22 Αυγούστου 2019

Υδρόμετρα, σκουπίδια και απορριμματοφόρα …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε η ΝΔ ράβει.

Κε αρχισυντάκτη

Αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία, την περιφέρειά μας και στα Καμένα Βούρλα, δεν είναι ξεκομμένα μεταξύ τους, αλλά αποτέλεσμα των ίδιων επιλογών και για αυτά που θα ακολουθήσουν και τα επόμενα χρόνια.

Με το νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή από την παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ (που πατάει πάνω στον «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ), φαίνεται ότι δεν έχουν καμία διαφορά επί της ουσίας και ο σκυλοκαβγάς είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Ο τροποποιήσεις της ΝΔ στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνει τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους να μην αμφισβητούν τον επικεφαλής και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, σε όλη την διάρκεια της θητείας τους. Δίνουν αποφασιστική αρμοδιότητα σε άλλα όργανα, καταργώντας ουσιαστικά την παρέμβαση των συμβούλων σε αυτά. Ενδεικτικά αναφέρω: πρόγραμμα προσλήψεων, διαγραφή χρεών ασθενών ομάδων, ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας κ.λπ. κατάρτιση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, παραχώρηση αποκριμάτων σε ιδιώτες. Όλα αυτά είναι πια στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής η οποία και μόνη αποφασίζει.

Έρχομαι και στο 2ο θέμα, της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Η επικοινωνιακή διαχείριση της φωτιάς από την κυβέρνηση της ΝΔ και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθεί να κρύψει την έλλειψη μέσων αντιμετώπισης και πρόληψης. Τί έκαναν τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Μπακογιάννης, και ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς και σήμερα υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της κυβέρνησης κ. Χαρδαλιάς που μάλιστα, είχε έδρα την Χαλκίδα στην Εύβοια, για την αντιπυρική προστασία της Περιφέρειας τους; Τί έκαναν για αντιπυρικές ζώνες, πυροσβεστικούς κρουνούς, αγροτικούς δρόμους; Τίποτα. Μήπως έχουν ευθύνες για τα αποτελέσματα της φετινής πυρκαγιάς; Σίγουρα ναι. Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!!

Σε ότι αφορά τα Καμένα Βούρλα, φάνηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με την υπόθεση των απορριμμάτων, αλλά και με την δανειοδότηση για τα υδρόμετρα, ότι οι επιταγές του Κλεισθένη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων νόμων περί «ιδίων πόρων», καλά κρατούν. Σίγουρα αν ήθελε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ο δήμαρχος και μετά τις εκλογές, θα είχε κάνει ότι ο δήμος Πάτρας, θα τους είχε κάνει μονίμους. Και επειδή είμαι σχετικός με τα αυτοκίνητα, ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο φορτηγό η απορριμματοφόρο έχει πολλά περισσότερα χρόνια ζωής αν έχεις συνεργείο και υπηρεσίες συντήρησης και αν δεν θες να ξεπουλήσεις σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Τα «γερασμένα» 10 χρόνων απορριμματοφόρα όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος, μπορούν κάλλιστα να συντηρηθούν. Το αποτέλεσμα της απόφασης του δημάρχου για παραχώρηση της μερικής αποκομιδής σε ιδιώτες, φάνηκε με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με στοίβες σκουπιδιών στην περιοχή μας. Αυτή την κατάσταση βιώνουν οι κάτοικοι.

Τέλος, για τα υδρόμετρα φαίνεται ότι θα φεσωθούν οι πολίτες του δήμου 3.700.000 ευρώ, για δάνειο και θα υπάρξει και κρατική επιχορήγηση προς τον επιχειρηματία. Όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος στο τελευταίο ΔΣ ο Δήμος δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα, οι δημότες όμως;;;

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η θέση σου. Για το έργο με τα υδρόμετρα, ξέρει κάποιος να μας πει ακριβώς τι θα γίνει; ειδικά κάποιος από το υπάρχων συμβούλιο που το έχουν ήδη ψηφισει; πόσα θα πληρώσει ο δήμος, πόσα οι δημοτες ,Και σε πόσα χρόνια θα έχουμε *απόσβεση του έργου * δηλαδή τα χρήματα αυτά να γυρίσουν σε όφελος; ,το βασικό ερώτημα είναι το ίδιο έργο μπορούσε να γίνει με λιγότερα χρήματα η σοαταλαμε δικά μας χρήματα άσκοπα; Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει ακριβώς με τα υδρόμετρα?

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Ιδεολογικα πλεγματικος για μια ακομη φορα ο Γιαννης ο Φραγγουλης ευτυχως με δυο 'ν'.

Αντιφατικος με δυο μετρα και σταθμα , υποδεικνυει το εναρετο κοστος των μονιμοποιησεων στην καθαριοτητα του Δημου ,σε σχεση με το ανηθικο της αποκομιδης απο ιδιωτη και ασχετα αν ο δημοτης εχει οφελος απο την οικονομια κλιμακος με το δευτερο.

Αλλα ειπαμε ο ιδιωτης για τους ολοκληρωτικους ανελευθερους ειναι το βαμπιρ, ομως και το ταξι ως ιδιωτικο μεσο μεταφορας μπορει να χαρακτηρισθει το ιδιο σε σχεση με τα ΜΜΜ .

Φυσικα μιλαει για συντηρησεις αυτοκινητων σε συνθηκες δημοτικου "κολχοζ " ενω γνωριζει ποσα ειναι τα ακινητοποιημενα λογω βλαβων και ....σαμποταζ στις αστικες συγκοινωνιες της Αθηνας -Θεσσαλονικης,ενω παραλληλα το κτελ Λαμιας ως νομικο προσωπο ιδιωτικου δικαιου δηλ κερδοσκοπικη εταιρια,που εξυπηρετει απροσκοπτα τους κατοικους της φθιωτιδας χωρις "απωλειες".

Το μονο που θα συμφωνουσα ειναι στο θεμα του προγραμματος "φιλοδημος" και την δανειοδοτηση για την αλλαγη των υδρομετρων οχι βεβαια για την ουσια της υποθεσης [τηλεμετρια] αλλα για την χρεωση στο ΤΠΔ,που θα επρεπε να ειναι εξ ολοκληρου πιστοδοτουμενη απο το προγραμμα.

Συνελοντι, καπιταλιστικα ζητηματα που αφορουν οικονομικο υπολογισμο δεν λυνονται με μαρξιστικη διαλεκτικη περι μονιμοποιησεων και αλλα παλαιοντολογικα .

Προτεινω ενα πειραμα με το Iphone σου, κοιταξε το και σκεψου αν θα μπορουσες να υποστεις το συνδρομο στερησης να μην το εχεις, λογω αιτιας..... ιδεολογικης καθαροτητος.

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι ρε ΚΤΡΙΤΩΝ μας έλειψαν οι φιλοσοφίες σου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νεοφιλελές [κριτων] vs Μαρξιστή [φραγκούλης]
Ποντάρετε. Ποιος θα κερδίσει ?

Ανώνυμος είπε...

Προς κομμουνιστοειδές κο αυτοκινητιστή,
Την σοσιαλιστική σας ονείρωξη την έζησαν στο πετσί τους οι χώρες του ανατολικού μπλοκ. Με πείνα, με εξαθλίωση, με σφαγές.
Πρωτοξάδερφα του Χιτλερ είστε. Επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση εκτός δημοκρατικού τόξου.
Ελπίζω να υπάρξει πολιτικός με @@ που θα άρει τη νομιμοποίηση που σας παρείχε ο σκ@τοψυχος ο γεροΚαραμανλης και θα σας μπάξει στη φυλακή, όπως και τους ομοϊδεάτες σας τους χρυσαυγίτες.
Πάρτο χαμπάρι. Ο καπιταλισμός θα κυριαρχεί για τα επόμενα πολλα χρόνια!!! Θες να το χωνέψεις? Χώνεψε το.

Και αφού είσαι από τους καλούς τους κομμουνιστές. τους ιδεολόγους, ξέρεις αυτούς τους αριστερούς με την δεξιά τσέπη... Όταν κατέβω Αθήνα θα σε πάρω τηλ να με παρεις απ' το ΚΤΕΛ Λιοσίων και θα με πας στη Γλυφάδα... Ξέρεις όμως... Συντροφικά, αντικαπιταλιστικά... ΧΩΡΙΣ ΤΑΡΙΦΑ.

Αντικομμουνιστής.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΩΝ - ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ = Άσος ξερός !

Ανώνυμος είπε...

Τρικαλα.
Προηγμένη πόλη της Ελλάδας: Έχει τρομερή οργάνωση και προηγμένη

Η πόλη στην οποία
η τεχνολογία αλλά και η σωστή οργάνωση. Πρόκειται για την «πιο έξυπνη και προηγμένη πόλης της χώρας».
στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, όπως οι μετακινήσεις ή η γραφειοκρατία. Όπως παραδέχονται αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Τρικάλων, ακόμα και για να αλλάξει μία λάμπα στον δρόμο έπρεπε να γνωρίζεις τον Δήμαρχο ή κάποιον δημοτικό σύμβουλο. Τώρα όλα λύνονται αυτόματα με ένα απίθανο και ταχύτατο σύστημα εξυπηρέτησης.



Αυτή την στιγμή στον Δήμο, λειτουργεί μία αίθουσα που αντιστοιχεί σε έναν πραγματικό «πύργο ελέγχου» ολόκληρης της πόλης. Στον τοίχο, 9 οθόνες με πολύχρωμους χάρτες και γραφήματα παρακολουθούν τη διαθεσιμότητα των χώρων στάθμευσης. Επιπλέον, ελέγχεται η κατάσταση των φανών και των αγωγών ύδρευσης, η θέση των φορτηγών σκουπιδιών και ο μηνιαίος προϋπολογισμός του δήμου.



Προηγμένη πόλη της Ελλάδας: Ο δήμος, μόνο χρωστούσε το 2014

Το 2014, η χώρα βρισκόταν στο μέσο μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και ο δήμος χρωστούσε περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ. Δεν υπήρχε καθόλου προϋπολογισμός για τα μεγάλα, τεχνολογικά σχέδιά του.

Ωστόσο, μέσω συνεργασιών με εταίρους, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χρηματοδότησε το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό και εταιρείες όπως οι Sieben και Parkguru της Ελλάδας, τα Τρίκαλα έχουν αποκτήσει τη φήμη της πόλης της καινοτομίας, που χρονολογείται από το 2004, όταν το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας την ονόμασε την πρώτη ψηφιακή πόλη του κράτους. Λίγο αργότερα, ορίστηκε ως μία από τις 21 πιο έξυπνες πόλεις στον κόσμο. Συμμετέχοντας σε έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και προσφέροντας θέση στις τοπικές τεχνολογικές εταιρείες για δοκιμές, η πόλη έχει μειώσει το χρέος της κατά 20 εκατομμύρια ευρώ.

Προηγμένη πόλη της Ελλάδας: Εγκαταστάθηκε και σύστημα ηλεκτρονικών καταγγελιών

Από όλα τα έργα, το σύστημα ηλεκτρονικών καταγγελιών είχε μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Από την αρχή του έτους, ο δήμος έχει λάβει περίπου 4.000 αιτήματα και σχόλια. Περίπου το 10% προέρχεται από μια εφαρμογή smartphone που κυκλοφόρησε πέρυσι. Σύμφωνα με τον δήμο, τα ζητήματα επιλύονται ταχύτερα και η όλη διαδικασία είναι πιο διαφανής.

Με χρήση αισθητήρων στα φώτα των δρόμων, έχει μειωθεί η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 70%. Ή το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μη επανδρωμένα λεωφορεία που λειτούργησε για 6 μήνες. Παρόλο που κράτησαν την οπτική ίνα για τον πιλότο, ο Παπαστεργίου παραδέχεται πως αυτό το τελευταίο έργο ήταν περισσότερο για να εμπνεύσει τους πολίτες παρά να βελτιώσει τη ζωή τους. «Το κύριο επίτευγμα ήταν να πείσουμε την κοινότητα ότι υπάρχει μια αλλαγή μπροστά μας και πως πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτήν».

Προηγμένη πόλη της Ελλάδας: Γίνονται μαθήματα ρομποτικής σε δημόσιο σχολείο

Τα Τρίκαλα επίσης, είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα που έχει προμηθεύσει με Lego και ρομποτικά κιτ Raspberry Pi και τα 120 δημόσια σχολεία της. Μακριά από τους διαδρόμους του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων, ο καθηγητής Βασίλειος Σπάχος, παρουσιάζει το ρομποτικό του εργαστήριο – το πρώτο αυτού του μεγέθους σε ελληνικό δημόσιο σχολείο, που άνοιξε το 2015 με επιχορήγηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστήριξη από το Δήμο. Μπροστά από χειροποίητες δημιουργίες , εξηγεί γιατί τέτοιες ευκαιρίες είναι τόσο σημαντικές για τη νεολαία των Τρικάλων.

Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, τα Τρίκαλαήταν επίσης η πρώτη πόλη που εφάρμοσε στην πράξη την εθνική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους το 2008, εργαζόμενη με τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αξιοποιήσει τα οφέλη από το κόψιμο του καπνίσματος – αν και τα μπαρ και τα εστιατόρια αρχικά γκρίνιαζαν για την καταστολή.

Προηγμένη πόλη της Ελλάδας: Θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως πόλη

Η πόλη έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Τα Τρίκαλα θέλουν επίσης να αναπτύξουν περαιτέρω ένα γεωργικό έργο το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την καλλιέργεια αρχαίων φαρμακευτικών φυτών για την φαρμακευτική βιομηχανία.

Ανώνυμος είπε...

Κρίτων για να φτάσεις τον Κρίτωνα τον πραγματικό απέχεις πολύ όσο και αν το παλευεις. Όλοι σε ξέρουν τι σόι ψώνιο είσαι. άντε βρες καμία γυναίκα να κάνεις τίποτα και μετά νανακια γιατί η στέρηση βλάπτει σοβαρά την υγεία.....

Ανώνυμος είπε...

Τα Τρίκαλα ίδια με τον δικό μας Δήμο κ.βουρλων. Σκορ αγώνα 69 - 0 . Όλοι άλλοι δήμοι ασχολούνται με σοβαρά θέματα και όχι με φιέστες και έργα βιτρίνας. Για να ξέρουμε ότι μόνοι μας , ότι ψηφίσαμε αυτό παίρνουμε, αυτό μας αξίζει;;;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
anonhmos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.