03 Ιουνίου 2024

Δελτίο Τύπου Υπουργού ΥΜΕ - Βουλευτή Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρα για τον Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 3 Ιουνίου 2024
Δελτίο Τύπου


Αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η πλήρης ευθύνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ή η συμβολή στη δημιουργία ποικίλων δημοσίων υποδομών.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνέδραμε στο έργο της αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί την ανάπλαση της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Ως προς το πρόβλημα που γεννήθηκε με τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Σποράδες, σημειώνω ότι το θέμα αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο Αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στυλιανίδης, προσφάτως, σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απάντησε:
«εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυσσε το πλοίο, δημιουργούνταν υψηλός και έντονος κίνδυνος που προκαλούσε προβλήματα στις παράκτιες τουριστικές επιχειρήσεις και τους λουόμενους. Επί των ανωτέρω, είχαν υποβληθεί καταγγελίες – παράπονα από πολίτες της τοπικής κοινωνίας, στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές».

Συνέπεια αυτού, η πλοιοκτήτρια εταιρεία σταμάτησε τα δρομολόγια.
Το πρόβλημα που γεννάται για τον Άγιο Κωνσταντίνο είναι σοβαρό.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναζητήθηκε νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να αντιμετωπισθούν – με επιτυχία – ανοικτά ζητήματα, και να δρομολογηθεί πλοίο από το τέλος του μήνα, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2024.
Είμαι αισιόδοξος ότι η κατάληξη θα είναι θετική.

Παράλληλα, επιδιώκεται:
Α. Καλύτερη λύση.
Β. Πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για στάθμευση κρουαζιερόπλοιων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι οι Θερμοπύλες απέχουν οδικώς από τον Άγιο Κωνσταντίνο περίπου 32 χιλιόμετρα, οι Δελφοί περίπου 100 χιλιόμετρα και τα Μετέωρα περίπου 188 χιλιόμετρα, με καινούργιο όμως οδικό δίκτυο, τον Ε65.
Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Γιώργο Κουμπενά, για την αξιολόγηση της πρότασης.

Η ανωτέρω πρωτοβουλία, η οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνεται, έχει αρκετές δυσκολίες.
Γνώση όλων αυτών των πρωτοβουλιών και ενεργειών έχει ο Σύλλογος Αλιέων Αγίου Κωνσταντίνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου και η τοπική Λιμενική Αρχή.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλύτερη περιφρόνηση δημάρχου δεν εχει ξαναγινει...
Ο Υπουργός Σταικουρας εχει ενημερωσει τους συλλογους ΑΚ αλλα οχι τον δημαρχο Κυρμανιδη...
Αυτο κατι σημαινει...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ & ΣΤΑΊΚΟΥΡΑΣ :
ΕΊΝΑΙ 100% ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΙΕΙ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ¨ΣΦΑΓΕΙΑ".
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ.
ΓΙΝΑΜΕ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !

Ανώνυμος είπε...

Α/Κ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ 57’/,, ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΗ ΞΑΝΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Κριτων χαίρομαι που είσαι καλά πολύ θέλω να διαβάσω τα πολιτικά συμπεράσματα που έβγαλες στην αυτοεξοδο από το μπλογκ κάποιους μήνες όπως και το σχολιασμό της επικαιροτητας και των γεγονότων. Έχεις και έχω δίκιο αυτό το αλακαρτ προσωπικό συμφέρον χαλάει την σούπα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Συμμετέχει ο καθένας σε κινητοποίηση όταν έχει ζυγίσει ότι δεν θα χάσει πελάτες και ανάλογα την μαζικοτητα. Αν έστελνα αύριο την ίδια καταγγελία στον Άρειο πάγο και έγραφα μέσα τα ονόματα όσων ήταν στο λιμάνι ότι όλοι αυτοί απαιτούν την απελευθέρωση του δημοσιου αιγιαλού θα μου έκαναν μήνυση για ψεύτικη εμπλοκή ονόματος. Έτσι είναι ο αγιοκωνσταντινιωτης φοβισμένος και προτιμάει να χάσει το λεμονοδασος 300 μετρα μακριά παρα να θυσιάσει την λεμονια του. Ποτέ δεν υπήρξα λαικιστης και λάοπλανος ,δημεγερτης θα ήθελα να γίνω, πολεμησα το κυρμανιδη αρκετά για να μην βγει αλλά δεν φταίει αυτός για το καράβι των Σποράδων.Αν έψαξε λύση δεν το ξέρω, το ότι δεν απάντησε φταίει ότι έχει σπουδάσει στην ηλιθια πολιτική σχολή σκέψης της Λαμίας, δεν το διδάσκουν αυτό ότι όταν δεν απαντάς είναι χειρότερα. Ο σταικουρας στο νομό παίζει μόνος του γιατί όλοι οι άλλοι είναι μούσκεμα νοβοπαν, όχι τενεκεδες αυτοί είναι χρήσιμοι έχουν 200 ευρώ λάδι μέσα για αυτό και ο γαλαξίας τους πουλάει 6,56 ευρώ,εντελώς ανίκανοι ειδικά οι συριζαιοι της Φθιώτιδας καραναστασης έβγαλε το έργο της πεο χωρίς μελέτες έμπειρος μηχανικός, τι να πεις που να φτύσεις! Ο σταικουρας κάθε πρωί τρώει 12 σαρακιωτηδες και 13 βεττες για πρωινό. Τους έχει για πλάκα. Είναι πανέξυπνος και εκμεταλευεται τα λάθη των άλλων. Φυσικά για έναν γνήσιο βενιζελικο είναι ευάλωτος, το 2010 έλεγε τις μπαρούφες με τα ζαπεια 1 2 3 4 5 6 και τα ισοδύναμα που ήταν να καταργήσουμε το στρατό τελικά. Είχα πει στους συριζαιους της Λαμίας τους κεφτέδες, σε ένα τηλεοπτικό διάλογο να πάω εγώ να μιλήσω μαζί του αφού εσάς σας παίζει κομπολόι ,δεν απάντησαν όλοι θελανε να έχουν καλές σχέσεις μαζί του και βρίζανε μόνο Μητσοτάκη όχι τον υπουργό οικονομικών, ύποπτο. Σίγουρα ψάχνει για κρουαζιεροπλοιο στον Άγιο αλλά αφού έχουμε τόσες παγκόσμιες ατραξιόν γύρω από την Λαμία, το κακόμοιρο το ζητουνι δεν πρέπει να παίξει κανένα ρόλο? Μήπως ο Μητσοτάκης μισεί την Λαμία και ο σταικουρας φοβάται? ,,,,Προσέξτε όλοι το ηλ ρεύμα ανεβαίνει η χοντρικη και ανεβαίνει η λιανική, πέφτει η χοντρικη και ανεβαίνει η λιανική, θα τρελαθούμε με τον αλγόριθμο και τους κλέφτες. Ψάξτε η ελπεντισον δίνει 10 λεπτά κιλοβατωρα σπίτι ,12 επαγγελματίες με πάγιο που τα δίνει πίσω σαν δώρο και δώρο κάρτες Σκλαβενίτη και παμπλικ.Σταθερο έως 31 Δεκεμβρίου το έκανα συμφέρει

Ανώνυμος είπε...

τι θελει να μας πει ο ποιητης;οτι σπο τον Απριλιο δεν ειχε παρει μυρωδια λογω αναρμοδιοτητας υπουργειου;δλδ ενας ντοπιος βουλευτης δεν κοιταει να δει τι συμβαινει στον τοπο του;τα συγχαρητηρια μου για την παρουσα επιστολη..δειγμα της αδιαφοριας και περιφρονησης προς πολιτες αυτου του τοπου..κατι επρεπε να πει αόριστο και ελαφρως ελπιδοφορο..της τελευταιας στιγμης...εκλογες γαρ..και να του πειτε και ευχαριστώ μετα μην ανησυχειτε για κανενα διμηνο μπορει να στειλουν και καραβακι...λιμανι χαβουζα και καταπιωνα 10 εκ ευρω για βελτιωση υπαρχοντος λιμανιου που δεν συνδέει ακτοπλοικα τιποτα...παγκοσμια πρωτοτυπια...ποσο ηλιθιοι ειμαστε...

Ανώνυμος είπε...

απο ποτε το υπουργειο υποδομων εκτελει εργα τα οποια δεν λειτουργουν εξ αιτιας αποφασεων του υπουργειου ναυτιλιας; δηλαδη εσεις πρωτα τα φτιαχνετε και μετα συνεννοειστε στα υπουργικα συμβουλια;φτιαξτε μας και κανενα τελεφερικ να πηγαινουμε στην Αγναντη , μιας και απο δρομο ασε καλύτερά, και μετα ρωτηστε το δασαρχειο..απο δουλεμα καλα παμε..

Ανώνυμος είπε...

Η Καρυα και η Ιερα Μονη Μεταμορφωσεως δεν ειναι αξιοθεατα για τους επισκεπτες απο τα κρουαζεροπλοια?
Να μην ξεχασουμε και τους καλυτερους Λουκουμαδες στην Ελλαδα......
Ενοικιαστης Κ Βουρλων με πολλες αποριες για τον τοπο σας.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει ο φιλος ενοικιαστης τι ακριβως τον προσειλκυσε για να ερθει εδω,και μετα να δωσουμε μια συνολικη απαντηση;

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενες εξελίξεις
Καμιά έκπληξη.
Με τέτοιο "δείγμα" ανδρός και δημάρχου όλα τα υπέροχα περί εξελίξεων στο Δήμο μας ας τα γευτούμε όλοι μαζί.
Εσείς που μας προειδοποιούσατε, κι εμείς που τον στηρίξαμε.
Συγνώμη από 250 και πλέον Αγιοκωνσταντινιώτες (μέχρι σήμερα).

Ανώνυμος είπε...

Πιπίλα γυρνά πίσω. Κάναμε λάθος.
Συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Πιπίλα κάτσε στα αυγά σου, το μη χείρων βέλτιστον που επιχειρήσαμε δεν μας έκατσε.
Ήμασταν πολύ ρομαντικοί και ευκολόπιστοι στις πολιτικάντικες μαλακίες που μας αράδιασε ο Κυμ και την κάναμε την κουτσουκέλα μας πάλι.
Δεν πειράζει, υπομονή, 5 χρόνια είναι θα περάσουν.
Τουλάχιστον θα ρεφάρεις εσύ ρε μπαγάσα, που ήσουν επί ξύλου κρεμάμενος και έπαιξες το τελευταίο σου χαρτί. Σου έκατσε η μπίλια ρε αλάνι.
Μπράβο σου.

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε σαλτα σε κανενα επιγειο σοσιαλιστικο παραδεισο να πεις το Δεσποτη, Παναγιωτη!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιπίλα γύρνα πίσω με τη panamera! το σύνδρομο της Στοκχόλμης καλά κρατεί!

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε είχες μια ευκαιρία την έχασες και αυτήν πίνοντας καφέ στον Φλοίσβου δεν είχες χρόνο να τρέξεις το θέμα από την μεριά σου και που είσαι περιμέναμε τα υπόθετα αλλά χεσμενους σας είδα όλους.
Τελείωσες από τον Αγ Κώσταντινο για εμάς δεν υπάρχεις

Κριτων είπε...

Εχοντας γνωση της υφισταμενης τοπικης καταστασης υπο πολιτικη διασταση και μετα τις τελευταιες εξελιξεις διαπιστωνω τα εξης.
Υπαρχει εντονο το "συνδρομο της Στοκχολμης" απο μια πλευρα ενω απο την αλλη επανερχεται η σκεψη του "μεν χειρον βελτιστον".
Το πρωτο ειναι καθαρα προσωπικο συναισθημα υποταγης καποιων με μια παραλλαγη οτι θα υπαρξει θετικη διεξοδος απο την αρχικη δυσχερη θεση,λχ
Παυση θαλασσιας συνδεσης περιοχης με Σποραδες.
Το δευτερο εχει να κανει με μια πιο γενικη κατασταση που οφειλεται στην αγνωσια των δημοτων περι πολιτικης οικονομιας,λχ οτι ο δημος ειναι καπως ο τοπικος πατερουλης που θα διοχετευσει και θα διαμοιρασει το κοινωνικο χρημα ετσι που η ωφελεια να ειναι εκεντρα ατομικη.
Φυσικα και τα δυο ειναι νοσηρα και δημιουργουν θυλακους αντιδρασης στις οποιες εκτρεφεται και αναπτυσεται ο λαικισμος.
Αυτο παλι ειναι η ειδοποιος διαφορα οπου πατα η καθε μικρη ομαδα υποψ.αυτοδοικητικων εναλλασομενης χρονικης διαρκειας.
Ολα αυτα ειναι κακοδαιμονιες που δεν συναδουν με την τουριστικη κυριως ταυτοτητα του δημου*βλεπε δημους νησιων κλπ)
Προγνωση για το μελλον δεν μπορει να γινει,
ας ελπισουνε στα μικρα της καθημερινοτητος ως νομοτελειες και οχι ως χαρισμα ελεημοσυνης.
Τελος η ονοματολογια και η αναφορα σε αυτοδιοικητικους ειναι εγγενως αστοχια, διοτι ουσιωδη διαφορα δεν μπορει να υπαρξει μεταξυυ του ενος με τον αλλον οπως λχ στην οικονομια της ελευθερης αγορας που υπαρχει ανταγωνισμος.
Ας γινουν λοιπον βελτιωσεις στον δημοσιο Χωρο και θα ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΕΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ. ΙΔΙΟΣ JEAN PAUL SARTREΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ. Μη κολώνεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλη η φιλοσοφια Κριτωνα αλλα εδω πρεπει να δρασουμε να λυσουμε τα προβληματα?

Ανώνυμος είπε...

Και όμως αγαπητέ φίλε Κρίτωνα υπάρχει ουσιώδης διαφορά.
Απορώ που εσύ ως φιλελεύθερος πολίτης, κατά δήλωσή σου, να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο.
Άλλο έργο θα πετύχει κάποιος που γνωρίζει από επιχειρήσεις και άλλο ένας που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ζει από τον δημόσιο κουρβανά λόγω... κόμματος.
Καλώς όρισες και πάλι κοντά μας...

Ανώνυμος είπε...

Πάλι αυτός ο Κρίτων; Καλά είχε ησυχάσει το κεφάλι μας

Ανώνυμος είπε...

Σωστα το θετεις φιλε 1.43μμ, αλλα αν μπορω να ερμηνευσω τον Κριτων δεν μιλαει για αυτο .
Λεει για την ελαχιστη διαφορα μεταξυ Αιρετων και οχι μεταξυ ιδιωτη και Αιρετου.
Στον Δημο δεν υπαρχει ως αξιολογητικη βαση το ΚΟΣΤΟΣ -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ οπως ειναι στην πραγματικη οικονομια,πολυ περισσοτερο οταν η ψηφος των δημοτων ειναι Apri Ori μη αντικειμενικη.

Ανώνυμος είπε...

Τι να απαντησω?
Βρηκα το σπιτι απο γονεις
Καθε μερα παλευω στον κεντρικο δρομο του χωριου με τις λακουβες που ΚΑΝΕΙ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν φτιαχνει!
Παλευω με την βρωμια στις γειτονιες
Ενα μετρο καθαρης παραλιας απο τα πλαστκα με ξαπλωστρες δεν εχετε....
Θελετε κ αλλα?
Να μην μιλησω για αυτοκαταστροφικη συμπεριφορα για τον τοπο σας
Ενα παρκο πρασινου αποπνεει δυσοσμια σε αυτον που θα κανει ενα περιπατο
Τι αλλο να πει κανεις?
Αυτα κ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΟΥΝ
Ο ενοικιαστης που αρον αρον φευγει απο αυτο το μερος
Καλη τυχη