24 Απριλίου 2014

16, 19, 23 και 26 Μαΐου 2014 τα σχολεία κλειστά λόγω εκλογών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ E-MAIL Η΄ FAX ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ  -  ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Αθήνα 15 Απριλίου 2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                                        Αριθ. Πρωτ.: 15027
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ταχ.Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2                                             ΠΡΟΣ:

Ταχ.Κώδικας: 101 83                                                       Τον κ. Υπουργό Παιδείας
Πληροφορίες: Ε. Ατματζίδου                                          & Θρησκευμάτων        
Τηλέφωνο: 2131361252                                                   Παπανδρέου 37
FAX: 210 3741140                                                             Τ.Κ. 15180 Μαρούσι
E-mail: e.atmatzidou@ypes.gr                                       


ΘΕΜΑ: «Έγκαιρη παράδοση αιθουσών διδακτηρίων για τη διαμόρφωση αυτών σε καταστήματα ψηφοφορίας ενόψει των προσεχών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 καθώς και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ΄ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Α΄57),ως καταστήματα ψηφοφορίας χρησιμοποιούνται κτίρια κατεχόμενα από το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ. και σε περίπτωση ανεπάρκειας αυτών, κατάλληλα ιδιωτικά οικήματα.
Με τις αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών, με τις οποίες καθορίζονται τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας, ορίζονται ως καταστήματα ψηφοφορίας κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης  Μαΐου και της 25ης Μαΐου 2014  και τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014 και αίθουσες διδακτηρίων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών.
Προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και γενικά των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για τον παραπάνω σκοπό, παρακαλούμε να δώσετε σχετικές οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας για την παράδοση των αιθουσών το πρωί της Παρασκευής  16 Μαΐου 2014, στις δημοτικές αρχές, που θα μεριμνήσουν σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.
Επίσης, να φροντίσετε, με σχετικές οδηγίες σας, ώστε, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες, κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσής τους (ράμπες κ.λπ.), το οποίο τυχόν διαθέτουν τα σχολεία που έχουν ορισθεί ως καταστήματα ψηφοφορίας και μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή τους στην αίθουσα ψηφοφορίας.  
Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους ανωτέρω εκλογείς να ασκήσουν απρόσκοπα το συνταγματικό κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα.
Οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφό μας αυτό, παρακαλούνται να δώσουν εντολή στις δημοτικές αρχές του οικείου νομού να παραδώσουν τις αίθουσες των διδακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014, αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας ( κάλπες, παραβάν κ.λπ.) και επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν από την ψηφοφορία.
 Το ίδιο μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί και για την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014 για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ίδια μέρα που θα διεξαχθεί η επαναληπτική ψηφοφορία (β΄ γύρος) στους δήμους ή στις περιφέρειες στους οποίους τυχόν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου 2014.
                                                  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                                                                            
                                                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

paideianews.gr

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΑΚΙΡΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΠΑΤΑΡΓΙΑΣ ΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ;;; ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ;;;

Ανώνυμος είπε...

εσύ που λες για τον φακίρη είσαι σίγουρος? εγώ βάζω ένα αρνί στοίχημα ότι δεν είναι έτσι, και δεν θα κατέβει με κανέναν. είσαι μέσα? εδώ σε θέλω με ονοματεπώνυμο. όχι πετάμε μια παπαριά στον αέρα και όποιον πάρει ο χάρος!!

Ανώνυμος είπε...

Ο φακιρης φτυνει εκεί που έτρωγε κ έχει πει το ναι στον πατάργια.....αυτα τα λόγια ακούγονται από τα χείλη των υπευθύνων του πατάργια

Ανώνυμος είπε...

ααα τώρα μου τα γυρνάς. εσύ το λες ή κάποιοι άλλοι ότι ο φακίρης θα πάει με τον παταργιά ρε φίλε? ποιος ρε παιδιά θα έρθει να βάλουμε ένα αρνί στοίχημα για τον φακίρη? εγώ λέω δεν θα πάει πουθενά! μαζί θα το φάμε το αρνί, έλα βάλε στοίχημα μην φοβάσε!!

Ανώνυμος είπε...

o παταργιας καιγεται να βρει ατομα..και ο φακιρης ως γνωστο ειναι ευασθητος στα ταξιματα!!!οποτε θεωρηστε το σαν στανταρακι.ετσι για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους,αντε μπραβο!

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλαράκι, άσε τις θεωρίες που αποτελούνται από νερό και χώμα. βάλε ένα αρνί αν είσαι μάγκας και σίγουρος για την γνώμη σου (μαζί θα το φάμε δεν σε αφήνω απ’έξω), διαφορετικά αν δεν είσαι σίγουρος , να λες… νομίζω … δεν ξέρω … ίσως κλπ κλπ. από θεωρίες σε αυτό το χωριό πια χορτάσαμε .. δεν θα πάρουμε άλλες.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΟΙΧΗΜΑ ΑΡΝΙ
ΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΙΡΗ ΑΣΤΟ

Ανώνυμος είπε...

τα παντα κρινονται εκ του αποτελεσματος,λιγες ημερες εμειναν λοιπον,ας περιμενουμε να αποδειχθει το προφανες!

Ανώνυμος είπε...

ρε πουν τ’αρνί ρεεε??? άστο προφανές και το ξεπροφανές. βάλε στοίχημα αρνί ρε αν σε βαστάει. εμ έτσι για λόγια όλοι καλοί είστε. πετάτε την κουτουράδα σας και φόρο δεν πληρώνει κανένας. εδώ σε θέλω κάβουρα. βάλε αρνί ρε!! σφαξτ μια προυβατίνα. φφφσσσσττ ααα ααα ππρρρρρ

Ανώνυμος είπε...

Για να ασχολειστε ολοι σας και να βαζετε και στοιχηματα για τον κ.Φακιρη σημαινει οτι ειναι το δυνατο χαρτι του Δημου μας και ηταν και θα ειναι αχτυπητη ομαδα με τον κ.Φλωρακη γιατι ξερουν να συνεργαζονται!!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο ταξιάρχης είναι δυνατός να δείτε σου θα κατέβει τελικά με τον χοντρό από το μώλο και ια είναι ο αναπληρωτής δήμαρχου κ πάλι

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες φιλε μου επαγγελματιας αναπληρωτης δημαρχου!!

Ανώνυμος είπε...

ρε εσείς δεν έχετε τον θεό σας. σας λέω βάλτε ένα στοίχημα ένα αρνί ρε να το γλεντήσουμε κιόλας. το λέω καθαρά. ο ταξιάρχης δεν πάει σε κανέναν από κοντά. όποιος νομίζει το αντίθετο και έχει άντερα να βάλουμε στοίχημα ένα αρνί κα να το φάμε μαζί ρε. διαφορετικά σταματήστε να γράφετε ότι σας κατέβει. δες σας κόβει καθόλου? από τα γκράβαρα είστε?

Ανώνυμος είπε...

ti na paei apo koda o molos exei vouiksei.....apo ton patargia oti einai kai o fakiris mazi kai o giannakopoulos kai o tsomos me ton padra pleon .....

Ανώνυμος είπε...

sinemagugu ταξιάρχης. θα τον ζητάτε και δεν θα τον έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Συνδημοτες μεγαλη ερωτηματικό η απουσία αρκετών στελεχών απτό το μώλο στη συγκέντρωση του γιατρού γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

1149, ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ? ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ?ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε η ομάδα ταξιάρχη όλα τα ξέρει.....καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Οταν λέω όλα εννοώ όλες τις ρούφιανιες

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα προς οπαδούς Πιπίλα : Πόσες φορές πάτησε ο Γιαννάκης στα Δημοτικά Συμβούλια τα προηγούμενα χρόνια ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΑΤΕ-ΑΚΟΥΣΑΤΕ-ΑΚΟΥΣΑΤΕ:Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:ΤΑ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΩΝ.Ο ΜΩΛΟΣ ΘΑ ΜΟΥΛΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ.ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ,ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ,ΛΟΚΡΩΝ Η ΙΣΤΙΑΙΑΣ.ΚΑΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.C

Ανώνυμος είπε...

δυο γιατροί απο το καινούριο και ενας απο τον Αγ.Κων/νο,κατεβαίνουν στις Δημοτικές εκλογές.
Τόσο πόνος πιά για το καλό του τόπου απ'τους γιατρούς;
Εξαργυρώνουν τον ανθρώπινο πόνο με ψηφαλάκια.
ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

οπως λοιπον ειπα και σε ενα προηγουμενο σχολιο (βλεπε 3.14 24/4/2014) τα παντα κρινονται εκ του αποτελεσματος.Η ιστορια λοιπον εγφραψε τον φακιρη υποψηφιο,κατα τα αλλα φιλε μου το αρνι σε μαρανε!!!φιλακια

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΑΡΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΚΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!