23 Ιουνίου 2022

Ο Σέρβος πρέσβης στα Καμένα Βούρλα – Σύσφιξη σχέσεων και τουριστικά σχέδια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τον Δήμο Καμένων Βούρλων επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Ο Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής στο Δημαρχείο της λουτρόπολης από τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Συκιώτη.

Σκοπός της συνάντησης και αντικείμενο συζήτησης στο γραφείο του Δημάρχου ήταν η συνεργασία του Δήμου Καμένων Βούρλων με την πόλη της Ρακόβιτσα. Οι δεσμοί που ενώνουν άλλωστε τους δύο λαούς είναι ισχυροί και στη συζήτηση τονίστηκαν τόσο η ορθόδοξη πίστη, όσο και οι κοινοί αγώνες
Ελλάδας και Σερβίας για την ελευθερία.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διευθυντής του Α.Τ. Καμένων Βούρλων, κ. Απόστολος Στεργιόπουλος, εκ μέρους της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Δημήτριος Αποστόλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Σωσώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Δημόπουλος, Ιωάννης Γλυκός, Αντύπας Αντύπας, Νικόλαος Παπαγρηγορίου και Λεωνίδας Πενταλιός, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καμένων Βούρλων, κ. Δημήτριος Καραμανώλης και η Γ.Γ. του Δήμου, κ. Ιωάννα Φύκα. Τον κ. Σπασόγιεβιτς συνόδευαν οι κ.κ. Ζόραν Τσαούσεβιτς, Ντέγιαν Ρίστιτς και Ιωάννης Τσαχαλίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σπασόγιεβιτς πρόσφερε στον κ. Συκιώτη ποτά της Σερβίας που προέρχονται από βερίκοκο και δαμάσκηνο, ενώ ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων πρόσφερε με τη σειρά του στον Πρέσβη λάδι, μέλι, κελυφωτό φυστίκι, λικέρ ρόδι, τσίπουρο και γλυκό κεράσι, όλα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε σήμερα, στο Δημαρχείο της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, τον φίλο Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη θέση του Δημάρχου των Καμένων Βούρλων, διότι έχω δεσμούς φιλίας και αγάπης με τη Σερβία και ειδικότερα με την πόλη του Βελιγραδίου, όπου σπούδασα και τελείωσα ιατρική πριν από 30 περίπου χρόνια και έρχεται η στιγμή να με επισκεφθεί ο Πρέσβης μετά από πρόσκληση που του απηύθυνα σήμερα, εδώ στο Δημαρχείο, για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε τη διαδικασία συνεργασίας της πόλης της Ρακόβιτσα και του Δήμου Καμένων Βούρλων, που είχε ξεκινήσει πριν χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ ο Ντούσαν με τους επιτελείς από την Πρεσβεία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας και ο Διευθυντής του Α.Τ. Καμένων Βούρλων, που μας τιμούν με την παρουσία τους, και Αντιδήμαρχοι. Πιστεύω ότι μας ενώνουν πάρα πολλά πράγματα με τον σέρβικο λαό, γιατί θεωρούμαστε αδέλφια για αιώνες. Μας ενώνει η ορθόδοξη πίστη και οι κοινοί αγώνες που έχουμε δώσει για την ελευθερία.» 

Χαίρομαι που βρίσκεστε σήμερα εδώ Ντούσαν και θα χαρώ ακόμη περισσότερο με το να έχουμε καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς, να διευρυνθεί και να ξανάρθουν πάλι τουρίστες από τη Σερβία, που ερχόντουσαν για πολλά χρόνια στα Καμένα Βούρλα. Μιλώ για τις περιοχές του Βελιγραδίου και του Νόβι Σαντ, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες έρχονταν πριν 30 χρόνια από εκεί. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Είναι τιμή μου που σήμερα απέκτησα έναν φίλο, αδελφό, τον Πρέσβη της Σερβίας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Απ’ την πλευρά του, ο Πρέσβης της Σερβίας, κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ανέφερε: «Χαίρομαι από καρδιάς που βρίσκομαι σήμερα στα Καμένα Βούρλα, μετά την πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Γιάννη Συκιώτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Δήμαρχο για την εξαίρετη υποδοχή μας. Βρίσκομαι
εδώ με τους πιο στενούς συνεργάτες μου από την Πρεσβεία στην Αθήνα και επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι σήμερα απέκτησα έναν καινούριο, πολύ καλό φίλο. Όχι μόνο δικό μου, αλλά μεγάλο φίλο της χώρας μου, της Σερβίας. » 

Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε μία σπουδαία πρωτοβουλία των Δημάρχων Καμένων Βούρλων και Ρακόβιτσα, και θέλουμε να βοηθήσουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδελφοποίησης αυτών. Η Ρακόβιτσα είναι μια μεγάλη πόλη στο Βελιγράδι. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτίσουμε μία γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφών λαών, των Σέρβων και των Ελλήνων. Θα ήθελα επίσης να τονίσω τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία φέρνει πιο κοντά όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά τους δύο λαούς. Θέλουμε να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και λαών μας. Η Πρεσβεία της Σερβίας στην
Αθήνα στηρίζει αυτή την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα το όραμα των δύο Δημάρχων θα λάβει σάρκα και οστά. Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αγαπητέ φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ από καρδιάς για μια ακόμη φορά για την φιλοξενία σου και είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα στα Καμένα Βούρλα. Σε ευχαριστώ πολύ».

Ο κ. Συκιώτης ξενάγησε έπειτα τον Πρέσβη σε τοπικές επιχειρήσεις της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων και παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

Ακούστε τις δηλώσεις του κυρλιου Συκιώτη και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamiafm1.gr

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αδελοποιηση με την Ραγκοβιτσα επι Εξαρχου δεν απεδωσε και οπως με αυτην του Abano ηταν μια ενεργεια καλης θελησης.
Ουτε τωρα νομιζω με τον πρεσβυ της Σερβιας θα γινει κατι σημαντικο τουριστικα εκτος της φιλοξενιας του εδω και των αναμνηστικων φωτογραφιων.
Σημαντικοτερο ολων ειναι η αναβιωση των μικρων καταλυματων-ξενοδοχειων με σκοπο την αυξηση
των επισκεπτων πανω απο τρεις ημερες.
φυσικα η Σερβοι ειναι ποιο κοντα στην Κατερινη και η Χαλκιδικη ειναι ασυναγωνιστη.
Ο Δημαρχος παντως σωστα κανει ,το παλευει και οτι.... κατσειεια
Εγω παντως πιστευω στην Λαμια και στην λιβαδια και χωρις αδελφοποιηση?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια οι ενστολοι στις φωτο μηπως ειναι οι Σερβοι επενδυτες που συνοδευαν τον πρεσβη;

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια ''λουτρόπολη'' τον υποδέχτηκε είπαμε;

Ανώνυμος είπε...

Στην Κατμάτα. Ρε άντε βγάλτε τα προβατα για βοσκή,θέλετε και συμμετοχή στα δημοτικά.

Ανώνυμος είπε...

φωτο με σημειολογια,αστυνομοκρατουμενος δημος ,και αλληλοεξυπηρετησεις....οποια καταντια και οποια χυδαια επίδειξη ισχυος..ευτελη προσωπα σε ευτελεις εποχες.Ε αμα ερθουν κι οι Σερβοι θα αναπτυχθουν και οι δουλιτσες...αιντε και με τον Ιβαν!!!

Ανώνυμος είπε...

εσεις κ Φουρλα προσεξτε με ποιους αγκαλιαζεστε.εχουμε και λεμε,ΑΤ Καμ Βουρλων,με παίρνουν τηλ να μου παραδωσουν λεει εγγραφα που με αφορουσαν ,ποιος ξερει απο ποτε τα ειχαν παρει,ρωτησαν λεει τους γνωστους πληροφοριοδοτες τους ανα τους αιωνες και δε με ειδαν δε με ξερουν.και μετα ευαρεστηθηκαν να με πάρουν τηλ την 7/6/22 .τους λεω να τα στειλουν σε ΑΤ αλλης πολης και αυτοι φιλοτιμηθηκαν να τα αποστειλουν μετα απο 10 ημερες την 17/6/23 λεει...παντως εγω εγγραφα που αφορουσαν το Μαρτιο του 22 ακομα δεν τα εχω παραλάβει.Κατι λοιπον δεν παει καλα εκει μεσα,αφου το τμημα ειναι ελλιπους διοικησης.Ουτε για ταχυδρομοι δεν κανουν,αλλα φυσικα ορισμενοι εξυπηρετουνται απο την ανοργανωσια και την ανεπαρκεια τους,καθως και την απροκαλυπτη διακριτικη μεταχειρηση των πολιτων.Να τους χαιρεστε κ Φουρλα και να τους αγκαλιαζετε,αληθεια στην υπηρεσια μου οι διευθυντες αλλαζαν καθε 3 το πολυ 4 χρονια για λογους δεοντολογιας,εσεις στα Καμ Βουρλα γιατι τον εχετε βιδωμενο καμμια δεκαρια χρονια;Κριμα το κακομοιρο....εχει στραβολαιμιασει να γυρναει το κεφαλι του αλλου..για να μην βλεπει..να μην ακουει..βλεπε περιπτωση περιοδου περιοριστικων μετρων για τον κορονοιο οπου μεσα απο αυτο το blog και οχι μονον καταγγελθηκε η ολιγωρία και ο στραβισμος των αρχων υπερ επιχειρηματιων εστιασης της περιοχης και μαλιστα αυτοδιοικητικων κολλητων του Δημαρχου τι εγινε τοτε;ποιοι ηταν αυτοι που απειλησαν κι απο πανω τους καταγγελοντες;τι τακτικες εφηρμοσαν οι αρχες ωστε να φοβηθουν οι καταγγελοντες;Και η πλακα ειναι πως εμεις που σας πληρωνουμε δια της δυσβασταχτης φορολογησης μας δεν προστατευομασυε απο εσας ,προτιματε φαινεται να προστατευετε αυτους που μαζευουν το μαυρο χρημα οπως περιτρανα εχει αποδειχθει .ο κοσμος σιχαθηκε και θα βρει το δρομο καποια στιγμη και θα το σπασει το αποστημα.προς το παρον μετραμε τα χρονια μην τυχον και υπερβουμε την επταετια..και ο νοων νοειτο...

Ανώνυμος είπε...

Ο κολεκτιβισμος είναι 'αυτοάνοσο' νόσημα. Στηρίζεται στην
αυταπάτη της κοινωνικής αναδιανομής της παραγωγής πλούτου από τον παραγωγό στον καταναλωτή.ονομαζεται και Σοσιαλισμός.Ο Δήμος είναι θεσμός κοινωνικός που όμως διαφέρει από την κεντρική διοίκηση στο ότι δεν πρέπει να φορολογεί αλλά να ανταποδίδει υπηρεσίες άρα να πληρώνεται με Τέλη.
Ο δικός μας Δήμος με τον κ. Συκιωτη αυτό κάνει.Μεχρι εδώ όλα καλά.Ολα όμως τα χρηματοδοτικα προγράμματα που έρχονται προς τον δήμο είναι προϊόντα φόρου.Αν λοιπόν αυτά δεν στηρίζονται επαρκώς από την λογική συνέπεια κόστους αποτελέσματος τότε εκτρέπονται σε φαύλα.Εκει θα μπορούσαμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και οι απαιτήσεις μας να είναι ορθολογικές.
Φέρνω ένα παράδειγμα με την ιδιωτικοποιηση του τουριστικού λιμένα ως προς την κατεύθυνση για το προσδοκωμενο οικονομικό αποτέλεσμα που είναι το σωστο και φαίνεται(τηρουμένων των τοπικών αναλογιών).Ο κολεκτιβισμος της 'βάρκας' δεν μπορούσε να το κατανοήσει .
Δεν είμαι κατα του δικαίωματος στην αντίρρηση, αλλά δεν θα δεχθώ και τον καθε περίεργο δικαιωματιστη να εμφανίζει ως λογική μια δαπάνη χωρίς να εξετάζει ότι αυτός την ίδια ανάγκη για την οικογένεια του δεν θα την ενέκρινε.Ως Φιλελεύθερος λοιπόν θα ορθολογικοποιησω τις ανάγκες στο δήμο βάσει του γενικου οφέλους και όχι της ειδικής υπερτοπικής ανάγκης.

ΚΡΙΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έχουμε και τον Κρίτωνα να μας διασκεδάζει. Ώστε ο δήμος ανταποδίδει υπηρεσίες και πληρώνεται με τέλη; Για εξήγησε μου, η αγροτική αποθήκη, στις ......λειβαδιες , πληρώνει, όσο και ο ΜΥΘΟΣ ανα μέτρο, δηλ. 2.80e, τι ανταπόδοση στην καθαριότητα και στον φωτισμό, του έχει ο Δήμος του Συκιωτη;



Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι ο Δημαρχος,αλλά το συστημα που νομοκανονιστικα φέρνει στρεβλώσεις.
Εσυ που διαμαρτύρεσαι όταν βρεθείς σε θέση ρυθμιστή, εσυ πρωτος θα αρνηθείς την κριτική προς το πρόσωπο σου.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή με την υπέρτατη ταταρο-διανόηση πάει η μπάλα πάλι στην εξέδρα..νομο-ακανόνιστα, πόσα χρόνια μπάρμπα έχει να πέσει 1 τετραγωνικό άσφαλτος στα καμένα? ο άγιος χαράλαμπος θα πιει νερό? θα ανοίξει κανένας δρόμος??

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινιζει.

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα φταίει που δεν έχει πέσει ένα μέτρο άσφαλτος και δεν έχει ανοιχθεί ένα μέτρα δρόμος στο σχέδιο κ.β; Δεν πληρώνουμε τέλη για εργα-δρομους κλπ;; Που πάνε τα λεφτά μας;; Μήπως στρεβλά αρμενιζουμε με τον δήμαρχο μας;

Ανώνυμος είπε...

Πιστεψτε τον δημαρχο σε οτι κανει για να μπορειτε στο μελλον να γινεται και εσεις Αγιοι
σαν τον Βησσαριων. Αυτο ανετα μπορεις να το ονομασεις.... και Συστημα.

Ανώνυμος είπε...

Ε’ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ;
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ 14.818 € ΕΝΩ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ 1.637 € ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ 0 €… ΑΛΛΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
ΕΣΕΙΣ κ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ;
https://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis2021

Ανώνυμος είπε...

ρε μπας και τα κανανε πλακακια με του σκουφια και δεν λεει κανενας τιποτα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν τρωνεστε, δηλώνει μηδέν γίνεται ο χαμός, δηλώνει 14800€ ,δεν σας ικανοποιεί, ψάχνεστε και ζητάτε άλλους να βάλετε μπροστά,. Ε!!! ας μην πω καμιά βαριά κουβέντα. Καλή νύχτα σας.

Ανώνυμος είπε...

Για κάτσε ρε μάγκα, τι είναι η φορολογική δήλωση? Βάλε ότι νάναι? Ότι κάτσει ή ότι μας βολεύει? Μια φορά κλέφτης πάντα κλέφτης! Δεν συζητάμε για τον άγνωστο γιατρουδάκο. Λέμε για τον ΔΗΜΑΡΧΟ!

Ανώνυμος είπε...

Για φανταστείτε ο *πάντα κλέφτης* να ξαναπάρει τις εκλογές. Ε ρε γλέντια, που θα κάνουν οι μάγκες.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα ποιοι μιλανε για κλοπη οι κατσαπλιαδες ρε ουρτ

Ανώνυμος είπε...

βαρια κουβεντα να πεις στον εαυτο σου.μαλλον ανηκεις στην κατηγορια αυτων που δεν ξερουν αριθμητικη δημοτικου γιαυτο μαλλον υποστηριζεις αυτους που σε κοροιδευουν μπροστα στα μουτρα σου.δηλ τι μας λες τωρα;οτι επειδη ηταν εξοφθαλμα τα μηδενικα του εισοδηματα εβαλε τωρα 14800 και ειμαστε ενταξειςδηλ μας λες οτι ο Συκιωτης εχει εσοδα 1200 ευρω μηνιαιως ητοι ,εαν υπολογισουμε πως δουλεύει 25 ημερες το μηνα ,εργαζεται στο ιατρειο του για 50 ευρω την ημερα;ε δεν τρωγεσαι με τιποτα..δυστυχως καποιοι σαν εσενα δεν κανετε ουτε για βραστο!

Ανώνυμος είπε...

Η φοροδιαφυγή είναι το 'μπαι πας' στο έμφραγμα που προκαλεί η φοροληστεια στην πραγματική οικονομία για να πληρωθεί ο κρατικός παρασιτισμός της κομματοκρατιας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει. Κ. Τραχανά είσαι ακόμη στην Ουκρανία με το εκστρατευτικο στρατιωτικό σώμα του Συριζα;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής διαγωνισμός για ακίνητο στα Καμένα Βούρλα-Στη Λουτρόπολη
28 Ιουνίου, 2022
https://news.b2green.gr/20812/%cf%84%ce%b1%
{{Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για το Ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων θα διεξαχθεί σε μία φάση. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 31η Οκτωβρίου 2022. Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.}}

Ανώνυμος είπε...

https://hradf.com/wp-content/uploads/2022/06/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%9B%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-24.06.2022.pdf
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘ ΥΛΗ ΜΕΛΕΤΗΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ