19 Δεκεμβρίου 2021

Οι Πολιτικοί ΔΕΝ Κάνουν Μηνύσεις και Ασφαλιστικά Μέτρα ! Απολογούνται !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 18/12/2021

Οι πολιτικοί δεν είναι κοινοί πολίτες. Έχουν εξουσία και διαχειρίζονται σοβαρές υποθέσεις, που αφορούν τη ζωή των πολιτών. Γι’ αυτό ο βίος και η πολιτεία τους πρέπει να περνάνε από το … κόσκινο του ελέγχου. Έτσι γίνεται στον προηγμένο πολιτικά κόσμο. Αλίμονο αν γινόταν αλλιώς.

Γι’ αυτό οι πολιτικοί, όταν γίνεται μια αποκάλυψη σε βάρος τους, δεν δικαιούνται να καταφεύγουν στη μέθοδο του εκφοβισμού. Δεν κάνουν Ασφαλιστικά Μέτρα και Μηνύσεις. Δίνουν απαντήσεις.

Ο πρόλογος αφορά τον Δήμαρχο κ. Συκιώτη που στις 23/3/2021 κατέθεσε Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων με τα οποία ζητούσε να μου απαγορευτεί η οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό του μέσω των άρθρων μου.

Αφορμή ήταν άρθρο μου στο blog με τίτλο «Περί Αληθείας ο Λόγος» με το οποίο εξηγούσα πως ακριβώς έχει εξελιχθεί η υπόθεση της Μήνυσης για Συκοφαντική Δυσφήμηση που μου έχει κάνει στις 6/3/2020 ο κ. Συκιώτης, θεωρώντας το προσβλητικό για την προσωπικότητά του. [βλ. συν. Άρθρο-1,2]

Στις 14/10/2021 εκδικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τα Ασφαλιστικά Μέτρα και ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας απεφάνθη :
· Απέρριψε την ένδικη αίτηση ως ουσιαστικά αβάσιμη διότι δεν πιθανολογούνται πραγματικά περιστατικά που να συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς του
· Καταδίκασε τον κ. Συκιώτη στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων μου
Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου θα ήθελα, ως ενεργός πολίτης, να απευθυνθώ προς τον Δήμαρχο κ. Συκιώτη και να του επισημάνω τα παρακάτω.

Κύριε Συκιώτη,
δεν είστε ένας οποιοσδήποτε πολίτης. Είστε φορέας εξουσίας, είστε Δήμαρχος. Διοικείτε, διαχειρίζεστε χρήματα και παίρνετε αποφάσεις για εμάς του πολίτες του Δήμου. Το ενδιαφέρον για το τι κάνετε δεν είναι νομικά αδιάφορο. Πρέπει να ανέχεστε τον έλεγχο, την κριτική, τις απόψεις, το σχόλιο, το χιούμορ εις βάρος σας, όλα όσα δεν σας αρέσουν, ακόμη και πράγματα που δεν θα ανεχόταν ποτέ κανένας πολίτης. Υπό τον όρο βέβαια ότι στηρίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία.
Κύριε Συκιώτη,
είστε ένας καταξιωμένος γιατρός με «μαγαζί γωνία» και γραμματεία. Δηλώνετε ότι βιοπορίζεστε από το επάγγελμά σας [ Ιατρός-Ειδικός Καρδιολόγος ] και όχι από την αντιμισθία του Δημάρχου… αλλά τα δηλωθέντα εισοδήματά σας είναι ή μηδενικά ή κάτω του ορίου της φτώχειας. [ Η γραμματέας σας, έστω και με βασικό μισθό, δηλώνει 10πλασια εισοδήματα από τα δικά σας ]. Αλήθεια πως τα καταφέρνετε ? [βλ. συν. Άρθρο-3]
Κύριε Συκιώτη,
οφείλατε με ένα Δελτίο Τύπου να δώσετε πειστικές απαντήσεις υποστηρίζοντας την αληθοφάνεια των δηλώσεών σας ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Δεν το κάνατε. Και αντί απάντησης καταφύγατε στη μέθοδο του εκφοβισμού, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος μου. Γιατί, άραγε;
Θα σας το πω ευθέως.
Διότι, κ. Συκιώτη, δεν ανέχεστε να ερευνούν και να σχολιάζουν τα πεπραγμένα σας. Θέλετε να είστε και να δράτε ανεξέλεγκτος. Γι’ αυτό και σπεύσατε να με απειλήσετε με μήνυση. Για να με εκφοβίσετε γιατί έκανα το αυτονόητο: Να ερευνήσω, να αποκαλύψω και να κριτικάρω τις δηλώσεις σας ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ οι οποίες, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου «χρήζουν περαιτέρω διεξοδικής διερεύνησης». Και κατά την άποψή μου και στο ΕΣΧΕΣ και στο ΠΟΘΕΝ.

Κύριε Συκιώτη,
μόνο στα ΜΗ δημοκρατικά καθεστώτα υπάρχει ΦΙΜΩΣΗ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ώστε να μην θιγεί η δημόσια εικόνα του δικτάτορα. Στον προηγμένο δυτικό κόσμο ΔΕΝ νοείται ΦΙΜΩΣΗ της    ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ που στηρίζεται σε στοιχεία. Σ’ αυτόν τον κόσμο ανήκει και η Ελλάδα, εκτός αν εσείς πιστεύετε ότι στην Ελλάδα έχουμε καθεστώς τύπου Τουρκίας_Ερντογάν και Β.Κορέας_ Κιμ Τζονγκ-ουν !

Κύριε Συκιώτη,
όσο ασχολείστε με την πολιτική πρέπει να το συνειδητοποιήσετε.
ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ !

ΥΣΤ
[1]… Άρθρο : Περί αληθείας ο λόγος ! 
[2]… Άρθρο : Ασφαλιστικά Μέτρα
[3]… Άρθρο : ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του Δημάρχου κ. Συκιώτη ! 
----------------------

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Συκιωτης έχασε την μάχη, όχι όμως και τον πολεμο.Αισθανετα ο κ. Σκουφιας αυτοκριτικα ότι 'ξέφυγε' εκτός των 'κοινών' οριων με την αρθρογραφία του;
Τα δικαστήρια είναι η τελευταία λύση,προηγει
ται το εξώδικο,συμβιβασμός,
διορθωτικη δηλωση,κοινή παραδοχή λάθους εκ παραδρομής κλπ.
Η κατάχρηση εξουσίας παλι δεν θεραπεύεται με αντίλογο και εκατέρωθεν ύβρεις στην δημ. Συνεδριαση.Η πολιτική τελικα περιδινηση είναι αποτελεσμα και όχι αιτία.Ο αναγωγος οποίος και να είναι, καλείται σε συμμόρφωση πρώτα και αν.. τότε απορρίπτεται ως μη συννενοησημος.Το χειροκρότημα είναι διονυσιακό είδος και όχι Απολλωνιο και έτσι πρέπει να εκλαμβάνεται όταν μάλιστα προτρέπει
σε συνεχεια δυστοπικη.Το δε ήθος είναι τέτοιο μόνο αν έχει σταθερότητα. Από τα ανωτέρω συνάγονται συμπεράσματα αναλόγως και πέραν της θεματικης ουσια.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΣΟΚΡΑΤΗ… ,
Άν εννοείς ‘πόλεμο’ ότι ο Συκιώτης θα συνεχίσει να πηγαίνει στα δικαστήρια τον Σκούφια νομίζω ότι δεν είναι τόσο μακάκας. Και θα τον χάσει και θα βγουν όλα τα άπλυτά του στη φόρα… αν εννοείς ‘πόλεμο’ τη θέση της καρέκλας του δημάρχου, αυτό εξαρτάται από όλους μας. Αν μας αρέσει να τον έχουμε για δήμαρχο για άλλα 5 χρόνια ας τον ξαναψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια του πρώτου πολίτη του δήμου να φυμώσει όποιον του ασκεί κριτική με ένδικα μέσα,δείχνει πανικό,γιατί άραγε;τι έχει να φοβηθεί;

Ανώνυμος είπε...

Ίσως φοβάται την δυναμικη που αναπτυσει ο Σκουφιας με τον καθαρό λόγο στα οικονομικά.

Ανώνυμος είπε...

Ισοκρατη λες *Ο ανάγωγος οποίος και να είναι καλείτε πρωτα σε συμμορφωση και αν..απορρίπτεται ως μη συννενοησημος* τι εννοείς;
Ότι αν είναι ο δήμαρχος αυτος θα πρέπει να τον απορρίψουμε και με ποιον τρόπο αφού μέχρι το 23 θα μας απορρίπτει αυτός;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μπραβο και πολλα συγχαρητηρια για ακομα μια φορα στον ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΦΙΑ και στον αυθορμητισμο του, σε εκεινο το δημοτικο συμβουλιο απο το ατομο μου αλλα και ως συριζα καμ βουρλων ,που εφερε ενα τοσο σημαντικο θεμα στην επιφανεια ! Ο ανικανος ειχε το θρασος να κανει και μηνυση με 3000 ευρω εσοδα απο ιατρειο στη λαμια ,πρωτη φορα μου ηρθε στο φσμπουκ το 16 και το ειδα και χτυπησαν τα νευρα μου κοκκινο !Πληρωνεται απο ολους εμας τους βλακες ενα μισθο που δεν αξιζει χωρις να πληρωνει τον εαυτο του !Αληθεια η αντιπολιτευση και κατι συμβουλακια δεν εχετε γνωμη για αυτο ? Τοσο χεστηδες ειστε και σας ψηφιζει ο κοσμος ,,οπως ο σαρακιωτης οταν τον ρωτησα τι εχεις να πεις εσυ για αυτο εγραφε αλλα λογια να αγαπιομαστε μονο ντροπη !Σκουφια το θεμα πρεπει να συνεχιστει σε κλιμακιο του σδοε ανωτερο και να ερευνηθει και αυτο επειδη σεβομαι τους φορους τοσα χρονια που εχει πληρωσει η οικογενεια μου !

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 3 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ?

Ανώνυμος είπε...

Μικρέ Σιάντο, η χυδαία έκφραση που χρησιμοποιεις φαίνεται δεν ταιριάζει στον μαγαλωμενο σε Αστικό περιβαλλον βουλευτή Σαρακιώτη. Προσεξε γιατί θα κατηγορηθείς για οπορτουνιστικη απόκλιση και θα τεθείς εκτός κομματικής γραμμής.Ειδες τι έπαθε ο γκαβός.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ενω εγω μεγαλωσα στη σοβιετικη ενωση ,τι βλακειες γραφεις ρε φιλε ! Χυδαια εκφραση ειναι που λεω απαντες τους χεστηδες με το ονομα τους και εσυ που λες γκαβο εναν ανθρωπο που τυφλωθηκε απο ατυχημα μικρος ειναι αστικη ευγενεια ,σιλβου πλε μεσιε επαιξες σημερα πιανο τη σονατα ? Ο σαρακιωτης παιρνει καθαρα 3000 -3500 ε για να λυνει προβληματα και να εχει γνωμη στα σοβαρα οπως η φοροδιαφυγη οχι για να πηγαινει μονο στις συναυλιες της λαρκο .Στο τοπο μας μετρηθηκε με το εργο στη παραλιακη πεο αγ κωννου και βρεθηκε να μας λεει ψεματα οτι ειναι ολα ετοιμα εστω και στο τελος της τετραετιας να γινει το εργο ολοκληρο και τελικα εγινε μονο η ουρα ,να γινοτανε το σωμα και να εμενε η ουρα θα το παρεβλεπα !Στη ξεδιαντροπη φοροδιαφυγη δεν μιλαει καθολου και ειναι εκτος προγραμματος συριζα αυτο ,που χρησιμευεις τελικα εσυ φιλε μου του λεω ? Μαθετε να μην χαριζεστε στους ψηφισμενους ,ουτε στους του πασοκ ειχα χαριστει ποτε ,ειτε εχουν μισθο ειτε οχι γιατι αλλα σας λενε πριν τις εκλογες αλλα κανουν μετα !Δεν μιλαμε για φοροδιαφυγη υδραυλικου 40 ε τη μερα αλλα για 300 εως 500 ε τη μερα !Φιλε υπαρχει στο γιου τιουμπ ενα καναλι που λεγεται πρακτικη σκεψη και εχει απλη πρακτικη αναλυση σε ολα τα ελληνικα γεγονοτα ,αν γραφεις αυτα χωρις να εχεις συμφεροντα δες το θα σε βοηθησει να βλεπεις πιο καθαρα τα πολιτικα !

Ανώνυμος είπε...

Ερυθροδερμε του Αϊ Κώτσου ο Κουτρουμπής δεν είναι ανάπηρος στα μάτια αλλά στο μυαλό,αφού την ελληνική λέξη δολοφόνος δεν ξέρει ότι είναι τυπολογικά συνθετη και εννοιολογικά ειδική (Δόλος+Φονος).
Και ο Σιάντος δεν μεγάλωσε στην ΕΣΣΔ,αλλά αυτό δεν εμποδισε
τον Πλαστήρα στα Δεκεμβριανα να τον στολίσει υποτιμητικά με το..Κατσ'κατ'Ζαγαρ'πιθανον αυτό να ισχύει ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανα και Λοιποι στο blog πρεπει να ανταλασσουμε αποψεις για θεματα που αφορουν την τοπικη κοινωνια και δινοντας εμφαση στην κριτικη στους αιρετους αρχοντες που διαχειριζονται τα δημοτικα πραγματα. Τις διαφορες σας για τα πολιτικα σας πιστευω στα καφενεια των χωριων σας. Σταματηστε να λετε ολοι σας οτι μαλακια κατεβαζει η κουτρα σας...

Ανώνυμος είπε...

εσυ που κοροιδευεις τον κουρουμπλη εισαι αρρωστος στο μυαλο και ο χυλοπιτας ειναι εντος θεματος τοπικου ,η φοροδιαφυγη του ανικανου !