρίας Λοϊζίδου, που θα παρακολουθεί και θα ανακοινώνει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και το βαθμό συμμετοχής των πολιτών σε αυτό.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος «σήμερα στη Χώρα μας η ανακύκλωση στο σύνολο των Δήμων μας βρίσκεται σε μονοψήφιο ποσοστό, αν ληφθεί υπόψη ότι το συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης ανέρχεται σε περίπου 18%, ενώ πάνω από το μισό αυτού του ποσοστού προέρχεται από την ανακύκλωση των βιομηχανικών και εμπορικών αποβλήτων συσκευασίας που δεν σχετίζεται με τα δημοτικά απόβλητα. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που αφορούν το κόστος τιμολόγησης αλλά και το τέλος κυκλικής οικονομίας που έχουν θεσπιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, προκύπτει ότι, από την έναρξη του επόμενου έτους 2020, οι Δήμοι θα έχουν σχεδόν διπλάσιο κόστος για να θάβουν τα απορρίμματά τους σε ΧΥΤΑ ! Άρα, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης, ώστε να μην αναγκαστούν να αυξήσουν σημαντικά τα δημοτικά τέλη στους δημότες, πράγμα που θα αποτελέσει αύξηση της έμμεσης φορολογίας για τους πολίτες, κάτι που δεν επιθυμεί η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα μείωσης της υπερφορολόγησης των πολιτών.

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, η διαλογή των προϊόντων ανακύκλωσης θα γίνεται στην πηγή και για το λόγο αυτό θα εγκατασταθούν στους δήμους που μετέχουν στο πρόγραμμα αρχικώς 45 «σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης» τα οποία θα είναι σε on line σύνδεση για να παρακολουθείται η επιτυχία του προγράμματος. Για την ενθάρρυνση της ανακύκλωσης θα χρησιμοποιηθεί το «οικονομικό εργαλείο» του ανταποδοτικού αντιτίμου που ανέρχεται σε 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες (πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες) που ανακυκλώνονται».

Ανώνυμος είπε...

ανακυκλωση

Σύμφωνα με το Άρθρο 8 του Νόμου 4496/2017 αλλά και το ίδιο Άρθρο 8 του αρχικού Νόμου 2939/2001, που αφορά στην ανακύκλωση, ως υπόχρεοι για τη διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων ορίζονται οι Δήμοι, οι οποίοι, ως γνωστόν, εποπτεύονται από το Υπουργείο Εσωτερικών. "Πρέπει να τονίσω ότι οι Δήμοι έχουν σημαντικό οικονομικό κίνητρο, ώστε να ενεργοποιηθούν και να συμβάλουν καθοριστικά στη νέα φάση επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑΠΠ/31606/930 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας ορίστηκε ο νέος «Κανονισμός τιμολόγησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)» (ΦΕΚ 1277 Β/15.4.2019), σύμφωνα με τον οποίον οι ΟΤΑ Α’ Βαθμού δικαιούνται μείωσης των συντελεστών τιμολόγησης βάσει των επιδόσεων στην ανακύκλωση. Άρα, όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό ανακύκλωσης σε κάθε Δήμο, τόσο λιγότερα θα πληρώνει στο ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων του. Κατά συνέπεια, ο Δήμος έχει σαφές αλλά και σημαντικό οικονομικό κίνητρο για να αυξήσει την ανακύκλωση, καθόσον μπορεί να επιτύχει μείωση έως 25% της τιμολόγησης για το σύνολο των απορριμμάτων του, βάσει των οριζομένων στην παράγραφο 7 του Άρθρου 3 του νέου «Κανονισμού τιμολόγησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)».", υπογράμμισε ο κ΄. Θεοδωρικάκος 



Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, πρόσθεσε ο υπουργός, που αφορούν το κόστος τιμολόγησης αλλά και το τέλος κυκλικής οικονομίας που έχουν θεσπιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, προκύπτει ότι, από την έναρξη του επόμενου έτους 2020, οι Δήμοι θα έχουν σχεδόν διπλάσιο κόστος για να θάβουν τα απορρίμματά τους σε ΧΥΤΑ. Άρα, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης, ώστε να μην αναγκαστούν να αυξήσουν σημαντικά τα δημοτικά τέλη στους δημότες, πράγμα που θα αποτελέσει αύξηση της έμμεσης φορολογίας για τους πολίτες, κάτι που δεν επιθυμεί η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα μείωσης της υπερφορολόγησης των πολιτών. Θα πρέπει όμως να συμφωνήσουμε ότι οι Δήμοι δεν μπορούν μόνοι τους να λύσουν αυτό το πρόβλημα αλλά χρειάζονται βοήθεια στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανακύκλωσης, όπως αυτό που ξεκινά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ανώνυμος είπε...

Το θεατρο Σκιων παρουσιαζει το εργο:
Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΠΟΠΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα την κυρία ΦΥΚΑ περιμένει ο δημότης να δώσει λύσεις ουσιαστικές και όχι να την επιβραβεύσουμε για αυτό το κάτι σαν ανακύκλωση που ξεκιναει. Οι περισσότεροι ξέρουμε ότι χωρίς αρκετους καδους ανακύκλωσης, χωρίς ουσιαστική στρατηγική ανακύκλωσης όπως περιγράφουν και άλλοι γράφοντες πιο πάνω που γινεται σε προοδευτικούς δήμους, δεν θα εχουμε αποτέλεσμα. Απλα θα πληρωνουμε 120.000 το χρόνο γιατί συν τοις άλλοις, δεν μπορούμε να συλλέγουμε μονοι μας τα ανακυκλώσιμα, όπως γινονταν επι Τετριμίδα, και όπως γίνεται σε πολλούς άλλους δήμους. Πως αλλοιώς θα έχουμε οι δημότες κέρδος, αμα δεν μειωσουμε το κόστος; Δηλαδή θα μπαινουμε μέσα ως δήμος με την ανακύκλωση.
Εδωσε κάποια λύση η κυρία Φύκα; Φυσικά και ΟΧΙ. Εκτός και αν δεν ασχοληθηκε με το θέμα, οποτε τουλάχιστον δεν το χρεωνεται αρνητικά.
Αλλά αφου παίρνει τους ωραίους μισθούς της (ειναι παχυλοι, ή όχι δεν ξέρω, ποσα είναι άραγε;), γιατί δεν έκανε μια παρέμβαση ώστε να μειωθούν λίγο οι τεράστιες αυξήσεις που θα φαμε στα κεφαλια μας; Ποιες ηταν οι στρατηγικές της ώστε να μειωθουν τα έξοδα και να αυξηθούν τα έσοδα; Αμα παρακολουθήσετε το σκεπτικό των ανταποδοτικών και του προυπολογισμού, αλλά και τα στοιχεία, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Απλά, το σκεπτικό ηταν καθαρά "στα μεζεά μας-που λεει και ο Ζουραρις", μας λειπουν 750.000 το χρόνο, θα κανουμε αυτές τις αυξήσεις ώστε να τα βρουμε. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΜΙΑ.
Θα μου πειτε, μπορεί να μην την αφηνουν, οι αιρετοί να παρέμβει, γιατί θα πρεπει να κοπεί η κανουλα του Large αιρετου που κανει απευθείας αναθεσεις, αθροες παραγγελίες μικροεργαλείων, καυσιμων κλπ, κλπ, κλπ. Ε, αμα δεν την αφήνουν, τοτε ποιος ο λόγος να την φεσωθούμε οι δημότες, ε, ποιος ο λόγος να την πληρώνουμε;;;
Για μενα η κυρία Φύκα, παιρνει για το εξαμηνο που πέρασε βαθμό 2, με άριστα το 20.
Και ζητώ κύριε ΜΠΛΟΓΚΕΡ να αξιολογήσετε το άρθρο και αν κρίνετε σωστό, να το βαλετε ως θέμα κύριο, ανάρτηση, γιατί το να πληρώνουμε Γενικό Γραμματέα χωρίς να μπαίνει σειρά στον δήμο μας, και να συνεχίζονται οι σπατάλες, είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.
ΥΓ: Και πρεπει να μάθουμε , να γινει γνωστό , ποσα ευρω μας στοιχιζει το χρονο. Για να κανουμε την αναγωγή, ποσο τοις % της αύξησης στα τελη, παει στην Γενική Γραμματέα.
Σωστα;

Ανώνυμος είπε...

@2.37 ΤΟ ΚΟΣΟΣ ΤΗΣ ΓΓ ΕΙΝΑΙ 39162 ΕΥΡΩ - 31320 Η ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ 7842 Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με την ανακύκλωση να φροντίσετε να τσουβαλιάσετε και τα ανθρωπόμορφο μπάζα που μας περιτριγυρίζουν με απειλές ως προς τη λειτουργία του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε οσους ασχολήθηκαν να ξεκινήσει η ανακύκλωση γιατι ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ το 2014 την είχε βρεί στρωμένη ετοιμη και την σταμάτησε!!!!

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (συντ. Ε.E.A.A.)
είναι Ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση συσκευασιών στην χώρα μας. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2001.
Συστήθηκε ως κοινωνική επιχείρηση όπου αποτέλεσε πρωτοβουλία μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή συσκευασιών και την εμπορία συσκευασμένων προϊόντων, με στόχο να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στη νομική τους υποχρέωση για Ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας των προϊόντων τους, μέσα από την διαχείριση των πόρων τους, στο πλαίσιο της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.[1]

Νομική μορφήΕταιρεία
ανακύκλωσης
Ίδρυση 2001
ΈδραΧειμάρρας 5, Μαρούσι, ΕλλάδαΠεριοχές δραστηρ.ΠανελλαδικάΣλόγκανΤίποτα

Προγράμματα ανακύκλωσης

Mετοχική σύνθεση

Το μετοχικό κεφάλαιο της Ε.Ε.Α.Α. ειναι περίπου 43.000.000.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Συστήματος κατά 35% και εκπροσωπείται στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΑ με 3 μέλη.
Οι επιχειρήσεις από τη βιομηχανία και το εμπόριο που συμπληρώνουν τη μετοχική σύνθεση της ΕΕΑΑ και συμμετέχουν μέσω της εταιρίας Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας (ΑΥΣ) είναι οι εξής:[1]

ARTENIUS ΕΛΛΑΣ ΑΕCOCA-COLA 3Ε ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.COLGATE PALMOLIVE (ΕΛΛΑΣ) AΒΕΕCROWN HELLAS CAN AEION AENESTLE ΕΛΛΑΣ ΑEPEPSICO-HBH ABEVIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS AEΕΛΒΑΛ ΑΕΜΕΒΓΑΛ ΑΕΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕΤΕΤΡΑ ΠΑΚ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΑ ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΦΑΓΕ ΑΕΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔ. ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ

Ανώνυμος είπε...

Αυριο πρωι 17 φεβρουαριου δευτερα , βγαζουμε τα προς ανακυκλωση υλικα στους μπλε καδους ,που ηδη εχει τοποθετησει παντου ο δημος . Συμφωνα με το δςλτιο τυπου .

Ανώνυμος είπε...

Ο Πινοκιο παλι ψεματα μας ειπε . Ξεκινα να λειτουργει η ανακυκλωση ειπε στις 17 φεβρουαριου. ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΛΙ.
Το οτι ηρθαν 16 καδοι στο ΑΚ ,δεν παει να πει οτι ξεκινησε η ανακυκλωση.
Ο ΦΟΣΔΑ κανει διαγωνισμο που εχει ημερομηνια 23 Φεβρουαριου για να βρεθει ο αναδοχος που θα κανει περισυλλογη ανακυκλωσιμων. Δηλαδη μετα απο 2 μηνες θα εχουμε πιθανα περισυλλογη . Αυτα θα θα θα θα τα περνει η ΕΕΤΑΑ που ειναι μια εταιρεια με 35 % συμμετοχη Δημοι και διαφοροι αλλοι.
ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ , ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ .
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ , ΑΠΛΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ . ΧΑΝΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
Καποιους μπορει να τους ενδιαφερει μονο η προβολη τους , και κοσμος να τους χαρακτηριζει ψευτες , αλλα το κακο ειναι μεγαλυτερο για το θεσμο του Δημου

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Καλα ουτε τις ανακοινωσεις του δεν διαβαζει ο Δημαρχος .
Στη ιδια του επιστολη λεει στις 20 /2/2020 ξεκιναμε και παρακατω λεει στις 17/2/2020. Αποφασιστε τελικα ποτε ξεκινα ... μαλλον καποιον απο τους συνεργατες σου πρεπει να διωξεις σε εκθετουν .....
Η ανακοινωση :
Το σύνθημα επανεκκίνησης της ανακύκλωσης στον Δήμο Καμένων Βούρλων δίνει ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης με ανοιχτή επιστολή του προς τους κατοίκους του Δήμου,τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες. Ο καθένας το μικρό του λιθαράκι και όλοι μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση στον Δήμο μας,ζητά ο κος Συκιώτης.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Αγαπητοί συνδημότες,
την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου,
Ξ Ε Κ Ι Ν Α Μ Ε
Ξεκινάμε την ανακύκλωση, Ξεκινάμε να αναλάβουμε δράση για το περιβάλλον,

Ξεκινάμε να αγαπήσουμε πάλι τον τόπο μας.

Ξεκινάμε λοιπόν στον Δήμο μας ένα νέο και συστηματικό πρόγραμμα ανακύκλωσης
συσκευασιών, σε μια προσπάθεια σημαντικού εκσυγχρονισμού της αποκομιδής των
απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή.

Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα :

 Βελτιώνουμε την ποιότητα της αποκομιδής και συνεισφέρουμε στην καθαριότητα
των πόλεων και των χωριών μας.
 Προσφέρουμε σε σημαντικό βαθμό στην καλύτερη ποιότητα του περιβάλλοντος.
Ανακυκλώνοντας υλικά, όπως το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί, το αλουμίνιο,
ξαναχρησιμοποιείται η πρώτη ύλη απ ́την οποία είναι κατασκευασμένα κι έτσι
δαπανώνται λιγότεροι φυσικοί πόροι και ενέργεια.
 Δημιουργούμε φιλικές στο περιβάλλον πρακτικές που μας χαρίζουν καθαρότερο
περιβάλλον, ομορφότερο κόσμο, καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.
Γι’ αυτό, αγαπητοί συμπολίτες, σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε ενεργά
και δυναμικά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Καμένων Βούρλων. Να μπείτε
στη διαδικασία να ξεχωρίζετε τα ανακυκλώσιμα από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να
κάνετε τον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ μέρος της καθημερινότητάς σας. Μιας καθημερινότητας που
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θέλουμε και μπορούμε να συμβάλλουμε για να γίνει καλύτερη.
Σας καλούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι αγαπάμε και φροντίζουμε τον τόπο μας. Να
δείξουμε πως όλοι οι συνδημότες, οι πολίτες, οι επαγγελματίες, οι νέοι, τα νοικοκυριά,
μπορούν να κάνουν τον Δήμο μας πρότυπο στην ανακύκλωση και στην
καθαριότητα.

Μέχρι τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου


 Οι Υπηρεσίες του Δήμους μας τοποθετούν και επανατοποθετούν ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ.
 Μετά όλοι μαζί, ξεχωρίζουμε και ρίχνουμε τα ανακυκλώσιμα τα υλικά μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Ανώνυμος είπε...

Εψαχνα σημερα καδους ανακυκλωσης ..τιποτα τους κρυβετε ;;

Ανώνυμος είπε...

Ανακυκλωση ..με ποια εταιρεια θα γινει συνεργασια για την ανακυκλωση , τι ανταλαγματα δινει , στο Δημο , βεβαια ;

Ανώνυμος είπε...

Τι χρηματα θα εισπρατει ο Δημος η ποιος θα εισπράτει απο τά εδοδα απο την ανακυκλωση υλικων ;

Ανώνυμος είπε...

Ψαχνω να βρω τους ξεχωριστους καδους ανακυκλωσης ανα κστηγορια , τι ειπατε, που ειναι ;

Ανώνυμος είπε...

Ανακυκλωση .....περασαν τα χρονια 2014, περασαν 2019 , ειμαστε 2020 και ανακυκλωση τιποτα .. 17 φεβρουαριου ειπε στη ανακοινωση ,τιποτα , περασαν οι 20 Φεβρουαριου ειπε στο δελτιο τυπου.
ΤΙΠΟΤΑ , ΤΙΠΟΤΑ , ΑΡΕ ΠΟΠΩΤΑ ΤΙΠΟΤΑ

ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

Ανακυκλωση .
ποια ειναι η επιδοση του Δημου στο τομέα Ανακυκλωσης ;
Tι ποσοστό απο τα σκουπίδια ( αστικά απορριματα ) γίνεται ανακύκλωση ;
Ποιός είναι ο καλύτερος Δήμος στη περιοχή μας ;
Διαλογή στη πηγη , χαρτι ,πλαστικό , γυαλί , οργανικά σκουπίδια ;
Προετοιμασία του Δημου για να διαχειριστεί τέτοιο έργο ; Ετοιμότητα ;
Διαρκή ενημέρωση δημοτών ;
Προθεση για επεκταση του δικτύου "καφέ καδων" για χωριστη συλλογή οργανικών αποβλήτων ;
Προετοιμασία και δημιουργία σωστής νοοτροπίας στα παιδιά
Εθαισθητοποιηση παιδιών ,γονέων ,δημοτών ,κατοικων ,πλάνο συνεχής ενημέρωσης ; Σχολεία ;
Οικολογική συνείδηση ;

Θα παρουσιάσει στο επόμενο Δημοτικό συμβουλιο , ο αρμόδιος καποιο συγκεκριμμένο πλάνο ενεργειών, και οχι απλά υποσχέσεις ;