26 Απριλίου 2013

Τα Καμένα Βούρλα έχουν ανάγκη από υποδομή και ανάπτυξη και όχι απο ονόματα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Ονομάζομαι Αθανασίου Παναγιώτης. Μισός Καριώτης-Καμενοβουρλιώτης, μισός Ανθηλιώτης.

16 χρόνια στα Καμένα Βούρλα και αν βάλω και τα καλοκαίρια και το Πάσχα πάμε πάνω από 20 χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Δεν έχει σημασία που μετακόμισα από τα Καμένα Βούρλα στην Λαμία. Αυτό έγινε για προσωπικούς λόγους. Το ότι ζω αλλού δεν σημαίνει και ότι ξεχνάω...και ότι δεν ακούω...

Ακούω λοιπόν εδώ και πολύ καιρό να γίνεται "σφαγή" για το θέμα του ονόματος του διευρυμένου δήμου. Ο Μώλος από την μία , τα Καμένα Βούρλα από την άλλη και ο Άγιος Κωνσταντίνος στην μέση. Να πω καταρχήν ότι δεν συμμερίζομαι ούτε την άποψη του Μώλου , ούτε την άποψη των Καμένων Βούρλων. Υπάρχουν τόσα ονόματα στην περιοχή μας, κυρίως ιστορικά τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν την λύση...Αλλά εμείς εκεί κάτω από τον Μώλο μέχρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο και φυσικά και τα Καμένα Βούρλα, έχουμε μάθει να ήμαστε εγωιστές.. ΕΓΩ!!!

Βασικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το όνομα. Το βρίσκω αδιάφορο και εντελώς χαζό να ασχολείσαι με κάτι μικρό και όχι με σοβαρά προβλήματα..Τα Καμένα Βούρλα δεν έχουν ανάγκη ονομασίας, τα γνωρίζει μία χαρά ο κόσμος όλος. Από άλλα έχουν ανάγκη. Από υποδομή και ανάπτυξη. Από μυαλό και ουσία. Από προσωπική εργασία και ομόνοια. Από αγάπη για τον τόπο και όχι ένα απλό τοπικισμό για να έχουμε να λέμε. Από πολιτισμό και πολιτιστική κατάσταση. Από ενδιαφέρον στο περιβάλλον. Αυτά λείπουν αγαπητοί μου από τα Καμένα Βούρλα. Τι να το κάνεις το όνομα όταν σε όλα αυτά είσαι πίσω; Νομίζετε ότι ο κόσμος σταμάτησε να επισκέπτεται τα Καμένα Βούρλα επειδή άλλαξε το όνομα; Όποιος το νομίζει αυτό πολύ απλά βλέπει φαντάσματα...

Μείναμε πίσω φίλες και φίλοι, όταν άλλες περιοχές πήγανε μπροστά. Βάλαμε όλα μας τα όνειρα και τα θέλω μέσα σε μία Εθνική Οδό και νομίζαμε ότι και αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος της επιβίωσης. Παρατήσαμε τον τόπο μας που Αυτός ο Θεός με τόση αγάπη δημιούργησε και μας χάρισε. Δώσαμε τα ηνία σε λάθους ανθρώπους, για να ζήσουμε εμείς καλά. Αλληλοφαγωθήκαμε και σπείραμε μεταξύ μας διχόνοιες. Νομίζαμε ότι το ΜΠΛΕ και το ΠΡΑΣΙΝΟ της σημαίας θα μας σώσει και όχι του βουνούκαι της θάλασσας. Αφήσαμε το καράβι να πλέει μόνο του έρμαιο τον ανέμων και τώρα που φτάνει να πέσει πάνω στον ύφαλο ψάχνουμε να βρούμε που είναι το τιμόνι για να αλλάξουμε ρότα. Και επίσης δεν δείξαμε ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΝΕΟΛΑΙΑ τι μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας.

Λυπάμαι...για την κατάντια μας..

Αν θέλουμε τα Καμένα Βούρλα να συνεχίσουν να ζουν πολύ απλά να βάλουμε το μυαλό μας κάτω να δουλέψει.... ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ... ούτε και το όνομα την χάρη..

Ντρέπομαι ειλικρινά γιατί τα Καμένα Βούρλα τα αγάπησα και τα αγαπάω όπως θα αγαπούσα και τον μεγαλύτερο μου έρωτα...

Συγνώμη από τους συμπολίτες για το έντονο ύφος.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ta sigxaritiria mou!!

Ανώνυμος είπε...

Πανο λες αλήθειες!!!!!!! Θα τα πουμε και απο κοντα!!! (ένας φίλος σου......)

Ανώνυμος είπε...

Ντρεπομαι γιά τα ΚαμΈνα Βούρλα λέει ο μισο Καριώτης-Καμενοβουρλιώτης?????
Περίεργη η σκέψη του,δικαίωμα του φυσικά,αλλά θα μου επιτρέψει να απαντήσω,όχι με ύβρεις όπως κάνουν
οι εκτός της κριτικής του υπερασπιστές του Μώλου.
Κατ΄αρχήν είναι άγνωστος πολιτικά και κοινωνικά και φυσικά δέν εχει συμβάλει έκτός από την οβιδιακή
του εμφάνηση σε τίποτε γιά την προκοπή του τόπου .
Επίσης η προβοκατόρικη αναφορά του για την ονομασία του Δήμου,είναι μονοδιάστατη,και αποσπασματική
διότι ο Καλλικράτης ανέδειξε πολλές διαφορές και όχι μία μόνο.
Τα λεγόμενα του γία τα αίτια,το χρονικό διάστημα,τις συγκυρίες,τα λάθη της πτώσης της Λουτρόπολης είναι
ελλειπέστατη ως μηδαμινή,εκτός των μη κατάλληλων Δημάρχων[εξαιρουμένου βεβαίως του ογκόλιθου της
τοπικής πολιτικής Τετριμίδα].
Η σημερινή κατάσταση πολιτικά εννοώ,δέν θεραπεύεται με τα δήθεν ευχολόγια και παροτρύνσεις ενός
αυτόκλητου αισθηματία σε διατεταγμένη υπηρεσία,αλλά με την κατανόηση του κάθε πολιτικού προβλήματος
που ανακύπτει με την απαιτουμένη αντικειμενική σοβαρότητα.
Η θερμοπύλες είναι πρόσχημα και όχι σοβαρή θέση κύριε Αυτόκλητε,η μεταφορά των λυμάτων είναι βαρύ
αντιαναπτυξιακό λάθος κύριε Απών,ο φθόνος είναι κακός σύμβουλος κύριε από την ανθήλη.

ΚΡΙΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντράπηκα ποτέ για τα Καμένα Βούρλα, αλλά για τον τρόπο που λειτούργησαν τα Καμένα Βούρλα σαν φιλοσοφία στο πέρασμα του χρόνου.

Πολύ ευχαρίστως να καθίσω να σου εξηγήσω και τα αίτια και τα λάθη αλλά πίστεψε με μετά θα μου βγάλεις μεγαλύτερο διθυραμβικό λόγο από τον προηγούμενο.

Αν εσύ κατάλαβες από όλο το κείμενο ότι φθονώ τον τόπο μου, τότε κακός κάθισα και έγραψα όλα αυτά.

Αλλά οι αλήθειες πονάνε..

Πάντα πονούσαν και πάντα θα πονάνε..

Επίσης ήξερα από την αρχή τι με περίμενε όταν έγραφα αυτό το κείμενο. Και ειλικρινά δεν με νοιάζει το τι θα ακούσω.

ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...

ΟΒΙΔΙΟΣ.. :) ( Πάνος Αθανασίου )

Ανώνυμος είπε...

α και κάτι άλλο....

κάτι βασικό...

ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ..

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ....

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΞΩ....ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ,ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ `ΖΕΧΝΗ`(ΟΧΙ ΤΕΧΝΗ)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ,ΠΑΡΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ(ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ)ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ---ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ,ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.Κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2 ΠΡΑΜΑΤΑ:1ον,ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ 2ον,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ Κ ΑΝΝΑΓΕΝΑ!!Υ.Γ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ)ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΣΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....ΓΙΑΤΙ;ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΗ---C

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟ ΟΤΙ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΖΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΩΣ ΕΚΕΙ. (ΤΟΥ...... Ο ΓΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΕς ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πάνο... πολύ σωστά έθεσες την άποψη και τους προβληματισμούς σου. Και θεωρώ όλοι εδώ στα Καμένα πρέπει να κάνουμε την (αυστηρή) αυτοκριτική μας, να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος αν θέλουμε να πάμε τον τόπο μπροστά.

Όσο για σένα Κρίτωνα (ναι εσύ που είσαι γνωστός πολιτικά και κοινωνικά στον έρμο τούτο τόπο και όπου σε βρίσκω σε χαιρετώ βρε αδερφέ) κουνήσου λίγο απ' τη θέση σου γιατί στραβά αρμενίζεις τον γιαλό!!! Εσύ της γνωστής κλίκας (έχουμε καταλάβει ποιός είσαι) που νομίζεις ότι με το παρατσούκλι σου (Κρίτων) και με τον τρόπο που γράφεις και συντάσεις τις προτάσεις σου... ότι κάτι κάνεις. Να σε ενημερώσω εντελώς φιλικά οτι απ' τον φουσκωμένο με αέρα ασκό... είσαι πιο άδειος!!!
Άντε πάγαινε καμιά βόλτα στα καφενεία σου να κάνεις τη μικροπολιτική σου γιατί μόνο γι' αυτό αξίζεις!!! Σπουδαίε αυτοκρατορίσκο!!!

ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστές και εύστοχες οι παρατηρήσεις σου αγαπητέ Πάνο. Έλα όμως που μια πετυχημένη πόλη (όπως την φαντάζεσαι εσύ και εμείς) χρειάζεται ένα όνομα που να την αντιπροσωπεύει και να συστήνεται μ΄αυτό. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι ΄΄Μώλος΄΄.

Ανώνυμος είπε...

ακριβως αυτο!η πολη χρεαζεται ενα καλο ονομα...και το εχει!καμενα βουρλα!η πολη...οχι ο δημος!χεστηκαν ολοι οι τουριστες κι επισκεπτες πως λεγεται ο δημος!χ ε σ τ η κ α ν !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ...ΓΕΛΟΙΟΙ---C-------ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ,ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΙΔΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Πανο μιλας σωστα ασε τους περιεργους να λένε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι βρε Κριτωνα??? Σου κόψανε το ιντερνετ γιατί δεν σε βλέπω να απαντάς... Μουγκαμάρα??????? Εσύ? Που δεν αφήνεις να πέσει καρφίτσα μες στο μπλόγκ ρε σπουδαίε???

ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

EXEI ΠΑΕΙ....ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!!!!ΜΕΤΑ,ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΡΑ..............!!

Ανώνυμος είπε...

Κάνει πάντα επιτυχημένες οβιδιακές τοποθετήσεις!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ,ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ "ΨΩΜΙ"

κριτων

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΙΤΩΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΘΕ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΡΙΓΝΥΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ (ΚΡΙΤΩΝΑ) ΤΩΡΑ? ΓΙΑ ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ.......

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ....ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ......ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΞΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν ντρεπομε που ειμαι απο τα καμενα βουρλα,γιατη ειναι απο τα πιο ωμορφο μερη τησ ελλαδασ,το ονομα ειναι πασιγνοστο ειναι απο τησ προτεσ λουτροπολησ τησε ελαδοσ και πασιγνοστεσ σε ολο το εξωτερικο και νιοθο ωρεα οταν με ροτανε που μενο ,ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.