06 Ιανουαρίου 2023

Άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου κ. Συκιώτη που… υλοποιείται !!!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Υδατοδρόμιο,αντί για Αγιο Κωνσταντίνο… στην Κύμη Ευβοίας!

Ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης είχε εξαγγείλει πρίν τις εκλογές του 2019 ότι είναι θέμα χρόνου η δημιουργία υδατοδρομίου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αλλά κάποιοι άλλοι κινήθηκαν πιο αποτελεσματικά και πέτυχαν για τον τόπο τους αυτό που ο κ. Συκιώτης οραματιζόταν και έτσι εμείς μείναμε με το…όραμα !

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο:
Αδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κύμης του Νομού Ευβοίας χορηγήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη,του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές ,Μιχάλη Παπαδόπουλου και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ έχει τη δυνατότητα να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί, επίσης, στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας και Κυλλήνης. ‘
Αδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου διαθέτουν η Κέρκυρα και οι Παξοί, ενώ δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.

Συνολικά, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα 5 σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας: Σκύρος, Σκόπελος, Πάτμος, Αλόννησος και Τήνος, με τα δύο τελευταία να βρίσκονται σε ώριμο στάδιο.

Η Εύβοια αποκτά τις βάσεις για μια σημαντική υποδομή που θα επιτρέψει στο μέλλον την αεροπορική της σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο. Οι πτήσεις υδροπλάνων μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει η Εύβοια, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις από και προς το νησί. Η Κύμη αποτελεί την πρώτη από τις πέντε περιοχές της Εύβοιας που σχεδιάζεται να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν υδατοδρόμια, καθώς σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης έχουν υποβληθεί, επίσης, για τη Χαλκίδα, την Αιδηψό, το Αλιβέρι και την Κάρυστο” δήλωσε ο υφυπουργός Μιχ. Παπαδόπουλος με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Κύμης.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος αγνοείται…
Αλλά τι πειράζει; Εμείς θα έχουμε προσεχώς Πολιτιστικό Κέντρο !!!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι εμείς θα έχουμε ένα Πολιτιστικό Κέντρο (θεός να το κάνει) που θα κοστίσει 1.200.000 ευρώ και βάλε, ενώ θα μπορούσε να γίνει με 500.000 ευρώ.
Τώρα που πήγαν οι 700.000 ευρώ, ;
Μα είναι ερώτηση αυτή ;
Αν είμαστε Βέλγιο θα έστεκε.
Εδώ είμαστε Ελλάδα και τέτοιες ερωτήσεις μπαίνουν στο αρχείο.
Δεν χρειάζεται το πόπολο να τα ξέρει όλα.
Έτσι δεν είναι φίλε Γιάννη Συκιώτη ; Λογαριασμό θα τους δώσουμε ;

Ανώνυμος είπε...

Blogger για πρώτη φορά το υποσχέθηκε το 2016 σε συνέντευξή του στις 22/09/2016 - Tourism Press
Αντιγράφω απο ανάρτηση στο internet

Υδατοδρόμιο στον Άγ. Κωνσταντίνο το 2017
Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του υδατοδρομίου Αγ. Κωνσταντίνου ώστε να προλάβει ο Δήμος να ενταχθεί ως προορισμός με υδροπλάνα στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2017.
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Δήμαρχος του Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της Σύμβασης με την Hellenic Seaplanes.
Ο Δήμος Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει υδατοδρόμιο όπου θα ξεκινάνε δεκάδες προορισμοί για το Αιγαίο.
Σε σχετική συνέντευξη του ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης δήλωσε:
«Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Περιφέρειας για την στήριξη και περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στον Δήμο μας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης. Ως εκ τούτου, η ίδρυση υδατοδρομίου στον Άγιο Κωνσταντίνο, δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για την Ελλάδα βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη. Επιπλέον, η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων καθώς και να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο Δήμος μας έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην περιοχή και πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σημαντικό δίκτυο με προορισμούς που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες».
Επίσης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η πόλη από το δίκτυο υδατοδρομίων, την ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλα τι σας εχει πιασει και...χαζοκουβεντιαζετε???
Τον εχετε ακουσει να μιλαει τον Πιπιλα?
Τον θεωρειτε ικανο...να φτασει στο να υποβαλλει ως Δημαρχος αιτησεις για Υδατοδρομιο??

Ανώνυμος είπε...

Για να υποβάλλει αίτημα, πρέπει να έχει μελέτη και
Με λόγια του αέρα δεν γίνεται τιποτις.

Ανώνυμος είπε...

Μολις διαβασα για τις εξαγγελιες του Υπουργου με παρακαθημενο τον Δημαρχο???
Για το αποχετευτικο του Αγιου Κων/ νου....Για την Υδρευση...αλλαχτηκαν λεει οι Αμιαντοσωληνες??
Για το Λιμανι...μεσα σε 4 ωρες ο Σκαλκος Υπεγραψε ...και την Δευτερα Ξεκιναει....α'Και Για τις Απιζημιωσεις της ΠΑΘΕ...σε 2 εως4 Εβδομαδες Θα Πεσει ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!!!!
ΕΡΩΤΩ ΛΕΒΕΝΤΕΣ , ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ....
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ....ΚΑΛΟΥΔΙΑ...3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ...ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ....
ΤΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ???
ΟΡΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΝΤΙΠ!!!!?

Ανώνυμος είπε...

Όρνιο άκουσε,η πολιτική στην χώρα μας ποτέ δεν ήταν διαφορετική.
Η πτώχευση τα λέει όλα.
Εσύ σοκάρεσαι επειδή δεν θέλεις (Κ)ΝΟΥΔΟΥΛΑ.Αν ήταν Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ και δήμαρχος ήταν κανένας Λιάλιος ή κανένας Τετρι τότε θα ήταν μελι γάλα.

Ανώνυμος είπε...

Το 2019 μια βδομάδα πριν την διάλυση της Βουλής για τις εκλογές, ψήφισαν δώρο Χριστουγέννων και ΔΕΝ ήταν προεκλογικό, τώρα που οι εκλογές θα γίνουν σε μήνες, ΕΝΟΧΛΕΙ. Έτσι ήμαστε ως λαός, Δεν μας πιάνουν Πουθενα. Για Τις απαλλοτριώσεις, τα θέλουμε τα "τούβλα," αλλά μας ενοχλεί το πότε τα δίνουνε.......

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος δεν μιλάει και απλά χαζογελαει γιατί τα έχει όλα διασφαλισμένα (τα δικά του βρε κουτα)Ο υπουργός ανακοίνωσε τα λεφτά που οκ περνούν κάποιοι,ενώ για το λιμάνι μας είπε το αυτονόητο ...λυπάμαι αλλά δεν χειροκροτώ.Οσο για το υδατοδρομιο θεωρώ πως κάποιοι έχουμε νόηση και ξέραμε εξ αρχής ότι ήταν απλά μιαμπαρουφα Πιπίλα.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως για το υδατοδρομιο κάποτε πληρώσαμε 24.600, που είναι ο φάκελλος;;;;

Ανώνυμος είπε...

Από πληροφορίες το νέο ΔΣ του Συλλόγου είναι με τους εξής: (αλφαβητική σειρά) Αναγνου,Ηλιόπουλος Μ., Καραμανώλης Γ ,
Κώσταρέλλος Κ.,Παπαευσταθιου Β.,Ταταριδας Β.+ ενας ακόμη και
αναπληρωτές.
Βάσει των ανωτέρω πρώτο συμπέρασμα είναι οτι ανεβληθει επί αόριστον η διάλυση του Συλλογου.
Θα υπάρξει επανεξέταση αλλαγής του καταστατικού για Καλλικρατικη διεύρυνση (;)
Πιθανή επανατοποθέτηση στόχων σε σχέση με την κριτική-ενεργειες που ο Σύλλογος θα ακολουθήσει στο
εγγύς μελλον σε δημοτικά ζητήματα.
Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από την μαχητικότητα των νέων μελών. Καλορίζικοι και επωφελείς!