06 Ιανουαρίου 2023

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ MITSIS HOTEL! ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

O όμιλος Μήτση ανταποκρίθηκε (η μοναδική προσφορά τελικά) στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια μίσθωση της έκτασης στα Καμένα Βούρλα και την αξιοποίηση της, στην οποία μέσα βρίσκεται και το ξενοδοχείο «Γαλήνη» το οποίο ενοικιάζει ο όμιλος Mitsis Hotels εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Αν και αρχικά φάνηκε ότι θα υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έλαβε μόνο μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου. Η μίσθωση θα είναι μακροχρόνια διάρκειας 40 ετών, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς αναμένεται να εκκινήσει άμεσα.

Η προσφορά υποβλήθηκε από το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από την ένωση εταιρειών Γαλήνη Ξενοδοχειακές Τουριστικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις και τη Staritem Investments plc, που επίσης ανήκει στην οικογένεια Μήτση. Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση και το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλαχιστόν 1 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο μίσθωμα θα ορισθεί. Βέβαια, ο μισθωτής, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 475 στρεμμάτων, περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία .......

Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε τις φωτογραφίες στο  mag24.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση προέρχεται απο το ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σταϊκούρα και ΟΧΙ από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η ανακοίνωση μας τα λέει λίγο μπερδεμένα…

Η ανακοίνωση μας λέει ότι… ‘’ Στην αποσφράγιση της Βελτιωμένης Οικονομικής Προσφοράς, οι 2 εταιρείες (οι οποίες ανήκουν στον Όμιλο Μήτση) προτείνουν α) μίσθωση διάρκειας 40 ετών του ακινήτου β) εφάπαξ Καταβλητέο Αντάλλαγμα ύψους 1.050.000 € και γ) ετήσιο μίσθωμα 380.000 € ’’

Η ανακοίνωση δεν λέει … αν οι 2 εταιρείες είναι σύμφωνες να πραγματοποιήσουν τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ επενδύσεις που προβλέπονται από την προκήρυξη οι οποίες έχουν σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου των 474.524 τμ, και οι οποίες είναι :
1.Η αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», όπως επίσης του εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία. Η αποκατάσταση πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΕΣΧΑΔΑ χρήσεις και την ισχύουσα νομοθεσία, με στόχο την επαναλειτουργία και αξιοποίηση των ξενοδοχείων και του υδροθεραπευτηρίου.
2.Η βελτίωση και συντήρηση των χώρων πρασίνου (πάρκων) και πεζοδρόμων.
3.Η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, σε αντικατάσταση του προβλεπόμενου από το ισχύον εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του 1994 υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, ίδιου εμβαδού.
4.Η διαμόρφωση περιμετρικού κυκλοφοριακού δακτυλίου οδών ήπιας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
5.Τη διατήρηση των λειτουργικών προδιαγραφών του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στο υφιστάμενο επίπεδο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες προδιαγραφών λειτουργίας ξενοδοχείων της κατηγορίας του, καθώς επίσης την ανακαίνιση και αξιοποίηση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης». Το ξενοδοχείο και το υδροθεραπευτήριο είναι εν λειτουργία.
6.Η ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων πρέπει να γίνει εντός 4 ετών από την έκδοση της ΚΥΑ χωροθέτησης, ενώ η προθεσμία δύναται να παραταθεί για 1 έτος κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος.

Ας περιμένουμε την αξιολόγηση της προσφοράς από το ΤΑΙΠΕΔ, που αναμένεται να εκκινήσει άμεσα, για να δούμε αν πράγματι ο Μήτσης έχει δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιήσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις… για αυτό ας κρατάμε μικρό καλάθι !
Και αυτό το λέω επειδή είμαστε στη τελική ευθεία των εκλογών και θα ακούσουμε πολλά… ένθεν κακείθεν…

Ανώνυμος είπε...

9.32 είσαι....* άσχετος *.

Ανώνυμος είπε...

Με τον Κυρμανιδη όλα θα μπουν σε σειρά όπως κ να λέγεται ο κάθε επενδυτής !! Καλημέρα κ χρόνια πολλά !!

Ανώνυμος είπε...

@10.38 μου θυμιζεις το ''αν δεν μας αρεσει η πραγματικότητα την αλλάζουμε και βαζουμε στη θεση της αυτη που μας βολευει''.
Εσυ εκει να πιστευεις τους μπλε/κοκκινους/ροζ/πρασινους πολιτικαντηδες.

Ο 'ασχετος' 9.32

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση χωρίς κομματικές παρωπίδες έχει ως εξής.
Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για το εν λόγω ακίνητο και έβαλε ως προϋπόθεση τις υποχρεωτικές επενδύσεις που αναφέρονται στο πρώτο σχόλιο.
Οι διεθνείς και εγχώριοι επενδυτές εξέτασαν την περίπτωση και διαπίστωσαν ότι επενδυτικά δεν ήταν συμφέρουσα και για αυτό δεν προέβησαν σε καμία προσφορά εκτός ενός, του Ομίλου Μήτση, που ήδη εκμεταλλεύεται το ακίνητο για πάνω από 20 χρόνια. Αυτό που λέει η ανακοίνωση είναι η διάρκεια μίσθωσης και το ετήσιο μίσθωμα.
Δεν αναφέρει τίποτα όσον αφορά αν ο Όμιλος Μήτση δέχεται να υλοποιήσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις που βάζει ως προϋπόθεση το ΤΑΙΠΕΔ.
Η προσφορά του θα εξεταστεί απο το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζεται από 2 εκπροσώπους των Δανειστών μας (ως Χώρα) και έναν εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.
Εν αναμονή του πορίσματος…

Ο 'ασχετος' 9.32



Ανώνυμος είπε...

Άσχετε ποια είναι η γνώμη σου
α. Θα βγει λευκός καπνός;
Β. Ο Μήτσης στην δεύτερη βελτιωμένη προσφορά αποδέχεται το πρότζεκτ όπως το θέτει το Ταιπεδ;
Γ. Η επιτροπή θα δεχθεί διαφοροποιήσεις ;
Δ.θα υπάρξει μεσα στην τετραετια εποπτεία για την εφαρμογή του πρότζεκτ;
Έλα ασχετε-σχετικε δώσε μας τα Φώτα μέρα που είναι!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είναι τα φώτα και ο φωτισμός…
Τα 2 ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον», ναι μεν έχουν χαρακτηριστεί ως νεότερα μνημεία (από ενέργειες συμπολιτών μας, να μην ξεχνάμε την προϊστορία) αλλά σήμερα πολιτικοί μηχανικοί λένε οτι είναι ‘’σάπια’’ και δεν μπορούν να αποκατασταθούν και πρέπει να κατεδαφιστούν.
Και αν λέω εγώ, έστω ότι αλλάζει η ισχύουσα νομοθεσία, και επιτρέπει την κατεδάφιση… ο Μήτσης θα χτίσει 2 νέα ξενοδοχεία… όταν το ήδη υπάρχον Γαλήνη… υπολειτουργεί (μερικούς μήνες το χρόνο) ;
Δεν νομίζω οτι ένας επιχειρηματίας θα ‘’πέταγε’’ εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπάρχουν οι συνθήκες απόσβεσης της επένδυσής του σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να αρχίσει να κερδίζει ;
Επενδύσεις χωρίς κέρδος δεν υπάρχουν !
Ο 'ασχετος' 9.32

Ανώνυμος είπε...

Τα ντουβάρια του Ραδιο και του Θρόνιου θέλουν γκρέμισμα πριν καταπλακώσουν τους νεαρούς που καταφεύγουν εκεί για χρήση ουσιων.Κανένας σοβαρός μηχανικός δεν θα υπέγραφε για αναστήλωση τους.
Γκρέμισμα και ανέγερση καινούργιου μεγάλου ξενοδοχείου χρειάζεται αλλά ο κ.Μήτσης έχει καβουρια στην τσέπη του και περιμένει χρηματοδοτηση από προγράμματα.

Ανώνυμος είπε...

Από https://www.lamiafm1.gr/
Όμιλος Μήτση: «Αναβιώνει» η Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων με προσφορά 16,2 εκατ. ευρώ!
Αυτά τα 16,2 εκ. ευρώ είναι : 380.000 x 40 = 15.200.000 + 1.050.000 = 16.250.000 €
Ουδεμία πληροφορία για το Κόστος των υποχρεωτικών επενδύσεων εφόσον τις αποδέχεται ο όμιλος Μήτση.
Όλα στο βωμό της παραπληροφόρησης λόγω εκλογών !

Ανώνυμος είπε...

Αλλα 4 χρονια στον Πιπιλα .....αντιπαλοι αποσυρθειτε....μην χαλατε χρημα και χρονο απο την ζωη σας...τζαμπα κοποι...εχει τον Λαλαμπιρδα και παιζουνε μπαλα.....εγω θελω με τις απειλες αυτες και τα βρωμικα παιχνιδια τους να μην κατεβει αντιπαλος και να γινουμε διεθνως ρεζιλι....ας δωσουμε και τα κλειδια απο το σπιτι μας να τελειωνουμε...τι χουντα και μαφια...εδω μιλαμε για τυραννια πραγματικη

Ανώνυμος είπε...

Και ο Αντωνιου εταζε τελεφερικ αλλα πηγε σπιτι του....οσο για τον Λαλαμπιρδα μεχρι και ινδο εχει βολεψει στην Λαρυμνα...τελος ο μητσης δεν ειναι χαζος να επενδυση σε ντουβαρια απο την στην στιγμη που δεν γεμιζει το γαληνη

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, τι θέτε, οπως ελεγε και ο χαζομπρίλης στα κιτρινα γαντια,
η Γαληνη τελειωσε ολουθε, μακαρι και το Καμπιγκ, ολουθε.
θέλετε επιγοντως αλλον δημαρχο.
προτεινω για νεο δημαρχο τον Πορδοκλανίων τον Μεγα,
για την αυξηση του πληθυσμου λεω να φερουμε τον Χύση τον Μαραμένο?

Ανώνυμος είπε...

Από τέτοιους έχουμε πολλούς κανέναν της προκοπής έχεις να προτείνεις?Σε έναν τόπο με τόσο φυσικό πλούτο γεμίσαμε Γκορτσους(ταζουνε αλλά δεν).