11 Νοεμβρίου 2014

Γενική Διεύθυνση Περιφ. Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΔΕΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η νέα Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας σε εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων για ενεργή συμπαράσταση στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας, καλεί όλους τους κτηνοτρόφους που διατηρούν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι  οποίες δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης (λειτουργίας) ή η άδεια τους έχει λήξει, να προσέλθουν στα γραφεία των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και να υποβάλλουν αίτηση αδειοδότησης.

Υπενθυμίζουμε στους κτηνοτρόφους ότι στις 12 Μαρτίου 2015 παύει να ισχύει η ειδική ρύθμιση του άρθρου 14 του νόμου 4056/2012 με την οποία δίνεται τριετής αναστολή ισχύος των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων και κατεδαφίσεων  των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον παροτρύνουμε τους κτηνοτρόφους να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 4178/2013 σχετικές με την νομιμοποίηση-τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση των μονάδων που έχουν αυθαίρετα κτίσματα ή προσθήκες. 

Η παραπάνω ευεργετική διάταξη λήγει στις 6 Φεβρουαρίου 2015.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα Τμήματα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής των Δ/νσεων αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: