02 Φεβρουαρίου 2015

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Δήμο μας 7- 8/02

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες: • παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση • φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων • προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας • εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά

Οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας στην Κινητή Παιδιατρική Μονάδα που θα βρίσκεται στο Δήμο Μώλου.
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου: Περιφερειακό Ιατρείο Καμένων Βούρλων (Αγ.Παντελεήμονος 8)


Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:
• παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
• φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
• προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
• εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι υπηρεσίες υγείας του προγράμματος απευθύνονται σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Η ενημέρωση για τα παιδιά που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το γραφείο Πρόνοιας κάθε Δήμου.

Ειδικότερα, ο εμβολιασμός παρέχεται σε παιδιά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, ενώ δίνεται προτεραιότητα σε όσα παιδία παραμένουν για πολύ καιρό ανεμβόλιαστα.

Για την κάθε δράση είναι απαραίτητα:
- Bιβλιάριο υγείας παιδιού (καταγράφεται το ιστορικό κάθε παιδιού και γίνεται ο έλεγχος των εμβολίων)
- Bιβλιάριο ασφάλειας γονέων (έλεγχος ασφάλειας)
- O εμβολιασμός παρέχεται μόνο σε παιδιά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη
- Όταν γονείς δεν επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλειας, τότε επιδεικνύουν τις κάρτες ανεργίας

Αν κάποιο παιδί πρέπει να παραπεμφθεί σε κάποια άλλη ειδικότητα, ή χρειάζεται επιπλέον εμβολιασμό ή παρακολούθηση, τότε οι γονείς ενημερώνονται για τα Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπου και μπορούν να προσέρχονται.

H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, προσφέρει από το 2003 τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη. Έως σήμερα, περισσότερα από 57.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.

Από το Σεπτέμβριο του 2012, η μονάδα πραγματοποιεί διήμερες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. H προσπάθεια της Vodafone και των Γιατρών του Κόσμου ενισχύεται με τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ, με σκοπό ακόμα περισσότερα παιδιά να ενημερωθούν και να λάβουν τη φροντίδα της κινητής μονάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, μέχρι σήμερα μέσα από τις δράσεις έχουν εξεταστεί 5.053 παιδιά, από τα οποία:
• 3.820 παιδιά επισκέφθηκαν παιδίατρο
• 3.098 παιδιά εξετάστηκαν από οδοντίατρο
• 2.121 παιδιά εμβολιάστηκαν

Πηγή skai.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιό Δήμο είπε;

Ανώνυμος είπε...

Εγκρίθηκε η πρόταση της οικονομικής επιτροπής

Σε μειώσεις των δημοτικών τελών για ειδικές ομάδες του πληθυσμού προχωρεί ο δήμος Χανίων καθώς το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα την σχετική πρόταση της οικονομικής επιτροπής.

Με βάση την απόφαση μειώνονται οι δημοτικοί φόροι και τέλη κατά 100%, για άτομα με αναπηρίες που έχουν μοναδικό εισόδημα το επίδομα πρόνοιας. Κατά 50% μειώνονται οι δημοτικοί φόροι και τέλη για άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους και τρίτεκνες οικογένειες.

Οι δημότες των Χανίων που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανά κατηγορία στην αρμόδια υπηρεσία, ώστε στη συνέχεια να κριθεί αν τηρούν τις προϋποθέσεις για να καταβάλουν μειωμένα τέλη στο δήμο.Επισης δωρεαν νερο στα ορφανα και σε οσους ειναι κατω απο το οριο της φτωχιας.