13 Μαΐου 2008

Επιστολή του Φακίρη Ταξιάρχη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με αφορμή το σχόλιο του Ανώνυμου που αναρτήθηκε στο blog στις 3 Μάη 2008, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Χρήσιμο το blog ως χώρος έκφρασης, ελεύθερης επικοινωνίας με το καθένα πολίτη να συμμετέχει σε αυτό, με όποιο ύφος θέλει και να σχολιάζει τα τεκταινόμενα του Δήμου Κ.Βούρλων και όχι μόνο, αλλά πίσω από το ανώνυμο σχόλιο του καθενός δεν θα πρέπει κατ’ανάγκη να κρύβεται το ανεύθυνο και το συκοφαντικό.

Πιστεύω ότι το blog μπορεί όντως να δράσει τόσο προς όφελος της πόλης αλλά και των πολιτών.

Θεωρώ δε σκόπιμο, να διαψεύσω κατηγορηματικά όλα όσα γράφονται από τον ανώνυμο επισκέπτη του blog.
Όυτε οικόπεδα έχω αγοράσει κύριε ανώνυμε στα Κ.Βούρλα, ούτε εργολαβίες έχω στον Δήμο (πέραν της συντήρησης του γηπέδου που είναι στον συνεργάτη μου κύριο Ντάνο Βασίλη με τίμημα τέτοιο που καλύπτει τα εργατικά, τα υλικά, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις νόμιμες κρατήσεις, και τον αναλογούντα ΦΠΑ).

Θέλω επίσης να επισημάνω κύριε ανώνυμε (κουκουλοφόρε) ότι εγώ ποτέ δεν έκρυψα που ανήκω πολιτικά όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαι στην περιοχή μας.

Είχα δε την τιμή από τους συμπολίτες μου να εκλεγώ Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο το οποίο προφανώς γνωρίζεις.

Είχα δε το περιθώριο μέσα στα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κ.Βούρλων να εκφράσω επώνυμα και υπεύθυνα τις απόψεις μου για μείζοντα θέματα που αφορούσαν και αφορούν τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, που ζώ και επαγγέλλομαι και που μεγαλώνω τα παιδιά μου.

Λάθη έκανα, λάθη ίσως κάνω, προφανώς θα ξανακάνω.

Αλλά ανώνυμε (κουκουλοφόρε ) λάθη κάνουν αυτοί που εργάζονται, συμμετέχουν, δημιουργούν, αντιπαρατίθενται, προσδοκούν, ελπίζουν, είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Θέλοντας δε να σου δώσω απαντήσεις για όλα όσα γράφεις (και που φυσικά σε εκθέτουν) και χωρίς ίχνος πραγματικά αντιπαράθεσης μέσα από μία ιστοσελίδα θα σου πω ότι οι Σοσιαλιστές στην Ελλάδα εκφράζονται από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο στον οποίο έχει δικαίωμα ο καθένας να εκφραστεί, να δραστηριοποιηθεί, και εάν θέλεις (επειδή ενδεικτικά το αναφέρεις) να εκλεγεί όχι μόνο σύνεδρος αλλά και Πρόεδρος !!!

Πιστεύω ότι ο blogger (χωρίς διάθεση να σου κάνω κριτική) θα έπρεπε να αξιολογεί τα όσα από όλους μας μπορεί να γράφονται, και ανάλογα να τα “κόβει” ή όχι.

Έτσι πιστεύω ότι το blog θα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τους πολίτες.
Τα ανακριβή, τα επιπόλαια τα συκοφαντικά, τα ψευδή, θα πρέπει να ελέγχονται από τον blogger όχι αυστηρά αλλά πολύ πολύ αυστηρά.

Τέλος θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των επισκεπτών του blog για τον όγκο των όσων αναφέρω, αλλά φίλοι μου “η σκόνη μένει…” και εγώ δεν θέλω να μείνει ίχνος σκόνης γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.

Ευχαριστώ πολύ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Φακίρη,
μπράβο σου που τοποθετείσαι. Έχεις δικαίωμα να υπερασπίσεις τον εαυτό σου. Δεν έχεις το δικαίωμα όμως να ζητάς λογοκρισία από πλευρά του blogger.
Καταλαβαίνω φυσικά πώς μπορεί να νιώθει κάποιος που βάλλεται πανταχόθεν από ανώνυμους κατηγόρους, οι οποίοι μπορούν να τον συκοφαντήσουν χωρίς κανένα προσωπικό κόστος. Όμως αυτό είναι ένα από τα ρίσκα που έχει το blog το οποίο ΔΕΝ αλλάζει, διότι για να αλλάξει θα πρέπει να αλλιωθεί η βασικότερη αρχη του blog που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.
Αν ο blogger αρχίσει να κόβει τοποθετήσεις, τότε το blog μετατρέπεται σε προσωπική του ιστοσελίδα και θα είναι αυτός υπεύθυνος από κει και ύστερα για τις απόψεις που δημοσιεύονται. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για πιθανές
υβριστικές αναρτήσεις ή για κουτσομπολίστικες αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τα κοινά. Σε αυτό το καθήκον όμως ο blogger ως τώρα έχει ενεργήσει σωστά.
Η μόνη λύση απέναντι στις αερολογίες είναι η απάντηση είτε από τον άμεσα θιγόμενο είτε από κάποιον άλλο αναγνώστη. Η λογοκρισία είναι εκτός πνεύματος.

Γιώργος

kamena voyrla blogger είπε...

Απάντηση στην επιστολή του κυρίου Φακίρη Τ.

Σας απαντώ αναφορικά με τον σχολιασμό σας προς τον blogger και κατά πόσο θα έπρεπε να αξιολογεί τα comments (σχόλια) και ανάλογα να τα 'κόβει', όπως προτείνετε στην επιστολή σας.

Η ομάδα που γράφει στο blog ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για τις αναρτήσεις των θεμάτων και όχι για τα σχόλια που γίνονται ελεύθερα από τους αναγνώστες αναφορικά με το θέμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναρτήσεων συνοδεύεται από φωτογραφίες και υποβάλλονται κατά κύριο λόγο απλά ερωτήματα προς την δημοτική και προς πάσα άλλη αρχή, καθώς και η άποψη του εκάστοτε συντάκτη, (τις περισσότερες φορές μετά από νομικό έλεγχο).

Τα σχόλια (έστω και τα ανώνυμα) μιας και αποτελούν άποψη κάποιου πολίτη (ο οποίος έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και διακίνησης ιδεών) δεν μπορούν να 'κόβονται' όπως αναφέρεται , πλην ελαχίστων περιπτώσεων (όπως αυτές άλλωστε περιγράφονται και στον κώδικα δεοντολογίας του blog) που υπάρχει σαφής επίθεση στην προσωπικότητα, στην ηθική ή στην
οικογένεια κάποιου ή είναι καθαρά υβριστικά.

Άλλωστε και το σχόλιο που επικαλείσθε στην επιστολή σας έχει δεχθεί αυτόν τον 'καλλωπισμό'

Τα αστεράκια (*** ) στο όνομα σας μπήκαν από εμάς για να προστατεύσουμε το όνομα σας και κατ΄ επέκταση το όνομα οποιουδήποτε θιγόμενου από
ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και απόψεις γενικότερα.

Οι Bloggers

Arrogant.kv είπε...

Όλα καλά Ταξιάρχη, μέχρι που έγραψες την λέξη ‘κουκουλοφόρε’.

Έστρεψες εναντίον σου όλους εκείνους που εκφράζουν την άποψη τους ανώνυμα, την πιστεύουν ακράδαντα, αλλά τελικά δεν είναι και απαραίτητα η αλήθεια.

Εσύ από την άλλη πλευρά έχεις το δικαίωμα να γράψεις την επιστολή σου και την άποψη σου, και να διαψεύσεις με στοιχεία ότι νομίζεις ότι είναι ανακριβές.

Οι περιττοί εν θερμό χαρακτηρισμοί είναι άνευ σημασίας και μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ας εκτιμηθεί τουλάχιστον το γεγονός ότι ο κύριος Φακίρης είναι ο τρίτος άνθρωπος που απαντά επώνυμα σε αυτό το blog. Παρατηρώ δε, ότι τελευταία οι αναρτήσεις σχολίων δεν ξεπερνούν τα μονοψήφια νούμερα. Μήπως η ανώνυμία αποτελεί μία από τις αιτίες για αυτά τα χαμηλά νούμερα, όταν μάλιστα τα τελευταία σχόλια αφορούν επώνυμες καταγγελίες - ερωτήσεις;

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ φίλε και τακτικέ αναγνώστη.

Ο αριθμός των σχολίων των αναγνωστών δεν αποτελούσε ποτέ αντικειμενικό στόχο του συγκεκριμένου Blog.

Ευπρόσδεκτα ωστόσο τα σχόλια σας, μιας και αφορούν κατά κύριο λόγο τα Καμένα Βούρλα, αλλά δεν είναι ο στόχος μας επαναλαμβάνω.

Η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μέσω άρθρων - αναρτήσεων (posts) και φωτογραφιών του τι γίνεται στον τόπο και πέφτει στην αντίληψη μας είναι ένας από τους στόχους μας, και κάτι που φοβίζει πολλούς και τους κάνει να αντιδρούν.
Είναι επίσης κάτι που τουλάχιστον δείχνει ότι κάποιοι έχουν να κρύψουν πολλά και τους ενοχλεί η δημοσιότητα.
Ειδικότερα όταν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η όποια δημοσίευση λόγου ύπαρξης φωτογραφιών.

Αυτό κάνει και το blog .. ξεμπροστιάζει , κοινοποιεί , φωτογραφίζει , δημοσιοποιεί.

Από την άλλη μεριά βέβαια τα παπαγαλάκια κάποιων αλλά και οι ίδιοι οι ‘παπαγάλοι’ αυτοπροσώπως, μάθαμε, διαδίδουν ότι θα πάνε στον εισαγγελέα για αυτά που γράφονται , και θα τους πιάσουν όλους του κακούς Bloggers και άλλα τέτοια αστεία που μας κάνουν να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι δεν υπάρχει νομικό καθεστώς για τα Blogs παγκόσμια αλλά ούτε και στην Ελλάδα , και ούτε πρόκειται να υπάρξει γιατί είναι τεχνικά μη εφαρμόσιμο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω το ‘συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και διακίνησης ιδεών’.

Μην ανησυχείτε λοιπόν, μπορείτε να γράφετε άφοβα ,από το σπίτι σας , από το γραφείο σας ή από Internet Café.
Γράψτε ότι θέλετε, εφόσον έχετε κάτι να πείτε, φίλοι αναγνώστες.

Άλλωστε οι Bloggers είναι εδώ, ζούνε την καθημερινότητα στα Καμένα Βούρλα , και είναι διαθέσιμοι να προσκομίσουν στοιχεία για όλες τις δημοσιεύσεις που έχουν γίνει.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν ,
Με μια λέξη , 'ενημέρωση' είναι αυτό που παρέχουν τα blog σήμερα., όπως άλλωστε ενημέρωση προσφέρει και αυτό το blog που διαβάζεις τώρα. (ότι και αν σημαίνει αυτό, όσες αντιδράσεις και αν υπάρχουν όσο και αν θίγονται κάποιοι)

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το blog έχει φτάσει και σε τετραψήφιο νούμερο ημερήσιων επισκεπτών, λόγω της θεματολογίας που καλύπτει και λόγω της καλής του σχέσης με την Google και με τις 'μηχανές αναζητήσεις' στο Internet γενικότερα.

Και τέλος
Εμείς βοηθάμε το χωριό μας, με τον δικό μας απλοϊκό τρόπο,.. Εσείς ? τι κάνετε για τα Καμένα Βούρλα ??

Οι Bloggers

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους ξεμπροστιάρηδες λοιπόν! Με τη διαφορά ότι μπροστάρηδες δεν θα γίνουν πότε... απλά ανώνυμοι φωνακλάδες θα παραμείνουν καιτο βράδυ θα πέφτει η παντόφλα σύννεφο....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

«Όυτε οικόπεδα έχω αγοράσει κύριε ανώνυμε στα Κ.Βούρλα, ούτε εργολαβίες έχω στον Δήμο (πέραν της συντήρησης του γηπέδου που είναι στον συνεργάτη μου κύριο Ντάνο Βασίλη με τίμημα τέτοιο που καλύπτει τα εργατικά, τα υλικά, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις νόμιμες κρατήσεις, και τον αναλογούντα ΦΠΑ)».
Η επιστολή του κ. Φακίρη δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Δηλαδή δεν είναι συνεργάτης με τον κ. Ντάνο? Ειναι. Άρα τα παντελωνιάζουν μαζί τα χρήματα από το Δήμο εδώ και κάποια χρόνια, από τότε που άρχισαν να φτιάχνουν το γήπεδο (μπορεί και το άλλο στο Καινούργιο κοντά στο σχολείο). Αυτό δεν είναι κακό, μακάρι να παιρνουν ντόπιοι τα χρήματα, αλλά να μη κάνουν και τον Αλέκο.
Βέβαια όταν ήταν Σύμβουλος ο κ. Φακίρης δεν ξέρω αν επιτρεπόταν να παιρνει δουλειές του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Ο άγνωστος έγραψε στις 3 Μαϊου απ` ότι διαβάζω ότι η πώληση έγινε στο Ντάνο ( εικονική πώληση). Δεν διέψευσε ο κ. Φακίρης στην επιστολή κανένα απ` τα δύο ερωτήματα.
Ότι η αγορά έγινε στο όνομα Ντάνος με ότι συνεπάγεται αυτό και ότι ο κ. Ντάνος έχει πάρει και παίρνει εργολαβίες απ` το Δήμο Καμένων Βούρλων (απλά είπε ότι δεν το αγόρασα εγώ-δεν μας είπε όμως αν έχει καμία σχέση με το Ντάνο ?). Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, πολύς θόρυβος για το τίποτα η επιστολή του κ. Φακίρη όταν δεν απαντάει επί της ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι έχω ακούσει δεν επιτρέπεται να έχει ένας Δημοτ. Σύμβουλος οικονομικό αλισβερίσι με το Δήμο. Αυτό για απάντηση του 7:11 πμ, Μάϊος 15.
Ο Φακίρης όταν ήταν σύμβουλος επί Κεφάλα είχε δουλειές με το Δήμο, αλλά φαινόταν προφανώς ο συνέταιρος του Ντάνος. Είδες οι συνέταιροι? Πολύ βολικοί.
Εντάξει καλό παιδί φαίνεται ο Φακίρης, από ότι έχω ακούσει, γιατί δεν τον ξέρω προσωπικά. Αλλά το μέλι είναι γλυκό, ιδιως όταν το έχεις δίπλα σου, οπότε ο συναίτερος το αρπάζει το βάζο.