10 Αυγούστου 2020

Οικονομική Επιτροπή - Πρόσκληση - 11/08/2020

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οικονοµική Επιτροπή
Πληροφορίες: Χονδροδήµου Λουκία<
Τηλέφωνο: 2235350037
Email: lxondrodimou@mwlos.gr

Κοιν.:
 -Αντύπα Αντύπα, Αντιδήµαρχο
 -Παπαγρηγορίου Νικόλαο, Αντιδήµαρχο
 -Προέδρους Κοινοτήτων ∆ήµου
 -Γενική Γραµµατέα ∆ήµου

Παρακαλείσθε την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 και ώρα 13.00 µ.µ., όπως προσέλθετε στο ∆ηµοτικό κατάστηµα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονοµικής Επιτροπής), για να συζητήσουµε και λάβουµε απόφαση στα παρακάτω θέµατα της ηµερήσιας διάταξης

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (αγωγή ΧΑΤΖΗΣ ∆. κ ΣΙΑ Ο.Ε.)
2. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (αγωγή ΧΑΤΖΗΣ ∆. κ ΣΙΑ Ο.Ε.)
3. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (αγωγή ΧΑΤΖΗΣ ∆. κ ΣΙΑ Ο.Ε.)
4. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (αγωγή ΧΑΤΖΗΣ ∆. κ ΣΙΑ Ο.Ε.)
5. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (αγωγή ΧΑΤΖΗΣ ∆. κ ΣΙΑ Ο.Ε.)
6. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (αγωγή ΧΑΤΖΗΣ ∆. κ ΣΙΑ Ο.Ε.)
7. Ετήσιος προγραµµατισµός προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του ∆ήµου
Καµένων Βούρλων έτους 2021
8. Έγκριση πρακτικών διαγωνισµού «Προµήθεια εφαρµογών, αναλωσίµων, ανταλλακτικών
και εξοπλισµού µηχανογράφησης»
9. Έγκριση πρακτικών διαγωνισµού «Συντήρηση υλικού λογισµικού, δικτύων και εργασίες
µηχανογραφικής επεξεργασίας δεδοµένων
10.Ακύρωση του ανοικτού, ηλεκτρονικού και διεθνούς διαγωνισµού της προµήθειας µε τίτλο:
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ κ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΠΑΙ∆ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ»

Η συνεδρίαση θα πραγµατοποιηθεί κεκλεισµένων των θυρών, σύµφωνα µε το άρθρο 10 της
Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου «Κατεπείγοντα µέτρα αντιµετώπισης των αρνητικών
συνεπειών της εµφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισµού της διάδοσής
του»(ΦΕΚ Α΄ 55/11-3-2020) και της Εγκυκλίου 163 (αριθµ. πρωτ. 33282/29-5-2020) του

Υπουργείου Εσωτερικών.
 Ο Πρόεδρος
 Συκιώτης Ιωάννης
Πίνακας Αποδεκτών
• Κοντοπάνος Νικόλαος
• Παταργιάς Κων/νος
• Κριτσόβας ∆ηµήτριος
• Τριανταφύλλης Νικόλαος
• Βούλγαρης Παναγιώτης
• Παπαναγιώτου ∆ηµήτριος

12 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Διαχειριση οικονομικων και οχηματων ,καυσιμων δεν μπορειτε να κανετε ---ουτε αλλαγη του αμιαντου μπορειτε ---προωθηση της ανακυκλωσης δεν μπορειτε ---προστασια της δημοσιας παραλιας δεν μπορειτε ! Που διαολο χρησιμευετε εσεις της δημαρχιας ? Μονο να παιρνετε το μισθο καθε μηνα ?

Ανώνυμος είπε...


Το 7ο θέμα που είναι προς συζήτηση αναφέρει : Ετήσιος προγραµµατισµός προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του ∆ήµου Καµένων Βούρλων έτους 2021
Ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης κ. Βούλγαρης οφείλει να κάνει την παρακάτω ερώτηση ώστε να γραφτεί στα πρακτικά η απάντηση της Διοίκησης.
‘’Για τις μόνιμες προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2020 και οι οποίες έχουν επιβαρύνει τα Δημοτικά Τέλη με κόστος 97.300 ΕΥΡΩ , τα οποία πληρώνουμε εμείς οι δημότες, αλλά δεν θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους 2020 (ανακοίνωση του Υπουργείο Εσωτερικών) τι σκοπεύει να κάνει η Δημοτική Αρχή ?
1.Θα αναπροσαρμόσει τις τιμές (χαμηλότερες)
2.Θα ακολουθήσει τη τακτική της μείωσης του ρεύματος δλδ θα χρησιμοποιήσει θα χρήματα για άλλο σκοπό, κατά παράβαση της νομοθεσίας ?

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Τι συμβαίνει με τις αγωγές Χατζή κατά του Δήμου ?
Σε απλά ελληνικά, χωρίς νομικούς όρους, η κατάσταση έχει ως εξής :
Ο Δήμος ζήτησε από τον Χατζή να προμηθεύσει το Δήμο με καύσιμα ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ σε προηγούμενα χρόνια, νομίζω το 2016 ή 2017.. Ο ΧΑΤΖΗΣ για να εξυπηρετήσει τον Δήμο προμήθευσε καύσιμα, τα οποία παρέλαβε 3μελής επιτροπή από Μονίμους Υπαλλήλους, έκοψε τιμολόγια και περίμενε να πληρωθεί. Όμως πληρωμή Δήμου χωρίς Σύμβαση δεν εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο Χατζής πίεζε για να πληρωθεί … ο Συκιώτης δεν μπορούσε να πάρει έγκριση … και έτσι ο Χατζής ανέθεσε σε Δικηγόρο να κάνει αγωγές για να πάρει τα χρήματά του ΣΥΝ 6% ετήσιο Επιτόκιο ΣΥΝ τα έξοδα του Δικηγόρου.
Ο Δήμος, τώρα, πρέπει υποχρεωτικά να αναθέσει την υπόθεση σε δικό του Δικηγόρου και η υπόθεση να κριθεί στο Δικαστήριο. Αν η απόφαση είναι υπέρ του Χατζή, τότε ο Δήμος μπορεί να πάρει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όλα καλώς. Όλα ? Όχι βέβαια.
Εδώ ανακύπτουν τα εξής ερωτήματα :
[1] Το ΣΥΝ 6% ετήσιο Επιτόκιο ΣΥΝ τα έξοδα του Δικηγόρου γιατί να το πληρώσει ο Δήμος δλδ οι Δημότες ?
[2] Όταν ο Δήμαρχος παίρνει προσωπικές αποφάσεις κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες ? Δλδ να πληρώσει από την τσέπη του τη ζημιά που προξένησε στο Δήμο ?
[3] Οι Μόνιμοι Υπάλληλοι της 3μελούς επιτροπής πως παρέλαβαν κάτι για το οποίο δεν υπήρχε Σύμβαση ?
[4] Μήπως πρέπει η Αντιπολίτευση να καταγγείλει το γεγονός, σύμφωνα με το αρθ. 141 ν. 3463/8.6.2006 – ΚΔκΚ - ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ = ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ, ώστε η ΖΗΜΙΑ να καταλογιστεί στα πρόσωπα (Δήμαρχος + 3μελής Επιτροπή) και όχι να πληρώσουν και αυτά τα «σπασμένα» οι Δημότες ?
------
Επειδή ουδέποτε έχω ισχυριστεί ότι έχω το αλάθητο … αν κάπου κάνω λάθος, παρακαλώ κάποιον από την Διοίκηση να με διαψεύσει. Σε διαφορετική περίπτωση, έτσι έχουν τα πράγματα σε γενικές γραμμές.
-----
Και μερικές συμβουλές προς τους Υπαλλήλους του Δήμου
[1] Αν σας ασκούν πίεση να κάνετε κάτι παράτυπο (όπως το ανωτέρω και το κατωτέρω) μην υπακούτε. Δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Εσείς να βαδίζετε σύμφωνα με τη νομοθεσία. Οι Αιρετοί έρχονται και παρέρχονται, εσείς γιατί να ρισκάρετε τη δουλειά σας ?
[2] Η όποια ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ παίρνει ένα αριθμό ΑΔΑ. Αν διαπιστωθεί λάθος, τότε το αναρτημένο έγγραφο παραμένει αναρτημένο και επί αυτού τίθεται υδατογράφημα που αναφέρει «ΜΗ ΕΓΚΥΡΟ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΟ. Το διορθωμένο έγγραφο διατηρεί τον ίδιο ΑΔΑ με το λανθασμένο έγγραφο. ‘Ετσι κατά την αναζήτηση του ΑΔΑ εμφανίζονται και τα ΔΥΟ.
… Αυτό το επισημαίνω διότι η προσφυγή της Αντιπολίτευσης κατά της απόφασης του ΔΣ 7/52/2020 (περίπτωση LED) απορρίφθηκε διότι διαγράψατε από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ την ανάρτηση της 6/7/20 και βάσει αυτής που υπήρχε ως ανάρτηση 15/7/20 η Αντιπολίτευση είχε περιθώριο μέχρι την 30/7/20 να κάνει ΠΡΟΣΦΥΓΗ. Έλα, όμως, που εσείς είχατε στείλει στην Αποκεντρωμένη την ανάρτηση της 6/7/20.. και έτσι η ΠΡΟΣΦΥΓΗ με ημερομηνία 24/7/20 κρίθηκε εκπρόθεσμη.
… Μην παίζετε το παιχνίδι των Αιρετών … διότι αυτό διώκεται πειθαρχικά σύμφωνα με τον ΚΔκΚ και τα όσα ορίζει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
… Έτσι,, κ. Γάκη…
-----
Και μια συμβουλή προς την Αντιπολίτευση
Χειριστήκατε λάθος την απόρριψη της προσφυγής. Την κα ΦΥΚΑ της Αποκεντρωμένης έπρεπε να την καταγγείλετε στην Εισαγγελία διότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε η ανάρτηση της 6/7/20 στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έπρεπε να αποσύρει την απόφασή της, να εξετάσει την προσφυγή σας και να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή όχι της απόφασης 7/52/20 του ΔΣ. Μπορείτε να το κάνετε και τώρα. Έχετε το δίκιο με το μέρος σας και η κα ΦΥΚΑ είναι έκθετη ως προϊσταμένη του Τμήματος Αποκεντρωμένης της Φθιώτιδας.
Έ κ. Τσώμε, θα το τολμήσετε ?
-----

Ανώνυμος είπε...

κ. Σκουφια εχω αποριες.
Αν ο δημος ειχε αναγκες σε καυσιμα και εφ οσον ξερουμε τι σημαινει κρατος,
θα σταματουσε την κινηση των οχηματων με αντικτυπο την ποιοτητα των ανταποδοτικων υπηρεσιων προς τους δημοτες;
Επισης αυτο εχει συμβει μονο στον δημο μας ή ειναι συνηθισμενο φαινομενο παντου;
Τα χρεη των δημων που αφορουν δικαστικες τελεσιδικες αποφασεις ιδιωτων και εν προκειμενου του δικου μας γιατι δημιουργουνται διαχρονικα μηπως λογω πιεστικων αναγκων και αδυναμια της γραφειοκρατιας να 'τρεξει' οπως πρεπει;
Πως μετα το δικαστηριο θα δοθει αυτοματα εγκριση απο την αποκεντρωμενη,εφ οσον εξακολουθει
να υφισταται η παρατυπια και η αποφαση ενω μεν ειναι υπερ του ιδιωτη,αλλα οχι ομως και εντολη εκτελεσης προς την περιφερεια;
Γιατι οριζει δικηγορο ο Δημος ,δεν αποδεχεται μηπως την ποσοτητα των καυσιμων,[πρωτοκολο παραλαβης τριμελους επιτροπης] και αραγε τι ζητα,να μην πληρωσει,συμψηφιστικη υπερκοστολογιση στα επομενα κλπ;
Δωσε σε παρακαλω καποιες απαντησεις παρολο που αναγνωριζω οτι επ ουδενι δεν εισαι μερος του προβληματος.

Ανώνυμος είπε...

Πως ελεγχετε ποσοτητες που μπηκαν σε δημοτικα οχηματα και ποια καταναλωση εκαναν ανα μηνα και ποσα χιλιομετρα τα δημοτικα οχηματα ; βγαινει ο λογαριασμος ; γιατι συνεχιζει να συνεργαζεται ο ΧΑΝΤΖΗΣ ως εταιρεια αφου δεν το πληρωνει εγκαιρα ο δημος ;
Τι περιθωρια κερδους εχουν οι εταιρειες καυσιμων , για να αντεχει πραγματικη χρηματοδοτηση προς το Δημο , για τοσα χρονια 500.000 ;

Ανώνυμος είπε...

Εχει ξεκινησει νεο διαγωνισμο για καυσιμα ο δημος ; η συνεχιζει το ιδιο συστημα ολα αυτα τα χρονια , με την ιδι α τακτικη , παρανομα , με μηνιαιες παραλαβες και με δικαστικες εντολες πληρωμης ; η ευθυνη της περιφερειας που αποδεχετε την διαδικασια αυτη τεραστια ; το ιδιο και η επιτροπη παραλαβης , σε ατομικο επιπεδο, τυχον διαφορες , ποιος θα τις επιβαρυνθει ; οι υπαλληλοι ;

Ανώνυμος είπε...

Καλα ξυπνητουρια 6.05, 6.11.Πριν λαλησουν τα κοκκορια και πριν απαντησει ο Σκουφιας εσυ εκει
απικο για τις λαμογιες στο δημο.Παρτετο χαμπαρι το μαγαζι ειναι φτιαγμενο ετσι με ειδικες ταιστρες να τρωνε τρωκτικα?

Ανώνυμος είπε...

Οι γυρω γυρω απο το δημο, ηρθε η ωρα θα σας ταραξουμε στη 'νομιμοτητα'

Ανώνυμος είπε...

Δημαρ- χουλι ντουμπι νταπ , ξυπνησατε καλε ξυπνησατε ; καλημερα σε ολους .σιγουρα ηδη στο γραφειο ειναι ολοι προς το καλο του δημου , να οργανωθουνε ολα , για προετοιμασια εργασιων του 2021 , 2022 , 2023

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Nτροπη σας!!!
Αυτός είναι ο δήμος μας...
Λυπάμαι πολύ
Λιάκος Νίκος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αετος πετα ψηλα,δεν μπορουν να τον φτασουν τα κορακια και οι γαλιαντρες.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι αετος ο δημαρχος ; καρακαξα φαινεσαι !!! Για Τζιτζικας κανει ..