18 Φεβρουαρίου 2019

Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο κ. Συκιώτη …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 19/2/2019

Δήμαρχε,
με όλο το σεβασμό στο αξίωμά σου, και όχι στο πρόσωπό σου, και επειδή δεν αντέχω να βλέπω το Δήμαρχο της περιοχής μου γι’ ακόμα μια φορά δημόσια να μπουρδολογεί, αισθάνομαι την ανάγκη να σου απευθύνω μερικές ερωτήσεις και ευελπιστώ ότι θα έχεις το θάρρος – και όχι το θράσος που συνήθως σε διακρίνει – να απαντήσεις για να ενημερωθούν και οι δημότες, ώστε να ξέρουν …. ότι θα φέρουν ακεραία την ευθύνη και να μη διαμαρτύρονται μετά πως και πάλι τους εξαπάτησες. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέγανε οι σοφοί μας πρόγονοι !

1. Tι ακριβώς είναι αυτό που εκπροσωπείς για να σε υποστούμε για άλλα 4 χρόνια;
2. Τι άλλο, πέρα από την προσωπική βουλιμία σου, έχεις φέρει ως τώρα στο δημόσιο βίο;
3. Ποιο από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος, σε διακρίνει;
4. Τι είναι αυτό που σε καθιστά θελκτικό, αξιόπιστο, ικανό και χρήσιμο για το Δήμο;
5. Από που προκύπτει ότι μπορεί να εγγυάσαι;
6. Από πού προκύπτει ότι μπορεί κάποιος να σε εμπιστευτεί;
7. Από πού προκύπτει ότι έχεις την επάρκεια για να ανταποκριθείς στα καθήκοντα του δημάρχου;
8. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εμπνέει ή παρακινεί κανέναν η προσωπικότητα σου;
9. Γιατί να σε προτιμήσουν οι ψηφοφόροι, όταν η επικράτηση σου πριν 5 περίπου χρόνια είχε σαν βάσει την "επικοινωνία" και το "ψέμα" ;
10. Τι καινούργιο κομίζεις εκτός από καινούργια ψέματα, αλαζονεία, τον ρηχό σου λόγο, την αποστροφή στο δημόσιο έλεγχο και τη λογοδοσία, την άρνηση της κριτικής, της αυτοκριτικής και της βελτίωσης;
 
«««««««««

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο κύριος Σκουφιας δεν πήρε χαμπάρι για την συγκέντρωση του Σαββάτου.. Εκτός κι αν κατοικεί αλλού.. σε άλλη πόλη.. χώρα.. σύμπαν..

Ανώνυμος είπε...

«Βρε καλώς τον οικονομολογο μας!!!!

Ετσι σε θελουμε ευαίσθητο και με γρηγορα αντανακλαστικά να εισαι ο φύλακας Άγγελος του Δημου μας!!!
Πες μας ποιος ειναι ο υποψηφιος............... ΘΕΟΣ σου για την.......... καρεκλα.
Πες μας με ποιον θα ΕΙΣΑΙ να σε σταυρωσουμε ολοι μας.

Εχεις άγχος ....ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ....

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκούφια δημοκρατια εχουμε.. Ο κόσμος βλεπει κρινει ψηφίζει..δε χρειαζόμαστε επιστολές κ διευκρινήσεις... δεν είμαστε χαζοί ουτε σανοφαγοι...γι αυτό καλο θα ήταν να μη ρίχνετε αλλο το επίπεδο.. ειστε αν δεν κάνω λάθος κ επιστήμων άνθρωπος..μην βάζετε τα οποία προσωπικά σας θέματα με το δήμαρχο σε κοινή θέα..δε σας τιμά.. αντιθέτως.

Ανώνυμος είπε...

213 2054000.
παραλαβές και από την επαρχία.

fun club gs official.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να διοριστώ; θέλω να βολέψω το παιδί μου; θέλω να τακτοποιήσω υποθέσεις μου; Ξέρω τι θα ψηφίσω. Αν θέλω να πάει η τοπική κοινωνία καλά, ξέρω τι θα ψηφίσω.

Ανώνυμος είπε...

8.27 για πες μας εσυ που ξέρεις ποιον αμολυντο θα ψηφίσεις για να παει τον τοπο μπροστα????

Ανώνυμος είπε...

Το ρεγκινι εχει βγαλει επιστημονες.
Καθηγητας .... συγγραφεις ,που αφησαν το στιγμα τους.
Βολευτη και Νομαρχη ρεγκινιωτη, βεβαια γαμπρος μωλιωτςη και νυν υποψηφιο δημαρχο.
Επιχειρηματια στην ΤV ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Καστανας, Νεα Υορκη).
Πρεπει να ειναι και αλλοι .....
Για τους νυν........................... συγγραφεις των μπλογκ, εσειςς τι λετε;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα χαπια τα χαπιααααααα

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Ανώνυμοι ‘φίλοι’ δεν έχω καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις.
Οι ερωτήσεις που διατύπωσα και ζήτησα απαντήσεις από τον Δήμαρχο μπορεί να χαρακτηριστούν καλές ή κακές, σοβαρές ή γελοίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ‘αίολες’.
Δεν έχουν να κάνουν με κάτι προσωπικό που τυχόν έχω μαζί του. Εγώ απευθύνομαι στον Δήμαρχο Συκιώτη που διαχειρίστηκε 5 χρόνια τα δημοτικά δρώμενα τα οποία έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής μας και όχι μόνο.
Αν για εσάς όλα βαίνουν καλώς, ζητήστε να γίνετε μέλη στο fun club gs και στηρίξτε τον για να ξαναβγεί Δήμαρχος.
Για μένα, όμως, και για πολλούς άλλους που νομίζω ότι είναι η πλειοψηφία στο Δήμο, είναι ένας Δήμαρχος που στην 5ετή θητεία του ήταν ένας ΚΑΚΟΣ Δήμαρχος.
Τα έργα και οι ημέρες του προσεχώς …
Δεν στηρίζω καμιά υποψηφιότητα. Εκφράζω απόψεις για τα δημοτικά δρώμενα ως Ενεργός Πολίτης. Και αυτό θέλω να γίνει κατανοητό.
Καληνύχτα σας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου εγώ ψήφισα συκιωτη. Παρεβρέθηκα στον φλοισβο και τι είδα? Τι άκουσα ? Ένα συνδυασμό ηττας γιατρέ από τους 15 που είχες μαζί σου στο δημοτικό συμβούλιο μόνο 4 έμειναν οι οποίοι έχουν κ θέση με μισθό όσο για τον Λεωνίδα πληρώνεται κ αυτός έμμεσα από τον οργανισμό. Επίσης νέοι υποψήφιοι ποιοι? Γυναίκες , γονείς , τέκνα όσον έχεις βολεψει , έλεος. 12;01 όσον αφορα την μπεζατη όπως κ στους θιάσους ο πρωταγωνιστής ανακοινώνεται πάντα στο τέλος. Λυπαμαι πολύ γιατρέ να σου επιστρέψω κ το 2 ευρώ για τον καφέ που σε χρέωσα!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΥΚΙΩΤΗ (που ξερω ότι θα τις διαβάσει):
1ον: Ανάμεσα στον κόσμο το Σάββατο ήταν και ο κύριος Υφαντης. Αυτό είναι ένα σπουδαίο χαρτί σας γιατί όπου στηρίζει ο κύριος Υφαντής (και οι πολλές του γνωριμίες στο ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΝΔ και στα Οικονομικά Επιτελεία του Κράτους, καταλαβαίνετε τι εννοώ), ο Υποψήφιος βγαίνει νικητής. Εχει αποδειχτεί τουλάχιστον τις τελευταίες 3 φορές. Μπράβο για την μεταγραφή ορόσημο.
2ον: Ανάμεσα στον κόσμο και μάλιστα μπροστά μπροστά είδαμε την κ. Μπασάνου Μαρία η οποία ανακοινώθηκε ως υποψήφια σας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για αυτήν ισχύει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ από ότι με τον κύριο ΥΦΑΝΤΗ. Όπου κατεβαίνει, ο υποψήφιος απλά … ΧΑΝΕΙ. Και χάνει και η ίδια ποικιλοτρόπως.
Αν κύριε Δήμαρχε θυμάστε, ο κύριος Υφαντής βρίσκονταν δεξιά σας και προς τον τοίχο (λίγο χωμένος θα έλεγα) ενώ η κυρία Μπασάνου ήταν στην μπροστινή και καλύτερη θέση από όλους...
Η σημειολογία είναι δυστυχώς για τον συνδυασμό μας (Πορεία Ανάπτυξης) αποθαρρυντική…
Και ας προσθέσουμε ότι η κ. Μπασανου είχε κατεβεί στις εκλογές για πρώτη φορά το 2010 με τον συνδυασμό ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (φευ, ιδιο όνομα) και ενώ πήρε πολλές ψήφους ως δραστήρια και καθόλα αξιότιμη που είναι, δυστυχώς βγήκε στην αντιπολίτευση (τίποτα δηλαδή) ενώ και ο συνδυασμός της βγήκε οφσάιντ στον 2ο γύρο.
3ον: Ο κύριος Υφαντής είχε από ότι θυμάστε κ. Συκιώτη παρ ολίγον τραγικό επεισόδιο με τον κύριο Παταργιά στους πανηγυρισμούς προ 5ετίας στον Μώλο. Απειλές, επεισόδια κ.α. Η πιθανή επιλογή στήριξης από τον κύριο Παταργιά μήπως δυσκολεύει με την παρουσία του κυρίου Υφαντή;
Συνοψίζω για να μην σας κουράζω κύριε Δήμαρχε: Έχετε διλλήματα και επιλογές σημαντικές μπροστά σας. Σας έθεσα τα προβλήματα νομίζω καθαρά. Αν ζητούσατε την γνώμη μου, την συμβουλή μου για να οδηγηθεί ο συνδυασμός μας σε νίκη, θα σας έλεγα τα εξής:

Ο κύριος Υφαντής στο εξής ΠΡΩΤΟΣ και καλύτερος στις δημόσιες εμφανίσεις. Η κυρία Μπασάνου αναπληρωματική. Ο κύριος Παταργιάς;;; σε περίπτωση διλλήματος ή αντιρρήσεων για τον κύριο Υφαντή,.. σαφώς να προηγείται ο κύριος ΥΦΑΝΤΗΣ. Δεν το συζητώ καθόλου!!!!

Σεις ως επιστήμων πρεπει άλλωστε να έχετε πρώτος και πάνω από όλους μας, πιστη στην επιστήμη της Στατιστικής αλλά και στην πολιτική Ιστορία του τόπου (επισκόπηση της οποίας ανέφερα εν συντομία).
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Ανώνυμος είπε...

Είσαι μεγάλο σουργελο..

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 4 φορές το ίδιο post...!!!ημαρτον εντάξει μας τα είπες.Πηγαινε στο δημαρχριο,δώσε το 2ευρω (αλήθεια σε ποιο μαγαζί τον έχουνε 2 ευρω)και χαλάρωσε

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε ΑΝΩΝΥΜΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Υφαντής ρε παιδιά? Αυτό το βλήμα?
Μεταγραφαρα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί το παριζάκι μου να είναι Υφαντής....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αν δεν δω Υφαντή μπροστά στον επισήμων δεν ψηφίζω Συκιώτη..

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχια και σ'εσενα !

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η γνώμη του κυρίου Σκούφια πρεπει να μας ενδιαφερει;;

Ανώνυμος είπε...

11.28
Η σωστή ερώτηση έπρεπε να είναι : Δήμαρχε γιατί δεν απαντάς στα ερωτήματα του κ. Σκούφια ; Και ξέρεις γιατί ; Διότι ο Συκιώτης σου ζητάει τη ψήφο και οχι ο Σκούφιας.
Ο Σκούφιας ως ενεργός πολίτης [κατά δήλωσή του] σωστά πράττει. Αυτό εξ άλλου έπρεπε να κάνουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εγω τί να πω? Αφού ομως καθόλου τυχαία περνούσα κι ακουσα τους βρόχους των ομιλητών, είπα να πλησιασω.Το πιο αρχαίο σύμβολο είναι η σπείρα! Καί γενικά η περιοχή μας κανει κύκλους.Το οποιο μόνο καλο δεν είναι!!! Αλλά υπαρχει καί κατι ακομη... καί αυτό τό κάτι τού αφερει την ομορφιά.Ειστε Ειμαστε όλοι εμεις πού κάνουμε κύκλους, όι ντόπιοι.Τωρα φαντασου κάτι μη όμορφο νά κανει μόνο κυκλους!!Τί βλέπεις;Ισως μπορούμε να διακρίνουμε και το χωριό μας, τό μεγαλο ενωμενο μας χωριο.Κυριες καί Κυριοι μήν σπαταλατε καπου εδώ μεσα την ενεργεια σας!Στους δρομους του χωριού μας θα φανει πιο χρήσιμη για το σύνολον! Όλα αυτά καί πολλά ακόμη ειναι γνωστα πλέον και στις πετρες του υπεδαφους,οχι μόνο του αέρα.Ολοι σας είστε υπεύθυνοι... ίσως καί για τά άσχημα,μα πιο πολύ από εδω και μπρος!!!Μη με ρωτήσετε γιατί.Τα ιδια απλώς κανετε!κυκλους μαζί με το χωριο!!!εχετε ζαλιστει κιόλας καί ισως δεν τό συλλαμβάνεται!!!Ολοι είναι ικανοί εάν κοιτάνε τόν συνάνθρωπο.Αυτον βρήτε επιτέλους!!!Τα υπόλοιπα θα τα γραψει η ιστορία.και όι λυκοι φτιάχνουν αγέλη!!! φτιάξτε μία δυνατή να φυλαει τον τοπο.Μα Πίο πολυ τά παιδιά.Δικος τούς τοπος άλλωστε και βλέπω θηρία καί λαμόγια να κατασπαράζουν!!!και δεν κανει κανείς τίποτα!!!Ολοι μαζί μπορειτε!!!-Καλη συνεχεια νά εχετε----Δημητριος Μπαλτας C

Ανώνυμος είπε...

ρε φίλε Δημήτριε Μπαλτά C, πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις να χαλαρώσουμε και εμείς λίγο γιατί μας έχει φάει το άγχος και δεν ξεδίνουμε καθόλου τελευταία

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όποιος απαντάει στα ερωτήματα του κ Σκούφια ειναι για δέσιμο....Μάλλον γι αυτο...

Ανώνυμος είπε...

Κερδαμε αδέρφια! Σε όλα τα στέκια έχει γίνει talk of the town η μεγαλειώδης συγκέντρωση του καραφλου ηγέτη! Ο μόνος που μπορεί να ενώσει τον τόπο κ μέσα από μεγαλοπρεπή ΠΟΡΕΊΑ να έρθουν ημέρες ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ για τα χωριά μας.

Ανώνυμος είπε...

6.59
δεν θα κερδίσεις εσύ φίλε μου. Εσύ είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος που (ίσως) τους δώσεις τη νίκη στην ΣΥΚΙΩΤΗΣ και Σια. Αυτή η μεγαλοπρεπή πορεία και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ που περιμένεις θα μοιάζει με αυτή που σου υποσχέθηκαν και το 2014.

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό 8.47 εργολάβος κ ξερο ψωμι???

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι αν γυρίσεις τα χωριά μας μεσοβδόμαδα σε πιάνει μια κατάθλιψη και λες μήπως να πάρω τίποτα ... μυοχαλαρωτικό.Αν διαβάσεις όλα τα σχόλια από το blog,είσαι έτοιμος για βουνό να αγοράσεις κάνα βότανο. Χαλαρώστε ορισμένοι με τα σχόλια που κάνετε,εκλογές είναι,αν έχετε να πείτε η να κάνετε κατι,καντε το

Ανώνυμος είπε...

καταθλιψη ειναι καλα, σχιζοφρενεια ειναι το ασχημο και εδω υπαρχει αφθονη,τελικα ολα για το ρευστο γινονται.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους βγάζουν το δηλητήριο του για τον καραφλο ηγέτη το μόνο που έχω να τους ρωτήσω είναι: πόσοι από τους προηγούμενους δημάρχους κατάφεραν και έφεραν σε πέρας έργο σε μια 4ετια? Κανένας. Γι αυτό ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον ηγέτη μας και πάμε σε μια 4ετια υλοποίησης έργων. Τα Καμένα Βούρλα αλλάζουν. Άντε σαουρα τώρα.

Υ.Γ. Δήμαρχε επειδή πολλοί κομπλεξικοί σου τη λένε για την ονομασία Πορεία Ανάπτυξης, σου προτείνω να ονομάσεις τον συνδυασμό "Καμένα Βούρλα 2023", ημερομηνία που και οι χειρότεροι εχθροί σου θα γίνουν φίλοι σου. Τα δίποδα φίδια θα δηλητηριαστουν απ το δάγκωμα της γλώσσας τους.

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε ακόλουθε του καράφλα. το λιμάνι που είχε μάσα πρόλαβε και το έδωσε για μια ζωή. μια φτυαριά τσιμέντο κάπου ρε παιδάκι μου για τα μάτια του κόσμου δεν πρόλαβε ε;
παραδέξου το, έχεις λανθασμένη κρίση και λογική.

Ανώνυμος είπε...

Πες μου ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί "αρτιμελες" στα Καμένα Βούρλα την τελευταία 20ετια. Κανενα. Κλειστό γυμναστήριο παράνομο και ερείπιο, Βιολογικός παράνομος και γεμάτος κακοτεχνίες, πεζόδρομος Αγ. Παντελεήμονος-αίσχος, λιμάνι μέχρι πρότινος παράνομο και γινόταν το αλισβερίσι του αιώνα, οι είσοδοι της πόλης από τον ΠΑΘΕ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ.
ΤΙ ΣΤΟ ΛΥΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ ΡΕ ΥΠΟΤΑΓΜΈΝΕ που σε κατέστρεψε εσένα ο καραφλος ηγέτης? Είναι ο μόνος που βαδίζει με πρόγραμμα και μελέτες και είναι ο μόνος που παράγει έργο σε αυτό τον τόπο και σύντομα θα δεις αποτελέσματα. Επιτέλους κόψτε τον κομπλεξισμό σας γιατί ο καραφλος ξεχρεωσε αμαρτίες του παρελθόντος και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με την ονομασία.
Η επικείμενη 4ετια του ανηκει.

Ανώνυμος είπε...

5.53
στο χωριό του τον ΑΚ ακόμα πίνουν νερό απο σωλήνες αμιάντου ... Τρομάρα του είναι και γιατρός ... Ούτε αυτό δεν ήταν ικανός να κάνει στα 5 χρόνια της δημαρχίας του.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Ο άνθρωπος, εμετρήθει, εζυγίσθει και απορρίπτεται ... Όσο και να προσπαθήσει ο μπάρμπα-Κώτσος, ο Συκιώτης δεν ξαναβγαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Σ αυτές εδώ τις εκλογές
οι επιλογές είναι πολλές
Δεν στηρίζουμε Συκιώτη
που μας πρήζει το συκώτι
Μα για το καλό του τόπου
λέω να πάω Παπαπαναγιώτου
Αν θέλεις κάτι παραπάνω
πας στο Νίκο Κοντοπάνο
Σαν δεν σου αρέσουν όμως
δίπλα είναι και ο Τσώμος
Και αν δεν παίρνεις ότι κι ότι
πας με το Λουκά Δαδιώτη
Εγώ λέω να πάω Μπέλο
για να έχω ότι θέλω.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να τον πει σκέτο ΒΟΥΡΛΑ

Ανώνυμος είπε...

κάποια εξτρα ερωτήματα... το παλιό παρεάκι ντοτόρ-άπλυτος-συνταξιούχος εργολάβος που το χειμώνα του 14-15 σε γνωστό σημείο της νότιας λαμίας ΄΄πέρναγε΄΄ πολλούς γεννεές 400 γιατί τα έσπασε??? αυτός που διαταράσσει συζυγικού δεσμούς άλλων πόσα μηδενικά έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς???

Ανώνυμος είπε...

ρε γυφτο φτιαξε κανα γλυκακι να ταισεις τη διοικηση..................

Ανώνυμος είπε...

Τα έκλεψε?

Ανώνυμος είπε...

Αμφίβολο αν τα δήλωσε.κανενα γλυκακι για το διοικητή..ελάχιστος..

Ανώνυμος είπε...

Σαν τον γιατρό που ζει με 3500 χιλιάδες το έτος από το ιατρείο!!

Ανώνυμος είπε...

ποιος ειναι ρε παιδια η παπακωστα του πιπιλα.............

Ανώνυμος είπε...

ο παταργιας..........................ετσι τον λενε στα καμενα..............

Ανώνυμος είπε...

Ο παταργιας πάει μόνος δεν θέλει κανεναν

Ανώνυμος είπε...

Παπακώστα ....ωραία παρομοίωση!!!!