02 Φεβρουαρίου 2015

Αυτόν τον χειμώνα ... κάτι διαφορετικό έγινε στην περιοχή μας...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αυτόν τον χειμώνα κάτι διαφορετικό έγινε στην περιοχή μας. Γάλλοι και Βέλγοι ήρθανε στα Καμένα Βούρλα, έμειναν 1 μήνα μαζί μας, μάζεψαν ελιές μαζί με παραγωγούς της περιοχής μας, τις έκαναν λάδι, το συσκευάσαμε και το τυποποιήσαμε όλοι μαζί, το στείλαμε στις Βρυξέλλες και για τις επόμενες 2 εβδομάδες ο Sacha, η Dora, ο Myrko και ο Thibaux θα το παραδίδουν πόρτα πόρτα σε 80 οικογένειες.

Ταυτόχρονα, οι Γάλλοι και Βέλγοι φίλοι μας μάζεψαν μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Καμένων Βούρλων τις ελιές στο σχολείο τους!

Αυτό είναι το "Καραβάνι τις Ελιάς", ένα εκπαιδευτικό και δίκαιου εμπορίου αγροτουριστικό εγχείρημα μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν αναμειγνύουμε ελαιόλαδο με αειφορικές καλλιεργητικές μεθόδους, δίκαιο εμπόριο, ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες και πολύ διασκέδαση.

Το "Καραβάνι της Ελιάς" είναι μια πρωτοβουλία από το Δελφίνι όπου 4 Γάλλοι και Βέλγοι έμειναν 1 μήνα μαζί μας, συνεργάστηκαν με 5 παραγωγούς της περιοχής μας (Αγ, Κωνσταντίνος, Μώλος, Καμένα Βούρλα, Γοργοπόταμος), συσκεύασαν 475 λίτρα ελαιόλαδο και αυτή τη στιγμή το παραδίδουν σε 80 οικογένειες στις Βρυξέλλες σε μια δίκαιη τιμή τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους παραγωγούς.
Ραντεβού το 2015 για περισσότερο λάδι, περισσότερους ξένους φίλους, περισσότερους παραγωγούς, περισσότερη διασκέδαση και νέες ιδέες.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο theolivecaravan@gmail.com ή στο 6973957010 (Δημήτρης) για περισσότερες πληροφορίες ή για να συζητήσουμε για το πως μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς.
Πληροφορίες στο www.olivecaravan.weebly.com Μπορείτε επίσης να δειτε και το video

φιλικά,
Δημήτρης Κιτσικόπουλος
"ΔΕΛΦΙΝΙ"
22350 22208
6973957010

Δεν υπάρχουν σχόλια: