10 Ιουνίου 2022

Το μεγάλο πρόβλημα της μετεγκατάστασης του κοιμητηρίου Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η 100% πληρότητα του κοιμητηρίου, και αποφασίστηκε να ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η παραχώρηση 30 στρεμμάτων, ώστε εκτός των άλλων να υπάρξει χώρος και για το κοιμητήριο.

Διαβάστε και εσείς τα πρακτικά του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να διαπιστώσετε και εσείς ιδίοις όμμασι, τις σκέψεις και τις προτάσεις Δημάρχου, συμβούλων και προέδρου. 

 

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχάρα προχώρα δεν έχεις αντίπαλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακομα φορα οι Συκιωτης και Σια δειχνουν ποσο ‘’μισουν’’ τη πολη μας και δεν θελουν να ορθοποδησει !
Είναι παραλογο ο δημαρχος να προτεινει κοντα στην περιοχή του πρωην Καμπινγκ ΕΟΤ να θελει να εγκατασταθουν Κοιμητηριο, Χωρος Αδρανων Υλικων (Χωματερη) και Σταθμος Μεταφορτωσης Απορριμματων.
Ποιος επενδυτης θα βρεθει μετα ; Κανενας.
Εσυ, 1.26 μμ, 8μηνητης εισαι και θελεις μονομοποιηση ;

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος μου σφυρηξε ότι είχε ζητηθεί και επί τετρη με τον Δ.Μακρυνιτσα. Απλώς δεν είναι η περιοχή αυτή, στην έκταση που έγινε εσχαδα για την τουριστική επένδυση. Είναι φύση αδύνατον, να αποδεχθούν τέτοια παραχώρηση δίπλα από ι.πηγες και τουριστική επένδυση.

Ανώνυμος είπε...

Το νεκροταφείο η χωματερή και η μεταφορτωση
ειναι τρια διαφορετικά και ασύνδετα ζητήματα.Το πρώτο πρέπει να είναι δενδροσκεπαστο ήσυχο και ειδηλιακο με ανισόπεδο ανάγλυφο εδάφους(λοφοπλαγιά) αντάξιο της τελευταίας και μόνιμης κατοικίας των αγαπημένων μας.Το δεύτερο πρέπει να είναι φυσικό κοίλωμα η παλιό νταμάρι με ειδική υπερυψωμένη ράμπα ελεγχόμενης κατάστασης με τέλος αποκομιδής.Το δε τρίτο είναι εύκολο διότι γίνεται μεταφορτωση
από ένα όχημα σε ένα μεγαλυτερο σε πολύ μικρό χώρο.Ολα τα ανωτέρω δεν μπορούν να είναι στην περιοχή του ΕΟΤ λόγω ότι η έκταση είναι flat
και ότι γίνει θα φαίνεται άσχημο,ρυπαρό,βιοτεχνικό και όχι τουριστικό
Για να ενισχύσω την άποψη αυτή
θυμίζω ότι ο ΕΟΤ δεν παραχώρησε χώρο για κέντρο υγειας με το ίδιο σκεπτικό της διασπασης της έννοιας περί τουριστικής ενότητας του χωρου.Το ίδιο θα συμβεί και με τον αποδέκτη λυμάτων του Δήμου που περνάει εξ ολοκλήρου στο χώρο του ΕΟΤ.

Ανώνυμος είπε...

barbakritona από θεωρία μας τέντωσες. κάνε τη πρόταση σου..που λες εσύ να βρεθεί χώρος για νεκροταφείο? και νέος βιοκα , γιατί αυτό θέλετε..έλα μη κρύβεσαι..αρκεί να μην είναι η πρόταση νέου βιοκα αντίστοιχη με αυτή του ποδηλατάκια παλιότερα.. που όταν την άκουσαν μέσα σε υπουργείο, κόψαν λάσπη...

Ανώνυμος είπε...

Νεκροταφειο στον παλαιο σκουπιδοτοπο πισω απο ελαστικα Χριστοφιλογιαννη με αναγκαστικη απαλλοτριωση.Η χωματερη σε τρια εγκατελειμενα Νταμαρια ,η δε μεταφορτωση σκουπιδιων στην Κομνινα σε πρωην χωρο της κοινοτητας.
Ο τελικος αποδεκτης των Καμενων Βουρλων στο βοαγριο και μελλοντικα, ενοποιηση αποχετευσης Καμενων - μωλου στην θεση του ΒΙΟΚΑ Μωλου με καταργηση του σημερινου στον κουνιαβιτη.
Ο Αγιος Κωννος να προχωρησει αυτονομα το αποχετευτικο μη διαταρασσοντας την περιοχη Ασπρονεριου.
Ο Τουρισμος να βγει ωφελημενος απο αυτες τις κατευθυνσεις του Δημου εστω και μακροπροθεσμα.

BARBAKRITONAS

Ανώνυμος είπε...

Κρίτων αναγνωρίζω την γνώση που έχεις στα θέματα του Δήμου.Ομως ο φίλος σου ο δήμαρχος δεν νομίζω ότι σε διαβάζει.

Ανώνυμος είπε...

Δημοτικοί Άρχοντες, πέραν της ακατάλληλης θέσης του χώρου, για τις χρήσεις αυτές που προτείνεται{ απαράδεκτη με τον κοινό νου}, ο γεωλόγος Παπαδημητρίου Νίκος, ρωτήθηκε εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για κοιμητήριο , λόγω εδάφους –υγρασίας- γειτνίασης με σούδες που όμβρια και πηγαία νερά καταλήγουν στη θάλασσα και δίπλα σε πλαζ μελλοντικης τουριστικής επένδυσης;;
Πιστεύουμε πως δεν το ψάξατε, γιατί είναι ακατάλληλο το «ΕΔΑΦΟΣ» αλλά και η «ΘΕΣΗ».

Ανώνυμος είπε...

@ kriton. η πρόταση χώρου για το νεκροταφείο νομίζω σωστή. χωματερή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Για ΣΜΑ που λες, ποιος ο λόγος κάθε απορριματοφόρο να κάνει 8+8=16 χλμ εξτρά από τον άξονα του ΠΑΘΕ, ενώ ο κύριος όγκος σκουπιδιών είναι σε αυτό τον άξονα-άγιος, καμένα μώλος?? το άλλο το κουφό που λές για το βιοκα παντελώς άκυρο. ΔΕΝ θα σου δώσει κανένας 500.000 ευρώ και βάλε για αγωγό διάθεσης στο βοάγριο, πόσω δε μάλλον όταν πονηρούλης όντας έχεις στο μυαλό σου τη...μετέπειτα νέα κατασκευή αγωγού μεταφοράς στο βιοκα μώλου.. και εδώ αυτοαναιρείστε γιατί θέλετε αυτό που πολεμήσατε λυσσαλέα πρίν 10 χρόνια με τη μεταφορά λυμάτων του αγ.κων και επέκταση του βιοκα κ.β.

Ανώνυμος είπε...

Η λύση που προτεινει το Συμβούλιο και ο δήμαρχος για το Νεκροταφείο είναι οπωσδήποτε η ιδανική. Η πιο κοντινή θεση στα Καμενα Βούρλα, δίπλα στον παραδρομο, αρα η πιο εύκολη προσβαση. Αλλη λύση εδώ κοντά δεν υπάρχει. Οσοι λενε να πάει στο εκκλησάκι του Αι Γιώργη, μας λένε να κάνουμε εκδρομή για να πάμε στο Νεκροταφείο. Όσο για την επένδυση, τι σχέση έχει με το κάμπινγκ που απέχει 1 χιλιόμετρο σε ευθεια γραμμή από εκει;;; Θυμίζω ότι είπανε για τον χώρο μετά το γήπεδο προς τη Λαμία. Επισης είπανε ότι δεν είναι προς επενδυση η έκταση, δε θα δώθεί ούτε στον επενδυτή. Ο δρόμος από το γηπεδο προς την παραλία Καινούργιου, θα είναι το όριο της επενδυσης. 200 μέτρα μετά το πάνω όριο, με το γήπεδο μπροστά, τα περιβόλια με τις ελιές πιο κάτω, τα σπιτια, τα ξύλα του Μελάκου κλπ, που θα εμποδιζει τους επενδυτές; δε τους φτάνει 600 στρεμματα να κανουνε ότι θέλουνε; Μακαρι να προχωρήσει. Δεν παει άλλο η κατασταση. Ειναι ντροπη για τα Κ Βούρλα να είναι ενα γεμάτο Νεκροταφείο μεσα στην πόλη. Ουτε σεβασμο στους νεκρους μας δεν δειχνουμε να είναι ο ένας πανω στον άλλο. Μονο εδω γινονται αυτα. Αγιος, Μωλος, Αταλάντη, Λαμια, το έχουν λύσει από καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Στήθηκε στο παρελθόν ΒΙΟΚΑ δίπλα σε Ι.Πηγες και ΠΑΘΕ , ας συμπληρώσουμε την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ολης της περιοχής, με νεκροταφείο κλπ από κάτω.
Βλέπετε τι κάνουν οι γιατροί;

Ανώνυμος είπε...

Οι προτάσεις είναι κάτω απο τον δρόμο. Μακρυα απο τις ιαματικές πηγές. Για το ΒιοΚα συμφωνω απολύτως. Οταν τον εστηναν ομως, διπλα στις πηγές, δεν αντεδρασε κανενας. Οπως δεν αντιδρά ουτε τωρα που το Κοιμμητηριο είναι μεσα στην πόλη και είναι γεμάτο εδώ και χρόνια. Ακουσα το ηχητικό του Συμβουλίου. Και μου κανει εντύπωση ότι οι 2 Γεωργίες του Δ Συμβουλίου είχαν ανησυχίες για την πιθανή υποβάθμιση του ΕΟΤ. Για τον σκουπιδοτοπο που είναι κοντά στις πηγές και δίπλα στην ΠΑΘΕ και μας ρεζιλεύει πανελλαδικώς δεν ακουσα να εχουν προτάσεις. Οπως και για το Κοιμμητήριο. Καταλαβαίνω ότι πλησιάζουν εκλογές και η διάθεση αντιπολίτευσης είναι σε ένα βαθμό στο παιχνίδι. Αλλά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να έχουν τεκμηριωμένες προτάσεις και αντιπροτάσεις για τοσο σοβαρά θέματα. Το να λένε ότι είναι κοντά στην επενδυση, ή ότι είναι φυσικού κάλλους η έκταση, είναι ....γελοίο. Από πότε τα βάτα, τα καλάμια, τα μπάζα (γιατί όλο τέτοια είναι η έκταση) αποτελούν φυσικό κάλλος;;; Από πότε χώρος κάτω από την υψηλή τάση είναι ...φιλέτο αξιοποίησης;;; Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι είναι εκτός επένδυσης. Και ότι οι γνώμες από τους τεχνικούς είναι θετικές. Οι Σύμβουλοι δεν εχουν την πολυτέλεια να λένε ανακρίβειες όπως κάποιοι πιο πάνω σχολιαστές περι υποβάθμισης κλπ.
Οσον αφορά τις άλλες δυό προτάσεις, πηγαίνετε σε κάποιους δήμους που έχουν πρασινα σημεία και Σταθμούς Μεταφόρτωσης να δείτε πως έχουν γινει, με προδιαγραφες και χρηματοδοτήσεις και ξαναμιλάμε. Στη Βεροια που πάω συχνά, είναι στην είσοδο της πόλης. Και όχι μονο έχει σχεδιαστεί για εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά είναι τόσο κυριλέ, που έχει προδιαγραφές για λειτουργία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Φυσικά εδω, μπορούμε να συνεχίσουμε να αμφισβητούμε καθετι, χωρίς αντιπροτάσεις, μήπως και πάρει μπονους εκλογών ο δήμαρχος. Που θα πάρει φυσικά αν λύσει τέτοια χρόνια προβλήματα.
Ας κάνανε σοβαρές προτάσεις οι αντιπολιτευόμενοι να κέρδιζαν και αυτοί.
Παντως ο κ. Φλωράκης που έχει γνώση των θεμάτων, δεν έφερε αντίρρηση, μάλλον υπερθεμάτισε από οσο τον άκουσα

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι τα πράγματα ειναι απλά. Αν οι του ΤΑΙΠΕΔ συμφωνήσουν με το αίτημα του δήμου, πάει να πει πως δεν επηρεάζει η πρόταση την επένδυση. αν πουν όχι, τοτε θα συνεχίσουν ως έχουν και το νεκροταφείο μέσα στην πόλη και η τραγική χωματερή εκεί που είναι. Φυσικά θα μπορούσαν άμα έχουν θέμα αισθητικό, να προτείνουν μία ωραία δεντροφύτευση και στην περίμετρο της επένδυσης και στις κατασκευές που θα κάνει ο δήμος. Αμα μπουν ψηλά δέντρα, ούτε στα 100 μέτρα δε φαίνεται τίποτα. Σιγά το δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

Οι τσωμαιοι μαζί με τον κυρμανιδη πήγαν τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Σαν αυτή την ωραία δενδροφύτευση που έχουν γύρο από τον βιοκα και δεν φαίνεται τίποτα. Χαχαχαα Για πήγαινε φίλε στον βιοκα της Λαμίας,που είναι σοβαρός δήμος, να δεις την δενδροφύτευση που έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κάνει η πλερια δημοκρατία να μπορεί ο κάθε άσχετος να λέει
οτι του κατεβει

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αυτή η δημοπρασία του ακινήτου έχει μεγάλες δυσκολίες γιατί πρέπει να βρεθεί λίγο τρελός επενδυτής για να πετάξει τα λεφτά του να ανακαινισει τα ερείπια ξενοδοχεία του 60 παρατημένα 35 χρόνια. Αν κάποιος επενδυτής έβλεπε αυτό το συμβούλιο να λέει αυτές τις μπαρούφες ότι μπορεί να γίνει νεκροταφείο μπαζαδικο και σμα δίπλα στο υποτιθέμενο φιλέτο που θα εκμισθωσει θα έτρεχε μακριά. Γιατί το κάμπινγκ δεν είναι φυσικό φιλέτο θέλει χρήμα η παραλία να γίνει καλή. Είναι ερασιτεχνική κίνηση αυτή να τα ζητάς για τέτοιες δράσεις υποβάθμισης. Να τα ζητάς για πάρκο και αθλητικές δράσεις ναι. Το όλο ακίνητο του ταιπεδ επειδή είναι εντός σχεδίου πόλης και δίπλα,θα κάνει τον επενδυτη να έχει συνεχές νταραβερι με το δήμο και θα ενδιαφερθεί πολύ για το τι καπνό φουμαρει το δημ συμβούλιο. Πρέπει να είμαστε δελεαστικοι όχι αποτρεπτικοι. Αυτή η ομόφωνη απόφαση τελικά θυμίζει χωριάτες που κοιτάνε την ανάγκη τους. Θα μπορούσε να φτιαχτεί νεκροταφείο με τα λεφτά του πολιτιστικόυ κέντρου. Η καλύτερη λύση είναι δίπλα στη ΔΕΗ. Το παλιό νεκροταφείο εδώ στον Άγιο στοιχειώνει ακόμα την γειτονιά από ανικανότητα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τραχανά, παρακολουθώ συχνά τις εμπεριστατωμένες αναφορές και αναλύσεις σας στο μπλογκ και με εχετε κερδίσει. Στην πιο πάνω όμως παρέμβαση σας με απογοητεύσατε καθώς είστε εντελώς λάθος πληροφορημένος με βάση αυτά τα οποία αναφέρετε. Κατ΄αρχήν τα ξενοδοχεία που υπονοείτε, δεν υπάρχουν στην έκταση. Το κάμπινγκ έχει μερικά σπιτάκια, άλλα αποθήκες άλλα ψευτομπαγκαλόους τα οποία είναι αμελητέας σημασίας. Ξενοδοχεία έχει στον χώρο της Γαλήνης που είναι άλλη έκταση και θα γίνει άλλη δημοπρασία και μάλιστα σύντομα όπως φαίνεται. Επίσης τα ξενοδοχεία είναι του μεσοπολέμου και όχι του 60. Άλλο μεγάλο λάθος είναι πως η έκταση του κάμπινγκ είναι εντός σχεδίου. Δεν επιτρέπεται εσείς να κάνετε τέτοια λάθη, που έχετε δείξει τις γνώσεις σας στα πολεοδομικά θέματα κατ' επανάληψη. Το σχέδιο τελειώνει στην περιοχή του Καταραχιά. Η είσοδος του κάμπινγκ είναι στα 300-400 μέτρα και το γήπεδο στα 1.000 μέτρα από το τέλος του σχεδίου. Οι προτεινόμενοι χώροι του συμβουλίου είναι πολύ μακρυά από τις παραλίες που θέλει να εκμεταλλευτεί ο επενδυτής και που συμφωνούμε είναι μέτριες και θέλουν φτιάξιμο. Τέλος η περιοχή της ΔΕΗ που λέτε ξέρετε που είναι; μάλλον όχι. γιατί είναι εντελώς μέσα στα διοικητικά όρια του Καινούργιου. Και δεν νομίζω κανένας από το χωριό να θέλει να έρθει κοντά στα πρώτα σπίτια του το νεκροταφείο άλλου χωριού. Νεκροταφείο στα 3 χιλιομετρα απο τα Καμένα Βούρλα και στα 200 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του Καινούργιου! Υπάρχουν σπίτια όπως μπαίνουμε από τον κόμβο της Χαβάης, στα 100-200 μέτρα σε ευθεία γραμμή από τον υποσταθμό της ΔΕΗ.
Πρέπει να πάτε να επισκευτήτε τον χώρο γιατί είναι πολλές οι ανακρίβειες σας και αδικείτε τις προηγούμενες παρεμβάσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Μαλώνετε ρε γαϊδάροι σε ξένη αχυρώνα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε μου διαβασε καλα τι γραφω .Σε αυτα τα μερη εχω μεγαλωσει απο μικρο παιδι με τις ελιες ,λες να μην ξερω που ειναι ? Και να μην ηξερα θα τα εβλεπα απο το γκουγκλ.Το ακινητο γαληνη κ παλια ξενοδοχεια ειναι εντος σχεδιου και το αλλο καμπινγκ εοτ διπλα απο το σχεδιο 300 μετρα αποσταση παραλιακα .Ο χωρος της δεη ειναι ηδη υποβαθμισμενος και σχεδον απεναντι απο το βιοκα δεν θα χαλασει το περιβαλλον ο σμα νεκροταφειο και μπαζαδικο. Τι να κανουμε το νεκροταφειο δεν μπορει να γινει εκει που μας βολευει κοντα στη πολη σε καποιες περιοχες με ιδιαιτεροτητες .Και στον αγιο αν σκεφτομασταν ετσι θα ειχαμε μεινει στο παλιο ,αλλα τολμησαμε και το φτιαξαμε εστω και μακρυα.Και οι παραλιες του καμπινγκ δεν ειναι μετριες ειναι πιο χαλια απο της μηχανιωνας .Το 2003 που εγινε το παγκοσμιο συνεδριο σοσιαλιστικης νεολαιας μονο οι ανθρωποι απο τις φτωχες χωρες κανανε μπανιο εκει ολοι οι αλλοι πηγαινανε στην ιζαμπελλα .Αυτη η περιοχη του καμπινγκ και ευρυτερα προς τη παραλιακη καινουριου πρεπει να αναβαθμιστει γενικα αφου υπαρχουν εξοχικα και μαγαζια.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά προχώρα είσαι γκανιαν για τον Δήμο, όλοι είναι χωρίς όρχεις!

CITIZEN είπε...

Για σοβαρα θεματα όπως Κοιμητηριο, Χωρος Αδρανων Υλικων (Χωματερη) και Σταθμος Μεταφορτωσης Απορριμματων δεν μπορει να αποφασισουν 5-6 αιρετοι ανθρωποι και μαλιστα μη δημοτες της πολης. Πρεπει να αποφασιζουν οι δημοτες των ΚΒ αφου ο δημαρχος τους παρουσιασει τις μελετες που εχουν γινει και οχι, οπως δηλωσε στο ΔΣ οτι μιλησε με καποιον Παπαδημητριου που συμφωνει. Ένα ΔΣ παιρνει αποφασεις βασει μελετων.
ΟΧΙ πολιτικες με το καρο... μπροστα απο το αλογο !

Ανώνυμος είπε...

CITIZEN πολύ σωστά τα θέτεις,νομίζω ότι σε παλαιότερες τοποθετήσεις ήσουν απλά λογικός,τώρα γίνεσαι ορθολογικός.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε καταλάβει ότι ο δήμαρχος προετοιμάζεται για την προεκλογική περίοδο;; Θα του πουν τι έκανες για .......... Η απάντηση θα είναι ,ξέρεις έκανα αυτό ,ζήτησα τόσα στρέμματα, αλλά δεν μας τα εδωσαν. Εσείς όμως δώστε μου πάλι την ψήφο σας .

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να ειναι και έτσι. Απο την άλλη όμως και όσοι διαφωνούν γιατί να μην κάνουν απλά αντιπολίτευση ενοψει εκλογών; Ακομα και την πλέρια δημοκρατία Θυμήθηκαν. Ο Τραχανάς βέβαια δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή. Από ότι έμαθα, ο μοναδικός δήμος στο νομό που δεν καταφεραν να κάνουν εσωκομματικές εκλογές στον Συριζα, ήταν ο δικός μας. Ισως και στη χώρα όλη...Ειναι δυνατον να μη μπερδεύει τη Γαλήνη με το Κάμπινγκ;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που η Λαγκάρντ θέτει κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας να δούμε το ελληνικό κρατισταν που θα δανείζεται φθηνά για να μοιράζει δώρα με υπερτιμολογισεις των 10 εκ για ένα βραχίονα στο λιμάνι του Αγίου.

Ανώνυμος είπε...

@9:53 μ.μ. ζήτα από το μπλόγκερ να αφαιρεθει το σχόλιο σου έως αύριο. ειδάλλως θα το κάνω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω μπορούμε να βρούμε αντίστοιχο έργο στην επικράτεια, με προέκταση ανάλογων τετραγωνικών μέτρων σε λιμενοβραχίονα, για να δούμε πόσο κοστίζει, και να ανακαλύψουμε αν έχει κάποια βάση το σχόλιο του 9,53 ή απλά πρόκειται για λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

@10:07 και για σένα το ίδιο ισχύει. ή το μαζεύετε ή ζητάω εγώ να αφαιρεθεί.

Ανώνυμος είπε...

11.19 μμ. Τα σχόλια για υπερκοστολογισεις δημοσίων έργων είναι παντού και πάντα πρακτική που φεσωνουν τον φορολογούμενο είτε τον Έλληνα είτε τον Ευρωπαίο.Ακομη και μειονοτικά ξεκινούν από υψηλή αρχική τιμή αλλά υπάρχει μπόλικο ζουμί.
Τα 24 εκ για τις αποζημιώσεις του δρόμου μαζί με την πρώτη δόση ιδιωτικά η αγορά δεν θα τα έδινε ούτε τον άλλο αιώνα .Η πτώχευση του κράτους το ,2010 έφερε το κούρεμα σε μισθούς συντάξεις ομόλογα,τώρα είμαστε πάλι από τα 200 δις χρέος στα 400 ,τις πταίει;

Ανώνυμος είπε...

.....συνέχεια του προηγούμενου.Αξιολογητής λοιπόν μιας τιμής σε δημόσιο εργο δεν είναι η ελεύθερη αγορά προσφοράς και ζήτησης,αλλά οι εμπλεκόμενοι φορείς ΔΥ και διαχειριστές οι αιρετοί.Αρα τελικά οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που καθορίζουν την ορθότητα η μη της φαυλότητας στην χώρα.Με τις υγείες μας'δημοκράτες' του ....Ντονμπας!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήστε τον κ. Τσωμο που είναι εργολάβος Δημ. Έργων να εξηγήσει την 'διαδρομή' του χρήματος των φορολογουμένων με τις .λέξεις κλειδιά:
1.Υπερκοστολογιση;
2.Εκπτωση;
3.Συγκριτικος Πίνακας;
4.Παραλαβη και πιστοποιηση εργου;
Και αν υπάρχει πόθεν έσχες για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών του κρατικού υπαλληλου ή της επιτροπής που συντάσσει το πρωτόκολλο καλής εκτέλεσης του έργου;

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορούσαν οι πολιτικάντηδες αριστεροδεξιοι να μην έχουν πρόγραμμα δημοσίων έργων και τα χρήματα να τα διέθεταν στην κατανάλωση (διορισπδιορισμό

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: σε διορισμούς, επιδόματα δηλ για την κατανάλωση και το καθησιο, θα το έκαναν ευχαρίστως.Ομως η Ευρώπη δεν τους αφήνει γιατί η ανάπτυξη δεν είναι η καφετέρια .Έτσι βρήκαν την 'μπισνα' του δημοσίου εργου σαν διέξοδο ,άλλωστε ο λαός τι λέει 'ας φάει αλλά να κάνει εργο'οσο ανήθικο και αν φαίνεται.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε 9,16 14-6-22 εχεις δικιο οτι ο συριζα καμ βουρλων κατα καποιο τροπο εγινε ρομπα που δεν ειχε καλπη εσωκοματικων εκλογων το μαιο.Εγω δεν πηγα να ψηφισω αταλαντη η λαμια και στο φμπ τους τα ειπα στα γαλλικα.Αλλα δεν ειναι στο χερι το δικο μου υπευθυνη ειναι η νομαρχιακη του συριζα λαμιας που ειναι ολοι βλακες αριστερουληδες της φαπας και ασχετοι με την πολιτικη .Αν ηξεραν απο πολιτικη θα τους εβλεπες στο σταρ και στο ενα ,δεν θα εβλεπες μονο τον σαρακιωτη να ξυνεται στη λαρκο λογω ψηφων και το εργο που θα γινοταν στον αγιο που ελεγε και δεν εγινε . Εχει προβλημα πολιτικο η φθιωτιδα γενικως σε ολα τα κομματα.Για αυτο εχουμε μεινει τοσο πισω παντου.Θα ερθω μια μερα να μου δειξεις τη γαληνη και το καμπινγκ .

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτό με τον Σπανο στο λιμάνι όλα τα μπουμπούκια στυλ Καρακαντζα, ρε πλησιάζουν εκλογες το καταλαβατε

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τραχανά τώρα που με τα σοβιετικά επιδοματα του Κουλη θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε την τροφη μας,λέω να ασχοληθούμε και με τους επενδυτές για του τουρισμό που κάνουν ουρά για το Κάμπινγκ του ΕΟΤ.Εσυ τι λες άμα ψηφίσω Αλέκση θα 'κλείσει' τις τράπεζες για να μην παίρνουμε το χρήμα μας να το σπαταλάμε στους καφέδες,μήπως και περισσέψει χρήμα να το δώσει σε κανέναν Καλογριτσα επενδυτη;

ασκητης είπε...

Όταν οι άνθρωποι ενός τόπου 'πατούν' καλά,ο τόπος αυτός ακμάζει.
Όταν όμως οι άνθρωποι ενός τόπου παραπαίουν, μοιραία ο τόπος παρακμάζει,είναι ο καθρέφτης όλων μαζί.
Κοντά 20 χρόνια ακούμε για επενδυτές!
Ποιός νομίζετε ότι τρελάθηκε καί θά έρθει εδώ, στον δικό σας τόπο, να επενδύσει;
Σε τί ακριβώς;
Ξυπνάτε!!
Κανείς δεν θά έρθει νά σάς φτιάξει τό σπίτι.
Εσείς έχετε τήν υποχρέωση, τήν τιμή, τήν μοίρα, εσείς.
Εσείς ανοίξτε μυαλό καί καρδιά καί βάλετε επιτέλους τό μυαλό σάς στο δρόμο τού Θεού!!
Ποιοί επενδυτές;
Ξαναρωτώ.
Λοιπόν.
Καταρχήν,πρώτα βρείτε τά.
Όλοι με όλους.
Από τήν δημαρχεία δεν περνάτε για διακοπές.
Ούτε για νά τρώγεται ο ένας με τόν άλλον.
Εκεί μέσα, είπαμε, είναι ιερό.
Από εκεί μέσα μπορείς νά κανείς πιο όμορφο τόν τόπο καί νά πάς τό βιοτικό επίπεδο τών κατοίκων καί τόν επισκεπτών, σέ άλλο επίπεδο.
Ήδη, έχουμε μείνει σάν δήμος στην εποχή των σπηλαίων.
Καί δίχως φωτιά ακόμη.
Δύο θέματα πού απασχολούν τους ανθρώπους, τό νεκροταφείο καί τό κάμπινγκ, τά έχετε κάνει αντάρα.
Έχετε βρεθεί σέ αδιέξοδο καί προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θά πάρετε τίς πιο λάθος αποφάσεις για το μέλλον τον παιδιών μας.
Εάν σάς νοιάζουν καί άλλα πράγματα πέρα από τό χρήμα, θά μπορούσατε να μισθώσει ο δήμος (μάθετε πώς γίνεται, εάν δεν γνωρίζετε) το κάμπινγκ+περιοχή Κουνιαβιτη καί νά φτιάξει εκεί ένα πνεύμονα πολιτισμού.
Ένα πάρκο για μικρούς και μεγάλους.
Με όλα τά καλούδια μέσα.Πρωτοποριακο για τά δεδομένα τών Βαλκανίων.Ενα πρότζεκτ πού ακόμη δεν τό έχετε ονειρευτεί.
Γίνεται.Ξεκινηστε.
Τώρα για τό νεκροταφείο δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα.Εσεις νομίζετε ότι θά αποφασίσετε;Ο τόπος είναι πιο αρχαίος καί πιο σοφός.
Χωροταξικά ήδη ο τόπος μιλάει για το που θά πρέπει νά πάει, εάν μετακινηθεί.
Ας είναι ο Θεός μαζί σάς.
Υγεία σέ όλους.



Ανώνυμος είπε...

@9:53, 14/6/2022. Eπειδή οι ανακρίβειες πρέπει να στηλιτεύονται, σχετικά με το πσοό της σύμβασης για το έργο στο λιμάνι αγ. κων. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΜΥΒΑΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ (ΑΔΑΜ 20SYMV006384265) την οποία μπορείς να δεις, για να καταλάβεις ότι λες αρλούμπες:

΄΄Η τελική δαπάνη της σύμβασης είναι 5.035.990,86€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Η μέση τεκμαρτή έκπτωση είναι σαράντα εννέα τοις εκατό (49,00 %).΄΄

Ανώνυμος είπε...

Το Λας Βέγκας ήταν η έρημος Νεβαδα.Εκει πήγαν μπροστά γιατί; Η Μποτσουάνα έχει ξεπεράσει την Ελλάδα στην προσέλκυση κεφαλαίων,στην γειτονική Ζιμπαμπουε επικρατεί φτώχια γιατί;CITIZEN οταν κατανοήσεις την αιτία της διαφοράς τότε θα σταματήσεις να επικαλείται την μεταφυσική.

Ανώνυμος είπε...

μπαρμπα κρίτωνα ξέρεις ότι θα είναι 2η φορά άγονος ο διαγωνισμός του ταιπεδ και αλαλάζεις....

Ανώνυμος είπε...

11.43 ,δεν ανήκω στο σύστημα άρα δεν έχω πληροφόρηση.
Αν κάτι γνωρίζω είναι ότι το Κεφάλαιο κινείται εκεί που υπάρχει προοπτική κέρδους.Τα Καμενα βουρλα είναι στην τρίτη φάση της ιστορίας τους.
α ανάπτυξη
β Υποβαθμιση
Γ. Σταθεροποιηση.
Τα χαρακτηριστικά της είναι, Αστικοποιηση,Επέκταση του μοντέλου Μοτέλ,φτωχοποιηση εισοδημάτων.
Ο Δήμος είναι ευθέως ανάλογος των ανωτέρω,.
Μπαρμπακριτωνας