06 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 202

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κύριε δήμαρχε και Κύριοι αντιδήμαρχοι διαβάζοντας την πρόταση του τεχνικού προγράμματος την οποία εισηγείστε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι για μια ακόμη φορά αγνοήσατε τελείως τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων.

Ομοίως αγνοήσατε κατά πάγια τακτική σας και τις προτάσεις της επιτροπής διαβούλευσης. Για πρώτη φορά όμως αποκλείσατε τελείως από τις προτάσεις τις περισσότερες τοπικές κοινότητες, καμία αναφορά και κανένα έργο για την ΤΚ Μώλου, απουσιάζουν παντελώς οι Τ.Κ. Ανάβρας, Κόμνηνας, Καλλιδρόμου, Αγ. Σεραφείμ, Σκάρφεια, Αγ. Τριάδα, Καινούργιο, Ρεγγίνι (με εξαίρεση κάποια για τα οποία υπάρχουν ονομαστικές χρηματοδοτήσεις από κρατικούς και περιφερειακούς πόρους). Βεβαίως και οι προτεινόμενες ελάχιστες παρεμβάσεις σε Αγ. Κωνσταντίνο και Καμένα Βούρλα απέχουν μακράν από τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων.

Συμπεραίνουμε ότι αυτή την πρόταση δεν την κάνατε εσείς ούτε κάποια υπηρεσία του δήμου. Σας τη φέρανε έτοιμη εξωγενείς παράγοντες μακραν των Καμένων Βούρλων.

Κ. Δήμαρχε οι πρόεδροι και οι τοπικοί σύμβουλοι δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία ούτε γλάστρες, είναι οι άνθρωποι που είναι μέσα στην καθημερινότητα είναι οι άνθρωποι που είναι πάντα κοντά στον πολίτη, είναι αυτοί που ακούνε τα περισσότερα παράπονα.

Και μπορεί κάποια τοπικά συμβούλια να πρότειναν πολλά έργα πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου αλλά εάν μελετήσετε τις προτάσεις όλων των προέδρων θα διαπιστώσετε πως υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: όλοι ζητάνε και προτείνουν αποχέτευση όμβριων, ασφαλτόστρωση εντός των οικισμών και των πόλεων, ανάπλαση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων.

Προτείνουμε λοιπόν να αποσύρετε άμεσα την πρότασή σας η οποία είναι κενή έργων και υποδομών και να εντάξετε
196.000 από ΚΑΠ ή ΣΑΤΑ έτους 2022 για αγωγούς όμβριων
152.000 από το αποθεματικό της 4ης αναμόρφωσης για ασφαλτοστρώσεις
140.000 από ΤΑΠ ηλεκτροδοτούμενων και μη ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών για αναπλάσεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων.

Και να κατανείμετε αυτά τα ποσά ανεξαιρέτως, σε όλα τα χωριά και πόλεις λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό του καθενός.

Βάλτε από ένα έργο των παραπάνω ομάδων σε κάθε πόλη και κάθε χωριό του δήμου μας, αλλά να το υλοποιήσετε όμως, και να σταθούμε και εμείς δίπλα σας και να πούμε αυτά μπορέσανε αυτά κάνανε

Τέλος καλούμε όλους τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων εάν συμφωνούν με την πρότασή μας να την ψηφίσουν στο δημοτικό συμβούλιο έχουν δικαίωμα ψήφου στο θέμα αυτό.

Καμένα Βούρλα 06/12/2021

ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ
Τσώμος Δημήτριος
Παντράς Χρήστος
Κριαράς Κωνσταντίνος
Μακροπούλου Παρασκευή
Κουκούλη Γεωργία
Τρίγκας Βασίλης
Βούλγαρης Παναγιώτης
Φλωράκης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: